Új hozzászólás Aktív témák
-
punk17
aktív tag
válasz
Sweet Lou 6 #359 üzenetére
Mondjuk addig nincs baj míg van rajta garancia
.
-
susnament
csendes tag
Hali! Sweet Lou tömören és jól összefoglalta a 2 lap közti különbséget. Csak annyit tennék hozzá, hogy ugyebár a 740g-ben van integrált videókártya a másikban nincs. Ha kicsit bővebben le tudnád írni hogy mire szeretnéd használni( filmnézés,játék,net) akkor pontosabb válaszokat tudnánk adni. Én is a 740g-re voksolok, jobb processzor támogatás, a jövőben több féle processzort tehetsz bele, ami talán értékállóságát,eladhatóságát növeli. Ha nem gond a 2 memóriafoglalat( MAX! 4 gb-ig bővíthető), szerintem ezt vett meg. Tanácsként annyit tennék hozzá, ha most csak 2 gb ramra van pénzed de később szeretnél még kettőt, akkor most 1 db 2 gigabájtosat vegyél, addig legfeljebb single channelbe fog csak menni.
-
miov
csendes tag
heló!!!!!
Érdekelne hogy melyik alaplap a jobbik Gigabyte GA-MA74GM vagy Gigabyte M56S-S3 ?
kérlek írjátok meg minél előbb mert szeretnék venni egy gépet és nem tudom hogy melyiket válasszam és kérlek írjátok meg mért ez a jobb és mit tudnak -
susnament
csendes tag
Szia! Pár(száz) kommentel régebben irtam :
Szerencséd van, épp ilyen lapom volt és kb 2 hétig használtam benne egy 9550-es x4-est.
A jó hír, hogy minden gond nélkül felismerte a legújabb BIOS-szal, csak kicseréltem a régi x2-est és ment minden simán. Én is kiváncsi voltam hogy számít e a HT link sebessége ezért 3dsmaxban csináltam egy teszt rendert. Majd a BIOS-ban a legkisebbre(5x) állítottam a HT sebességét és Auto-ról szintén a legkisebbre, 8 bitesre állítottam a HT link sávszélességét. Semmivel sem lett kevesebb a megismételt teszt. Megnéztem a Forged Alliance játék beépített benchmarkjával is és ott kb 5%-al volt lassabb, de ez lehetett mérési pontatlanság is. Alapfeszültségen 2,5 gigahertzen stabil, 2,6-on néha kékhalál. Feszültségemelést nem próbáltam, 2,6-on nem álltam neki finomhangolni, ezért ezek a tuningértékek inkább tájékoztató jellegüek.
A rossz hír: ugyan a cool and quiet működik, de csak a proci sebességét veszi vissza,a feszültséget változatlanul hagyja. Az új alaplapomban ugyanezzel a procival a feszültség is lejjebb megy.Remélem tudtam segíteni
-
Sweet Lou 6
addikt
Tulajdonképpen attól függ, hogy milyen procit és ramot akarsz rakni bele. A GA-MA74GM-S2H legújabb biosa már támogatja az AM3-as procikat, míg az M56S-S3-hoz még nem csináltak ilyen biost. A GA-MA74GM-S2H mellett szól még az, hogy újabb, ezért jobb kondik vannak a lapon, illetve a déli híd (AMD SB700) is szerintem jobb, mint az nForce-é. Ami egyedül zavarna engem az a 2db ram foglalat, meg persze a tuningképességéről sincsenek infóim.
Tehát én azt ajánlom, hogy ha AM3-as procit akarsz mellé (akár később is) és ramból pedig nagyméretűt veszel (pl. 2x2gb) akkor mindenképp a GA-MA74GM-S2H.
Csak akkor vegyed az M56S-S3-at ha AM2, max AM2+ proci lenne bele, vagy pedig 4db ramod van. -
Sweet Lou 6
addikt
Nem baj, de ezt azért a Phenom totyikban is kérdezd meg, ott vagy megerősítik a szakik amit mondtam, vagy nem
-
Killing
addikt
válasz
Sweet Lou 6 #347 üzenetére
Akkor nem baj pl.:hogy ha egy 4 magos AM2+ Phenomot (persze azt ami benne van a kompatibilitási listában)rakok bele?
-
Killing
addikt
válasz
Sweet Lou 6 #345 üzenetére
De akkor mit szállít a HT hogy nem érezhető lassulás?
-
Sweet Lou 6
addikt
Igen, de a proci frekvenciája ugyanannyi lesz, mint egy am2+ lapban. Akik pedig beletettek phenomot HT1.0-es lapba, azok nem számoltak be lassulásról, elég kevés helyzetben lehet észrevenni azt, hogy HT3.0 helyett HT1.0 van.
A HT arra szolgál hogy összekösse az északi- és déli-hidat a cpu-val és a memóriávalAzért ha phenomot akarsz rakni ebbe a lapba, előbb nézd meg a cpu supportját mi működik benne és melyik biossal
-
Killing
addikt
Sziasztok!
Vettem egy ilyen lapot és rá volt írva a dobozára hogy 'Support AM2+ CPU.A gyártó oldalán pedig erre bukkantam:*Note: If you install AMD AM2+ CPU on AM2 motherbord, the system bus speed will downgrade from HT3.0(5200MHz) to HT1.0(2000 MT/s) spec; however, the frequency of AM2+ CPU will not be impacted. Please refer "CPU Support List" for more information. Ezek szerint lassabb lesz a rendszerem hogy ha HT3.0-ról HT1.0-ra lesz levéve de a proci frekvenciája nem lesz piszkálva?Ha tévedek javítsatok ki de a Hypertransport az arra szolgál hogy az északi és a déli hidat összekösse?[link]
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz
Mz/ts250@300 #342 üzenetére
Egyelőre úgy néz ki, hogy nem fogja kezelni őket, de ez csak azon múlik, csinálnak-e am3 ready biost gigáéknál
Bár szerintem 20k-t megér annak egy am2+ lap aki phenomII-t tervez (HT 3.0, jobb energiagazdálkodás, PCI-E 2.0) -
Mz/ts250@300
tag
Sziasztok
Ez a lap képes kezelni az Am3 mas phenom II-esekett? -
keszeg86
csendes tag
válasz
Sweet Lou 6 #340 üzenetére
Ez így van. Tuningnál jól jönnek az 1066os ramok!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DDR5 Hibás ramok eladók ha egyben viszed INGYEN FOXPOST+Olcsóbb
- DDR4 Hibás ramok eladók ha egyben viszed INGYEN FOXPOST+Olcsóbb
- Garanciás! ASUS ROG STRIX B650-A GAMING WIFI Alaplap
- ASRock X399 Phantom Gaming 6 Threadripper 2920X ARCTIC Freezer 50 TR
- Corsair Vengeance LPX 16 GB (1 x 16 GB) DDR4 3600 (PC4-28800) AMD C18 INGYEN FOXPOST
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E540 - i5-4GEN I 8GB I 128SSD I DVDRW I 15,6" FHD I CAM I W10 I Garancia
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest