- Bemutatkozott a Transcend SSD-inek zászlóshajója
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Megfizethető, Pulse szériás Sapphire alaplap DDR5-ös Ryzenek alá
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Bluetooth hangszórók
- DUNE médialejátszók topicja
- Hisense LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Darkmilka #1282 üzenetére
Inkább DS3-at vegyél, mert a DS4 heatpipe hűtése nem a legjobb. Körbemelegíti a rendszert.
DS3 olcsóbb és tuningban ugyan annyit tudnak, egyforma tartósak (mind a kettőn szilárdelketrolitos kondik vannak).
400-as FSB biztos tud alapfeszen mind, az én DS4-em +0,1V-al ami ugye annyira minimális eemlés, hogy drop miatt kb az a valós alapfesz (vagy még annyi se) 450-et tud. Az más kérdés 4400-ből milyet fogsz ki.
Lehetőleg Rev 3.3-asat vegyél, mert az tutira támogatja az újabb 1333MHz-es rendszer fsb-s procikat.
mod:
tuninglistaa link alján: ki mivel meddig... [link]
[Szerkesztve] -
-
Qru
MODERÁTOR
Egyenlőre maradna a TR XP 120. Kérdés kihasználnám-e a 4mag előnyét. Attól tartok igazából nem. Ezért lehet inkább hagyom a francba. Csak olyan jó érzés lenne ha egy 4magos lenne a borda alatt...
mod: egyébként az a vicc, hogy lehet nem is melegedne jobban mint a mostanim...
[Szerkesztve] -
Qru
MODERÁTOR
Játszok a gondolattal, hogy bevállalok egyQ6600-ot. Vajon mennyit menne kb egy DS4 Rev1-ben? Vagy felejtős és vegyek inkább P35-ös deszkát? 3GHz nem túl írreális elvárás? (G0 ha minden igaz tehát nem melegedne annyira...)
-
Qru
MODERÁTOR
S3 és DS3 között csak annyi a különbség hogy utóbbin szilárdelektrolitos kondenzátorok vannak. Ezek előnye, hogy hosszabb az élettartamuk, meg vmivel jobb a hőtűrésük is.
Cserélni nem érdemes, S3 ugyan olyan jó tuningban és a hagyományos folyékonyelketrolitos kondik is jók. Úgy is előbb elavul el teljesen a deszka mint hogy kipurcannának a kondik. -
Qru
MODERÁTOR
Akkor nem vacakolok az időzítés szűkítésével nem nyernék sokat.
Ez is bőven elég teljesítményben egyenlőre. (irígylem azt a frénya 8-as szorzót... nálam egyszerűen 450-nél feljebb nem megy a dolog. Talán procinak kéne még pusz kraft, de hát azt meg jobb ha elfelejtem amíg nincs vizem vagy minmum olyan hűtőm mint Neked. Tudod miért...
)
-
Qru
MODERÁTOR
Megnéztem a memória beállításoknál mennyit dob a Normal/Fast/Turbo dolog winrarban a DS4-emnél. (7x450, 4-4-3-8@900MHz)
Normal: 1303KB/sec
Fast: 1349KB/sec
Turbo: 1375KB/sec
Az utolsó eredmény már egész baráti sávszél... -
Qru
MODERÁTOR
Próbált már vki Rev 1-es (DS4/DS3)-ben 1333MHz-es procit? Vagy ki lettünk rekesztve?
-
Qru
MODERÁTOR
Akkor az előző tulajt nem értem, miért a ''normál'' bios volt F5 és a backup F7
mod: Nem is gondolkozol Giga P35-ös lapban? Persze a DFI az DFI. Eddig egy DFI apom volt, de max respect nekik. Tudnak jó lapot csinálni az fix.Sztem még itthon nem nagyon találsz, elég új cucc. Talán TTS tud szerezni...
[Szerkesztve] -
Qru
MODERÁTOR
Eddig volt F5-ös bios a gépemen, aztán frissítettem F10-re. Múltkor nem jó tuningbeállítás miatt másik bios-t hoztam be, hogy visszaállítsam a dolgokat. Legnagyobb meglepétesemre a másik bios F7-es! Ha bios-t frissítek akkor nem mind a kettőt frissíti?
-
Qru
MODERÁTOR
Az lesz, csak még kivárom ténylegesen mennyit nyújtanak a Dx10-es játékoknál ezek a kártyák. Meg addigra az áruk is esik szépen... Szóal még egyenlőre nincs vga vásárlás terítéken, majd februárban. De akkor már kell, mert erre várok: [link] Ehhez meg már kevés lesz a 256MB-os 7900GT-m.
-
Qru
MODERÁTOR
Próbált már vki DS4 rev1-ben Q6600-ot?
-
Qru
MODERÁTOR
Triton 75, elég durván TR XP 120 utánérzés...
[link]
Azért egy összehasonlító tesztre kíváncsi lennék. Látszatra sűrűbb lamellás, mint az xp de az csak nagy légszállításnál baba. Meg réz a heatpipe-ja. Erre nem cserélem le az tuti.Pedig ez is jól hűtené a SilentPipe-os sz@rságot a DS4-en.
-
Qru
MODERÁTOR
-
Qru
MODERÁTOR
Kézzel van beállítva az is, úgy értettem. Csak nem változtattam rajta semmi az spd-hez képest.
Egyébként most alapon cie+eist-el 1600MHz-en 45fokosak a magok netezés közben.
Memset éppen nincs kéznél de lerántom mindjárt.
De addig is kiírtam bios-ból (ha már vissza raktam lapra a cuccot és a bios-ban jártam) fentről lefelé a következők: 4-4-3-8-3-3-6-42-3 Options1-el és normal-on van, se turbo se semmi extra. -
Qru
MODERÁTOR
Hát megpróbálom majd, de sztem nem sokat fog dobni rajta. Sajnon beljebb van a gubanc. A mag és kupak között.
Subtimings maradt SPD (illetve ugyan azt állítottam be kézzel). Ha nagyon érdekel megnézem...
Ősembertől van, azt mondta eddig mindenkinél ment 1000-et 4-4-3-8-on 2,2V-al (ez a gyári ajánlás). -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Kicsirics77 #160 üzenetére
Gyárilag a 800+ CL4-es, ez a sima 800-as CL5-ös. Az persze más kérdés, hogy tuningban mit tud. Kb 90%, hogy megy 800-on 4-4-4-12-t.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
herceg90 #148 üzenetére
Geil csak DDR1-ben volt jó igazán. Ez nem kit, hanem csak 1db 1GBos modul. Nagyobb tartalék vaan benne, jobban húzható. Ha nem tuningolsz, akkor elég vmi olcsóbb ram is. De 1GB memória kevés ma már, sztem gyűjtsél még egy ugyan ilyen modulra, akkor lesz igazán frankó a konfig.
(és nyugodtan használd a válaszgombot)
mod: Igen az egy darab 1GB-os.
[Szerkesztve] -
Qru
MODERÁTOR
Nincs szerencsém. 6x500-on továbbra is semmi, egyszerűen lehal az 500-as fsb-től. Adtam, (G)MCH-nak +0,2V, FSB +0,2V Ramnak +0,475V és semmi. Nem bootol, vissza áll alapra.
Procnak bírni kell mert 3150MHz-et viszi alapfesszel (7x450) akkor 3000-et miért ne vinné?!
Az a durva, hogy 7x455-ön sem stabil a dolog (ott nem feszeltem ennyit, csak GMCH +0,2V ram +0,425V).
Tehát a ramcserével eddig annyit nyertem, hogy 7x450 nem 5-5-5-15 2,1V-al hanem 4-4-3-8 2,2V-al. Gondolom ecsetelnem nem kell mekkora gyorsulást jelent. -
Qru
MODERÁTOR
900MHz-en futó ramnál mennyit nyerek ha 5-5-5-15 helyett 4-4-3-8-at megy a modul? Nem számszerűsítve érdekel inkább az, hogy 965-ös DS4 mennyire érzékeny az időzítésre?
-
Qru
MODERÁTOR
Megpróbáltam 900MHz fölé menni CL5-bejn. +0,5V-al sem hajlandó bootolni CL5-ben 950MHz-en a Geil Value-m.
Nálatok is +0,5V a max amit lehet adni a memóriának (F10)? Nerm kevés ez? 2,3V... Mintha F5-nél többet lehetett volna adagolni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Konzol Screenshot
- Windows 10
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Windows 11
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Megfizethető, Pulse szériás Sapphire alaplap DDR5-ös Ryzenek alá
- További aktív témák...
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest