- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gaming notebook topik
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- TCL LCD és LED TV-k
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
mpierre
veterán
Ez a gép csak netezésre, meg skypolásra van elsősorban. Nincs túl sok választásom, mivel még nem sikerült tisztességes drivert írnia a logitechnek (de most már így is marad, mivel nem tudom mennyi pénzért tudnám lecserélni a 32 bitest 64 bitesre, már ha írnak majd jó drivert). A webcam meg túl jó, hogy elkótyavetyéljem...
A visszaállítást még nem próbáltam.Már csak reménykedem, hogy nem kapcsoltam ki, amolyan xp-s rutinként...
-
helkis
veterán
biosban egy fényképezővel tudsz képet készíteni
az everest elég régi van már asszem 5.3-as is, lehet ezért olvassa ki rosszul a ram típust, de rákeresve erre, a google ezt dobta az első helyen: [link]
pixmania úgylátszik nem tudja mit árul, nem először fordul elő.. egyszer vettem ott valamit, ami beszart, a végén franciákhoz kellett kiküldenem gariban, visszaadták az árát 2hónap után, de nem cash-ben hanem a virtuális számlára amit újra le kellett vásárolnom..
a tripplechanel i7 kiváltság, de 2 ram esetén dualban megy csak
az ocz oldalán fentvan, hogy a low voltage ramokat kifejezetten i5 és i3-as környezetbe ajánlják, illetve ott 8-8-8-24-as a gyári időzítése 1,65v-on.. de ahogy a linken is látszik ott sem minden tökéletes a rammal..
-
helkis
veterán
na ez egy jó kérdés elvileg feljebb rakhatod, nálam az ocz platinumok 1,9v-ok kapnak, ez a gyári érték és van az adatlapján egy kiegészítés is:
***OCZ EVP (Extended Voltage Protection) is a feature that allows performance enthusiasts to use a VDIMM of 1.75V without invalidating their OCZ Lifetime Warranty.
ezek a low-voltage ramok az OCZ szerint inkább intel vonalra lettek kitalálva (ha azt az oldalát nézem, hogy a DDR3 az egy szabvány, akkor végülis tökmindegy, a többi meg csak marketing..), illetve a te ramodhoz nincs írva ez az EVP-s dolog, lehet hogy ugrik a gari ha feljebb rakod..?
bár nehezen tudom elképzelni, hogy a ramban valami monitorozza, hogy milyen feszen használták, illetve hogy ekkora különbség lenne a platinum és a gold ramok között..gondolom hogy gépeznél már ezerrel, de lehet az lenne a legjobb, ha bevinnéd oda ahol vetted, elmondanád, hogy mi a szitu, és hogy állítsák be úgy a ram a gyári értéken menjen..
lapban melyik bios van? FSB? NBfreki? HT freki? hol fagy? (boot, win, net, prime, game)
minden cucc új, garis?
esetleg a bios MIT-menüről csinálhatnál pár shootot, CPU-z-ről is, hátha van valami amin változtatni kellene/lehetneTayRol - na ez se egy gyenge probléma, főleg ha elmondom, hogy nálam is van furcsaság egy logitech vx-revolutionnal: prime alatt egyszerűen nem hajlandó rendesen működni, alig lehet vele dolgozni, szaggat, akad, alapjáraton még nem próbáltam, de amint lesz időm ezt is letesztelem, és igazából csak prime alatt jön elő (akkor veszem észre), ami azt sugallja, ha nagy terhelésnek van kitéve a ram/proci akkor az kihat az usb-re is.. vagy a ramidőzítés/nb-freki/ht-freki/prociórajel nem stabil adott beállításoknál, nálad alapon is csinálja?
-
helkis
veterán
-
szki
őstag
@bios szed le rosszat a szerverekről! Nekem is valami F3L-t szedett le F6 v. F7 helyett!
Inkább mentsd le a fájlt, és csomagold ki egy pendrive-ra.
Aztán biosba belépve q-flashPróbáld ki a 08. havi biosokat, ha van, v. F5-öt.
UD5P-nél nekem nagyon stabil az F6 magas ram frekinél (1550/CL8). Előtte és utána lévő biosok mind kakik!
ram stabilizálás:
cpu nb feszt 1,1 V-ról 1,25-re emelni
ramnál nem kell félni plusz feszt adni. 1,65V helyett 1,7 inkábbNekem a low voltage Patrioi Viper 1,65V helyett 1,8V-ot kap hónapok óta.
-
Zsoty
csendes tag
Szia!
Az alaplapunk egyezik. Nekem egy 550-es proci megy benne és CORSAIR TwinX 2048Mb DDR3 1333Mhz DHX CL9 KIT. Ezzel biztosan megy. Szívtam én egy hónapot vele mire rájöttem a gondra. Elötte GEIL Value 2048Mb DDR3 1600Mhz CL8 KIT volt benne. De nem igazán egyeztek a bent levő hardwerekkel. És a KINGSTON sem ajánlott ebbe a lapba.
Az OCZ-ről nem tudom mennyire barátságos ram a procival, mivel a proci vezérli a memoriát és az alaplap kompatibilitási lista érvényét veszti ezek után. -
Gabor970
addikt
lehet, hogy működik-lehet, hogy nem. Ez jellemzően ez a kategória. Olvasgass vissza, voltak gondok olyan ramokkal amiket a Giga nem rakott a támogatott ramok listájába. De az is jellemző. hogy egy fajta ram, van akinek jól ment azonos alaplapba, mint amibe ugyanaz másnak nem működött. Biztosra akkor mehetsz, ha a gyártó leírásában szereplőből választasz. Ez áltílában úgy megy, hogy megbeszéled a boltban, hogy vissza veszik-e, ha nem tuti bele. KIT esetén nehéz dió, mert kinek tudja utána eladni a felbontott csomagú ramokat?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GTA V
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Path of Exile (ARPG)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Autós topik
- BMW topik
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Keresem : Lenovo Legion 5 16IRX9 83DG0037HV
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest