Hirdetés
- Projektor topic
- Philips LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Majdnem megfelezi a GeForce GPU-k gyártókapacitását az NVIDIA?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Autós kamerák
-
PROHARDVER!
Google Chrome
Új hozzászólás Aktív témák
-
Krystal_s
addikt
Nálatok működik rendesen a Média átjátszása eszközre (Cast media to device)?
Eddig erre Edge-t használtam, jól működött, de pár napja próbáltam már többféle oldalról átküldeni a videók képét okos tv-re és csak fekete kép jelenik meg.
Ma próbáltam Chrome-on, de azon is ugyanígy csak fekete képet jelenít meg...
Rányomok az átjátszásra, látja rendesen a tv-t, kiválasztom és a tv-n fekete kép lesz. -
Krystal_s
addikt
és Fecogame:
Én ezzel szoktam indítani: --disk-cache-size=1
A fő böngészőm Firefox, a többit pl Chrome, Vivaldi (portable) stb, csak néha használom. Látszatra működik ez a parancs.
Elindítottam simán és pár oldal megnyitása után a UserData\Default\Cache\Cache_Data mappába elég sokat írt. A parancssorral indítva semmit.
Nem folyamatosan használom így komolyabban nem teszteltem. Néha rákeresek nincs-e valami másik beállítás, mert így pl Sandboxie-ban alapértelmezett böngészőre állítva nem megy és pár oldalon azt írták már egy ideje nem működik ez a parancssoros indítás. -
Krystal_s
addikt
Van itt olyan, aki úgy használja a böngészőt, hogy a Gyorsítótárazás (cache) lemezre írását letiltja és csak a RAM-ba engedélyezi?
Évek óta mindenhol csak a parancsikon Cél átírást találom, de az elég régi és állítólag már nem működik.
Tényleg még mindig nincs erre egy normális (rejtett) beállítás egyik Chromium alapú böngészőben sem, mint ahogy Firefox about:config-ban van? 🤔 -
Krystal_s
addikt
.
-
Krystal_s
addikt
Üdv.
Erre az idegesítő software_reporter_tool.exe tiltásra nincs valami működő dolog Win7-en?
Mivel az átnevezés, törlés nem segített, ezért az egész mappáról töröltem a jogokat, de még így is simán lefutott.
Ez hogy lehet?
Nekem a Chrome nem a fő böngészőm és Portable. Előbb indítottam, egyik weboldalt sem töltötte be és elkezdte tekerni a HDD-t. Mondom már megint mi ez.. és lám ez a kéretlen kémkedő akármi okozta. Amint leállítottam, minden oldalt betöltött és a gép is lenyugodott. Ránéztem a mappára, amiről pár hete töröltem a jogokat.
a ...exe-t átneveztem, 5 perc múlva megint teker a HDD és ez visszanevezte magát és elkezdett futni.
Pár naponta indítom el ezt a böngészőt, de minden alkalommal ezt csinálja, pedig nem is frissít! Titeket ez nem zavar, hogy kérdés nélkül az adatokban turkál ilyen pofátlan módon?
-
Krystal_s
addikt
Sziasztok,
lenne pár dolog, ami miatt eddig nem ez volt a fő böngészőm. Hátha azóta lett rá megoldás.
Örömmel láttam, hogy megváltoztak a betűk és végre már nem homályos.1. A Windowst 150% DPI nagyítással használom. A Chrome is átveszi ezt és csak úgy tudom normálisan indítani, ha a parancsikont átírom ..../high-dpi-support=1.3 /force-device-scale-factor=1.3 végződésre. Így azért nem jó, mert Sandboxiban futtatnám, mint alapértelmezett böngésző és az nem a parancsikont indítja.
Jobb klikk a chrome.exe-n kompatibilitás alatt bejelölve a képernyő méretezésének letiltása.. nincs rá hatással.
Firefox about:configban ilyen dolgokat könnyen át lehet írni a pixel layout.css.devPixelsPerPx értéknél.
Chromeban nincs ilyen lehetőség, amivel a DPI értéket lehet állítani?2. A Software Reporter Toolt is tiltanám.
A jogosultságok megvonásán kívül nincs rá másik hatásos módszer?
Az úgy jó, ha szövegszerkesztőben megnyitom a ....tool.exe-t és törlöm annak tartalmát? -
Krystal_s
addikt
Sziasztok,
mobil Chrome-on (tablet) van olyan lehetőség, hogy az adott oldalt asztali nézetben mutassa. Facebooknál nem akar rendesen működni. Hiába van bepipálva az asztali nézet állandóan mobilnézetben nyitja meg. Kiveszem a pipát, majd visszateszem, akkor néha jó lesz, de nem mindig. Miért nem bírja megjegyezni? Már nagyon idegesítő.
(más böngészővel FB használhatatlanul lassú lett egy ideje) -
Krystal_s
addikt
válasz
spammer
üzenetére
"Appdata-s profilmappádat lemented Default nevű mappa alapból"
Itt azt írják, hogy már az a megoldás sem működik.
Backing Up Google Chrome Saved Passwords
ilyen válaszokat írtak neki:
- doesn’t work anymore
- DOES NOT WORK WHEN RE INSTALLING PC WITH WIN7 64 BIT, you SHIT ASSHOLE
- Unfortunately it seems it doesnt work.
- The usernames are autofilled but passwords remain blankSk8erPeter: "régen még az ésszel rendelkezők irányították az IT-világot, most meg már az az alkalmazkodási pont, hogy az idiótának feleljünk meg"
Lassan már az élet minden területén ez van és aki nem alkalmazkodik és picit többet szeretne megtudni, elkezd gondolkodni, meglát dolgokat, pont azt nézik bolondnak ezek az ősemberek. A segghülyéket jobban lehet irányítani. A világ nem "előre" fejlődik, hanem vissza. -
Krystal_s
addikt
válasz
spammer
üzenetére
Ez a Google Chrome Backup program elég hülye
, nálad rendesen működik ? Próbáltam pár hete a portable verziót és a legújabb chrome-ra azt írta, hogy frissítsem, mert van újabb (persze csak béta volt újabb, ismerősnél is ezt írta) aztán rányomtam, hogy kösz nem és akkor kiírta, hogy nincs telepítve nálam a böngésző és nem is indult el. 
Könyvjelzőkkel nincs gondom, azokat ki és vissza tudom menteni bárhonnan.
Sync-re én sem bíznék semmit komolyabban.
Minden le van nálam mentve normálisan a Firefoxból, de a másik gépen nincs telepítve a Fox és ha már csak abból lehetne átmenteni a dolgokat, akkor azt használnám inkább és nem a Chrome-ot.
Azért köszi
, ha csak ennyi a "megoldás", akkor inkább majd törlöm és használok másik böngészőt. -
Krystal_s
addikt
Sziasztok, a jelszókezelőt javították már?
Néha olvasom, hogy akadnak gondok, hiányosságok, de szerintem addig én már el sem jutok, ha a legalapvetőbb dolgoknál elbukik. Nem én telepítettem a Chrome-ot a másik gépre, hanem a szerviz és ha már fent van gondoltam adok neki egy esélyt. Még nem is használtam, csak egyszer, vagy kétszer frissített magától, na de hogy a fenébe kezdjem el használni, ha már a jelszavakat sem jegyzi meg? Nem is kérdezi, Java script tiltással sem működik, kb 20x próbáltam Gmail-en és egyszer egy villanásra láttam a kérdést, de olyan gyorsan eltűnt, hogy reagálni sem lehetett rá. Fb-n pedig egyáltalán nem kérdezett. Ki képes ilyen alap dolgokkal szarakodni?Olvastam itt, hogy volt akinek az összes korábbi jelszó eltűnt, hát az meg miiii? Ennyire megbízhatatlan lenne ez a böngésző?
Van hozzá olyan kis program, mint a Mozbackup? A Sync-en kívül még hogy lehet kimenteni és visszaállítani a jelszavakat? Találtam olyat, ami kimenti, de vissza már nem. FavBackup is jó lenne, de pont ennél nem lehet a jelszómentést kiválasztani, hacsak a Web data nem ezt jelenti náluk.
Bár jelenleg ez csak egy költői kérdés lenne, mivel nincs is mit kimenteni.
-
Krystal_s
addikt
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
"másrészt már megint ott tartunk, hogy kizárólag power userek által esetlegesen nagy ritkán használt dologról van szó"
Firefox is kezd ilyenné válni
és jó pár alapdolog miatt kell állítgatni az about:configban. (homályos betűk, letöltőablak visszaállítás, flash player baromságai, most pedig a nagyítás miatt, de az sem oldja meg) Nagyon idegesítő, hogy a megszokott, évek óta jól működő dolgokat átírják, mert valami idióta úgy gondolja az a trendi és nincs beállítás lehetőség, csak ránk erőltetik. Egy ideje az analfabéta felhasználókhoz akarnak igazítani mindent jaa és a legújabb gépekhez, hogy egy 2éves gépet már ősinek kelljen érezni. Lassan már beállítás menü sem lesz, mert hát az átlagnak úgyis jó minden alapon, észre sem veszik a változásokat, next next next telepítéssel megfelel nekik.
(El sem tudom képzelni emberek, hogy tudnak netezni pl Adblock nélkül, amikor már plakátméretű reklámok ugrálnak szanaszét az oldalakon és basszus őket az sem zavarja.
Na be is fejezem, mert erről könyvet lehetne írni.
) -
Krystal_s
addikt
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Nálam a Comodo Dragonban (27.2.0.0) is rákérdez minden oldalon (még), pedig az is Chromium alapú. Viszont ami érdekes, hogy ilyen hibára már sokkal régebbi Chrome verzióknál is panaszkodtak, tele van vele a net. Olyan, mintha néha előjönne ez a bug jó pár embernél és van, akinél nem. Facebook-nál elég gyakori,
1-2 pl. hátha így könnyebb megfejteni mi okozhatja. Úgy igazán még nem foglalkoztam vele, mert FFoxot használok.
-How come Chrome doesn't ask or save passwords in other sites now?
-Issue 140632: Google Chrome won't save my passwords.Találtam egy bővítményt erre. (nem próbáltam) Autocomplete = on
-
Krystal_s
addikt
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Igen valóban azt összekevertem most.
Olvastam itt korábban, hogy a java is bekavarhat, de azt nem figyeltem, hogy melyik. Firefoxot használok és abban is engedélyezve van a JScript mégis elmenti a jelszavakat, ezért nem is gondoltam arra.
"Az alábbi oldalakról soha ne mentsen jelszavakat" részhez, akkor ebben a szekcióban nem szerepel a Facebook vagy a Gmail, vagy más problémás oldal? Ha nem, akkor sütitörléssel, a problémás oldalhoz tartozó tartozó jelszó törlésével, újrafelvételével"
Ebben a mondatomban- >"A beállításokban nincs kivételekhez adva semmilyen oldal, előzményeket stb. töröltem." az általad írt beállításra, sütitörlésre stb gondoltam.
Jelenleg nincs elmentve 1 jelszó sem. Átnéztem minden beállítást.#14638: Talán ez megoldja a problémát, majd kipróbálom.
Köszönöm a leírást.
ui: Azt nem értem a korábbi verzióknál miért működött rendesen. Rákerestem a neten és nagyon sok embernél van, volt ilyen jelenség. Más böngészőkkel még nem tapasztaltam ilyet. Különben "örülök" ennek a sok "hasznos" újításnak, amik mostanában vannak úgy általában mindenhol, mert lassan használhatatlanná teszik a korábban jól működő programokat. Firefoxban is elég gáz, hogy akinél a Windows nagyítás be van kapcsolva, azoknál már a böngészőmenüsor is b.nagy lesz. Visszaállítani rendesen nem lehet. Sosem kedveltem, amikor egy program önállósítani akarja magát kérdés, beállítások lehetősége nélkül.
-
Krystal_s
addikt
Nekem is a jelszókezeléssel lenne problémám. Egyik gépen az előbb frissítette magát a Chrome (28.0.1500.71m) azótaFacebookon és Gmail-en sem kérdez rá és nem is jegyzi meg a jelszavakat. Itt a Pn-n rákérdez és el is menti. A beállításokban nincs kivételekhez adva semmilyen oldal, előzményeket stb. töröltem, javascript nincs telepítve, Adblock kikapcs sem oldja meg.
Mi lehet a gond?
Új hozzászólás Aktív témák
- Projektor topic
- Philips LCD és LED TV-k
- PayPal
- sziku69: Szólánc.
- OTP Bank topic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Megérkezett a Fairphone szerelhető fejhallgatójának új generációja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- További aktív témák...
- Keresünk S24/S24+/24 Ultra/S24 FE
- 179 - 180 - 189 - 190 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i7-13650HX, RTX 4060
- Apple iPhone 12 128GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- AKCIÓ! Lenovo Legion Go S 32GB/1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Ez hogy lehet?

, nálad rendesen működik ? Próbáltam pár hete a portable verziót és a legújabb chrome-ra azt írta, hogy frissítsem, mert van újabb (persze csak béta volt újabb, ismerősnél is ezt írta) aztán rányomtam, hogy kösz nem és akkor kiírta, hogy nincs telepítve nálam a böngésző és nem is indult el. 
és jó pár alapdolog miatt kell állítgatni az about:configban. (homályos betűk, letöltőablak visszaállítás, flash player baromságai, most pedig a nagyítás miatt, de az sem oldja meg) Nagyon idegesítő, hogy a megszokott, évek óta jól működő dolgokat átírják, mert valami idióta úgy gondolja az a trendi és nincs beállítás lehetőség, csak ránk erőltetik. Egy ideje az analfabéta felhasználókhoz akarnak igazítani mindent jaa és a legújabb gépekhez, hogy egy 2éves gépet már ősinek kelljen érezni. Lassan már beállítás menü sem lesz, mert hát az átlagnak úgyis jó minden alapon, észre sem veszik a változásokat, next next next telepítéssel megfelel nekik.
)
Olvastam itt korábban, hogy a java is bekavarhat, de azt nem figyeltem, hogy melyik. Firefoxot használok és abban is engedélyezve van a JScript mégis elmenti a jelszavakat, ezért nem is gondoltam arra.