Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Akciókamerák
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Heatpipe / hőcső házilag
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- E-book olvasók
Új hozzászólás Aktív témák
-
flash-
veterán
Nem tudom mennyire vágjátok a játékot.
találtam benne egy elég nagy hibátvan egy pálya még az elején,amikor csatornákon át kell menni azzal a motorcsónakkal.
nos bejutok egy nagy nyilt telepre ahol magasról két tankszerű lő rám,ezeket ki kell lőni.majd át kell ugratni a folyó fölött egy csatornába.
igenám.De nem ment az átugratás.hiába bejutottam abba a helyre ahol át kell ugratni,hiába hatalmas lendülettel indultam nem ugrott át.
és tudjáték mért nem?
mert én nem úgy mentem be arra a gyorsító helyre ahonnan ugratni kell,ahogy a gameplay videoban van hogy egy konténerben található hordót löttem szét,és a konténerből,hanem ahol át lehet ugratni ott valahogy sikerült bejutonm és onnan mentem el jó messzire,majd visszafordulván felgyorsítottam.na most könyörgöm.milyen kihatással van az ugratásra hogy hogy jutok be az ugrató helyre?
semmi.
elég nagy szivatás hogy így írták meg a játékot.
hmm ebbe semmi logika. -
-
james001
veterán
és ezt a valve mondta hogy "tessék fiúk csináljátok meg mert mi lusták vagyunk"?
-
james001
veterán
na nemcsak hogy sikerült továbbjutnom,még végig is vittem teljesen!

de sikerült az episode one és two is,sztem állati volt mind a kettő...
episode 3-ról mit tudtok,mikor jön?én novembert hallottam megjelenésnek... -
james001
veterán
háh végre sikerült!!!!

huh naon sokáig szenvedtem vele...
először semmilyen taktika nem vállt be de aztán a "kis szobában elbújás egy turettel" bejött...de az is nehezen ment
-
válasz
james001
üzenetére
Hard fokozaton el fog tartani egy darabig, míg átjutsz azon a részen. Normal-on és Easy-n túlélhető, csak oda kell figyelni mit használsz. Két turret (az a felállítható kis gépfegyver) mindig legyen melletted, egyik fedezzen hátulról, a másik pedig segítsen ritkítani az ellenséget. A jobb és bal oldali folyosó között van két átvezető folyosó, az egyikbe beállhatsz. Gravity gun-ra és shotgunra lesz szükség, a kettő között gyorsan a G-vel válthatsz.
Amikor jön a Manhack (repülő kis izék) támadás, akkor elő a gravity gunt, magadhoz húzod majd falhoz vágod őket.
Ha gránátot dobnak a turret-ekre, akkor szintén elő a g.gun és visszalököd nekik.Easy-n és Normal-on talán legegyszerűbb ha folyton szaladozol és közelről lősz mindenkire (headshot). Másik lehetőség hogy a bal oldali folyosóról nyíló kis szobában bújsz el egy turret társaságában. Itt csak arra kell figyelni, hogy ne engedd a bedobott gránátokat magad mellett felrobbanni.
-
james001
veterán
szasztok kéne egy kis segítség a hl2-ben.
nem is az hogy elakadtam,inkább "idegesítően nehéz" részhez értem...na szóval az Entanglement pályán vok,és amikor ki kell rakni gépfegyvereket mert egy csomó helyről jönnek katonák és nem megy sehogy mert hiába lövöm őket csak jönnek,jönnek,jönnek...a kiállított gépfegyvereket is ellökik,és amikor azok a kicsi sz@rok is rámrepülnek...szétvet az ideg.
szóval itt mi a legjobb taktika?pls help,kössz cs -
mv
aktív tag
Épp az előbb értem a HL2 végére. Kb 10 éve hagytam abba a sorozatot a Blue Shift-tel, megjött a kedvem a többi részhez is. Kíváncsi vagyok, hogy az aktatáskás fazon mit tartogat még. Na megyek aludni.

-
Mosquitoo
senior tag
-
SPR1NG.
csendes tag
Ez a játék megérdemelte címét
Játszottam a Blue Shifttel, Opposing force-val, Half Life 2, Episode One, Epsiode Two-val is.
Lost Coast kijátszva, már csak a Half Life kellene. -
Crytek
nagyúr
Valaki használja ezt a cinematic 10 grafikai modot??
Mert feltettem és külön mappából kell indítani,de ebben az esetben hiába van bekapcsolva a felirat nem jelenik meg.
Van erre megoldás?? -
Mosquitoo
senior tag
Dobozosban még meg lehet valahol venni a HL1-et, vagy már csak Steamen?
-
Hell
tag
Hát igen. Black Mesa. Sajnos már azt kell mondanom, hogy évek óta nézegetem az oldalt. Hiába. Az egészben az a legszebb, hogy díjat is nyert a mod úgy, hogy még mindig nem jelen meg. Talán egyszer...
Mondjuk nem szabad elfelejteni, hogy "garázsban" készítik. Önszorgalomból. Nekünk is.
A Hl 1-et csak 1x vittem végig. Ha megjelenik, akkor ismét végigtolom. -
Yutani
nagyúr
Mi az hogy! A Half-Life játékokat mindig jó újrajátszani! Most ősszel vagy tél elején újra végigtoltam a Half-Life-ot, az Opposing Force-ot és a Blue Shiftet. Ráadásul a HL-t a Source verzióban szereztem meg, és nagy élmény volt a picit felturbózott grafikával.
Az igazi majd a Black Mesa lesz, ha egyszer elkészül. Remélem idén befut...

-
Hell
tag
Sikerült. Feltelepítettem és tökéletesen működik! Jó újra játszani velük.
-
Mosquitoo
senior tag
Én erről az oldalról szedtem le magyarításokat, és az összes Orange Box beli játékom tökéletesen megy vele. Kiválaszod, hogy melyik játékoknak akarod letölteni a magyarításait, majd a jobb oldalon beírod a Stem fiókod nevét, majd letöltöd. Ezeket berakja egy zipbe, ezt a Steam\SteamApps\ könyvtárba kell kicsomagolnod, és már magyarok is lettek a játékaid.
Játékon belül még be kell kapcsolnod a feliratokat.
u.i.: a TF2-nek annyira nem jött be a magyarítása, de a többi tökéletes. -
Hell
tag
Sziasztok!
Ha minden jól megy, akkor holnap érkezik az Orange Box-om.
Telepítéssel kapcsolatban van valami fontos tudnivaló?
Steam -> HL2 - > EP1 -> EP2 a sorrend?
Magyarítás elérhető az össze részhez?
Ha van, akkor azokat hogyan kell feltelepíteni?Bocsánat a sok kérdésért, de a BF2 Complete Collection után szerintem érthető.

-
Yutani
nagyúr
Hát sajnos 2009-ben nem jött el a Black Mesa mod. Vajon idén megjelenik?

-
Mosquitoo
senior tag
Nekem is ez a problémám, azzal a különbséggel, hogy eredeti a játékom!! Mi lehet a baj?
Nem akar ugrani a karakter! -
piadex2
senior tag
Sziasztok!
Hogyan lehet megoldani, hogyha 3-an vagyunk, akkor együtt legyünk egy csapatban, és az összes ellenfelet a gép adja?
Kösz:piadex2
-
törölt tag
válasz
Mosquitoo
üzenetére
Van ott sok egyéb dolog is. A fűrésztárcsák pl nagyon jól használhatóak. Ahogy ott vannak a gázpalackok is, de az öreg is telepített ezt-azt, amit tudsz használni.
A fast zombie-k ellen meg sörétes, közelről, fejbe. Headcrab-ek ellen meg önmagában is jó a Gravity Gun.
-
Mosquitoo
senior tag
Az mennyire normális, hogy mire Ravenholmban megláttam a templomot, már csak egy gránátom és a feszítővas maradt?

-
Mosquitoo
senior tag
Sziasztok!
Nemrég megvettem az Orange Boxot. Ebben ugye benne van a Half Life 2, HL2: Episode One és HL2: Episode Two, ezek mellé letöltöttem Steamen keresztül a HL2: Lost Coast-ot. Azt szeretném kérdezni, hogy milyen sorrendben követik egymást a cselekmények (vagyis milyen sorrendben érdemes játszani velük)? -
piadex2
senior tag
-
Psych0
őstag
sziasztok!
Tud valaki arra egy megoldást, hogy miért fagy ki a játék a mentés betöltésekor? kb 95%ban betöltődik, majd fagyás és minden billentyűlegyomásra runtime errort dob.Eléggé idegesítő, mert egy nekifutásra eljutottam a water hazard végéig mire 1. meghaltam, erre meg semmit se tud betölteni.
-
csibor
addikt
Stam-os Half-Life2.C: meghajtóra van telepítve.A mentéseket hol találom?Érik a rendszercsere.
-
Fearboy
csendes tag
Sziasztok, egy eredeti orange box-on ahol a játékokra magyar feliratot tettem, feltelepítettem a cinematic mod 10-et. A steam-ben a mod nem jelenik meg, hanem külön indítható minden játék. A kérdés hogy érhetném el hogy a magyar felirat átkerüljön a modra. A mod-on a magyar nyelv nem támogatott, sőt játék után a honosított steam is angol nyelvű lesz! Valami ötlet??

-
ToxLee
őstag
Hello! Megvettem a half-life 2 episode packot.Szépen felinstaláltam, regisztráltam és ezt a hibát kapom--> A "0x10313e2c" címen található utasítás a "0x0e5aa10" memóriacímre hivatkozott. A memóriaterületen nem végezhető el a következő művelet: read'. A program befejezéséhez kattintson az OK gombra. Szóval, a játék el se indul, csak a töltő képernyőt látom. Az episode 1 és 2-nél is ezt kapom. A memória nem hibás, csak ennél a játéknál írja ezt a hibát. Sürgős!!! Előre is köszi.

-
bigsee
addikt
Hali! Meg tudna dobni valaki egy hl2:episode one játékmentéssel? Újraraktam a gépet, és eltűntek ezek a dolgok. Kb. a felénél vagyok, valami Urban Fight, vmi ilyesmi pályán, ott ahol Alyx sniperezik nekem. Előre is köszi!
-
Sanyix
őstag
Cs.
Régen párszor végigjátszottam a hl2-t, még egy 2500+-os athlon xp-n, 1 giga ddr400-al, radeon 9600 pro-val.
Nemrég letöltöttem steamen az újabb gépemre (4400+ x2, 6gb ddr2 800mhz, radeon hd3850 512mb). Láttam is hogy elindul 64bites módban. A játék gyönyörűen fut, viszont minden loadingnál percekig áll jóval tovább mint a régi gépen, a vinyót nem igen mozgatja meg. Miért van ez? -
A Valve is profitál belőle, még ha áttételesen is, hiszen kell hozzá egy eredeti Source játék, hogy működjön a mod, vagyis ez is hozzájárul - még ha korlátozottan is - a Source játékok népszerűségéhez.
A másik fele meg az, hogy akár már Valve alkalmazottak is lehetnek a készítők, ki tudja... -
Yutani
nagyúr
Ahogy Darahian kolléga mondja, csak arról van szó, hogy én (és talán néhányan még) fizetnék is egy kis pénzt a fejlesztőknek ezért a nagyszerű modért.
Igazából az jutott az eszembe, hogy vajon a Valve miért nem lát benne üzletet? A nagy trélerből kiderült, hogy profi munkáról van szó, biztosan áldoznának az emberek arra egy kis zsét, hogy újra végigéljék a Black Mesában történteket. Én tuti megvenném!
Persze ingyenes lesz a mod, és ezért is kellett kivenni a "Source" szót a címéből, mert ugye kezdetekben Black Mesa Source volt a projekt neve, és a Valve szólt nekik, hogy mivel nem Valve fejlesztésről van szó, ezért nem jogosultak a Source szót használni. Ők meg nyilván nem vitatkoztak, hanem lerövidítették a nevet.
-
Darahian
tag
Mindenütt azt írják, hogy ingyenes lesz, sőt, a TeCsőn a csapat által közzétett videóknál a kommentek szerint is ingyenes. Csak azt taglaltuk, hogy akár fizetnénk is ezért a kivételes kiegészítőért.
Jut eszembe HL1.: aki tud angolul és még nem látta a Freeman's mind filmeket, az pótolja, mert NAGYON NAGY!
Szívem szerint beleugranék a feliratozásába, mert valami eszement egy szövege van a pasasnak. A többi viszont csak szánalmas másolat (Barney's mind, meg a többiek) -
Yutani
nagyúr
válasz
Darahian
üzenetére
A BLACK MESA állítólag idén fog megjelenni.
Én úgy gondolom, hogy akár áldoznék is rá max 10 dollárt, mert egyrészt a nagy klasszikust dolgozták fel, és iszonyat mennyiségű munkát fektettek bele. Nem egy sima konverzió lesz, hanem egy nagyon komoly mértékben kibővített HL1, amit ugyanolyan élvezettel fogunk újra végigjátszani, mint anno az eredetit vagy most a HL2-t.
Más: most toltam végig a Half-Life Source játékot. Nagyon sokat számít, hogy a modern megvilágítási technika és a HL2 vízmegjelenítése alkalmazásra került, mert így sokkal élvezhetőbb lett a játék. Igaz, a régi modellek és textúrák megmaradtak, de komolyan mondom, nagy élmény volt újra végigtolni.
-
válasz
volvoguy
üzenetére
Én amúgy tegnap este feltettem a 9-et és 9.5-öt, és tényleg álomszép lett az eredeti grafikához képest. Szóval megéri lehúzni. Már ehhez is 4GB ram és 512MB-s "csúcskártya" kell (a 4850-emen kifogástalanul fut). Ha jól tudom, a 10-es verzió még csak béta, és fogalmam sincs milyen konfig kellhet hozzá. Egyébként az alap HL2 HDR-hez mindenképpen kell a 9.5-ös update (amit a 9.0-ra kell feltenni), a korábbi verziókban még nincs benne. Amúgy 10 giga tárhely kell neki telepítés után, több mint a HL2 összességében, még talán EP1+EP2-vel együtt is. Ja és ráadásul van még egy HD patch is a 9.0-hoz, amihez még durvább konfig kell.
-
Érdekességként:
A mod készítője írta, hogy a Source engine entitásainak 100%-a, csak a CryEngine entitásainak 5%-nak felel meg (vagyis kb 20x annyi minden képes az utóbbi megjeleníteni), ráadásul a limitet elérve már nagyon belassul (40 FPS-t írt, bár nem említette milyen vga-n).
-
válasz
volvoguy
üzenetére
Hátööö, találkoztál már olyan játékkal, aminek a grafikája nem avult el 5 év alatt?
Egyébként ezt mondják a legjobb gfx modnak hozzá: Fakefactory Cinematic 3.0 mod (1.44GB)
Na lol, van már cinematic 9.0 (és 9.5 update) is belőle. Előbbi 4.55, utóbbi 1.6GB és mindkettő kell.
-
volvoguy
addikt
üdv. hozzám csak msot ért ide a játék, ha jól tudom 2004-es...emlékszem, hogy akkortájt mennyire letaglózott a látványvilága...de így 2009-ben eléggé ingerszegénynek találom...mármint az élsimítás sem működik megfelelően, de ez csak kisebb baj, mert fakók a színek...életlen és göcsörtös felületekkel is lehet a játékban találkozni....ám ez nem baj, nem a grafika számít, csak érdekelne, hogy valóban 5 év alatt ennyire "elavult" - vagy van vmi amit nem állítottam be esetleg? amúgy mindent full-ra húztam...
ha jól tudom van egy mód, ami szebbé tesz ia grafikát, vagy csak a karaktereket?
-
Darahian
tag
válasz
piadex2
üzenetére
Nem definiálnám horrorként. Egy klasszikus horror az Alone in the Dark sorozat, túlélő horror játék pl a Cold Fear, tinihorror az Obscure. ...habár kétségkívül vannak benne klasszikus "aszívbajthozodrám" elemek (pl a zseblámpás alagutas zombi hajkurászások, klasszikus csapdák, miegyéb)
Ha nem vágysz adrenalinfröccsökre akkor halkan, hangszóróval, lehetőleg napközben elmegy (zene nélkül, mert az ütős hatású ha beleéled magad - dehát nyilván ezért készült hozzá...
)A magam részéről fülessel esténként játszottam végig, pedig a klasszikus horrorokat kerülöm messzire.
A Half-Life - Black Mesa alakulásáról nem tud valaki újabb infókat?
Csak mert gyanús a hallgatásuk az oldalukon, ugyanakkor a TeCsőn feliratkoztam a csatornára és naponta hozzák ki az új tech videókat...Hivatalosan persze a Steam-en keresztül semmi nem jön ki, pedig asszem a Valve -s fiúk is gondolkodhatnának, nem kellene-e támogatni az ifjú titánokat...
-
piadex2
senior tag
Sziasztok!
A half life 2 mennyire számít horrornak?
ps: bocs, ha esetleg nem érthető a kérdés miértje, de mindegy is. aki tudja a választ, kérem, hogy válaszoljon.köszönöm.
-
DiamondBack
senior tag
valaki esteleg szokott még deathmachel játszani?
-
piadex2
senior tag
válasz
piadex2
üzenetére
Sziasztok!
Driver probléma volt. (Érdekesség, hogy az ati saját driverje rosszalkodott, és helyébe a visszarakott win xp driverje működik rendesen.)
Annyit kérdeznék még azért, hogy a gépigény.hu-n azt írják, hogy az ajánlott g.i. egy 2,4-es cpu 0,5gb ram és egy dx9-es vga.
nekem 2800+-as bartonom van, 1gb ramom és egy ati 9600xt-m ezen futnia kellene rendesen, nem? ehelyett bizonyos környezetben a frame per sec. lemegy 20-21-re.
Mi lehet a gond? (Ja, az OS az win xp.)
-
piadex2
senior tag
Hello!
Szóval Te azt mondod, hogy a cpu és a ram jó, csak vga kevés? Mekkora kellene (szerinted)?
Más:
Szerintetek mitől lehet az, hogy amikor a half life 2 demojában kiválasztom az első fejezetet, akkor ahelyett, hogy a töltés végén elindulna a játék, a gép indul újra. (Ez már nem win 7, hanem win xp.)
Ötlet?
-
piadex2
senior tag
Hello!
Most néztem, hogy 800x600-ban megy, és igazából a nagyobb tereken (vonat pályaudvar stb.) van 20 körül, amúgy 40.
Bár ezt a 20-at akkor is kevésnek tartom.
Ötlet?
-
piadex2
senior tag
Sziasztok!
Leszedtem a demo-t a steam-en keresztül, és telepítettem is. A gond az, hogy max 20 fps-mal megy a játék egy 2800+-os bartonon (1gb rammal és ati 9600xt-vel).
Mi lehet a gond?
-
piadex2
senior tag
Sziasztok!
Nem találom a neten, hogy mennyi hely kell a HDD-n a játéknak (minimum). Légyszi adjátok meg.
-
piadex2
senior tag
Sziasztok!
Láttam a neten, hogy a multizáshoz van egy úgynevezett half life deathmatch. Ezt hogyan lehet megszerezni, és mi kell hozzá? Tudtok róla valamit?
-
Új hozzászólás Aktív témák

- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Ezek voltak az év játékai 2025-ben szerintetek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vezetékes FEJhallgatók
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- SörcsaPH!
- Okos Otthon / Smart Home
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Torrent meghívó kunyeráló
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3831
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Samsung Galaxy A20e 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A04s / 4/64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i3 10100F 8GB DDR4 120GB SSD 1TB HDD GTX 1050Ti 4GB Fractal Design 500W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)