- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi belépő szinten
- Milyen egeret válasszak?
- Hővezető paszták
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- 3D nyomtatás
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ijk
nagyúr
Jelenlegi technológia alkalmatlan erre. Az érzékelő egy vékony lap, kvázi bármekkorát bele építhetsz. A gond az objektív, jó képhez min. csésze méretű kell, de mindenképp sokkal nagyobb mint amennyit telefon komfort megenged.
Még ilyen CM1-et sem gyártottak soha többet, kevesen akarnak méregdrága telefont ilyen púppal. -
Ijk
nagyúr
válasz
tomboy0013 #5096 üzenetére
A szenzorméret és az optika képességei nem érik el amit elvárok egy fényképezőtől, ezért nem érdekel az egész. Ha gyorsan kell lőnöm dokumentálás jelleggel fotót azt meg bármelyik mai telefon megteszi.
Majd ha lesz APS-C méretű érzékelő f2.8 optikával akkor vacakolok a szoftverrel, de nyilván ilyen soha nem lesz. -
Drakmusz
addikt
válasz
tomboy0013 #5096 üzenetére
+1.
Egyébként a Telegramon kismillió csoport van ahol ezzel foglalkoznak, és nagyon segítőkészek a srácok.
A Skyyking féle verziók egy ideje már nem ingyenesek, de itt maximum egy pizza árára kell gondolni ha támogatást küldesz a fejlesztőnek. -
tomboy0013
veterán
Leírák hogy nem kell vele szarakodni, egyszer kell letölteni, a megfelelő configot beállítani és kész vagy. Mérföldekkel egyszerűbb dolog mint folyton RAW-ot kidolgozgatni amit ugye írtad hogy egy ideig csinaltál.
Ha meg ennyire nem szansz rá már minimális időt sem, akkor nyilván nem fogsz jó megoldást találni csak amit éled pakolnak a gyártók, vagy RAW-ot dolgozol ki. Ahogy Drakmusz képeinél látszik elég szép eredményt ki lehet hozni egy jól configot Gcam-ból. És ha konkrét típusban segítséget kérsz, lehet kapsz is, hiszen erre van a fórum. -
Ijk
nagyúr
Pontosan erről beszéltem hogy nincs kedvem pl. Gcam-el szarakodni. Értem én hogy aki benne van ezekben annak nem nagy ügy, de én max Playstore-ból telepítettem világ életemben.
-
Hawk02
aktív tag
Sziaztok!
Segítséget szeretnék kérni.Tudnátok ajánlani egy megbízható szervizt.Google Pixel 7 pro telefonról lenne szó,ami sajnos elmerült a vízben.(nyáron)Olyan szervízt keresek,aki apróbb alkatrészeket is cserél.Pl.Akku connektort az alaplapon,sajnos oly mértékben oxidálódott,hogy biztos csere. -
Puresz
csendes tag
Gcam vs gyári kamera vita felkeltette az érdeklődésemet.
P8ra tud valaki ajánlani gcam-et, vagy megbízható oldalt ahonnan le tudok tölteni.
Köszönöm. -
K82
őstag
válasz
zoltanz #5081 üzenetére
Nem kell ezért szervizbe vinni, van rá webes felület ahol Te is meg tudod csinálni. Viszont arra készülj hogy a bootloader nyitása/zárása mindig factory resettel jár.
-
zoltanz
nagyúr
Van egy zárt bootloader-es Pixel telfonom, (így.vettem) Bp-en van olyan szervíz aki visszazárja? Köszönöm.
(cégnél ahol dolgozom Nfc-s ajtónyitó van, csak zárt bootloader-rel megy a telfonon ez) -
Drakmusz
addikt
válasz
Nandivagyok #5078 üzenetére
Egyelőre még nincsen optimálisan működő verzió.
8 Pro-n tökéletesen megy az 50 megapixeles mód is, az újnál még várni kell. -
Nandivagyok
aktív tag
Van egyenként P9-hez ajánlott Gcam és xml?
A P9P számára fenntartott 50mpx módot tudják szerintetek valaha unlockolni?
Pl a Poco F3-on a megjelenést követő évben lett rá 48mpx Gcam mod és hát az azzal készült képek az a baj hogy verik a Pixelt jelenleg... -
Landor
tag
Végül a Sony WF1000XM5 (kényelmetlen), Bose QC Ultra(instabil kapcsolat-kettőt is próbáltam) után megvettem a Jabra Elite 10 Gen 2-t és maradt ez.
Hangminőségben jobb a Sony, a Bose pedig ANC-ben, de az előbb írt problámák miatt ez lett a befutó.
Egyébként kicsit fáztam a fizikai gombtól, de sokkal jobban bejön mint az érintésvezérlés. -
-
rtrace
junior tag
válasz
MC Pite #5072 üzenetére
"Sose lesz kanyarban sem egy telefon egy rendes fényképezőgéphez. Lebutított minőségben is jól látszik"
Persze hogy látszik, ha egy szénné processzált, gyári appal készült digitális zoom-os képhez hasonlítod...Nyilván megvannak a korlátai a mobiloknak, de sokkal jobb minőséget ki lehet hozni belőlük, mint azt sokan gondolnák. Tanulságos video: [link]
-
Drakmusz
addikt
válasz
MC Pite #5072 üzenetére
Ezt én értem, de másról beszélünk.
Pontosan az lenne a lényeg hogy a megjelenítést el lehet tolni a fényképezőgépes irányba a GCam használatával.
A gyári szoftver egyáltalán nem ad lehetőséget a korrekcióra, pusztán csak egy csúszkát kellene beletenni.
Élesítés, kontraszt, szaturáció mondjuk.
Az újabb Pixeleken már olyan mértékű élesítés van, hogy kifolyik a szemem ha elkezdem alaposabban nézegetni a fotókat.
Mondjuk nem is használom a gyárit már 2,5 éve.
A frissítéseknél szoktam néha bekapcsolni egy-két kattintásra.
Gyári
GCam -
MC Pite
veterán
válasz
Drakmusz #5071 üzenetére
Sose lesz kanyarban sem egy telefon egy rendes fényképezőgéphez. Lebutított minőségben is jól látszik: [link]
Rawot én mondjuk fényképezőgépen sem igazán használok - mióta Fujim van
(nikonnál még kellett sokszor azért).
A telefon az telefon; az azt tudja hogy mindig ott van. De nem nagyon van élethűbb, korrektebb mint a pixelek. (Egy csúcs Sony esetleg, aminek meg azt róják fel sokan, hogy a feldolgozása inkább fényképezős mint telefonos.)
-
Drakmusz
addikt
Semmit nem kell vacakolnod vele.
Letöltöd a megfelelő kamera verziót, és a hozzá tartozó konfigurációt.
Nyilván egy kicsi energiát bele kell tenned a keresgélésbe.
Lesz még egy alkalmazásod a gyárin kívül, nagyjából ennyi a változás.
[link] [link] [link]
Arról már nem is beszélve, hogy egy jól beállított porttal nagyjából olyat lehet lőni teljes felbontáson mint az atom. -
Ijk
nagyúr
válasz
tomboy0013 #5069 üzenetére
Köszi de nem vacakolok ezzel. Mobil kamera, egyszerűség a lényeg dokumentálni, csak dupla katt a bekapcs gombra és már megy is, nincs is kint az ikonja. Aztán megy automat a felhőbe.
Kár hogy gyári szoftverben nem lehet kikapcsolni ezt az agyonélesítést, agyonhúzott dinamikát. -
Ijk
nagyúr
válasz
MC Pite #5067 üzenetére
Ki mondta hogy fényerőtlen kitobikkal használok APS-C-t? F1.4-es fényerejű obival használok 35mm-es szenzort, volt Ricoh GR, APS-C f2.8 fix obival. Még az utóbbihoz sem fog soha felnőni egy telefon.
Pixel képe annyira élethű hogy inkább agyondolgozott műanyag képi világú. Egy ideig bohóckodtam opencamera raw-ot LR-ban kidolgozva, de nem ér annyit inkább egy dedikált fényképező. -
MC Pite
veterán
Ha neked a fotózásnál van minőségi igényed, -ehhez szenzorétetet írtá
l, sokat nem mond, fényerőtlen kitobikkal apsc se tud csodát- akkor miért nem számít a telefonban?
Ezt rohadtul nem értem
Főleg ha nejed fogja használni.
Nekem fontos a normális fotó, fixeket használok, de tekefonnal se impresszionista festnényre vágyok, hanem a valóságra, ezért is preferálom a Pixeleket.
Oneuo-s lassú s...t nem vennék, akkor P6a használtan, vagy P8a újonnan.
-
bbendre
őstag
válasz
Celithrandi #5064 üzenetére
- "Maga elmebajban szenved"
- "Én nem szenvedek! Élvezem minden percét!"
-
bbendre
őstag
válasz
tomboy0013 #5063 üzenetére
Sorry, elvesztettem a kontextust
Ráadásul az alsó kategóriákkal nincs is tapasztalatom. Így valóban értelmetlen amit írtam. Sorry
-
Celithrandi
addikt
válasz
tomboy0013 #5063 üzenetére
Egyre több ilyen van itt. Fogalma sincs, hogy mi a téma és mit ír, de grafomán hajlamai vannak. Nekem már az is LOL kategórai amikor valami érzésre stabilabb
Én még filózok, hogy érzésre a kombájn vagy a katamarán a stabilabb.
-
tomboy0013
veterán
válasz
bbendre #5058 üzenetére
"Lentebb megyünk árban"-t írtam = ahogy kuszunk le a kategóriában úgy lesz egyre jobb egy Pixelt használni hosszú távon. Ha vissza olvasol akkor ezt az alsó kategóriás Samsung miatt írtam amihez hasonlítva lett egy 8a. Az egész irománynak nem volt köze a felső kategóriához, pláne egy iPhone-hoz. Így most amit írtál nem egészen értem hogy jött az előzményekhez.
-
s4tch
veterán
Oneplus egy ideje erősen konvergál az Oppo felé. Nem rossz éppen, de nem is olyan tiszta érzés, mint a Pixel.
Egy jobb Motorolát egyszer kipróbálnék, ha másért nem, a Ready For miatt. Kár, hogy a Pixeleken úgy tűnik, valamelyik béta verziónál elhalt az asztali üzemmód vonal...
-
bbendre
őstag
válasz
tomboy0013 #5056 üzenetére
Nem tudom. Nálunk a Pixel 9Pro és a Iphone 16 Pro között 100€ különbség van árban. Nem érzem, hogy a Pixel sokkal olcsóbb lenne. Az viszont igaz, hogy 1 év után majdnem a felére lemegy a Pixel ára
Gyártás és egyéb tekintetben nem érzek különbséget
Software tekintetében nem akarok okos lenn. Ez mindenkinek más. Az iPhone-t sokkal stabilabnak érzem ezen a területen de a Pixel meg tele van (lenne) mindennel (is) persze leginkább az USA-ban. Van akinek a Pixel fapad és a Samung a csúcsmodel
A Samung, Pixel és iPhone kicsit mintha felosztotta volna a területet, hogy egyik sem legyen tökéletes. Viszont érdekes a Samsung és Google együttműködés -
Ijk
nagyúr
válasz
laczkaba #5055 üzenetére
Elfelejtettem a másik okot amiért Pixelt vettem évek óta családba (3a, 4a, 6a, 7), az a natúr android rendszer, minden sallangtól mentesen. Ha jól tudom Oneplus és Nothing Phone rendszere van ehhez a legközelebb.
Kamera nekem majdnem mind egy szint. Nálam APS-C, FF fényképező a kamera ha minőségről beszélünk, telefonban csodát még nem láttam, fizikai képtelenség. Ha meg beleraknának egy normálisat akkor az méretes púpot jelentene és kár lenne 3-5 évente érte mert kukázni kell a telefont. -
tomboy0013
veterán
válasz
laczkaba #5055 üzenetére
Nem értünk egyet. Szerintem minél lentebb megyünk árban, a Pixel előnye annál jobban kijön szoftveresen, főleg hosszú távon. Meg a kamera is elég erős érv mellette. Persze kinek mi a fontos, de elvitathatatlan tény hogy a gyári Android jobban fog futni a Google maréknyi telefonján évek után is mint a Samsung felülete a az alsó meg középkategóriában. Nekem nem mindegy mennyire fürge egy telefon, legyen az több éves is az x. Főverzió után.
-
laczkaba
aktív tag
válasz
tomboy0013 #5052 üzenetére
Egyedül a kamerábam jobb a pixel.Az hogy 5 év múlva is kap friissitést hanyagolható.A többi mindenben alul marad.Volt pixelem,tudom miről írok.A mai napig hivás problémák elő fordulnak.Jelenleg Motorola edge 50 pró van,és van olyan mint a pixel.3 évig szoktam haszálni egy telefont.Annyira azért nem jó az a pixel.
-
Ijk
nagyúr
válasz
tomboy0013 #5052 üzenetére
Jó meggyőztél, a helyzet az hogy nem igazán szoktam telefonokkal foglalkozni.
-
tomboy0013
veterán
Nem értem miért csak egy szempont alapján nézi valaki a frissítéseket. Azért az időtávon kívül van még ott lényeges tényező: pl. milyen rendszerességgel érkeznek a megadott időtartamon belül a frissítések, illetve mennyire vannak optimalizálva az adott eszközre, azért egy Pixellel egy Androidos telefon sem egy kategória ilyen téren. Pláne nem egy alsó polcos Samsung... Még a csúcskategoria sincs egy szintén a Pixelekkel.
Szóval ha szívatni akarod az asszonyt hosszú távon, akkor vegyél Samsungot, ha nem akkor érdemes azért alaposabban szétnézni. -
Ijk
nagyúr
válasz
tomboy0013 #5050 üzenetére
Pixeleket azért vettem mert tovább volt szoftvertámogatás. Most már ez nem szempont mivel Samsungra is 5 év van, 3-4 év után meg úgy is kuka.
-
tomboy0013
veterán
Azt hittem azért ebbe a topikban írsz mert Pixel-t szeretne ha esetleg nem a 4a marad. A Samsung hosszú távon a nyomába sem fog érni a Pixelnek az biztos. Én nem vennék alsó kategóriás OneUI-s eszközt hosszú távra, na jó rövid távra sem. De ha az a cél hogy olcsón letudd akkor sem Samsung-ot celoznék be hanem mondjuk egy Nothing vagy CMF phone-t. Az meg kezelő felületben sem sokkal másabb mint egy Pixel, meg hosszú távon biztos használhatóbb marad mint egy Samsung.
-
Ijk
nagyúr
válasz
tomboy0013 #5046 üzenetére
Fenéket, veszek assszonynak egy galaxy a16-ot és kész. Ugyan azt tudja csak féláron.
-
Cyborg
őstag
válasz
Hieronymus #5043 üzenetére
Nem az akkucsere a gond, hanem a Battery performance program, amit nemrég találtak ki a 4a-ra. Jelenleg nem tudjuk, mi lesz a végkifejlet, hiszen sokan vagyunk, akik már cseréltünk akkut benne, és kikerülhetetlen a frissítés.
A 4a topikban van róla diskurzus, pár hsz-szel lejjebb linkeltem.
-
A legegyszerűbb megoldás ha magad cseréled az akkumulátort.
Az Amazonon 20-40 euró, a szükséges szerszámokkal együtt.
Nagyjából így kell cserélni. YTVagy cserélteted valahol.
Egy év plusz használat ennyit megérhet. -
Ijk
nagyúr
Feleségem 4a-jában megadta egyik napról a másikra az akku magát, igaz 4 éves készülék de reméltem hogy még egy évet kihúz vele.
Érdemes még akkut cseréltetni, vagy jobban járok hosszútávon ha másik készüléket veszek? Melyik most az ár-érték.ben a legjobb? -
rodrigez
senior tag
Sziasztok!
Lehet, hogy valahol volt már erre válasz, de google-ben nem találtam semmi relevánsat, ezért a segítségeteket szeretném kérni. Tegnap átkerültem egy Vodás flottából egy Yetteles flottába és nem akar menni a Google Pixel 7Pro-n a mobilnet. A Vodával ellentétben itt rögtön felkapaszkodik 5G hálózatra, néha visszavált 4G-re, de a térerő jelző háromszög ikon sarkában egy felkiáltójel virít. Mobiladat használat természetesen be van kapcsolva és megnézem a hozzáférési pont (Yettel online) beállításait is és minden vág. Online-t jelez és minden beállítási paraméter az ami a Yettel oldalán is elérhető. Gondolom nem egy, nem kettő felhasználó van itt, aki Yetteles, Android 15-ön van és működik neki rendesen.
Ha nem jutok dűlőre, akkor megpróbálok valamit intézni, csak mivel flottás a cucc, nem tudom mennyire lesz macerás.
Előre is nagyon köszi a tippeket!
-
zolka95
őstag
A screen recorder funkció elég nagy fájlokat hoz létre.
Van erre beállítási lehetőség, hogy csökkenjen a méret? -
tommyx
tag
4A tulajok közül más is belefutott ebbe? Pixel 4a Battery Performance Program
Én sajnos bele: megjött a frissítés, gatya is lett utána az aksi működés (eddig a kora ellenére full jó volt, kímélően használtam).
Ha kicseréltetem az aksit, akkor olyan lesz, mint új korában, vagy továbbra is a kuka kategória?
Korábban azt gondoltam, hogy a jövőben csak Pixel telóm lesz, ezt újra kell majd értékelnem
-
laskr99
addikt
Nem tudom, hogy hogy vagytok vele, de nekem elég sokszor rosszalkodik mostanság a hálózat. 4G van engedélyezve, Android 15. Na a baj az az, hogy pl most is kicsöng majd nem vagyok kapcsolható
nem elsobek történt ez.
-
WinZol
aktív tag
Hogyan tudom elérni a call log-ot?
Azaz egy adott számmal (ami a recent-ben van) mikor és mennyit beszéltem. -
K82
őstag
válasz
realmadrid92 #5032 üzenetére
Amazon európai oldalain nézz körbe: lehet a német oldalon olcsóbb mint a spanyolon vagy a francián. Ha maga az Amazon az eladó a garanciával nem lesz problémád mert velük intézed. Ha itthoni GSM boltból veszed a Google garancia ugyanúgy élni fog, feltéve ha európai régiós a készülék. Ilyen esetben csomagtovábbítós céggel tudod intézni a garit vagy megkérsz egy külföldi ismerőst - a legegyszerűbb Németország, ott volt hivatalos forgalomban a 8-as széria.
-
realmadrid92
tag
Sziasztok!
Pixel 8 pro telefont vennék, itthon csak gsm boltokban van már értelmes áron, innen garancia miatt nem szívesen venném. Google garancia van erre a készülékre és ha igen, azt hol/hogyan lehet intézni?
Külföldről esetleg beszerezhető jó áron? -
zoltanz
nagyúr
Yattel szolgáltató esetében működik a VoWifi a Pixel telefonokon?
Köszi! -
Pano
addikt
válasz
Celithrandi #5023 üzenetére
Van androidonak egy olyan funkciója, hogy DOZE
Azt függeszti fel. Emiatt késnek pl egyes értesítések. Nem összekeverendő az akkuhasznélat otimlaizálásával, amit tudsz appnál állítani. -
aldebaran
addikt
válasz
Celithrandi #5020 üzenetére
Nem emlékszem, hogy az outlook vagy a gmail címek megadásával bármi gondom lett volna. Simaliba.
-
Celithrandi
addikt
nekem még olyan gondom is van, hogy ha repülő üzemmód alatt kapok sms-t vagy hívnak, akkor ezeket a repcsi mód kikapcsolása után 5-6 órával kapom meg, de gondolom ez szolgáltató oldali hiba (voda)
-
Pano
addikt
Akiknek késnek az e-mailek próbálják meg a Doze Stoppert.
Hátha ez megoldja. -
aldebaran
addikt
Én emailezésre telefonon az MS outlook-ot használom tökéletesen megelégedve. Bármilyen emailcímet is bele tudsz tenni és az értesítésnél be tudod koppintani, hogy elolvastad. És nagyon gyors és mindig megjönnek az emailek.
Hát, én a p6p-n a frissítéseknél rá szoktam keresni hónap elején. Nem tudom, hogy automatikusan települne -e később... -
bbendre
őstag
https://www.androidauthority.com/google-pixel-delayed-notifications-3480868/
https://www.androidauthority.com/google-pixel-phone-delayed-notifications-poll-results-3481984/
"A massive 79% of polled Pixel owners on our website said they had delayed notifications." -
vacs
veterán
Kapcsold ki a wifit és úgy nézd meg a tárcsázóban az IMS állapotot!
És ezt kipróbáltad?
"Vagy, kapcsold ki a WiFi-t, mobilnetet kapcsold be, majd hívj fel valakit (akár a szolgáltatódat az ingyé van) és így hívás közben böngészőben nyiss meg pár weboldalt, ha betölt, akkor aktív a volte!" -
Dare2Live
félisten
válasz
Celithrandi #4995 üzenetére
Én semmit se állítottam. Ahogy megjött bejelentkeztem és annyi.
Én ilyen bugokba xiaomin futottam bele elég idegesítő volt...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óra topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi belépő szinten
- Le Mans Ultimate
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Autós topik
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Milyen egeret válasszak?
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A52s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Olcsó Gamer laptop! MSI Cyborg 15 . I5 12450H / RTX 4050/ 16GB DDR5
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged