- Milyen TV-t vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen processzort vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Hisense LCD és LED TV-k
- Apple notebookok
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
-
PROHARDVER!
Sziasztok,
ez a topik azért jött létre, hogy a nagy e-roller tumultusban és kínai rendelési izgalmak közepette jusson időnk büszkélkedni az emberi erőnkkel hajtott rollerekkel is, és segíthessük az új roller vásárlása előtt állóknak.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
A magasabb kapaszkodót mindenképp ajánlom, lejjebb mindig tudod állítani, ha rövid, az nagyobb baj. Én 187 cm vagyok és természetesen magasítottan kértem.
Amúgy a gyártással most ez a helyzet, ezért van a honlapon majdnem minden out of stock.
A termékeink az alkatrészek hosszú csúszása miatt nem elérhetőek. Részben a külföldről rendelt alkatrészek, részben az egy-egy részt gyártó alvállalkozóink csúszásai gyakorlatilag ellehetetlenítették a gyártást (a gumit a Continental pl fél éves szállítási határidővel vállalja). Ezért úgy döntöttünk, hogy egy kis időre leállunk, rendezzük sorainkat és racionalizáljuk a gyártásunkat és pár hónap múlva folytatjuk, hátha addigra jobb lesz a helyzet.
Persze, azért meg kell próbálni, biztos vannak még darabok.
Remélem, azért folytatják még.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Az All Black 200k volt.
Az alap (Original) 150k, efölött kicsivel van a Carbon.
Ez egy elég jó táblázat itt.Sajnos nem olcsó, akárhonnan nézzük, illetve alap e-rollerekhez mérhető az ára.
Az élmény szerintem szuper, és tényleg nagyon strapabírók.Elég sok minden van most out-of-stock, meg is kérdezem, miért van ez.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Egyet kell értenem (#25) Memmaao -val, városi használatra (járdára fel-le) nagyon természetes érzetű és jól használható a fék, de mondjuk a mélygarázsban gurulva lefele azért nem tudnék pikk-pakk megállni.
Igazából nem tudom, mi lenne a jobb megoldás, hátsó fék nyilván nem opció, erősebb első meg már veszélyes.
Azért alacsonyan van a súlypontod, szóval nem az előrebukás a szűk keresztmetszet, hanem az, hogy a fék "nyúlik".Ja, és én is 90 kg vagyok.
Nem hiszem amúgy, hogy más rollerekkel erősebben tudnál fékezni.
(#22) Bobrooney
Köszi, hogy felhoztad , igen, aztán rájöttem, tudom, hogy egyszerű, csak nem mertem az elején nagyon feszegetni, de most már könnyen jár.Más:
nem tudjátok, nem lehet valahogy "kipárnázni" a sárvédőt?Tegnap visszafújtam 4 barra a gumikat és azóta a legkisebb buckán is úgy zörög a sárvédő, mint egy rossz szekér.
Tudom, hogy ez természetes és nem hiba, csak kicsit zavaró. :S[ Szerkesztve ]
-
kotibor
tag
Szia, korábbi tapasztalataim lent olvashatók, Mo-on vettem, kifogtam egy nagyon megkímélt darabot, amire még költöttem is (kormány magasítás, új markolat, felfogatás modd.)
Majd készítek róla képet.
2004-óta csere-berélek, az ezt megelőző értékelési rendszer alapján: kotibor felhasználónak 227 pozitív és 0 negatív értékelésem volt---> http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=kotibor
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Én is unom a gyaloglást, úgyhogy meg tudlak érteni.
Nézd, én is végigjártam a bringa-ebringa-escooter-kickscooter vonalat.Nekem a mozgás miatt is jónak tűnt a roller, illetve a helyigénye és a súlya miatt, illetve, mert kisebb a karbantartásigénye, mint akár egy bringának, az e-rollerekről nem is beszélve. (Én nem vagyok nagy barkácsoló, nincs is érzékem hozzá.)
A bringát szerintem inkább kell félteni, és járdán nem is mehetsz vele (szabályosan).
A Boardy nekem pont úgy válik be, ahogy elképzeltem, olyan szempontból, hogy mindig ott lehet menni vele, ahol "gondolod", mintha gyalogosan mennél, csak gyorsabban.
Írták a másik topikban, hogy az eső, víz ezeknek sem tesz jót. Én azért ezt annyiban vitatom, hogy ha normálisan letakarítod néha és nem hagysz rajta hetes sarat, szerintem azért jópár évig nincs gond vele, de legalábbis úgy "beázni", mint egy elektromos, nem fog tudni.
Szólni nem szóltak még érte, pedig a legtöbbször elektromosnak nézik.
Tegnap mondta is egy kisfiú az apukájának, hogy "apa, ilyet vegyél, ilyen elektromosat", meg is mosolyogtam.(#17) kotibor
Hú ez is de klassz. Hol lehet kipróbálni?
Engem most elkapott az, hogy lehet, még a Boardynál is nagyobb kerekű valamit kellett volna venni, és azzal még jobban tudnék haladni. (Most szigorúan kickscooterre gondolok.)
Meg nem lehet, hogy a Boardynál a rugózás/komfort elvesz azért a mozgási energiából? Egy merevebb vázhoz képest.(#13) Bobrooney
Igazad van, de nekem olyan jólesett leírni.
Szerintem azért egy kis promó akkor is kijár a hagyományos rollereknek.Nem gondol mindenki minden aspektusra.
[ Szerkesztve ]
-
kotibor
tag
Ez azért 7.2 cm szintkülönbség...ami egy kisebb padkának fele meg.
Nekem van egy ilyenem [link] is, masszív és messze Boardy kategóriába, ligába tartozik.
[swiftyscooters]
Szerintem vagy swifty vagy boardy :-)2004-óta csere-berélek, az ezt megelőző értékelési rendszer alapján: kotibor felhasználónak 227 pozitív és 0 negatív értékelésem volt---> http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=kotibor
-
Bobrooney
senior tag
Szia!
Boardy-val egy "baj" van, hamar rá lehet kattanni
Én viszem magammal mindenhova (boltba is), egy boltban sem szóltak érte, csak kifele menet egy pár aki ment be vásárolni, hogy "ide már csak rollerrel engednek be?", de nem igazán érdekeltek. Árkádba is be vittem, ott sem szólt érte senki (igaz ott nem gurultam vele csak toltam).
Esőt szerintem bírja (én mondjuk rendeltem hozzá sárvédőt), és a kerék alapján ez nem fog megcsúszni olyan könnyen.
Telet várom vele, de száraz hidegben nem hiszem hogy sok gond lesz vele, de hóban is biztos kipróbálom ha más nem csak a parkolóban.
Padkák: én többnyire, ha nincs bringásoknak kialakítva vagy nagyobb mint 5cm a padka én leugrok róla és átgurítom szépen (de lehet csak a régi rolleres beidegződéseim még).Bringa vs Boardy:
+ elő se vettem azóta a bringát mióta meg van
+ oda viszed ahova akarod, nem kell kint hagyni sehol
+ én kb 3km oda 3km vissza útra szoktam használni, és nem erőltetem magam halálra, a másik rolleren már azért meg szoktam izzadni rendesen ekkora távonÉn hirtelen ennyit tudok.