Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Mathiask

senior tag

válasz Neuler #19080 üzenetére

"Az számít ,hogy milyen távolságra van a hangszedő a húrtól, milyen a tekercselés, milyen a húr stb. de a fa szerintem csak úgy számíthat ha valahogy a húrok rezgési tulajdonságain módosít, egyébként lehetetlen, hisz ez nem piezo hangszedő, hogy a test rezgését vegye fel."

Nem tudom a test rezgése mennyire "rezgeti vissza" a húrt, de az is lehet még szerintem, hogy a test rezgése miatt változik a hangszedő-húr távolság, mivel a hangszedő a testhez van rögzítve és ha az rezeg akkor a szedő is. Illetve szerintem, de ez is csak tipp, lehet magánál a hangindításnál(sokak szerint a tranziensek a legfontosabb dolgok az érzékelt hang szempontjából) is számít a fa.(ugye hogy veszi át, hogy tudja átvenni a rezgést.)
    Más kérdés, hogy ezeknek a rezgéseknek a nagysága hogy viszonyul a húr rezgésének nagyságához. Meg hogy mennyire számít mondjuk az erősítő a kapott hangzásban, az ugye elég összetett jószág.
    Persze minden számít a kapott hang szempontjából, de én se tenném a fa fontosságát pl a hangszedő, vagy az erősítő fölé. Nyilván akkor jó hang ha minden komponens jó, köztük a fa is. Meg az a fa is amiből a hangláda van. (gondolom kevesebbet számít mivel a hangszóró jóval nagyobb erővel szól, de számít az is)

Új hozzászólás Aktív témák