Új hozzászólás Aktív témák
-
Zozzy
aktív tag
válasz
Sárpac #12998 üzenetére
De nem a Geil nem megy, hanem az OCZ Reaper. Az is csak akkor nem megy, ha dualban akarom használni. Ha egymás mellé teszem az 1. és 2. slotba, akkor megy. De ha a 3. vagy a 4. slotba teszem, akár úgy is, hogy önmagában van csak, akkor nem indul el a lap.
És szereti nem szereti, a Geil megy rendesen ott is, ahol a Reaper nem, tehát elvileg a lap is jó. -
Zozzy
aktív tag
Mennie kéne, de nem megy.
MCH-nak 1.26V, az konkrétan az MCH Core, ugye? Többi MCH feszültséghez nem nyúltam, kéne? Egyebeket beállítottam 1.0V-ra, ahogy írtad. De nem indul.
Annyit viszont kiderítettem, Memtest86, Windows Memory Diagnostic nem talál hibát, ha a ramok az 1-2 slotban vannak.
De a 3-4 slotban még mindig nem indul a lap, még akkor sem, ha nem dualban akarom használni, hanem csak egy szál magában. Ellenben az az egy szem Geil 800-as ram büszkén megy mind a 4 slotban.
Mi lehet ez? Kompatibilitási gond? Meddig emelhetném a feszültségeket biztonságosan?
Esetleg egy próbát megér a BIOS downgrade F8-ra, vagy 7-re? -
bolcsodal
addikt
E2160 8x380: [link]
Prime blend stabil...
Feszek ugyanazok, mint FSB333-nál (Gorneck oldalán), a RAM-ot visszavettem kicsit.
-
NFree
addikt
-
NFree
addikt
Ezt a lapot milyen nehéz pontosan belőni , hogy stabil legyen
Reggel kínlódtam vele egy pincurkát , de a blend s a második prime teszt eldobta magát egyből , most egy kicsit variáltam egy két dologból el egy kettőnek adtam egy picit, s most a prime 2-es teszt 10 perce megy , egy intel burn 5-ös lement 100%-al, még majd próbálgatok elvenni egy kicsit a cpu- ból s közlöm estére a pontos beállításokat ha lessz időm, mert álandóan rohanás van , Nem kell nagy dolgokat várni mindössze léggel 3.8ghz-a cél a lehető leg kisseb feszekkel, majd talán ha meglessz a víz, akkor megpróbálom én is a magasabb órajelet, de addig nem kínzom, szigorú vook és 70 fok fölé nem engedem
A memcsit mivel kínozzam még , hogy biztos legyek a dolgonban, Habár régen elég volt a peime 2-es test meg az intel burn s utánna általába semmilyen gondom nem volt a géppel -
tlac
nagyúr
válasz
Sárpac #12985 üzenetére
hát, nekem ilyen esetben a proc kis feszültségemelése vagy az fsb kicsit lejjebb állítása segített
sse3-4-et mivel tesztelsz?
én sosem futtatok párhuzamosan több dolgot, szerintem úgy rosszabb, több fele oszlik a terhelés és egy adott program így nem tudja maxra leterhelni
esetleg netezni szoktam mellette -
tlac
nagyúr
válasz
Sárpac #12979 üzenetére
blend-ből elég lehet, mert az először egy "magasabb" helyről indul (azt hiszem 1024k), csak utána kezdi szépen sorban
small fft-ből meg csak akkor elég, ha custom-mal beállítod, hogy pl. 64k-ról induljon rögtönígy tényleg elég gyorsan nagyjából be lehet lőni a procit, ramot
-
-bh-
aktív tag
A DS3 család ugyanarra a nyákra épül, kivéve a DS3P-t - az a DS4nek egy olcsósított változata (a borda kissebb rajta...nagyvonalakban), viszont a ramok már 2 fázist kaptak (mint DS4en - a DS3akon egyet kaptak csak...mondjuk amit winfier művelt a DS3al, arra enged következtetni, h különösebb előnye ennek talán csak akkor van, h 4 modullal próbálkozik az ember...) UD3ak újabb szériák (több rézzel...), és talán vmit finomítottak rajta (ami talán extrém esetekben előjöhet néhány +mhz formájában)
Tuningban szvsz mindegyiknél csak az user és annak tudása szab határt... (meg persze a szerencse is...)Zozzy: a dual channelhez kicsit több energia szükséges...lehet ezért.
-
alexking
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Új konfig vásárlása előtt állok: Intel Q9550 cpu, N260GTX kari és DDR3-as ramhoz kellene egy alaplap, olyan 35ezer körüli limittel.
P45T-UD3R lapot néztem ki, nem tudom jó választás lenne-e. Tuningolás (egyelőre) nem szükségszerű.Köszi előre is!
-
Zozzy
aktív tag
Köszi, kipróbálom, bár a feszekkel játszottam tegnap, de hozzáértés híján nem tudtam, miből mennyit adhatok. Egyedül a ramnak tudtam pontosan, hogy 2.1V mehet, a többit nem nagyon mertem piszkálni. Az viszont furcsa mindenképp, hogy BIOS defaulttal csak az 1, 2 slotban indul, a 3, 4 ben még akkor sem, ha egyszerre csak egy ramot teszek bele.
-
-bh-
aktív tag
-
o_tom
aktív tag
Hello Urak
Nos kérdésem van! Nem vagyok egyáltalán biztos a dolgomban!
Napokon belül lesz egy Q6600 proci (állítólag jóféle, alapfeszen megy 3600-ha igaz ha nem, már meglesz), és szeretnék mellé egy HD4850.
Szóval... Giga deszkát vennék. 32.000 a limitem rá! Mid érdemes hozzá nézni? Vagy nézegettem az EP45 DS3-t, esetleg CrossFire lenne belőle jövőre... De ha szerintetek gyenge a lap akkor néztem valami UD3R-t, kicsit drágább... de, hogy jobb-e (IPON)??? -
Zozzy
aktív tag
Sziasztok!
Nagyjából keresgéltem a topikban, de nem találtam az enyémhez hasonló problémát, ha mégis volt már róla szó, akkor előre is elnézést!
Szóval a gondom, hogy egy EP45-DS3 lapban szeretnék működésre bírni egy OCZ Reaper 2x2 1066-os kitet, dualban persze. Na ez az, ami nem jön össze. Az 1. és 2. slotban működik mindkét modul, önmagában is, párban is. Viszont a 3. és 4. slotban egyáltalán nem indul el a lap, biosig sem jut el. Viszont ha OCZ ki, Geil Ultra 2GB 800-as single modul bármelyik slotba a 4 közül be, akkor működik a lap.
Biost frissítettem F6 ról F9 re, semmi változás.
Alaposabb tesztekre sajnos még nem volt időm. Esetleg valamit nem állítottam be a biosban, amit pedig kellett volna? Legelső próbakor, bekapcsolás után a power led villogott, ilyet sem láttam még.
Megköszönném, ha valaki tudna segíteni, hogy merre induljak! -
-Solt-
veterán
válasz
Gorneck #12966 üzenetére
Na igen, de az orthos és társai nem arra van, hogy ezt kimutassák?
Fura, hogy ezek a kemény tesztek lemennek, a játékok meg szinte egyből elhalnak... tegnap több mint 45 percig ment a 9-s blend stressz, fülig érő szájjal kikapcsoltam, indítok egy firefoxot, és egyből összeomlik... sírni tudtam volna!
45 percig 100%-on ketyeg a CPU, tehát nem hiszem, hogy az lenne instabil... sajnos megint csak afelé tendálok, hogy a 2x2GB CSX-t nem szeresse... :S
Ami fura, hogy 8x500-n eredményesebb vagyok mint 9x450-n. 9x450-n az oprendszer felállásáig is alig jutok el...
-
-Solt-
veterán
Üdv Urak!
Annak mi lehet az oka, hogy 45 perc tökéletes orthos 9-s blend stress ellenére minden játék, vagy egyéb alkalmazás kifagy?
-
chege
aktív tag
na elértem az 533at, de ha a szorzót átteszem 7,5 vagyis 533x7,5 kb 4ghz akkor nem akar stabil lenni, nem kék halál hanem random fekete kép resi van. Mit javasoltok?
[533x7] -
Erdei88
veterán
válasz
gamekiller01 #12953 üzenetére
Nem idegesítene a dolog, ha nem emiatt váltottam volna P5Q3ról EP45T-Extremere. Ott is pontosan 4250nél akadtam meg és sehogy nem ment feljebb.
Jó lenne ha a mi lapunknak is lenne külön topikja mint annak volt...
-
chege
aktív tag
520 ig eljutottam most megy az ITB de olyan instabilnak és lassúnak érzem, sztem lassabb volt a Boot mint 510nél, az miért lehet?
-
BullKoxa
őstag
Bocsi a sok kérdésért!Kérdezném most a lapomon mind a két Pci-e csati 16x-ost tud vagy csak az egyik?Most látom hogy a Giga oldalán 2 Pci-e írnak.(én eddig úgy tudtam 16x ,8x )
-
BullKoxa
őstag
Sziasztok!Szerintetek melyik LAN driver a jobb nem tudom hogy melyik lenne jobb!!!!
[link]
-
Erdei88
veterán
Sziasztok! Tudnátok nekem segíteni hogy miből is mennyi plusz feszt kellene adnom az E8500nek hogy menjen 4500ön? Jelenleg 4250en megy 1,328al, de a 4500 sehogy nem akar összejönni, sőtt még a 4300sem. Mit kellene emelnem?
-
pigatt
őstag
Sziasztok!
UD3R auto cpu fesz mellett mennyire feszeli túl a procit? Lehelehet még az auto értékből faragni?
-
NFree
addikt
Sárpac
Hogy haladsz? Arra gondoltam szépen összegyüjthetnéd a kis tapasztalataidat a lappal és a procival kapcsolatban, s megkérnénk Gorneck mestert tegye oda valahova az oldalra akár egy link ereéig, hogy 1 hellyen legyen az egész s mások is okulhassanak a tapasztalataidból -
Kommy
veterán
válasz
FRENK1988 #12913 üzenetére
Van az dínamic energy saver program , indítsd el és kapcsold ki (rá kell kattintani a jobb oldalon található nagy dynamic energy saver gombra és minden inaktívvá válik) és utánna megszűnik, ha nincs fenn a progi akkor fel kell raknid, mivel elég annyi ha egyszer bekapcsoltad vele, addig úgy marad míg ki nem kapcsolod.
Brutusz63:
Igen normális mivel ha nincs szükség a magas órajelre akkor visszaveszi, hogy kevesebbet fogyasszon. Kikapcsolható a biosan ha jól tudom a C1E-t kell keresni, meg van még az EIST is elvileg ez meg a feszültségét veszi vissza a procinak -
Brutusz63
csendes tag
Sziasztok?
Tudna segíteni abban valaki, hogy miért van az, hogy a CPU-Z-ben a Multiplier 6x és 7x között ugrál, természetesen ezzel a CPU órajele is ingadozik?
-
FRENK1988
veterán
Hellóka!
Van egy apró ámde annál idegesítőbb problémám. Mégpedig az hogy ha megy a gép (már oprendszerrel) akkor a zöld indikátor led villog de elég ritkán. De míg bootol addig f@szán folyamatosan világít. -
goom
senior tag
Sziasztok,
kérlek, engedjetek meg egy kérdést. A konfigomban szerepelő gépem frissítésére készülök, ami gyakorlatilag új CPU-t és alaplapot jelent. Áttérek Intelre, és E8500-as procira gondoltam - ahhoz keresek lapot. Régóta Gigabyte-ot haszálok, elégedett vagyok vele, tehát most is itt keresgélek. Az EP45-DS4 lap tetszik leginkább, de csak műkedvelő vagyok, közel sem profi... Főleg a hűtés miatt választanám ezt, mert fontos, hogy nagyon csendes a gépem. Lényeges még számomra a stabilitás és a kis fogyasztás is.
A "Milyen alaplapot?" topicban inkább EP35-DS3-at ajánlott valaki, de jó lenne több véleményt is olvasni... Tuningolni nem akarok (legalábbis egyelőre nem), meg DDR3-at sem, de fusson stabilan a Vista és a játékok.
Előre is köszönöm mindenkinek, aki segít. -
pokol ura
senior tag
sziasztok!
egy kis segítség kellene egy Q6600-ot szeretnék belőni 3,6-3,8-ra, ehhez kéne kb beállítás.
VID:1,2750V
FPO: L727A949előre is köszi
-
Laraxior
titán
válasz
kaoszpapja #12902 üzenetére
E vs. Q
még jó hogy elbeszélgettek... ki erről ki arról....de közel sem egy témáról
-
Sárpac
nagyúr
válasz
kaoszpapja #12900 üzenetére
Nekem jelenleg 480 szépen haladok felfele, de 500MHz-en tuti kell az nb-re légkavaró.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Így lehet neked Teljes Magyar Logitech Craft Billentyűzet
- Lépd át a határokat az ASUS ProArt 4060-nal! 0% Kamatmentes rèszletre is!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest