- Kompakt vízhűtés
- Megjelent a Red Magic kompakt OLED kijelzős gaming táblagépe
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Hobby elektronika
- Milyen házat vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
máyköl
veterán
Szerintetek bénák?Mert nekem van egy Eko akusztikus gitárom és arra Made in china van ráírva!Én ajánlom őket!
-
máyköl
veterán
Ti mit gondoltok a made in china gitárokról?Sztem aminek mondják őket,annyira
nem olyan bénák!
-
Bero
aktív tag
-
máyköl
veterán
Ti használtok pengetőt?
-
máyköl
veterán
A gitárok szép darabok!Nekem akusztikus van!
-
fokukac
nagyúr
igen, A van benne.
a zenében mindig az alaphangról számolunk, azt is beleszámolva. Tehát az alaphang az első hang. Ha a C az alaphang, akkor a hatodik hang az A.
a terc az a harmadik hang, a C esetében az E (Vagy Eisz), ha kisterc, akkor moll, ha nagyterc, akkor dúr. (kisszekund-nagyszekundról gondolom hallottál már)
Ui. haszos progi ehhez a super guitar chord finder.
-
Bero
aktív tag
Zene-eléletben jártas személy segítségét nagyon nagyra értékelném!
Négys hagzta hogy épül fel?
C6= Cdur + A
C7= Cdur + B
Tehát melyik hangot játszuk hozzá?
A Cdur skála, vagy a kromatikus skála 6-odik hangját?Illetve a hangköztanban a hangtávok hogy jönnek sorba? (terc, nagyterc...)
Nagyon köszöm
-
horvathkrisz
addikt
Sziasztok!
Esetleg érdekel valakit 3000 Ft-ért egy Behringer BluesOverdrive?
-
AND1
őstag
válasz
horvathkrisz #2486 üzenetére
Elég kontrasztos mi? Direkt kerestem kisméretü képet és ezt találtam neten.
Majd csinálok saját képeker róla, meg majd in action. No meg ha majd lesz időm akkor kamerával veszek föl pár videót youtube-ra és akkor majd linkelek ha vkit érdekel. -
AND1
őstag
Az én gitárjaim:
Egy Ibanez Rg470. Öreg már szegény, de sokszor rendbetették és még mindig használható. Szeretem, de nem biztos, hogy megmarad:
Másik pedig egy Deftones-os Stef Carpenter signiture. 7 húros, baritone nyaku gitár. Aktív 2 EMG81-es. Falat bont, G#-re van hangolva. Imádom!
-
AND1
őstag
válasz
horvathkrisz #2483 üzenetére
Ezt én sem állítottam, hogy jobban játszana vki, mert értékesebb hangszere van. No és abban is igazat adok, hogy egy gyengébb gitáron egy profi is jól játszik, de azért aki szinpadra áll, akármivel nem fog valszeg pl a megbízhatóság miatt. Egy drágább gitáron ritkábban szakad a húr "normális használat" mellett mint egy olcsóbb indonéz modellen.
-
AND1
őstag
válasz
horvathkrisz #2480 üzenetére
Aki tud játszani az komolyabban foglalkozik vele és akkor minőségibb gitárt fog venni úgy gondolom. Én pl, ahogy egyre többet gyakoroltam és egyre többet foglalkoztam vele, úgy jöttem rá, hogy a jelenlegi mindig kevés és amit másik kipróbáltam boltban az jobb, hosszabban kitartja a hangot, teltebb a hangása, jobb fából készült. Persze egy idő után az ember megtalálja a számára legmegfelelőbbet és amellett paktál le. Én még nem érzem 100%-on, hogy megtaláltam volna a legmegfelelőbbet/legmegfelelőbbeket. Jelenleg két gitárom van. Az egyikkel teljesen megvagyok elégedve és mindig meg fog maradni, a másikkal még nem vagyok biztos. Majd posztolok képeket.
-
horvathkrisz
addikt
Nem csak arról van szó hogy kéthavonta veszi elő valaki.
Aki tud játszani, az egy 10ezer forintoson is jól játszik, aki nem, hiába vesz több százezerért Fendert vagy Les Pault, az áruk ellenére ezek a gitárok sem maguktól játszanak.Nekem egyébként egy Squier Affinity Telecasterem van.
Ilyen: -
AND1
őstag
Egyébként kinek milyen gitárja van az ittlévők közül?
-
AND1
őstag
válasz
horvathkrisz #2477 üzenetére
Squier-ből is inkább a drágábbak amiket nyugodt szívvel tudok ajánlani. Kezdésnek mindenképpen jó viszont az olcsóbbjai, kétségtelen. Mert ha véletlenül mégse köti lesz a célszemélyt, vagy csak 2 havonta veszi elő a gitárt akkor megéri 30ezer körül.
-
máyköl
veterán
válasz
horvathkrisz #2474 üzenetére
Hát.. ezt szerintem senki sem tudja!
-
máyköl
veterán
válasz
horvathkrisz #2471 üzenetére
Igazad van nem éri meg!
-
tothm
őstag
hello
-
Daneeka
senior tag
Túlképp rájöttem, hogy csak a Strato/Telecasterek hangzása izgat igazán engem. Meg ott van a másik oldalon a humbis LP.
Na most ha az ember vesz mondjuk egy Ibanezt pl ugyanannyiért mint egy Gibson Les Pault venne akkor sejtem, hogy valamiben jobbat kap de miben? Tone-ról szerintem nem híres semmi a Strat/Lp-n kívül. Az szerintem kizárva. Egyedül a Floyd-Rose-ra birok gondolni, meg betegebb stílusokhoz bazi nagy outputu pickupok azt ennyi. Vagy van még valami ami indokolja mondjuk az Ibanez jelenlétét a piacon? /Ez no offense kérdés, csak kiváncsi vagyok/ -
Lord Zero
addikt
mi a vélemény erről az ibanez kütyüről?
belátó vagyok és magamba szálltam : ))) - profi(bb) hangszerre nincs értelme kattannom (egyelőre, eheh)
jelenleg egy vintage szenved a kezem alatt, eredetileg egy abszolút kezdő epiphone lp special II. volt a kiszemelt egyed, de lebeszéltek, mondván h a vintage hardveresen hűdejobb
nincs is gond vele, de most megválnék tőle (2,5 hónapos, garanciális, érdekel vkit?), és lenne helyette az említett ibanez (esetleg az ARC100)
-
ReJim
őstag
válasz
painkillerx #2466 üzenetére
mondtad nekik, hogy kell neked gitár? ajánlatot tettél már? (leszoksz a wowról ha kapsz egy gitárt) karácsonyra kérted? születésnapra? diákmunka?
-
painkillerx
tag
Sztem probalkozz meg vele mindenkepp, a gitar egy nagyon jo hangszer.
Nem is tudo´m, hogy lehetnek ilyen szuleim... tudják hogy nekem kellene egy gitár, (volt is de azt visszakellett adni, nem sajat volt) de nem bírnak csinalni semmit, inkabb hagyjak hogy rohadjak meg a gep elott es jatszak egesz nap WoW-ot.... nemhiszem hogy en vagyok a hibas... sajnos ez van
-
kozmate
tag
Az utóbbi pár hétben azon gondolkodtam, hogy én is elkezdek gitározni, de eddig még csak olvasgatok, nem akarok hirtelen felindulásból hülyeséget csinálni.
Van néhány kérdésem, amire nem találtam a neten választ, remélem segít valaki.
Nézegettem, hogy milyen gitártípusok vannak, de arról nem találtam semmit, hogy mitől más egy western gitár?
Most jön a buta kérdés: Egy elektro-akusztikus gitárt lehet erősítő nélkül is használni? Mindenhol csak annyit írnak, hogy az akusztikus gitárok elégtelen hangereje miatt találták ki.
Köszönöm! -
máyköl
veterán
Én fél éve gitározom!Nagyon szeretem,ha vki nem tudja eldönteni,hogy belevágjon-e annak én azt válaszolom IGEN!Sztem jó móka a húrokat pengetni!
-
horvathkrisz
addikt
nincs véletlenül valakinek eladó bluesbreaker II-ese?
ha igen, legyenszíves dobjon egy privit!üdv, krisztián
-
Bero
aktív tag
Na, újra gitárórám volt, belevetem magam újra.
Tele a fejem mindenféle zeneelmélettel, azt hiszem most kipihenem -
painkillerx
tag
http://www.guitarbt.com/
http://www.guitarbackingtrack.com/sztem sok mindenkinek tetszeni fog
ha ismeritek akkor sorry
-
Exiles
csendes tag
Hát sziasztok, én lassan 7 éve gitározom, jópár zenekart megjártam, jópár hangszert cseréltem, de mindekninek 100%-os biztonsággal tudom ajánlani az LTD/ESP gitárokat, nekem például egy Viperem van ( LTD ) és teljesen megvagyokelégedvevele.
Erősítő téren a Line/ SPider III széria a tuti....jóéjt
-
horvathkrisz
addikt
Sziasztok,
látott valaki valahol (nem használtan) Zoom G2-est 25.000 Ft alatt? -
benix55
csendes tag
itt a link az 1500-as hevederről!
http://www.codahangszer.hu/index.php?promo=Planet%20Waves%20PWS101%20Piros&content=showstuff.php&termekID=2302
-
harry
veterán
Szerintem nem nagyon van olcsóbban, 1-1,5 között vannak, asszem enyém is ennyi volt, bőr vég, ami neylon (vagy textil vagy miez). De legalább kellőképp hosszú. Van olyan is, amin van egy állítható szivacs (csúszkál, oda tolod ahova akarod) de szerintem csak kényelmetlen, öccsém vett, de nem használja. Ami még jó lehet az a széles full bőr, de az már másik kategória
-
BENIX
csendes tag
ti milyen hevedert használtok?Mert most akrok venni egyet!Help?1500-ért tok szerezni a legolcsóbban?Ólcsóbban tudtok?Nekem nem fontos nagyon a minőség!Ha tudtok olcsóbban akkor lécci írjatok!Help!
-
deniro2
senior tag
-
Bero
aktív tag
szeretnék felvenni pár pötyögést szabadidőben. mit ajánlatok win-re?
-
harry
veterán
válasz
Printszkrín #2440 üzenetére
Lehet csak egy egyszerűbb szett, de itt valami akkor sem stimmel, ennél jobban kellene mennie. Ezért célszerű a helyszínen kipróbálni.
-
ttower
aktív tag
válasz
Printszkrín #2440 üzenetére
az a baj hogy gyakorlatilag használhatatlan. a gitárt jobban hallom. gain 1/10ig sem tudom tekerni mert már recseg. így viszont baromi halk.
-
ttower
aktív tag
üdv mindenkinek
kaptam egy basszusgitárszettet (gitár+erősítő+pánt) és van egy kis gondom az erősítővel. ha a gaint és a volumet is 1/3 nál nagyobbra tekerem, elkezd torzítani. nem a sima hangszórórecsegéssel, hanem mintha a hangszóró túl nagyot akarna mozdulni és valamihez hozzáütődik. ilyen krákogó kopogó hang. valakinek van valami ötlete mi lehet ez vagy találja ki inkább a szervíz?
erősítő típusa: Johnson Baltimore BA-30B
30 watt, 3 sávos eq, gain szabályzó, fejhallgató kimenet kép -
harry
veterán
Én nem tököltem, egyből bass gitárral kezdtem, fájt is az ujjam eleinte
Továbbra is keresek Crate erősítő szervízt, vagy ha már ti is voltatok szervizeltetni cuccot és megbízható, jöhet annak a címe is.
ngabor2 - szerezd be a GuitarPro nevű progit, itt gitár tabok vannak, ezek alapján könnyen megtanulhatsz játszani pár számot.
-
-
delta9
senior tag
általánosságban elmondható, hogy a zoom termékek jó minőségűek, jól használhatóak, de azért azt ne mosd össze, hogy akik reklámoznak egy terméket, még nem feltétlenül használják is (egyik előző post a stereo digit recorder) profi stúdióhoz szokott profi zenész nem ilyen eszközöket használ
-
prmcsk
addikt
Fiúk !
Erről vélemény ? G2.1u
-
ReJim
őstag
válasz
ngabor2 #2423 üzenetére
és arra számíts, hogy aktív gyakorlás-sorozat után nem fogod a bal kezeden az ujjaid végét érezni.
(vagy max a fájdalmat.) és ez így lesz, míg meg nem keményedik az ujjad vége...
(ha klasszikussal kezded, akkor könnyebb dolgod lesz, mert a nylonhúr vastagabb, így nem vágja annyira az ujjad, mint a fém... )
a hangszerboltosok meg általában segítenek, és ha látják, hogy nem tudnak rádsózni egy drága gitárt, akkor úgyis az olcsót fogják mutogatni. -
C4mp3r
addikt
válasz
ngabor2 #2423 üzenetére
Biztos, hogy segíteni fognak, hisz nekik is az az érdekük, hogy náluk vásárolj. Bemész, és megmondod, hogy szeretnél vásárolni egy 4/4-es akusztikus gitárt, mutassa a választékot. Meghallgatsz párat, kiválasztod a neked (és a pénztárcádnak) a hangban leginkább tetszőt, ha akarsz kérsz hozzá egy tokot. (Mindenképp ajánlatos venni legalább egy puhatokot a könnyebb hordozhatóság és a sérülések elkerülése végett.) Kérsz egy hangolót, (hacsak hallás alapján be nem hangolod
) és kész. Otthon tanulgathatsz.
u.i.: Nylon húros lenne a legjobb tényleg.
-
ngabor2
nagyúr
köszi mindkettőtöknek, remélem holnap nyitva lesznek fejesék, és be tudok menni. mindenképp akusztikusat szeretnék, baráti társaságba az való, az elektromos nem az igazi. remélem ott normális emberek vannak, nem olyanok, hogy csak vérprofikkal hajlandóak szóba állni, egy teljesen kezdőt meg ott vernek át/aláznak meg a naaagy tudásukkal, ahol tudnak.
-
C4mp3r
addikt
válasz
ngabor2 #2420 üzenetére
Ez tőled is függ, hogy min szeretnél előszür megtanulni. Én akusztikuson kezdtem, mert zeneiskolában csak komolyzenét lehetett tanulni. Abból nekem egy 4/4-es Thomann volt, meg voltam vele elégedve. Első gitárnak megfelel. Persze vehetsz márkásabbat, de amíg nincs valamilyenszintű tudásod addig szvsz fölösleges. Ez 10k körül van, plusz még hozzá a tok, meg nem árt egy hangoló sem. Ha elektromosat szeretnél venni, akkor ott vannak direkt kezdőszettek, amikben adott a gitár, az erősítő, tok, hangoló, heveder stb. Én ebből az Ibanezeket ajánlanám, persze nem kell túl sokat várni tőlük, tanulgatni megfelelnek. Ezek már drágábbak 50k körül kapsz Ibanezt.
-
ReJim
őstag
válasz
ngabor2 #2420 üzenetére
4/4-es olcsó klasszikus gitárt (nájlon húros) keress... (pl 10k körül a thomann, de azért hallgasd meg)
(Aria AK-20 szerintem jó, de viszont drágább 20k körül van.)
nylonnal kezd, különben egy életre megútálod sztem(bátyám nagydarab, vastagok az ujjai és elektromos gitáron nem tud lefogni egyszerre csak 1 húrt.
)
aztán fog egy-két leírást és elkezdesz gitározni-tanulni, stb.
jó oldal pl: http://www.gitartanfolyam.hu/
vagy külföldi oldalak, tab-okból is lehet tanulni, akord-ok. vagy pedig a Muszty-Dobai féle könyv. (ha nem kapod meg, vagy nem akarsz rá áldozni 4k-t, akkor torrenten keress "termékmintát")
sok sikert
-
ngabor2
nagyúr
véleményt szeretnék kérni. 0 zenei tanulmánnyal, 30 évesen érdemes belevágni gitározásba? ha igen, ilyen szintű kezdőnek milyen gitárt tudnátok javasolni?
-
csumcsing
csendes tag
Ti milyen hevedert használtok?
-
harry
veterán
Van tippetek egy jó erősítő szervízre? Már megint van valami gond
Játszottam, EQ-t állítgattam, majd elkezdett kicsit recsegni néha pendítésnél, illetve az alapzaj is nagyobb, kikapcsolásnál szól egy nagyot (peak led felvillan, ami eddig nem volt) és kikapcs. Szétszereltem darabjaira, hangszóró úgy nézem rendben és az elektronikán sem láttam semmi furcsát, de összerakás után ugyan ez az állapot. Igazából nem nagyon merem kapcsolgatni, most úgy-ahogy még működik, nem szeretném esetleg tovább rontani, inkább a szervízre bíznám (ami pedig valószínűszeg csak januárban lehet...). Nem tudom mi lehet gond vagy mennyibe kerülne javítás de az eladáson is gondolkodom. Amúgy egy Create BX-100, bass combo.
-
harry
veterán
válasz
painkillerx #2413 üzenetére
Meglepő, de elég durva hangja van. Egyszer kipróbáltunk egyet, és elég masszív hangja volt a tenyérnyi méretéhez képest. Szerintem keress fel egy boltot és nézd meg mit tud. Info
-
lakisoft
veterán
válasz
painkillerx #2413 üzenetére
az attól függ - koncerthez kevés
otthonra elég ...
-
painkillerx
tag
Szerintetek a Roland Micro Cube-ban nem keves a 2 Wattos 5" hangszoro?
-
lakisoft
veterán
Valaki megvette a novemberi zenész magazin Gitár külön számát?
-
prmcsk
addikt
Pontosítok a limken. Ők is használják ezt a motyót.
-
lakisoft
veterán
Tiszta sor - nem leszólni akartam az a cuccot(Sőt nagyon jónak találom így első ránézésre ...) ... csak legtöbbünknek ez sok ...
-
prmcsk
addikt
-
lakisoft
veterán
Szerintem van ettől olcsóbb megoldás is nem? ... pl. ez + egy kis szoftver
-
prmcsk
addikt
Kiváló minőségű felvétel ? Ezzel megoldva....
-
lakisoft
veterán
válasz
csumcsing #2401 üzenetére
ezt használod? - szerintem megszokás kérdése ,.,.,.
eddigi tapasztalatom az hogy minél keményebb egy pengető annál nehezebb vele jól játszani ... de hát ha valaki nagyon tud annak mindegy- egy jó sofőr Trabantot is és bármely jó - drága márkájú autót is ugyanolyan jól vezeti ...
-
csumcsing
csendes tag
Szerintetek az extra heavy metal pengető túl kemény?Sztem nem!!!!hóhohó
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Beszámítás! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 MAGYAR - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest