- Melyik tápegységet vegyem?
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Egyelőre túlmelegszenek a Huawei új AI gyorsítói
- OLED TV topic
- LG LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
brownus
veterán
ez mi? -> CPU GTLREF v ratio, most alapból a maximum 0,636v-on van,
-
Gabis
őstag
mit értesz nagyobb tuning alatt
egy dual core 5200-es menne bele
a csere lényege az, hogy vettem egy HD4670-es karit és nem akarom szegény kis X2 4200-es procimat széttuningolni ahhoz hogy kihajtsa rendesen
a cél egy olyan gép lenne amivel nincs sok szívás és nem kelrül sokba mert nem akarom a falba veregetni a fejem fél év múlva, hogy megint nem ér a gépem egy kalap sz*rt sem
firewire-t meg ilyen extra dolgokat úgysem használok, stabil legyen a gép és max 3gigáig azért tudjam húzna ha mégis kellene
szal röviden ennyi -
Chaser
legenda
Tesztprogikra én is, de a prime-ra nem
Lehet én is kipróbálom a visztát, hátha...
#2490 Gabis: Az "L" verzió nm annyira felszerelt, de mért lenne gázos? A p35ds3l nagyon is jó lap, csak vannak akik lenézik ezeket, nézd meg a neweggen miket írnak róla
"itt is megkérdezem remélem nem köveztek meg EP31 vagy Asus P5K": Mire akarod használni? Ha nagyobb tuning kell olcsón akkor egyik se, hanem asus p5b, de sokkal inkább a fentebb említett p35-ös GB lap.
-
Gabis
őstag
Hali
köszönöm szépen az eddigi hozzászólásokat
olyan kérdésem lenne még hozzátok, hogy ebből a giga lapból az L végződésű nem annyira gázos mint a P35-el szerelt L változat mert ott nem ajánlották az ilyen deszkát
itt is megkérdezem remélem nem köveztek meg EP31 vagy Asus P5K -
Pala
veterán
Nem tudom mi lehet. A gép amúgy stabilnak tűnik, játszogattam is vele több órát tegnap a nyúzás kedvéért. Csak ezeknek a Prime-származékoknak nem tetszik valami. Na meg a Super PI-nek, az is hol lefut, hol kiakad (lefagy, de nem az egész gép, csak a progi). Mondom, én a Vistát okolom ezekért, mert XP alatt mintha nem lett volna ilyen gondom.
Mod: Prime egyébként nekem is fut normálisan, de a feladatkezelő és az everest is csak 50% körüli cpu kihasználtságot jelez, szerintem ez így nincs rendjén.
-
Pala
veterán
E2220 és E2200-ról volt szó, ott bizony 200MHz a difi.
Nekem előbbi van, te meg utóbbiról írtál, mikor említetted, hogy azoknál már a 3GHz is jó eredmény.
Prime csak 50%-ra terheli le a procit (akármelyik tesztet is futtatom), így nem sokra megyek vele szerintem. Orthos (Stress Prime 2004) meg nem csinál semmit, csak folyamatosan világít a HDD led tőle. Gyanítom amúgy, hogy a Vista valamiért nem tetszik nekik.
Még mindig az S&M a legjobb stabilitásteszt, amivel találkoztam. Az tényleg fullra izzasztja és befűti a gépet. Az Inteles cuccot nem ismerem, de megnézem majd. -
Chaser
legenda
-
Pala
veterán
2220-ról van szó, nem 2200-ról.
Csak azért írom, mert alapban 200MHz-el magasabb órajelen üzemel, ami azért nem mindegy. Illetve nem mindegy, hogy honnan húzzuk fel 3GHz-re, ezen kevesebb tuning van. Nekem most 1.36V-on megy, de lehet, hogy ebből még vissza tudok venni. Ha 100% terhelésnél nem fagy ki/indul újra, akkor elég az adott feszültség?
Egyébként úgy vagyok vele most, hogy szerintem várok 1-2 hónapot, gyűjtögetek, és veszek inkább egy még komolyabb procit. E6000 vagy E8000 szériából. Vagy esetleg Quadot. -
Chaser
legenda
Figy, ha normális bolt kicserélik még ígyis...az 5200-es alapon 2.5G, dupla L2, 45nm, sztem ennyit 1k megér. BIS-ban alulfeszezed amnnyire tudod, aztán az ET-vel win alatt bámikor megrángathatod, 240FSB már 3Ghz, ráadásul nem kell hozzá 1.3V , 1.1-1.15 is elég.
Sztem azért kapsz fekete képernyőt, mert vagy még fesz kell a procinak, vagy ott a vége, 2200-nél nagyon szép eredmény ez, nagy átlagban még 3G-t se mennek.
szerk: #2475 Hunter2: A g31-es lap is 1.9-et ad a ramoknak, sztem ez egy + biztosíték, mert a legtöbb ramnak nem elég az 1.8V.
-
brownus
veterán
válasz
Hunter2 #2466 üzenetére
viszi, most 12*266-on megy, 333 fsb mellett 10es szorzóval ment 3330mhz-en, de kellett neki 1,25v.
11*333 ami 3,6g 1,3v mellett már újraindult, nem merek neki több feszt adni gyári hűtővel a kupakján...kíváncsi vagyok a ramok mit bírnának... 900mhz-en már mentek kábé negyed órát, nem kellett plusz fesz nekik.
-
Hunter2
addikt
megcsináltam a BSEL modot, valószínűleg müködik csak a Gigabyte lapok nem a BSEL alapján állítják be az FSB-t hanem a CPU ID alapján szóval giga lapokkal nem müködik a BSEL-es trükközés.
-
Hunter2
addikt
2*1 Gb Kingmax Mars-ot használok a P31-DS3L-ben és valamiért az alaplap 1.9V-ra állítja be a feszt.A ramok nincsenek húzva és a CL értékek is alapon vannak hagyva. Sztetek miért állítja 1.9V-ra?
-
HUNNIA1920
őstag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy egy Gigabyte P31-DS3L lapban 2*1GB Kingmax Mars DDR2/800 - as RAM - oknak nem sok e a +0.4V fesz hosszútávon? Sajnos csak így hajlandó 960MHz - en fagyás nélkül működni. 950MHz - en megy +0.3V - on is, de sajnos nem én osztom vissza a RAM - okat, hanem a gép. -
Pala
veterán
Annyira azért nem vágott földhöz a dolog, így is elégedett vagyok a teljesítménnyel. Csak, mint kiderült, lehetett volna picivel jobb is (egyébként ma volt a harmadik nap, szal már mindegy
) Engem inkább az érdekel, hogy miért kapok fekete képernyőt boot után!?
Valami ötlet esetleg?
-
Pala
veterán
válasz
danee91 #2467 üzenetére
Mennyi az a hatalmas szorzó?
Én most vettem egy EP31-DS3L lapot és hozzá egy E2220 procit. Csak a boltból hazaérkezvén vettem észre, hogy egy ezressel drágábban kapható E5200-as is (amiről abban a pillanatban hallottam életemben először
), szóval így lehet, hogy nem a legjobb vételt bonyolítottam le. Bár szó se róla, ez a proci is remekül muzsikál egyelőre. 3GHz-en hajtom 1.36V magfeszültség mellett (250x12). Azt vettem észre, hogy 270 körüli FSB-re állítva a gép még bebootol, de utána a windows betöltődése helyett fekete képernyő fogad és csak a reset segít, nem tudjátok ez mitől lehet? A procinak kevés a fesz, esetleg az FSB-nek a feszültségét kellene növelni?
Vagy valami más? Vagy ez a vége a procinak (~3.3GHz)??
-
mexel
veterán
válasz
Hunter2 #2469 üzenetére
Egyik lap sem garis. A P31-ről most jár le, az ep31 új, de nem garis. Nem biztos, hogy érdemes váltanom. gondolom minden azonos szinte a 2 lapon.
Közben megnéztem mi tud az "EP", talán mást is érdekel:
>>Itt megnézhető<< -
mexel
veterán
P31-et érdemes cserélni EP31-re? Lenne lehetőségem, elvileg semmibe sem kerülne szinte. Tud valamivel többet az EP-s lap? Egyáltalán mit tudnak az EP-sek? (tudom, hogy valami energy gazdálkodási dolog, de nem tudom mi.)
-
danee91
senior tag
E5200-nak hatalmas szorzója van, így FSB-t alig kell emelni, máris bőven 3GHz fölé vihető, ha bírja(jól hűtve a 3,5GHz is elérhető). Azok jó ramok, mert a tied 667-es XMS2(ami valójában sztem 675MHz-re van hitelesítve). Nekem sima Corsair 667-es 5-5-5-15-ös ramok simán viszik 2V-on a 850MHz-et 5-5-5-12-vel...A vége 975MHz, de nem sokáig stabil ezen már
-
Hunter2
addikt
-
Gabis
őstag
Sziasztok!
A segítségetek szeretném kérni mert soha nem volt még intel gépem (el sem hiszem, hogy most erre vetemedem)
szal nem akarok csúcs deszkát venni mert unom már a hatalmas bukásokat a konfigokon
a kiválasztott egy GIGABYTE GA-EP31-DS3L és egy Intel Pentium Dual-Core E5200 procival megspékelve
a többi jönne át a mostani gépemből
egy jó ideig elég lesz alapórajelen is de ha esetleg sok-sok év múlvatuningra kerül a sor mire lehet számítani
a memók Corsair 2*1BG XMS2 667-es
előre is köszönöm a segítségeteket és tanácsaitokat -
Lewzke
őstag
Van valaki aki 2x 2GB memót használ benne ?
-
jenei92
senior tag
válasz
d.véderjoe #2460 üzenetére
kereső,kereső,kereső..
[link] -
d.véderjoe
tag
Sziasztok!
Most hozzájutottam egy S2L deszkához és E2180-as procihoz.
Szeretnék minden Giga-Gurut arra kérni, hogy számomra küldjenek BIOS recepteket tuninghoz. /csak hogy mit is bír a kicsike...
Az ideális hőmérséklet hány fok üresjáratban az ilyen prociknál? (nálam most 35)ui.: a BIOS-ban mi az a EIST és a C1E?
Köszi a válaszokat!
-
zol1991
csendes tag
jah bocs nem is az enyémre írtál
-
zol1991
csendes tag
Hellosztok
nekm gigabyte p31 em van e2180-as procival kingmax 800 as ramokkal
a proci ugye 2,0 ghz-en megy és most meghúztam 2,6 ra
lehetne ezt szerintetek továbbhúzni? -
Hunter2
addikt
válasz
birozoli7800 #2452 üzenetére
P35 jobban felszerelt, tunningot jobban bírja.Ha a kettő között kell választanod akkor P35.Ha van rá több akkor EP45-DS3L-t vegyél.
-
birozoli7800
senior tag
Szevasztok mi a különbséga a p31-es és a p35-ös lap között?
megéri ma újabbat jobbat venni ennél? -
-
Chaser
legenda
válasz
Celithrandi #2445 üzenetére
Nem ám
-
Chaser
legenda
válasz
Celithrandi #2443 üzenetére
bocs, már GB függő vagyok, nálam alap a ctrl+F1
De legalább mostmár tudod hogy engedi, mint a "nagyok".
-
diegho
nagyúr
Akinek G31-es lapja van tudja állítani a memória időzítéseket? Mármint van lehetőség rá a bios-ban, hogy az SPD-ben szereplő értékektől eltérőt állítsak be?
-
brownus
veterán
válasz
PeppErKorN #2414 üzenetére
hali,
auto-ra van állítva, és rosszul mondtam a múltkor, meg azóta új hdd is került a gépbe. szóval most van benne: sata250, sata500 hdd, és egy pata dvd. és akkor nem indul a gép, ha rajta felejtem a pata samsung usb hdd-ét. de ma este kipróbálom "enhanced"-et, a a "combined" beállításokat is.
-
Daert
őstag
válasz
PeppErKorN #2435 üzenetére
Ok,köszi.
-
Daert
őstag
Hali!
Sürgős helpet kérek!!
F9-es biosom van és nem tudom-találom hol lehet benne az alplapi hangkártyát letiltani,ha PCi-os hangkarit szeretnék betenni. -
danee91
senior tag
Nálam Rev. 1.1-es ugyanúgy PCI-E bugos...
-
Lacpac
őstag
-
danee91
senior tag
P31-DS3L-ből sztem csak Rev. 1.1 a legújabb. Bár Rev. 1.x bármit jelenthet még...
-
danee91
senior tag
CPU Support List szerint P31-DS3L nem viszi a 400MHz FSB-s proccokat. EP31-DS3L viszi...Mindegyik Rev-je...
-
Chaser
legenda
válasz
Depression #2423 üzenetére
Teljesen jó, viszont felesleges 1066-os ram, 3-as szorzóval sem fogsz sebességcsökkenést tapasztalni, max benchekben. Alapfeszen melyik mit visz az más tészta, az enyém pl 3050-et megy, de a VID csak 1.15V, ált ez 1.2 felett van.
-
Hunter2
addikt
Alap 333-as FSB-s prociknál mennyinél jelentkezik a lap fsb wallja?
-
brownus
veterán
válasz
PeppErKorN #2414 üzenetére
mától a pata hdd nincs benne (csak a dvd), helyette egy 500-as sata van a régi sata hdd mellett. kíváncsi leszek, hogy így mit kezd a lap a pata hord. vinyóval.
vasárnap este leszek otthon megint, és kipróbálom ezt az opciót is. -
-
Hunter2
addikt
válasz
jenei92 #2408 üzenetére
nem de sztem kifogom próbálni csak egy FSB400 mod leírás kellene mert 333-o így is megy.Egyébként mennie kellene mert az alap 333-400 fsb-s procikat simán viszi a lap, ezzel a moddal pedig pont azt érjük el hogy a lap azt hiszi hogy az alap annyi.
De mondjuk olvastam valahol egy hsz-t hogy a giga lapok nem szeretik ezt. -
brownus
veterán
válasz
PeppErKorN #2411 üzenetére
nem módosul a boot priority , és úgy emlékszem, hogy combined-re van állítva, mire állítsam át?
-
PeppErKorN
tag
-
brownus
veterán
válasz
PeppErKorN #2355 üzenetére
szia,
nálad előfordult már olyan, hogy ha úgy indítottad el a gépet, hogy rá volt dugva a hord. hdd-éd - nekem egy pata samsung 80g van - akkor nem indult el!?!
az előző lapom is gb volt, egy k8nf-9, az csak annyit csinált, hogy deafultba állította a biost.
ma délután húztam egy picit a procit, és az egyik újraindításkor rajta felejtettem a hord. vinyot, és nem indult újra a gép, hord. vinyó lehúzása után már igen... fura... de legalább nem állítja el a bios beállításaimat.
üdv, b
-
Hunter2
addikt
asszem megtaláltam a 340-es fsb wall kijátszásának a megoldását:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Synology NAS
- Autós topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ARC Raiders - Új előzetesen a hamarosan induló tech teszt
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Asus M5A99FX PRO R2.0 990FX chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged