- Házimozi belépő szinten
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Milyen házat vegyek?
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Apple MacBook
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Dual Mode-os, Mini LED-es IPS monitor jött az MSI műhelyéből
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
-
PROHARDVER!
-
maglew
aktív tag
(rögzített hozzászólás)
Íme a megoldás ha időközben Resetelted a készüléket:
1.
Telefonodon a dátumot vissza kell állítani 1-2 héttel ezelőttire! (automatikus dátum szinkronizálást kapcsold ki a telefon beállításban)
2.
Home app törlés.3.
Chromecast készülék resetelése (hosszan fél percig kell nyomva tartani a gombot)4. telefon újraindítása
5.Home alkalmás visszatelepítése és elindítása.
Ekkor a Chrome települni fog és automatikusan el is indul rá a frissítést!
Utána a dátumot állítsd vissza a telefonon és minden oké lesz remélhetőleg.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
bmichele #1049 üzenetére
Nem muszáj telefon. Elég egy notebook is. Csak addig kell amíg belépsz a chromecast menüjébe azzal a linkkel amit kiírt a képernyőre. Ha nincs se notebook se okos telefon akkor arra az 1 percre kölcsön kellene kérni.
Ha megnyitod ezt a linket [link] Bejön a weboldal. Ha okos telefont sikerül szerezni akkor Android vagy Iphone kell. Ha nincs akkor jó a laptop is. De akkor ezt kell letölteni [link]
laptoppal vagy telefonnal megadod neki, hogy melyik wifire kell felcsatlakozni megadod a jelszót és utána tudod PC-ről is használni. Addig sajnos nem mivel a PC ben nincs wifi antenna amivel be tudnád állítani.
Elején sajnos nem lehet elkerülni ezt.És a használathoz Chrome böngésző kell.
-
bmichele
csendes újonc
válasz
#65388800 #1048 üzenetére
Azt írja ki, hogy kérjük beállítani:
chromecast.com/setup
Sajnos mellette egy okostelefon képernyője, mert gondolom,hogy azon keresztül lehet megadni neki a két adatot.
Milyen tudású okostelefont (androidos, egyéb ...?) kérjek kölcsön, amivel ezeket be tudom vinni?
Erre csak kábellel tudom feltölteni a PC-mről a Google Cast programot, amit Tomp javasolt?
Ha ez sikerülne, akkor utána többé ugye nem szükséges az okostelefon! -
-
tomp
félisten
válasz
bmichele #1043 üzenetére
Videostreaming for CC-hez kell azt hiszem Chrome böngésző. De azt nem ismerem. Bubble UPnP Servert csak feltelepíted és beállítod ahogyan le írtam az összefoglalóban.
CC-t kell telepíteni! Mármint beállítani. Rádugod a tv-re, az usb kábelt pedig vagy az adapterrel a 230-ba vagy egy usb-re. Telefonra töltsd le a Google Cast programot. Telefonnal kapcsolódsz a CC wifijére majd a program meg fogja azonnal találni az eszközt. Ott minden leír, hogy mit kell csinálni. Meg kell adni az otthoni wifi hálózat nevét, jelszavát. Megadhatod, hogy a CC-nek mi legyen a neve. A végén letölti a frissítést, újraindult és már használhatod is. -
bmichele
csendes újonc
megvettem a cc2-t.
A kettő közül melyiknek mi az előnye?
Le kell töltenem valamit a Videostreaming for CC-hez is? (Pl. a Bubble UPnP Server linkben van egy Windows Installer; azt installáljam, ha ezt kívánnám használni?)
A Videostreaming for CC megnyitása előtt válasszak ki egy nézendő filmet, majd menjek végig az ott fölajánlott pontokon, és a narancssárga gomb megjelenésekor már indíthatom a TV-n való lejátszást?
A CC2-t nem is kell setupolnom, csak összekötnöm a TV-vel (HDMI és az USB kábelt a TV USB-jébe)?
A wi-fi meg automatikusan átviszi jeleket?
Ennyire egyszerű lenne vagy....? -
bmichele
csendes újonc
Köszönöm.
Melyik összefoglalóban találom meg a PC-ről való működtetés leírását?
Hogy' deríthetem ki, hogy a TV-men 1.4-es a HDMI, amivel összekötöm, mert írtad korábban, hogy az is ad tápot.
Ezek szerint , ha egyszer beállítottam, azután már elég bekapcsolni a rendszert, és azonnal nézhető a TV-n az ineten elindított műsor nézése? -
bmichele
csendes újonc
válasz
#65388800 #1016 üzenetére
Most jövök az üzletből, ahol azt tanácsolták, hogy mielőtt megvenném a CC2--t tisztázzam, hogy aszatli PC-ről hogyan működtethető? Ugyanis szerintük, meg a kütyü dobozán is okos telefonra van beállítva, döntően androidra!
Az általad megadott link ezt kiváltaná, hogy a PC révén is tudja a streaminget?
Nekem msoft 7 van. Ezzel is menne?
A google böngésző automatikusan chrome böngésző lehet, mert régebben volt sima google és külön google chrome. Az általad megadott link ugyanis azt írja, hogy google chrome hardware szükséges.
A Chrome Inetes áruházban talált "videostream for google chromecast" ea link, amit le kell töltenem?
Ide úgy jutok be, hogy a jobb felső sarokban az Internet Speed Trackerbe belépek?
Ha egyszer ezt feltöltöttem, akkor a PC, a WI-fi és a TV bekapcsolásakor automatatikusan kapcsolatba kerül a rendszer?
Bocs a dedós kérdésekért, de nem akarok ráfázni, és visszajárni az üzletbe ... -
tomp
félisten
válasz
bexinho23 #1032 üzenetére
Képekre én a Sony saját Album appját használom... évente kb 2x.
Ott alapesetben gyenge minőségű átküldés van beállítva. De ha átállítom eredeti minőségre akkor az eredeti képet küldi át. Szerintem nálad is hasonló eset van annál az appnál.
Én mindenféle videóra a Bubble UPnP-t használom. Nekem megérte az árát. Mindent átküld. Telefonon lévő videókat is azonnal indítja a CC-n. Egyedül a DTS hangot kódolja át. AC3-at tovább küldi a CC felé. CC pedig érintetlenül tovább küldi a HDMI-n.
Én a Google Cast appon kívül a Bubble UPnP-t használom. Tud mindent és egyszerű. Gépen a Bubble Servert és a Linn Kazoo-t. -
bexinho23
őstag
Nagyon jó ez a CC2. Tegnap 5 órát szöszmötöltem vele (kisebb szünetekkel). Az első félóra kínlódás volt, ugyanis a közelebbi routerünkre (Linksys) felcsatlakozott, de internetre nem akart felmászni. Viszont csak egy beállítást kellett végrehajtanom (upnp engedélyezése).
A streamelés gyönyörűen megy PC-ről (full hd mkv), és a youtube is tökéletes. Azonban a telefonról kiküldött képek minősége botrány. Hiába várok pár msp-et, míg kitisztul, látható, hogy nem annyira részletes, mint a telefonon, vagy a PC-n. A (rövid) saját készítésű videókkal (full hd) pedig meggyűlik a baja streameléskor. Várnom kell pár msp-et amíg bebufferel. Érdekes, mert a laptopról (igaz LAN kábellel van routerre kötve) streamelt filmek szépen mennek.
Appok, amiket eddig kipróbáltam és használni is fogok:
- All Cast (saját képek és videók streamelése)
- Google Cast (tükrözés, CC kezelése, irányítása, telefon tükrözése)
- Videostreaming for CC (chrome-on keresztül PC-n lévő mkv lejátszása)
- Bubble UPNP (még csak kipróbáltam)Viszont lennének kérdéseim:
1, Nálatok se tökéletes a telefonon lévő képek felbontása?
2, Kodiról sehogy sem tudok normálisan streamelni. Nektek sikerült már? Neten találtam egy megoldást. XML fájlt kellett a kodi egyik rejtett mappájába másolnom. Így a kodiból indított film automatikusan a chrome böngészőben jelenik meg, amit szépen ki tudok tükrözni a CC-re. Azonban már a böngészőben tiltva van a hang. Így a TV-re se megy át. Beállításokon belül nincs megoldás erre, valószínűleg a Chrome kodekje nem tudja az AC3 szabványt. Viszont VLC-ről streamelésnél nekem borzasztóan akad a lejátszás.Kicsit hosszú lett. De nagy élmény ez a CC.
-
Viper26
nagyúr
Ki / honnan szerezte be, vagy honnan lenne érdemes?
Emag-nál látom van, gondolom az is oké.
-
tomp
félisten
válasz
bexinho23 #1027 üzenetére
Nekem "DE" jelzés van. Akkor valóban amerikai piacos a tiéd.
Nekem 2 usb-m van a Sony-n de mivel 2 CC van a tv-n így kénytelen voltam hubot bekötni, hogy ne foglalják el feleslegesen mindkettőt. Úgysem vesznek fel áramot.
Meghibásodásról én sem tudok.Jano_023
1.4-es HDMI esetén ha be van kapcsolva a tv akkor onnan veszi az áramot. Mivel te 240-re dugtad így amikor kikapcsolod a tv-t átáll hálózati áramra. Ilyenkor legalább van egy előnye. CC-vel be tudod kapcsoltatni a tv-t. -
bexinho23
őstag
A tapacsot én vágtam fel. A maszatok (több is) a dobozon belül voltak. Ezért is furcsáltam kicsit. Ha a vonalkód alatti S/N sorszám melletti jelölés (US) az USA-t jelenti, akkor amerikai szabványról van szó. Nem probléma, mert van benne átalakító, csak fura volt. Mivel sehol sem olvastam meghibásodásról, így nem aggódok a garanciáztatás miatt. De jobb rákérdezni fórumon, ha bármikor beüt a dolog. Amúgy az én TV-m az egy 2013 év közepi gyártású LG. Sajnos csak egy USB port van rajta, így a hamarosan érkező digitális hang adapter eszközt kénytelen leszek a digi beltéri egység usb portjára kötni.
-
tomp
félisten
válasz
bexinho23 #1023 üzenetére
Előfordulthat, hogy már eleve a Google-nél maszatos lesz a doboz. A dobozon lévő gyári papír nyitó részénél te tépted le a záró fóliát vagy már le volt tépve? Mert azzal kideríthető, hogy bontott volt e. Papír nem jár hozzá csak annyi ami a dobozhoz van ragasztva.
Nekem a német Media Marktból van a CC2 és CC Audio. Ott sem adtak semmi papírt. Mivel neten lett rendelve így elküldték a számlát. Ennyi.
Ha nem EU szabványos a táp adapter akkor vagy angol vagy amerikai piacról szerzi be az emag.
Nekem megvan mind3 Chromecast modell. Mind3 a német piacról van és mindnek EU szabványos a dugója.Amúgy nem értem minek usb kábelt rákötni. A 2-3éves tv modelleknél már a HDMI-ről kapja az áramot. Én a tv-re kötöm az usb-t egy hubon keresztül.
-
bexinho23
őstag
Na megérkezett a múlthéten emagról megrendelt CC 2.0. Szépen becsomagolva, bár belül a fehér doboz itt ott maszatos (koszos). Előfordulhat, hogy újracsomagolt...? Hazaérek kipróbálom. Amúgy minden gyári állapotban van, de semmi papírt nem kaptam a csomagban/dobozban, csak egy kezelési útmutatót. Ha ne adj isten, bármi baj lenne, hol tudom hivatalosan érvényesíteni a garanciát? Elvileg 2 évet ad az emag, de valljuk be, senki sem szeretne az emagnál garanciáztatni. Van egy e-számlájuk (nagyon egyszerű, letölthető), de semmi több... írok azért az ügyfélszolgálatra, hogy semmi garipapírt nem kaptam a készülékhez. De előtte gondoltam itt is megírom. A készülék remélem azért menni fog
Más: ti mire kötve használjátok? Hálózatra, vagy TV usb-re? Ami még érdekesség volt számomra, hogy a tápegység kábele (usb) vége nem EU szabvány, de van hozzá átalakító. A kábel google kábel (logóval), nem gagyi, csak érdekes.
-
törölt tag
-
bmichel
csendes tag
válasz
#65388800 #1016 üzenetére
köszi.
kezdő vagyok, az online az, hogy éppen megy a film az ineten, amit a tv-re akarok átvinni?
Routernek megtenné egy TP-Link 1043NDv2/v3 vagy Asus N18U is, vagy kell mondjuk egy ASUS 56U minőség??
Ha egy vadiúj routert bekötök a rendszerbe, akkor azonnal át tudom küldeni a jeleket a TV-re, vagy valamit telepítenem kell??
Bocs, de mit jelent "az először belinkelt app"? -
bmichel
csendes tag
Köszönettel vennék tanácsokat:
Chromecast 2 mini pc-t tervezek venni, hogy az asztali PC-mről inetes filmeket tudjak lejátszani a nagy képernyős TV-n, ami kb. 10 méterre van. Olvasom, hogy ez megoldható, de bizonyos filmeket csak "tükrözéssel" lehet lejátszani. Egyszerűen meg tudná nekem valaki írni, hogy' lehet "tükrözni"?
Ha pl. itt az asztali PC-n tudok nézni egy filmet, azt automatikusan a Chromecast 2 segítségével is - tükrözés nélkül?
Egyébként a TV és a router között 10 méter lenne, de közte két 30-as és egy 10-es téglafal! Jó routerrel elfogadható minőségű kép és hang lenne a tv-ben? -
Jano_023
őstag
Másik kérdés: az új eszköznek is kell külön táp? Vagy az USB ellátja?
-
-
Jano_023
őstag
Köszi, szerintem az egy is jó nekem. Egy kis tv lesz a hálóban arra kell. A tv tud full HD - t de nem lesz baj ha nem megy rajta. Most egy WD Live média box van. Csak annak kell vezetéken a net azt szeretném kiváltani ezzel a megoldással.
-
Jano_023
őstag
Sziasztok,
Szükségem lenne egy Chromecastre akár vagy egyes akár a kettes változatra. Valaki tudna segíteni hol és mennyiért tudok vásárolni egyet. Előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- TAVASZI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Xiaomi Mi 11 8/256GB HIBÁS!
- Intel Core i7-9700 CPU, processzor (SRG13)- Számla, garancia
- AKCIÓ! GIGABYTE Z370P i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest