- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- E-Book Off topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Androidos fejegységek
- TCL LCD és LED TV-k
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bluetooth hangszórók
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
válasz Synthwave #32 üzenetére
Hagyd, felesleges. Én megpróbáltam rávilágítani a számára, hogy amit vár, az nem működik. Most ő is bemutatta ezt. Ennek ellenére nem esik le neki. Mert egyszerűen nem tud elvonatkoztatni, nem tudja értelmezni a szóképeket, és nem ismeri a többértelmű szavakat sem (ú, hogy ezek a nyelvtani fogalmak honnan és hogyan jöttek fel bennem, azt nem tudom - lehet, hogy úgy, mint a viccben a nap ). Neki az való, hogy 'Megjelent XY termék, ezt tudja: ....' és pont. És ahogy látom több fórumtémában is, vannak még páran, akik mindenbe is bele tudnak kötni. Akármit is csinálsz. Ez van... Manapság, mindenki mindent is jobban tud, mint azok, akik ehhez értenek.
-
virkir
veterán
válasz Synthwave #32 üzenetére
Senki nem mondta, hogy szakmaibbak de jobbak mint amiket kitalálsz.
Hajtani a kocsit szokás ami előtt a pacik vannak, a szélgép meg egy bazi nagy légcsavar amit egy bazi nagy motor hajt, hogy valóban szelet csináljon pl egy filmhez.
De fent már írtam, hogy a ledek sem nagyon szoktak táborozni.
Meg ugye a fekete bárány általában az akit kiközösít a család nem pedig egy kivétel az átlagból, ami felénk, "eltér a többitől", vagy ha cizelláltan szeretnénk fogalmazni akkor "kilóg a sorból" ."Nekem papírom van róla, hogy értek hozzá" by Glenda
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Ühüm. Nekem barátom a Google. Ezért is vártam tőled a nagy revelációt, hogy mi az, ami eddig elkerülte a figyelmemet, de nem jött.
Már csak azt kellene megindokolni, hogy ezek mitől szakmaibbak, mint a léghajtó vagy a szélgép. A fúvó még csak-csak, a léghűtő (pontosabban léghűtés), amit chipekre raksz és blokkot is tartalmaz, de a többi már tényleg vicces. Ezekbe biztos soha senki nem kötne bele random. "Szellőztető". Ez a legjobb.
[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
virkir
veterán
válasz Synthwave #28 üzenetére
Parancsolj
Lehet válogatni, bár van ezek között is ami nem igazán egy IT portálra passzoló.[ Szerkesztve ]
"Nekem papírom van róla, hogy értek hozzá" by Glenda
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Akkor várom a szinonímákat.
Mármint komolyan.
[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
virkir
veterán
Azt ne felejtsd el, hogy ez egy "szakmai" fórum mostanában már inkább idézőjeles.
A szóismétlés meg elkerülhető a fogalmazásgátló szedésének ideiglenes felfüggesztésével.
A ventilátorra vannak hellyel-közzel megfelelő szinonímák de se nem léghajtó, olyan van hogy szélhajtó de az nagyon másra van, se nem szélgép mert az meg elfújná az embert székestül asztalostul.
Már nem először olvasok ilyen modoros hülyén megfogalamazott cikket ."Nekem papírom van róla, hogy értek hozzá" by Glenda
-
motorhead
aktív tag
Egyszer rákerestem erre e a nyelvtani felizgatásra. Alig tudtam megértetni a google-al mit is keresek valójában, minek nevezik ez a fajta jópofizós, cukiskodós, áznevezgetős fogalmazást. Aztán nagynehezen tényleg valami nyeltani szószedetben rátaláltam erre a fogalmazás módra, ami kizökkenti az olvasót (ezek szerint nem csak engem...) sőt, idegesíti is főleg egy szakmai szövegben, ha ilyet olvas. Most persze nem jut eszembe ennek a hivatalos leírása, minek is nevezik ezt.
[ Szerkesztve ]
..--OLDSCHOOL FOREVER--..
-
őstag
Szerintem...
Egyrészt van olyan, hogy szóismétlés, amit már egy átlag író is igyekszik kerülni. Ekkor kerülnek képbe az adott dolog különböző szóalakjai, 'megfejtései' is (akár vicces megfogalmazással is).
Másrészt lehetne teljesen szárazon leírni egy valag adatot, és akkor meg is lenne egy hír. Persze lehet, akkor meg a kutya nem olvasná el.
Harmadrészt... Az fel sem tűnik, hogy volt "fekete bárány" említése is, aztán sehol egy ilyen állat? És a "fehér köntös"-t sem láttam sehol, pedig... Mégis tudom, hogy miért vannak leírva, és hogy mit is akarnak jelenteni. Mert ezek olyan 'képek', mondások, mittudoménmik (most nem jut eszembe a nyelvtani megfelelőjük - és különben is csak kegyelem 3-as voltam nyelvtanból, mert az ilyen elméleti vicik-vacakokat nem tudtam megjegyezni ), amik az átlag olvasónak többlet jelentést adnak. Persze, aki bele akar mindenbe kötni, annak teljesen mindegy, mert annak a száraz adatokon kívül minden más 'felesleges' szócséplés. -
tibaimp
nagyúr
Mans20: Fasza!
Steve1207: az a lap, amit annó kinéztem fehér nyákos volt, de annyira túl volt árazva, hogy így nem lett belőle semmi.
yericho800: tényleg jó kis házikó, csak ma már nem kapható, helyette vann ak az üvegpaloták, amik annyira nekem nem jönnek be.
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
Acélfarkas
senior tag
P600s tg van itt, igaz fekete. Nálam az átlátszó oldallap kizáró ok.
"Nem kérdőjeleztem meg, hogy hülyeséget mondasz!"
-
kromatika
veterán
Szerintem jól sikerültek.
-
Steve1207
veterán
Bezzeg anno a Soltek fehér, piros meg lila lapjai a 2000-es évek elején. Most meg már annyiban kimerül, hogy "fehér" pl, amikor pár fedőelemet/bordát ráaggatnak pluszba.
4070: én amúgy elvártam volna, hogy a sima megáll egy standard 250mm-ben maximum, nekem még ezek is űrcirkálók.
.
-
lujo10
aktív tag
+1 de utáltam anno, amikor csak azért nem vettem meg egy amúgy szimpi kártyát, mert félő volt, hogy talán el sem fér az épp aktuális házikóban.
Egy igazi férfi Internet Explorer-t használ -> Kaland, veszély, kockázat. (Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: "Köszönöm Uram, hogy legalább nem hullámzik!") Navigare necesse est, vivere non est necesse. Ja és Széles Utat!!!
-
tibaimp
nagyúr
Mert alapvetően "fehér" a géped?
Én annó évekkel korábban gondolkoztam egy fekete-fehér gép építésén, mint egy nagyon egyszerű "modding", ha szabad így nevezni. Annó lehetett kapni fehér alaplapot, ha jól emlékszem Sapphire volt (nem túl híres az alaplapjairól). Háznak meg ez volt kinézve: [link]
Végül nem lett belőle semmi.
[ Szerkesztve ]
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
-
Mans20
addikt
Remélem a dual lesz nálunk fehérben is.
-
milszab
senior tag
válasz Találtgyerek #12 üzenetére
Nekem volt 3070 Dual, baromi halk volt.
-
Találtgyerek
veterán
Tesztek alapján a Dual is bőven elég hűtésileg.
06-3o/9759I39
-
csendes tag
Az Asus Dual verzióval szemezgettem, úgy tudtam, hogy a non-OC modellek 599 USD-k lesznek. Firstshop-on már vannak 4070-ek, 329.750. Oké. Azért az 970 dollár. Akkor marad a 2060 Dual.
Mesélj, milyen érzés?
-
félisten
-
-
virkir
veterán
Akko mi egy l-el?
Érdekes módon a második mondatban még nem szaladt el a ló, ott még ment a ventilátor.
Ja és a többi erőltetett jópofizást nem is említettem.
diagnosztikai LED-ek táboroztak le holnap meg szedik majd a sátorfájukat aztán tovább állnak.[ Szerkesztve ]
"Nekem papírom van róla, hogy értek hozzá" by Glenda
-
tibaimp
nagyúr
Végre! Van köztük 300 mm alatti is, nem csak akkora batár, mint az eddigiek (beleértve az amd féle XT és XTX kártyákat is)
-
virkir
veterán
Ezt a szélgép meg léghajtó baromságot nem lehetne már elfelejteni?
Mi ma bánatért olyan nehéz kiírni, hogy ventillátor?
Mert nem, ezek nem szélgépek, jó lenne legalább utánanézni a dolgoknak mielött egy marhaság elterjed."Nekem papírom van róla, hogy értek hozzá" by Glenda
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Lexus, Toyota topik
- 20 éve regisztráltam
- AliExpress tapasztalatok
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Path of Exile 2