Hirdetés
- Indul a ChatGPT Health
- CES 2026: a Gigabyte legfrissebb csúcs-VGA-ja mindenképp kitűnik a tömegből
- CES 2026: az üzleti mellett a gamer szegmensben is újít az MSI
- CES 2026: felfrissült CPU-hűtők és két pihekönnyű egér a be quiet! gondozásában
- CES 2026: nagyon szeretné kézikonzolokban látni a Panther Lake-et az Intel
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- ZIDOO médialejátszók
- iPad topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- SSD kibeszélő
- Hard Disk Sentinel: S.M.A.R.T., okosan
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
Google Chrome
Új hozzászólás Aktív témák
-
pete_21
addikt
válasz
idegen lény
üzenetére
Mivel én leginkább a Firefox-ot ismerem, ezért a Chrome-ot leginkább azzal tudom összehasonlítani.
Sebesség alatt mit értesz? Mert ha a UI válaszképességét, abban tényleg jobb a Chrome, bár már hallottam embereket, akik a Chromeban pont ezt kifogásolták... Ha a javascript teljesítményre gondolsz, akkor nézd meg ezt az oldalt. Kraken-ben jobb a Chrome, Sunspiderben viszont a Firefox veri. V8 bench meg tudtommal a Google tesztje, szóval nem lehet készpénznek venni. Egyébként ezek olyan eltérések, amit általános használat közben nem veszel észre.
Nálam a Chrome több memóriát eszik, de egyébként aki manapság 2-4-6 Gb (vagy még több) memóriával azzal foglalkozik, hogy 50 Mb-tal több memóriát eszik a másik böngésző... Az meg is érdemli. Nem azért van a memória, hogy használjuk?
A közérthetőség mit takar?
Egyszerűségre: nézd meg az Fx4/5-öt, IE9-et, ezek se bonyolult alkalmazások. Az átlaguser ugyanolyan könnyedén elboldogul velük, mint a Chromemal. (Feltételezem az Operával is könnyen el lehet boldogulni, bár ezt régebben használtam csak.)
Abban egyetértünk, hogy manapság az egyszerűségre, letisztultségra mennek rá. De már szinte minden böngésző olyan, hogy az átlagfelhasználó gond nélkül elvan velük, nem igényel egyik sem különösebb szakértelmet. Fx4/5, IE9 semmivel nem bonyolultabb, összetettebb, mint a Chrome. Nem igényelnek több szakértelmet.
Hogy egy gyereknek mit ajánlanék? Én személy szerint a Fx-et, de ez tényleg szubjektív. És azért ezt, mert nem látom, a Chrome miben lenne jobb, és nem látom, miért lenne alkalmasabb egy kezdő felhasználónak/gyereknek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- 10 Darab ÚJ PC Játékszoftver
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- PC Game Pass előfizetés
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest