- RAM topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit nem érdemes kihagyni! - Tech Percek #3
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Asztrofotózás
- Amazon Fire TV stick/box
- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
CyberDave
tag
Vájtfülű userekhez lenne 1 kérdésem.
Az integrált audio mennyire szól jól? Megbízható?
Egyik hasonló Gigabyte alaplapi hangot meghallgattam es voltak erdekes zajok, pattogasok? Ez normalis, vagy az illeto belenyult egy rossz vetelbe? Vegyek inkabb kulon hangkartyat?A hsz-eket elore is koszonom!
-
(Bundás)
addikt
válasz
Gyuri27 #1388 üzenetére
Bezony, hogy nézem a hőt: TX2 van rajta, 50 °C fölé nem nagyon ment Orthos alatt. Most 278-as FSB-nél tartok, memória 833 MHz-en, stabil.
Chipset hőmérséklettel mi a helyzet, kinek mennyi, cserélte-e valaki? Valami ventit érdemes-e rárakni, mert nálam 55-60 °C-on is ugrált, és még nincs is nyár...
-
Pityesz79
csendes tag
Sziasztok!
Egy ilyen lapban ( BIOS F7 ), egy E2200 proci, gyári hűtővel, alapfesz-en (manuál), PCI-E fix 100-on, FSB 333 X 9 , Ram 2,4 osztóval ( 2x1 GB kingston 800 KIT)
Gép indult, Win már nem, majd reset és a bios nem jött be, majd elem ki!
Kérdezném, hogy meddig lehet ennek a procinak gyári hűtővel feszt adni. ( pl.: 1,4 mehet?)
Menni kellene neki egyáltalán 3 GHz-en?
Most alap fesz-en, alap órajelen, terhelve is csak 38 fokos a proci. -
Wendelke
aktív tag
válasz
bazsa0007 #1391 üzenetére
Hát passz.
Azért kérdeztem a pontosabb tüneteket, mert hasonló gondom volt nekem is, csak nekem a gép elindult, de a Windows nem boot-olt be. Csak restart után idult el, de akkor is csak úgy ha " Windows normál módu", vagy " Legutóbbi helyes beállítás"-on. Nekem a Logitech szoftver volt összeveszve a Daemon Tools-al.
-
bazsa0007
tag
válasz
Wendelke #1390 üzenetére
összeraktam a gépet majd bekapcsolatam ment a gép csinálta a dolgát, restartnál sincs gond.
majd kikapcsolom este és mondjuk reggel be akarom kapcsolni de nem tudom. bekapcsol a gép se kép se semmi csak 4 mp-ig forog a venti rajta majd kikapcsol.
nagynehezen egyszercsak elindúl.
hiába csinálok orthos-t vagy everest-et vagy dvd-t konvertálok nem indúl újra nem fagy nem csinál semmi extrát.
egyszerűen kikapcsolás után nem akar bekapcsolni
-
Wendelke
aktív tag
válasz
bazsa0007 #1387 üzenetére
"az a bajom hogy az orthos megy amíg éppen akarom...ha bekapcsolva hagyom 4-5 napig is képes menni....
aztán áll mondjuk 5 órát és már nem tudom bekapcsolni...nyomkodom egy darabig aztán jó lesz....
bazsa"Ezt bővebben is kifejtenéd, mondjuk, hogy érthető legyen! Talán akkor tudnának segíteni.
-
bazsa0007
tag
biosból és nincs nálam 2.66-os szorzó
csak 2 2,40 2,50 3 3,33 4+ -
Gyuri27
félisten
válasz
(Bundás) #1381 üzenetére
A procinak nem kell annyi fesz. 1.35 bőven elég, de szvsz a 1.3 is. Ha a pci frekit auton hagyod akkor a lap jó helyen tartja. A ramoknak 1.9v 5-5-5-18 beállitása mellett és 2.66 multival. Én így inditottam és megy ezerrel. Remélem biosbol tuningolsz nem easy tunnal?
A proci hőfokát nézed folyamatosan? Mert ha túl melegszik lefagy az egész. -
(Bundás)
addikt
válasz
Wendelke #1378 üzenetére
Igen, fesz manuál, PCI-E 100, miegymás.
Most sikerült 300-as FSB, hogy adtam 1.4-et a procinak és 600 MHz-en volt a memória. Lehet kevesebb fesszel is elmegy ezen...
Megéri alacsonyabb időzítésen tartani mondjuk 800-on vagy kicsivel alatta a memóriát, vagy inkább legyen több a memóra sebesség? Mert akkor én is hasonló módon mint a tied alapfeszen elmegyek 2500-2600 MHz-ig nyúzótt memóriákkal, fölé felesleges mert tán ezt se használom ki.
Köszi
-
bazsa0007
tag
sziasztok
nekem van egy olyan gondom hogy most lőttem egy ilyen lapot egy 2140-essel meg 2 x 1gb ddr2-800-ast
2800MHz -- 840-es ramok...
de vmiért mikor megpróbálom bekapcsolni vmiért meg 2 mp ig majd leáll és megint...aztán szórakozok kicsit vele és egszer csak beindúl...
450W táp
mi lehet a baj?
-
Wendelke
aktív tag
válasz
(Bundás) #1373 üzenetére
Halihó!
Nem saját kútfőből, az eddig összegyűjtött infók alapján:
1. Elvileg nem kell még itt nagyon feszültséget emelgetni. ( Én alapfeszen, vagy alatta 1.18-1.20 V-al 2502 MHz, 278 FSB, memória Kington 800 Mhz-s memória 834 MHz-en, stabil. Ja ugyanilyen procival)
PCIE freki 100? Feszültségek Manual?
2. EASY TUNE 5, a laphoz kapott lemezen. ( Bár még nem próbáltam, de egy korábbi hozzászóló azt írta, hogy lehet vele tuningolni, ugyanis a BIOS beállításokat tudod innét állítgatni.)
Ennél a procinál a MAX CORE TEMP 61.4 C fok (Intel táblázat), tehát, ha ORTHOS alatt nyúzod, akkor nem célszerű ha magok hőmérséklete ezen érték fölé megy.
A tapasztalatom az, hogy játék alatt legalább 10 C fokkal kevesebb a proci hőmérséklet, mint Orthos alatt, tehát az Orthos a proci hőfok tesztelésére is kiváló, normál terhelés alatt sohasem megy fel addig a hőfok.
ui. mint fent írtam, az eddig összeolvasottakat adom tovább, felelőséget nem tudok vállani, mivel nem vagyok szakember.
-
petyo71
csendes tag
Sziasztok! Nekem van egy olyan problémám hogy egyszerűen nem lehet az fsb-t állítani az alaplapon. 1Mhz-el sem lehet a procit feljebb húzni.Az előző alaplapomon 3.6Ghz-ig tudtam a procit húzni feszültség emelés nélkül, ugyanezekkel a ramokkal. De ezen a lapon egyszerüen nem megy.
alap31-DS3L
procim925 3Ghz.
mem: 2X1GB 800Mhz ADATA
Ha tudtok segítsetek, előre is köszi. -
(Bundás)
addikt
válasz
Gyuri27 #1374 üzenetére
A 2400 MHz úgy tűnik stabil 800 MHz-en ketyegő memóriákkal.
Miért lenne baj a memóriákkal ha mindig visszaosztom, hogy 800-on ne pörögjön túl. Ugyanezen indokból miért kéne neki több feszülség is? Szűz vagyok még Core2 tuningból...
Most szépen lépdeleg felfele, 300-as FSB-t próbáltam, memória vissza 600-ra, Orthos gyorsan leállt. Adtam a procinak 1.4 Voltot, egyenlőre tovább bírja a program...
-
(Bundás)
addikt
Sziasztok!
Laptulaj lettem egy E2160-as procival és 2x1gb Kingmax 800 MHz-es memória párossal.
Everest szerint F7-es gyári BIOS (11/22/07), Cooler Master Hyper TX2.Elkezdtem nyúzni a procit, egyenlőre alapfeszes @266-os FSB, 3-as memória arány, így tartok 2400 MHz-en 800-as memória sebességgel. Épp a stabilitást tesztelem.
1, Próbálkoztam 333-as FSB-vel, CPU fesz 1.4, MCH és FSB +0.1, memória arány 2.4, de boot közben újraindult.
Vajon minek kellhet több fesz, esetleg egyéb beállítást néztem el?
2, Van-e olyan program, amellyel Windows-ban tudok váltogatni default és tuning beállítás között, hogyha kell csak akkor járjon magasabb órajelen
3, Hőmérséklet terén meddig mehet-e a CPU?
Köszöntem.
-
Wendelke
aktív tag
Halihó!
A hozzáértők segítségét kérném.
Az lenne a kérdésesm, hogy az alaplapi ventillátor csatlakozókról üzemeltetett ventillátorokat lehet szabályozni, vagy azt a lap automatán szabályozza?
Az Easy Tune-ban a CPU ventit egész jól lehet szabályoni, arra már rájöttem, hogyan lehet. Viszont úgy tűnik, hogy a többi venti sebességét nem tudom szabályozni. Mert az Easy Tune csak annyit enged ( ha jól értelmeztem) hogy mennyi legyen a minimális fordulatszámuk a ventiknek - abból is csak kettőt jelenít meg - de ehhez hőfok értéket nem lehet beszabályozni.
Természetesen tudom, hogy potival meg lehet oldani, de nem akarok több vezetéket és zsúfoltságot a gépházba.
Egyébként az alaplap nálatok, milyen hőfokon szokott üzemelni. Nálam 28-30 C fok körül idul és egészen 40 C fokig szokott felmenni játék alatt.Előre is köszi a választ.
-
Pityesz79
csendes tag
Sziasztok!
1 hete van egy ilyen lapom.
A BIOS-ban van 3 vagy 4 beállítás, ahol mindenféle fast-normal-standard-extrem, meg ilyeneket lehet állítani.
Leírná valaki, hogy melyik mire jó, és mire érdemes beállítani.
Előre is köszönöm, és bocsi a sok kérdésért. -
eziskamu
addikt
Az miért lehet, hogyha beállítom a procinak a 333-as fsb-t, szorzót leveszem 6-ra (így csak 200 MHz-t tuningolok), a memót visszaveszem 667-re, a feszek meg manualon vannak (alapon), akkor ezután órákig megy stabilan, de másnap már nem bírja. Valami feszkót nem állít be rendesen, vagy éppen másnap már a helyes értékek vannak beállítva? Bios F9 béta
-
-
Bini
tag
válasz
eziskamu #1361 üzenetére
Most igy hirtelen nem tom h mi van bekapcsolva, F8-as bios van fenn, de volt vmi CPU enhanced és ott 3 dolgot lehetett kiválasztani standard,turbo,extrém , én turbora állitottam igy azt vettem észre h az everestven a memoria teszteknél több pontot kaptam.
A CIE meg az EIST ugy emléxem ki van kapcsolva, az már alapból ki volt kapcsolva mert Acor-kollegátol vettem a lapot itt a ph-n(köszönet lrte neki), amikor összeraktuk a gépet és beléptem a biosba 8x400 volt állitva meg minden a tunigra volt beállitva.A fesz ingadozás az nem a droppolástol van? Többet majd othonrol tudok irni, amikor ujraktam a win-t problémám lett a nettel vmiért nem volt, majd szolgáltatot megkérdem mi a hézag, Már alig várom h vége legyen a Zh-hétnek és haza menjek tuningolni
Elvileg akitöl vettem a procit (wagi) ö igy használta : (rem müxik a link) [link] -
Bini
tag
Sziaztok
Összeállt a gépem gigabyte ds3l+E2180+2Gb kingston ram.A procim FPO-ját most igy hirtelen nem tom leirni mert már koliban vok de Q-val kezdödik (itt vettem a ph-n wagi-tól köszönet érte neki). a VID 1.325
Szombaton neki is estem a tuningnak . A proci feszt bioszban beállitottam 1.325v-re a többit hagytam normálon fsb-t 320x9=2880 lett belöle, majd csütörtökön othon leszek teszek fel az ortos teszröl képet, a sima cpu teszt 33 percig hiba nélkül lefutott 9es prioritás mellet, utánna nyomattam egy blend tesztet is az 1ora 32 perc után hibázott, a proci 60 fokos volt ortos alatt a gyári hütövel zárt házban amiben nincs ventilátor.
Amit még észre vettem a teszt alatt h az everestben és a cpuz-ben a fesz láthato modon ingadozott 1.22v-1.325v között, a tápom egy Fsp 350 pnf. Még az volt furcsa h az ortos ugy látta h a proci 3200mhz megy
Tuningot tovább majd csak ha több idöm lesz akkor csinálok,ez nekem igy böven jo mert a vga-m bőven kihajtja. -
Wendelke
aktív tag
Sziasztok.
Szeretnék megosztani egy jó tanácsot, ha még nem tudná valaki. Korábbi hozzászólásaimban jól látható, hogy szívtam a Windows-al ami nem akart bebootolni. Akkor proci feszültségre gyanakodtam, de mint később kiderült amikor utánnaolvastam, hogy a LOGITECH webkamera szoftvere volt összeveszve a Daemon Tools egy korábbi verziójával. ( Hát mit mondjak nem volt egyszerű rájönni) Szívtam vele jó pár napot, mert a gép csak a " Windows normál módú, vagy a Legutóbbi helyes beállításon" volt hajlandó elindulni.
Szóval, ha valaki ilyen problémával szembesült, akkor a Daemon Tools-ot frissítse.
Sok szerencsét.
-
eziskamu
addikt
Bocsi, hogy ide blogolok
Most az előző hsz-beli memókkal megy a gépem. Egy E2160-as proci van a gépemben. Felvettem az fsb-t 333-ra, a szorzót meg levettem 6-ra, így a proci 2000-en megy, tudom nem túl nagy tuning. A memók 667-en mennek (2-es osztó) 5-5-5-15-ös beállításon, és Performance Enhance: Extrem beállításon. Így a memó olvasási érték 6200-6300 körül van Everest szerint.
A memtestet 3 passig futtattam, utánna meg megy most is az Orthos blend beállításon már vagy 7 órája, csak Furi Geller le ne fagyassza itt nekem -
eziskamu
addikt
Látom sokakat érdekel
Közben már kiderült hogy az egyik ram standardon is hibázik, de nem mindig. Úgyhogy átmenetileg azt tesztelem hogy, hogy megy a következő konfig:
1. csatorna egy darab 1 giga 2 oldalas
2. csatorna két darab 512 mega 1 oldalas
Tudom a könyv szerint mennie kell, de még az időzítéseket is egyeztetni kell, a két kisebb cas 4-es (4-4-4-15), viszont úgy tünik, hogy az épebb kingmax jól bírja a cas4-et miközben cas5-ös ((5-5-5-5-15)@(4-4-4-15)) -
eziskamu
addikt
Na már most vannak gondok, pedig csak a 2 db kingmax mars 667-es van benne, bár lehet inkább csak nekem probléma. Van ilyen opció, hogy Performance Enhance a biosban. Ha ezt Extra-ra állítom, akkor hibázik a memó a memtest86+ 1.70 szerint egy cikluson belül, a 7-es tesztnél 1 címen. Turbon eddig 6 passig mentem gond nélkül, utánna meg meguntam (majd éjszakára még tesztelgetem). Namost ez olyan opció aminek minden normálisan működő memóval mennie kellene, vagy jók a memóim, csak épp ennyire lassúak, esetleg +0,1-0,2V segítene a dolgon?
-
eziskamu
addikt
Valaki hátha próbálta. Az rendben hogy 1 csatornához tartozó slotokba nem szabad 2 db 2 oldalas memót rakni, de mi van a 2 oldal+1 oldal párosítással 1 csatornán belül? Már azt se lehet?
-
Wendelke
aktív tag
Halló, na végre sikerült az újra telepítés. Bár nem akarom elkiabálni, de úgy látszik ez megoldotta a problémát, mert a mai napon 28 újraindítás, 6 kikapcsolás, és (lekopogom) eddig minden rendben.
A proci most 1.186-1.200 V közötti feszültségen üzemel, FSB 278 / 2502 MHz.
A proci hőfok netezés közben 26-27 C fok, a magok 1-2 fokkal melegebbek. Ennyi volt a célom, nagyobb tuningot nem akartam. Úgy tűnik minden oké, az élet szép. Hála ennek a fórumnak és a segítőkész hozzászólóknak. -
Wendelke
aktív tag
Bocs ha nem teljesen értehetően fejeztem ki, magamat, de hát a hozzáértés hiánya miatt van.
A feszültséggel kapcsolatban köszönöm a választ, illetve a második válaszodat is. A napokban újra rakjuk a Windowst, ha jön a cimbi. Aztán kiváncsi vagyok, hogy mi lesz.
Továbbra is úgy működik a gépem, hogy ha elsőre nem indull el a Windows, akkor kikapcs, aztán "normál módú indítás" oszt akkor megy. Egyébként semmi gond nincsen, csak ennyi. Majd az újra rakást követően nyilatkozom a történtekről.
-
Wendelke
aktív tag
Halihó.
Kettő kérdésem lenne.
Ha teljesen alapon használom a lapot és a procit is ( E2160) FSB200, akkor szerintetek, mennyi az a minimális feszültség amivel mennie kell ennek a lapnak?
A másik kérdésem pedig az, hogy a lapom+proci+memória cserénél a Windows-t nem rakták újra a boltban, mondván, hogy indult gond nélkül. (Lehet, hogy ez hiba?)
Azóta kicsit tuningolgattam, a cél 2500 MHz volt, ami sikerült is, EVEREST, ORTHOS teszt ment is gond nélkül, tehát elvileg jól sikerült.
A probléma az, hogy napközben megy hiba nélkül, majd kikapcs, reggel bekapcs, nem indul.
Eddig azt gondoltam, hogy kevés a feszültség a procinak, így emelgettem, de végig 1.3 alatt maradtam.Pár nap után ezt meguntam, így mindent alapra tettem, így a Proci feszültség 1.08-1.11 között volt és ment szépen, kettő napig. Ezt követően megint reggel b@szott elindulni.
Az volt a jelenség, hogy boot képernyő lefut, azt követően megjelenik középen a kis Windows képernyő a görgő sávval, ami tölt egy darabig, majd fekete képernyő. Tehát a fekete képernyőn nem jelenik meg ezt követően középen a nyilacska, és a háttérkép az ikonokkal.
Ekkor a gép elején lévő piros led elalszik aztán semmi.
Na ekkor gondoltam egy nagyot, gép kikapcs, újra bekapcs aztán had menjen, minden végig megy, majd megjelenik a "Windows normál mód" indítása erre ENTER és láss csodát ha nem is elsőre, de második esetben indul a gép és semmi gond.
Mi lehet a gond? Lehet hogy csak annyi, hogy újra kéne rakni a Windows-t, az egyik cimbi szerint igen.
Nektek mi a véleményetek? Bocs ha hosszú voltam, és kissé amatőr módon próbáltam elmagyarázni a dolgokat.
-
-
Wendelke
aktív tag
Halihó!
Folytatva az elöbb megkezdett eszmefuttatásomat, FSB 278 (2502Mhz-re) minden alapon, minden manual Voltage 1.3000-ra beállítva. Ez egyébként a mérő szoftverek szerint 1.25-1.26 feszültségnek felel meg. Ez lehet az a bizonyos droppolás, amit nem rég tudtam meg, hogy mi. Hát megint nem akart elindulni.
Ekkor mindent alapra vissza, mindent manuálra, hogy akkor a lap mennyi feszültséget ad a procinak.
Érdekes volt, mert amikor minden visszakerült alapbeállításra indult a gép, viszont a proci feszültséget alapbeállításon 1.46-1.64 V között váltogatta gondolom a C1E és az EIST beállítás miatt, amit alapbeállításon engedélyeztem 6-9 szorzó.
Ez érdekes dolog, mert itt olyanokat írogattak, hogy 300 FSB-t elment alap feszültésgen, vagy még alatta is, ami 1.200 V körüli érték, ehhez képest a lapon alapbeállításoknál nagyobb feszültséget ad a procinak.
Valamint lenne még egy kérdésem.
A BIOS-ban a PC HEALHT STATUS menüpontban van az első kettő almenüpont, amik a:
RESET CASE OPEN STATUS, valamint
CASE OPENED; ezek micsodák, mire valók.Előre is köszönöm az építő jellegű hozzászólásokat.
-
válasz
Wendelke #1340 üzenetére
Erre a BIOS érdekességekre nem nagyon tudom a választ.
Én egy E6550-et tuningoltam benne. Elsőre sikerült 460-470 körüli FSB-t elérni. Örültem neki. Majd gép leállít és soha többet nem tudtam 345 fölé húzni az FSB-t, mert nem indult el a gép. Volt CMOS clear, elemkivétel, BIOS csere, minden, de nem segített.
Lecseréltem egy P35-DS3-ra és azóta vígan muzsikál benne 465-ös FSB a proci...
Szóval vannak ezzel a P31 lappal érdekes dolgok, de szerintem elég jó kis deszka -
Wendelke
aktív tag
Köszi valami ilyesmire gondoltam, de még nem próbáltam ki. Valóban AUTO, VOLTAGE és PWM van a BIOS-ban, nekem jelenleg PWM-en van, mivel PWM-s a ventim. Elötte AUTO-n volt, de most is ugyanúgy funkcionál PWM-n ami nem meglepő, mert AUTO módban is felismerte, hogy PWM-s a venti.
Más:
Mostanában állandó problémaként jelentkezik az, b@szik elindulni a gép úgy tűnik keveseli a feszültséget a proci.
A benne lévő E2160-s procit meghúztam 2502 Mhz-re, FSB 278 Memória 800 Mhz, 5-5-5-5-18-on fixálva. PCIE freki manual 100, Proci voltage manuál, minden más egyéáb feszültség alapon, csak a prociét emelgettem.
A lap mindig kevesebb feszültséget ad a beállított értéknél , így eleinte ezen az FSB-n 1.20 volttal indult, majd kikapcs, feszültésg emelés mert nem indult el, így jelenelg utoljára EVEREST, CPU-Z SpeedFan szerint 1.26 V-al hajlandó csak elindulni.
A CE1 ( ha jól írom) és az EIST ( ha jól írom) kikapcs, bekapcs mindegy.
Szóval ennél az FSB-nél az 1.26 V normál állapot, vagy ennél kevesebbel is kellene mennie a procinak.
Azértz kérdezem, mert pl. beállítom a feszültésget, elindul a gép. Majd próbaként leállít, újra elindul. Éjszakára kikapcs, aztán reggel nem indul. Ekkor BIOS feszültség emelés, és akkor újra elindul.
Ma meg olyant csinált a kis g..ci, hogy minden autón, fsb 200-ra, oszt nem indult. Csak úgy indult el, hogy a korábbi beállításokat vissza, lap szerint 1.3000 V a BIOS-ban, ami egyébként csak 1.26 V a mérő progik szerint.
Mi van ilyenkor? Mondjon valaki okosat.
-
válasz
Wendelke #1337 üzenetére
Hali!
Easytune-nal azt tudod megadni neki, hogy mekkora hőfoktól, hány %-on pörgesse a venntit. Ha jól emlékszem, akkor 3 tartományt tudsz megadni neki. De ebben nem vagyok 100%-ig biztos.
Viszont nekem nem jött be az Easytune, nálam elég instabilan működött
A BIOS-ban viszont 3 metódust tudsz megadni, hogy mi alapján szabályozza a ventit, de fejből most nem tudom (AUTO, PWM, ...) -
Wendelke
aktív tag
Sziasztok.
Az lenne a kérdésem, hogy amikor a CPU venti szabályozás be van kapcsolva, akkor ugye a lap szabályozza magának a fordulatot a hőfokok arányában? (Gondolom igen.) De ezeket az arányokat lehet állítani, avagy nem? A kézikönyvben olvastam valami utalást arra, hogy az Easy Tune-al talán lehet állítani ezeken az értékeken.
Tud erről valaki, valamit?
Azért lenne érdekes a dolog, mert szerintem kicsit alul szabályozza a lap a vanti fordulatot, tehát amikor mondjuk Orthos-sal tesztelgetem, akkor a mag hőfokok felmennek 63-65 C fokra, de a CPU venti 2100-2200-s fordulaton dolgozik, amikor viszont akár 2800-on is mehetne. Vagy ezek a hőfok értékek normálisnak tekinthetőek, legalábbis a lap úgy gondolja? A CPU hűtőm Thermaltake TMg i2 típusú.
-
moongoose
őstag
nahh!
Valszínűleg a c1E kavart be a dolgba.
Tegnap kikapcsoltam,ma a nejem kétszer indította-állította le napközben, és lássatok csodát, maradt az általam beállított fsb-ram stb érték.
Ennyivel okosabb lettem.Betehettetnéd az 1-es hsz-be,hogy tuning esetén kérik kikapcsolni a c1E-t,mivel következő indításkor elfelejt(het)i a lap a beállításokat.
-
moongoose
őstag
Sziasztok!
A lap miért játsza el velem,hogy beállítok neki egy overclock fsb-t kb 375 mhz környékén, és el is fogadja a gép,win feláll stb..működik probléma mentesen.
Este kikapcs,aztán reggel bekapcsoláskor már def értéken megy a proci.
Beállítom neki újra a húzott értékeket,próbaképp újraindítom..működik.
Másnap uaez a szitu.
Már próbáltam manual feszeket, az északi hídnak, procinak stb,ám mindíg másnap def órajel fogad.
Egy 420-as cerka ketyeg benne.
Most még kínlódok, és kikapcsolom az eist c1 lószart.
Nem tudom mitől van ez a jelenség.
Helpet kérnék. -
Chaser
legenda
válasz
Wendelke #1327 üzenetére
Droppolás kb: nem annyit ad a lap valójában, mint amit a BIOS-ban beállítasz
Hőmérsékletre pedig itt biztos kapsz választ
#1328 Dyno: Kezelni fogja nyugi, nekem odd+hdd volt rajta, tökéletesen működött minden. Tudtommal ezen még nem jmicron chip van, azaz IC7 utáni chipekben van.
-
Dyno
veterán
Sziasztok segítségre lenne szükségem!!
Egy ilyen lapot ajánlottak ez alá: E2200,2x1GB Kingmax 800MHz,8600GTSOC,!!200Gb ATAvinyó!! FSP 400PNF....na most a kérdésem az lenne hogy problémát okoz-e ennek a lapnak az ATA-s vinyó szóval magyarán miútán összelett téve a gép egyből lehet majd rá telepíteni?Szóval nem lesz az majd hogy nem ismer fel se a DVD-írót se a HDD-t
Ezt azért következtettem ki mert tudtommal jMicron chip kezeli az IDE vezérlőt nem maga a chipset....előre is köszönök mindent
-
Wendelke
aktív tag
Köszi a gyors választ, bár a droppolás számomra ismeretlen fogalom.
Estleg a többi hozzáértőtől kérdezném még, hogy az E2160-as procinál, milyen hőmérsékleti értékek elfogadhatóak.
-
Wendelke
aktív tag
Sziasztok, nekem is egy hete ez a lap van a gépemben, E2160 procival és 2x1Gb Kingston 800 Mhz-es Dual Kitt-el.
Azt szeretném megkérdezni az okosoktól, hogy ennél a lapnál, a procinak mennyi az alapfeszültsége. A BIOS-ban emlékeim szerint( nem a saját gépemnél vagyok) 1.2525 V van megadva az alsó sorban. Természetesen MANUAL-on állítottam be ezt az értéket, de ennek ellenére, ha EVERES-el, CPU-Z-vel, illetve SpeedFan-nel, valamint CoreTemp-el nézem. (Biztosra megyek) akkor kevesebb látható a megadott értéknél, mármint a 1.2525 voltnál, kb. 1.12-1.15 körüli értéket szoktak mutatni a fenti progik.
Szóval szerintetek mennyi az alapfeszültség értéke? Egy Inteles táblázatban 1.2 voltot láttam , 0.85-1.5 V közötti értékek közötti állíthatósággal. Ez számomra azért érdekes, mert persze én is húzni akarom a procit, de lényeges feszültség emelelés nélkül.
A következő kérdésem az lenne, hogy a E2160-s procinál nyúzás alatt ( Orthos-al próbáltam) milyen hőmérsékleti értékek fogadhatóak el károsodás nélkül. Az INTELES táblázatban 61.4 C fok volt megadva. ( Bár azt nem tudom, hogy a Max Cover Temp pontosan mit takar, de nyílván a maximum mengengedhető hőmérsékletet.)
És ezt az értéket csak a proci hőmérsékletére értik, vagy a magokéra, ugyanis nálam alapon 30-32 fokon megy a proci hőmérséklet, de a magok hőmérséklete általában 1-2 fokkal több. Terhelés alatt a proci hőmérséklet kb. 48-50 fok körül szokott mozogni, de ilyenkor viszont a magok hőmérséklete 2-3-4 fokkal több. Ez normális jelenség.
A gépházban egyébként egy Chieftech 350W-os táp van 12 cm-s ventivel, a procihűtőm egy Thermaltake TMGi2 tip. hőcsöves venti, illetve most, hogy belekerült a lap a gépbe,. tettem a hátsó falra a táp alű egy Zalmann ZM-F1 tip. 80 mm-s ventit.
A ház egyébként noname, de még lehet a procihűtő fölé az oldalára egy 80-s ventit tenni, valamint egy 80-s ventit a frontpanelbe. Állítólag a frontba a levegő jobb áramlása miatt érdemes még egy ventit tenni.
Előre is köszönöm az építő jellegű hozzászólásokat.
-
Hunter2
addikt
van valami tapasztalat az F5 feletti biosokkal? jobb tuningolhatóság esetleg?A lapomon jelenleg az F5 van azzal mindenféle feszemelés nélkül 2,66ghz-t ment a proci (E2140), a ramok 800-on mennek jelenleg.Ha van valami tapasztalat az újabb biosokkal és azt megosztanátok velem azt megköszönném.
-
Acor
aktív tag
válasz
perempe #1319 üzenetére
Még tesztelgetem és hétvégén leírom a tapasztalataimat.
Egy biztos Vista alatt stabilabb a gép nem kell hűtenem az alaplap chipeket ( bár hozzáteszem van ott forróság )
Ezt a lapot már a Quadnak találták ki
A DQ6-ot akartam de nem várok rá több hetet...... és annyival nem tud többet.
Na elsőre ennyit a többit hétvégén...... Comming Soon -
Acor
aktív tag
Nekem még mindig eladó és nem kérek érte sokat minden oké vele +gar is van
Amúgy váltottam X38 Ds5-re, hát nem volt olcsó
Egyelőre tesztelgetem, ami elsőre látszik a stabilitás, de a procimat ebben sem tudtam feljebb húzni szerintem a Ram nem bírja....Részletekt másik topicon írom le, de ha valaki kíváncsi
-
Bini
tag
Hi
most h végig olvastam a forumot ugy döntöttem h húsvét után( akkor lesz zsé rá)
átváltok erre a lapra és egy E2160 + 2gb ramra , tuningolni is szeretném majd természetesen . kiváncsi vok mennyivel lesz gyorsabb a mostani konfigomnál ( gondolom fény évekkel
)
-
maszat
senior tag
válasz
hendrixsl #1313 üzenetére
Az integrált ALC888-nak a SB Live 5.1 Digital-hoz nagyon hasonló a hangminősége. A Live egy picit jobb. Meg is lepődtem a Realtek fejlődésén. ALC650 még borzasztó gyenge volt.
Mivel a Audigy elvileg jobb a Live-nál, ezért a válasz: igen, roszabb az Audigy2-nél. De szerintem az elfogadható kategóriába esik. -
hendrixsl
csendes tag
Hello,audigy2-ot hasznaltam,de nem mukodott normalisan vista alatt,ughogy bealitottam az integralt hangkartyamat,ez roszabb az audigy2nel?
Van valami progi amit erdemes feltenni a hangkartyahoz?
koszi. -
atenza
senior tag
Sikerült megoldanom végre, el volt dugva az eszközkezelőbe és csak ott rakta ki mellé a "?" jelet... imádom a winfost... viszont most nem rakja ki azt a kis piros ikont, ahol pl a hangerőt lehet állítani
-
atenza
senior tag
Probléma van a hangeszközzel v nincs hangeszköz, ilyesmiket írnak ki a lejátszó progik, néztem az eszközkezelőnél, ott nem ír hibát, viszont nem látja az audió driver típusát
-
atenza
senior tag
Sziasztok!
Tegnap nekem is sikerült beszereznem egy ilyen lapot, de van vele egy kis gond.
Az integrált hangkártyát nem sikerül működésre fognom, egyszerűen egyik lejátszó sem akarja a zenéket lejátszani, hibaüzenetet írnak ki.
Ha belépek a realtek sound manager-ébe akkor ott lejátsza azt a kis "szobát" hogy honnan is szól éppen a hang.. szóval itt megszólal viszont egyik lejátszóban sem. Drivereket már párszor újbólraktam, habár nem engedi letörölni a vezérlőpultban sem, az alaplap dvd-jén pedig nincs is uninstall opció, vagy csak én vagyok vak.
Xp sp2 van fent! -
Acor
aktív tag
Sziasztok!
Na én úgy döntöttem eladom a lapomat, mert lépek tovább, szóval ha valakit érdekel jó pénzért odaadom! Gari még decemberig van rajta!
köszi
-
Hunter2
addikt
a legegyszerűbb ha beraksz a gép meg a konnektor közé egy kapcsolós elosztót.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS ROG MAXIMUS Z790 EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf FX 505G Gamer laptop. I7 8750H / GTX 1050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest