Hirdetés
- CES 2026: A legjobb volt, az is marad? Itt a Zenbook A14 második generációja
- CES 2026: akár játszhatunk is az Acer RGB lézerprojektorával
- Iterálunk, iterálunk? DeepCool AK700 Digital processzorhűtő
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
- Kompakt vízhűtés
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Házimozi haladó szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- eGPU tapasztalatok
- Egérpad topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laraxior
titán
ki kell ismerni a lapot
kicsit szokni kell..és sokat kell vele foglalkozni
előbb-utóbb megszereti az ember 
-
kaoszpapja
aktív tag
válasz
Sárpac
üzenetére
ebben a lapban szerintem minden ramot tápolni kell magas mch-nál. nekem is az a bajom mint neked csak 600fsb-nél
. a legszebb az egészben hogy ha alcsony (520fsb)-nél a ramot (ami egyébként stabil ezen az fsb-n) instabillá teszem azáltal hogy kevesebb feszt kapjon, úgy hogy még az 1M se fusson le a superpi-ben, így teljesen szépen lefut a 3dmark01, de amikor magas fsb-n a 8M-os pi-ben hibázik a ram akkor a 3dmark01 se fut le.
elképesztő ez a lap
de a small fft beton stabil 
-
Sárpac
nagyúr
válasz
Laraxior
üzenetére
A legpoénosabb az egészben, hogy 1.36 MCHról mentem lefele és egyre stabilabb lett, végül a cpu terminationra adtam egy hangyafaxnyit és simán lement az első kör és időben is gyorsabban majd egy perccel ahogy nézem, tehát jóval stabilabbnak kell lennie.
Valszin a 2x2GB ram megeszi a ramfetet vacsorára szinkronban ezért kell neki több feszkó.
-
Sárpac
nagyúr
Nem mondom, hogy full stabil, de az első blend teszt lement ami eddig sohasem és 4GHz-en ráadásul gyorsabban mert nem 10kört ment és fagyott bele a végén, hanem 9 alatt befejezte.
Holnap meglesz a 24/7, most már nem lehetetlen.
Cpu termination:1.22V
CPu ref: 0.816V
Mch:1.26V
Mch ref: 0.816V
Mch/Dram 0.98V
Dram: 1.96V
Channel A: 0.98V
Channel B: 0.98V -
Sárpac
nagyúr
válasz
Gorneck
üzenetére
"Nálam erőteljes instabilitást okozott ezen beállítások piszkálása, de ahogy látom nem vagy előrébb...2 percről 15re ugortál...amit ki kéne tolni minimum 2-3 órára...csak ügyesen és így tovább...fog az menni..."

Már haladok, egyre közelebb a megoldás, és igen minél magasabb az mch fesz annál instabilabb lesz az ezen értékek emelése közben a rendszer, de úgy fest ez fordítva is igaz.

-
Gorneck
legenda
válasz
Sárpac
üzenetére
Saját tapasztalat van rajta és nem a szentírás jahh és persze 1-2 fórumról összekapott infó, amik lassan fél-1 évesek...amiket Te állítgatsz ahhoz Én sose nyúltam...magas FSB mellett se...se quadnál se core2nél...mégis ment mint egy barom 500 felett...de már 100szor le lett írva nincs egyforma lap nincs egyforma proci és nincs egy forma ram se...így beállítás se...
Vagyis megtaláltad a saját beállításod ami a konfigod kihajtásához/stabilitásához szükséges...Nálam erőteljes instabilitást okozott ezen beállítások piszkálása, de ahogy látom nem vagy előrébb...2 percről 15re ugortál...amit ki kéne tolni minimum 2-3 órára...csak ügyesen és így tovább...fog az menni...
De mivel már kiszálltam a topikból...így vedd meg se íródottnak ezt a hszt...
-
Sárpac
nagyúr
Skacok úgy fest megvan mi a kulcsa a magas fsbnek!
Mivel Gorneck oldalát néztem el is hittem, hogy ezek nem számítanak, pedig igen nem is keveset!
MCH/Dram Reference: A kulcs az alacsony MCH feszhez és a blend stabil eredményekhez.
Dram Termination:A ramfesz fele közelében kell lennie kb 45-50%.
Channel A/B Reference : Dram Terminationnal egyenlőnek kell lennie.Most 1.3V MCH fesszel 15perc 896K blendet sikerült elérnem 8x471-en előtte 2perc volt a rekord jóval nagyobb feszekkel.
Külföldi fórumokat böngészve arra jöttem rá, hogy a ram tápellátó áramköre a ludas, mert ahogy emelni kezdjük az mch feszültséget a ramok tápellátóján úgy növekszik a dropp, úgyan úgy mint a cpunál akár 0.1V-nél is nagyobbat ami azt eredményezi, hogy a memók az eddigi 0.9 termination helyett 0.8 sőt az alatt kapnak ami már nem elég a stabil működéshez.
-
ImI87
őstag
válasz
Sárpac
üzenetére
Én "csak" egy hetet b@sztam el vele, de még 470 sem jött össze. Kéne v.mi szaki, aki beállítja nekem. Nem vagyok lusta, meg láma sem, de sokmindent kipróbáltam, és nem jött össze. Már letettem az 500-ról, de egy 480 mindenképpen kellene.

Majdnem vettem egy UD3P-t, de aztán (pont miattad
) elbizonytalanodtam. Még mindig sokkal jobban bejön az M2F, nem akarnék megválni tőle, és lehet, hogy Giga-val sem lennék semmivel előrébb. 
-
-
falco5
tag
Sziasztok!
p45- UD3R vagy P-s tulajdonostól kérdezném, hogy az alaplapra hány pwm-es ventit lehet kötni?
Arra gondolok, hogy lehet e hogy mindegyik ventit ( cpu venti 2db; vga venti; ház venti)
pwmes csatira kötni. VAn e ennyi hely benne?
vagy nem kell hogy mindegyik pwm-es legyen?
köszi -
NFree
addikt
válasz
Sárpac
üzenetére
Nekem asszem az van 1.1 ud3r s nagykondis de félek enm megy olyan jól mint a Lara volt P-s, e.
Csak hazaérek egyszer s minden kiderül, ma egyébként azon agyaltam mi van ha a quad procik nem is annyira vallosak 500-nál csak egyszerüen nem csináltak még alá jó lapot? Lehet wolfival mennek 500-600 fsb-ket de a quadokkal meg
nem mi meg eddig azt hittük, hogy vallosak a quadok,
De lehet nagy marhaságokat gondolok
Biztos a sok távoléét 
-
funkygee
aktív tag
Másrészről..
A biosban, pc health nél:Vcore---1.326v
ddr18v---2.032v
+3.3v---3.376v
+12v---11.921vMinden AUTO-n van. a ddr18v nem sok egy kicsit? Vagy csak nem jól méri?

-
funkygee
aktív tag
válasz
kaoszpapja
üzenetére
Nah vettem egy új hdd. A régi az szerintem kaputt. 1 éves 320G WD. Az újra simán felment a buherált xp, természetesen AHCI off, és SATA mint IDE. Normális ez, hogy a csipset hűtő ezen a lapon tűzforró?? Nem lehet hozzáérni sem. Nálatok is? (EG43M-S2H rev 1.1) Amúgy mi a különbség rev 1.0 és1.1 között? Driverek miatt kérdezem esetleg.
-
funkygee
aktív tag
Nah most nem igazán értem mi történik. A vinyó induláskor felpörög, startup + bios látja is. AHCI off, Sata IDE módban van ( nem native). Telepítőnél látszanak a partíciók, amelyikre akarom tenni azt törlöm > létehozom, majd telepít NTFS formázás kiválaszt (nem gyors) ....konstans 0%. Vinyó ütemesen ciripel, tik tak. ( valami olyasmi, mintha valami el akarna indulni, de nem tud
) Aztán PE vel meg ha belépek, simán műxik, lehet tesztelni,másolni,kiírja az átlagértékeket,stb.
Ilyet én még nem ... 
-
Gorneck
legenda
válasz
SlaveDealer
üzenetére
1es hsz...
1es hszben a link...Bonyolult nagyon...
-
SlaveDealer
tag
Hello!
Most vagyok túl egy lapcserén (Asus P5E --> UD3R) és nem nagyon tudok kiigazodni a sok bios beállítások közt.
A célom hogy egy M1 stepping Q9300-at 3.0-3.2ghz-n 24/7-ben futtatni.
F4-es bis van a lapom-on és Rev. 1.1-es!
-
funkygee
aktív tag
Sziasztok!
Egy EG43M-S2H lapot vettem nemrég. Sata hdd re valami miatt nem akar a win xp felkúszni. Ki tudom választani a hdd-t, látja is a telepítő, de folyamatosan 0 % a formázás. Ez driver gond lehet? Be kéne tölteni neki a drivereket, vagy attól hogy látja a vinyót, menni kéne a dolognak? A vinyónak talán nincs baja, mert ha elindítok egy PE-t az tudja tesztelni, írni - olvasni a másik partíciót simán. Mi lehet a baj?
Vagy biosban kéne kikapcsolni valamit ami nem win xp kompatibilis?
Köszi! -
ADAM1337
nagyúr
válasz
heWbalage
üzenetére

Máskor -> Azonnali alaplapos kérdések órája -
heWbalage
csendes tag
http://www.giga-byte.hu/products/mb/specs/ga-945gcm-s2c.html
Egyszerű a kérdés. tudja e ez a SATA2-t??
thx
-
ADAM1337
nagyúr
Hát azért ez erős volt

1,6v LLC-vel
termination 1,7
Meg 1,8MCH
Ezzel max megölte 10perc alatt a prociját nem beszélve a refekről ami eszetlenűl magasak.Én qx-el toltam 10*510fsb-t
1,82v-core
termination 1,4
cpu ref 0,86
mch: 1,5v
mch ref 0,92
Többi beállítás normálon volt ram kapott azt hiszem 2,3v-ot. -
Sárpac
nagyúr
A másik lap egy Ep45-DS4-es volt, gőzöm sincs milyen biossal, csak a cpu wallt akartam kizárni annyi eszem nem volt, hogy a ramokat is magammal vigyem, de sebaj most 3870-en normal feszen Eist minden lófax bekapcsolva 10Watt idle a fogyasztás, egyenlőre nem szarakodom a +130MH-ért.

-
chege
aktív tag
Sárpac megálltál az FSBvel?
-
Zolix
tag
Mindent ami auto volt normal-ra tettem és 1.36-ot adtam neki!
De ugyanúgy újraindul!!
Szerintem holnap visszaviszem a ramot csak az a fura, hogy egyenként mind a kettő mindegyik helyen futott a memtest. Együtt összevesznek:-)))
Remélem nem az alaplappal van gond mert a fene akarja kiszerelgetni:-(( -
-bh-
aktív tag
válasz
borat26
üzenetére
Igen,,az "R" a RAID-ot jelenti. RAID-definíció
Twine: "Beépített Ultrahangos szunyogírtó! " - jóvan, látom melózol
-
twine
veterán
válasz
borat26
üzenetére
"mit jelent az R? Raid támogatást?"
Igen!
"Az mire jó?"
Beépített Ultrahangos szunyogírtó!
Egyébként pedig jó olvasgatást
-
borat26
aktív tag
Sziasztok!
Lehet, hogy láma kérdés, de nem érterm
GA EP45-UD3R esetén mit jelent az R? Raid támogatást?
Az mire jó? -
twine
veterán
na ez volt egy privát
-
Zolix
tag
Tovább teszteltem a memóriákat és az eredmény a következő:
az 1-3-ban dual channel-ben memtest újraindul
az 1-ben és a 3-ban is single channel-ben lefut hiba nélkül
a 2-4-ben dual channel-ben memtest újraindul
a 2-ben és a 4-ben is sindle channel-ben lefut hiba nélkülEzek szerint a ramoknak jóknak kellene lenniük hacsak nem dual channelben kell valami plussz állítás?
1.8v 9-9-9-24-en mennek ezeket kézzl írogattam be nem autón hagytam a mhc latch 333
Na ez most mit jelent!
A konfig: ga-ep45t-ud3r
Core2Duo 8400
CORSAIR TwinX 4096Mb DDR3 1600Mhz DHX CL9 KITJa és a legújabb biost (F5) fölraktam!
-
Zolix
tag
Próbálgatok, de a memtest 47-48 %-nál újraindul a gép próbáltam RAM-nál 2.0 voltot
MCH Latch 400Mhz... a ramot már 1066-ra is beállítottam de semmi.A lap 1.1 verzió
A bios még a gyári F1, de nem kellene alapból stabilnak lennie? Nem csak tuningnál lehetne instabil?Van valakinek esetleg ilyen lapja?
-
Sárpac
nagyúr
24/7-es maximumokat adtam meg ugyan az a jelenség egy hangyafaxnyit nem változik.

Szerintem a ram nem komálja 2x szorzó mellett a magas fsbt.
8X 471Fsb
CPU Vcore: 1.225V
CPU Termination:1.4V
CPU PLL: Normal
CPU Reference: 0.886V
MCH Core: 1.4V
MCH Reference:0.926V
MCH/DRAM Reference: normal
ICH I/O: 1.57V
ICH Core: 1.2V
DRAM Voltage: 2.02V
DRAM Termination: normal30sec után eldobja magát a blend.

Mch 1.32V ref 0.838V CPU Termination 1.26V-al kb. 2-3perc után dobja el magát.
-
Zolix
tag
válasz
Laraxior
üzenetére
Sziasztok!
Vettem egy ga-ep45t-ud3r lapot E8400 procival és 1600-as Corsair rammal (2x2GB)
összeraktam el is indul a bios nem csipog ebből gondolom, hogy nagy baj nem lehet de a memtest 5 másodperc után újraindul a gép alapbeállítások vannak a ramot csak 1333-on néztem még nem tuningoltam a rendszert egyelőre alapon szeretném stabilizálni, hogy az xp felmenjen! A ram 1.8 voltot kap ez is van rajta! A proci a bios szerint 33 fokos. Mit kellene állítanom? Lehet, hogy más miatt indul újra a gép?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- Kompakt vízhűtés
- Fotók, videók mobillal
- Hardcore café
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Ford topik
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- További aktív témák...
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR5 6400MHz CL32 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- G.SKILL Trident Z RGB 64GB (2x32GB) DDR5 6000MHz CL30 - XMP - 99 hó garancia
- Corsair VENGEANCE 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL36 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Kingston FURY Beast 32GB (1x32GB) DDR5 6000MHz CL36 - WHITE - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- CRUCIAL 32GB (2x16GB) Pro OC DDR5 6400MHz CL32 WHITE - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Samsung Galaxy S21 FE / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Eladó Abit Radeon 128MB videokártya
- LG 27US550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / Forgatható / sRGB 99%
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával hibátlan működéssel
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
kicsit szokni kell..és sokat kell vele foglalkozni 
. a legszebb az egészben hogy ha alcsony (520fsb)-nél a ramot (ami egyébként stabil ezen az fsb-n) instabillá teszem azáltal hogy kevesebb feszt kapjon, úgy hogy még az 1M se fusson le a superpi-ben, így teljesen szépen lefut a 3dmark01, de amikor magas fsb-n a 8M-os pi-ben hibázik a ram akkor a 3dmark01 se fut le.
elképesztő ez a lap 
alakul 
lehet hogy többet kellett volna játszani a refekkel

nem mi meg eddig azt hittük, hogy vallosak a quadok, 

Vagy biosban kéne kikapcsolni valamit ami nem win xp kompatibilis?

1,6nál