Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Hobby elektronika
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Androidos tablet topic
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Aktív témák
-
Balage79
csendes tag
Én levettem, fölöslegesnek tartom ennyire óvi, ez csak egy billentyű, és Ő van értem nem Én Ő érte.
Tök mindegy szerintem hogy egy csúnya fólia van rajta, vagy ujj lenyomat, de azért fólia nélkül jobban néz ki.
Max ha késöbb el akarod adni akkor nem mindegy, növeli az értékét.De vajon meg éri az a plusz 500 forint hogy hónapokig vagy évekig nézd a fóliát? -
Balage79
csendes tag
Na akkor folyt. köv.
Winampban működik a play/pause, stop, egyéb is csak be kell kapcsolni a global hotkeys-t amit a general preferencesben találtok winamp beállításokban.
Back és a forward gomb is cserélhető (winamp alatt ezek is mennek)
Csináltam reget így egyszerűbb.
Bővebben: link
De van progi is hozzá amivel lehet tetszőlegesen cserélni a gombokat, ez ua amit leírtam a gomb csere résznél a registry-t piszkálja, de valamivel egyszerübb használni mint azt a tutorialt
Most azon próbálkozok hogy a www gombra új IE induljon el, akkor is ha egy explorer van éppen kijelőlve, mert ilyenkor nem új ablakot nyit meg hanem a kezdő oldalra ugrik a kijelölt IE. Ha viszont a calculator gomban beállítom az iexplore.exe fájlt akkor elidul rendesen, mindig új ablakban.
Próbáltam megcserélni a calculator gombjával a www gombot és a calculator, be is állítottam neki hogy miket indítson el, de amikor az a program volt kijelőlve amit elindítottam a calculator gombhoz rendelt www subkey-jel akkor nem nyitott meg új ablakban egy IE-t.
Aki ezt értette elsőre az kap egy sört
Szal ötleteket várok, mert így elég használhatatlan a www gomb. -
Balage79
csendes tag
Akkor egy kicsit a gomb programozásról.
Nekem is az volt a célom hogy ne fusson semmi program, kicsit elkezdetem kutakodni regisztri felé és ez jött össze.
Elindítod a regedit-et, megkeresed ezt a bejegyzést
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer
\AppKey
Ha AppKey kulcs nincsen akkor azt létre hozod, ezen belül létre hozod a gombnak megfelelő számú kulcsot
Key (gomb) Subkey(kulcs)
Back (Internet browser) 1
Calculator 18
Close 31
Copy 36
Corrections 45
Cut 37
Favorites 6
Find 28
Forward (Internet browser) 2
Forward (mail) 40
Help 27
Lower microphone volume 25
Mail 15
Media 16
Mute microphone 24
Mute volume 8
My Computer 17
New 29
Open 30
Paste 38
Print 33
Raise microphone volume 26
Redo 35
Refresh (Internet browser) 3
Reply 39
Save 32
Search 5
Send 41
Spelling checker 42
Stop (Internet browser) 4
Toggle dictation and command/control 43
Toggle microphone 44
Undo 34
WebHome 7
Persze ezekből csak pár van a slimstaron, de bármelyik más bill-hez jók ezek
Ha kész, akkor létre hozol benne egy új karakterláncot ShellExecute névvel(REG_SZ a típus) értéknek pedig megadod a program elérési útját amit indítani akarsz vele.
Akkor hogy egy példa is legyen. A sajátgép gombot kapásból cseréltem total commanderre.A gombnak a rá hivatkozó kulcsa 17. Elérési út pedig C:\Program Files\totalcmd\TOTALCMD.EXE
Így kell kinéznie.
Persze lehet parancsot is adni neki pl. SHUTDOWN.EXE -s -f -t 0 (ez azonnal kilövi a gépet)
command promptban megtudjátok nézni hogy milyen beállítások vannak hozzá csak annyit kell beírni hogy ''shutdown ?''
Vannak viszont gombok amiknek nincsen meg a subkey-e (vagy nem is létezik), csak hexában találtam meg rá a hivatkozást azzal meg nem működik ez a módszer , még ha decimálisba konvertálom sem. (Ilyen a Sleep; Play/pause; Stop; Volume down; Volume up)
Erre viszon találtam egy másik megoldást, ezt nagyon még nem próbálgattam, de elvileg működik.A lényeg csak anniy hogy meg lehet cserélni gombokat ezzel a ódszerrel, és olyanra tudod konfigolni a gombodat amilyenre akarod, de nem muszáj cserélni sem.
Itt a leírás róla.
És egy másik is
És itt a táblázat hogy melyik gombnak melyik hexa felel meg
persze a ps/2 set 1 make-et kell használni.
Amire még figyelni kell az az hogy a hexa párokat fordítva kell beírni majd.
Ez a vége remélem nem lett nagyon zavaros, már elég fáradt vagyok, de gondoltam ezt még leírom.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Balage79
csendes tag
4, ötnél már sípol.
-
Balage79
csendes tag
ÁÁÁÁÁ viszont a szofver egy kalap ****** , nem konfigolhatók a multimédiás key-ek, vagy még nem jöttem rá hogy hogyan
-
Balage79
csendes tag
Na megszereztem végre.
Nagyon király, ua gombok mint notebooknál, és hangja is ua., nagyon könnyű nyomni is őket.
Pár negatívum azért, hiányzik a power up gomb, sleep az viszont van, de azt még sosem használtam.
Biosban beállítottam hogy bekapcsolható legyen bill.-ről a gép, de sem a ctrl+esc, sem a space, sem a power gomb beállítással nem lehetett bekapcsolni a gépet. (mondjuk ez inkább alaplap miatt van, vagy Én bénáztam valamit) Viszont készenléti állapotba simán megy.
Win2k alatt a gombok fele viszont alapból nem megy, de xp alatt mind működik telepítés nélkül, ez megintcsak nem bill hibája, csak ne érjen senkit meglepetés.
Kábel viszont rövid éppen hogy elég (126 cm a dugóval együtt), a volt billentyűmhöz képest a 3/4-e kb., azt azért érdemes megnézni hogy elér e a gépig és nem feszül e nagyon a kábel.
Másik ami nem tetszett és a képeken nem volt rajta hogy a cég internet címe ''www.geniusnet.com.tw'' rajta van a sajátgép ikon és a legalsó led között, engem annyira mondjuk nem zavar, de azért rakhatták volna mondjuk az aljára.
Harmadik dolog hogy ahol le van fóliázva a multimediás gombok alatt és felett, ott olyan anyag van ami egy tök sima, tükröződő felület és az ujj lenyomatok azonnal meglátszanak, Én persze egyből neki estem hogy letöröljem a pólómmal (éppen az volt kéznél), de az anyag annyira sima hogy össze is karcoltam vele
persze ne valami mély és csúnya karcolást képzeljetek el hanem csak aprókat, de ez azért elég zavaró számomra. Ha takarítani kell akkor majd szerzek szarvas bőrt vagy tudom is Én hogy mit
Na most sokaknak úgy tünhet hogy nagyon lehordtam, de csak próbáltam minnél kritikusabb lenni, ennek ellenére nagyon frankó billenytűnek tartom, nem hangos, könnyű nyomni, slim is, szolid dizájn,semmi giccs, ez az amire szükségem van.
Egy nagy hibája van csak és az a rövid kábel.
Kicsit szívtam a vásárlásnál (csak hogy okuljatok azért írom le, nem fikázni akarom a céget, és nem is hibáztatni), eredetileg USB-set akartam és úgy is adtam le a rendelést, de kiment a fejemből hogy rákérdezzek, csak a metro állomáson vettem észre hogy PS/2-est kaptam, vissza is mentem hogy cseréljék ki ha lehet, de nem volt olyan.Persze korrektek voltak mondták hogy ha akarom akkor visszaveszik és leadják újra a rendelést, de az megint 4 nap lett volna, és inkább elhoztam a ps/2-est. Már nagyon rá voltam izgulva
Vegye meg mindenki nyugodtan, jó vétel lesz.
[Szerkesztve] -
Balage79
csendes tag
Szerencsére felhívtalak benneteket mielött elmentem volna érte
, rendelést is már leadtam e-mailben.
-
Balage79
csendes tag
Akkor igyekezz, mert addigra el fog fogyni
legalább is holnaptól minusz 1 lesz a raktáron.
Nekem is az az egy bajom van a luxemate-tel hogy össze van nyomva, egyébként azt vennék.
Megkérdeztem egy ismerőst azt mondja hogy USB-vel néha baj van, akadhat hardware-rel, nem minden cucc szereti az USB-s bill.-t
meg ha már ott a ps/2 akkor inkább ott foglalja a helyet.
Azt viszont még sosem próbáltam hogy usb-ps/2 átalakítóval megy e egyáltalán a bill., gondolom igen -
Balage79
csendes tag
Hi all.
Én is ilyet szeretnék venni, extremnél van is, meg olcsóbb is, viszont ott lehet kapni még luxemate-et is, az sem piti.
http://www.edigital.hu/eshop/termek_adat.php?aptus=21_91&termek_szam=2731
Engem legfőképpen az érdekelne hogy ps/2-est, vagy usb-set érdemes e venni, és miért
ÁÁÁÁÁÁ valaki gyorsan válaszoljon, mert holnap már mennék érte.
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Nők, nőügyek (18+)
- Adatgyűjtő gumik miatt korlátozhatják a Pirellit
- Gurulunk, WAZE?!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 11 / 64 GB / 85% akkumulátor / 12 Hó Garancia
- Kimaxolt verzió! - 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070, 1TB SSD, 64GB
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest