- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- iPad topik
Aktív témák
-
_Volkovy_
nagyúr
válasz
barbikenje #82 üzenetére
képeket sokat csináltam,át kell töltenem még a telefonomról,aztán írok hozzá leírást is..
-
barbikenje
aktív tag
Bocs, ha kiccsit elveszítettem a türelmemet, és a kelleténél durvábban szóltam , mert engem TÉNYLEG érdekelt volna, hogy egy olyan és akkora kártyára hogyan hat a ''hagyományos'' modding...
-
barbikenje
aktív tag
Amúgy kellett takarítani a gpu-t? Mivel szedted le a szemetet? Mit kentél a helyére? Csavarokat hova rögzítetted? (ezek szerint van egy valag lik azon a kártyán...)
-
barbikenje
aktív tag
_Volkovy_ nagymester... a téma kissé elkalandozott a fikázzuk egymás hülyeségét irányba, ezért ha visszaterelnéd, olyan módon, hogy nem csak képeket, hanem esetleg számszerű eredményeket is nyomatol... Nem, nem a 3d2001-re gondoltam, azt lesz@rom... De azért mégis, valamit... Vagy egy telejs leírást az eredményről, képekkel tűzdelve, munkafolyamat, eljárás (hogy nálad hogyan vált be a hűtősmóccer, és ezek után a támogatói vagy az ellenzői közé tartozol,) meg ilyenek...
-
Achill3uS
nagyúr
vigyazz a hütös dologgal mert utana paras lesz es azt nem feltetlen szereti a vga..
egyebkent szegeny 8500 hova akarod huzni +60 mhz-et tettel ra igyis johogy kifagy, szerelhetsz arra turbinat is, egyszeruen addig tud hibamentesen futni el kell viselni vagy uj karit kell venni.. :)) na GL.. -
behappy
aktív tag
válasz
_Volkovy_ #72 üzenetére
pont ma szedtem le a 8500asomrol a bordát... én azt hittem kiviszi a falat :D és olyat csattant, hogy azt hittem lerepült a GPU is... :) de szerencsére jol müködik...ráraktam egy atombordát, de furi, mert nem tudom sokkal tovább huzni szerencsétlent :( nem érte meg a szenvedés... a max 310/310...felette kifagy, memo megy tovább is, de akkor már szemetel...na majd veszek jo ramhütőket. Ja, nekem 15percet volt a hűtőben, türelmetlen voltam :DDD
bocs,ez nem vudu 5 volt :) -
jpisti
senior tag
válasz
_Volkovy_ #69 üzenetére
Nem a hűtő leszedése kétséges, hanem az, hogy az óhatatlanul kicsapódó pára milyen hatással van az alkatrészekre.
Gondolkozzunk csak kicsit, réz+ón+víz+elektromosság, mindez tőbb hónap alatt érdekes dolgokra képes, és persze akkor már a víznek nyoma sincs csak a folyamat dolgozik.
Egy megoldás azért akad: tiszta alkoholba kell a karit áztatni kicsit (pár perc) mivel az alkohol agresszívan nedv szívó hatású, és nyom nélkül szárad.
Én a bicskás módszert használtam és erölködés nélkül kb 15s alatt repült a borda! A bicskát óvatosan be nyomod a GPU és a borda közé és kicsit billegteted, aztán megint nyomod stb... no kockázat.
Mindezt párásodás nélkül! -
válasz
_Volkovy_ #49 üzenetére
Tessék, hozzászólok. Tegnap ''lesz@rtál'' valakit, ma meg olyat kérdezel, amit kb. 1 hónapja tárgyaltak utoljára. ;]
Szerk: Valamiért learadt a help: Szóval fagyasztó spray is elég lett volna, és akkor lejön. A feszíst meg úgy kell, hogy lehetőleg két oldalról, a kártyát valaki fogja.
[Szerkesztve] -
válasz
_Volkovy_ #65 üzenetére
Szia!
Miért nem kérdezed meg tőlem? Már biztos kaptál rá itt választ de azért leírom, hogyan szedtem le én a ventis hűtőbordákat a VGA-ról. Van ilyen kontaktspray vagy porpisztoly, amit ha ferdén fújsz rá egy felületre, akkor annak fagyasztóhatása van. Kb 5-7 másodpercig nyomatod rá folyamatosan a sprayből a cuccot és megfagy a chip és a borda közt lévő ragasztóanyag. Így már könnyedén le tudod pattintani a bordát a chipről. Csak nem a Zalman northbride-es modot csináltad meg? Én egy kicsit továbbvittem a dolgot. Kép van róla?
Vikthor
3DFx 4ever! :D -
-
jpisti
senior tag
[L]http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=64471&arc=f[/L] + svájcibicska!
Tuti páros, és biztonságos nem úgy mint a frigó. -
_Volkovy_
nagyúr
Képek pár napon belül várhatók..
-
Cane
őstag
Hali! Hajszárítóval melegítsed fel a bordát, ekkor a ragasztó is megadja magát, majd óvatosan mozgasd felülről ide-oda csavargatva a bordátat és egyszer csak lejönnek. Már kb. 5 kártyáról szedtem le mindenféle ragasztott bordát. Ez nem annyira macerás, mint a fagyasztós buli.
Ja és a pillanatragasztót felejtsd el, kivéve akkor ha szeretnél később a szétszedéssel szenvedni. Ha nincs kétoldalas hővezető ragasztód, akkor néhány pötty pálmatex.
[Szerkesztve] -
_Volkovy_
nagyúr
Hát..Azért megnyugodnék valamennyire,ha azt írná valaki hogy a fél műanyagot lekapta fogóval,és vígan megy :D
Most nem tudok P3-as alaplapot keríteni a semmiből,ATX-es táppal.
Amúgy jó volt ez a fagyasztós módszer,egy pillanat alatt leugrott a gyári borda.
Csak azt nem tudom elképzelni hogy az a sérülés mikor került oda.A gyárban biztos nem,én biztos nem csináltam,amúgy meg a gyári ragasztóval volt felragasztva a hűtő,nem volt megbuherálva(legalábbis nem látszik rajta). -
Egon
nagyúr
Nézd srác, csak akkor fogsz megnyugodni, ha belerakod egy másik gépbe, és ott kipróbálod, hamar...:) Látatlanba senki nem tud semmit mondani ezzel kapcsolatban, szvsz...
De szerintem jobban jártál volna, ha a fagyasztós módszer helyett az általam kipróbáltat preferáltad volna (pengével levágás; a topicban fentebb valaki be is linkelte). -
_Volkovy_
nagyúr
A chip agp felőli oldalán van 2mm anyag lepattanva a szélén.Tökre úgy,mint amikor egy procit sarkazol le.
De ez műanyag,nem rideg szilikon,ami megpattan.
Elképzelni nem tudom hogy kerülhetett oda.És ami a legrosszabb,hogy az alján kikandikál egy kis pont,amikor megcsillan,mintha réz lenne.
A másik chipen is ugyanott van egy ilyen,de az csak meg van nyomva,talán gyárilag ilyen:F
El nem tudom képzelni hogy én okoztam volna,nem is ott nyomtam,és nem csavarhúzóval,hanem telefonkártyával.A borda se arra billent,ahogy feszítettem le róla.Nem értem..
Találkoztatok már ilyennel?
Egyelőre nem tudom kipróbálni hogy műxik-e,nem fér bele az itthoni gép alaplapjába.. -
_Volkovy_
nagyúr
Egész éjjel álmatlanul forgolódtam,nézegettem azt a sérülést a chip szélén,visszahelyeztem rá a gyári bordát úgy ahogy volt.
Amit csináltam vele,közelében nem voltam a műanyagnak.Ráadásul mikor lerepült a borda,nem is arra billent.Szal ezt nem én csináltam rajta->amikor elhoztam akkor még műxött->tehát most is műx.:) -
_Volkovy_
nagyúr
Kicsit aggaszt az a karcolás a műanyag szélén.
A mélyén mintha megcsillana egy pötty,talán a réz huzalozás?:I
Mondjuk szerintem én olyat nem tudtam produkálni egy telefonkártyával.Felfelé szorítottam,nem belevágtam a chip szélébe..
Amilyen állapotban volt a kártya mikor elhoztam,már csak kalapáccsal nem volt megsimogatva.
Ahogy tudom,kipróbálom valahol,hogy megy-e. -
_Volkovy_
nagyúr
Na ennyit a PH modding részlegéről.Délután óta le se vagyok szarva :C
-
_Volkovy_
nagyúr
Sikerült!
Az első könnyen leugrott,a másodikat fárasztani kellett.De megérte.Látszólag semmi sérülés nincs a karin(az egyik chip műanyag széléről egy pici darab -1mm körüli max-lepattant,de az imho elfér,nem lett tőle baja-ezért van műanyagba csomagolva a szilicium,nem?).
Köszi mindenkinek a tanácsokat.Kék Zalmanok lesznek majd rajta,az egyiket már ráraktam(15 percig tartott kisakkozni),a másikat Fercsa hozza holnap ha minden igaz.
[Szerkesztve] -
_Volkovy_
nagyúr
Lassan kiveszem a hűtőből,és megnézem mire jutok.Ha nagyon nem akar lejönni,nem feszegetem.
Ha leugrik,rulz. -
_Volkovy_
nagyúr
Már egy és negyed órája a fagyasztóban van..
Remélem túléli,nem szedem le a chipet is a bordával együtt.:Y -
_Volkovy_
nagyúr
Négykor beraktam a fagyasztóba,nyolckor veszem ki,szurkoljatok.
-
_Volkovy_
nagyúr
-
_Volkovy_
nagyúr
A hátulján az egyik ram lábainál a szélső 3-4 érintkező kicsit szürkébb,mint a többi.Ez mi lehet?
A srác magyarázott valami új BIOS-ról,amit belerakott,az állítólagos tuningbioszok helyett:F
Induláskor 64 megásnak írta ki,de kicsi paranoiás vagyok mostanában.Ha elfüstölt volna az a 3-4 csati,akkor minimum 32 megásnak írná ki,vagy hibázott volna a 3dmark2000,nem? -
mr_ricsi
veterán
válasz
_Volkovy_ #23 üzenetére
''nem fagy szét szegény kártya a mélyhűtőben?''
Az alkatrészek tárolásnál -40°C-ig bírják. Csak az elektrolitkondikat kell megnézni, mert az olcsó, ''dzsunka'' kártyákon előfordul, hogy 85°C-os változatot tesznek rá, ami nem nagyon bírja a hideget. (Nem tudom pontosan, de mintha 0 fokig bírnák.)
A normális kártyákon 105°C-os kondik vannak, azok -40-ig jók, azaz a mélyhűtőd nem tud kárt tenni bennük.
Szvsz ezt a pára dolgot túllihegitek. A fagyasztóban csak úgy csapódhat rá jelentős mennyiségű pára, ha akkor rakod be, amikor éppen élelmiszer lefagyasztása történik. Ha már ''beállt'' a fagyasztó, akkor alig van pára a levegőjében. (Na jó, ha sűrűn van nyitogatva az ajtaja...)
És amiatt is felesleges ezzel foglalkozni, mert amikor a hideg kártyát kiveszed, úgyis azonnal rácsapódik és ráfagy a pára.
A ''kiolvasztása'' addig történjen, míg a kártya a környezet hőjét teljesen fel nem veszi. (Ezt úgy érzékelheted, ha az ujjaddal végighúzva nem érzed nedvesnek.)
Ui: ha az új bordát ragasztással fogod rögzíteni, akkor okvetlenül várd meg, hogy teljesen megszáradjon a kártya, mert nedvesen nem biztos hogy tartós lesz a ragasztó!
[Szerkesztve] -
_Volkovy_
nagyúr
válasz
barbikenje #28 üzenetére
Végül is nem aranyszínűt vettem,hanem kéket.
Ez már elég emberes borda,szerintem simán bírni fogja(a gyári bordánál kb 5-6-7x nagyobb,gondolom a felülete meg a sokszorosa).
Vettem rá egy ezresért ilyen miniatűr Coolermaster rambordákat,nem hiszem hogy sokat segít neki a tuninghoz,de ártani biztos nem árt.
Ma este hatkor megy a fagyasztóba a kártya,és tízkor kiveszem.Remélem semmi baja nem lesz,mert különben:((:O -
barbikenje
aktív tag
-
_Volkovy_
nagyúr
Köszi mindenkinek :)
Ui:a voodoo5-re vajon elég lesz a sárga(arany?)nb-32J? -
L3zl13
nagyúr
válasz
_Volkovy_ #23 üzenetére
Igen, a légkiszorításnak csak a zacsiban lévő pára mennyiségének minimalizálásához szükséges.
Ha akarsz rakhatsz mellé trisót és várhatsz egy ideig, hogy száraz legyen a kártya melletti levegő. De szvsz ez lényegtelen, mert amint kiveszed a zacsiból rögtön elkezd lecsapódni a pára a hideg kártyán. -
_Volkovy_
nagyúr
nem fagy szét szegény kártya a mélyhűtőben?:)
nem tudom hogy megcsináljam-e..biztos tök egyszerűen menni fog,de tartok tőle.
a leveg kiszorítása a zacsiból,csak a páralecsapódás megelőzése miatt fontos? -
_Volkovy_
nagyúr
válasz
barbikenje #19 üzenetére
sikerálni sikerált,de olvasgattam a review-kat,annak alapján a dual-cerka a voodoo5-nek nem elég.
pl ahol 450-es cerkával(100fsb..)40 fps-t ment,ott 500-as P3-al 75-öt.(ez quake3-ban történt).inkább veszek egy jófajta rdram-os intel lapot,meg egy rendes p3-at alá. -
_Volkovy_
nagyúr
Tehát a hűtőből kiszedés után lecsapódik a pára a kártyán,ezzel még semmi gond.
Utána mennyi ideig ne rakjam gépbe? -
_Volkovy_
nagyúr
Köszi..:)
Nem vagyok kezdő vga mod témában,a GF4-emet elég rendesen megerőszakoltam,de ez egy Voodoo5.. -
Szőrös
veterán
válasz
barbikenje #11 üzenetére
Nyah ez az antisztatikus zacsi jól lezárva jobban hangzik. Én 1 Artic VGA silncer-t szánok karimra azé kéne leszedni az a trutymákot róla.
-
Flashy
veterán
jah, használd a keresőt alap.
volt már sok topik erről. ilyenek voltak hogy hiába teszed zacskóba, a zacskóban levő pára is lecsapódik, tegyél mellé rengeteg párabeszívó izét. aztán voltak trükkök hogy feszítsd vagy csavard, volt akinek a csavarhúzó néhány alkatrészt is lepattintott. aztán volt akinek a bordával lejött a gpu teteje is. etc. -
barbikenje
aktív tag
Kiegészítés: gpu tisztítása: akárcsak a procinál, nekem az arcszesz+fültisztító pálcika jött be... esetleg a csajod körömlakk lemosója, de nézd meg, hogy ne oldja a nyákot, vagy a gpu-t(:))), mer' az sux
-
barbikenje
aktív tag
_Volkovy_ nagymester!
AKi itt a PH!-n ilyet nem tud, azt meg kell botoztatni:))... Hát annyi téma született már a szedjük-le-a-gpu-ról-a-régi-hűtőt, hogy nagyon... Részemről is a hűtős módszer volt preferálva... Cucc antisztati zacsiba bevág, levegő valamelyest kiszorít, jól leragaszt, mélyhűtőbe be...A fél nap (12 óra) a tuti, bár nekem 4 óra után elengedett az a szar... és nem kell megijedni, nem tesz kárt a kártyában a lecsapódó pára,(gondolj a télen szállított kártyákra, amik utána a bolt meleg polcaira kerülnek, vagy a hideg raktárba...) DE MEG KELL VÁRNI, MÍG FELSZÁRAD... különben kártya balra el... utána tetszőleges megoldások jöhetnek: pillanat ragacs a gpu négy sarkába egy valag pasztát a közepére; kétkomponensű hővezető ragacs, vagy csavaros-lefogatós megoldás... A hűtőborda lefeszítésére javasolt eszközök: telókártya, első osztályú, benyomod a borda alá és már patt, le is jött... Remélem segített... -
T_bee
aktív tag
neem... ohne zacsi, csak a karesz(persze utána 1 napoig nem használtam, a pára miatt)
asszem 1 napig bent volt biztos ami biztos.
Volkovynak: a csavarhúzó fejét a bord gpuról lelógó része alá tettem, és a casavarhúzót az ujjammal megtámasztottam, mert nem volt kedvem ezt is felvágni mint a ti4200ast a fogóval :D -
_Volkovy_
nagyúr
Pátyolgatott Voodoo5 5500-amat kéne megpucolni,az a két kis venti azokkal a bordácskákkal nem sok jót ígér.
Két ilyen is van rajta,mindkettő ragasztva,hogy essek neki?Lehetőleg élje is túl.
Kék Zalman NB hűtőket akarok rárakni,persze nem ragasztással,hanem a csavaros felfogatóval.
Aktív témák
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2400MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 12991Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- SEAGATE ST6000NM0034 6TB 7.2k SAS HDD, nettó 15747Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest