Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
SpongyaBob #540 üzenetére
Én külföldi vagyok és külföldi boltból rendeltem, onnan nem szállítanak Magyarországra.
-
Én leírnám a tapasztalataim, 23 év környékén kezdtek az első apró jelek előjönni, most 27 évesen már látszódik, hogy elkezdődött a kopaszodás, úgyhogy már elkezdett zavarni.
A Norwood- Hamilton skálán a 2-esen már túl vagyok, a 3-as stádiumot talán még nem értem el teljesen.
Másfél hónappal ezelőtt elkezdtem a Rogaine habot alkalmazni. Állítólag 3 hónap után már látható eredménye van. Ha nagyon részletesen megnézem, én már most látom, hogy használ. Új apró hajszálak jöttek elő ott, ahol már nem volt hajam. Sajnos a mellékhatásokból is látom, hogy tényleg hatásos: az arcomon is elkezdtek kinőni szőrszálak olyan helyen, ahol normális esetben sosem nő, és be is pirosodott a bőr ott... rájöttem, hogy ez miért van: nem szabad kevéssel lefekvés előtt alkalmazni a habot, mert frissen rátéve a hajra, arról rákerül a párnára, aztán onnan olyan helyekre, ahol nem kellene alkalmazni. De ha oda többet nem jut, ugyanúgy ki fog hullani, mint alkalmazás előtti állapotban volt.
Én már azzal is elégedett lennék, ha csak megállítaná, hogy tovább kopaszodjak, de szerencsére valamennyit vissza fog hozni, mások beszámolói alapján is. Nem az egészet, de ha vissza tudok jutni 3-asról 2-es stádiumra, és azt megtartani, nekem az már jó. -
karmïgran
újonc
sziasztok
én is beültetésen gondolkodok már pár hónapja, aztán belefutottam egy őssejtes hajkezelésbe.. ezzel van valakinek tapasztalata vagy infója róla? régóta hallom, hogy sok területen alkalmazzák sikeresen az őssejtes terápiát, ilyen alapon a hajregenerálásban is segíthet, de lehet, csak a remény mondatja velem
-
poster
csendes tag
válasz
FrankMonzano #535 üzenetére
Nincs áttörés sajnos (de szerintem szándékosan van visszatartva túl sok pénz jön be a gyártóknak a szerekből..), van az úgynevezett igazi hajból készült paróka azon a helyen, ahol a ritkulás van, de 2-3 évente újat kell belőle csináltatni és igen drága 2-300 ezret elkérnek érte pofátlan módon itthon..
Kértem teljes árajánlatot be ültetésről is, Nyíregyházán. Nekem 880 ezer Ft lett volna 3 éve. Viszont a hölgy aki segített mondta, hogy a kezelés után egy bizonyos szerrel kedvező 110 ezer Ft-os áron kezelik a hajamat, hogy gyorsabban nőjjön új a beültetett mellé. Akkor kérdeztem rá, hogy milyen szerrel, erre volt a válasz a minoxidil! 110 ezer Ft-ért 1 alkalom! ekkor kerestem rá a termékre.
3 éve használom a foligain/kirkland minoxidil oldatos szereket. Nekem örökletes hajhullásom van, de ez segített megállítani és új hajszálak is nőttek nem kevés! képeket vezettem róla folyamatosan, de valóban a munkahelyemen és a családom is csak dícséri mennyi hajam nőtt.
Most ugyan egy bosszantó dolog történt velem, a vírus miatt nem tudtam a meg szokott oldalakról Amerikából rendelni.. maradt tehát az eMAg
3 havi adagot rendeltem, de valószínűleg hamis volt a termék, elhasználtam, de csak hullik a hajam azóta is. Pontosabban most már nem, mert azóta megérkezett Las Vegasból az eredeti termék és hozzá a sampon is, ugyanis ezzel használom.
Minden hasjmosásnál kb. jó, hogy ha 5-10 hajszál van a kádban.
Szerintem nagyon nem mindegy, hogy használják a szereket az emberek, nagyon sokan szídják és megkérdőjelezik a használatát, nekem be vált és ezt biztosan állíthatom. Abbahagyni valóban nincs értelme, mert kb. 4-5 hónap alatt kihullanak az új hajszálak. Reggel és este használom 1 ml-t, reggel úgy időzítem, mikor munkába megyek, hogy legalább 1,5-2 óra elteljen felhordás után, utána mosom meg a hajam a samponjával, de csak hetente 3-4 alkalommal lehet azt használni, nagyon erős sampon. Nem szabadna lemosni tudom, 30-40 perc a száradása, de a rövid hajam miatt, a szer meglátszódik és kellemetlen tud lenni. Este pedig lefekvás előtt 3 órával hordom fel, akkor már nem mosom le.
Amit esetleg még segítség lehet itt a topikban másoknak, az az, hogy sok mindennel kenem ezek mellett a fejbőrömet
DM-ben lehet kapni ricinusolajat 1000 Ft körül, azt rendszeren úgy hetente 1-2 alkalommal felhordom 2-3 órára, aztán mikor eszembe jut akkor argánolajat is kenek a ritkult területekre ez akciós volt a DM-ben 2500, de már nem lehet kapni sajnos
Aztánlehet kapni ausztrál teafaolajat ugyancsak a DM-ben, ezt pedig a normál samponomban szoktam csepegtetni, nem viszket tőle a fejbőr és aki esetleg korpás annak nagyon jó, de rengeteg mindenre jó, rá lehet keresni
-
C_hris
tag
válasz
FrankMonzano #535 üzenetére
Túl sok fejlődés nem történt az utolsó hozzászólások óta szerintem. Használhatsz különböző hajszeszeket, samponokat vagy hajátültetés irreálisan magas áron. Esetleg szimplán letolod az egészet géppel.
-
FrankMonzano
őstag
Üdv! Van már valami áttörés a hajhullás témában?
-
sheep
addikt
Hajrá hajrá
A bőrgyógyász után szerintem a fogorvos sem árt, de lehet hogy ő is javasolni fogja.
Meg ahogy mondod, a vérvétel is sokat elmond az egészségi állapotról. Lehet hogy egy sima vashiány vagy ilyesmi van csak a háttérben.
Aztán majd írj hogy mire jutottál, kiváncsi vagyok!
Jó lenne egy sikertörténetet is hallani.... -
sheep
addikt
Ha még fiatal vagy és a családban sem nagyon van ilyen, akkor én elmennék egy normális bőrgyógyászhoz kivizsgálásra. Illetve egy teljes belgyógyászat, stb. sem ártana, de első körben egy bőrgyógyász.
A hajhullás mögött nagyon sok ok állhat, a stressztől elkezdve egészen a lappangó betegségekig (akár egy begyulladt fog is lehet amit nem is érzel).
Így tényleg nagyon nehéz tippelgetni is, mindenképpen szakember kell.
Ha szervi dolog van a háttérben és tudják az okát akkor már könnyebb lesz kezelni is. -
sheep
addikt
Úgy tudom hogy a hajhullást genetikailag az anyai nagyapád határozza meg.
Legalábbis régebben sokat olvastam hogy mi lehet a háttérben és ez volt a meghatározó infó.
De persze mondanak mindent...
Ez pl. a mi családunkban is megfigyelhető, papám kopasz volt, a lányai (anyuék) hárman vannak testvérek, és az összes fiú unokatestvérem is kopasz (már a 20-as éveink elején kopaszodtunk).
Évekig küzdöttem ellene de feladtam....elfogadtam magam így.
Nyilván 20 évesen azért az ember még jól akar kinézni, most már hogy 40 vagyok ez nem annyira fontos -
EXIEZ
aktív tag
válasz
Remekelek28 #527 üzenetére
ez az hogy családban ilyen nincs ( nagyszülőkig ) szóval ebből gondolom hogy vagy hormon vagy időszakos.
csak tipp sincs hogy mit lehetne erre kiprobalni -
sheep
addikt
Sem az Alpecin, sem a Minoxidil (pl. Rogaine hab) nem fog javulást okozni, akkor sem ha éveken át használod.
Én használtam kb 5 éven keresztül, mellé szedtem Finasteridet is.
Sajnos kidobott pénz az ablakon mindenféle hajhullás elleni szer akkor ha genetikailag örökölted.
Az időszakos hajhullás más tészta, az ellen lehet védekezni és gyógyítani. -
Remekelek28
őstag
válasz
galantin #523 üzenetére
Igen,teljes mértékben egyetértek,
A hajbeültetéshez annyit,hogy azért nem költök erre,pedig lenne rá pénzem,mert a hajam folyamatosan hullik,hiába fedetem el most azt a területet,ahol már jobban megkopott,ha később a fejtetőnél is megjelenik a ritkulás elég hülyén néznék ki,hogy elől dúsabb,hátrébb meg ritka,vagy kopasz. Ott megint be kellene ültetni stb. Egy véget nem érő folyamat,ráköltött többszázezer ft és sose lesz igazán tökéletes. -
galantin
újonc
Én inkább arról írnék, hogy mennyire kihasználják és hülyének nézik azokat a nőket/férfiakat, akik hajhullás problémájával küzdenek. Ez persze nemcsak ebben a témában van így, hanem más betegségekben szenvedőket is kihasználnak, hiszen mindenkiben ott van a meggyógyulás utáni vágy. Ha megkérdeznénk 100 kopasz/kopaszidó férfit, hogy szeretne e dús hajat biztos vagyok benne, hogy 99 igennel válaszolna.
A kopaszodásra is egy komplett iparág épült, ami gyakorlatilag néhány kósza eredményen kívül nem tud semmit felmutatni a hajhullás eredményes kezelésében. Ennek ellenére gátlástalanul kihasználják azt, hogy dús hajat mindenki szeretne és méregdrágán mindenféle csodaszert kínálnak persze tényleges hatása nélkül.
Érdekes ellentmondás szerintem, hogy a kopaszodás genetikai hátteréről szinte már mindent tudunk mégsem "sikerül" kifejleszteni a 21, században sem semmit, amivel megelőzhető, kezelhető vagy visszafordítható lenne a folyamat. Én ezt abban látom, hogy egyszerűen a hajhullásra épült ipar "nem engedi", hogy bármilyen átütő siker elérjen a konkrét fogyasztóhoz. A piacgazdaságban a profit a lényeg, abból kinek származna haszna, ha piacra dobnának egy csodaszert, ami megállítani a hajhullást? A milliárdos nagyvállalatok sorra zárhatnák be a kapukat, ki venni hajhullás elleni méregdrága és kevésbé drága szereket? Senki. Ki menne el több millióért hajbeültetést csináltatni? Senki. Egyszóval az a csodaszer amit sok-sok millió férfi vár soha az életben nem fog megszületni.
Ma az egyetlen megoldás, amelyik valamiféle eredményt hoz a hajbeültetés. Tény és való, hogy sokat fejlődött ha csak az utóbbi 10 évet nézzük ,de szvsz ár/érték arányban még mindig nem ért célegyenesbe. Túl drága ellenben az elért eredmény az esetek többségében köszönő viszonyban sincs az újra van hajam érzéssel.
-
EXIEZ
aktív tag
válasz
Remekelek28 #521 üzenetére
Nem.
Ez pontosan mi is?
Mármint milyen készítmény van erre?Nem tudom melyik a jobb az ampullás vagy a tabis, gondolom az előbbi, mert csak közvetlenül a hajra megy.
-
EXIEZ
aktív tag
válasz
Remekelek28 #519 üzenetére
Alpecint hasznaltam, nalam sincs lathato javulas.
Nem tudom mit lehetne kiprobalni ami mukodne is. -
EXIEZ
aktív tag
Elegge kihalt ez a topic
-
Remekelek28
őstag
Én modt az alpecin tuning sampont kezdtem használni,meglátom mi lesz. Előtte 1 évig finát szedtem,de semmi
Az alpecin használatiján nem láttam,hogy minoxidilt tartalmazna,pedig régebben,mintha olvastam volna,hogy 2% van benne. Ez most melyikre igaz? A coffein is van olyan hatásos?
-
Jarod1
veterán
használta valaki már ezt a terméket?: Vivèse Senso Duo
-
Fenya96
újonc
19 éves vagyok, és kb. egy hónapja vettem észre, hogy elég szépen megnyúlt a homlokom. Gondolhatjátok, hogy milyen jó kedvem lett a felfedezéstől... Amúgy se voltam valami magabiztos csajozás terén, de így még az a kevés önbizalmam is elszállt ami volt.
A visszajelzések alapján a Bánfi termékek elég jónak tűnnek, ára se olyan vészes. Van valaki aki próbálta? Az optimális hatás érdekében melyikeket kellene megvenni (sampon, hajszesz stb)?
Van valami új hír a minoxidil tartalmú szerekről? Sok helyen olvastam én is, hogy impotenciát okozhat, és arra jutottam, hogy a dús hajkorona nekem se ér meg ekkora áldozatot.
-
Thom!
veterán
up
-
he7edik.
addikt
Bár már 38 vagyok de számomra is érdekes a téma. Jöhetnek a tapasztalatok.
-
Norby86
őstag
Sziasztok! Örülök hogy rátaláltam erre a fórumra mert nekem elég különösen hullik a hajam. Ott kezdődött valamikor 2006 tájékán akkor voltam 20 éves és elkezdett ritkulni a hajam amit csak most vettem észre fél éve mert azelőtt nem fordítottam rá figyelmet. Különös az hogy kétoldalt ahol a kopaszság kezdődne tehát kúszna felfelé, nekem az átlagosnak mondható, nem úgy kúszik fel a kopaszság mint más tényleg kopaszodó férfinak, hanem ott még azért van haj, azonban a fejtetőmön elég ritka most már. Az érdekes még az hogy nekem oldalt is kezd igencsak ritkulni a hajam meg hátulról is hullott egy időbe elég sok de most ott megállt. Pajzsmirigy alul működést diagnosztizáltak nálam erre szedek hormon tablettát, de egyenlőre semmi változás, csak annyi hogy azóta hátul nem hullik, de oldalt eléggé. Azt olvastam hogy DHT hajhullásnál nem hirtelen hullik ki nagy mennyiségű haj, nálam pedig elég hirtelen hullik mert egy hajmosásnál 400 hajszálam is kihullik és azt veszem észre mintha vissza sem nőne. Másik érdekesség hogy ugye a férfias hajhullásnál picike hajszálaknak vissza kéne azért nőlnie és vékonyodnia kéne a hajszálaknak. Nekem nem vékonyodott el azon a résen ahol még van hajam elől, viszont nem is nől vissza ahol már kihullott, tehát kis hajszálaim sincsenek csak a normál méretű és a kopaszság. Hajgyógyászt keresnék szívesen aki megvizsgálná a hajhagymát és a hajszálat meg a fejbőröm mikroszkóppal hogy ez most a pajzsmirigytől hullik e vagy a férfi nemi hormon csinálja ezt. Mert ahogy írtam is nem kifejezetten erre a férfias hajhullásra jellemző tüneteim vannak. De vissza meg nem nől a hajam. Elég idegesítő mert már én is kentem rá mindenfélét. Hajamnak mondjuk tartása nincs, de hátul sincs nem csak elől szóval egyforma a tartása és a vastagsága mindenhol. Tudtok esetleg tanácsot adni hogy ez akkor a betegségemtől van e inkább vagy ez is lehet férfias kopaszodás hogy kihullik és nem nől ott haj? Esetleg hajgyógyászt tudtok mondani aki megvizsgálna és pesti? Már nagyon ritkás a hajam fejtetőn, és már ritkás oldalt is kicsit, fejtetőn jó ha 1 négyzetcentire jut 160 hajszál.
-
koshmar
addikt
19 vagyok, szerencsére nem hullik.
Viszont egy-két szál őszül. -
dunapart
csendes tag
Látom, sok embernek a Rogaint javasolták, de ennél sokkal jobb a Thymuskin!
-
dunapart
csendes tag
Ez nem igaz.
Sőt, ennek épp az ellentéte igaz!
A tabletták hatóanyagai beépülnek és hajat növesztenek. Ha egy szőrtüsző genetikilag meghatározottan rövid és puha testszőrzetet termel, akkor a tabletták hatására sem fog vastag, hosszú szőrszál nőni helyette!Ezért nincs olyan, hogy valakinél hosszú szőrszálak, hajszálak kezdenek el nőni a testén valamilyen hajnövesztő miatt
-
_Highlander_
csendes tag
Nagyon régóta hosszú hajam volt, stílusomból adódóan, de husz éves koromban nekem is kezdett erősen hullani, mert bezsírosodott a fejbőröm a hormonok miatt ezért hullik. Aztán kényszerből le kellett vágnom, mostmár úgy nézek ki mint egy *uzigyerek, de így legalább nem hullik annyira, gyakran ha lehet naponta átdörzsölöm a fejbőrömet zuhanyzás közben, ez segít.
-
Thom!
veterán
up
-
Supertramp
újonc
válasz
honved001 #504 üzenetére
Üdv!
Körülbelül egy éve (18 évesen) kezdett hullani a hajam. Mondhatom marhára örültem neki. Múlt hónapig tökölődtem, hogy mit is kéne csinálni, végül elkezdtem a Rogaine-kúrát, jelenleg 3 hete használom. Természetesen semmi pozitív változás, csak a shedding észlelhető, de bizakodó vagyok. Egyrészt, mert sok helyen olvastam, hogy ez az egyik leghatásosabb szer a piacon, másrészt a cink, fodormenta tea és béres csepp mind segítik a hullás elleni küzdelmet (ezeket mind használom/használni fogom).
Csak annyi a kérdésem, hogy okoz-e -e a Rogaine impotenciát? Mert ha igen, akkor hagyom a francba az egészet!
-
tiv83us
veterán
No, en is bealltam a hajhullatok soraba...
Az elmult egy eveben a hajam elkezdett hullani mint a gep, foleg fel evvel ezelott indult be /latszik mar kegyetlenul/, hogy a fejem bubja csupaszodik. Igaz nem husz, hanem "csak" huszon evesen.../
Rendeltem egy csomag 4 havis Rogain-t, ha ez bevallik a 4 honap alatt, meg rendelek belole. Valakinek tapasztalata van mar vele? 5% Minoxidil...esatobbi marketing szoveg. -
honved001
újonc
válasz
WonderCSabo #501 üzenetére
Kedves WonderCSabo!!
először is NEM VAGYOK REKLÁMEMBER, van elég reklám az oldalon is!!!
Eleinte én sem hittem benne, sőt még bőr irritációt is kaptam, de az pár nap után el is múlott,
ez a szer nem kerül olyan sokba, úgyhogy én azt ajánlom próbáld ki!!!
NEM CSODASZER!!!! de én úgy vettem észre hogy dúsabb lett a hajam és egy kis százaléka
vissza is nött.(csak a kezdeti stádiumban voltam)
nekem 8 hogy kipróbálod vagy sem, de engem nagyon zavart hogy KEZDTEM kopaszodni és most jobban érzem magam. Persze sok embert nem zavar sőt láttam olyant is akinek kifejezetten jól állt a kopaszság! hát nekem nem.
Ja és sok van aki nem tud vagy akar napi 2-szer 5 percet erre áldozni + a szer ára, és van akinek nem használ, (ez lehet a hormon szint miatt is).Különben megígértem magamnak ha használ a cucc írok, ez nem kerül semmibe és talán tudok másnak is segíteni.
Ha kipróbálod és van kedved írni szívesen venném. csáó.
-
WonderCSabo
félisten
Én utánanéztem, meg voltam dokinál is, azt mondta, hogy ez genetikai dolog. Mármint a kopaszodás, nem a hajhullás. Igazából nem sokat lehet tenni ellene. Persze a műtétet vmikor meg kell csinálnom, a többit meg talán kiküszöbölöm, de eléggé el vagyok keseredve. A fodrász is mindig mondta régen, hogy milyen szép sűrű hajam van, meg persze most is az, csak már kezd szépen lefele húzódni.
honved001: Én szívesen vennék ebből, ha télleg használna, de mivel ez az első egyetlen hszed itt, biztos, hogy nem csak reklámozod a cuccot?
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB CM CMP 510 Corsair 650W
- BESZÁMÍTÁS!ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS1000W
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest