Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• pisti

őstag

válasz celf #4023 üzenetére

Prey-t próbáltad már?
    Ott ízig-vérig sci-fi a környezet, vagy akkor már Quake4 és Doom3 is szóba jöhet bár azthiszem ez a sorrend, ahogy soroltam őket a játékmenet minőségére is helytálló. A Doom3 szerintem egy kissé hamar ellaposodó hent játék (bár rossznak azért nem nevezném), a Quake4 már változatosabb, mind a sztorit mind a játékmenetet tekintve, viszont a Doom3 enginet használó játékok közül a Prey a legjobb szvsz.

A szövegekkel meg a hanggal nekem nem volt semmi problémám, persze ez aztán nagyon szubjektív. Sőt kifejezetten jónak találam mind Alyx-ét, mind a Vortigontokét, de úgy általában az összes szereplőét. A Vortigontok (a villámszóró lények, akik még HL1-ben ellenfelek voltak) meg azért beszélnek furán mert a történet szerint ők teljesen másképp beszélnek a saját nyelvükön mint az emberek.
    A sima HL2-ben van egy rész, ahol az egyik ilyen Vortigont elmondja, hogy csak szívességből beszélnek, úgy ahogy mi mikor emberek is vannak a közelben. Külön beszédstílus (meg viselkedésstílus) van nekik kitalálva, mint pl. ahogy a Yodá-nak is a Star Wars-ban.
    Az ilyen dolgok miatt jobb sokkal, ha az ember végigjátszotta az eddigi részeket is. Sokkal érthetőbb, hogy épp mi történik az ember (The Freeman) körül. Egy jókönyv is csak úgy jó, hogyha az elejétől a végéig olvasod, nem csak bele-bele olvasva.

Az tény, hogy fegyver pl. nincs annyi és olyan változatos mint a Half-life 1-ben. Ez mondjuk körülbelül betudható a környezetnek ( mondjuk a pajszer mindent "üt" :) ). Meg azzal is egyetértek, hogy több ambient music kéne a játékba, meg ami van az tényleg elég jó.
    Nekem a kedvencem pl., ami az Episode One-ban a reaktorba érkezéskor hallható, az pl. egy nagyon hangulatos része annak az epizódnak, persze az Episode One is megér egy misét, vannak hiányosságai annak is. Amit biztos észrevennél pl. , hogy az első felében/harmadában csak Gravi gun van fegyvernek, viszont végig az a pályarész nagyon hangulatos, utána is az viszont nagyot változik a környezet, pl. van egy rész amit szabályosan túl kell élni, olyasmi mint az Antlion ostrom az Ep2-ben, gondolom az nem tetszene neked, viszont rögtön utána megint változik a környezet és megint jön egy nagyon hangulatos pályarész, ami teljes egészében a hangulat növelésnek van szentelve. A commentary-kban az ilyen részeket hívják vista-knak.

Új hozzászólás Aktív témák