- Bemutatkozott az ASUS ROG Crosshair X870E Apex alaplap
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Apple asztali gépek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- 3D nyomtatás
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
Új hozzászólás Aktív témák
-
OXODE
csendes tag
sziasztok kellene 1 kis segítség
adott az alaplapom 2x4gb hynix 800mhz-es modullal és 1 amd phenom II x4 945 itt vettem azt mondták 95w-os
f6h bios-az alaplapomom a proci így is csak 800mhz-en megy valaki tud erre megoldást?ű -
OXODE
csendes tag
sziasztok valakinek nincs meg véletlenül az f6c bios ?
-
OXODE
csendes tag
Gigabyte GA-M56S-S3 lap tudja a core unlocker funkciot?
most akarok venni 1 AMD Athlon X3 440 ami állítóllag 4 magosítható elpre is köszönöm a vállaszt
bios
version f6c -
OXODE
csendes tag
meglett a hiba a vinyo halott nem tudja betőlteni a rendszert se most hallt meg az amivel sikerült használni 20gb-os vinyo
-
OXODE
csendes tag
sziasztok nekem is ilyen lapom van 1 amd athlon x2 4600+-al
2,5gb rammal és ms nvidia geforce n210 videokártyával
az lenne a problémám hogy valamiért nagyon lassan akar telepíteni a win7-et mit állítsak a biosba? meg előjött 1 olyan hiba legutóbb mikor próbálltam telepíteni hogy nem talált valami drivert és emiatt nem kezdta meg a telepítést előre köszönöm a vállaszokat -
Sziasztok! Nem sikerült még egyszer sem penről bootolnom, legutóbb unetbootin- t használtam. Azzal se ment. Több Linux disztrót próbálgatok és idegesít, hogy mindíg ki kell írni dvd-re. A biosban állítgatok, hogy miről bootoljon, de nem sikerül. Bootolt már valaki sikeresen ilyen lapon pen driveról?
-
csorbaz
csendes tag
Egy olyan kérdésem lenne, hogy egy GIGABYTE GA-M56S-S3 alaplapomba eredetileg egy 4670 512mb videokártya volt, most szeretnék egy újat. Hogy az ATI 7750-es kártya belemegy e a pci-express slotba, és müködik. Vagy csak a ATI6670 -ES kártyával kompatibilis?
Válaszokat előre köszi.
-
GgG91
tag
Sziasztok!
125wattos nem támogatott procival alulfeszelve vagy alul órajelezve valaki már próbálta a lapot? -
Pedig az említett béta BIOS támogatja a processzorodat:
AMD Athlon II X2 215 2700MHz 512KBx2 N/A Regor 45nm C3 65W 4000 F10E
AMD Athlon II X2 215 2700MHz 512KBx2 N/A Regor 45nm C2 65W 4000 F10EViszont ebben a topikban lehet, hogy senkinek nincs ilyen alaplapja és nem tudunk személyes tapasztalatokról beszámolni. Esetleg kérdezz rá egy közeli típusú topikban is, például itt.
-
pifu76
tag
Üdv mindenkinek!!
valaki tudna segíteni? adott egy Ilyen alaplap benne egy Athlon 2 x2 215 proci. a bios-ban sehol nem látok lehetőséget egy kis tuningra, nincs is lehetőség cpu-n állítani semmit. beta bios van fent az a legujabb. -
Linux alatt most ez van:
nouveau-pci-0200
Adapter: PCI adapter
temp1: +53.0°C (high = +95.0°C, crit = +115.0°C)it8716-isa-0290
Adapter: ISA adapter
in0: +1.12 V (min = +0.00 V, max = +4.08 V)
in1: +1.90 V (min = +0.00 V, max = +4.08 V)
in2: +3.38 V (min = +0.00 V, max = +4.08 V)
in3: +3.38 V (min = +0.00 V, max = +4.08 V)
in4: +3.02 V (min = +0.00 V, max = +4.08 V)
in5: +4.08 V (min = +0.00 V, max = +4.08 V) ALARM
in6: +4.08 V (min = +0.00 V, max = +4.08 V) ALARM
in7: +3.38 V (min = +0.00 V, max = +4.08 V)
Vbat: +3.12 V
fan1: 1885 RPM (min = 0 RPM)
fan2: 0 RPM (min = 0 RPM)
temp1: +32.0°C (low = +127.0°C, high = +127.0°C) sensor = thermistor
temp2: +39.0°C (low = +127.0°C, high = +127.0°C) sensor = thermistor
temp3: +34.0°C (low = +127.0°C, high = +127.0°C) sensor = thermal diode
cpu0_vid: +1.300 V
intrusion0: ALARMk8temp-pci-00c3
Adapter: PCI adapter
Core0 Temp: +56.0°C
Core0 Temp: +59.0°C
Core1 Temp: +69.0°C
Core1 Temp: +67.0°CEzek normális értékeknek tűnnek.
-
Sziasztok!
Cimborának ilyen alaplapra épül a konfigurációja. Jó régen volt XP re-install, így már alapból kezdett a szoftver is besokallni, de az utóbbi hónapokban internetezés közben egyszer csak leáll. Ha csak bekapcsolták, de nem nyúltak hozzá, akkor még elment, de amint jött valami művelet leállt. Nem sípol, nincs kékhalál, csak lekapcs.
Sikerült minden adatot lementenem, így belevágtam volna az újratelepítésbe, a formázás még megvolt, de a fájlok másolása közben leállta a gép. Azóta semmivel nem lehet előrébb jutni rajta.
RAM-ot és tápegységet tudtam cserélni benne, vagyis másikat kipróbálni. Ezen kívül a procit újrapasztáztam, SATA kábeleket cseréltem (fel, meg le is), kifújtam minden szegletét, púpos kondit nem látni sem az alaplapon, sem a tápban. BIOS frissítés is volt. VGA hardver hiba szerintem nem lekapcsolná a gépet, így én az alaplapra és/vagy a procira gyanakodnék.
Valakinek esetleg egyéb ötlet?
Végül egy érdekesség: utolsó elkeseredésemben, mikor az XP CD-t elraktam volna, megláttam egy Linux Mint (Maya) telepítőt a fiókomban. Mondom ennek adok még egy esélyt. Gond nélkül felment, azóta a mentéseket másolom vissza és közben ezt-azt telepítek, beállítok és egyszer sem kapcsolt le! Jobb híján egy Linuxot fog visszakapni a cimbora, adatai meglesznek, internetezni, képeket, filmeket nézni minimum tud majd a család.
Elképzelhető, hogy annyira másképp kezeli/hajtja a Linux a procit és egyben a vasat, hogy nem hibázik?
-
cika222
csendes tag
Hali én is most vettem egy ilyen lapot de az a probléma hogy bedugom a hangszórót és nagyon recseg nem lehet mást hallani és csak az egyik hangszóró szól valaki ha tud segítsen
-
ebegab92
senior tag
Az F6H BIOS mennyire stabil?
-
-
Dirtyz
őstag
De régi topic, de hátha olvassa valaki
Szóval villám csapott a házunkba, a gépem ki volt húzva a 220-ból, de a hálókábel bedugva maradt. A gépem megy, de az integrált hálókártyát nem látja, a led-ek sem villognak mellette.
De a router, ami előtte van, az tökéletesen működik.
Lehet, hogy csak a hálókártya kuka..? -
DrumanMc
csendes tag
Sziasztok!
Nekem van egy Gigabyte Ga m52L-S3P alaplapom egy Amd Athlon 7850 processzoral de az a problémám h nagyon gyorsan melegszik a lap is meg a proci is! Mi Tévő legyek mit kell ilyenkor tenni! Ha valaki tudna segíteni azt megkösszönnémÜdv DrumanMc[
-
joe-ker
senior tag
válasz
FoxiestFox #798 üzenetére
"Ez így csak hang drivert ad be." <----- Ez így van!
-
válasz
klajos27 #797 üzenetére
Ez így csak hang drivert ad be.
Chipset drivert nem találtam Win7 alá külön, de a Vistásat se tettem fel, úgy tűnik, nincs rá szükség, gyors és stabil a gép nélküle is. De a telepítő elindult, annyit megnéztem, szóval felmenne a Vistás is.
A hangkártyáját meg élből tiltottam úgyis, ahogy azt az ilyen integrált csodáknál illendő. -
-
joe-ker
senior tag
válasz
FoxiestFox #794 üzenetére
4x1gb Teljesen egyforma Kingston KTC1G-UDIMM DDR2-800
Ezért is váltottam Win 7-re mert az XP nem kezelte mind a 4gb-ot. -
-
joe-ker
senior tag
válasz
FoxiestFox #792 üzenetére
Nincs hozzá Win 7 driver,én Vista 64 bit-es drivert raktam fel.
Tunningba nem tudok nyilatkozni, nem húztam semmit a gépen minden alapon megy.
CPU: Athlon Black 7850 2800 MHz Gigabyte GA-M56S-S3 nForce560 Ganged Dual DDR2-800 5-5-5-18 CR2
VGA:668/828 -
Köszönöm a választ.
Most alakul a gép (memória és vga kell még), és láttam, hogy a deszka gyártói oldalán nincs Win7 driver, ezért gondoltam, hogy jobb utánanézni.
A hang-driver nekem lényegtelen mert külön hangkártyám van, de a chipsethez tölt le magának drivert a Windows, vagy elérhető alternatív letöltési forrásból W7 driver?Másik kérdés: mennyire tuningbarát a deszka, és mennyire van jóban az nv chipset az ATI kártyákkal?
-
joe-ker
senior tag
válasz
FoxiestFox #790 üzenetére
Én kb 2 hónapja raktam fel WIn 7-et eddig nem volt fagyás,stabilan és gyorsan megy.5,9-es élményindex amit a HDD ront le.
Az adataimnál található konfig van összerakva.
Pontosabban mire lennél kíváncsi? -
Win7 alatt van valakinek tapasztalata a deszkával?
-
PappAJoe
csendes tag
Köszönöm a választ!
Közben szétkaptam a gépet, volt a bordán 1 kis 4 centis venti, amit még én raktam rá anno, de az mint a mesében, 1x forgott 1x nem, de inkább az utóbbi.
Hűtéssel kapcsolatban, a gép oldalán van egy 23cm-es befújó, hátulján 8 centis kifújó venti.
Tavasszal portalanítottam az egész gépet, cakk-pakk ki minden azt ecset, rongy, stb.
A bordát kicsit megmozgattam, picit lötyög, tehát szerintem a paszta sem 100as már, mondjuk elmondásodból azt vontam le, hogy max pár fokot javítana a helyzeten.
A proci is meleg, igaz szeritnem 1 AMD Athlon X2 6000+ (3100Mhz)-en ilyen időben azért valamelyest "természetes" hajtás közben.Szerk: Akkor ezek szerint max fagyni fog a gép, ha sok neki, vagy lekapcsol, de akkor a "ha kijön belőle a füst, akkor már nem működik" eset annyira nem áll fent.
-
finest
addikt
válasz
PappAJoe #786 üzenetére
Ezek a chipek nagyon melegedősek voltak, ha nem fagy a gép, nem kell vele foglalkozni, de tehetsz fölé egy ventit is, h megnyugtasd magad! Esetleg nézd meg, h megfelelően érintkezik-e a hűtő, pasztázd újra, de csodákra ne számíts! Mostanában általában is meleg van, a procid is meleg, lehet, h rosszul szellőzik a házad is.
-
PappAJoe
csendes tag
Szevasztok!
Lenne nekem is egy ilyen Gigabyte GA-M56S-S3 lapom, és szükségem lenne némi eszmecserére.
Komolyabb munka mellett pl Flash videók, játékoknál az Everest szerint az alaplap (többi prog szerint az északi híd) hőmérséklete 49-55 celsiusról 78-82re mászik. Kérdésem, mennyire tartsak ettől, mondható ez üzemi hőmérsékletnek, az érzékelő szutyok, vagy kapjam szét és nézzem meg, hogy mi is a helyzet. -
joe-ker
senior tag
Üdv mindenkinek!
Pár napja történt,hogy bekapcsolás után a hálókártya ikonja kapott egy X-et,na mondom mi lelt már,gyors restart de semmi sem változott eszközkezelőből eltűnt a lan,chipset driver újrarakás de nincs változás..Másnap vettem egy hálókártyát egy TP-Link TG-3269 LAN kártyát,beszereltem azóta működik minden.
2 nap múlva néztem valamit az eszközkezelőben,és láss csodát megjelent a Realtek 8211BL Gigabit Ethernet,van amikor megjelenik napokra majd eltűnik.
Járt már valaki így? -
Andor111
csendes tag
Nekem ez a fajta alaplapom van és 800Mhz ir az alaplapra ,de a támogatott memória típusok ddr2 400-tol,ddr3-1333Mhz-ig van.
A kérdés vajon érdemes nagyobb sebességű ramot venni bele?Vagyis az alaplap sebessége növekedne?
Köszi -
leo58hun
csendes tag
válasz
leo58hun #777 üzenetére
Nos emberek, a probléma megoldódott.
Vettem 1 nagyobb, jobb tápot ami......hát ugyanúgy nem oldotta meg a problémát.Annyira felbaxtam magam rajta, hogy végső elkeseredésemben még rászántam 1 kis pénzt.Gondoltam ha ez sem válik be, akkor felgyújtom.
Vettem hozzá egy Spire Storm 610-es hűtőt.Mindent úgy csináltam ahogy ezelőtt.A régi pasztát letakarít.Alkohollal letisztítottam.Vékonyan pasztáztam és.......25C szobában 2 órás evereszt stab teszten a cpu 47C és stabil.
Probléma megoldva. -
dízelracer
őstag
válasz
leo58hun #777 üzenetére
Én egy E2160-at vágtam haza tavaly. Tuning közben valószínűleg túl nagy feszt kapott és tönkrement. Hajszálra ugyanezeket a tüneteket produkálta mint a tiéd. Ezt követően már böngészés + winamp közben is percek alatt képes volt annyira felhevülni, hogy lekapcsolt a gép. Ha ráindítottam valami játékot nem telt el 20másodperc és lekapcsolt a gép. Bár nálam a cpu hűtőborda is tűz forró volt nálad meg éppen csak langyos. Valószínűleg az alaplappal lesz valami galiba. Ramot hiába cseréled ki a proci extrém melegedéséhez semmi köze nincs. Tápcserét viszont ejtsd meg minél előbb. Ingadozó feszültséget egyik alkatrész sem tolerálja túl sokáig.
-
Ironed
csendes tag
Sziasztok!
GA-M52L-S3 alaplapom van, szeretnék bele egy nagyobb 3 vagy 4 magos procit. Próbálta már vki és tudja, hogy mit jelent az, hogy "ha AM2+ processzort használunk AM2 alaplapban, akkor a rendszerbusz sebessége 5200 MT/s (2000 MT/s-re csökken", mert ez alapján kérdés egyáltalán, hogy érdemes-e ebbe az alaplapba bármilyen nagyobb procit is belerakni. Mi jelent a gyakorlatban, hogy felére esik a rendszerbusz seb? Ha visszaesik a memória, videokártya seb. akkor nem sok értelme lenne az egész upgradenek. Mit jelent ez tudja vki? :-)
thx -
szaszapi
őstag
válasz
leo58hun #777 üzenetére
Erről írtam még anno,nekem is ugyanezt a problémát produkálta.Én hd 5770-el hajtottam.Játékok alatt kifagyott a gép ujraindult everest szerint felforrósodott a cpu,de nagy lófa..t.Mindenre gyanakodtam újrapasztáztam,gigabyt-tal 100 levél váltás de semmi,nem is érdemes beszélni velük mert nem a kérdésre válaszolnak.Aztán a legfrisebb bios-sal megszűntek a játék gondok.F6H biost rakd fel és már korábbi biosban orvosolták a hd 5000es kártyáknál a későn beröffenő gondot
-
leo58hun
csendes tag
HI All.
Komoly gonban vagyok . Kb másfél hete vettem kéz alól némi pc alkatrészt.
Alaplap neve Gigabyte GA-M56S-S3
CPU típusa DualCore AMD Athlon 64 X2, 2500 MHz (12.5 x 200) 4800+
Rendszermemória 4096 MB (DDR2-800 DDR2 SDRAM)
DIMM1: Kingmax KLDD48F-A8KI5 1 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (5-5-5-18 @ 400 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz)
DIMM2: Kingmax KLDD48F-A8KI5 1 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (5-5-5-18 @ 400 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz)
DIMM3: Samsung M3 78T2863EHS-CF7 1 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (6-6-6-18 @ 400 MHz) (5-5-5-15 @ 333 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz)
DIMM4: Samsung M3 78T2863EHS-CF7 1 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (6-6-6-18 @ 400 MHz) (5-5-5-15 @ 333 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz)OP rendszer: WIN7 64 bit Home Premium/Win XP 32 bit Prof SP3
Ami nekem volt hozzá:500 GB sata HDD, 1 dvd író 400W Codegen táp 2x Samsung M3 78T2863EHS-CF7 1 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM
Mivel nem volt hozzá vga, meghát annyira nem is nagyon vagyok képben, ezért pon ugyan olyat vettem mint az előző gazdának.Shapphire 5670 512 GDDR5.A játékok nem fagynak ki.
Eddig mind szép és jó, csak a gond ott kezdődik hogy a gép terhelés alatt kikapcsol.Visszakapcsoláskor semmi hibaüzenet.Nos mivel még talán a gyári bios volt a lapon ezért befrissítettem a leg újabbra, de ez sem oldotta meg a problémát.Na akkor elkezdtem gyanakodni a hűtésre.
XXXXX programmal néztem stabilitás tesztet és ott elég durva számokat kaptam pár perc alatt.cpu-ra írt vagy 100C-t, míg a délire vagy 70-valamennyit.Na a déli hídról el is hittem,mert sütött rendesen, de a cpu hűtőborda szine csak langyos volt.Nos mivel nemcsak én nem vagyok profi, hanem itt a vidéki pc boltban, azt mondták, hogy újra kell pasztázni.kezembe nyomtak 1 spire ezüst pasztát, hondván hogy ez jó lesz.cpu újrakenve és a déli híd is + kapott még egy ventit a hűtéshez.
üres járatban ezeket az adatokat kapom.:Alaplap 32 °C (90 °F)
CPU 26 °C (79 °F)
1. CPU / 1. mag 10 °C (50 °F)
1. CPU / 2. mag 14 °C (57 °F)
MCP 30 °C (86 °F)
Aux 28 °C (82 °F)
WDC WD5000AADS-00L4B1 32 °C (90 °F)De mégis valamiért játék közben felmegy XXXX program szerint akár 120C-ig is és lekapcsol.(mondjuk azt azért nem hiszem, hogy annyi.)De a borda alig meleg.A Déli híd meg épphogy eléri a 60C-t.Kipróbáltam azt is, hogy ne legyen ventillátor szabályzás, de akkor is a cpu hőmérsékletet nem állítja meg, szépen kúszik felfele.(Gyári hűtő).
Biosban optimized defaults-ra van állítva majdnem minden.Screen logo letiltva, boot sorrend beállítva, meg valamiért akor a 800-as ramokat 667-re állítja.Azt átteszem manual-ra és 800-ra állítom.Egyéb beállításom alap.
Az előző tulaj azt mondta, hogy nála nem volt semmi baj, mert még aznap mikor megvettem még játszott vele.Most kb 2 éves a lap,proci,ram.Eggy másik oldalon tápcserét javasoltak.Azt vágom én is hogy nem nagy durranás, de mi köze van a melegedéshez???Más ember meg a ramokat mondja, hogy az csinálja a galibát.
Mi lehet a gond.Szoba hőmérséklet 20 ill 25 fok közöt mozog.Ha ez fontos.
Válaszotoka előre is köszönöm
-
klajos27
csendes tag
Mi van csak nekem van már ilyen lapom? Valaki írjon már!
-
Melorin
addikt
Valahogy ki lehet ezen az alaplapon kapcsolni az USB tápot kikapcsolt gépnél?
-
szaszapi
őstag
rendeződött a fejetlenség.20án felrakták a végleges f6H bios-t
-
szaszapi
őstag
A beta bios áprilisban jött ki,most meg 2009 08 10es dátummal szerepel,érdekes
-
szaszapi
őstag
tegnap faternak raktam össze egy új gépet.inteles giga alaplap és csodálkoztam mert a legfrisebb biossal volt neki elérhető az on/off charge funkció.
A mi lapunk nem tudom mióta tudja de én még tavaly vettem észre mikor vettem egy usb-és lámpát,lekapcsoltam a gépet de a lámpa égett tovább. -
Killing
addikt
válasz
Sweet Lou 6 #770 üzenetére
Persze nem ajánlatos folyton 80-90 fok körül járatni.
-
satee76
aktív tag
sziasztok !
valaki esetleg meg tudná mondani, hogy az nforce 5-ös lapok déli hídjának mennyi lehet max a hőmérséklete?
thx satee76
-
szaszapi
őstag
válasz
Sweet Lou 6 #764 üzenetére
Azt hiszem megérett a lap hogy lecseréljem.Mostanság sokat szívtam vele.Az új prince játéknál a proci terheltség 100%.A baj az hogy a procim felforrósodik és 10 perc játék után lekapcsolja a gépet.Valami nem stimmel.Vagy az alaplapom szarakodik vagy a procim.Hűtőpasztát cseréltem.Azt vettem észre hogyhaaz lalaplapból kihűztam majd vissza a 4 pines csatit akkor egy darabig napokig maradt 100%-os terheltség alatt 50-56 fok a két mag.De nem tartott sokáig most megint 10 perc és 80 fokon van.Lehet valami kontakthiba van.Ti nem tapasztaltatok ilyet?
-
szabjan
tag
Én ma nyomtam a lapba egy Phenom II X4 945-öt. F6G bióval. Hábatlanul megy, de a memória olvasás értéke rögtön 10 % ot esett. Nem tudom érdemes-e állítgatni, lehet hagyom
így ahogy van lap cseréig. Poénból nyomtam egy 1066 ot a 800 as ramjaimnak, de bevísított egyből....Annyi a tuning, hogy tekertem egy 210 MHz et neki, ezzel stabilan megy minden.
-
Killing
addikt
válasz
Sweet Lou 6 #761 üzenetére
És mikor jön a végleges?
Mi bajom lesz tőle ha azt használom? -
LA_COSTE
senior tag
Átnézve a fórumot segítséget találtam a kérdésemre. Köszönöm szépen! (CMOS reset..)
-
szaszapi
őstag
Juhejjj!Újabb beta bios jött ki pár napja.Megoldódott a későn beröffenő vga gond,most már pöcre indul,gondolom többen jelezték a hibát feléjük,így kénytelenek voltak utánanézni.Teljes az örömöm!
-
Killing
addikt
válasz
Sweet Lou 6 #756 üzenetére
Akkor úgylátszik hogy karácsony fele megválok ettől a laptól, de előtte még kap egy négymagos Phenom II-t.
-
Killing
addikt
Ez a lap fogja támogatni a 6 magos Thuban procikat?
-
Killing
addikt
válasz
Sweet Lou 6 #752 üzenetére
Azt most nem frissítem, majd év végén ha veszek egy Phenom II-t. A mostani 2x1 GB kingmaxom is megy DC-ben, szvsz ez is menni fog.
-
Killing
addikt
válasz
Sweet Lou 6 #750 üzenetére
Most is kingmaxom van, ezt megeszi. Gyanítom az újjal sem lesz gond.
mod: Ha kettő ilyet pakolok bele az ugye menni fog Dual-Channelben? -
szaszapi
őstag
Úgy gondolom nincs tovább miért levelezgetni ezekkel,fax kivan
Dear Sir,
Thank you for your kindly mail and inquiry. About the issue you mentioned, unfortunately, if the problem still remains, a further testing or examination to your motherboard might be required. We suggest you to contact with your supplier for checking and repairing. If your supplier cannot help you, please contact with local distributor for further assistance. For their information, please kindly visit our website by following link: CLICK HERE.
At last, if you still have any further question to this issue or suggestion about our products/service, please do not hesitate to contact with us. If you have any issue different from original, make sure you issue a new form in order to get proper assistance and it may be response faster as well. We will try our best to help you resolve the problem ASAP.
Best Regards,
GIGABYTE TECHNOLOGY -
Killing
addikt
válasz
SajtosKuszob #744 üzenetére
Itt érdeklődj.
-
SajtosKuszob
tag
Szasztok!
Gigabyte GA-M52L-S3P alaplapról tud valaki valamiféle infót? Külön topikot nem találtam neki, szal azért kérdezem itt. Tuningbarát? Vagy valamiféle tapasztalat?
-
simi01
csendes tag
válasz
Sweet Lou 6 #740 üzenetére
Sajna már nincs gari vagyis volt visszaküldve de nem csináltak vele semmit 2007 ben vettem ismerősön keresztül tehát számla nincs
-
szaszapi
őstag
hamarosan azt hiszem kénytelen leszek egy am3-as lapra váltani,A levelüktől független maradok a gigabyte-nál azt hiszem
-
simi01
csendes tag
válasz
Sweet Lou 6 #738 üzenetére
Hát egyenlőre ennyit tud bár nem tiszta mért nem mennek a ramok 800-on dual ba már régebben is irtam erről a problémáról ebbe a fórumba de nem lett megoldás....A történet:
2X1 gb dd2 800Mhz PQI a gép nem indul csak két pici csippanás single módban megy de úgy meg pl játék közben újraindul fagy stb. van több variációja:
1:ddr 2 800 on fut ddr 2fesz 1,9 v de ha elmegy az áram vagy hosszabb hálózamegszakítás akkor visszaáll alapra és ismét nem indul amiíg ez nem történik meg stabil és gyors is.
2:ddr 2 667 mh en futnak Dual c be kb 2 éve atomstabil semmi fagyás semmi probléma.
3:ddr 2 800 single mod megy de fagyogat.tuningot egyáltalán nem birja (4400+ volt még benne) az 250 essel még nem próbáltam fsb 10-el emelem máris bios reset kell.
nagykerbe visszaküldtem azt irták stabil kingmax,samsung ramokkal is...
én próbáltam benne kingmax-ot azzal sem indul dual c be.
röviden ennyi
konfig:
Gygabite ga m56 s3 F6c,Athlon 2 250 3 Ghz, 2X1 m,2X1 gb PQI ddr 2 800,GF 8600gt oc,
FSP 400W -
szaszapi
őstag
válasz
Sweet Lou 6 #736 üzenetére
így van amúgy szerintem jobb az unganged,amúgy ezek az eredmények elég karcsúak szerintem.Na megjött gigáéktól a válasz a problémámra.Hülyének nézik az embert baszki,ezeket mind végigpróbáltam.
Dear Sir,
Thank you for your kindly mail and inquiry. About the issue you mentioned, we suggest that you could try to do a simple test first:
Remove such as add-on cards, devices from motherboard and make sure others on the motherboard are installed properly, then please take off the on-board battery to leak voltage to clear CMOS data by following the steps below:
1) Turn off power.
2) Remove the power cord from MB.
3) Take out the battery gently and put it aside for about 10 minutes or longer. (Or you can use a metal object to connect the two pins in the battery holder to make them short-circuited.)
4) Re-insert the battery to the battery holder.
5) Connect power cord to MB again and turn on power.
6) Power on your system, then press DEL to enter BIOS and load fail-safe defaults setting.
7) Save changes and reboot the system.After that, please test your system in a simple environment by only putting CPU, single memory, VGA card and power to observe the result. If there's nothing wrong in simple environment, try to install several additional cards into the slot one by one to observe the result again and again.
But, if the problem still occurs in a simple environment, a further testing or examination to your system might be required. We suggest you can contact with your supplier or nearest distributor and see if they can help you to test your system directly. For distributor contact information, please CLICK HERE. We are really sorry for the inconvenience you have with our product.
At last, if you still have any further question or suggestion about our products/service, please do not hesitate to contact with us. We will try our best to help you resolve the problem ASAP.
Regards,
GIGABYTE TECHNOLOGY -
Sweet Lou 6
addikt
Azért ír ki TRIAL VERSION-t, mert az Everest fizetős, és így próbál meg rávenni arra, hogy megvedd.
Az unganged és ganged mód pedig az a különbség, hogy mikor Dual Channelben mennek a ramok a sávszélesség 1x128bit legyen vagy 2x64bit. Gyakorlatban nincs sok különbség köztük, teszteld ki, neked melyik beállítás a jobb. -
simi01
csendes tag
Sziasztok!
Sikerült eldnom a 4400+ beraktam az atlon II 250 est 3Ghz 2X1 mega,kb 15 .ujradítás után indilt el addig csak csipogó hang végül is kiirta hogy AMD data sucess...majd restart utánna felállt a rendszer stabian nem fagy ilyesmi bár 1 órát nyaggatttam utánna jött a régi probléma ddr2 800 as ramjaim vnnak PQI nem mennek dualba 800MHZ-n csak 667 en erre már megvolt a technika bios reset egyik ram ki visszarak 667 re majd másik ram vissaz és megy is dual c be na edig ez igy volt a 4400+ nál most azt irja ki hogy unganged mode a ramok mögött illetve biosban van még ganged mode is?????valaki valami melyik mire való .....
-
szaszapi
őstag
nem
mivel mondom most a 9,11-es van csak fennt,a hotfixet is csak utólag raktam fel mert azt hittem ez lesz a gond,közben kiderült mivan,másnál is ugyanez a hiba áll fennkajak ugyanezt csinálta az enyém,meg külföldi fórumokon is olvastam.Sajna várni kell hátha dobnak ki valami okosságot rá.
-
Killing
addikt
válasz
szaszapi #727 üzenetére
Nekem egy Asus HD 5770-em van, és kicsit később kapcsol be, de nem 15-20 mp hanem 5-6 mp késleltetés van, ez meg nem nagy cucc.
A CPU supportról annyit hogy ez a deszka ne nagyon szereti a 125W-os procikat, ennél nagyobb TDP-seket nem, de 125W-osak közül 1-2-t támogat. -
szaszapi
őstag
Szevasztok!Van egy kis cumi a lappal.Vettem egy hd5770 vapor-x vga-t.Másnál is előfordult a hiba ami a következő:Gép bekapcs de a monitor fekete vagy 15-20 msp-ig,csak ezután kapcsol be.Illetve nálam még heaven bencmark dx11re állítva program nem válaszol hibával kifagy.El sem indul.Játékok egyébként mennek faszán.Állítólag a hibát már jelezték gigának,úgyhogy remélhetőleg kidobnak egy újabb biost az orvoslásra.Remélem még tudják bővíteni a cpu supportot is
-
simi01
csendes tag
még van 1 lehetőségem csak az 6000+ x2 de ez csere lenne nem tudom melyik a jobb árban ugyanannyira jönnék ki viszont a 6000+ elvileg új .....nem tudom..
mivel tudom tesztelni a procit??? -
simi01
csendes tag
most f6c van fenn a legujabb arra irta am3 támogatást kicsit tartok tőle f6c is viszi akkor nem???
-
Blaze71
őstag
válasz
Sweet Lou 6 #721 üzenetére
Én belepróbáltam volna a 620-ast, csak míre meglett a proci, megdöglött a lap...
-
simi01
csendes tag
Sziasztok!
proci cserét szeretnék mos x2 4400+ om van am3 athlon 2 250 est akarok bele rakni kicsit tartók tőle hogy felismeri bár a cpu support hozza a listában de azért mégiscsak am2 re lett kitalálva ez a lap valakinek van valami tapasztalata am3 cpu-kal ebben a lapban??
válaszokat előre is köszi. -
Blaze71
őstag
Sweet Lou kolega leírta a lényeget. Annyival egészíteném ki, hogy van a Giga oldalán egy segédprogi, @BIOS néven találod meg. Ha ezt feltelepíted és letöltöd a friss BIOS file-t, akkor ennek a segítségével Win alól egyszerűen meg tudod csinálni a BIOS frissítést. Már nem emlékszem rá pontosan, de nekem úgy rémlik, hogy volt olyan BIOS verzió, ami több menüpontot hozott elő és ezek az újabbakban is megmaradtak már. Ha tuningolni is akarsz, akkor érdemes frissíteni, ha viszont nem és jól működik minden, akkor hagyd a francba.
-
Sweet Lou 6
addikt
Szia!
A Dual Channel sajnos nem fog menni, mert ahhoz két ugyanakkora (és lehetőleg ugyanolyan) RAM kell.
Biost frissíteni Windows alól a legegyszerűbb a Gigabyte saját programjával, de ha nem muszáj, nem ajánlom. Az újabb bios rendszerint újabb processzorok támogatását tartalmazza és hibajavításokat (ha persze volt az előzőben hiba). Itt látod a bios kiadások változásait. -
Xor8
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni abban hogy van a gépemben egy 2gb-ás meg egy 1 gb-os ram és szeretném dual channel-be beállítani, de akárhogyan probálom marad a channel: single.
Amugy az alaplapom Gigabyte GA-M56S-S3.
Ja és ha már itt vagyok azt is megkérdezném valakitől, hogy hogyan kell bios-t frissiteni?
Vagy hogy egyáltalán érdemes e? Mivel lesz jobb gépem ha megcsinálom a bios frissitést? Most a F1es bios van fenn.
Válaszotokat előre is köszönöm. -
Killing
addikt
válasz
Sweet Lou 6 #710 üzenetére
Ez olyan próba cseresznye hogy vagy 95W-os procit, vagy 125W-osat fogsz ki. Hogy lehet megtudni mikor még a dobozban van?
-
Killing
addikt
Ez a lap támogatja a 125W-os Phenom II X4 945 procit?
A gyártó oldalán 95W-os fogyasztás van megadva, de csináltak ebből egy 95W-ost is a 125W-os után, csak nem látták el energiatakarékos utótaggal. -
Killing
addikt
Sziasztok!
A BIOS-ban hogy kell engedélyezni a hardveres virtualizációt? Windows 7-hez kellene, de sehol nem találom ezt a menüpontot. -
Blaze71
őstag
válasz
Sweet Lou 6 #705 üzenetére
Ez nem mázli. Jóban kell lenni a boltossal.
Rendesek. Mondjuk meg is lepődtem, amikor mondták, hogy ha nincs is olyan baja, amivel legariztatnák, akkor majd csinálnak... Megköszöntem és mondtam nekik, hogy ilyen esetben az sem baj, ha két hétnél többet kell várni a cserére.
-
Blaze71
őstag
Sziasztok!
Pár hónappal ezelőtt írtam, hogy a jó kis tuningos lapommal valami baj lehet, mert egy MHz EC emelésre is meghal még a Post előtt, pontosabban el sem indul. Se kép, se pittyenés, se semmi. Csak az elem kivétel oldja meg a dolgot, de tuningolni továbbra sem tudok, pedíg ment ebben a lapban a 4000+ 3040 MHz-et is. Hamarosan megválok a laptól, mert szerencsémre a boltban, ahol vettem, beígérték a cserét. Nem biztos, hogy a tuning miatti hibával lesz gariztatva, de azt mondták, hogy megoldják a garis cserét.
Kár érte, mert szerettem.
Az utód már megvan egy AsRock M3A785GXH/128 alaplap és Athlon-II 620 DENEB proci. Aktívált L3-mal stabilan szaladgál 3,5 GHz-en.
-
szaszapi
őstag
lesz ez még tovább is az az érzésem
-
Sweet Lou 6
addikt
Lehet örülni
A frissült cpusupport-ban 945-ig támogatja az am3-as procikat a lapunk. Azért egy 2 éves laptól nem rossz
-
ricszol
csendes tag
válasz
Sweet Lou 6 #700 üzenetére
köszi.remélem öszzejön
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mikrotik routerek
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Bemutatkozott az ASUS ROG Crosshair X870E Apex alaplap
- Jogász topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- Nintendo Switch 2
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- További aktív témák...
- Kingston FURY Beast RGB 16GB 3200MT/s DDR4 CL16 DIMM INGYEN FOXPOST
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 1x16GB 6000MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- Gigabyte GA-990FXA-UD3 rev. 4.0 AMD AM3+ alaplap
- Corsair Vengeance RGB Pro 32GB (1x32GB) DDR4 3600 (PC4-28800) C18 INGYEN FOXPOST
- ASRock H81M-VG4 R2.0 LGA 1150 alaplap
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- AKCIÓ! Intel Core i7 6700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest