- Az elmúlt 8 évének legnagyobb felvásárlását jelentette be a Samsung
- Elküld még 6000 embert a Microsoft
- Nagyobb fajta, Dual Mode-os WOLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os palettája
- Székre fogatható, THX-es Razer hangszórópár a headset kiváltására
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tibike24
aktív tag
hol lehet a legjobb áron megvenni az sw 5000est ?
-
Stirbi
addikt
válasz
T_Stark #4042 üzenetére
nem gyenge a genius 4000res sem
5005ös az 5000resnek a javitott változata , igaz abbol is vannak hibás darabok dehát gari
én elcsesztem hangfal vásárlást aszittem h a 4000res az tuti mert nem olvastm rola problémát csak h én meg belenyultam a tuti hibás darabba rezonált a subwoofer, visszavitem gariba most van ott 2,5 hete , és nemtudják megoldani ,h mást küldjenek helyette(konkrétan 5005öst), szoval sztem vedd meg az 5005 öst, ha meg vmi baja lesz megfogod elviszed gariba és cserélik nekem is azt kellet volna vennem
,
-
T_Stark
őstag
Sziasztok!
5.1es hangrendszer vásárlás előtt állok, de nem tudok dönteni
25...MAXIMUM 30ezer van rá, néztem a Genius 4000et, de kicsit gyengének írták. Esetleg az 5005öt, de olvastam olyanokról hogy búg, ez mennyire zavaró? És az 5000ből elég sokat kellett gariztatni, az 5005 már jobb? Néztem még a Manta Triton MM5500at, de nem tudom jobb lehet e az 5005től... egyre bizonytalanabb vagyok
Bármi jó tanács? -
Hippo
aktív tag
Srácok!
Hogyan kell összekötni a TV-vel, hogy mindegyik hangszóró szóljon?
Milyen kábelekkel? Légyszíves segítsetek!
Köszi!
-
_ak_
addikt
Üdv,
úgy néz ki, h veszek egy erősítőt és amíg nem találom ki, h milyen hangfalakat veszek hozzá, addig a régi 3600 széria hangfalait kötném rá. Viszont egy picit elakadtam az ötlettel méghozzá a kábelezésnél.
Először próbáltam rca kábelt keresni, hátha találok olyat aminek csupasz a másik vége vagy arra rákeresni, h hangfalkábel, de nem jutottam sokra. Eddig vagy veszek rca-rca végű kábeleket és lecsupaszítom az egyik végüket, de ez se nem gazdaságos, se nem stílusos. Vagy veszek szorítós rca dugót és a jelenlegi kábeleket használom fel. Ez már tetszetősebb, de mivel nem vagyok jártas a témában, ezért azt is meg kell, h kérdezzem, h a szorítós rca dugó tényleg azt jelenti-e, h nem kell forrasztanom semmit? Ill amiket találtam azok mérethez kötöttek, mármint, h hány mm-es kábelhez vannak. Ezt egyszerűen kell értelmezni vagyis, h mekkora a kábel átmérője ugye? Tehát esetemben 4mm-es?
Ha esetleg van valakinek egyéb jobb tippje vagy tud ajánlani Pesten vmi boltot, azt megköszönném!
-
Shono
aktív tag
Megjött a "fordítás". SW-HF 5100 test zanzásítva:
--------------------------------------------------------
- A cuccban nincsen 2RCA -> 3,5mm mini-jack átalakító, tehát azt meg kell venni ha pc-re akarjuk dugni a cuccot
- A hangszórók borítása MDF (hasonló mint a fa)
- Mindegyik hangszóróról le lehet szedni az első borítást, kis erő kell hozzá
- Az első ill. a hátsó hangszórók teljesen megegyeznek, kivéve abban , hogy a hátsók rendelkeznek valami pöcökkel, amivel fel lehet őket szerelni a falra. Méreteik: 13 x 22 x 12,5 cm. Ugyanazokkal a membránokkal rendelkeznek, mint az középső hangszóró.
- A mélynyomó gombjai: Standby, AUX/5.1, Channel, EQ. A Channel-el lehet beállítani a különböző típusú hangszórók hangosságát, és a basszust.
- A távirányító nem valami szép, de a hatótávolság nagy kb: 5-6 m
- A mélynyomó bass-reflex technológiát használ. Vann benne valami kis háló, ami redukálja sivítást / susogást.
- Minden surround és a sub gumi talpon áll
- Egyébként egész végig a 5005-tel hasonlítja össze és az jön le, hogy ez ár-érték arányban sokkal jobb.
--------------------------------------------------------
A többi blabla, illetve szám vagy mértékegység, ami ugyebár nyelvfüggetlen.Rendeltem egyet, majd elmondom szubijektív véleményem
-
Adonimus
senior tag
8 ohm-os Genius SW-HF 5.1 5005-re lehet kötni 4 ohm-os 400 wattos mélynyomót?
-
k.zozo.
tag
Szevasztok!
Nekem is a címben szereplő hangfalszettem van 3600-as, Audigy Se hangkarival. Szerintetek érdemes lenne a hangkártyát lecserélni egy használt Audigy 2-re? Azzal szebben szólna a cucc? Vagy csak jobb 5.1-en hallani a különbséget?
Köszi -
Shono
aktív tag
Asszem a Genius SW-HF 5.1 5100 mellett teszem le a voksom. A többi mellett senki nem érvelt egyértelműen, nincs is sok írás egyikről sem. A választásomról ennyit találtam.
Elküldöm egy cimbinek, aki tud lengyelül, aztán majd értékeli. -
Shono
aktív tag
válasz
bluobluo #4029 üzenetére
kb 11 hónap után adta fel. minden előjel nélkül. egyébként számomra igen impresszív hangja volt, ergonómia+kezelhetőség= 10/10, hang = 8/10 (mély kiváló, magas OK, közepe kicsit lehetett volna erősebb)
Mellesleg nem akarlak elszomorítani, de mivel már kb egy éve nem gyártják, nem tudom hol fogsz találni / hozzájutni -
Shono
aktív tag
Közben találtam egy értékelést, de sajnos nem tudok lengyelül :-(
-
Shono
aktív tag
Üdv!
Úgy látom manapság a piacon ez az egyetlen értelmes 5.1 hangcucc. Régebben Logitech G51-em volt, amivel teljesen meg voltam elégedve, de meghalt.
Most szeretnék valami normális 5.1 cuccot, ami nem rosszabb az előzőnél, kérdésem elég lényegretörő és egyszerű: 5005 / 5100 / 6000? Melyiket szeressem?Előre is köszönöm a véleményeket!
-
jobbman
tag
válasz
lovag05 #4022 üzenetére
Hát az Ohm-okkal lehet variálni, hogy 4/8 legyen, ha két hangszórót párhuzamosan/sorosan kötsz össze. Sorosan összeadódnak az ohm értékek, párhuzamosan meg 1/r1 + 1/r2 = 1/Z
Tehát ha a két orion 8 ohmos, akkor ha párhuzamosan kötöd, akkor 1/8 + 1/8 = 1/Z, akkor az R értéke 4 lesz, vagyis az eredő impedanciájuk 4Ohm, így már valószínűleg hangosabbak lesznek, csak akkor mind a két oriont egy genius satja helyett kell bekötni párhuzamosa. Bár így 4 orion kéne, hogy a frontok helyett kösd. Vagy valami másik kis 8ohm-os hangszórót kötsz 1 orionnal párhuzamosan. Vagy szimplán egy 8ohm-os ellenállást kötsz be vel, de ezt nem ajánlom. -
djbahool
senior tag
Sziasztok!
Nekem is van egy ilyen kütyüm, (most nem vagyok otthon), de úgy rémlik, hogy csak RCA audio in van rajta (se koax, se optikai). Javítsatok ki ha tévedek.
Szóval az lenne a kérdésem, hogy ha vennék egy WD TV HD lejátszót, amin van sztereo RCAA out, és optikai out, akkor megoldható lenne-e, hogy megszólaltassal vele a Genit 5.1-ben?
-
-
jobbman
tag
válasz
lovag05 #4019 üzenetére
Na ugye megmondtam hogy megmondtam.
Nincs értelme a satellitjeire kötni ilyen hangszórókat, mert úgysem kapnak mélyet, akkor meg csak akkor van értelme, ha sokkal szebben szólnak mint a genius sajátjai.Esetleg ha megnézed, hány ohm-osak, meg a geniusokat is, akkor lehetne variálni, hogy esetleg jobban szóljonak. Valószínűleg a geniusok 4Ohm-osak, az Orionok meg 8.
-
lovag05
aktív tag
-
bteebi
veterán
válasz
omegamv6 #4015 üzenetére
Kaptam számlát, és ELVILEG garilevelet is (a garancialevelet az Extreme Digital adta, ha adott egyáltalán). De a garilevél nincs meg (szerintem elfelejtettek adni, de az se kizárt, hogy csak simán nem találom). Kérdeztük már, de csak a számlával nem csinálják meg garanciálisan, mindenképp kellene a garilevél is, amiből viszont nem tudnak új példányt kiadni (állítólag ez törvénybe is ütközne
). Szerinted mit csináljak? Próbálkozzak a márkaszerviznél?
Bár ahogy olvastam itt, kb. 1 hónap a szervizelési idő, szóval inkább hajlanék arra, hogy megcsináltassam otthon valakivel (nyilván pénzért), csak ahhoz kellene olyan embert találni, aki ért hozzá
.
-
-
jobbman
tag
válasz
lovag05 #4013 üzenetére
Szólnia kell, hisz az is csak egy hangfal, nem tudja azt se genius, se driver bácsi, hogy mit kötöttél rá.
Mivel a genius a satellitekre nem sok mélyt küld, ezért lehet az orionoknak nem hallod a mélyeit, és talán különböző impedanciája miatt halkabb amúgy is, és a közép-magasat meg elnyomják az eredeti genius satjai.
Próbáld ilyen 5.1 térhatás tesztelővel nézegetni, hogy nem e szól az, csak halkan.
-
Enton
addikt
válasz
lovag05 #4011 üzenetére
Ne is álmodozz róla. Ekkorát soha nem fog kihajtani. Szokás azt mondani hogy célszerű egy 40W erősítőra pl 60W 70W-os hangfalat rakni. Csak hogy legyen kraft benne.
De egy ilyen gyárilag belőtt 5.1-es cucchoz nem érdemes így hozzányulni.150W az összteljesítmény.
Habár a sját hangfalaival bőven jó ez nekem.
-
lovag05
aktív tag
Üdv!
Már írtam, egy másik totyikba, de nem kaptam sajna választ, hátha itt több szaki jár, aki tudna segíteni. Idézem magam...
"Remélem tudtok segíteni, az a probléma adódott, hogy, van egy Genius SW-5.1 Home Theater-öm, eddig ezzel minden szuperál, DE, adódott egy helyzet, így a két első szatelitet kicseréltem, két darab három utas Orion hangszórókra, a bekötés után, viszont nem szól 5.1-be a cucc, sajna, az van, hogy, ha az alaplapi hang driverén az 5.1-es opciót választom, akkor a két Orion hangszóró nélkül mennek, DE, ha azt választom, hogy "Sztereó hangfal", akkor pedig a két három utas hangszórón kívűl, a többi nem szól... Valaki tudja, mit rontottam el? - a két hangszórót a Genius mélynyomóra kötöttem -"
-
bteebi
veterán
válasz
omegamv6 #3988 üzenetére
Sziasztok!
Sajnos nekem is ilyen problémám van
. Edigital-ban vettem még tavaly novemberben, és ugyan még van rá gari, viszont a garancialevelét sehol se találjuk (bármilyen megdöbbentően is hangzik, de szerintem elfelejtettek adni, mert a számla pl. megvan, és tuti nem tettük máshová), anélkül meg garanciálisan nem javítják. Azt kérdezném, hogy ismertek-e olyan szerelőt, aki megcsinálná a helyszínen? Vagy esetleg próbálkozzak a Genius hivatalos márkaszervizénél (az a Fan Hardver)?
Előre is köszönöm a válaszotokat!
(Privátban is írhattok.)
-
Adonimus
senior tag
válasz
omegamv6 #4004 üzenetére
Nekem 1 hónap volt kb. mire beszart... nem mondták mi a baja még egy papírt sem adtak hozzá :S kb 1 hónapig volt távol
Érdekes, hogy ez nem csak egyedi probléma! Lehet valamit gyárilag elrontottak benne! Én arra tippelek, hogy egy biztosíték túl gyenge benne és az megy ki... lehet hülyeség
-
fradi81
veterán
válasz
question man #4002 üzenetére
Hello, nincs rajta csak analóg(RCA) bemenet.
-
question man
tag
nagyon gondolkozom egy új 5.1-es rendszer vételén és a 6000-es geniust néztem ki csak a gondom hogy nem találtam sehol rólla leírást hogy eme kis hangfalszett rendekezik-e koaxiális 5.1 bemenettel
ha netán valaki tud segíteni azt előre is köszönöm
mert a technikai leírásában benne van hogy van hozzá 1 db rca-rca kábel netán ez lenne az -
Adonimus
senior tag
Nah visszajött a kicsike a gariból
Szebb, mint újkorában (1.5 hónapja) És szebben is szól
A mélynyomót beraktam az ágy mögé így még jobban adja az érzést! UP Neki!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 7 7800X3D / Radeon RX 7900XTX 24GB / 64GB DDR5 RAM / 1TB SSD konfig eladó normális áron
- Csere-Beszámítás! Iphone 14 Pro Max 256GB Független mobiltelefon. OLVASS!
- X1 Carbon 10th 27% 14" 2.2K IPS i5-1240P 16GB 512GB magyarított vbill ujjlolv IR kam gar
- IPHONE SE3 2022 64GB TÖKÉLETES ÁLLAPOT , NAGYON JÓ AKKU,GARANCIA, ÜZLETBŐL
- Asus rog strix scar17 (2023) RTX4080 gamer laptop + laptop hűtő
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest