Hirdetés
- CES 2026: A legjobb volt, az is marad? Itt a Zenbook A14 második generációja
- CES 2026: akár játszhatunk is az Acer RGB lézerprojektorával
- Iterálunk, iterálunk? DeepCool AK700 Digital processzorhűtő
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- Milyen notebookot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Pánik a memóriapiacon
- Milyen egeret válasszak?
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Videós, mozgóképes topik
- Kompakt vízhűtés
Új hozzászólás Aktív témák
-
eagle2005
csendes tag
Sziasztok!
Hétvégén, eladtam, ASUS P5N32-SLI PLUSZ alaplapomat, vettem helyette X48-DQ6-os lapot. Összedobtam a gépet, de nem nyűgözött le, gondjaim vannak vele. Gép sokszor belassul, lemerevedik, majd tovább lép, ismét lemerevedik. Egér is leáll ilyenkor, majd tovább ugrik, kezelhetetlen. Ez általában programindításokkor történik meg. Kis egyszerű, progi (Hasonló, egyszerű mint Super Mario (ozzy)) betöltése Asus -val 1 -2 másodperc volt, most 10-12 másodperc múlva jutok el oda, hogy képernyő váltson és elkezdje programot feltölteni. Minden ugyan az, mint régi gépben, Xp frissen telepítve.
Valakinek Van, ötlete mi lehet a probléma? ASUS simán futott rajta minden, nem fagyot, Vista (64 bit) is ment gond nélkül.
Arra gondolok, ma újra rakom az XP-t. Ha ide lyukadok, ki megint kipróbálom a Vistával is.Egyéb: Alaplap: X48-dq6
Videók: ATI 4870 X2
Hangkár: X-FI Gamer
Hűtés: Sillent Knight
Ram: 4 GB GeilUi: Újraindításnál a lap mielőtt boot-olna miért szokott a speaker csippani. Nem úgy mint amikor indít, hanem egy hosszabbat, (mintha hibát jelezne) utána a szokásos rövid csappanás és minden megy a megszokott formában. Képernyőn viszont ekkor még nem látszik semmi s utána nincsen hiba üzenet.
-
ulveczkii
tag
Egy Gigabyte GA-X48-DS5 lapom van és az a problémám hogy 1. PCIe x16os slot csak egyszereben megy míg a 2. tudja a 16xost így sokáig nemis foglalkoztam a problémával egyszerűen csak átraktam abba. Egy házcserénél összerakás után jött elő a probléma amit slot váltással orvosoltam de mostmár szeretném megtalálni az okát és orvosolni. Tegnap visszarkatam a karit ami egyébként egy 3870 és még mindíg fent áll a probléma. Megvolt a clear c-mos a bios frissítés a driver újrarakás de egyik sem segített. Még egy rendszerrakásban bízok de a jövőhéten veszek vinyót és már arra szeretnék úgyhogy azzal várok.
Előre is köszönöm a segítséget!!!
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
WildDaemon
üzenetére
én 530ig jutottam E8500 prockóval
-
WildDaemon
aktív tag
Mondjatok nekem X48-DQ6-al elért max FSB-ket legyetek szívesek!
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Giovanny
üzenetére
ha alap hűtéssel használod, az északi hídnak csak ésszel, mert megfő! egy pici ventit rakj rá, és akkor mehet feljebb is! de a 0,05 az semmi, olyan 0,1-0,2fölé ne menjél.. én vízzel adtam már neki 0,4et is, úgy sem lett baja... Az FSB feszültséget sztem vissza rakhatod alapra, az nekem csak 500fölött segített... de ha picit adsz neki, attól még nem lesz baja

-
WildDaemon
aktív tag
Sziasztok!
X48-DQ6-hoz valakinek nincs VMOD leírása képe vagy valami adata?
Ha valakinek van bármilye az legyenszíves ossza meg velem!Köszönöm!
-
Giovanny
őstag
Sziasztok,ma "megpiszkáltam" egy kicsit a q9550 procimat,csak nem nagyon tudom hogy meddig mehetek a feszekkel,a cél 24/7 tuning lenne. FSB overvoltage +0,05V MCH +0,050V CPU 1,275V / 400x8.5 / kapnak a biosból. Ez igy jó vagy mehetek még feljebb ? Üdv.
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
RapUGround
üzenetére
p35ös lapon kívűl bármi jó
azaz 975x igaz olyant már nem nagyon kapsz, szal p45 x38 x48
x48 mondjuk drága, azt felejtsd el, de használtan egy jó kis x38as lapot már kapsz 25-30körül simán! -
RapUGround
tag
Sziasztok.
Az lenne a kérdésem milyen alaplap jó a crossfirehez? Intel kéne. De ha nincs olcsó lap amiben jó a crossfire, akkor inkább veszek AMD-t. Játékhoz elég az is és még olcsó is. Azért hogy legyen egy crossfire rendszerem nem szeretnék X48 60k-ért mikor nekem 30k-s lap is elég lenne(valami jó P45 amin jó a crossfire). Tudtok valami jó alternatívát? -
bacsis
Közösségépítő
ez nagyon hüjjén van megoldva ennél a lapnál, de a lényeg, ha rámész hogy hány Mhz-n mennyen a memó, akkor mellette van egy betű, A,B,C,D közül lehet választani!
mellette jobbra meg van egy jelmagyarázat, pl ha az FSB-d 333as, akkor a B-s órajeleket választhatod, ha 400on megy a procid FSB-je de alapból 333Mhz-es akkor is a 333Mhz-hez tartozó betűjeles memóriaórajelet választhatod!
Remélem így érthető
-
VIBO
őstag
-
bacsis
Közösségépítő
megpróbálok neked segteni
a legfontosabb, hogy a pciexpress freki MINDÍG 100MHZre legyen állítva... továbbá a memória osztót megfelelően, az FSB-d betűjelének megfelelően állítsd be, az alap CPU FSB-t kell figyelembe venni... más buktató nem nagyon van... küdd neki az FSB-t felfelé amíg bírja a procid! -
VIBO
őstag
hol találok fasza bios beállításokat?

nekem a int. hangkari vmiért nem szolaltatja meg a hátsó hangfalakat
miértvan ez?
-
VIBO
őstag
üdv
mátol én is klubtag vagyok egy x48 dq6alkiváncsi vagyok mit tud a kicsike

-
Giovanny
őstag
Sziasztok, giga x48T lapom van és q9550 ha valakinek van ilyen tuningolva segitsen a bios beállitásokkal. Üdv. János.
-
bacsis
Közösségépítő
Na BandiT kicserélte az alaplapot!
Alap bios volt ugye a lapon, aminek az volt a következménye, hogy az E8500 procim alap órajelen sem volt hajlandó stabilan működni, fagyott újraindult a gép... Felimátkoztam rá a legfrisebb biost, aminek következtében 560as FSB-t bír a lap, az előző lap csak 520ig bírta... remélem adnak még ki bios frissítést és még nem rakják az x48as lapokat a sűlyesztőbe, mert van még benne tartalék... -
AtHoS
nagyúr
Egy barátom felhívott, hogy vásárolt egy új gépezetet. Állítása szerint Asus x48 DQ6S alaplappal vette. Azthiszem ezután nem kell magyaráznom mennyire nincs képben. A DQ6-ból sejtettem, hogy nem Asus lesz az a lapocska, de nem is ez a lényeg.
Helyileg jelentős kilométerek választanak el egymástól, így nincs módomban magam telepítgetni a gépre, de állítása szerint sem barátom sem pedig egy nála hozzáértőbb munkatársa nem tudtak sem XP-t sem Vista-t varázsolni a gépre. Elmondása szerint van a gépben egy IDE felületű ás egy Sata felületű winyó. Teljes részletekbe nem mentünk bele, de gondolom mindkét winyó egyszerre volt a gépben, de sem az XP sem Vista nem látott olyan meghajtót, amire telepíteni lehetne.
Kérdem az ilyen lappal rendelkezőktől, hogy valami csalafintaság van-e a fent említett oprendszerek telepítésénél vagy csak simán bénázik a haver?
Én utóbbira tippelek
-
bacsis
Közösségépítő
csak nem adnak ki új biost az alaplaphoz?

-
válasz
Giovanny
üzenetére
Azért mert az északi intel chip ennyit tud, az X58-ben is ugyanolyan limittel rendelkezik. Vannak speciális lapok, melyekben képes meghajtani akár 1600MHz-en is. Sajnos nem megfelelő lapot vettem, később tudtam meg. De a 6-6-6-16 OCZ ram időzítése miatt inkább megtartottam, így is bőven elég 4 évig.

-
Giovanny
őstag
rev. 1.3 a lap ha ez számit valamit.
-
Giovanny
őstag
Sziasztok,lenne egy kérdésem hozzátok,egy Gigabyte GA-X48T-DQ6 alaplapom van.Tud-e valaki segíteni abban, hogy a fenti lap együtt működik-e rendesen a CSX Diablo 2000 (ddr3) ramokkal? Üdv.János.
-
HI!
lenne egy kérdésem az X48 tulajokhoz.
esetleg van-e olyan akinek DQ6 deszkája van E8400-8500 proci társaságában ?
kiváncsi lennék egy everest 4.50, memória késleltetésre.
proci 6*500=3Ghz,ram 1200mhz 5-5-5-18 időzitésekkel.
remélem nem kérek tul sokat.
igazán jó lenne,ha vki linkelne az eredményről egy képet.
előre is köszönöm

-
redgold
tag
Sziasztok!
Következőt produkálja a DS5 (bios F7):
Kb. 8-10 indításonként visszaállítja a biost alapra, de csak a tuningolásért felelős részt.
Felpörgeti a ventit, majd leáll, utána még egyszer ugyanezt, majd alap órajeleken indul!
Semmi különös tuning, alig van hajtva a proci (9*400 alapfeszen), a ram saját sebességen megy (1200) máshoz nincs nyúlva!
Fél évig probléma mentesen ment, kb 2 hete kezdte csinálni! Nem volt cserélve benne semmi alkatrész.Típushiba, vagy kezdhetem darabonként vizsgálni az alkatrészeket?
Aki esetleg többet tud erről, segíthetne!
Köszi!
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
zsolt1129
üzenetére
a hosszú hétvége miatt nemsokra... becsomagoltam, és hétfőn lessz visszaküldve, addig összehoztam ezt:
kicsit megy?!
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
zsolt1129
üzenetére
hejj, megpusztult a lap!
Amúgy 8,5ös szorzóval használtam!
Röviden a történet, egyszer csak kidobott a game, a windowsba eltánt az asztal és lefagyott...
Aztán reseteltem de semmi, kicserélgettem benne minden alkatrészt, másik táp másik proci stb... aztán az egyik elkeseredett próbálkozás után egyszer csak kikapcsolt, és azóta be sem lehet kapcsolni, mintha nem kapna áramot vagy ilyesmi....
Most küldöm vissza gariba, remélem BandiT gyorsan elrendezi nekem!
Eddig nagyon segítőkész volt! -
bacsis
Közösségépítő
Feltoltam ezt az F8beta biost!
És azt kell mondjam, hogy megérte!
4memória van a gépembe 1066os Ballistix-ek és mostmár nem akadnak ki 1015 körül hanem 1070ig stabil marad a rendszer velük!
Amúgy egy E8500as procival 515Mhz-es FSB-t bír a gép -
tlac
nagyúr
lehetnél önállóbb is
én sem tudok németül, de goolge translate-tel lefordítható pl. angolraamúgy te hogy látod? szerinted van rá esély, hogy késöbb javítsanak az alaplap memóriakezelésén 4memória esetén?
szerintem ez nem nagyon fog változni
vagy megy, ahogy szeretnéd vagy esetleg sikerül vmit állítani rajtanekem sose volt ilyen lapom, neked kell próbálkoznod
-
bacsis
Közösségépítő
uhh, valahogy léci próbáljuk megoldani! a hang nélkül csak "félkarú óriás" a gépem!
tehát fel van telepítve rendesen!
Színek szerint jól be van dugva!
Viszont amikor már tesztelem a hangszórókat, a hátsókat már meg sem szólaltatja teszt alatt! ha egy mp3at elindítok, akkor meg az egyik első és az egyik hátsó szól
tényleg olyan mintha rosszul lenne bekötve de nem!
az erőaítőn lehetne még rosszul beköcöllézni, de ott is jól van mert eddig így használtam gond nélkül!
próbálnék lekapni egy ój drivert a giga honlapjáról, jön is kemény 2,44kbyte-el -
bacsis
Közösségépítő
jajj de kihalt hirtelen ez a topic!
Addig szép lassan végig olvasom az egészet!
Meg is tudtam hogy 4rammal 1000mhz fölött nem nagyon megy a gép... hát feltűnt... -
bacsis
Közösségépítő
Srácok!
Tudja valaki, hogy a beta biostól mitől lesz jobb , vagy rosszabb az alaplap?
nem igazán akarom felrakni, de ha megéri... -
bacsis
Közösségépítő
Ismét jönnék pofátlankodni, ezt nem értem:
Belövöm a procit, és ugye állítódik mellé a ram freki.. ha vissza akarom osztani, vagy állítani ott van mellette A,B,C,D beállítás... mittomén B-n fagy vagy instabil, C-n meg megy. pedig az órajel ugyanaz... Ez valami olyami hogy ha az fsb 400mhz vagy feletti akkor a D-t kell használni és igy tovább ugye?
Ez még a legvilágosabb része a dolognak!
most jön a csavar:
Proci 3,8ghz ramok 900mhz-en 4-4-4-12 stabil
proci 4270mhz, ramok 900Mhz-en 4-4-4-12 lefagy
a ramot átteszem 900mhz 5-5-5-15 időzítésre, máris prime stabil
mi a fasz köze van a ram késleltetéséhez hogy a proci mennyin megy?
Semmi nem változott scak a szorzót raktam fel 8ról 9,5re és atz időzítésektől lett stabil? ilyent az életembe nem láttam...
még egy gond: berakom a ramot auto időzítésre, nézem windows alatt, 900on belövi 5-6-6-21re, mikor még 1066on is tudja az 5-5-5-18at... na akkor megint hoyg van?
1000mhz körül meg belövi megának a 7-6-6-24es időzítést... honnan szed ilyen szar időzítéseket magától? -
bacsis
Közösségépítő
apropó! ez a lap is tud valami energiagazdálkodási marhaságot?
pl az ep35-nél láttam olyant, hogy kikapcsolta a fölösleges fázisokat, és írta egy progi, hogy hány Wattot spóroltam meg, na az nagyon poénos, ennél is van ilyen? -
bacsis
Közösségépítő
nah azért mondtam hogy csak ismerkedem a lappal... csak tudod a másik 2lapnál sem állítgattam azokat!
Lényegtelen, csak felvetés volt...
a lényeg, hogy akkor az teljesen normális hogy "200fok" az északi híd, és ha a helyzet megkívánja, esetleg 0,1-0,2v plusszt adhatok is az északi hídnak?! -
bacsis
Közösségépítő
ez nem fogja vissz a tuningban a lapot? még csak most ismerkedek ezzl a lappal DE:
celeron420as amivel próbáltam a lapot, egy Abit Ix38 quadGT-ben 3200at ment 1,5v-on Asus P5E-ben ami szintén X38as abban is ment 3200-t 1,6v-on ment 3450et ebbe a lapba meg kékhalálozott 3200nél, vissza kellett vennem 3000re... elképzelhető mert qrva meleg az északi híd? Lehet akkor megtoldom ideiglenesen egy ventivel amíg nem rakom rá a vízhűtést... -
bacsis
Közösségépítő
na sikerült üzembe helyeznem nekem is a lapot!
a ramokat nem szerette, raktam bele geilt azzal eilndult, vissza raktam a cruicalt- és már azzal is jó volt!
BIZTOS hogy először NEM illesztés volt a gond, mert többször cserélgettem a ramokat.. mindegy jó... ez a lényeg....
Viszont az északi híd iszonyatosan tűzforró ez normális? mindenkinek ilyen p*csa forró?
-
bacsis
Közösségépítő
így van mindenből próbáltam 2-t kivéve a procit... ugye abból cel420assal próbáltam...
memóriából próbáltam először 4 modullal, majd 2-vel illetve a végén 1el is... ráadásul 2 foglalatban is próbáltam... igen csak cruicalom van... Akitől vettem a lapot, azt mondja hogy a ramok lesznek a ludasak... meg fogom próbálni geil-el is... aztán hátha... -
bacsis
Közösségépítő
Sziasztok!
Valaki segytsen kérem!
Vettem egy ilyen x48 lapot! ddr2es ramosat
összeraktam, elindul, majd leáll, megint indul 3-4sec múlva leáll... egésez addig mig nem áramtalanítom... mindenből 2-t próbáltam kivéve a prociból, abból csak egy celeron420 állt a rendelkezésemre.. lehet hogy az lehetett a bűnös?
vagy egyből gariztathatom? -
KaSaX
csendes tag
Sziasztok!
Tennék X48T-s alaplapba 8GByte ilyen ramot.
E8600 mellett.
Mire számítsak?
Valóban gyengélkedik a lap 4 modul esetén ? -
redgold
tag
Sziasztok!
Látom, van három bios a Giga honlapján, az egyik beta.
Ezek közül van valamelyiknek komolyabb előnye akár stabilítás, akár tuning szempontjából a többivel szemben?
Esetleg ezek is olyan problémásak, mint MSI-nél a K9A biosok voltak?Ha van valakinek ezekkel tapasztalata, megoszthatná velem!
Köszi!
-
ent
őstag
szasz all
x48 as laptulajok, néhány temp adatot mondanátok idle és loadban?
thx
-
Yso
tag
Köszönöm. Felfrissítettem F7 BIOS-ra. Most fut 4.11Ghz-en a prockó, MCH és FSB feszemelve. (+0,1 és +0,05V) Memó 2,66D-s beállításon, most így épp 1155-ön (1066 és 2.1V helyett), 5-5-5-15 időzítéssel, 2,2V-on. Orthos 8 perce fut, eddig hiba nélkül. Remélem így is marad hoszab időre. Ha igen akkor most szerintem nem húzom tovább... Proci 1.45 volton megy most, és a mag hőmérsékletek 70 körüliek 100% load alatt. Én meg már lassan egy hete küzdök itt 4GHz körül..
(A beszélgetés már mehetne a tuning szekcióba...
)De még1szer köszönöm.

-
tlac
nagyúr
először csak kisebb sebességet célozz meg, aztán haladj felfelé
mch-nak akkor adhatsz még
pl. +0,15 és ez még biztos nem lesz neki sokbios-ból használd a legfrissebbet, ált. az utolsók a legjobbak
Loadline Calibration-t kinyomhatod szerintem nincs értelme, esetleg még árthat isa skew-ekhez nem értek, szerintem hagyd úgy ahogy vannak
Performace Enhace: Standard (OC-hez ezt "ajánlja" BIOS)
egyelőre maradhat standard-on, de ha ha már nagyjából belőtted a gépet, rakd turbora, gyorsabb lesz a ramolvasásáod
a ram szorzójáról nem beszéltél, az is lehet hibaforrás, egyelőre csak 2-es legyen
-
Yso
tag
Az is megvót...
FSB Voltage-al együtt kaptak +0,1V-ot. De akkor még jobban fagyizott a gép mint normálon..
Ekkor már kékhalál, meg satöbbi finomságok. 
Lehet +0.2 kellene neki? vagy kapcsoljam ki a Loadline Calibrationt? Hátha az zavarja be? Illetve van egy olyan pont is a BIOS-ban, hogy Clock Driving & Skew Control..
Az alatt 3 pont: CPU/PCIEX CLokc Driving Control - 700mV-re állítva, a másik 2 pont normálon - CPU Clock Skew Control és (G)MCH clock skew control. Ezekhez 50ps-től mennek az értékek 750 ps-ig de bevallom ezek nem tudom micsodák, és mire vannak hatással.
Azon kívül most a beállítások BIOS-ban:
CPU freki: 4.04Ghz (426x9,5)
CPI EX freki: 100 fixálva
C.I.A: Disabled
Performace Enhace: Standard (OC-hez ezt "ajánlja" BIOS)
SPD: 1066 (OCZ Reaper DDR 8500)
Standard Timing Control (CAS és többiek): 5-5-5-15 (gyárilag ez lenne a beállítás)
Advanced Timing Control: minden Auto-n (Ezekhez sokat ismét nem tudok szólni.
)
Clock drivin skew controlt fent írtam
DDR2 Overvoltage: +0,30V
PCI-E, FSB, (G)MCH most mind normal-on (ha valamelyiket emeltem, kékhalál.
)
Loadline Calibration: Enabled (Szintén "javasolja a tuninghoz a BIOS)
CPU voltage: 1.39375VA gépben megy amúgy 2db HD4870-is, de szerintem a 600W-os CHIFI tápom azt elbírja (enyhébb tuning mellett fogyasztásmérővel a falból 412W-ot vett fel a gép csúcsterhelésen)
Remélem ezeket leírva sikerül megoldani a problémámat.
Mivel a proci vízhűtött, szerintem simán el kéne érnem egy kb. 4.4Ghz-et stabilan.
Legalábbis azzal már ha sikerül teljesen megelégednék. (északi és déli hidat felülről venti hűti) A két karit még úgysem hajtaná ki de onnét nem érdekel.
Szénné azért nem akarom tuningolni, csak legyen jó kis kraftja.. 
Előreis köszi mindenkinek

ui: (Hűű most látom milyen hosszú litániát írtam..
) -
Elnézést, most nem megyek bele az őrült tuningolásba.

Új hozzászólás Aktív témák
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- CES 2026: Szimplán jól áll ez a sportóra
- Milyen notebookot vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- ASUS routerek
- sziku69: Szólánc.
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Pánik a memóriapiacon
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- További aktív témák...
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR5 6400MHz CL32 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Patriot Viper Steel 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz CL16 - XMP - ~60 hó garancia
- G.SKILL Trident Z RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6600MHz CL34 - XMP - 99 hó garancia
- Kingston FURY Beast 32GB (1x32GB) DDR5 6400MHz CL32 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Corsair DOMINATOR PLATINUM RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL36 - XMP - 99 hó garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3944
- ÜTÉSÁLLÓ 1TB-os HDD: ADATA HD710 100/100 csak 13 nap működési idő
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 512GB E-SIM Blue Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4262, 95% Ak
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7670 i9-12950HX 64GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 12GB 1 év gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

lehet hogy majd kérdezek még ha nem boldogulok valamivel 
FSB fel

nekem is bent van.. az za bent lenne a 4giga aztán az is majdnem hogy fölösleges... de majd 1év múlva jó lesz
Hot CPU tester mondjuk megy... majd még tesztelem másal is.. De kékhalál és hasonlók eddig nincsenek.
Ekkor már kékhalál, meg satöbbi finomságok.
Szénné azért nem akarom tuningolni, csak legyen jó kis kraftja..