Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Fellép a hamisított paszták ellen az Arctic
-
PROHARDVER!
-
maglew
aktív tag
(rögzített hozzászólás)
Íme a megoldás ha időközben Resetelted a készüléket:
1.
Telefonodon a dátumot vissza kell állítani 1-2 héttel ezelőttire! (automatikus dátum szinkronizálást kapcsold ki a telefon beállításban)
2.
Home app törlés.3.
Chromecast készülék resetelése (hosszan fél percig kell nyomva tartani a gombot)4. telefon újraindítása
5.Home alkalmás visszatelepítése és elindítása.
Ekkor a Chrome települni fog és automatikusan el is indul rá a frissítést!
Utána a dátumot állítsd vissza a telefonon és minden oké lesz remélhetőleg.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sotyks94
aktív tag
Sziasztok!
Tegnap szereztem egy új chromecastot. A problémám az lenne vele hogy minden megy rajta, kivéve a chrome
A Nexus 5-ömről HD képernyőt tudok castolni kevesebb mint fél seces késéssel, és nagyon ritka laggal, esetek nagy részében folyamatos képpel. Nagyobb felbontású filmeket is tudok, bár ott azért néha beáll bufferre, de az is ritka. youtube fullHD videó is megy, akadásmentesen. Viszont amikor oda kerül a sor hogy akkor google chromeból egy lapot, vagy akár a képernyőt castolni akkor hirtelen használhatatlan vacakká válik a készülék. Eszméletlen nagy késéssel (1, néha 2 mp!!!), és borzalmas laggal (Ha az átlag 5 fps megvan sokat mondok, van amikor 2 másodpercenként kapok egy képkockát). Elsődlegesen pont netezésre lett véve a kézülék így elég nagy érvágás hogy pont az nem megy rendesen. Próbáltam lejjebb venni a képminőséget (sima 720p-re, meg akár 480-ra is), de nem nagyon javul. Nem túl erős a wifi jel, azt aláírom. (átlagba 2-3/5 a jelerősség, de néha meg is szakad), viszont ez valahogy semelyik máik programot nem zavarja, csak a chromeból való castolást. Filmeket, képeket, youtubot nem chromeból castolok hanem, hanem third party programokból, lehet ez a megoldás?
Nincs TP program ami a teljes képernyőt tudja castolni normálisan?
Esetleg ha erősebb lenne a jel akkor jobb lenne?
Volt valakinek hasonló problémája?
Akinek 5/5-el megy a jel stabilan azok tudnak rendesen chromeból streamelni?Előre is köszönöm a válaszokat
-
Moonline.
aktív tag
Hallo.
Láttam ezt a kütyüt, jol hangzik amit tud. Eddig a filmeket DVD-be dugott pendrive-al néztem TV-n, ez a kütyü ki tudná váltani ezt a részét? 720p-s videok max, a tv nem tudja a full hd-t. No meg a többi ami benne van, youtube,netezés, stb. Csak attol félek hogy szaggatni fog a video rajta, ugy meg semmit nem ér.
-
Shit Life
senior tag
???
-
otto.katz
csendes tag
Sziasztok,
van valakinek esetleg tapasztalata a telekom TV GO cuccának chromecastra küldésében?
Simán az asztali böngészőből nem tudom ráküldeni (illetve sötét a videóablak), mivel egy saját (gondolom másolásvédelmi) plugin telepítése után működik csak az asztali chrome-ban is.
Capturing módban működik, de csak amíg nem rakom ki teljes képernyőre, mert akkor megint elsötétül. -
Sziasztok!
Nincs véletlenűl esetleg valakinek eladó chromecastje?
Esetleg Debrecenben -
Sony TV-s errorunk van nekünk is: a TV USB-jére van kötve, és a TV bekapcsolása után nem látja meg a CC-ot, hanem villog a kép és "Out of sync" felirat van. Másik HDMI-re váltás aztán visszaváltás nem segít, egyszer áttettem másik HDMI-be, az sem, és ugyanabban a HDMI-ben más eszközök mennek. Végül áramtalanítani kell a CC-ot, onnantól megbízható. Valakinek esetleg ötlet?
-
|AP|
veterán
talán valaki tud segíteni:
Lehet olyan, hogy hiába van a TV-n HDMI port, mégsem kompatibilis a Chromecasttel? Elég régi TV már, egy hat éves Sony lapostévé (KDL-37P3000).
2 HDMI portja van, USB nincs, ezért a tápot a Chromecast hálózatról kapja. Viszont egyik HDMI portban sem ismeri fel a sticket a TV, nem tudja megjeleníteni a beállító képernyőt. Olyan mintha valami felbontás-nyűgje lenne, "túl nagy méret" üzenet látszódik csak..., a fehér led folyamatosan villog.
Maga a stick nem hibás, mert a hálószobai (nemrég vásárolt) TV-n tökéletesen működik, úgyhogy most tanácstalan vagyok. Nem találtam meg, hogy a TV-m milyen HDMI szabványt tud, de lehet újabb kellene... -
g-matte
csendes tag
Sziasztok!
Én is vettem karácsonyra a hugomnak egy Chromcast-ot azzal a céllal, hogy majd videókat nézhessen a tvjén, amit amúgy laptopról nézne,
Amit ti is írtatok: Youtube megy, Chrome-ról átküldött filmek mennek, de persze ő netről nézné a filmeket, amit ugye csak lap megosztásával lehet(ne) átküldeni, de az nagyon akad már..Kábelt szeretett volna, de VGA-ról HDMI-re nem olyan egyszerű, meg nem biztos hogy érdemes - mondtam én, meg ugye a hangot is jó lenne valahogy átvinni..
De én továbbra is vennék egyet magamnak csak így már nem éri meg nekem a MO-s piaci ár kb. 15eFt.
A 35$ + szállítás kombinációból van értelmes ajánlat?
Ti honnan vettétek, illetve honnan javasoljátok venni?Amúgy pl. a háttérképeket is tök élvezzük, már csak hangulatkeltésnek is jó
- meg ha jól tudom azt is testre lehet szabni, hogy mi jelenjen meg...
-
matt22
tag
a routeren az upnp legyen bekapcsolva, ill. ami fontosabb hogy az AP isolation legyen kikapcsolva
-
mukisrác
aktív tag
Sziasztok
Tudnátok nekem abban segíteni, hogy a CC miért nem tud csatlakozni az itthoni wifi hálózathoz? Tplink mr3420 router van, elvileg szerepel a Google kompatibilitási listáján -
cableaves
újonc
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy miért nem csatlakozik a telefonom a chromecasthez???????
Samsung Xcover gt-s5690 telefonról van szó. A telefon észleli az eszközt és szépen ki is írja az automatice generált hálózat nevet, majd megkezdi a csatlakozást hozzá és itt gyakorlatilag véget is ér a történet, mert ezt a végtelenségig csinálná ha meg nem szakítanám...
Párszor már reszteltem is az eszközt de az végeredmény ugyanaz. Valakinek valami ötlet, hogy mit lehet csinálni vele?
Köszönöm előre is! -
gyugyo79
addikt
Attól függ mire akarod használni. Prezentáció tartására (tehát másoknak megmutatni valamit a gépről nagy képernyőn) használható sőtt tökéletesen kivált más vezeték nélküli megoldásokat. Másra csak elég nagy kompromiszumokkal. De nyugi nem csak ez hanem az összes vezetéknélküli megoldás tehát WiDi, Miracast is. Engem már az egér késése pld az őrületbe kerget ezek használatánál. Szoktam használni win es tabletról ezeket tudom miről beszélek.
Az egészet úgy képzeld el hogy a géped aktuális képét letömörítik egy videó fájlba és ezt átküldik a megjelenítőnek. Szóval ha a fene fenét eszik romlik a kép minősége és késéik is minden egy kicsit.De én már csak a filmek kandenciaíhelyes lejátszása és képminősége miatt is felkábeleznék. Ha néha néha gépről is akarnék valamit lejátszani ...
Egy fantasztikus dolog a chromcast én imádom nagyon még úgy is hogy itthon mint fentebbi hbo go -s példa is mutatja nem használható ki 100%(ja amúgy a telenor ezt adja, "árulja" a netes tv-jéhez ha jól olvastam valahol szóval igazán berkhatná az hbo a magyar appba is a támogatást). Csak szerintem inkább mint egy jó plusszra gondolj rá és nem mint arra ami kiváltja a kábelezést.
-
sagit
veterán
Sziasztok
Most készülök projektort venni amit egy chromecasttal okositanek fel. Hdmi kabel helyett használnám, tehát a PC monitor képet 1:1 Ben Kellene atkuldeni rá wifin . A router a PC és a projektor 3 m-es körön belül vannak a nappaliban, talán azzal nem lesz gond, minden wifis eszköz n-es.Megoldható a dolog?
-
matt22
tag
Az HBO GO alkalmazásban nincs Chromecast funkció, az HBO szerint azért mert Mo-n hivatalosan nincs forgalomban a Chromecast. Az eredeti amerikai HBO Go alkalmazásban van és működik is (nyilván csak USA HBO accounttal, magyarral nem).
A youtube azért tudja ezt mert van youtube app a TV-n amit a mobilos youtube app-al tudsz vezérelni, így a TV kvázi-chromecastként működik.Panasonic okosTV-kre viszont egyáltalán nem elérhető az HBO alkalmazás (ez viszont nem csak nálunk hanem más országokban sem). Az általad írt megoldás tehát nem fog működni. -
nababika
aktív tag
válasz
gyuri2008 #150 üzenetére
Ugy tudom, hogy azt nem lehet. Csak chrome browser tabokat lehet. Itt [link] nézelődj. Nekem Mkv-t sikerült. de mióta megtaláltam a plex-et azóta nem használom. A plex minden médiatartalmat megjelenít és meg sok okosságot tud. A droidot meg gyakorlatilag távirányítóként használod. Szerintem pillanatnyilag a legjobb alternatíva. A pc szerver ingyenes, a droidos "fizetős", de van okos is belőle sok fele.
-
gyuri2008
veterán
Üdv
Hogyan lehet a PC - t párosítani a chromecast - tal.
Képernyő tükrözés gondolok. -
Rem-X
senior tag
Sziasztok srácok!
Most szemezek a kütyüvel, de nem vagyok biztos benne, hogy tudom arra használni amire szeretném. Van egy USB-s háttértáram, amit rákötöttem a wifi routerre. Ezáltal gond nélkül megtalálom a gépek bekapcsolása nélkül ugyebár a filmeimet a telefonon vagy a laptopon.
A kérdésem az lenne, hogy amennyiben beszerzek egy ilyen cuccost, akkor fogom tudni mondjuk csak a telefonom segítségével lejátszani a filmeket a tv-n? Csak a beépített samsumsos lejátszó ismerő fel ugyebár perpill a formátumokat de az nem hiszem hogy castolható.. vagy igen?
-
Gsx-rr
veterán
Sziasztok!
A CC-s Plex kliens Nas-ról is tud videót lejátszani?
-
|AP|
veterán
ez itt kicsit OFF lesz, de hátha kapok választ.
Szóval van ugye youtube-on a "cast screen" gomb, amivel a videó kiküldhető TV-re, és akkor már a chromecast játssza le az adott videót. Nekem Chromecastem nincs, van viszont egy Panasonic okostévém és ez ugyanúgy működik Chromecast nélkül is. A "cast screen" gombra bökve felajánlja a TV-t, és azt kiválasztva már ott folytatódik a lejátszás.
Ugyanezt szeretném elérni az HBO GO alkalmazással. Rákeresve a témára kiderült, hogy az HBO GO-ban is van már Chromecast támogatás. Nálam viszont nincs "cast" gomb, gondolom azért, mert nincs Chromecastem. A kérdés, hogy ha a youtube képes erre, akkor nem lehetne valahogy megoldani az HBO GO-val is?
-
t420s
aktív tag
Ennyi a tanács a Chromecast topicban egy problémára?
Az jó. -
t420s
aktív tag
Az ASUS rt n15u gigabit router nem lenne Chromecast kompatibilis?
Egy órát sz**kodtam vele tegnap semmit se sikerült elérnem.
Adjam be a wifi jelszót... couldn't connect. Try again. És ennyi.
Ezt ismételtem egy órán keresztül.
Router, chromecast eszköz reboot megvolt. -
Veron
addikt
válasz
zolikzolik #136 üzenetére
A full HD videókat is röccenés nélkül tudod lejátszani? Milyen pluginnal streameled? Nekem anno nem ment, ld. itt: [link]
-
t420s
aktív tag
Üdv!
A Google Chromecast alkalmas saját video streamelésére? Vagy csak előre definiált oldalakkal működik mint youtube netflix stb?
Mire gondolok? Win-es gép rajta VLC/MPC player, abban fut X saját avi/mkv fájl. Ezt a videót akarnám kitenni Chromecast-tal a HDMI-s tévére.
Ez működik így? -
Saughassy
aktív tag
Sziasztok!
Valaki próbálta már a Chromecastet HBO GO-val? Azt tudom, hogy a mobilapp még mindig nem támogatja, de browserből megy?
Egy belső elválasztó fal és 5-6 méter mennyire akadály neki?
Előre is köszi.
-
Balinov
titán
válasz
ulmikukac #130 üzenetére
detto. Nekem is M8-am van, mxplayer sajnos nem tudja. De ha mondjuk kiprobalod az Allcast-tal vagy LocalCast-tal azzal ki tudod castolni a tv-re. Filmem nincs ,csak sajat video most a cuccon, de ha bemesz a galeriaba, raboksz a videora, elindul pl. a gyari lejatszo akkor a Share opcional ottlesz a Localcast (Allcastom most nincs fenn)
-
ulmikukac
tag
Sziasztok!
Gondolkodom egy ilyen kütyün. Az lenne a kérdésem, hogy a telefonon (htc m8) tárolt filmeket, sorozatokat ki tudom vele lőni a tv-re? Valami spéci app kell hozzá, vagy jó pl. az MXplayer?
-
Balinov
titán
Lehet, persze. csak egy DLNA szerver meg egy droid es hozza valo kliens kell.
2 appot probaltam a gyari Chromecaston felul M8-on, kombinalva a Zyxel NSA325v1-en futo Twonky DLNA szerverrel ill. LG SmartTV-vel. Az egyik az Avia a masik a LocalCast. Mindket app most is fenn van, bar Avia-t par hete nem hasznalom (volt egy bug, nem tudom, javitottak-e mar az azota frissult appban).
LocalCast-ot inditva kivalasztom a NAS-t, mint DLNA szervert, kitallozom a kivant videot, es play/cast.
Azt el kell mondjam, tulnyomo reszt SD/720p-vel probalom, mivel tobbnyire sorozatokat nezek, 1080p-t meg nem is probaltam vele, asszem.
udv
B -
Balinov
titán
ilyen melysegben nem probaltam a dolgokat. M8-am van, azzal felvett 1080p videot (kb 6-7perces) siman atlott az LG tv-re kotott chromecastra. Ha inputot valtok a teven, akkor jelzi, hogy 1080p-n megy a kep, nem tudom viszont 100%-ig, hogy a stream is az-e.
Telon Chrome-t nezve beagyazott videokat (talan embedded Vimeo) is rendesen viszi. Laptoprol, (i5, HD valamivel) megy az app streameles (Lightroomal probaltam), igaz, 720p-ben, meg experimental. Chrome-t hasznalva is okes a dolog (pl. egy liveleak-es videot toltam ki).
Nalam mondjuk hiaba N/2.4ghz, 150mbit a wifi AP, az istennek nem tudom, csak G-n hasznalni, hiaba minden wifit hasznalo cucc N-es. (most jon az uj samknows whitebox, megy ra a hibrid fw, szoval remelem ez javulni fog)
-
Veron
addikt
Pont ezzel kapcsolatban kérdeznék én is. Haverral próbálgattuk mit tud, és az elején már le kell szögeznem, hogy meglepően jól használható az eszköz.
A beállítás elég hamar sikerült, egy kis bénázás volt a MAC szűrés és az SSID elrejtése miatt, de ezen funkciók kikapcsolása után pofonegyszerű volt a dolog. Mind telefonról (Samsung S4), mint laptopról (Lenovo T400) egyszerűen tudtuk vezérelni. Próbáltunk HD YouTube videot, Play Musicot és Moviet is, minden hiba nélkül ment mindkét eszközről.
Az Android screen mirroring lagolt, bár szerintem ez a legkevésbé érdekes funkciója.
Egyetlen szívfájdalmam, az eszközökről futtatott -tehát nem YouTube- HD videók lejátszása volt. Itt ugyanis videótól függően 2-3 percenként megakadt a kép néhány másodpercre, pedig az egyik legjobb alkalmazást, a Videostream for Google Chromecast bővítményt használtuk. Nem HD videókat tökéletesen tudtunk streamelni a 4500MHD VGA-mal, de a HD tartalmakat sajnos nem.
Háttérinfo, amit tudni kel la verdikthez: ez a VGA képes a HD gyorsításra. a saját kijelzőjén akadás nélkül futtatja a filmeket. SSD-t használtunk, tehát annak az átviteli sebessége sem lehet szők keresztmetszet, ahogyan a Wifi sem, mert N-es működik a lakásban, kb. 130 Mbit/sec-et mértünk. Viszont haverom kipróbálta később a saját, izmosabb VGA-jú PC-jén is ugyanazt a Chromecastet, ugyanazzal a HD filmmel, ugyanúgy N-es Wifin is a történetet és neki akkor már nem akadozott.
Summázva: Csak és kizárólag a HD filmet kijátszásánál akadt valamennyire (a Videostream for Google Chromecastet használva), egy 4500MHD VGA-s notebook-on.
Láttatok már ilyet, tudjátok mitől lehet ez? Ez lenne a legfontosabb funkció számomra és ez az, ami nem tökéletes, pedig nagyon boldog lennék ha működne.
Amire én tudok gondolni az az, hogy valahogy a Videostream for Google Chromecast bővítmény nem képes úgy kezelni a VGA (drivert), hogy megfelelően gyorsítsa a HD tartalmakat. Egyébként Win 8.1 van a gépen, Videostream for Google Chromecast 1.3.2.1 és Chrome 37.0.2062.124 m-et haszáltunk, a TV pedig egy 26 colos HD Ready Samsung. -
Balinov
titán
válasz
Johnyboy0107 #121 üzenetére
azt hiszem B/G/N-es a wifi (N-en 2.4Ghz, szal valszeg "csak" 150mbit/sec.
az, hogy szaggatni fog-e az inkabb a wifi routereden mulik, mint a Chromecaston. szerintem.
-
Johnyboy0107
csendes tag
Sziasztok!
Milyen erős benne a wifi? full Hd film stream-nél nem szaggat? Gondolkozom, hogy venni kellene csak a routerem a lakás másik végében van és szinte csak full HD filmjeim vannak.
-
gyugyo79
addikt
válasz
gyuri2008 #119 üzenetére
Ha az eszközöd, eszközök kompatibilisek vele amikkel használnád, és ki is használnád a pluszt amit tud tehát nem csak képernyő tükrözésre akarod használni akkor nincs jobb ennél jelenleg.
Ha csak képernyő tükrözés kell akkor lehet hogy találsz olcsóbbat amit több eszköz támogat. De abban nem tudok segíteni pontos márkával ebay tele van miracast adapterekkel jobbakkal és rosszabbakkal egyaránt utána kell olvasni.
-
tybsen
addikt
válasz
polisport21 #117 üzenetére
Kepernyotukrozes jelenleg csak nehany keszulekkel mukodik, g flex sajnos nincs koztuk
-
polisport21
csendes tag
Hellosztok, tudtok segíteni? Van egy lg g flexem meg egy chromecastom
, hogyan tudom kivetíteni a telefonom képernyöjét a tv-re?. Nekem eddig csak a youtube megy a tv-n. -
tybsen
addikt
Online filmek cc-rol kepernyo tukrozessel sajnos nem megy a hang csak a kep (dolphin/flash). Telefonon minden megy hanggal termeszetesen. Megoldas valaki? Vagy ez nem megoldhato? Koszi
-
twon
tag
Van egy kis gondom!
Kaptam egy chromecast eszközt!
Rádugtam a tv-re és minden jónak bizonyult! Be jött a kezdő képernyő! Amíg tanulmányoztam, hogy hogyan tudok hozzá csatlakozni a telefonommal addig eltűnt a kép és azt írja ki a tv, hogy nincs eszköz csatlakoztatva!
Mit tudok tenni hogy visszajöjjön a kép? -
worizo
újonc
nekem most hozta a postás. a telefonommal egyből kommunikált, de a tablettel már nem akar szóba állni, pedig mindkettő samsung. és káérdezném, hogy a windows 7-es számítógépemmel össze lehet-e hozni??
-
Prien
addikt
-
gyugyo79
addikt
Akinek már van, és esetleg nem találkozott volna még vele : Videostream for Google Chromecast™
Ezzel megy az olyan videó is amit a chromecast nem támogat alapból ( átkódolja ) ha bírja a gép akkor nincs akadozás stb. rendesen lejátszotta amikkel próbáltam és van felirat támogatás is. -
gyugyo79
addikt
válasz
Speeedfire #103 üzenetére
A chromecast-al nem lehet továbbítani semmit.Ez megy a megjelenítő egy HDMI portjába és wifin csatlakozik a hálózathoz.A működése egyik buli része, hogy a netes források jó része úgy játszódik le hogy az egyéb eszközök telefon, tablet, sz.gép csak megadja neki, hogy honnan mit játszon le aztán már nem szükséges feltétlen, hogy azok továbbra is be legyenek kapcsolva mert a CC meghívja közvetlenül a linket így csak a vezérléshez (tekerés,pause,stop,hangerő stb.) ha kell van szükség továbbiakban arra az eszközre amiről meg lett hívva. Ha nak akart lenni a kérdés akkor lehetni lehet annyi, hogy futni kell egy chrome böngészőnek a háttérben közben. A használhatósága így az az ami még most erősen kérdéses. Szóval olyan max 20 fps agyon tömörítés és a megoldásból adódóan erős késés jellemzi (Tehát majdnem használhatatlan ilyen téren bármire). Ez erős gépen is ilyen katasztrófa nálam a proci terhelés 10% -on sincs közben tehát nem a gép nem bírja amin teszteltem de ugyen ezt nyújtotta egy c2d -ós laptopról is. Játékra szerintem sose lesz alkalmas max egy miracast/widi stb. szintet majd el fognak érni talán legalábbis én szurkolok neki mert akkor egy ezeket nem tudó eszközhöz csatlakoztatva azért nagyon jó lehet.
A tudását jelenleg amúgy egy most kapható középkategóriás "okos" TV simán lefedi (szerintem). -
Speeedfire
félisten
Lehetséges pc jelét továbbítani chromecast-al, vagy más hasonló eszközzel?
Konkrétan akár egy játékét, vagy bármi másét linux, vagy win os alól? -
laszlohu
addikt
Kijön, vagy már ki is jött az alábbi béta chrome böngésző androidra :
ez már talán offline videó lejátszást is támogatja Androidon a chromecastnak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Xbox Series X|S
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G733QS! 17.3 Col / 300HZ / RTX 3080 16GB / R9 5900HX / 32GB DDR4
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P72 - i7-8750H I 40GB I 256SSD I FHD I Nvidia 4GB I W11 I Cam I Garancia!
- GENIUS vezetéknélküli, rózsaszín csajos egér
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest