- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Asztrofotózás
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit nem érdemes kihagyni! - Tech Percek #3
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- RAM topik
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
Adix
csendes tag
Szintén Grat. hozzá!
A ramok nálam nem lehet gyenge pont mert 1066-os KM modulok, de sajnos nem tudom meddig merjem a feszt adni nekik. Esetleg nem tudja valaki mennyi a max Volt amit bírnak.
-
Most ott tartok, hogy
FSB 480(ezen bebootolt az xp és egyelőre megy is
)
485-ön volt boot, de divx lejátszásnál restertolt.
A RAM-ok kaptak +0,4 Voltot, de még így is a gyári működési feszültségtartományon belül vannak (1,9 - 2,3, jelenleg 2,0)A gyenge láncszem a RAM volt. De így is szép teljesítmény 960MHz 5-5-5-18-as időzítésekkel a 800-as RAM-októl.
Gyakorlatilag 1GHz-et sikerült a CPU-n húzni.
Orthos majd ezután, mert arra még nem volt időm...
-
baludanny
csendes tag
hali mindenki eddig 325fsb max volt nálam, f8 bios+vista telepítve így most 361fsb és még megy feljebb csak már melegszik, és nem bírja a mem a cl3-at. jim74 helyzet?
-
Végre összeállt a gép. Bekerült egy Gigabyte HD3850/512MB a rendszerbe
-
Na mi az? Ilyen sokáig alszik mindenki az év első napján???
-
törölt tag
belépek a klubba, nálam figyel public73 lapja, proci még az öszvér Asrockban - E2180- vga pedig remélem, hogy úton - Asus 8800GTS 320 - ram egyenlőre 1GB Kingmax DDR800.
-
Hali!
Én nem adnék ezért a hűtőért 8ezer Ft-ot, mert szerintem az Arctic cooling hűtője ugyanezt tudja, sőt...
Bár én cooler télen maximálisan az AC termékeit preferálom, így lehet, hogy egy kicsit részrehajló vagyok(Bá részesedést nem kapok a cégtől...
).
Szóval én a Freezer 7-est venném meg és [ITT]
Még annyit elmondok, hogy anno, mikor kihozták az első VGA Silencerüket én rögtön vettem egyet, mert nagyon tetszett, hogy kifújja a házból a meleget. Elég sokan lehülyéztek érte, hogy ennyit költök egy VGA coolerrre. Most meg már majdnam az összes VGA-t, hasonló hűtéssel szerelik.
Ja, és szerintem az AC Freezer halkabb.
, most olyan 400RPM-en teker (CPU 24 fok, magok 33 fokosak).
Szerintem a maradék 4ezret inkább költsd másra
-
Acor
aktív tag
Köszi!
Tök jó amit ajánlottál kb hasonlót néztem ki... Mindeképp vertical-isra gondoltam, hogy ne fújjon semmilyen levegőt az alaplai hűtésre, mert most azt hűtve tartva tud menni a proci nagyobb sebességgel. Egyébként ezt néztem ki:
Ez 8e píz a mistralnál.
http://www.hardware.info/nl-NL/news/ym6clZqawpWa/Spire_lanceert_de_Verticool_IV_processor_koeler/ -
rollins
őstag
Sziasztok! Azt írtátok, nem tudja a lap az NCQ-t, pedig a lap oldalán írja hogy : Native Command Queuing is a new specification that enables out-of-order execution of commands for efficient retrieval of data Lehet hogy akkor mégis van? [link]
-
Most már csak valami jófajta VGA kellene....
-
Én az alábbi coolert ajánlanám:
http://www.arctic-cooling.com/cpu2.php?idx=79&disc=
Szinte bármelyik számítástechnikai üzletben megkapod bruttó 5k alatt. Nekem ilyen van és idle-ben az Everest az alábbi értékeket mutatja:
CPU 26 fok
CPU magok 39 fok
CPU venti ford.szám: 420 RPM. -
Womb
senior tag
Én sem tudom Chaser épp csak annyit,amit leírt Fless.
"NCQ segítségével (amennyiben a merevlemez, a vezérlő és a meghajtóprogram is támogatja) a merevlemez oly módon képes újrarendezni a vezérlő által feléje küldött parancsokat (írás, olvasás), hogy a sebesség megnő, köszönhetően a különböző fejpozicionálási késleltetések csökkenésének és a művelethatékonyság megnövekedésének. A natív NCQ-támogatással rendelkező merevlemezek egy olyan parancssorral rendelkeznek, amelyben a parancsok dinamikusan rendeződnek el attól függően, hogy mennyi adatvárakozásra és végrehajtásra van szükség."
Nagyából ennyi a lényeg,és ez végülis elég.
-
Womb
senior tag
-
Acor
aktív tag
Ja hát nem mindegy mit csinálok a bilivel
Na ennek örömére felhúztam a procit 3G-re most 47'c fok körül van. leteszteltem 6120pont na ez már vmi. Egyre jobban tetszik ez a lap
Még azért egy jobb procihűtőt beszerzek ajánlotok valamit úgy 5e körül?
Spire Lunar III néztem ki -
Adix
csendes tag
Már 5 órát ment 450-es FSB-n és nem volt probléma. Szerintetek a nagyobb CPU hűtő miatt vagy mi másért? Ezelőtt 450-es FSB-n az XP betöltő képernyő előtt újraindult a gép.
-
Chaser
legenda
Jim! P35-ben megy-e a procid 450 körüli FSB, nézted már?
-
Nagyon szívesen. Bár hozzáteszem, hogy most már P35-DS3-mal tolom, de a BIOS és a beállítások gyakorlatilag ugyanazok, mint a P31-DS3L-nél.
Miért is akarod alacsonyabbra állítani a feszültségeket?
Túl sok értelmét nem látom, ha csak nem megrögzött energiatakarékossági fanatikus vagy. Gyári feszültséget bírnia kell (megkockáztatom, hogy gyári hűtövel is).
Egyébként meg nem kérdeztél hülyeséget
A fórum arra van, hogyha nem tudunk valamit kérdezzünk, ha tudjuk valamilyen kérdésre a választ, akkor meg válaszoljunk
-
Nincs semmi baj. Az EIST kikapcsolásával az történt, hogy a CPU szorzót fixen 7-re állítja a lap, ezzel azt elérve, hogy mindig "full throttle"
, megy a CPU-d és idle-ben sem veszi vissza a feszültséget és a szorzót. Én az EIST-et nem kapcsolom ki, mert akkor Idle-ben "csak" 6 X 430-on@2580MHz-en megy az E6550 és csak akkor kapcsol fel 3GHz-re (7 X 430), ha tényleg kell a kakaó
Szerintem a feszültség beállításoknál állítsd át MANUAL-ra és a CPU Voltage-t pedig NORMAL-ra. Ha ezt megccsináltad, akkor nem szabad az 1,35V-os értéket túlságosan túllépnie a lapnak (1,36V még belefér). Mondjuk ez azért függ attól is, hogy a tápod mennyire stabilan produkálja a feszültségeket. Nekem egy 550W-os LCPower tápom van, ami azért nem a legnagyobb márka és az is elég stabil feszkókat ad.
Remélem nem voltam nagyon érthetelen.
-
Acor
aktív tag
UPS most van baj szerintem..... e.i.s.t disabled feszültség auto
és azonnal feligrott 1.1 ről 1.360V ra a feszültség és a hőfok idáig volt 35'c fok most meg 49'C fok szerintem ez gáz! Nem az a j ha minél kisebb a hőmérséklet?
Ja proci alapból 2.33 és most 2.8 megy 400-on és előtte is így voltAkkor mi a jobb kisebb fesz kisebb hőfok vagy nagy fesz magasabb hőfok?
És mi van akkor ha lejebb veszem a feszültésget 1.1re ?? és az e.i.s.t hagyom disablesdre!!! -
A BIOS-ban a C1E és az EIST be van kapcsolva? Ha igen, akkor terheléstől függően változtatja a CPU-s FSB szorzót 6 és 7 között. Valószínűleg ezért ugrál a feszültség is. Nálam is csinálja 1,1 és 1,31 között ugrál. Ha zavar, akkor kacspold ki az energiagazdálkodási módokat és akkor szerintem beáll a normál értékre. Illetve a CPU feszültség szabályozást állítsd át AUTO-ról MANUAL-ra, mert szerintem alapon nem kellene 1,52-ig felmennie
-
Acor
aktív tag
A CPU Id-ban azt mutatja nagyon ugrál a feszültség 1..04-.1.52 ig van ennek jelentősége??
-
Acor
aktív tag
válasz
DeviL-B #1019 üzenetére
Nálam sincs titkosítva... bár én vidéken lakok és csak egy pár ház van a környékünkön... No meg figyelek
Egyébként most olvastam egy cikket errről, kit is károsítunk meg azzal ha ingyen Wifit használunk: Hát persze hogy a Szegény szolgáltatót aki így is akkora profitot termel.....
Na persze büntetés nincs csak ha a tulaj furkós bottal fejbever
Szóval hajrá amíg lehet -
Adix
csendes tag
Na sikerült a 440 FSB. Egyelőre stabilan fut:[link]
-
30z.Samu
félisten
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni!
Kinéztem magamnak egy P31-es lapot és mellé egy 420 L-es Cerkát.
Azt szeretném kérdezni hogy mennyire lenne húzható ezzel a lappal? 3GHz-ig felmenne?
Előre is köszi!
-
Adix
csendes tag
Nos. Átépítettem a gépet az új házba és mivel a CPU egy gyönyörű hűtést kapott így gondoltam a chipset is hadd kapjon egy ventit. Így végre a chipset bordáját a ház 33'C-osnak méri stabilan 430-as FSB mellett
A proci 2,66 helyett 3,44-en fut. Az 1.mag 19'C a 2.mag 12'C -
DeviL-B
tag
Ezt nevezem. Beköltöztünk egy 4 emeletes tömblakásba. Valahol a környéken van egy router, és szerencsétlen fószer elfelejtett rá jelszót rakni. Persze a LapTop fel is ismerte, mint vezeték nélküli hálózat.
Szóval amíg ide nem kötik be, teljesen ingyen használok egy 5Mbit-es netetCsak észre ne vegyék
-
válasz
Wendelke #1017 üzenetére
Pont 133 MHz + a tuning különbség van
Komolyra fordítva a szót. Ha nem buksz rajta semmit, akkor érdemes lecserélni. Ha túl sok veszteséged lenne az eladáson és nem f*sod a pénzt, akkor nem érdemes lecserélni. Szerintem egy jó 667-es RAM-nak is el kellene legalább 750-en mennie és akkor már majdnem 800-nál vagy
-
Wendelke
aktív tag
Köszi a választ. A memórián már én is gondolkodtam, mert mindenki a 800 Mhz-t rakja bele. De sajna pont nem régen vettem én marha, amikor meg lett volna a lehetőség a 800 Mhz-re is.
Egyébként mekkora különbség van jelen esetben a 667 és a 800 Mhz-s memóriák között, a fenti konfigot alapul véve. Megéri lecserélni a 2 hetes memóriámat.
-
válasz
Wendelke #1015 üzenetére
Hali!
1. P5B-ből van egy pár verzió. Ha a sima P5B-re gondolsz, ami i965 chipset-es, akkor szerintem az a pár USB, a RAID és a FireWire csak akkor éri meg a többletköltséget, ha ki is használod őket. Bár én Gigabyte fanatikus vagyok alaplap terén, évek óta csak GB lapokat veszek ;)
2. Biztosan jól fog muzsikálni, de én a Kingston helyett 800-as Geil Ultrát vennék Kit-ben. Kicsit drágább ugyan, de ha tuningolni is akarsz szerintem a GEIL jobb. Legalábbis nálam ilyenek vannak és 5-5-5-18-as időzítéssel mennek 860 MHz-en gond nélkül.
-
Wendelke
aktív tag
Szevasztok! A topikot félig elolvastam, de mivel választ nem kaptam az engem érdeklő dologra, így kérdeznék.
1. A P31-DS3L lap tetszik nekem, erre szeretném cserélni az ASUS lapomat, bár gondolkodtam az ASUS P5B-n is. Megéri-e az árkülömbözetet az ASUS?
2. Ha nem, akkor a következő kérdésem, hogy a Giga lap, 2x1Gb Kingston DDR2 667-s memóriával és az E2160-al hogy fog muzsikálni.
Mivel teljesen amatőr vagyok, így csak finoman szeretném húzni a lapot.
Előre is köszönöm a választ.
-
DeviL-B
tag
Kellemes ünnepeket. Visszatértem, egyelőre csak egy trehány Vodafone internettel
-
baludanny
csendes tag
hali all!
mindenkinek kellemes ünnepeket
-
Acor
aktív tag
A kártyád minden teszt meghazuttolója, de ez neked csak jó
Bár amúgy meg nem értem hogy verhet meg egy MSI egy válogatott chipes Gainwardot
kidobom, mert ez szégyen, vagy tudatlan vagyok, vagy talán vami nagyon szarul van beállítva a gépemen.
http://www.nvnews.net/reviews/msi_geforce_nx8600gts/index.shtml
Ezt a linket találtam a kártyádról.
Milyen órajellel megy a kártya? -
perempe
veterán
USB-s billentyűzetet nem tudom használni, csak Windows XP-ben. Van-e erre megfelelő beállítás?
-
Alex123
senior tag
Sziasztok!
Kellemes Ünnepeket!
A Bios-ban mi az a "PME Event Wake Up" kapcsoló (alapból Enabled) ?
(csak azért kérdezem, mert ha Disabled-re állítom és "készenlétre" kapcsolom az XP-t, sec-perc leáll a gép, a Power gomb-ra meg ugyanott folytatja, ahol abbahagyta a kilépés előtt..., ja a ventik sem mennek ilyenkor - ez nem gond?)
- Alex -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Sopron és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kuponkunyeráló
- Prohardver app (nem hivatalos)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Revolut
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Tőzsde és gazdaság
- Asztrofotózás
- További aktív témák...
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 1x16GB 6000MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- Garanciás! ASUS ROG STRIX B650-A GAMING WIFI Alaplap
- DDR4 Hibás ramok eladók ha egyben viszed INGYEN FOXPOST+Olcsóbb
- Kingston FURY Beast DDR5 RGB 32GB (2x16GB) 6000MT/s DDR5 CL36 INGYEN FOXPOST
- Garanciális! Kingston FURY Beast RGB 64GB (2x32GB) DDR5 6000MHz Memória
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad Gaming 3 Garancia: 2026.07 // R7 5800H / GTX 1650 4GB
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- Lenovo ThinkPad 40AF + Lenovo 135W + Lenovo USB-C kábel (hybrid) DISPLAYLINK
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest