Új hozzászólás Aktív témák
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
RetepNyaraB #1979 üzenetére
Ez az esetek nagyrészében így van, inkább 2x4gb-al kellene próbálkozni és ebből is G.Skill-el, ezt jobban szereti, de még így sem biztos a dolog.
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
RetepNyaraB #1957 üzenetére
A 4gb-os modulokról nem tudok nyilatkozni, de azt tudom, hogy 4gb és a 8gb között kb 0 különbség van.
A sok modult semmi nem szereti igazán. -
Robi BALBOA
őstag
válasz
RetepNyaraB #1955 üzenetére
Hàt amikor én találkoztam a vista-val akkor még elég sz@r volt, de azóta sokat felõdöt, így szerintem nem igazán éri meg cserélni.
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
RetepNyaraB #1953 üzenetére
Gond nélkül megy Win7-el.
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
RetepNyaraB #1951 üzenetére
Egyedi az egész.
Vannak itthon szerszámok és azokkal csináltam meg.
Lehet látni, hogy amekkora csak odafért akkorát raktam oda, ha egy milliméterrel nagyobb lenne a Chipset vagy Pwm(fet) hűtő már nem is férne el.A Chipset hűtő az egy régi Amd hűtő(akkora kb mint egy P4 hűtő), nehéz volt oda varázsolni, de gondoltak rám a lap tervezésénél és pont odafért.
A Pwm(fet) hűtés már húzósabb volt, de befaragtam oda, mondjuk nem volt egy szerü, mert ügye két sor fet van és az egyik egy-két tized milliméterrel lejebb van, így azokra nagyon vékony hővezető párnát kellett raknom, hogy a hűtés érintkezzen velük normálisan. Gyárilag jóformán azokkal nem is érintkezett, csak az egyik sor FET-el azokkal is félig-meddig.
Amúgy a borda itthon volt nem tudom mibe volt, van itthon sok borda, de ugyanilyen már sajna nincsen. -
Robi BALBOA
őstag
válasz
RetepNyaraB #1949 üzenetére
Itt van egy-két kép, hogy én mit barkácsoltam a Chipset-re és a PWM(FET)-re.
Igen sokat számít, jobban tuningolható a kicsike és az NB is kevesebb feszt kér mint előtte, amikor a gyár (f.s) NB és Pwm(fet) hűtés volt rajta akkor nem igazán szerette ha a procim 3,4ghz felett megy, 3,5ghz-et vitte, 3,5ghz-hez kellett +0,175v az NB-nek(9-es szorzóval), most pedig simán megy 3,6ghz-et és az NB-nek is csak +0,1v kell(8-as szorzó mellett).
-
Robi BALBOA
őstag
Na ezek még korrekt hőfokok, amúgy fesz nélkül magy fel 65fokra?
Amúgy én is azon gondolkoztam, hogy ha az a lemez nem lennee a tetején akkor oldalról elég jól karná a levegőt, de nem volt szíven leszedni így megoldottam úgy hogy egy kis ventit kötegelével ráfogattam és potméterrel szabályozva hűtöm és eddig jól teszi a dolgát és ami még lényeges halkan.
Mondjuk azért egy infrás hőmérő nekem is jó lenne kíváncsi lennék a venti mennyire nyomja le a hőmérsékletét. -
Robi BALBOA
őstag
"Az MCH-nak a hőfokát,hol tudom megnézni?Everest-alaplap hőmérséklet? vagy az egészen más." -Így van az teljesen más nem is tudom minek kell az alaplap hőmérsékletet mérni! Az MCH hőfokát pontosan csak lézeres infra hőmérővel tudnád megmérni, de az gondolom nincsen így marad a jó öreg kézrátételes módszer ami nálam úgy működik, hogy amit nem bírok csak 2-3 másodpercig megfogni az 60 fok körül van ami érintésre egyből nagyon éget az 70 fok felett van, ha tipelnem kellene akkor azt mondanám, hogy egy jól szellőző házban (kölön venti nélkül az MCH-n) tuningolva akár a 80-85 fokot is elérheti alapon is nagyon forró 60fok felett van az tuti. Úgyhogy nem árt agy kis ventit ráerősíteni közvetlenül az északi híd bordájára és 5v-on használva még csendes is.
-
Robi BALBOA
őstag
Szerintem lehet neked is kevés még az a 0,1v a MCH-nak próbáld 0,15v körül és az fsb-nek a 0,1v elég is (nekem pont a nagyobb fsb fesztől "0,15v" hülyéskedett egyszer) ja és az északi hidat hűtsed ha tudod külön ventivel(mert a szelllős ház is kevés neki) mert iszonyatosan tud melegedni, még alap feszen is.
-
Robi BALBOA
őstag
Szerintem is nézd meg memtest86+-al az a biztos.
És ha gond van akkor ahogy a kolléga moondja külön is nézd meg a modulokat.
Amúgy szerintem nem kell neki annyi fesz elég neki bőven a 2,1v-is, meg vigyázz mert a lap kicsit többet ad neki és lehet hogy a 2,27v az nem annyi amennyi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Thinkpad P16s notebookot vennék
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest