- Milyen videókártyát?
- Hobby elektronika
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Projektor topic
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen notebookot vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bertiee
senior tag
Szisztok!
Gigabyte G31M-S2C mennyire korrekt lap? Mennyire alkalmas tuningra?
Gyors válasz kellene, nagyon köszönöm előre is.
Üdv.
-
Brekecs
senior tag
válasz
lajafix #3298 üzenetére
Szia !
Köszi a választ megpróbálom úgy is, csak az az érdekes ha belépek a Biosba ott az én beállitásaim szerepelnek. Everestel és Cpu-z-vel nézve még terhelve is csak 2500MHZ-n fut a proci .
Lehet egy BIOS frissités megoldja a gondom mert a mostani : BIOS verzió F3-as
Tegyem fel az F4-et vagy az F5á-Bétát ? -
Brekecs
senior tag
Sziasztok !
Nekem is egy Gigabyte GA EP31-DS3L alaplapom van és hozzá E5200 proci. A gondom az hogy fentebb szeretném húzni a procit, de mindig visszaáll alapra,a memoriát beállitottam 5 5 5 15 re az úgy is marad, illetve ha a BIOS-ban megnézem akkor is azt mutatja amit beállitottam neki, de az Everest szerint csak 2500 MHZ fut a proci Orthossal terhelve is.
Már teljesen tanácstalan vagyok, mit állítsak még hogy jó legyen? Nem akarom nagyon húzni csak 3 GHz-ig.
Valaki tudna segíteni azt szívesen venném !Eddigi beállitásom :
1. CPU Host Clock Control : Enabled
2. CPU Host Freguency (mhz): 240
3. System Memory multiplier (SPD): 3.33
4. Cas latency time : 5
5. Dram ras# to cas# delay: 5
6. Dram ras# precharge: 5
7. Prechange delay (tRas): 15Vagy valamit ki hagytam ?
-
danee91
senior tag
válasz
Speeedfire #3295 üzenetére
P31-DS3L-t már nem kapsz, csak EP31-et, ami jobb...
-
Speeedfire
félisten
válasz
danee91 #3294 üzenetére
csak azért kérdem mert hallottam már jókat is meg rosszat is
de mostmár nemtudom h kinek higgyek
ipon teszt -
danee91
senior tag
válasz
Speeedfire #3293 üzenetére
EP31-DS3L talán, de ebből lehetőleg Rev. 2.0, vagy újabb kéne. A kondenzátorait már igazán minőségire cserélték.
-
Speeedfire
félisten
vki tudna ajánlani nekem 1 p31es vagy g31es lapot ami tuningban 400as fsb-t is bírja?
-
válasz
d.véderjoe #3290 üzenetére
Csak az energiagazdálkodáson változtattak.
-
d.véderjoe
tag
Kedves Gigabyte G31M-S2L tulajdonosok! Van-e valami egetverő különbség ill. extra az F6 és F8 BIOS-a között. Tapasztalatok?
THX
-
Chaser
legenda
Ctrl+F1
G31m-s2l vagy g31m-es2l tuningolós tulajoktól kérdem, 400-as FSB megy fix 100-as pcie frekivel, vagy csak akkor ha nincs fixálva? Külső vga használatával értem a kérdést.
-
pikámer
tag
Na meg hol lehet memo idözitést állitani mert a tulaj állitása szerint az F8-as biosban nincs
High Speed DRAM DLL Settings -
rvn_10
senior tag
Bocs csak kicsit olvasnom kelett vna. Megvan a megoldás: Talán az egyetlen hibája a lapnak, pontosabban a P31-es chipnek, a memóriakezelés. Ha az összes / 4 / DIMM-et használni akarjuk, akkor csak egyoldalas ramokkal tehetjük ezt, de mivel mára ezek eltűntek, így gyakorlatilag ez kivitelezhetetlen. A megoldás egyszerű, ha valaki 4GB ramot akar a gépébe: 2x2GB.
-
pikámer
tag
Üdv All!
Adott egy GA-G31M-S2L lapocska meg egy E2200 proci,de ha manuálisan nem teszed a cpu/clock ratio 11x-re biosban defaulton csak 9x -el indul .
Ennek igy kell lenni?Az utolso bios van fent.
thx F -
rvn_10
senior tag
Hello! Van 1 kis gondom! Gépem Gigabyt GA-EP31 DSL3 2x1 giga Kingston memória 800 as, és most szereztem 2x1 giga kingmaxot 800 ast persze. mind2 ramot támogatja a lap. de ha beteszem egymás mellé őket akkor nem jó. Ha külön külön van benn akkor megy mind2. A lehető összes kombinációt kipróbáltam az alaplapokon h meik ramot howa tegyem. Van e valami ötletetek? nem akarom kidobni az a 2 giga ramot mert nem boltból van, de mükdöik.
-
syC
addikt
Sziasztok!
Kérdés: 3.6GHzes primestabil eredményehz milyen feszbeállítás szükséges p31 ds3l
-ban? -
Dyno
veterán
Hello kérdésem az lenne hogy cimbimnek egy P31DS3L lapja van 2x1giga kingmaxok voltak neki kétoldalasak, vettünk ma még 2x1 giga kingmaxot(nanya csipest) ami egyoldalas mind a kettő de nem hajlandó működni még úgyse ha csak 1 darabot rakunk be, kérlek segítetek!Köszi.
-
Gege00
csendes tag
Szeretném megkérdezni, hogy mik a tapasztalatok a Gigabyte G31M-S2L lapról?
Előre is kösz. -
Elar
senior tag
Még egy kérdés lenne:
A RAMokat milyenre cseréljem?
Maradjak a 4 gigánál vagy legyen 2 giga magasabb Mhzvel? -
MrSummer
aktív tag
Sziasztok!
Na lecseréltem a 6320-at, 5200-ra így vissza tudtam venni az FSB-t 340-re (100 mhz-es PCIE freki). Most stabilan használom 11x340-en 1,325 volton.
G31 alaplap + E5200 fullos olcsó választás.
-
Chaser
legenda
Nem hinném, amiről én beszélek közvetlen a foglalatból "ágadzik" le, ahová a procit raktad. Nem tudok olyan hűtőről, hogy bárminek is fityegni kéne rajta.
#3266 danee91: Akkor kell emelni ram feszt, ha muszáj. Nem csak a ramokat kínzod vele, hanem az NB-t is. Ha kéri a ram a kraftot akkor go, 1ébként fölösleges. 1.9V-ot azért ad a lap, mert túlbiztosít, sok ramnak kevés az 1.8V, hiába szabvány. Nem feltétlen kell ehhez geil az viszont igaz, nemrég írt egy srác hogy kingmaxa nem megy 73pvm-s2h lapban, az 1.8-at ad alapból, és emelni lehetett, nekem anno 835-ig ment benne egy 2 gigás ennyin, aztán 69g-s3h lapban 2V-on 1000 felett. Jó fajta volt, SpeedR megerősítheti
szerk: emelni lehetett*emelni nem lehetett
-
-
Speed®
titán
válasz
danee91 #3264 üzenetére
A stabilitást alapfeszültségen (1.8V) kell ellenőrizni, és akkor emelni ha kell.
Minek stresszelni egy alkatrészt feleslegesen? Ez a felelőtlen kijelentés simán elég lehet arra, hogy valaki 4 modullal rántottát csinálhasson. Attól, hogy a gázpedálod lehetővé teszi, még nem célszerű padlógázzal járkálni..Ja, és az, hogy Gorneck23 valamit írt..JEDECék is írtak valamit ugyebár. Minden RAM el kell menjen 800MHZ/bySPD 1.8Von. Az, hogy a GeiLekkel ez nem feltétlenül működik..hát valahol meg kell szívni ha olcsót vásárolunk..
-
danee91
senior tag
Gorneck23 írta, h szinte minden 800MHz-es ramnak ajánlott adni 2V-ot, a stabilitás érdekében. És hát valljuk be, ennyi fesztől 1 ram sem fog kihalni. A Giga BIOS is sima színnel írja, tehát biztonságos. 2,1V már sárga. Amúgy az én 2x512MB-os 667MHz-es Corsair és 2x1GB 800MHz-es Kingmax ramjaim is 2V-on mennek, borda sincs rajtuk, nem melegek, tehát 2V-ot abszolút biztonságosnak érzem bármelyik ramnál...Már régóta mennek így, semmi bajuk.
-
Elar
senior tag
Én hozzá sem nyúltam a BIOSban....
Azt hittem alapból mennie kell....
Próbáljam meg ahogy ti mondjátok? -
Elar
senior tag
Na új fejlemények:
Béna voltam, a tápcsati nem volt rendesen rákattintva a helyére.
Ezzel megoldódott a videókari és pittyenés rejtélye.
Viszont a fagyás megmaradt.
Kivettem az egyik Ramot - nincs változás
Áttettem a másik gépemből 2 régit - 2X1 Gb 667Mhz Kingston és láss csodát - gond nélkül megy a gép...Számomra ez hihetetlen. Azt hittem kezeli a lap a 2x2Gb-os Geil Value ramot
-
Elar
senior tag
Na a köv dolgok történtek.
Kivettem az egyik RAMot és végre elindult a gép.
Frissítettem F5 Biosra, restart - megy, majd kikapcsoltam.DU bekapcsoltam, betöltötte az XPt, de a monitort nem kapcsolta be, maradt stand by állapotban. (Ezt csinálta már egyszer a bios frissítés előtt is)
Most bekapcsolom és nem csinál semmit. Nincs "pittyenés" sem.....Mi a tököm van már a géppel? Kicsi lenne a táp? (350W de csak a vinyó, a DVDíró és a többi muszáj dolog van rajta-konfig a leírásban)
-
danee91
senior tag
A te lapod esetén F5 BIOS-tól kezdve támogatott hivatalosan az E5200, frissítsd akkor erre, hátha megoldja a gondot:
[link] -
Elar
senior tag
válasz
danee91 #3249 üzenetére
Hmm.
Akkor lehet, h az F4 Bios miatt nem indul már a gépem?Lehet h OFF, de szerintem proci + lap párosítás
Kezdem előlről:
Szerdán hazahoztam a gépet, telepítgettem
Csütörtökön reggel elsőre csak a Gigabyte te, ment egész napMa reggel megint másodikra indult el.
Kikapcsoltat 1 órára, majd vissza.
Most már egyáltalán nem indul, csak a Gigababyte fkezdőlap virit ott és nem reagál semmire.Most mi a tököm van? Kihúzogattam pár táp kábelt (Fdd, 2. vinyó) hátha kevés a nafta, de semmi
Ami nekem laikusnak furcsa, h van vmi kallantyú a CPU és procihütőnél ami lifeg össze vissza.
A kérdés: Lehet h nincs lerögzítve a proci? Ezt azért kérdezem ilyen bambán, mert van rajta egy Coolmaster hütő.......Help pls
-
danee91
senior tag
Igazából E5200-hoz F5 kell, amiből még csak béta van. E5200 tuningra így sok visszajelzés alapján egyelőre szinte 100% alkalmatlan a lap, majd végleges F5 változtat ezen várhatóan.
face003
Igen, villog, de hát ha 1x Turbo az alapbeállítás, akkor mért ne menjen azon? Nekem is villog, azon van, és semmi baja. Én az enyéimet már Extreme-n is toltam, szoros időzítésekkel, 2,1V-on, hát jóval forróbbak voltak a ramok, mint a kézmeleg állapot... -
Zotya984
senior tag
BUÉK
g31-s2c ben 1 cel e1200-as tudni fogja szerintetek a 375mhz -s fsb-t? -
Elar
senior tag
Sziasztok
Most üzemelem a friss EP31-DS3L lapomategy eszközt nem találok:
Hangeszköz a High Definition Audio buszon
Ez hiányzik
Ez micsoda?Illetve az F4 bios elég?
-
face003
csendes tag
Sziasztok! én is p31(s3g-rev1.0-F5) tulaj vok és a köv lenne a problémám..
1 E2180at szeretnék 2660on futtatni (10x266) pci-fix100, ramok visszaosztva, vcore manualra és minden fesz normalon..
ha indításnál beállítom mindezt, hibárlanul bootol és több órás gém alatt is max 54fokig melegszik a cucc, viszont restart v a következő bekapcsolásnál visszaállít mindent az eredeti értékre..
A gyanús h hiába mentem a biosban a performance en.. opciót standardre, bootolás után extreme-re visszaállítja; mint ha nem tudná menteni..
vmi ötlet? h ne keljen minden 1es startnál biost firkálni..?
thx -
danee91
senior tag
Azért ha lehet, EP31-DS3L legyen, nagy valószínűséggel már nincs benne a P31-DS3L-ben általában meglévő 100MHz PCI-E frekk=max 340MHz FSB problem. Meg hát jobb 4 magosok is mennek az EP31-ben, P31-ben nem...Ram feszt 2,5V-ig lehet állítani.
Tuningra meg P43-at nem vennék, arra igen gyenge. A vele 1 árban lévő P35 6x jobb ilyen célokra...
-
dawyd17
csendes tag
http://www.foramax.hu/index.php?cPath=21_22_24&filter_id=13&page=1&sort=3a&osCsid=ad6ae21a497e9018628bbbef38f8dd1f
ezek közül az alaplapk közül melyiket lenne a legérdemesebb megvenni 20-30ezer között? -
Gege00
csendes tag
Ebben a témában elég tudatlan vagyok(nem csak ebben
), de azt szeretném megkérdezni, hogy a GA-P31-DS3l és a GA-EP-DS3l között mi a különbség?
Mert probáltam utána nézni, de nem láttam különbséget köztük. -
Merlini
tag
G31M-ES2L lapon milyen clock generator van?
A gép Windows leállítása nélküli fel és letuningolása a cél SETFSB-vel, ha a rendszer stabilitása engedi ezt.
-
dawyd17
csendes tag
amugy van egyáltalán olyan lap amin ez lehetséges?
ötlet? -
Nyiscsák
aktív tag
-
dawyd17
csendes tag
Sziasztok.
Lenne 1 olyan problémám, hogy P31-DS3L-es lapomban vettem memóriát (Corsair Dominator 1066Mhz 2Gb kit) a már meglévő Ocz Platinum 800Mhz 2Gb Kit mellé.
Mind a négyet használva nem indul a gép. Valahol olvastam, hogy p31 chipset hibája hogyha mind a négy Slot-ot ki szeretnénk használni csak 1oldalas ramokkal lehetséges. Ezek meg sztem 2oldalasak , bár a hűtőbordák miatt nem látom.
Valakinek van vmi ötlete, vagy találkozott már ezzel a problémával? -
-
Üdvözlet Mindenkinek,
A kérdésem a következő, G31-es lapoknál lehet egyéni felbontást beállítani az int. vga-nak, mint ahogy az nvidia-n v. ati-n lehet? Konkrétan 1280*800-at szeretnék belőni, mivel 1440*900-as legkisebb natív felbontási arány amit be lehet állítani, de a delikvensnek nem túl a jó szeme... -
#TOTTI
őstag
válasz
popey37 #3213 üzenetére
Jaja otthon még nem is probaltam.. ott nincs rá szükségem.. de valahol nem állhat le a gép egy hdd rádugás miatt.. e-sata ugyenez csak ki van vezetve.. Valamelyik giga lap pl. A P35-DS3 e-sata megoldását láttad? Ugyenezen az elven müxik satára és tápra dugod rá a vinyot.. csak annyi hogy egy röptetőn ki van vezetve...
-
danee91
senior tag
Erős OFF:
Van régi Asus 6600 GT AGP karim. Csíkozódik a képe. Original BIOS:
3D: 500/900
2D: 300/900
Új BIOS-t szedtem le, átírtam, ezekkel próbáltam:
3D: 500/600; 500/300; 300/300
2D: 300/600; 300/300
Feszültségeket próbáltam már 2D/3D-ben is 1,3V 1,4V 1,5V
Ugyanúgy csíkozódik. Ezek szerint ezen már semmi nem segít? Ram időzítéseket nem bántottam, csak a fentieket szerkesztettem, majd flasheltem. Majd miután visszatettem az eredeti régit, azzal fekete képernyő fogadott, de PCI kártya segítségével visszatettem egy újabbat, eredeti órajelekkel, most elindul, persze csíkos maradt. Mehet székalátétnek/kuka??? -
Chaser
legenda
Nekem csak 36 hó garos kell, meg nem olyan amit javításból küldtek vissza
Tehát nagyon nincs 20k alatt
Nekem is a kis méret tetszett a g31-esben sok más mellett, de néha nagy átok is..az s3-omba simán mehetne dualslotos vga, még akkor is lehetne használni a 3 PCI-t..és még pciex1 is maradna..ramok is levegősebben lennének..na majd ha lehet kapni meglátjuk..ha olyan árban lesz mint az s2-esek elgondolkodok rajta.
Nem tudom mire nem elég 3.6G, én gyári 2.5-en használtam a procit..csak meg szoktam nézni mit menne ha kellene..aztán megy alapra..nálam ennyi a tuning. -
Chaser
legenda
G31-S3L...na ez még jó lenne, ATX vga-val, tápellátó ha jól látom 4 fázisú, jó elrendezés, de még nem láttam árlistán.
-
Chaser
legenda
Tuningban amit a g31-es tud, az nekem még sok is
Megfelelő proci kell mellé, ennyi. E5200/5300/5400, E7200-től felfelé, E8300-tól felfelé...g33-at biztos ki fogom hagyni, de úgy látszik a g45-öt is
Marad jövőre is egy g31-es verzió oszt' jónapot, legalább nem kell majd 8giga ramot vennem
G33-ast hol látsz te 20k alatt? Dobjál már egy linket..használt meg bazáros nem érdekel, ott a g31-es 12k-s ára is esik jelentősen.
-
#TOTTI
őstag
-
#TOTTI
őstag
G33at vegyél mert az simán P35... ha van benn VGA:.. nekem Q6600 3.6on 1.35V stabilan 6750 3.8 1.5V stabilan.. G35 meg szinte X38... és midegyik 6+1 fázisú drágább is volt anno a g33m-s2 mint a P35-DS3... én a g33 anno 27ért vettem most már kapni 17-18 körül.. és 16X PCIe meg van rajt egy 4X nyitott.. igy akár CF is mehet.. pl 2 3850el... én 2 2600XTvel probáltam nem volt lassabb jelentősen csak pár %kal mintha 2x 8as lett volna..
Keresek G33 tuning eredményt ha érdkel.. Quaddal 470FSBt 2 magossal E642.0al 525 6750el 540FSB... az elég becsületes... és itt még MCHt se kellett emelni.. annyi a hátránya hogy amig nem rakod fel a legujabb BIOS szarakkodik a MEM szorzókkal mint a G31... valamint 1.6V a max amit a procinak lehet adni.. De 24/7re az bőven elég..söt 45nmeshez még extrém tuningra is..
-
Chaser
legenda
Hát annyi időm talán még van, hogy beállítsam azt amit használok
Erős off..nézegettem egy ilyet. G45-ös GB lap...4x-es pcie foglalattal, ami még nem is lenne baj, mert 2.0-s, ami kb 8x 1.0..de xarakszik külső vga-val azt írják
A g43-asa még xarabb, abba mint a g31/p31-nél csak max 2x2GB ramot lehet tenni, 25k-ért..én mondom ez a g31-es lap telitalálat volt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Milyen videókártyát?
- Hobby elektronika
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen routert?
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Gold Edition! Olvass!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged