- Videós, mozgóképes topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
-
PROHARDVER!
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bbubby00
őstag
Jövő hétvégén mennénk egy Tátrai túrára, nemtudom, hogy lecseréljem-e télire a szettem az MX5ön, napközbére 10-18fok várható.
Most elöl semislick hátul pedig utcai nyárigumi van. Akkor keresnem kell még komplett 14-es acélszettet, vagy a 15ös-ről ledobom a nyárit. Esetleg ha van valakinek 185/60r14 vagy 195/50r15 az privizzen.
Rá 1 hétre Zakopaneba megyünk hosszú hétvégézni a családival, akkorra inkább rádobom a télit, biztos ami tuti alapon.[ Szerkesztve ]
Eladó Mazda MX5 széles választékban: https://www.facebook.com/hasznaltmx5
-
FIREBLADE78
addikt
Téli gumi vásárlás előtt állok,állunk. Márciusban hoztuk ki a szalonból az új x5 bömöst. Erre szeretnék gumit,már meglévő felnire. Hírlevélben kaptam ajánlatot,de felnistől,itt pirelli scorpion wintert írja. Ez a gumi jó választás lehet? Túlnyomó többségben városban használom,néha pálya. Összefoglaló szerint premium kocsira,premium gumit vegyek.
Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4
-
Qru
MODERÁTOR
válasz FIREBLADE78 #21105 üzenetére
Milyen méret? Mennyit szánnál rá? Hol lenne használva az autó (város/hegy)?
#nincsbennetarcsi
-
alázógyík
addikt
válasz FIREBLADE78 #21107 üzenetére
Szerintem ez ideális lenne rá.
-
lenko
aktív tag
Feltétlen hozzá kellett tenni a márciusban kihozott részt...
Minek rá 19-es téli? Rakj rá külön 17-es télit, nagyon max. 18-ast külön felnin aztán viszlát.
Vagy ha a meglévőre akkor 4évszakost.
A range rover velar is 4évszakkal jön ki.[ Szerkesztve ]
Az embereknek fáj az igazság!
-
-
Richard!
addikt
Continental Conti4x4WinterContact
Ma kezdődik életed háralévő része
-
FIREBLADE78
addikt
Neked mi a problémád? Dögöljek meg,mert nem zsigulival vagy dácsiával járok?Képzeld heti 7 napot dolgozok,dolgozunk a családi bizniszben,még karácsonykor is! Hónap helyett irhattam volna az idei évet is,de akkor is beszóltál volna. Céges kocsi,ha bírjuk fizetni,akkor miért ne? Nem egy 30-40 millás 7-esről van szó. Leírtam másutt is,hogy felnit nem akarok rá venni egy millióért,se nem félért!Többiek: köszönöm
[ Szerkesztve ]
Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4
-
lenko
aktív tag
válasz FIREBLADE78 #21115 üzenetére
Égvilágon semmi, de kutyát nem érdekli ez a nagyképű info. (Tökmind1 mit csináltál érte)
1M? Gondolom használt gyári felniről nem is hallottál még. Max. 200k-ért lehet találni hibátlant[ Szerkesztve ]
-
Danex
addikt
válasz FIREBLADE78 #21115 üzenetére
Amúgy a 17esre szerintem annyival olcsóbbak már a gumik, hogy 1-1 felni árát hamar megspórolod. Illetve télen minél keskenyebb a gumi annál jobb lehet a hóban.
-
wwhy
veterán
Astra J kézikönyve szerinti téli gumik, ugyanakkor a megjegyzés:
Valami értelmes magyarázat, indok, hogy miért van kivételek közé téve az A14NET Persze, hogy ilyen a gépsárkányom
Ugyanakkor keresek 5x105 R16 ET 39 acélfelnin 205/55R16 használt téli gumit.
[ Szerkesztve ]
ELADÓ <<Dell 7440 laptop>><<Újszerű, garis>><<i5-1345U, 16GB RAM, 256GB vagy 1TB SSD>>
-
i-sti
senior tag
Sziasztok.
225/55/16 nyári gumit szeretnék vásárolni.
Gondolom most lenne az ideje, mert ilyenkor talán... nem is hogy olcsóbb lenne hanem valamivel reálisabb áron meglehetne vásárolni.A főszempont, hogy a nedves felületen a megállás minél jobb legyen, utána a fogyasztás (A és B) érdekel inkább harmadik szempont pedig a zaj. Most elől Dunlop SportMaxx van de nagyon hangos. Nem kell többet ilyet.
Amiket eddig jónak találtam:
GOODYEAR EFFICIENTGRIP PERFORMANCE
DUNLOP BLURESPONSE
Pirelli P7 Cinturato BlueNovum Forum Siculorum
-
albiosz
őstag
Sziasztok!
MK1 Focusra kellene téli gumikat vásárolnom. 195/60 R 15. Keveset (6000-8000 km évente) megyünk, főleg autópályán/autóúton. A nyári szett még jó pár évig. Nem értek a témához, ezért a véleményeteket kérem.
Logisztika miatt 2 hely jöhet számításba, ott az alábbiakat néztem ki:
- HANKOOK W452 15 990 Ft
- BARUM POLARIS3 15 200 Ft
- FIRESTONE WH3 16 900 Ft
- HANKOOK W442 17 600 FtVan még rengeteg márka, de valahogy ezek a legszimpatikusabbak.
Keresgéltem a topikban és a W452-ről meg a Barumról elég jókat írtatok, talán a W452-ről több pozitívat olvastam, így ez a legszimpatikusabb. Kérdés, hogy tud-e ennél sokkal többet a W442?
Firestone-nal érdemes foglalkozni?
Jöhet más ajánlat is, árban ekörül. Feljebb már nem mennék. Hátha van nekik, vagy tudnak szerezni.
Előre is köszönöm!
-
albiosz
őstag
Motoszkál a fejemben egy ideje a négyévszakos műfaj, ennyi futáshoz ideális lenne. De ha jól olvasom, akkor ez az Apollo vízen pl. elég gyenge. Autópályán azért az nem mindegy.
gabor9991: W452 eddig nekem is a legszimpibb. Laufenn-nél azért az komolyabb szint. Rászánom azt a pár ezrest.
All: W442-ről és Firestone-ról vélemény esetleg? Vagy sz*rjak a farmra és vegyem a W452-t?
[ Szerkesztve ]
-
rbalint88
addikt
válasz albiosz #21131 üzenetére
ilyen apollom van (télinek), teljesen vállalható a vízen nyújtott produkciója. ha hülye vagy, bármilyen gumival feltekered magad a szalagkorlátra. ha kicsit érzed az autót, nagyjából képben vagy a fizikával, akkor nem lesz bajod ezzel a gumival sem. átlagembernél amúgy is a beszarásküszöb hamarabb eljön, mint akár ennek a guminak a határai, szóval ha nem kamikáze módjára használjátok a focust, akkor meg fog felelni.
-
albiosz
őstag
válasz rbalint88 #21132 üzenetére
Csak télinek? Akkor hogyhogy nem vettél télit ugyanannyiért? Az a baj, hogy nyáron nyilván többet megyünk és ha jól sejtem ezek a négyévszakosak inkább télik, mint nyárik. A fóka egy kombi és feleség, gyermek ül a hátsó ülésen általában, szóval ésszel megyek. Eddig egyszer csúsztam meg horvát szerpentinen nyári esőben téli gumival, nem lett semmi gond szerencsére, tudtam korrigálni és mögöttem is tartottak megfelelő követési távolságot. Igaz elég régi darabok voltak a gumik, de mindig bevillan ez az eset.
-
Kornel
veterán
válasz albiosz #21131 üzenetére
Vizen gyengébb=kb. olyan, mint a Continental eco contact 5 pl., de pl. a Falken hs449 télinél nekem mindenhol jobb volt, szárazon, vizen és havon is, pedig az egy echte téli gumi.
Az Apollo és a Vredestein kétfajta mintával rendelketik, az egyik oldal téli minta, a másik nyári. Keverékben a téli és a nyári között vannak ezek.
-
rbalint88
addikt
válasz albiosz #21133 üzenetére
Az egyik gumisnal viccesen olcson voltak a negyevszakos apollok es az eddigi komoly telek tapasztalata alapjan egy nyariasabb teligumi elonyosebb az itthoni klimahoz (minimalis ho es jeg, foleg esos es szaraz ido). Ugy voltam vele, hogy ha nem valna be, akkor is el lehet adni minimalis bukoval, de eddig hozza a varakozasokat. Alapvetoen eleg halk az autom, de a teligumi daralasa zavaro, ebben sokkal jobb egy negyevszakos. Meg a szaraz uton mutatott tulajdonsagaiban is. Nyilvan aki zergebasznad kulson lakik egy fuggoleges falon, ahol meg nyaron is havazik, az vegyen rendes teli gumit, de en az esetek tulnyomo tobbsegeben bp-budaors vagy zsambek kozott kozlekedek, igy inkabb arra optimalizaltam, mint a harom darab havas napra...
-
SeatZola
őstag
Téligumira kérnék tanácsot!
A kocsi egy 2007-es VW Jetta 1,9 TDI. Eddig 205/55R16-os Conti TS810-volt rajta a téli, de már öregecske és cserélném újra. Napi szinten használom 40-50km-t Pécc-Komló között a Mecsek hegységen keresztül.
Szerintetek milyet vegyek rá 205/55R16-ban:
1. Conti TS860 224000/db
2. Michelin Alpin A5 23700/db
3. Hankook W452 Winter i*Cept RS2 16990/dbBevállalható a Hankook? Vagy nagyon kompromisszumos a Contihoz képest? Vagy inkább Michelin (bár az Alpin A2-vel nagyon nem jó tapasztalataim voltak anno az előző VW Bora-n)
Vagy mást ajánlanátok?
Zoli
-
Kornel
veterán
válasz FIREBLADE78 #21138 üzenetére
Hankook teljesen korrekt, de nyilván nem egy Conti szint.
-
lenko
aktív tag
válasz FIREBLADE78 #21129 üzenetére
Hűha, most aztán igazán rossz napom lesz ezért. (Aláírásom most is igaz )
[ Szerkesztve ]
-
nandow
aktív tag
Sziasztok!
Most vettem egy 7. gen Accordot, aminek csak nyári gumija van.
Szeretnék rá venni téli gumikat. Mivel nem volt még autóm, abszolúte nem értek a témához.A nyári gumi mérete 205/55 R16.
Használatot tekintve hétköznap néha a városban Budapesten, hétvégén viszont autópálya is lenne.Mit ajánlotok?
-
lenko
aktív tag
válasz FIREBLADE78 #21143 üzenetére
Jól letiltottál úgy látom...(Persze ez sejthető volt )
De hát már az autód is használt, akkor most így mi lesz[ Szerkesztve ]
-
nandow
aktív tag
Átfutottam az összefoglalóban lévő linkeket.
Kicsit visszaolvasva ha jól látom, prémium márkák ~25e Ft/db.
Ki tudnám fizetni, de inkább az a kérdés, hogy megéri-e?
Azért sok km-t nem megyek, lehet valami jobb középkategóriás is megfelelő lenne.szerk.
Esetleg tudsz javasolni egy prémiumot meg egy jó középkategóriást is, hogy lássam mi mennyi, és tudjak mérlegelni?[ Szerkesztve ]
-
Danex
addikt
válasz nandow #21145 üzenetére
Prémiumot nem azért vesz az ember mert sok-kevés km-t megy... a prémiumok még talán jobban is kopnak.
A kérdés inkább az, hogy milyen stílusban vezetsz és, hogy meddig nyújthatod a takarót.
Ha belefér akkor prémium, hiszen 1-1 méterrel rövidebb féktávval életet és súlyos százezreket lehet megtakarítani.
De a legtöbbet a vezetési stílusoddal tudod behozni
-
lenko
aktív tag
válasz Kornel #21146 üzenetére
Új gumit szoktam venni. Felnit meg használtat, mert a mérnöki fizetésből nem futja újra. Legalább is olyan arányaiban mint a fentebbi delikvensnek az 1M-s felni, de akkor sem vennék 1M-ért felnit, ha havi netto 2M-t keresnék. X5-t meg végképp nem.
(#21149) HussarF
Jó helyen vagyok, csak tudni kell jól mérlegelni.
Amit akarnék venni BBS magnézium felni 120k/db. Használtan 120e/4db. Melyiket vegyem[ Szerkesztve ]
-
nandow
aktív tag
Azt, hogy milyen stílusban vezetek, nem is tudom mit írjak erre.
Nem vagyok egy versenyző, nem szoktam padlózni. Fékezésnél is ha látom pl, hogy távolban piros a lámpa, akkor már elkezdek lassulni, és lájtosabban fékezek a végén.
Szóval nyugisan vezetek.Kb ezeket tudom elmondani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest