Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Lapajbacsi

aktív tag

válasz lcee79 #172 üzenetére

Még egy kérdés Acronis True Image vagy Disk Directort vagy egyéb szoftverét használtad erre? És mi az hogy az Acronist, uefi módban indítod vagy bios módban..? Ilyen opciókat, ezeknél a szoftvereknél én nem láttam...

• Lapajbacsi

aktív tag

válasz lcee79 #172 üzenetére

Köszi, de kicsit más a te képleted szerintem. Mivel ha jól értem, a cél partíciódra a korábbi Win 8 már gpt-vel lett telepítve, tehát a boot record is gpt-s volt. (vagy mind a 15 esetben nem így volt netán?) Tehát neked nem kellett már megírni gpt-s efi boot kódot, hanem ott volt gyárilag. Ezt, a leírások alapján úgy látom, hogy igen bonyolult rátenni a hdd-re, tehát az egy dolog, hogy gpt-re formáztam a cél partíciót, de boot-olhatóvá tevése igen nagy macera, hacsak esetleg nem jelent meg azóta végre rá valami júserbarát applet... Valami ilyesmi, hogy kell egy boot-olható usb flash stick, azt leformázom fat32-vel, rávariálom diskpart-al a gpt-boot-ot, kimásolgatok rá a win7-8 telepítő cd-ről bizonyos fájlokat, amik kellenek az efi-gpt bootszektorhoz illetve gyökrérkönyvtárba, aztán bebootolok, a flash drive-al, megint diskpart kell és azzal úgy tudom gpt boot-olhatóvá tenni a hdd gpt partícióját... Ezt szeretném megúszni valahogy, ha lehet. Eleve nincs is USB flash stick-em, akkor azt venni kéne, vagy szerezni kölcsön stb stb...

Új hozzászólás Aktív témák