Új hozzászólás Aktív témák
-
IT.SZB.IKM
csendes tag
válasz
IT.SZB.IKM #1992 üzenetére
Ja igen nem írtam valami SSD-és fórumba mert az alaplap egy GA-X48T DQ6.
-
IT.SZB.IKM
csendes tag
Sziasztok
Egy ki segítségre lenne szükségem. Vettem minap egy HiperX 120GB SSD-t, amire feltelepítettem a Win7 64bit op rendszert. Az indulással nincs probléma még viszonylag gyors is de a működése.... olyan mintha be be fagyogatna ...pl.: a startmenüt többszöri egérnyomkodásra sikerül előugrasztani. Utána megy egy darabig aztán megint olyan mintha lefagyna. De az egerem.... mintha az sem működne normálisan.
Valami ötlet?
Hozzáteszem a BIOS.on kívül nem állítottam semmit be. -
icsi1
csendes tag
Sziasztok!
Valaki nem próbálkozott esetleg xeon e5440 procival?
A deszkám x48-dq6. -
Logan
csendes tag
Sziasztok!
Abban segítsetek légyszíves hogy van egy Gigabyte ga-x48-ds5 típusú alaplapom, és a Bios-ban találtam egy sata port 0-3 native mode nevezetű állítási lehetőséget, és hogy ez mire szolgál!
Ezt mire érdemes állítani native-ra vagy legacy-ra vagy ki kell kapcsolni?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
emre33
addikt
válasz
***ANDRÁS*** #1987 üzenetére
Legfrissebbet
-
emre33
addikt
válasz
***ANDRÁS*** #1985 üzenetére
3TB HDD használok 2 darabot is gond nélkül.
És mindkettő sata-3Jah és SSD-vel sincs soha gondom.
-
***ANDRÁS***
aktív tag
hu, jól behalt a topic. Pedig jólenne egy kis segítség. SSD-t raknék a DQ6-ra, de nem látja. Bios se. Nemtudom miért.
Sata3-as 2 vagy 3 Terrás vinyókat felismeri a DQ6? kinek mi a tapasztalata?
-
Darthforce92
tag
Ja és stabilan szeretném a 3600-t a lehető legkisebb cpu, és alaplap chipset fesz mellett. Ez lenne a kérdés.
-
Darthforce92
tag
Sziasztok! Lenne egy gigabyte ga-x48-ds5 lapom amiben húzni szeretném az e0 steppinges e8400as procim. Biosban illetve easy tune 5-el próbálkoztam. (Tx3 evo hűtőm van.) 1,2 volton 3,6ghz-en(400fsb) a windows 8 felállása után 2 percel kifagy, az egér meg sem mozdul, de kék halált nem kapok. Easy tune 5el 1,175V-al megy a 3,6 ghz viszont lejjebb nem engedi venni a feszt. Biosban kisebb feszültségek esetén 3,6 ghzen a windows el se indul vagy utána még hamarabb kifagy.Válaszotokat előre is köszönöm!
-
thumb
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Van egy gigabyte X48 DS5-ös lapom és van benne egy q6600. Namármost az egyik este leállítottam úgy ahogy kell másnapra virradóan viszont egyáltalán nem hajlandó elindulni, annyit csinál, hogy kb. 1 másodpercre bekapcsol és ennyi utána leáll se kép se hang, ahogy felpörögnének a ventik már állnak is le. Nincs kép se semmi hiszen el sem jut odáig azalatt az 1 másodperca alatt ahogy bekapcsolom felvillanak a led-ek és már le is áll.
Az lenne itt a kérdés, hogy szerintetek a lap ment tönkre vagy a proci? A memóriát lecseréltem mert volt tartalék és azzal is ugyanez volt a videokártyánál szintén és sajnos lövésem sincs mi lehet a ludas. Ha valaki tudna valamit mondani az nagy segítség lenne, előre is köszönöm.
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
RetepNyaraB #1979 üzenetére
Ez az esetek nagyrészében így van, inkább 2x4gb-al kellene próbálkozni és ebből is G.Skill-el, ezt jobban szereti, de még így sem biztos a dolog.
-
RetepNyaraB
veterán
X48T-DQ6
vinné a 4X2Gb RAM-ot? Most 2X2 van és előfordult, hogy kevésnek tűnik...
8,5X450-en hajtom, ha épp kell a kakaó, de azt olvastam régebben, hogy nem szereti, ha minen slot tövig van Rammal -
emre33
addikt
válasz
***ANDRÁS*** #1976 üzenetére
sárga alaplapi sata csatira kötötted?
-
***ANDRÁS***
aktív tag
valaki használ SSD-t gigabyte x48-as lapú gépéhez??
van egy 30 gigás kingston SSD-m. A sima Intel Atom minipc-ben gond nélkül megy, de amikor a nagygépembe is beraktam, windows7 nem látta és a bios-ban se látom.
Mi lehet a próbléma? F7-es bios van az alaplapon.
esetleg valamit állítani kell a bios-ban? -
icon
senior tag
válasz
tiderenszky #1974 üzenetére
komolynak hangzik
-
icon
senior tag
válasz
tiderenszky #1971 üzenetére
Még nem vagyok ebben rutinos... ráadásul nekem vagy CF lesz, vagy physx-re lesz benne NVIDIA
-
icon
senior tag
Milyen BIOS van fent? És milyen ventivel hűtöd a procit? Ha PWM-es, akkor PWM-van-e neki beállítva a CPU Smart FAN Mode-ban?
Mert ha nem PWM-es, akkor megpróbálhatod a Voltage-t beállítani.
(Nekem ez olyan, mintha a CPU Smart FAN OFF-ra lenne állítva
-
icon
senior tag
válasz
tiderenszky #1967 üzenetére
Azért 105W-os TDP-jű processzornál ezen nem annyira kell csodálkozni.
Nálam 65W-os nagyobb hűtővel 12cm-es ventilátorral meg 900-as fordulaton alapjáraton.
28-30 fokon megyeget így a proci. -
tiderenszky
csendes tag
Köszönöm az Ötletet!
A hiba megoldódott"részben"! Ha alapbeállításon használom, a prociventi 1800-1900-at forog, igaz a hőmérséklet 30-32 C. Ha Biosban alapfeszen 9x333 van, mert most már működik, akkor a venti 2000-et pörög, hőmérséklet 37-40 C! Szerintem az RMP sok, főleg az alapbeállításnál!
-
icon
senior tag
Közben megoldódott a dolog, 2x2GB Geil One Evo képében született a megoldás.
Igaz tapasztalok mást, bár nem tudom, hogy ezen lapok sajátossága-e.
Bár nincs módom a videókártya és a processzorhűtő közötti területen lévő északi híd bordáját kitapogatni, de a hőcsöves szekció bordáit a többi helyen igen, és ezek a bordák a legmelegebbek a gépben.Ez normális jelenség, vagy valamit ki kéne találni meghűteni valahol?
(212EVO van a procin, a legdurvább esetben teker 1100-on, így a tápellátókon lévő bordát annak szele nem igazán tudja hűteni, a ház hátuljában lévő 9 cm-es Noctua kifelé fúj...)
-
icon
senior tag
válasz
tiderenszky #1964 üzenetére
Még nincs ötletem, ha még fenn áll a hiba... bár a 775-ös foglalattal kapcsolatban láttam már érdekes dolgokat - szerencsére nem a nálam landoló lapokról van szó.
Mivel feltételezem az ASUS lapodon nem jött elő a hiba, így a processzort nagy valószínűséggel kizárhatjuk, mint a jelenség oka.
Azért a biztonság kedvéért meg nézném egy másik processzorral is.
-
tiderenszky
csendes tag
Sziasztok!
Segítsen valaki! A problémám a következő: a minap "új" alaplapot tettem a gépbe(gigabyte-X48 DS5). Legfrissebb Bios van rajta, processzor Q6600 G0, CM TX3 prochűtő.
Win7 64 bit- et újra telepítettem, ezután be a biosba alapfeszen 8x375- re állít, pci 100 fix, dram time manual, újraindítás után procihűtő felpörg 2900 rmp, proc hőfok 75 C( a másik deszkán - asus P5E VM SE) simán ilyen beállításoknál 35-37 fokos volt alapon.Procihűtő le újrapasztázás MX-2.Ezután Bios alpra állítás, ugyan ez a szitu. Ismét kikapcs. vártam 15 percet bekapcsoltam és láss csodát 30-33 fok alapon. Utána ezt kétszer eljátszotta a pasztázás után, de többet nem kísérleteztem vele.A proci hűtő rendesen illeszkedik!Kérem segítsetek!
-
icon
senior tag
Sziasztok!
A múlt héten lettem tulaja egy x48-DS5-nek.
Az lenne a kérdésem, hogy milyen beállításokkal működhet a 4x1GB Kingmax 1066-os ramom 1066-on?
422-es FSB-ig tudtam vele menni, ekkor 3798MHz-en áll az E8400-am míg a memó 1012MHz-en megy, a memóriáknál mindent autón hagytam, illetve DDR2 OverVoltage Controlnak adtam 0.2V-ot
Néha masszív fagyás van Mass Effect 2 közben, de az lehet még akármi miatt is, bár a melegedés a procinál, és a videókártyánál nem valószínű (proci nem megy 40 fok fölé a CM212EVO végett, míg a videókártyámnál a mag 71-72 fokos...
Ezért gyanakodom a lap memóriakezelésére, mert olvastam, hogy a 4 modul kezelése egy kissé macerás... -
emre33
addikt
válasz
RetepNyaraB #1957 üzenetére
nálam 8GB ram üzemel már jóideje, gond nélkül.
Ráadásul 1066Mhz frekin, -
Robi BALBOA
őstag
válasz
RetepNyaraB #1957 üzenetére
A 4gb-os modulokról nem tudok nyilatkozni, de azt tudom, hogy 4gb és a 8gb között kb 0 különbség van.
A sok modult semmi nem szereti igazán. -
RetepNyaraB
veterán
Felnyomtam a Win7-et. Gyorsabb vele érezhetően, legalább is játékokban. Mást eddig nem próbáltam
Újabb kérdés: érezhető-e bármi előny, ha 4 Gb helyett 8 Gb ram van a gépben?
Ehhez kapcsolódik, hogy támogatja-e vajon a 4 Gb-os modulokat, mert telepakolni nem szeretném mind a négy slotot; úgy olvastam nem komálja... -
Robi BALBOA
őstag
válasz
RetepNyaraB #1955 üzenetére
Hàt amikor én találkoztam a vista-val akkor még elég sz@r volt, de azóta sokat felõdöt, így szerintem nem igazán éri meg cserélni.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Robi BALBOA #1954 üzenetére
Herzlichen Dank
Ja, és érdemes is, vagy mind1 szerinted?
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
RetepNyaraB #1953 üzenetére
Gond nélkül megy Win7-el.
-
RetepNyaraB
veterán
Viszi a lap a win7-et?
Csak mert hivatalosan nem szerepel a támogatásban, ha jól látom.
Ha igen, érdemes-e beruháznom a mostani 64 bites vista helyett, vagy nincs számottevő különbség..? -
Robi BALBOA
őstag
válasz
RetepNyaraB #1951 üzenetére
Egyedi az egész.
Vannak itthon szerszámok és azokkal csináltam meg.
Lehet látni, hogy amekkora csak odafért akkorát raktam oda, ha egy milliméterrel nagyobb lenne a Chipset vagy Pwm(fet) hűtő már nem is férne el.A Chipset hűtő az egy régi Amd hűtő(akkora kb mint egy P4 hűtő), nehéz volt oda varázsolni, de gondoltak rám a lap tervezésénél és pont odafért.
A Pwm(fet) hűtés már húzósabb volt, de befaragtam oda, mondjuk nem volt egy szerü, mert ügye két sor fet van és az egyik egy-két tized milliméterrel lejebb van, így azokra nagyon vékony hővezető párnát kellett raknom, hogy a hűtés érintkezzen velük normálisan. Gyárilag jóformán azokkal nem is érintkezett, csak az egyik sor FET-el azokkal is félig-meddig.
Amúgy a borda itthon volt nem tudom mibe volt, van itthon sok borda, de ugyanilyen már sajna nincsen. -
RetepNyaraB
veterán
válasz
Robi BALBOA #1950 üzenetére
uhh korrektül fest...
De ezt a fémipariban hegesztetted rá, vagy egyébként kaphatók is?Tehát ilyen baromi lapos NB hűtőt én nem láttam, meg a FETekre húzott cuccot se, de érdekel
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
RetepNyaraB #1949 üzenetére
Itt van egy-két kép, hogy én mit barkácsoltam a Chipset-re és a PWM(FET)-re.
Igen sokat számít, jobban tuningolható a kicsike és az NB is kevesebb feszt kér mint előtte, amikor a gyár (f.s) NB és Pwm(fet) hűtés volt rajta akkor nem igazán szerette ha a procim 3,4ghz felett megy, 3,5ghz-et vitte, 3,5ghz-hez kellett +0,175v az NB-nek(9-es szorzóval), most pedig simán megy 3,6ghz-et és az NB-nek is csak +0,1v kell(8-as szorzó mellett).
-
emre
veterán
válasz
RetepNyaraB #1947 üzenetére
Ezt én is mondhatnám, mert mintha a falnak beszélnék.
Nem használtam, pedig volt X48 és X38 lapom is (az utóbbi még mindig megvan).
-
RetepNyaraB
veterán
De jól ellevelezek magammal
Használ-e valaki extra kis ventit a NB-hez x48T-n?
Ha van ilyen polgár, akkor ossza meg milyet és hogyan ügyeskedte fel rá?
(Én vettem egy Xilence-t, leszedtem a hűtőborájáról a ventit és feltuszkoltam a NB hűtő tetejére, de egyrészt hatástalan (kb 1-2 fokot ér), másrészt a Jóisten tartja... -
RetepNyaraB
veterán
Ha már benne fexik a pénz a 775-ben, próbálkozom vele
Az E6400 BestBuy volt a maga idején, mint a második legolcsóbb és egyik legjobban tuningolhato c2d. Igaz, hogy ez itt egy Aldi PC-ből származik és ki tudja mit boltoltak azok az Intellel a selejt példányokbólTehát szaladnia kellene 4Ghz-n is, megfelelő hardver és tudás birtokában. Én meg fűrészelem a fingot...
-
emre
veterán
válasz
RetepNyaraB #1944 üzenetére
Giga P45 lehetőleg UD3R
Az X38-48 lapok nem épp az fsb tuningról híresek, de 400-as fsb nem lehet gond egyiknél sem. (használtam mindkettőt) A procit nem ismerem, nem használtam hasonlót sem, de könnyen elképzelhető hogy ennyi a vége a cuccnak.Én a 775-ös lap vásárolgatás helyett vennék a phenom2 955-öt, meg egy eccerű AM3-as lapot, oszt jóság van 3,6ghz körül. Esetleg keress valami jóféle E8xx procit, de 20k alatt nem nagyon találsz.
-
RetepNyaraB
veterán
Nah.
Két hét alatt három alaplapot próbáltam (két Asrock-p45 ill x48, és most ez az x48T)
Egyikkel sem sikerült az E6400-asomat FSB360 fölé kergetni stabilan. Az asrockoknál kipróbáltam visszavett szorzóval, akkor olyan 415 körül maxolt az fsb. A Gigabyte-tal már unom ezt végigjátszani.
Valószínüsíthetjük, hogy szar a proci, vagy valószínüsíthetjük, hogy egy barom vagyok?Gyakorlatilag már fsb340-től feszültséget kell neki emelnem és 360-on már minden szét van húzva(tehát vcore úgy 1,36-1,4 volt között, vtt max), 400-on ha beszarok se lép be a windowsba, bár a post még megy (legalább is 333 ill. 400-as MCH strapban). Kicsit meguntam a vacakolást
5let?
-
emre
veterán
válasz
RetepNyaraB #1941 üzenetére
oda ilyen anyag kell , és szerintem teljesen felesleges a cseréje, de azt csinálsz amit akarsz.
-
emre
veterán
válasz
RetepNyaraB #1939 üzenetére
oda nem paszta kell, az a vacak nem véletlen olyan amilyen.
ha nem tudsz ugyanolyan hővezető szutykot szerezni akkor szerintem ne szedd szét. -
RetepNyaraB
veterán
Üdv, szereztem egy x48t-t, persze a crazy cool hátlap már nincs meg, viszont volt rajta valami borzalmas hűtőhátlap, amelyet alig bírtam lerobbantani róla (ezért még lesz pár szavam az ebay-es eladóhoz
).
Lényegi kérdésem: szeretném újrapasztázni a hűtőit először is. A moszfetek hűtőjén egy kb. mm vastag hővezető guminemtudommi van, a többin sima gagyi lapocska. A vastag hővezető gumit le merjem szedni, vagy a kis csipekre eszembe ne legyen saját pasztát kenni (annál is inkább, mert akkor egy mm-rel alacsonyabb az egész cucc és nem tudom rá lehet-e újra csavarozni a szintkülönbség miatt..?köszike.
MOST kell a válasz persze -
klac
aktív tag
Igen működik a SLI, persze két egyforma SLI feltételeknek megfelelő kártyával.
Kell hozzá egy patch amit innen tölthetsz le, továbbá a legújabb driverhez kell még a Coolbits futtatása is.
Nekem X48 DQ6 SLI híd nélkül is megy, két 8800 GTS 512 MB. de azért ajánlott hozzá SLI híd.
A SLI hack topikban olvashatsz róla több infót is, de nagyjából ez a lényeg. -
emre33
addikt
korábban írta valaki az SLI-t hogy müködik kéz NVIDIA kártyával is.
Mi kellene hozzá?
-
klac
aktív tag
Még mindíg X48-DQ6 lap, ezúttal E8600 proc. Radeon 4890 és 4870X2 CFx alkalmazással. 3DMARK06, VANTAGE redményekkel.
Nem éppen a legújabb technológia, de megteszi,egy FURMARK teszt. -
kovecses
aktív tag
Eddig úgy néz ki hogy a probléma megoldódott az északi híd feszültségének további növelésével, de nem szeretném elkiabálni a dolgot, tanácsokat továbbra is elfogadok..
-
kovecses
aktív tag
Valaki tudna segíteni nekem a bios helyes beállításában?
Vettem 4x2 GB Kingston 1066MHz HyperX T1-et ami a gyári speckók szerint 2,2V mellett 5-5-5-15 időzítésekkel bír (100% tested szöveggel a matricán), de sajna eddig nem ez látszik a tesztekből!
emre33 tanácsára memtestelek 2 nap-ja folyamatosan mikor az időm engedi...
Eddig a legstabilabb eredmények 5-5-5-18-on születtek a ram 2,2V az mch +0,150...
Sajnos még néha így is kilép a dirt3 pedig a memtestnél errors 0Egyenlőre nem tudom hogyan merre tovább. Ötlet, tanács?
-
Fuzz
csendes tag
X48T-DQ6 lapba vajon hogy muzsikál az A-DATA v2.0 Gaming Series 2x2GB 2000MHz rampáros? Az biztos, hogy az alaplap ki tudná sütni minden csepp zsírjukat, de meddig lehet felhúzni, 2000 - 1866 - 1700? Akinek van valami infója, tapasztalata, szívesen venném ajándék sörért cserébe
-
Fuzz
csendes tag
Eladom [x48t-dq6] alaplapomat minden tartozékával, tökéletes állapotban, dobozában.
-
klac
aktív tag
Jó ez az X48 chipes lapkakészlet.
A Gigabyte GA-X48-DQ6 ot nyúzom, CrossFire, CrossFirex, hackelt SLI, Radeon és NVIDIA Physx kombináció, minden megvalósítható és tökéletesen hiba nélkül megy benne.
Most így használom, meg vagyok elégedve vele. -
laceszgamer
addikt
Ma lett nekem is egy GA-X48-DQ6 lapom
Minden jó rajt, az eddigi Asus P5Q-E hez képest itt tényleg el lehet veszni a BIOS ban annyi mindent lehet állitani benn
Viszont kis észrevétel: Akik Zalman hütöt akarnak rá tenni, oylan felfogatoval mint ami a CNPS9500 hoz is jár. ( Keret majd annak a két fülébe kell a fémlapot akasztani ) azok vagy elöre cseréljenek hüttöt vagy készüljenek fel rá, hogy barkácsolni kell picit. A gond, hogy a lemeznek a végén amit be kell akasztani fül mind a 4 oldal felé forditva belelogna valamibe. 2 felöl a lap bordája, felül a feszültségszabályzo áramkör, jobbra pedig a RAM. Úgy sikerült megoldani, hogy levágtam a lemez fülének a felét, így elfér a RAM ok felöli oldalon, viszont ha le kell venni a hüttöt akkor ki kell venni a RAM okat is, hogy oldalrol ki lehessen akasztani a fület, mivel a teteje el van távolitva. -
janos666
nagyúr
Egy GA-X48-DS5 lappal kapcsolatban lenne kérdésem:
-> Elméletileg van bármi lényeges különbség a legfelső és legalsó, rövid PCI-E 1x foglalatok közt?
Nemrég lecseréltem a PCI-os Audigy 4 hangkártyámat PCI-E-es X-Fi-re. Aztán a minap feltűnt, hogy a szokásos 2.0 x16 helyett csak 1.1 x1 módban jár a VGA.
Olyan szempntból örültem ennek, hogy megvan miért éreztem mostanában lassabbnak a gépet játék közben, de azért szerettem volna orvosolni a dolgot.Régen is csinált már hasonlót a gépem (még tök más alaplappal és VGA-val), hogy lecsapta 1x-esre a 16x-es PCI-E eszközt egy fagyás után. Akkor megoldotta a dolgot egy CMOS reset. De ez most nem segített.
Ekkor próbaképp kihúztam az X-Fi kártyát a legalsó PCI-E 1x slotból, és vissza is állt a VGA 2.0 x16 módba.
Fasza, csak kéne kép és hang is, úgyhogy visszadugtam a hangkártyát, és megint lecsapta a VGA-t 1.1 x1 módba.A középső rövid 1x slot foglalt, mert a VGA 2 slotos, a legfelső pedig nehezen hozáférhető, mert tele van csövekkel a gép, ezért bepróbáltam a hangkártyával az alsó x16 slotot. Így viszont a post screenig sem jutott a gép. (Pedig használtam már úgy a gépet, hogy egy PCI-E 1.1 x16-os VGA ült az alsó hosszú slotban a felső 2.0 x16-os alatt, és működött, illetve látható hogy működik x1-ben is a hosszú is, szóval elvileg mennie kéne így is...)
Jobb híján betuszkoltam a hangkártyát a legfelső PCI-E x1 slotba, és hihetetlen módon működik a hangkártya és a VGA is 2.0 x16 módban van.
Én úgy tudtam, hogy a hússzú 2.0-ás slotok az MCH-ból, a rövid 1.1-esek az ICH-ból jönnek ki. Szóval nem értem, hogy mi a különbség a legalsó és legfelső PCI-E foglalatok közt a hússzú foglalatok szempontjából.
Ergonómiai szempontokból is jobb helye lenne az alsó slotban, nameg állítólag nem árt minél meszebb tenni a hangkártyát a VGA-tól, hogy kevesebb zajt szedhjen össze.
-
tylerhun
tag
válasz
tylerhun #1924 üzenetére
azóta történt:
nem az alaplap bippelt, hanem a zalman zmfc2es ventiszabályzóm.
Azóta szinte mindent kipróbáltam, amit helyben tudtam. Inditottam rammal, ram nélkül, hdd-vel, anélkül, gpuval, anélkül, másik csatlakozóba dugtam be a cpu fant, de az eredmény mindig ugyan az: világit a ledsor, egy pillanatra elindul a venti, megáll majd ez újra és újra addig ismétlődik amig a tápon le nem kapcsolom az áramot...
Ja igen, kipróbáltam másik táppal is, mert az még volt kéznél, az is ugyan ez.
Valaki találkozott már esetleg hasonlóval?
Vagy táp, vagy proci probléma lesz... szerintem. -
tylerhun
tag
Sziasztok,
akadt egy kis problémám. Gigabyte GA x-48 dq-6-os alaplapom van, lecseréltem a procihűtőt és azóta nem hajlandó bekapcsolni a gép. Az alaplapi ledek felvillannak, csippan, megpörgeti a ventiket egy picit aztán leáll, néhány pillanat múlva ugyan ezt eljátssza.
Habár nem vagyok nagy hardveres, nem először szedtem szét a gépet, ezután a probléma után többször is újra-újra összeraktam, újból előkeresve a kis alaplapi könyvecskét, átbújva, de nem igazán találtam leírást milyen hibát is jelent ez - vagy mit ronthattam el az összepakolásnál.
Valakinek valami ötlet?
-
klac
aktív tag
Ez talán áttekinthetőbb, nem annyira zsúfolt kép.
Lehet itt is minden lényeges dolog látszik. -
klac
aktív tag
Teljes terheléssel ezek a hőfokok.
A kép önmagáért beszél.
Minden lényeges dolog látható rajta. -
klac
aktív tag
Kedvcsináláshoz.
Egy kis szemléltető, a SLI üzemmód alkalmazásáról. -
VaMik
tag
Ez a fajta chip készlet mennyivel tud többet mint egy p45-ös?
-
klac
aktív tag
Igen megy SLI, nagyon is jól megy.
Ezzel az eljárással, megoldható. -
emre33
addikt
Megy SLI?
Hivatalosan nem, akkor mégis hogy?
-
klac
aktív tag
Ezen látszik a CPU-Z lap adatai is.
-
klac
aktív tag
SLI üzemmód is megy rajta.
Ezúttal 512MB.8800 GTS ek a szereplők.
Gigabyte GA X48 DQ6 -
urdongo
tag
Sziasztok!
Lehet még valahol X48-as lapkakészlettel rendelkező Giga lapokat kapni? Mert akárhol nézelődöm már mindenhol elfogyott!!
Asus-t találtam de kicsit borsosnak találom az árát.Köszönöm a válaszokat!
-
lutiy
tag
Sziasztok
X48T DQ6-os lapom van és próbáltam bele corsair xms3 2*2Gb ramot de nem indul el vele!
Bekapcsol de le is áll!
lehet a ramokkal nem kompatibilis mert ezek már i5, i7-hez valók!
A tipusa: CMX4GX3M2A1600C9
A lap biosa a legfrissebb F6
Valakinek van tapasztalata ezügyben??? -
klac
aktív tag
Gigabyte GA X48 DQ6
-
klac
aktív tag
válasz
tocso83 #1893 üzenetére
Hogy mozgalmasabb legyen itt az élet.
Nekem DDR2 es memóriákkal ennyit sikerült elérni.
Minden Volt és feszültség auto beállításon hagyva, auto tuning.
A többi látszik a képen. -
tlac
nagyúr
válasz
A_ScHuLcZ #1906 üzenetére
Jelenleg a másik van a gépemben (EP45-DQ6), és ezt fogom használni, mert picit jobbnak mondják, ha az ember nem CF rendszert épít, az x48 előnye ott jön ki inkább.
Viszont ennek meg úgy tűnik az egyik sata vezérlője (a gigabyte), amin a lila csatlakozók vannak nem működik, mert semmilyen winyót nem ismer fel rólaaz raidhez van
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
tocso83 #1905 üzenetére
Már nem ez a lap van a gépben, mert vettem 1 másikat is, pont emiatt, mert a lapra gyanakodtam. Aztán mikor a másikat beszereltem és detto ugyanazt a hibát tapasztaltam, akkor eleresztettem egy jó nagy WTF-et. Jelenleg a másik van a gépemben (EP45-DQ6), és ezt fogom használni, mert picit jobbnak mondják, ha az ember nem CF rendszert épít, az x48 előnye ott jön ki inkább.
Viszont ennek meg úgy tűnik az egyik sata vezérlője (a gigabyte), amin a lila csatlakozók vannak nem működik, mert semmilyen winyót nem ismer fel róla, és biosban be van kapcsolva. Vagy csak kell még vmit csinálni, amire én nem jöttem rá, de a leírás szerint jót kapcsoltam be BIOS-ban. (legfrissebb van rajta) -
tocso83
csendes tag
válasz
A_ScHuLcZ #1904 üzenetére
Na ez nem semmi
Nálunk valami hasonló volt muter gépével. Tesómmal 3 hónapig kerestük mi a p.csáért fagyogat rendszertelen időközönként a bootnál - sokszor tesóm Debrecenből, én meg Pestről koordináltam telefonon anyánkat mit állítson a biosban...ez az igazi kihívás a pc setup-nál!).
Akkor lett gyanus amikor már mindent kicseréltünk (proci, aztán memók, a vinyó, végül az alaplap...) csak a ház és egy DVD olvasó volt meg a régi gépből és még mindig fagyott. Kiderült, hogy az olvasónak volt valami nyűgje, szép nagy dobás által landolt a kert végében
Sok sikert a laphoz!
Ha megy a tuning is akkor jöhetnek az eredmények... -
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
A_ScHuLcZ #1903 üzenetére
Megvan a hiba konkrét forrása, a memóriák alatti, vidkari végénél lévő floppy csatlakozó alatti csavarhelybe nem szabad csavart tenni, mert kinyírja. Nem hiszem el, hogy emiatt sz*p*k lassan 2 hete, emiatt vettem még1 alaplapot, emiatt cseréltem már minden dolgot ki a gépemben...
De végre működik!
-
A_ScHuLcZ
addikt
Jelentem kiderült, hogy nem a lap a hibás! Vettem egy másikat, és ugyanazt játszotta, pont ugyanazt! Cseréltünk procit, tápot, memót, vidkarit, mindenen végigmentünk és ugyanaz maradt. Utána kiszereltem a házból, összeraktam az asztalon és azóta jó! Szerintem van egy rossz kábelem a házban, vagy valamelyik felfogatásnál rövidre zár az egyik csavar, már csak ott kell megkeresni a hibát.
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
tocso83 #1900 üzenetére
Nem azt pattintottam be, amiben a memó volt, hanem azt, ami üres volt mellette. De azóta újabb 2 fajta ram járt a gépben, mindegyikkel egytől egyik produkálta a hibát, de csak dualban, ha singleben használom, nincs semmi fagyás, a dual channel kezelője haldoklik szerintem.
A T-s egyébként miben különbözik a simához képest?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hálózati / IP kamera
- Gumi és felni topik
- 3D nyomtatás
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Politika
- További aktív témák...
- KINGSTON Fury Beast Black DDR4 64 GB (2x32 GB) eladó, GARANCIA! // KF436C18BBK2/64
- DDR3 DDR3L 4GB 8GB Notebook RAM Bazár (Samsung, SKHynix, Micron, Kingston) (Foxpost:+1400Ft)
- 27% számlával! MSI MAG B550 TOMAHAWK Alaplap
- Eladó új, bontatlan Kingston FURY DDR5 6000MHz CL36 32GB (2x16GB) memória
- SK Hynix 16GB / 32GB 5600MHz Laptop RAM!
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- AKCIÓ! Gigabyte A620M R5 7500F 16GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB InWin 301 Erazer CM 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest