Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Skynet258 #298 üzenetére
A ledarált kávét azért nem illik még egy éjszakára sem a levegőzni hagyni. Én ugyan nem vagyok egy nagy kávéguru, de kávés ismerősök esküsznek rá, hogy érezhetően vacakabb az íz, ha nem azonnal őrlés után főzik le.
A bolti őrölt kávé meg nyilván az ördög műve, de állítólag még azt felhasználva is érződik a különbség.
MaCS
-
Skynet258
veterán
Ehhez kell egy Zigbee gateway is, nem? Önmagában nem lesz jó...
Kátú: kapszulás kéne nekem is de nem láttam egyelőre. Simát lehet felokosítani úgymond egy smart switch-csel és akkor mehet akár routine akár megadott időben is. De akkor kötve vagy a klasszik kávéhoz (ami mondjuk sokszor nem rosszabb mint a kapszulás, sőt).
-
kátú
őstag
Tudtok olyan kapszulás kávéfőzőről, ami google homeba olyan szinten integrálható, hogy induljon el? Az nem baj, ha én teszem bele este a kapszulát, mert azt elviselem, de reggel bekapcsolhatna a reggeli routinomra
-
Suineg
senior tag
válasz
Rundll32 #294 üzenetére
Ezt néztem a neten: https://www.aliexpress.com/item/4001052539591.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.5c741068a4LLF2&algo_pvid=960be39f-79bc-4d35-82a4-c2714e90bb9a&algo_expid=960be39f-79bc-4d35-82a4-c2714e90bb9a-55&btsid=0be3769015953265174156556e5b50&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_
Ilyen nem jó? -
Rundll32
tag
Google Nest HUB ill- Google Assist mellé keresnék hőmérőt illetve ha tudja a páratartalmat az se baj, semmi konkrétat nem szeretnék vele csak tudni, hogy hány fok van a lakásba. A xiaomi megoldása csak saját rendszerbe működik így az nem nagyon érdekel. Valami önálló megoldás érdekelne. Tudtok valamit ami bevált erre a célra ? esetleg valami tapasztalat ?
-
joocek
aktív tag
valaki ismer a Lenovo smart tabok on kívül, google assistans al rendelkező tabot?
-
laszkan
csendes tag
válasz
vegyszer #291 üzenetére
Érdekes a dolog, mert a yeelight lámpát Mi home alkalmazás ugye felismeri. Csak oda adtam hozzá, yeelight appot soha nem is láttam. Viszont amikor G home alá a yeelight szolgáltatásra kattintottam, akkor oda beirva a mi home felhasználó/azonositót, megtalálta a lámpát. Szóval totál káosz, hogy ki kivel van. Közben megnéztem, hogy aliról rendelt Philips izzóra mit irnak. 2 külön helyről rendeltem még 2017ben. Egyiknél a kérdezz/felelek részen azt irják kompatibilis, másiknál azt hogy nem. Tehát ezzel sem jutottam előrébb :)
-
vegyszer
addikt
Kipróbálva működik, igen. Az abszolút Google Home mentes lámpa is megjelent.
Köszönöm a tippet!Te hova adtad a lámpát? Mi Home, vagy yeelight app?
Esetleg csak telepítsd fel a másodikat.
Hátha a másik fiókban lévő holmit a nevére veszi.
Mert a Philips az link alapján eleve Google Home kompatibilis... -
laszkan
csendes tag
-
vegyszer
addikt
válasz
Skynet258 #286 üzenetére
Érdekes amit mondasz.
Nem is alaptalan, amit mondasz.
Most nekem a legutóbbi szerzemény a Yeelight YLMB05YL LED lámpa. Mi Home orosz appal kezeli magyar régión. De a Google Home nem látta.
(echte kínai eszköz, se Google Home, se Alexa kompatibilitás nincs említve se)De a Google Home alá a Yeelight fiókot is hozzá adva kiválóan vezérelhető. Azaz a Yeelight accounton keresztül olyat is tud, amit nem is ír.
De úgy egy érdekes bug jött elő: az első RGB Yeelight lámpám kétszer jelenik meg a Google Home alól.
Bármelyiken állítok bármit, teljesül, majd a másik csúszka is módosul. -
Skynet258
veterán
Hát ezt passzolom, én is csak azért foglalkoztam ezzel a dologgal mert valahol olvastam aztán utánanéztem és több helyen is megerősítették. Nekem amiatt volt fontos, hogyha a jövőben veszek esetleg Xiaomi eszközöket akkor figyeljek arra, hogy milyen régiósak. Hogy ezt a problémát átlépni hogy lehet, azt sajna nem tudom.
-
laszkan
csendes tag
válasz
vegyszer #284 üzenetére
Nos, végül a Yeelight izzót sikerült hozzáadni. Nem a Mi home accon belül, hanem a Yeelight szolgáltatást kapcsolva a G homehoz. A Phillips izzókra is azt irja amugy, hogy kompatibilis, keresem még a megoldást.
És akkor már csak a kamerákra vannak hátra.... bár láttam olyat, akinél hőmérséklet szenzorok is bekerültek a G home alá. -
laszkan
csendes tag
válasz
vegyszer #282 üzenetére
Nálam is kb. ennyi eszköz van, kamerák, lámpák, hő és páratartalom érzékelők, ajtó/ablak nyitás szenzorok, mozgásérzékelő.
A G home látja a 2 kamerát, de csak ki be kapcsolja. A kamera tipusokat próbáltam kiszedni a beállításaikból. A network infónál látok olyat, hogy model: "mijia.camera.v3" és "chuangmi.camera.ipc009". Előző egy sima álló, a másik 360 fokban forgatható.
G home továbbá látja a mennyiezeti világitást, amely teljes körűen vezérlehető G Assistal is.
A G home mindössze ennyit lát. A további 3 égőből 2 db Philips állítható színhőmérsékleű és fényerősségű, illetve 1 db Yeelight YLDP05YL. Ezek egyikét sem látja a G home sajnos.
Ajtóablak nyitásérzékelőkből van Mijia és Aquara is, egyik sem látszik. Hőszenzorok Mijia formájúak, azok sem látszanak.
Talán fontos lehet, minden eszköz mainland china régiós. -
laszkan
csendes tag
Sziasztok,
pár éve összeállítottam egy xiaomi okosotthon rendszert. Mostanában rátaláltam a google home-ra is (eddig valahogy elsiklottam mellette). Szóval rögtön felismerte a Mi home integrációval a mennyezeti lámpát, 2 kamerát. Viszont a rendszer részét képezi 2 db Xiaomi Philips izzó is, amit sehogyan sem látok G home alól, annak ellenére, hogy az izzó leirása alapján kompatibils az asszisztenssel.
A mennyezeti lámpát nagyszerűen tudom vezérelni, kedvenc a Lumos parancsszó... gyerekek imádják, ahogy apa varázsol
A kamerával kapcsolatban viszont lenne még kérdésem. Hangutasításra ki, illetve be tudom kapcsolgatni őket, de pl. tv-re nem tudom streamelni az élőképet, azt mondja valami beállítás kellene neki, de sehogyan sem tudok rájönni, mi hiányzik neki. Lehetséges egyáltalán tv-re küldeni az élőképet?
A TV-re amúgy egy Mi box (chromecast képes) közvetíti a dolgokat, amiket kérek az asszisztenstől. -
joocek
aktív tag
BroadLink RM4C vettem egy ilyen kis vakarcsit!
van valakine tipp mért ugrál a ghoma app ban offline és online között?
Folyamatosan vátzozik 5-10 mp ként. -
guczy
csendes tag
Az első problémádra van egy évek óta tartó thread a Google support forumon és az egyetlen igazi megoldás ha áttérsz Alexára. Nekem is van olyan, hogy a telefonomnak mondok valamit az irodában és a nappaliban válaszol a Nest, marha idegesítő. Valószínűleg azért van, mert a távolabbi eszköz is hallja és a Home túl buta hogy a közelebbin teljesítse a kérést.
-
avocsek
friss újonc
Sziasztok.
Van egy Google Hubom és egy minim.A hub a nappaliba a mini a hálóba.
Ha hálóba vagyok és kérek egy zenét a nappaliba kezdi el lejátszani.
Mit kell beállitani,hogy ahol vagyok az játssza le a zenémet.
Ami jobban zavar az pedig ,hogy a Hubon nem tudom átállítani a hőmérsékletet celsiusra.
Az alap kijelzésen mutatja de ha megkérdezem akkor Fahrenheit be mutatja.
a nyelv Angol/UK
Köszönöm segítségeteket -
joocek
aktív tag
Most jobban átgondolva!Pici gyerek mellé menne a mozgás érzékelő! ha fel ébred és nincs mellette cenki észleljük.
Az egyik nyitás érzéklelő egy olyan ajtóra amit nem zárhatok , de ha valaki nyitja az ajtót azonnal hallani lenne jó. IA 15mp mindkét esetben határ eset! Az okos gomb tanítható arra hogy a mozgás érzékelőt ki be kapcsolja? A mozgás érzékelőn van vissza jelzés hogy aktív?
bocsi a sok kérdésért de feleslegesen nem venném meg...
előre is köszi -
Én azt és úgy hazsnálom, ahogy te szeretnéd. Felejtsd el, teljesen megbízhatatlan. Arra jó, hogy logolj vele, de a pushok azok vagy jönnek, vagy nem. 3-4 hónapig teljesen rendben volt, de úgy 1 éve már random, hogy jön-e értesítés például egy ajtónyitásról, vagy sem. Minden másra viszont jó a szett, én yeelight-okat vezérlek a szetthez adott gombbal, így kapcsolom a világítást. Ajtó nyitás szenzorra van egy szabályom például, hogy este nyolc után, ha nyílik az ajtó, akkor kapcsoljon lámpát. De ez az egész játék, ha komoly kell, de nem akarsz riasztót, akkor Netatmo Welcome + tagek. Az mindig működik, drága, de cserébe megy.
-
vegyszer
addikt
Valós idejű riasztó gyanánt nem fogtam be.
Ajtó nyitást logolok. Így látom, hogy anyós hiába mondja, hogy kétszer jött macskát etetni napjában, látom, hogy 8 etetésből csak 5 alkalommal ért ide (nyílt az ajtó, illetve látta a kamera a mozgását). Az meg egy külön történt, hogy a 8 kaja elfogott mégis, csak abból 3 nem nálunk.
Valós idejűnek csak a rezgés/forgás/vibrálás szenzort élesítettem be. A legnagyobb fiam laptopján rajta volt a telója, azon a szenzor. Ez volt a digitális békijó. Ha hozzá nyúl, tudjuk. De mégse vettem el tőle. Ez kb 10-15s alatt jött le telóra (szenzor-Getaway-WiFi-net-mobilnet-push up üzenet). De ez így szerintem erre a célra relatív jó idő.Melyik szett lenne az pontosan?
Értesítést nem állítok be.
De pl az okos Rubik kockára van egy automatizálás. Ha forgatom, akkor az egyik RGB Yeelight váltson színt. A kicsi fiúk nagyon élvezik, csak miattuk van. De van, hogy nem történik semmi, hiába forgatom. -
joocek
aktív tag
válasz
vegyszer #263 üzenetére
megbízható a riasztó része? mert kaptam egy 15e ajánltatott egy pontatlan eu-s készletre. mi böl csak egy kamerát használok meg ez a riasztó lenne.
nincs fal riasztás?
nem veszti el a kapcsoltatott az eszközökkel?
nem tul hosszú az idő mire a telefonomra érkezik a riasztás?
nem rövid a fejegység hatótávolsága?
stb...
esetleges jó és rosttapasztalatok.Ja és összességében ajánlod mint riasztó??
-
vegyszer
addikt
Határeset az enyém.
Van egy Xiaomi Multimode ZigBee Gateway. Alatta lóg mozgás érzékelő, ajtó nyitás érzékelő, hőmérséklet és pára (légnyomás) érzékelő, rezgés-vibáció érzékelő, ZigBee konnektor, 4 Yeelight lámpa, meg egy okos Rubik kocka, és két kamera. (azaz jóformán csak a Getaway nem az, mint a tied)A Google Home alatt a Mi Home hozzá van adva. De csak a 4 lámpa és a konnektor az, ami meg is jelenik a Google Home-mal.
Mi lenne a kérdésed?
-
joocek
aktív tag
xiaomi home kit valaki használja? ezt a riasztot?
-
joocek
aktív tag
Leg először is jelezném. Nem fizetett hirdetés , nem vagyok szakember, teljesen amatőrként írom a véleményem.
simplife 1 és kétcsatornás villanykapcsolóról.
véletlen találtam rá egy nagy webáruházban. Infó keresés közben rá bukkantam a Magyarországi importőrré. Telefonon tudtam vele beszélni ( nagyon szimpatikus és segítőkész volt) .
Mivel nekem sajnos még olyan kapcsolót kellet keresnem ami csak a fátist kapja meg. Ezért eléggé le volt szűkítve a kínálat.
A termék megérkezett 1 év magyarországi garival, és névre szóló ÁFÁ-s számlával. kb a megrendelést követő 3. napon. Az ára nagyon meg nyerő volt. Dobozán nem volt érezhető, hogy gagyi kis kínai vacak. Kibontás után rögtön 3 kis kártya fogadott QR kóddal. Amik a APP és a részletes leírás PDF ben helyét tartalmazta. Ránézésre szép jó minőségű kapcsoló hatását kelti. (felszerelés után kimondottan jól mutat). beszerelés nem volt külön ki hívás. jól szerelhető. A smartlife app vel működik. ami könnyen kapcsolódik. pillanatok állat össze ált a rendszer. Sajnos itt van az egyetlen hiba!!! Nem tud magyarul az app. ☹ de ezt már kezdem megszokni. a kapcsolgatás gyors mind a saját appal mint az asszisztenssel. Sajnos a termék kínálat még szűkös de dühítés állat van.
-
vegyszer
addikt
Rádió a tunin-ról játszik le.
Ez lenne az általad keresett Érd Rádió?
Nekem megtanulta az asszony nyelvét. Most távol vagyunk otthonról, tesztelni nem tudom. De elvileg az lenne az utasítás, hogy Hello Google, play Érd FM 101,3 on tunin
Ha már megtanulta lehet hogy kevesebb is elég.
Nálam a zasszonypajtás nem beszél angolul.
És így kéri a minit:
Hello Google, please retró rádió Budapest, de megtalálja már a segéd. Az elején nem tette. -
joocek
aktív tag
Nem birok vele!
Hiába tettem angolra nem akar engedelmeskedni . A spotify bele törődtem. De legalább az én fiókomat akarná használni. De nem akarja.ű
Rádiót nem akar találni! Csak úgy hogy ki cseleztem. Angol nyelvnél be állítottam protokollt. Van ott lehetőség rádió indításra is. De pl az érd fm nem tetszik neki...
A telefon hívást meg ha fene fenét eszik sem engedi csak DUO val???? !!!
Bosszant mert a falikapcsolóim úton vannak és nem birok leszakadni a problémáról!
amúgy valaki próbálta már a simplife márkát? Egy elég szimpatikus úriember importálja saját márka ként! (telefonon) Itthoni viszonylatban még az ár is kedvező. -
Suineg
senior tag
válasz
Skynet258 #255 üzenetére
Hát még ma délelőtt működött a vezérlés IFTTT-s programozással. Amit hiányoltam hirtelen az az egyéni felviteli lehetőség az IFTTT-be de ezt a múltkor is csak netes leírás alapján találtam meg, ezért még majd keresem.
Amit biztosan láttam, hogy a Smart Lifeból eltűnt a logója, illetve az üzenet nekem is megvan, simán nem olvastam el. -
Suineg
senior tag
válasz
Skynet258 #253 üzenetére
Na azt megnézem amit mondtál, az automation eddig is benne volt a smart life-ban. A Tap to run alatt megadott nevet tudom megadni az IFTTT alatt, ahol párosítva van a google assistant és a smart life. Tegnap még.
Azt megnézem majd, hogy a Tap to run alatt használt nevet kimondva kezeli-e a google home.
-
Skynet258
veterán
Áprilisban jött benne üzenet, hogy kiveszik az IFTTT támogatást (meg nem magyarázták miért) és ahelyett jött a beépített automation rész. Talán 2 napja került ki amúgy már nincs előttem a pontos üzenet. Fizetős tuti nem lesz azért az nem lenne gyenge húzás... Amúgy az ilyen progik nagy része ugyanaz, mármint a kód mögöttük. Megnézed a Woox programját ugyanez a felépítés, menük, tudás... Csak a szín más. És van egy pár klón. Csak brandelik ugyanazt lényegében. Ezért is működnek keresztbe mert ugyanazt az adatbázist használják.
-
Suineg
senior tag
válasz
Skynet258 #249 üzenetére
Köszi az eddigieket. Én is a smart life progit használom. Van még a Tuya is de az állítólag nem együttműködő az IFTTT-vel. Egyébként az IFTTT valahogy eltűnt a Smart Life applikációból. Meg valami lehet vele mert nem találom benne a programozási lehetőséget, a múltkor még meg volt. Lehet, hogy fizetős lesz? Nemááá
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Macrodroid
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték egy Acer gamer monitorért
- Apple asztali gépek
- Synology NAS
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest