- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OLED monitor topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali informatikai kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
vbbb
őstag
No problémába ütköztem...rontja a lemezeket íráskor (IDE) ez a drága.
Minek kéne plusz feszt adni? PCI-E Auto-ról 105MHz-en jár próbaképpen jelenleg, de úgy sejtem nem ez lehet a gyógyír nékem.
Egyébként memória nem hibázik, processzor is stabil...mégis valami gebasz van...somebody help me! -
vbbb
őstag
válasz
Travelos #2894 üzenetére
Semmi jelentősége nincs, én anno letiltottam amikor még nem találtam meg hozzá ezt a HD-s karimhoz:
Microsoft UAA HDMI Audio Class Driver
hdmi audio xp driverAmúgy a legutolsó 8.11-es catalystban benne van, de a CD-n is rajta kell lennie!
-
Gyuri27
félisten
-
vbbb
őstag
No kicsit olvasgattam itt...megérte!
(Sajnos a gép első indításkor még mindig 2x-ra indul és alap cpu+ram beállítások. Ha újraindítom akkor megy szépen.
)
OFF
e5200 2500MHz
OCZ Reaper HPC 800MHzCPU:
340 x 9,5 = 3230MHz
1,225V@1,293VRAM:
1020MHz
4-5-5-15T
1,8V@2,2V7700MB/s
55-57C to 100% LOAD (IntelBurn Test)
!PASSED!
-
Travelos
őstag
valaki segítsen mán rajtam, mi a jó életért van, hogy felraktam minden drivert, és a windows update-ről is mindent, még az sp3-at is, de csak hibát jelez az eszközkezelőben ez a szar audio bus baromság. miért van ez?
-
vbbb
őstag
Az a BETA bios miatt lehet, hogy a gép bekapcsolásakor csak 2.ra indul el és olyankor meg default beállításokat vesz a cpu+ram? Stabilitási gondokkal nem küzdök, pici feszt is adtam a cpu-nak hátha...de nem az a baja.
Az ez előtti bios (F4) meg szar, össze-vissza méri a C-t.Más verziószámú, viszont ugyan ilyen betűjelzésű alaplap bios-át fel lehet rakni?(rev 1.0 helyett rev 2.0, rev 2.1)
Meg olyat tapasztaltam, hogy ha filmet nézek vagy zenét hallgatok és elkezdek lemezt pörkölni 2-3mp-re megáll a kép+hang.
A régi 939-es konfigommal ilyen azért nem volt...Ezekre a beállításokra lőttem be jelenleg, kb. mindenre elég nekem:
CPU:
e5200@2500MHz320 x 10 = 3200MHz
1,225V@1,293VRAM:
OCZ Reaper HPC 800MHz960MHz
4-4-4-14T
1,8V@2,2V
read: 6812MB/s55-57C to 100% LOAD (IntelBurn Test)
!PASSED!
-
smk17
tag
válasz
eziskamu #2881 üzenetére
Most egy Gigabyte 4850 1gb van benne , de azelőtt Asus 8600Gt volt ,
Pl.: A Colin Dirt csodásan megy 1680*1050 be Ultra grafikával , minden csutkán ,
a Crysis mégszebben (még 8600gtn is elég jól ment) , de a Prostreet és Undercover nagyon akadozik .
Edig még nem vettem észre hogy áthúzna a táp .
A konektor , és a ház földelt rendesen. És az az érdekes , hogy tuning hatására csak nő ez az fps egyenetlenség. -
eziskamu
addikt
Milyen kártyákat raksz a gépbe?
Ha nem használasz Easytune-t, akkor még lehet valamelyik kártya a ludas. (külön sata/raid vezérlő/régi tvtuner/régi hangkártya)
Tudom piciri az esélye, de már láttam ilyet, hogy volt egy fém távtaró (amik az alaplapot tartják) rossz helyen, bár akkor valszeg be sem kapcsolna.
A földelés rendben van a konektorban, nem csípnek a ház nem festett fémrészei? -
Daemon09
őstag
Sziasztok!
Én is belépek a klubba, ma cseréltem fater gépében alaplapot és egy Giga EP31-DS3 került bele. Egy E2140-es proci már megy is benne 2.8Ghz-n feszemelés nélkül, a 667-es kingmax ramok meg 800on. Elégedett vagyok a lappal, ennyi pénzért szerintem nagyon jó választás. Ugyis csak netezésre van használva a gépe. -
eziskamu
addikt
válasz
Travelos #2877 üzenetére
Mit, az alaplapot? Azt inkább ne
. Lehet megint meg kellene próbálni elindítani a realtek telepítőjét, hátha. Vagy ha van bejegyezve már realtek driver/kártya az eszközkezelőben, azt töröld ki, lehet a realtek hangdrivert már telepítette a gép az uaa bushoz, amiúgy nem igazán jó.
-
eziskamu
addikt
nem jó a link, mert regisztrálni kell, de most nem találok másik magyar kb888111-et
-
Travelos
őstag
hello, mindjárt tökön szúrom magam, felraktam a DS3L gyári cd-jéről a drivereket, ráadásul automatikusra állítva, de az Audio Device on High Definition Audio Bus felkiáltójeles az eszközkezelőben, ráadásul sehogy nem lehet telepíteni manuálisan sem, egyszerűen baja van!
Mit kell tenni? -
-
Prob Lem
csendes tag
Üdv!
Segítséget szeretnék kérni, hogy hogyan lehetne egy E5200-ast túlhajtani. Az alaplapom: GA-G31M-S2L.
Fél napja próbálkozom, eddig hozzászólásokat olvastam a neten, hogy hogyan kéne túlhajtani, de normális útmutatást nem találtam.
Kezdésként EasyTune-t használtam, az elszállt 2,9 gigánál, ezért az FSB-t annak megfelelően állítottam 232-re. PCI frekvencia 100ra, memory és voltage maradt auto.Prime első 2 tesztje le is futott sikerrel, játék is jól bírta.
Azonban többször kifagyott a windows idle-ben.
Néztem a CPU-zben, hogy váltja az idle és a normál közti sebességet, meg olvastam, hogy az EIST-t ki kéne kapcsolni, de azt inkább nem akarom. Viszont ekkor vettem észre, hogy a biosos automata fesz állítás fel is nyomta 1,3ra a feszt (232es FSB).Úgyhogy új próbálkozás, mostmár normal a fesz. A VID-nek megfelelően 1,15re állítottam a biosban a feszt (úgy tudom, a vid a stock). A memory-t továbbra is auton hagytam.
Az ezutáni próbálkozásaim rendre kudarccal végződtek. 260x10 elindul, dehát ez csak 2,6 giga.
220x12,5 kifagy. 213x12,5 elindul, de a Prime teszten megbukott. És ez csak 2,65 gigaMit csinálok rosszul? Hogyan tudnék értékelhető sebességet elérni fesz emelés nélkül?
-
smk17
tag
Hát srácok ! Én kb 1 éve használom a lapot , de nagyon NEM vagyok megelégedve vele
egyszerüen olyat csinál , hogy mindegy mijen vga-val , memóriával , procival, de bizonyos játékoknál szaggat. NFS Undercover , Prostreet , stb
Még 3dMARK06 alatt is .Most egy Gigabyte ATI 4850 1Gb van benne , de az undercover ugyanolyan vacakul megy benne mint a 8600gtvelA 3DMARK06 Teszt alat azt irja ki hogy egyenletesen 72 fRame/sec el fut , de elkezd szaggatni, és nem esik le az fps .
Számomra ez már teljesen érhetetlen probléma !!!! (tuning hatására ez az efekt még erősebb).
Ha valakinek volt már hasonló problémája szóljon .
-
moongoose
őstag
válasz
Sziszifeca #2862 üzenetére
kezeli.
nekem is egy kingmax (1066-os) dolgozik tegnap óta probléma mentesen.
gondolom lefelé kompatibilis frekiben.
még vissza van, hogy megnézzem milyen időzítésekkel megy 1066-ot.jahh be lehetne tetetni az 1-es HSZ-be, hogy az ep31 kezeli a 2gb-os modulokat.
nekem is vadásznom kellett a neten infó után,mire valami morzsa cseppent.
Sokan lesznek lassan akik szeretnének 4 gigát belenyomni,de ugye a kib@szott 4*1 gb-os SS(single side) modulokkal elérhető dual chanell, már a multé.
Így legalább 2*2gb-tal is mehet a móka.
Ha valaki tudna tesztelni 2*2-vel az jó lenne, én nem tudok előkeríteni még egy ilyen ramot. -
danee91
senior tag
EP31-DS3L Rev. 1.0 nem csak nálad okoz galibát, másoknál is, tuningnál. Csak béta BIOS támogatja a procid, 100% ez okozza a gondot. Várj végleges F5-re...
BIOS frissítést így csinálj:
[link] -
Gyuri27
félisten
válasz
Sziszifeca #2862 üzenetére
Miért ne kezelné? A 2x1 után nehéz lesz fejleszteni.
-
Sziszifeca
őstag
Üdv!
Ez a lap GIGABYTE GA-EP31-DS3L kezeli a következő KINGMAX TinyBGA 2048Mb DDR2 800Mhz (1db 2048-as modul) memóriát??
Vagy jobban megéri 2x1gb-ot venni?
Köszönöm. -
Gyuri27
félisten
-
laja80
tag
válasz
Gyuri27 #2859 üzenetére
fsp 350w-os tápom van,konfigom meg ugye ez a lap,e7200,hd4850,2*160gb vinyo..stb.
f5a bios van most rajta jelenleg..ami ugye beta verzio....eredetileg f1es volt,és azt cseréltem le erre,de mikor az volt fent akkor nemprobáltam még a proci tunningot..
ramok beállítása feszbe alapon van,egyébként 800mhzes kingmaxok vanak benne 4db 1gigás.. -
Gyuri27
félisten
válasz
bnorci71 #2854 üzenetére
Ha vissza olvasol kicsit láthatod, hogy jó lap. Chaser kollega ráadásul 5200-t használ benne és maximálisan elégedett.
laja80: ha tuningolsz és valamelyik érték nem jó akkor default értékeket állitbe a lap, hogy ne kell jen jumperral szórakozni. Tehát valami nem jó.
A bios frissités mehel akár drive-ról is, pikk-pakk megvan. Biosból a legutolsót (nem béta) használd. -
laja80
tag
Sziasztok!
A problémám a következő:-Van 1 gigabyte ep31-ds3l típusú lapom,amibe egy e7200as processzor figyel.Vettem a procire gyári hűtő helyett egy articooling freez 7 pro hűtöt,és tunningoilni probáltam.igen ám,de a beállított értékekt vmi miatt nemőrzi meg a bios,pedig előtte elmentem mindig.ujrainditásnál megmaradnak a beállítások,de ha teljesen leállítom a gépet és újra bekapcsolom akkor először felpörög leáll,majd ujraindul és a gyári beállítosakkal megy,tehát a biosba huzott értékeket elfelejti.Eredetileg f1es bios volt rajta,de én a gigabyte lemezén lévő progival frissítettem f5ara a biosomat.Vki azt mondta hogy lehet ez a probléma hogy ami fent van f5a az csak béta verzio,és vmi miatt nemugykezeli a procit ahogy kell.Leszedtem f4es biost,kaptam 3 fájlt de nemtudom mitévő legyek vele.Qflashet emlitették hogy azzal ujratudom rakni biost,kérdésem az lenne ha rárakom 1 pendrivera és azt adom meg qflashbe akkor ujrarakja e a biost?
Egyébként probáltam mindneféle lehetőséget biosba,plussz fesz növelés,osztás meg minden,de sehogy se akarja az okosat sajnos.egyik spanom mondta hogy ep45ös lapjánál ugyanez volt a hiba,azota se tudta megoldani.
Ha vki tud vmi okosat mondani azt nagyon megköszönném!
üdv -
bnorci71
addikt
válasz
Gyuri27 #2853 üzenetére
Köszi mégegyszer az odaáti választ.
Sajna nem én leszek a konfig tulaja ,csak az összerakás öröme fog rám várni. Remélem öröm lessz és nem bosszúság. Az biztató hogy van saját topik.
Akkor azt mondod nyugodtan mehet erre a lapra is a konfig.
Amit a Milyen gépet topikba ajálottak EP31-DS3-L -t váltanám ki vele mert a környékünkön csak 1 helyen van és a G31 egy ötössel rövidebb a pínz meg szorít,már így is kereten kívül járok -
adorjant
őstag
nekem olyat csinált a lap,hogy 1-2 alkalommal alapbeállításokkal indult...
talán nem érzi stabilnak a cuccot?? mert mióta megvan,emelt órajelen használom,igaz ez nem jelenti azt,hogy valahol a chip bugyraiban nem hibázikelégedett vagyok a kingmax 1066os ramokkal is,most 1130 körül mennek 5-5-5-18-as időzítésen, 2 volton.
-
Zefír
őstag
Sziasztok!
Lenne nekem egy problémám. Nemrégiben vettem egy ocz kit-et
Memória típusa DDR2, OCZ2P800R22GK
Méret/kiszerelés 2GB kit (2x1GB)
Órajel PC2 6400 / 800MHz
Időzítés 4-4-4-15
Feszültség 1.9-2.1
Hűtőborda OCZ Platinum XTC hűtőbordaA probléma az lenne, hogy nem állfel a rendszer, csinálja a maga kis ellenőrzéseit.
Viszont ha beteszem csak az 1ik ramot akkor oké a dolog.Most ilyenkor mit csináljak?
-
Chaser
legenda
Sok..alapon 500mhz, dupla L2, 12.5-es multi, 45nm miatt kevésbé melegszik, jobban tuningolható, ezzel a lappal páratlan páros
Én efölött már E8xxx-ben gondolkoznék, 7-est kihagynám, bár nem ismerem az éppen aktuális árakat...az enyémet max csak egy E8300/8400-re cserélném
Látatlanban mondjuk biztos vagyok benne, nem lenne közel se akkora teljesítménykülönbség, mint ami az árban jelentkezik.
-
tibibi
őstag
sziasztok 2180 csere e5200 mennyi értelme van ?
-
danee91
senior tag
C.I.A. részeket hanyagold, ezek százalékos értékben megadva húzzák a procit, de inkább te állítsd be az órajeleket, feszültséget, jobban jársz...
Performance Enhance a memóriára van hatással, a Turbo az alapbeállítás, Extreme módot már próbáltam régebben, állítólag 200-300MB/s-el nagyobb sebességet is el lehet vele érni, de vissza kellett kicsit vennem az időzítéseket, meg 2,1V-ra kellett tennem a Kingmax ramokat, és hát eléggé melegedtek, így visszatértem 2V&Turbo üzemmódra...Amúgy régebbi hsz-re:
Télleg érdemes hanyagolni a Hyper TX2 hűtőt, Arctic Cooling Freezer is jó, Hyper gondja, h 1 idő után általában megreped a ventillátora...Több embernél megesett már. -
Chaser
legenda
-
_balázs_
csendes tag
-
_balázs_
csendes tag
Hy!
Nekem win alól az Easy tune-al értelmesebb tuningnál(hiába kis lépésekben emeltem) mindég újraindította magát,várt egy kicsit majd betöltötte az alapbeállításokat
,sőt egy ilyen után olyan furcsaságot csinált ,hogy az alap 1600-as procit 1200-on hajtotta
,azóta hanyagolom az Easy tunet
,mindent szépen BIOSból állítok.
-
Chaser
legenda
válasz
The Dog #2829 üzenetére
A vga típusát is elárulhatnád, nálam nem lép ki igp-vel és külsővel se. 1edül a FEAR lépett ki mindig az egyik pálya végén igp-vel.
#2830 ssj81: Igazán nincs mit.
#2831 exor: 340 FSB fölött a 8-as szorzójú procik fogják meg, fix PCIe freki mellett, 1ébként nem jellemző. Ha olyan értéket adsz meg ami nem tetszik a lapnak, ált. csinál 1-2 ún lassú újraindítást, és az előző helyes beállításokkal megy tovább. Ha minden kötél szakad cmosclear, a manualban megtalálod hol van, 2 fémkivezetés, ezt kell rövidrezárni cirka 10 sec-ig, a gép kikapcsolt és áramtalanított állapotában. 1ébként win alól is nyugodtan próbálkozhatsz a laphoz adott Easy Tune nevű progival.
-
-
exor
tag
Hello!
Van egy ilyen alaplapom: GA-P31-DS3L rev1.1
GA-P31-DS3L rev1.1
F8as bios van fenn (12/25/07)
A gyárto oldalán az áll, h 1600 (O.C.)/1333/1066/800 MHz FSB, de olvastam a korábbi hozzászólások között hogy nem megy 340es fsb fölött. Kiváncsi lennék, hogy hátha nalám müködik 340nél nagyonn fsbvel, szoval ha mondjuk beállitok 341 vagy nagyobb fsb-t és nem megy akkor elöfordulhat hogy be sem kapcsol a gép? Vagy bekapcsol csak nem bootol be és betudok lépni a biosba h visszaállitsam? (eddig még nem használtam 320as fsb fölött)
Még1 kérdés: a biosban a "C.I.A. 2" , és a "Performance Enhance" mire jó? ha bekapcsolom akkor jobb oldalt villog pirosan valami felirat hogy ha bekapcsolom akkor nem biztos hogy stabil lessz a rendszer vagy mi.
elöre is kösz a segitséget -
The Dog
csendes tag
Sziasztok!
Van 1 gigabyte G31M-S2L alaplapom, benne egy 2180-as procival, 2Gb Kingmax (1066Mhz)ramokkal. Az a problémám, hogy ha belépek a most wanted-ba és azon belül a profilomba kilép a játékból. Quick race-el semmi gond. Illetve abból csak egyszer dobottt ki.
Újratettem a winfost, a játékot, de a probléma nem szűnt meg.Ez ment egy hétig. Aztán kiírt valamit, hogy bios error és válasszak valami profilok közül. Visszaszámlált, addig nem választottam és újraindult.De utána ugyan úgy kilépett a játékból.Frissítsek bios-t? Mostani F4 verzió, de van már hozzá F8. Segítsetek, adjatok tanácsot.
-
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #2826 üzenetére
#2827 ssj81: Hűtőt innen is vehetsz, nekem nemrég sikerült szerválnom egy freezer7 prot 2.5k-ért, hypert sztem hanyagold, azon ha jól tudom pwm sincs..ez az AC nagyon penge, most tesztelgettem alapórajelen alulfeszelve az 5200-t, prime alatt 900-950-es ventivel 35 foknál megállt, és itt még hangja sincs, kb 20-22 fok van a szobában.
-
ssj81
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek evvel az alaplappal(MSI G31M3-L V2) is lehetne húzni egy E5200-as procit?
Nekem elég gyanús,hogy 2E FT-al olcsobb mint a Giga és ami bios van rajta. -
eziskamu
addikt
Igen, erre akartam kilukadni, sajna lehet, hogy tönkrevágta. Sajnos a tv-k egy része alapból ráz, de a kábeltv csatlakozója is szokott néha. A kábeltvnél nem ismerem a pontos okokat. A TV azért ráz amiért a számítógép is rázna, ha nem lenne földelve. A kapcsolóüzemű tápegység az oka általában. Azt már nem tudom, hogy a szűrőkondik, vagy az indukció miatt. De sajnos nem szokott földelése lenni egy tv-nek vagy videónak, és bőrtipus függő is hogy megérzi-e az ember.
Nem is csak a rázás a fő gond, hanem hogy nincsen egy közös föld és jelentős feszültségkülönbségek léphetnek fel, ami rossz esetben búgást és kép/hang problémákat, legrosszabb esetben pedig eszközök károsodását okozhatjaA kábeltévéhez lehet kapni galvanikus leválasztót, és asszem van a hanghoz és a videó ki/bemenetekhez is, de a legtöbbször csak a kábeltv leválasztása is sokat javít a helyzeten. Legtöbb esetben csak búgást okoz pl. külső erősítőn ilyen probléma.
De ezek most már eső után köpönyeg -
siofok
őstag
sziasztok!
nekem olyan kérdésem lenne hogy gigabyte p31-ds3l alaplapi hangkártyáját használom,tegnap tv-n néztem filmet ugy hogy a kép is rávolt kötve a gépről,meg a hang is a hsz-kimentere.és ma reggel visszdugtam a szgép ahangszóróját,és pattog,recsergnek a hszek egyfojtába.mind a régi bakelit lemezjátszó mikor pattogott olyan hangot ad.mi lehet vele?a drivert ujraraktam már,nemlett jobb
ha nem a zöld jack aljaztba dugom,hanem a szürke side-ba,akkor meg jó. -
adorjant
őstag
na ahogy telnek a napok,úgy gyűjtöm a tapasztalatokat a lapról
kapott egy új vistát (igaz,bepróbálkoztam az amd-s konfigom rendszerével,hogy hátha,de már bootkor meghalt,újraindult),amit húzott órajeleken teljesített (8*365,ramok 1095ön)a FSB limit valóban megvan,ha a PCI-e frekit fixálom.most nem tudom mennyin mehet,a vga bírja,játszogattam,nem volt gond. hosszabb távon károsodhat? kár lenne ezért remek 3650ért...
-
Chaser
legenda
2160-at én simán elcserélném a helyedben 6550-re
Utóbbi viszont p35-be való, eladod, és veszel az árán egy E5200-t...ha lenne még szabad 5200-esem cserélnék, de csak elvitték őket nagy nehezen.
Alapból itt 1.9-et kap a ram, sok giga lapnál..gondolom gondok lehettek, néhány ram valszeg meg se moccant 1.8-on, és fentebb vették. -
Nyiscsák
aktív tag
Van egy P31-DS3L lapom és az lenne a nagy kérdés hogy menne e benne ez a ram: Corsair Dominator TWIN2X2048-8500C5D? Vagy vegyek bele inkább Kingmax 1066-os memóriát? 2 x 2 GB-ot szeretnék meg idővel lecserélni a 2160-as procimat egy 7200 vagy 8400-ra!
Várom a véleményeket! -
eziskamu
addikt
-
Gyuri27
félisten
Megölsz!!!! A 333 az úgymond gyári érték hiszen alapból kezeli a 1333-s ramokat. A 330 meg tuning a 200 hoz képest. Na dereng?
A p5b egy 16-17k-s lap barát, int vga nélkül. Azért ne hasonlitsunk egy 965-t egy g31-hez.
A 965-t a p35höz lehetne viszonyítani.
Mondom én, hogy ott a feszek nincsenek jól belöve. Egyszermár leírtam. Ez egy olcsó lap, droppol is. Szóval ez macerás. -
D@ni88
addikt
válasz
Gyuri27 #2807 üzenetére
hát jólvan, kis lépések... de nem érted? 333x9ben egyből elindul 330x9ben meg nem bootol
ez lefele tuning na mind1
amúgy a 2gigás kingmaxos mennek ám szépencl5ben mennek 1000-t
ipon teszt, prohardver teszt
meg még sok helyen
nem olyan szarok ám, ja és ezek a 800asok, az 1066on is ugyan azok a chipek vannak volt 2x1gigás 1066os kingmax ramomp5b-ben lazán vitte a 410es fsb-t ez a proci. ahhoz képest a 360 nem olyannagy kérés sztem. és nem is a bugos 8as szorzóval... hanem 9.
amúgy mért írja ki azt a bios hogy a feszültségek nincsenek optimalizálva? azt mindig ki kell írnia ha változtatok? -
Gyuri27
félisten
Amúgy a kigmaxoktol nem vagyok elesve. A 2 gigás kittek tuningja meg egyébként is külön fejezet. Ezek 1066-s ramok vagy 800-k?
A proci fesz normálisan bevan löve?
Miért gondolja azt mindenki hogy egy alapból 200-s rendszernek indulnia kell 330-n?
Nekem 10x300-n indult elsőre!
Próbáljunk már úgy tuningolni mint régen (kis ugrásokkal)!
Ha meg arra vagy kiváncsi, hogy a 6550-n hogy menne a lapban akkor állitasz egy 333x7-t. Utánna meg szépen elkezded kis lépésekben emelni az fsb-t.
Amúgy f8 az új bios frissisd le.eziskamu: azért ez közel sem asrock mennyiség.
chaser: f8 a bios neve. De kéne egy 45-nms proci próbálkozni.
-
D@ni88
addikt
most még 2160al tolom, de el tudnám cserélni 1:1be egy 6550re... tesóm gépéből amit ő elad
szval ha valakit tudsz szerezni akinek szüksége van egy 6550re és 5200a van akkor szólj
alapból meg nem 1,8at kap a ram? és erre jön a +0,3 és úgy lesz 2,1V nem?
de érdekes módon annyira nem lehet tuningolni a lappal. hogy ha elmozdítom felfele lefele 333x9ről nem akar működni... pl próbáltam 330x9 nem bootol be. pedig F7es bios!!
lehet hogy megérte volna egy p35 azt a töbletkiadást...amúgy ne mtudom hogy megérné e ha szinte alapon járatott 6550re cserélni a 2160at ami 3gigán megy...
mert ugye nem nagy szorzója lehetebből a lapból meg nagy fsb-t nem lehet kiszeni
-
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #2798 üzenetére
Hát neked peched volt, haveromnak 4 pines a gyári félmagas vicc, sztem ami épp van azt b@sszák a dobozba
Új BIOS-t feltoltad? Vettem egy AC freezer 7 prot, ha hazamegyek megküldöm az 5200-est
szerk: #2803 Lacpac: Az már 2.1V lenne, alapból 1.9-et a lap, nekem 2.1-en repülnek a 2 gigás kingmaxok. Nem értem Dani barátunknak mért kell ennyit szenvednie. Dani te E6550-nel nyomod?
A zalmi legyező 1ébként rendesen hideg nálam. Az alja kb kézmeleg, a többi szobahőmérséklet. Most vagy szarul raktam fel, vagy ennyire jól hűt
-
D@ni88
addikt
Na én ki vagyok ettől a lptól... megvannak a 2x2giga kingmax ramok, erre mondom teszteljünk...9x360 (p5b-ben 380at is tudott) aztán nem indult, pedig adtam a lapnak +0,1V-ot ...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB Zöld / Normál állapotban / 100 % AKKUMULÁTORRAL / 12 hónap jótállással
- Sennheiser Momentum True Wireless 3 (2222132) (ELKELT)
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest