- Fával feldobott, kábelrejtő Lancool ház tűnt fel a Lian Li portfóliójában
- Futtasd helyben a Qwen3-at: ingyenes nagy nyelvi modellek az Alibaba konyhájából
- Színes, szemkímélő E Ink monitor jött a BOOX gondozásában
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- 8 GHz felett ketyeg a G.Skill legfrissebb, 128 GB-os memóriacsomagja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- 3D nyomtatás
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen monitort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Reac^
őstag
válasz
VR6-Fan #1196 üzenetére
Mutass nekem 10%-nál nagyobb különbséget. Persze azonos órajel mellet, nem úgy hogy a 256os agyon van tuningolva.
Még mindig nagyon sok az a 3-4ezer azért a plusz ramért, annyiból megvan rá a normális hűtő.
(#1193) Rick4 : 3dm06-ban 1280 a default teszt...
[Szerkesztve] -
Reac^
őstag
A plusz pájpokból adódóan, egyértelműen következik, hogy ahol egy átlag ember számára elérhető szintre tuningolt 7300GT befelyezi, kb ott kezdi a 7600GS DDR3 (GST) alapon.
Ha új kártya vásárlása előtt állnék biztos hogy GST-t vennék, bár az innó féléhez helyből kell hűtőre költened, míg a galaxynál ez nem probléma (még a nem zalmis esetében sem), nagyonzárójelben: (((viszont az elvileg kevésbé tuningosabb))).
Ha az ár számít, (meg ha nem is), akkor is 128mb-ost vennék, mivel itt is leginkább ponthajhászásban meg a kivetítőn full graffal jáccásban hozható ki a 256os előnye.
Főleg, mivel tényleg a nyakunkon a 8000es széria közepes kártyái, ezért még azt a plusz 3-4 ezer forintot is sajnálnám a több memóriásra. Viszont biztos, hogy nem lesznek ilyen jó árai a 8as közepeseknek mint a mostani 7eseknek. Arra várni kell majd bő fél évet, hiszen miért csökkentenének árakat, ha nincs konkurencia. -
Rick4
félisten
hát, megmondom őszintén, én nem egy kártya tesztben elért eredményére gondoltam, hanem arra, hogy a nagy többség mit érez, megéri e a 7300Gt-met odaadnom a hugomnak, és magamnak berakni egy 7600GST-t. nyilván van eredmény 1-30-500 kártyáról is, de van vélmény is róla, ez utóbbiak érdekeltek volna..
a kép nagyobb méretben is: [link]
[Szerkesztve] -
Rick4
félisten
válasz
elfelejtette #1188 üzenetére
tessék:
[Szerkesztve] -
Reac^
őstag
Ez hihetetlen, ha jártál volna az 1.hsz környékén akkor nem kérdeznél ilyesmit. Lehet hogy jártál, viszont akkor nem voltál elég körültekintő, mert a pár öszegyüjtött link között szerepel a kérdésedre is a válasz.
[link]
És hogy ha itt nem fetétlenül a cikk címére koncentrálsz és nem az sli-s eredményeket nézed akkor láthatod hogy szerepel a két általad kívánt kártya a tesztben. Ráadásul 4 féle ''módban'' tesztelve, tehát nem is kérdezheted hogy tuningolva vagy alapon, vagy egyik tuningolva másik alapon vagy fordítva mi a különbség a két adott kártya között.
Na már nemtudok gondolkodni, lehet a végén már baromságot irtam... -
Rick4
félisten
kinéztem egy ilyet:
Videokártya PCI-E Inno3D GeForce 7600GST 256MB 23 992 Ft 28 790 Ft mennyivel jobb ez, mint a 7300GT-m? (3DM03 kb 10500 pötty, 3DM 06 alapon 2816 pötty)
[Szerkesztve] -
Macka
veterán
Reac:
Hogy állsz a hűtéssel? -
Macka
veterán
válasz
Sir McMonk #1179 üzenetére
Én a 7600Gt-k listájára gondoltam, ahol DDR3-as 7600 Gs-ek vannak.
-
Macka
veterán
A 7300 Gt-n 8 pixel futószalag van, a 7600 Gt-n 12. Kb 20-25%-val nagyobb a teljesítménye. Én most szereztem 7600 Gt Galaxy-t, és alapfeszen 725/920 Mhz-n szaladgál.
Kb egy közepesen v-moddolt 7300 Gt DDr3-nak ott a vége, ahol a 7600Gt DDR3 kezdődik. ( Legalábbis Mark05-ban )
A 7600 Gs magja azonos a 7600 Gt-vel, csak alacsonyabb az órajelük. De ezen pár kattintással segíthetünk. Rover listáján a 7600 kategóriában az első 3 helyen tuningolt 7600 GS-ek vannak. Szal mennek rendesen.
[Szerkesztve] -
mennyire melegszik a kari? a zalmis?
-
Rick4
félisten
szevasztok. lenne egy kisebb dilemmám vehetek egy ilyen kártyát, és az enyémet átrakom a hugom gépébe: Inno3D FX 7600GS 256MB PCI-E kérdés, hogy mennyire járok jól, ha a ddr3as galaxy 7300GT-met cserélem le.
-
engem most akkor konkrétan a rivatuner fog érdekelni! de azért köszi
-
sziasztok!
egy kérdés. nvidiahoz milyen olyan hasonló progi létezik mint az ati tray tools? köszi! -
djtoomi
addikt
Hali!
Na meséltem már multkor hogy nekem is van egy Galaxy 7300GT GDDR3 128MB Zalman-os karim.Na most egy kicsit meghúztam ATITool-al és a nem teljes vége(vagyi még tovább birná az 635/860.Eddig tök jó nemsokára lessz 1 giga ram-om a gépbe kiváncsi avgyok mennyit hoz 3DMark-okban mert még 512 rammal nem csinálok semmit.Eddig örülök hogy ilyen jól húzható és még ram süni is van rajta sal nagyon zsir kari. -
válasz
elfelejtette #1164 üzenetére
hát figyu. ha zalmanos gdd3 ram és agp -s (nekem nincs még ppizem ujra... nem is akarok megválni töle lásd adatok) 20 - 25 között az tökéletes. ez a kari ami most van 60k volt... ezzel is megvagyok elégedve maximálisan. ami lényeg a guild wars, battlefield ek fussanak max / high on nagy felbontáson.
szóval köszi az infókat! -
válasz
elfelejtette #1160 üzenetére
hát akkor 1 zalmis mindenképpen megérné nekem
-
-
juhi07
senior tag
Hy
Szerintettek egy Asus 7300GT Silent 256Mb pc-e vgára rátennék egy Amd 3200+ Proci ventilátorát akkor hánny fokkal menne lelyebb??
És szerintettek megérné vagy nem??? -
Rover623
félisten
válasz
elfelejtette #1156 üzenetére
LOL...benéztem...
-
ktommy91
addikt
[link] Egy gyenge eredmény vistával(Aero on)tehát ha a számításaim nem csalnak akkor ~13%-os lemaradás az xp-hez képest. Akik kérdezgették,hogy egy 7300gt elég-e a vistához azoknak azt mondom hogy igen(az aero gyünyörűen fut),de még nem ajánlom a váltást a kiforratlansága miatt.
-
ktommy91
addikt
válasz
tejesember78 #1146 üzenetére
Utánnanéztem és viszi a 800-as FSB-t.
-
Rover623
félisten
válasz
Thomas1 #1151 üzenetére
Szerk: most nézem 18000k, jó drága proci.
Szvsz nem olyan drága...az ennek megfelelő 775 ''lábú'' procc az 531-es 16-17k körül van...
A kifutó technika egy idő után mindig drágább lesz kicsit...nézd csak meg az azonos teljesítményű VGA karikat PCI-e és AGP kivitelben...ott ennél durvább difik is bejátszanak... -
Thomas1
addikt
válasz
tejesember78 #1146 üzenetére
Az, hogy s478, még nem garancia, hogy a lapod ismeri a Prescott magos 800-as procikat, nézz utána a lapod leírásában.
Tápból én is FSP-t ajánlok, egy 350-es bőven megteszi, és nem is kerül tízezrekbe.
Szerk: most nézem 18000k, jó drága proci.
[Szerkesztve] -
sziasztok!
agp -s 7300 gt -t 256 megás és GDDR3 -as létezik / mennyiért / milyen?
köszi! -
tejesember78
tag
azt írják hogy s478 úgyhogy úgy néz ki jó lenne ez már megfelelne a karihoz vagy van esetleg jobb választás. Ennek az ára 18000k.Vagy esetleg használtat érdemes lenne venni?
Ja még egy fontos dolog gondolom a remek codegen 300w-os tápomat felejtsem el abbol mekkorát és milyen márkát ajánlanál -
Reac^
őstag
válasz
tejesember78 #1144 üzenetére
Előbb járj utána, hogy kompatibilis-e az alaplapoddal (foglalat).
-
VR6-Fan
veterán
válasz
tejesember78 #1142 üzenetére
első szerintem még northwood mag
köv kettő prescot
box: van hozzá doboz és gyári cooler -
tejesember78
tag
ne haragúdj lehet hogy nem ide tartozik de mia három kártya között a külömbség
intel p4 3000/800 Mhz
intel p4 3000/800 Mhz 1Mb
intel p4 3000/800 Mhz 1Mb Box
bocsi véletlen nem a válaszra nyomtam
[Szerkesztve] -
Reac^
őstag
válasz
tejesember78 #1139 üzenetére
Vagy rárántassz a celeronra olyan 3,2-3,4 környékéig, és akkor nem lesz annyira ''érezhető''. Viszont 3dmarkban és játékokban ne várj olyan eredményeket mint egy ''újabb'' konfiggal.
-
VR6-Fan
veterán
válasz
tejesember78 #1139 üzenetére
Szia!
2.6GHz-től felfele P4(prescot) -
tejesember78
tag
sziasztok szeretnék beújítani egy agp-s galaxy 7300 GT 128Mb ddr3 karit.Érdeklődnék mekkora procit és milyet ajánlanátok ajánlanátok a karihoz ha a jelenlegi kevésnek bizonyulna.
celeron 2666Mhz
alaplap p4p800e-delux s478
[Szerkesztve] -
Thomas1
addikt
Hüpp-hüpp, most adtam fel a kis kártyám a postán.
Holnap viszont érkezik a Gainward 7600GS 256MB DDR3-as karim a gépbe.
A tulaj 600/1600-on használja, remélem megy ez feljebb is, úgyhogy a régebben megígért kis tesztet most tudom pótolni, úgysem láttam nagyon itt ilyen kártyát. -
-
opel8v
tag
válasz
elfelejtette #1128 üzenetére
a kényszer vitt rá. kellett a kp. Viszont nem olyan szép a képe mint az atinak volt.(nfs carbont) Nem simák a vonalak hanem darabosak. De ennyi pnzért nem fogok sirva fakadni. Lehet bepróbálok 256-ost is. Ezt meg eladom.
-
taxi
aktív tag
Segítsetek légyszíves.Most raktam be a gépembe ezt a karit(ddr3 256MB Galaxy Premium gyári Zalman)-91.47 driver. A problémám az,hogy játék(COD2)közben lefagy,volt rá eset,hogy újraindult.Ugyanakkor a 3dmark06 símán lefut(2736p.)Memtest rendben.Előre is kössz.
-
elfelejtette
veterán
Hali!
Az a 10394 pont már sokkal reálisabb eredmény. Nálam ugyanezzel a Driverrel a karim a 2800+ Sempronnal alapon 9396 pontot csinált, ill. ha 1.6GHz-ről 2GHz-re húztam a procit, úgy kapott a kari alapon 10056 pontot. Legjobb eredményem alapfeszen 12404 pont, ekkor a kari 680/1680MHz-en ment. Az X1650XT így ár/érték arányt tekintve simán lefőzve!
Amúgy grat a választásodhoz!
Üdv. -
Thomas1
addikt
Ez egyértelműen kártyahiba, ha még a megadott gyári értéket sem bírja.
A tuning soha sem garantált, de a gyári értékeket vinnie kell. -
Macka
veterán
válasz
Sir McMonk #1105 üzenetére
Hi! De te tudtad tuningolni, akár a gagyi CoolBits-el is. És -gondolom -nem csinált kékhalált, és nem indult újra, mikor az optimális beállítások automata észlelése során 10 Mhz-val alacsonyabb erdményt hozott ki,mint a default.
-
opel8v
tag
Hali
Vettem egy inno3d 7300gt-t ddr3 as ramokkal(1,4-es). A gondom hogy szerintem nem hozza a formáját. A lapom egy msik8n neo f4 v3.0 a proci egy a64 3700+ (sandiego 1mb). 3d mark 03-ban csinál a cucc 6080 pontot. 2 kártyát vettem egyik havernak ment. msi 945-ös lap P4 proc 10000 felett hozott neki alapon. Ha felhúzon a gput 600-ra és a ramot 1600ra akkot is csak 7040-et csinál. mi lehet a baj? -
-
Leybold
csendes tag
-
Leybold
csendes tag
válasz
Thomas1 #1107 üzenetére
Sajnos nem megy úgy sem.
Anno a TV-Tool nevű program megjelenítette a kari TV-Out-ért
felelős chip-jének a típusát, mely alkalmas volt arra, hogy egy esetleges ''none'' info
esetén tudjuk, hogy vmi nincs rendben a kártyával.Sajna ezeket a karikat már
nem támogatja a progi.Létezik esetleg vmi megoldás (software), mely képes
info-t adni erről? -
Leybold
csendes tag
Sziasztok!
GF7300GT videokártyám van és egyszerűen nem tudom rábírni, hogy érzékelje második megjelenítőként a TV-t.
A problémámat már írtam a TV-Out topic-ba is, csak esetleg akad vki a 7300GT
tulajdonosok között, aki tudna segíteni.
Köszönöm!
Bővebben:
http://prohardver.hu/p.php?mod=40&id=7733&start=2127&len=1 -
Sir McMonk
aktív tag
Hi!
Érdekes - vagy inkább bosszantó - de tény, hogy a 3DMark05 nálam is produkált hasonlókat. Amíg Galaxy 7300GT-m volt, mint minden rendes, tesztet komolyan vevő, s abból gyakran túlontúl is messze menő következtetéseket levonó felhasználó, én is futtattam őket szépen rendben - ezen próbálkozásaim során még egy jó kis driver-összehasonlításra is futotta (ld. 1. hsz).
Az persze az eredmények alapján is látható, hogy nem egyszer - inkább többször - simán végigmentek a 05-ök, de előfordult a bosszantónál sajnos többször is, hogy megállt a teszt. És mindig a CPU-nál, persze. A következetesség kedvéért azonban mindig emelt proci órajellel teszteltem és mindig ugyanannyival (egy-két homokszemet leszámítva), így nekem eszembe sem jutott a videokártyát okolni a probléma megjelenésével kapcsolatban, inkább a CPU OC-t éreztem ludasnak, ami viszont meg azért nem jó, mert sosem járattam a CPU-t ''határon'', mindig csak kényelmes FSB-t kapott, emellett pedig a fagyás nem egyszer default procibeállításokkal is megjelent.
Ez nem jó így, gondoltam először. Aztán tekintetbe vettem, hogy a 3DMark05-öt leszámítva minden téren tökéletesen dolgozott a kártyám és a proc is, így nemes egyszerűséggel keresztülsz@rtam ezt a problémát. -
Rover623
félisten
-
Macka
veterán
válasz
Rover623 #1102 üzenetére
Igen dolgozam, kb. 6 éve. Gimi mellett besegítettem haver boltjában. Ez kb 6-7 éve lehetett. Akkor még nem volt PH![ -sajnos -.
De mi a boltban tuningoltuk a gépeket. Pentium I. -ket 166 Mhz-ról 188-ra jumper rakosgatással. Nyilván nem szedik le a hűtéseket a karikról, legfeljebb maguknak, vagy ismerősnek, nem is vártam volna el tőlük, csak az nem volt szimpatikus, hogy ennyire lenézte a fórumokat/fórumunkat.
HANGSÚLYOZOM: NEM MINDEN BOLTI ALKALMAZOTT ILYEN!!!
[Szerkesztve] -
Rover623
félisten
Nem álltam le vitatkozni vele, ráhagytam. Nekem egy gépem sem ment soha defaulton, anno dolgoztam szaküzletben is, és esetleg ha ők is olvasnák a fórumot, akkor tudnának segíteni. Mert azt csodálatosan elmondja, ami a dobozon van, de lövése nincsen arról, hogy mi az az A/2 vagy B/1 mag.
Tényleg dolgoztál szaküzletben?
És te olvastad a PH!-t...?
És tényleg leszedhetted/leszedhettétek az összes vacsiúj VGA-ról a hűtőt...? -
Thomas1
addikt
Fórumokról valóban rengeteget lehet tanulni, én sem vagyok informatikus, de valahogy többet értek érdekes módon a gépekhez, procikhoz, tuninghoz, mint sok infós ismerősöm. Persze Java, vagy C++ alatt ők nyernek, de ha tuningolni, vagy megfelelő alkatrészeket kell kiválasztani, akkor mindíg előtérbe kerülök, hogy rakjam össze nekik a leendö gépüket.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest