- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kompakt vízhűtés
- 3DMark (2013) eredmények
- Házimozi belépő szinten
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
BluEyes
őstag
válasz
HTCX715 #20997 üzenetére
Ha hifi-t akarsz használni gitározáshoz, akkor két dolog kell mindenképp:
1. Nagy bemenő impedancia, ezt a hifi bemenetei nem tudják (viszont tudja minden kispedál, multieffekt, gitár-bemenetes hangkártya, tehát minden eszköz, ami a gitárjel fogadására fel van készítve).
2. Gitárhangszóró-szimuláció. No ezt viszont nem tudja mind, a multieffektek tudják, kispedálokból viszont alig-alig.
A megoldás például egy Bad Monkey, ez mindkét feltételt teljesíti.
Vagy például egy AmPlug
És persze csomó multieffekt van használtan 20k alatt.
Az AmPlug etetése ceruzaelemmel nem épp olcsó, de ha van töltőd meg cerka-akkuk, akkor ez nem gond. A Monkey megy 9V adapterről, meg szintén lehet tölthető 9V akksit használni hozzá. -
HTCX715
tag
válasz
brickm #20994 üzenetére
Ja igen értem. Tudom, nem a legjobb, de semmilyen megoldás nincs ideglenesen amíg összerakom a pénzt egy használt kombóra?
(#20996) csadi0011:
Hát ugye a fejesben lévő hangszóró visszafelé mikrofonként is használható. Ha rádugom, egy olyan mikrofon kapok amiben nincs elektronika, csak a membrán rezgésével állít elő hangot(ha jól tudom ezt hívják dinamikus mokrofonnak?) -
kriszneuer
újonc
válasz
kemotox #20983 üzenetére
Sajnálatomra most egy nagyobb kiadás előtt állok, kénytelen vagyok beáldozni, illetve az időm szinte semmenyi játékot nem tett lehetővé. Remélem a későbbiekben lesz lehetőségem újra. Azért egyben, mert nem nagyon akarok foglalkozni azzal hogy külön értékesítsem ezeket.
-
HTCX715
tag
válasz
csadi0011 #20989 üzenetére
Mikrofon bemenetem 2db 3.5mm-es jack van. Azt nem tudom, hogy erre köthetek-e gitárt.(fejest rákötve, annak hangszóróját mikrofonként használva, szól)
Én egy aux bemenetre kötöttem egy 5 pin->jack aljzat átalakítóval.
http://www.conrad.com/ce/en/product/325130/SpeaKa-Professional-Cube-plug-5-pin-to-Jack-socket-63-mm-Adapter
Egy ilyen házi készítésű adatpert használva.(innen következik, hogy rosszul köthettem be)
(#20990) Plazmacucci: Ezt én is megtudnám csinálni csak a másik erősítőmbe tönkrement valami így az egyik hangfal alig szól, szóval erre kell kötnöm amíg nem veszek egy kombót. -
-
HTCX715
tag
válasz
Plazmacucci #20987 üzenetére
Jaa, vágom. Arra van valami leírás, hogy az 5 pines csatira, hogyan kell rákötni a jack aljzatot?
Nekem nem sikerült... -
-
HTCX715
tag
válasz
Plazmacucci #20985 üzenetére
A "phones" az kimenet ha jól emlékszem... Nem is szól vele a gitár.
-
-
HTCX715
tag
Sziasztok!
Régebben már írtam ide. Most lenne egy kérdésem:
A kérdésem:
Lehet-e erre(vagy ehez hasonló) erősítőkre közvetlen gitárt kötni valahogy?(bemenete csak 5 pines AUX van, arra nekem nem sikerült, de lehet béna vagyok) Gondolom a mikrofon bemenet erre a célra nem megfelelő... Elvileg én arra jutottam, hogy a gitár kimeneti jele nem elég az erősítőnek, de mindenki lehülyézett...
Tud valaki segíteni?
Előre is köszi!
htcx715
U.I: a marlboro feliratot senki ne nézze, ezer éve került rá, nem akarom leszedni : ) -
kemotox
addikt
válasz
kriszneuer #20982 üzenetére
Mi történt? És miért csak egyben? 30-40-ért vinném is a telét
-
kriszneuer
újonc
Tisztelt Fórumtagok!
Eladóvá vált a gitárom, a hirdetés a következő linken érhető el, hátha érdekel valakit. http://www.jofogas.hu/pest/Fender_Squier_Affinity_Telecaster_elektromos_gitar_36827280.htm?ma=1
-
csadi0011
őstag
válasz
Plazmacucci #20979 üzenetére
Nézz rá a tunerra, mert szerintem már elhagytad a kívánt hangmagasságot.
Már kerestem, de nem találtam kielégítő választ, ezért tettem fel itt a kérdésem. -
-
csadi0011
őstag
-
csadi0011
őstag
Mire jók az ilyen elektro-akusztikus gitárok, amiken se húr alatti hangszedő, se hanglyuk?
-
Bencsizy
csendes tag
Hu, mennyi okossag hangzott el. Koszonjuk!
Kezd osszeallni egy zenekar, tehat ertelemszeruen szeretnenk majd koncertezni is, tehat megbizhato cuccokra lenne szuksegem. A gitarommal (vintage v100) elegedett vagyok, hangolast is sokaig tartja, es a hangszine is olyan, amilyet szeretnek (talan majd egyszer cserelek hangszedoket vmi olyanra, ami gazdagabb hangzast ad kicsit, meg az elektronikat megnezem, jobbra cserelem majd, ha nagyon ganyoltnak tunik). Az erosito egy Bohm-verstarker 30H, ezzel szinten meg vagyok elegedve. Tehat csak a pedalok lennenek azok, amiknel nem nagyon talalom a helyem, de ez a hozzaszolas most sok dolgot tisztazott.
Szoval.Reverb vagy delay pedalra szuksegem lehet, kerdes, erdemes mindkettot beszerezni?
Igen am, a digitalisnal azt gondoltam, hogy a jelet digitalizalja a pedal, de akkor ezt most tisztara mostuk, megegyszer koszonom! Es akkor az analog es a digitalis delay kozott csak annyi a kulonbseg, hogy hogyan valositjak meg a hangzast? Ez esetben pedig mar csak preferencia kerdese, hogy melyiket valasztjuk? Szal nem jobb vagy rosszabb, zajosabb egyik a masiknal, csak masabb?
Probaltam ma az erositomon a send return dugokat, csak egy sima kabellel kotottem ossze a kettot, de amint ezt tettem, nem jott ki semmi hang. Akitol vettem, azt irta, hogy a zengeto nem mukodik benne, ki lett szerelve. Ez esetben akkor az effekt loop se mukodik es ezert nincs hang?
Az elromlott torzitom helyere most egy MXR prime distortiont neztem. Eddig egy beta aivinnal jatszottam, nagyon tetszett a hangja. Viszont mikor mar kb felig tekertem az erositon a hangerot, minimumra tekerve a gaint is oriasi modon torzitott. Nekem ebben az esetben jobb lenne egy overdrive, amit kis hangeron jobban tekernek fel, nagy hangeron meg kisebb torzitasra raknam, vagy maradjon a torzito es remenykedjek benne, hogy mondjuk oroban ha kitekerem az erositot, akkor nem gerjed ossze vissza minden? Sok gaint hasznalok (metalt is jatszok), de csak esszeru mennyisegut, hogy minel kevesebb hiss legyen hallhato.
Equalizerre azert gondoltam, mert az erositon csak magas es mely szabalyzo van, es amiket neztem pedalokat, legtobbon csak egy volume, gain, meg egy tone szabalyzo ha van.. Kozepet pl jem tudom emelni vagy vagni.
Meg vmi. Eszrevettem, hogy mostanaban zajosabb az erosito alapjaraton, mondta a srac, hogy lassan erhet a csocsere, gyanitom, hogy akkor ez mar ennek a jele. Ha veszek bele csoveket, es nem allitom be a bias aramokat (mert meg csak elmeleti szinten kapisgalom ezt a dolgot, nem merek hozzanyulni meg), akkor abbol lehet vmi baj az erositovel? Gondolom amugy is elmaszik a munkapont, minel tobbet hasznalom, csak pl igy nem tehetem tonkre, vagy nem lesz tobb a zaj alapjaraton, esetleg nem lesz mas a hangzasa? Jo lenne ezeket is megtanulni.
-
Ezeket akkor most emeltessük ki
-
brickm
őstag
válasz
brickm #20972 üzenetére
Amit kifelejtettem, kérdezted a soros effekt loopba kötött torzító pedálok létjogosultságát.
Erősen függ az erősítődtől, annak jelszintjeitől meg érzékenységétől, meg a pedáltól.Ugyanis ha egy igen erős előfokozattal rendelkező cuccod van, a loopba kötött torzítód bemenete lesz túlvezérelve, (torzított jelet fog kiadni a buffer fokozata, aminek nem kellene) nem pedig ő fog torzítani a jelen. Ez egy csúnya kásás recsegős hangot fog adni, plusz melegedni fog a végfokod, ha meg nincs szerencséd és sokáig kínozod el is csattan a hőmegfutástól, vagy a hangszóró adja meg magát a sok négyszögjeltől.
Soros loopba inkább időalapú effekteket kötünk, mivel az ő bemenetük úgy van kitalálva, hogy sokkal érzéketlenebb a peakekre. Ezáltal nem vezéreled túl a bufferét az előfokod kimenetével. De találkoztam olyan gyári előfokkal, ami annyira bika volt, hogy a loop elejét egy kompresszor limiterrel kellett kezdeni, hogy ne fektesse le a delayt. Ezeket az effekteket mindig OD után kösd. Tehát ha az erősítőd a return kör után csinálja a torzító effektedet, ami amugy ritka, de előfordul, akkor bizony megszívtad, vagy delayt, vagy belső torzítót használsz, együtt nemigen.
Viszont line drivert tehetsz a soros loopba, nekem is van benne. MXR micro amp, szólókiemelőként funkcionál.
Amugy minek akarsz EQ-t?
Kb arra van a legkevésbé szükséged, hacsak nincsenek nyakatekert dolgok a számaidban, amikor gyorsan kell beavatkozni a jeltartományodba. -
brickm
őstag
válasz
Bencsizy #20966 üzenetére
Van olyan zene amihez száraz hang kell....én pl kevés reverbet használok, nem szeretem ha zeng minden. Viszont egy keveset szinte mindig bekeverek. Ez a dry/wet arány.
"csak nem erdemes mindent teljes hangerovel belekeverni a jelbe,"
Nyilván nem, ha mindent feltekersz teljesen csak egy bazi nagy feedback-ed lesz azt sípolsz."Nekem a gepemen guitar rig van, ehhez kepest mennyivel erzekelheto minosegben a kulonbseg?"
Attól függ milyen a hangkártyád. A guitar rig modellek elég jók, mivel maga a szoftver se kétforint, attól egy fizikális olcsó multi éppenséggel lehet sokkal rosszabb.De leginkább nem a hangképpel lehet gond egy olcsó multinál, hanem a kezelhetőséggel, a sebességgel, az átgondoltssággal, a kivitelezéssel. Gagyi anyagok, zajos fokozatok, árnyékolatlan ház, csatlakozók...gagyi csatlakozók.
stb
Egy jó multi meg nyilván minőségi anyagokból van és nem visz plusz zajt a jeledbe ha értelmesen használod."Miert mondjak azt, hogy ha pedal, akkor csak analogot szabad? "
Nem tudom ki mit miért mond, de egyvalamit ne keverj össze(mert látom épp azt teszed) a digitális delay még nem lesz digitális pedál, attól hogy logikai áramkörökkel valósítja meg a funkcionalitását.
Ugyanis ha megnézel egy digit delay kapcsolási rajzot láthatod, hogy legtöbb esetben maga a bemeneti jel egyáltalán nincs digitalizálva. Eredeti formájában megy tovább a bemeneti buffer fokozattól egy analóg előerősítő fokozatra, majd tovább. Van egy szintén analóg bekeverő fokozat, ami az eredeti analógképet digitálisan modulált hanggal keveri arányosítva, ez a wet level potmétered.
kapcsolás
Mgyarán a bemeneti jeledet érintetlenül, legfelejebb bufferelve, esetleg szintemelve megtalálod egy szkóppal az áramkör belső részeiben is, míg egy digitális pedálnál ezt csak a bufferen tudod megtenni, utána már a dac digitalizált jelét látod, ami négyszög.Ez a pedál digitális:
[link]
meg ezis:
[link]Ezeknek ha megnézed a layout-ját láthatod, hogy a bemeneti analóg buffer fokozatot egy digitalizáló ák követi, ami 12bites...
ehhez képest mondjuk a digitech gsp1101 24-bi 44kHz-es DAC-ja van, ami elég jó., Ettől csak egy 32bites lenne jobb...amire mellesleg semmi szükség stúdión kívül.Itt tényleg csak azt kell eldöntened, hogy mennyit akarsz rászánni, meg hol/micéllal fogod használni.
Otthonra, ahogy írtuk vox tonelabok,digitehxh floor boardok, boss ME, boss GT szériák, LINE6 POD-ok teljesen jók, elleszel velük. Nézd meg melyiken milyen erősítő modellek vannak, melyik szimpi neked...digitexhnek pl utánozhatatlan az akusztikus szimulátora...mindben van valami egyedi.Ha meg koncertezni akarsz szánj rá sokat, mert a az olcsó sz rral csak magadat fogod szoptatni. Mint egy olyan gitárral, amit 2szám között állandóan hangolni kell.
-
-
-
Bencsizy
csendes tag
Pedalok kozul markakban mi az amit ajanlanatok es mi az, amit erdemes nagy ivben kerulni?
Pl Artec vallalhato?
-
Bencsizy
csendes tag
válasz
Plazmacucci #20964 üzenetére
Konkretan milyened van?
-
Bencsizy
csendes tag
válasz
brickm #20963 üzenetére
Na ezert halam uldozzon!
Csak azert kerdeztem am, mert mindig azt hallani, hogy tul szaraz a hangja vminek egy delay vagy reverb nelkul, de pl punkrockban sose hallottam meg egyiket se hasznalni.
Az erosito ele es a vonaljelre (effekt loop ez lenyegeben?) kotott torzitok kozott milyen kulonbseget hallani?
En most egy fuzz pedalt, egy delayt es egy equalizer pedalt tervezek venni igy az elejere. De akkor van ertelme a tobb pedalnak, csak nem erdemes mindent teljes hangerovel belekeverni a jelbe, hanem csak egy csipetnyit mindegyikbol, amennyit kivan a hangzas?
En is ettol felek am, hogy most veszek egy multieffektet, bekrepal benne vmi, es akkor konkretan az egesz hangzas arzenalom kukazva van... Es mondjuk fellepes kozben sem eppen jo sztori, ha meg kell allni kabelezni vagy ilyesmi. Nekem a gepemen guitar rig van, ehhez kepest mennyivel erzekelheto minosegben a kulonbseg?
Miert mondjak azt, hogy ha pedal, akkor csak analogot szabad? Ugy ertem, ha pl hallani is kulonbseget mondjuk egy analog delay es egy digitalos delay kozott, egy zenekarban ahol osszecseng a sok hangszer, nem hallani azt a hangyafasznyi kulonbseget ugyse, nem?
-
Bencsizy
csendes tag
válasz
Plazmacucci #20962 üzenetére
Azert van a topik, hogy megvitassunk ilyesmiket.
Minel tobb szemelyes tapasztalatot hallunk, annal jobb, szerintem egy ilyen bemutato video az ilyen zenevel kapcsolatos dolgokrol semmit se mond sajna.
-
-
brickm
őstag
válasz
Bencsizy #20959 üzenetére
Erre nem lehet válaszolni.
Kinek mire. Ki hogy szereti.
Van aki felpakol delayeket, chorus effekteket, boostereket, ahhoz, hogy acdc-t játsszon...van aki meg bedugja a gitárt az erősítőbe és úgy játssza...(mint az eredeti)Annyit tudok elmondani, amit én használok.
Overdrive-ok, különféle hanggal és beállítással, van amiből kettő is van, hogy menetközben ne kelljen átállítani(tube screamer meg a vonali erősítő jelút elején és végén).
Egy silicon fuzz, egy delay, amit nagyon ritkán használok, egy rugós zengető az erősítőben ami minimális bekeverésen van, illetve egy lexicon hall szintén elég minimálisan a jelútban.
kb ennyi is.Multieffektek, hm. Mennyire gondolod komolyan? hol használnád?
Pár éve még eléggé visszataszított maga a név is, hogy multieffekt....ki se akartam próbálni. Végülis rákényszerültem, hogy halkan is kell játszanom, fejhallgatóval lakásban, így vettem egy digitech rp360xp-t. Kellemeset csalódtam benne, nagyon jó cucc a maga kategóriájában, HA(és itt a lényeg) nem akarsz vele olyan dolgot csinálni amire teljesen alkalmatlan.
Gondolok itt arra, hogy egy ilyen kisméretű eszközzel pl nagyon macerás koncertezni. Keskeny, könnyű mellé lépni, alig látni a kijelzőt pláne 2 sör meg egy viszki' után..
szóval csak otthon, meg felvételezéshez jó max. Esetleg próbateremben előre beállított presetekkel.
Marha jó a hangja amugy.Azóta próbáltam párat, igazából ha komolyan gondolod és szánsz is rá, mondjuk elég jó cuccokat vehetsz, amiket midin vezérelhetsz, és nagyon könnyen lehet vele bánni színpadon is.
Mint pl a digitech gsp1101, amit most nyövök.
Szerintem az ilyen egybeépített pedálos kismultikat komoly igénybevételnek nem érdemes kitenni. Csak magadat szivatod. Az ilyen boss gt 8-10 is inkább csak lagzikba party zenekarozásra meg próbára meg felvételre jó. Eléggé rosszul bírja ha telibetaposod. -
-
Bencsizy
csendes tag
válasz
Plazmacucci #20960 üzenetére
Miert?
-
-
Bencsizy
csendes tag
Fiukak, mi a velemenyetek a multieffektekrol?
Milyen effekteket javasolnatok, amikre szuksege lehet egy gitarosnak a szinpadon, vagy ahhoz hogy jobb hangzasa legyen? Melyik mufajhoz miket ajanlanatok, ami nelkulozhetetlen hozza? (Pl reggaehez mit kene beszereznem, de ez csak egy pelda)
Koszi a valaszokat!
-
kemotox
addikt
Ozzyék kb 120 millió forintot kokóztak el a 4. Sabbath album felvétele során.
Nem szarral gurítottakNem véletlenül született meg a Snowblind c. szám asszem.
-
-
Eastman
addikt
válasz
Bobrooney #20955 üzenetére
Példaként írtam Malcolm-ot. A szakma szerint jobb gitáros (volt) mint Angus, csak a karrierjük legelején inkább hátul a dobossal iszogatott*, amíg előre küldte a kisöccsét szólózni. Így lettek kiosztva a szerepek.
Egyébként érdekes a cikk egyik mondata: „A felesége, Linda a bentlakásos ellátás mellett döntött.” Gondolom, a felesége Linda nem Smack-levest evett (és eszik) amikor a csúcson volt a banda (illetve miután a jogdíjakat utalják). Ilyen a hála. *Egy ikon halála.
-
Eastman
addikt
válasz
persil #20948 üzenetére
Bajnak nem baj; úgy nevezik, hogy ritmusgitáros.
Dobossal meg a bézistával kell összedolgozni, SzatriJános meg hadd tekerjen elöl. Lásd Malcolm Young.
-
-
persil
nagyúr
válasz
kemotox #20949 üzenetére
Azért ezt így nem mondanám.
Van pár olyan "neve nincs" banda, akik számaiban sok pro is elvérezne és nem (csak) azért, mert kurva gyors, hanem, mert komplex, technikás. Dekával sem bunkóbbak ezek a témák egy maiden-nél(de írhatnánk ide bármit), csak totál más.A maiden szóló(most akkor már hivatkozzunk így a dologra
) meg érzelmes, vagy mifene. Na az nem van nekem sok
Ha megölnének sem tudnék ilyet írni
Ebből kifolyólag meg eljátszani is nehezebb ilyen suta bal kézzel
Erre rendezkedtem be, ennyi szerintem
-
persil
nagyúr
válasz
Ragnar_ #20947 üzenetére
Az a baj, hogy ritmus buzi vagyok, de már ott tartok, hogy szerintem javíthatatlan a helyzet, whitechapel, meg cannibal corpse szintű darálásokat ránézésre elsőre eljátszom, a legegyszerűbb maiden szólót meg napokig magolom =/
Szarul csináltam, magamtól, tanár nélkül, így évek után meg már képtelen vagyok szakítani a rossz szokásokkal.
-
Ragnar_
addikt
válasz
brickm #20945 üzenetére
Csakhogy a zongora arra való, azaz 2 kezes, a gitár meg egy pengető, meg egy lefogó kéz mint a citera, nem pedig 2 külön nyakon hammeronolni meg pulloffolni pengetés nélkül amiből egyik a basszust, másik a ritmust/szólót viszi. De ha gondolod várom a linket amelyiken eljátszol így egy egyszerűbb számot
-
-
csadi0011
őstag
válasz
Ragnar_ #20937 üzenetére
Szerintem nincs nagyon messze. Csak azért, mert több hangköz van rajta, esetleg más a hangolása, még nem lesz olyan gitár, amin csak kivételes emberek tudnak játszani. Érteni kell hozzá a 12-nél több hangból álló hangsorokat és tudni fogod, hogy hol van a helyük. Már csak beléd kell rögzülnie.
Attól, hogy különleges egy gitár, nem biztos, hogy újra kéne rajta tanulni játszani: pl1 pl2 -
csadi0011
őstag
GP-ben lehet az akkord ablakban változtatni az akkord nevét, hogy megmutassa, hogy milyen hangokból áll, hogyan kell fogni. Van benne olyan, hogy a hangsor 5., 9. és 11. hangját félhanggal fel, vagy alá lehet módosítani. Nem mindig engedi. Valaki el tudja magyarázni, hogy miként változik az akkord ezekkel? Vagy honnan származik ez a dolog?
-
-
persil
nagyúr
válasz
Eastman #20932 üzenetére
Na betolok már én is valamit, hátha van, aki még nem látta
Estas TonneAz durva, hogy én ronggyá technikázott 200+ bpm-es death metált, meg black-et hallgatok, de ezekre nem lehet azt mondani, hogy nem gyönyörű, egyszerűen zseniális ez a csávó is
És nem is eljátszani a képtelenség,(de, azt is..
) hanem megírkálni ezeket.
-
Eastman
addikt
válasz
persil #20929 üzenetére
Eddie Van Halen Smithsonian guitar lesson 2015. Jó az öreg a háznál.
-
persil
nagyúr
válasz
csadi0011 #20928 üzenetére
Na jó ez már tényleg "gitáros", az ilyeneken mindig beszarok. Az egy dolog, hogy itthon leülök és betanulok néhány cannibal corpse, meg iced earth, meg slayer meg egyéb számot, de attól még a gitározás kurva messze van.
Szóval az összes nem létező kalapom leesett a csávó előtt, ilyen szörnyetegen húszmillió év megtanulni játszani.
-
csadi0011
őstag
válasz
Eastman #20925 üzenetére
Más dolog, de én még ezen ámultam: https://youtu.be/iRsSjh5TTqI?t=3m7s -
kemotox
addikt
[link] Eztet ismeri valaki? Aranyos kis cuccnak tűnik.
-
Eastman
addikt
Kötelező szakmai cikk!
True Temperament fogólap, Anders Thidell svéd hangszerkészítő mester alkotása.
Komoly munka.
-
kemotox
addikt
-
kemotox
addikt
válasz
Ragnar_ #20920 üzenetére
Igen elég jól tartják magukat, és hozták a régi doom metálos feelinget az új albummal, pozitív csalódás volt nekem is. Nem egy Metallica
Mindenképpen el fogok menni a koncertre, meg fűzöm haverokat, hogy a prágaira is elmenjünk. Iommi az egyik legnagyobb példaképem, mindenképpen akarom látni élőben. -
Ragnar_
addikt
Pl. ez a Black Sabbath nóta nem kicsit vállalható, pedig ők tényleg régebben voltak fiatalok, de az új albumuk igencsak hallgatható lett, pedig én is inkább a modernebb metal bandákat hallgatom.
-
brickm
őstag
és ez mind-mind lényegtelen ahhoz képest, hogy okt 23-án pénteken nem kell dolgozni menni reggel. ráadásul hab a tortán aznap este prosectura koncert lesz, amin hótk rvaélet, hogy ottleszek.
on -
persil
nagyúr
válasz
kemotox #20917 üzenetére
Ismerem és szeretem a Sabbath-ot, de abban, hogy NEKEM mennyire tetszik, elég csekélyke szerepe van annak, hogy mióta játszik egy zenekar és mennyire úttörő
Szóval nem feltétlen kell prosztóskodni, attól nem vagyunk előbbre
Nem mellesleg tudok mondani tizenegymillió másik bandát, amiről sosem hallottál még(és fordítva is, te nekem), de ez semmi mást nem mutat meg, csak azt, hogy mi ketten más stílusokat kedvelünk.
-
Eastman
addikt
-
kemotox
addikt
-
alienpapa
senior tag
Köszönöm szépen nektek a segítséget! Mindenképpen próbálkozok tovább és beleásom magam egy kicsit a zenei alapokba, mert ez a dolog nálam ott megy el, hogy nagyon képzetlen vagyok!
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kompakt vízhűtés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Futás, futópályák
- 3DMark (2013) eredmények
- Házimozi belépő szinten
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- Motoros topic
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- BOMBA ÁRON ELADÓ! Üzleti HP Elitebook 640 G9 Laptop! / i5-1235U 16GB 256GB 14"col garancia/
- Akciós áron eladó HP Elitebook 850 G7 / I7 10610U/16 GB/512 SSD/15"/FHD/IPS/MX 250
- Szuper áron eladó új ACER SWIFT EDGE 16 /R7-7735U/16GB/512SSD/ 4K OLED
- DELL G15 5515 Gamer Laptop /Ryzen 7- 5800H/16GB 512 SSD/ Nvidia RTX 3060 6GB/120Hz/
- Szuper áron dobozos új Asus Vivobook Pro /i5-11300H/16 GB/512SSD/3K OLED
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad T540P - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Lenovo IdeaPad 3 15IAU7 garancia 109990
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest