- Töretlen a szilícium-karbid chipek népszerűsége
- Musk megerősítette, újabb országban indult be a Starlink
- Ígéretet tett a Microsoft, az EU szabályai szerint játszik
- Fával feldobott, kábelrejtő Lancool ház tűnt fel a Lian Li portfóliójában
- Futtasd helyben a Qwen3-at: ingyenes nagy nyelvi modellek az Alibaba konyhájából
- Nyomtató topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- OLED TV topic
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Projektor topic
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
elfelejtette
veterán
válasz
WonderCSabo #3797 üzenetére
Vagy bármelyik molex csatin a fekete vezetékhez.
Vagy a burkolathoz. (Azt hiszem.) -
barnam_
nagyúr
válasz
WonderCSabo #3797 üzenetére
A feketét (a föld) kösd a kártya fém részéhez.
-
Márton
nagyúr
Áhoj!
7300GT DDR3-asból létezik gyárilag passzív, AGP-s karesz?
[Szerkesztve] -
elfelejtette
veterán
válasz
CPT.Pirk #3787 üzenetére
Régebben arról ment az agyalás, hogy egy rendes driverrel hogyan lehetne ezt a karit fizikai gyorsítónak használni olyan lapokon, ahol nincs 2db x8 v. x16 PCI-E sín az SLI-hez, de az 1db x16 mellett van x1-es.
(Amúgy a Digit-Life teszkonfigban láttátok a tápot? Tagan 1100W!Vajon elbír egy 8800Ultrával?)
-
fagy53
nagyúr
A tesztek alapján az 500MB/s sávszél. miatt a játékokra kevéssé alkalmas, de filmet SLI nélkül 2 karival 4 monitoron simán lehet nézni.
Sata??: tudnánk, de veled együtt mi sem tudjuk melyik az az ellenállás amelyiket satírozni kellene. A múltkor 16 lábat írtam 14 helyett, bocs.
Kellene kép arról a 14 lábú IC-ről amelyik a SLI csati alatt van, de csak akkor ha látni lehet a feliratot rajta!
[Szerkesztve] -
Joci??
senior tag
Nekem nem tudtok segíteni?
-
fagy53
nagyúr
válasz
WonderCSabo #3785 üzenetére
Üdv!
Itt a kért segítség:[link] -
Reac^
őstag
válasz
WonderCSabo #3782 üzenetére
Esetleg láthattam, de az se ma volt... Majd ugy is jönnek a kollégák.
-
Yutani
nagyúr
1xPCI-Express cstolóval ellátott Galaxy 7300GT:
Teszt: [link] (Digit-Life)
Személyes megjegyzés: idétlenül és sérülékenynek néz ki az 1xPCI-E kártya design. -
Reac^
őstag
válasz
WonderCSabo #3775 üzenetére
Én nem vennék 76GT-t... én olcsóbban vennék 76GS-DDR3-at. De ezt már túltárgyaltuk nagyon soxor.
Ugyanaz az agp-s kártyák voltmodja is, és asszem hasonló helyen is vannak a megfelelő ellenállások.
Köszönöm a dícséretet... én csak mint hobby űzöm a hokit, de nagyon imdáom. -
WonderCSabo
félisten
válasz
elfelejtette #3778 üzenetére
Köszi az infókat. Lehet hogy az enyémre se ártana egykis grafit
-
elfelejtette
veterán
válasz
WonderCSabo #3777 üzenetére
Fagy53 és Aggregátor fórumtársak vmoddolt AGP-s karival nyomják a teszteket. Fordulj hozzájuk bizalommal!
-
WonderCSabo
félisten
válasz
elfelejtette #3776 üzenetére
OK. Megnézem. Mondjuk szegény kártya húzva nem kicsit melegszik... És a gond az, hogy jobban is menne, ha nemcsak alapon tudna menni a memó. GPU-t akár 650-re is fel lehet húzni... Ezé kéne vmod, de AGP-n még senkinek se láttam, és nem én akarok lenni az első tesztelő
-
elfelejtette
veterán
válasz
WonderCSabo #3775 üzenetére
Hy!
Szívesen látnánk tőled teszteket. Mondjuk fraps-szal mért FPS értékeket 1024x felbontásban HDR-rel és anélkül, városban és erdőben. Meg persze harc közben is!
Üdv. -
WonderCSabo
félisten
válasz
AMD Power #3773 üzenetére
Én tökéletesen meg vagyok elégedve 7300GT-mel, bár enyém még AGP-s is... Nézd meg a konfigomat, megy vele OBlivion 1024*768 Large texture HDR. Szóval jó kis kártya ez. Ettől függetlenül ma én is 7600GT-z vennék.
Hát ebbe a topikba is régen jártam. Akkor is egy h.sz erejéig.
Reac: Akárhányszor nézem, rohadtul tetszik az avatarod
[Szerkesztve] -
Reac^
őstag
válasz
AMD Power #3773 üzenetére
Az 99% ban egyezik a 76GS-DDR3 al vagy 76GST-vel. Bár én a manapság megjelenő játékok miatt nem vennék már 76osat sem. Persze tudom hogy azért egy árkategoriával feljebb van a 86gt, de most érdemes kiadni érte annyit amennyibe kerül (vicc). Amúgy 2hét múlva jönnek az ati kártyái és elvileg 86 áresés lesz...
-
fagy53
nagyúr
Dehogynem, biztosan lehet, de nem láttam az IC-ken a típusjelzéseket mert pont ott nem volt éles.Én kizárólag forrasztásos vmodd-ban tudok segíteni ehhez kell a 6549 típusszámot viselő 16 lábú IC megkeresése, kettő van belőle.
Ha a ceruzás vmodd mellett döntesz, akkor egy ellenállást kell keresni amely ennek az IC-nek a 4-es lábára csatlakozik és ezt kell satírozni. -
-
AMD Power
titán
Mennyire vagytok meg elégedve a játékok alatt a 7300GT-vel?
-
Joci??
senior tag
Sziasztok!
Reac jóember küldött ide hozzátok az úgynevezett problémámmal!
Lenne egy naggyon gagyi Eagle 7300GT-m pci-e, de nem a ddr3 hanem a 2-es van még! szóval naggyon lassú a picike és szeretném egy kicsit ha lehet akkor nagyon meg tuningolni! Reac kollega még nem fogalkozott DDR2-es verzóval és ezért hozzátok küldött hátha megtudjuk oldani kicsi bajomat! ha tudtok segíteni akkor nagyon megköszönném ha nem akkor is!remélem az elöbbit!
képetket küldök szívesen a kártyáról! -
Sunsetjoy
aktív tag
Köszi a válaszokat!
Kiderült belőlük a lényeg, miszerint marhára nem érdemes foglalkozni a dologgal:)
De legalább helyre került egy-két dolog, sebességek, hőmérsékletek és feszültségek terén. Hiába no a hardveres témában nem vagyok vmi prő:)
u.i.: amúgy meg részben kiváncsiság is vezérelt a megoldásban... -
fagy53
nagyúr
-
fagy53
nagyúr
válasz
Sunsetjoy #3750 üzenetére
Üdv!
Dícséretes dolog a gondosság, de ez ebben az esetben felesleges, mert a kari túlélési esélyeit sem nem rontja, sem nem javítja ez a kímélet.
A gyári beállítással több tíz év a kari várható élettartama, ez természetesen a hűtésre nem vonatkozik.
A hibák bekövetkezésének valószínűsége a hőmérséklet és a feszültségek abnormális növekedésével nő.
A kari elektronikus alkatrészeit legkevesebb 70°C maximumra gyártják, a paramétereket is ezen a hőmérsékleten kell hozniuk.A fokozott terhelésű alkatrészek pl. GPU ennél is magasabb hőmérsékleten működnek üzemszerű körülmények között.
Egy gyakorlati esetben látom értelmét a downgrad-nak, régi játékok igen magas FPS-eket produkálhatnak feleslegesen melegítik a GPU-t és a memóriát, ilyenkor látom értelmét az extrém alacsony órajeleknek.
[Szerkesztve] -
Sunsetjoy
aktív tag
Hali!
Tudom hogy a fanatikus overclockerek hülyeségnek(?) tarthatják a kérdést, de foglalkozott valaki downgrade-el? Az gondolom nem rontja a kari túlélési esélyeit ha kímélem:D
Próbálkoztam 1-2 progival, de valahogy nekem a Powerstrip megoldása látszik igazán egyszerűnek és müködőnek.
Jelenleg a Galaxy Geforce 7300 GT (gyári 500/700) most minimum pixel clock (asszem az a 2D clock) 134 Mhz (a 300 helyett), míg a memória órajele 317 Mhz (a 700 helyett).
Kérdésem, hogy tud-e valaki ennél durvább megoldást, illetve némi infót a folyamatról, stb. előre is köszi! -
Eagle16
addikt
Na így elsőre 6620 pötty, minden alapon 2005-ös markban, semmi tuning, sokhónapos windows, meg azt se tudom mi hogy van beállítva
(nem engedi a klasszikus control panelt...)
Lesz ez 7000 fölött is...majd még írok...
Holnap szerkesztem fel a Zalman ventit. Így a gyárival alapon 51 fok, egy 3d mark után 55 lett...
Üdv. : Laci
[Szerkesztve] -
Eagle16
addikt
Simááán
5 perc és kézhez kapom, előbb volt a postásbácsi, csak nemtudott felváltani pénzt, ezért visszavitte a postáraPedig olyan közel voooolt.....
Félő, hogy kevés lesz alá a procim(de tuningolni sesem tilos, úgyhogy ha megjön a procira az arctic venti, adok neki
)
[Szerkesztve] -
Eagle16
addikt
válasz
barnam_ #3742 üzenetére
Hát az úgy volt hogy, nemtudtam teljesen leszedni a gyári inno pasztát, a szélén még maradt jócskán, és hát kicsit bátortalan voltam, nem mertem annyira megpiszkálni...a tetejéről nagyjából lejött, arra raktam még hajszálvékonyan Zalman pasztát.
Így a hőmérséklet értékek: Idle: 51 fok
Load: 60 fok
Hozzáteszem a szobában körülbelül olyan meleg van mint egy kazánban...télen vettem a karit, akkor még gyári hűtőval ment, 51 fokról indult...
[Szerkesztve]
De már nem sokáig terhelem a topicot a hülye kérdésemimel, mert elvileg ma hozzák a 8600GT-tÉs Inno
[Szerkesztve] -
barnam_
nagyúr
válasz
Eagle16 #3734 üzenetére
A ''normál'' állagú pasztát simán lelehet szedni zsepivel, az intel féle beszáradt pasztát már nehezebb leszedni
(a mostani procimon annyira rá volt száradva, hogy fél órába telt mire leszedtem)
~100%-os alkohollal, vagy acetonmentes körömlakklemosóval, és fültisztítóval vagy zsepivel menni fog -
Eagle16
addikt
válasz
kicsitomi88 #3737 üzenetére
Na most nem azért, de PC Gurunak inkább nem hiszek
(ettől függetlenül lehet hogy igazad van, de ezekben az újságokban annyi mindent összehordanak hogy...nemtudok már nekik hinni...)
Most olvastam valahol: benzin is jó, vagy alkohol.Alkoholom az van(ipari, üveges), szóval majd valaki nagyon tapasztalt ember válaszoljon: Akkor az alkohollal letisztíthatom, nem árt a gpu-nak?
-
Eagle16
addikt
válasz
kicsitomi88 #3735 üzenetére
Ebben a cikkben volt valami lemosó izé, de nekem valami olcsóbb megoldás kellene... [link]
kicsitomi88 : értem, köszi a választ, de amíg nem vagy benne biztos, addig azért nem próbálom ki
[Szerkesztve] -
Eagle16
addikt
Sziasztok!
A GPU-ról a gyári pasztát mivel szabad eltávolítani?Vagy hogyan?De nem ám az ilyen folyós, minőségi pasztára gondolok, hanem arra az inno-s, rágógumi-szerűre
Mert ha csak száraz dolgokkal próbálkozom, akkor nem adja meg magát, lehetetlen leszedni...na akkor hogy is kell ezt -
Reac^
őstag
válasz
Tituszazeb #3731 üzenetére
Hát olvasd el az 1 hozzászólást a topik elején akkor felvilágosulsz és rájösz, hogy érdemes inkább ma nem cigizni/pizzázni spórólni azt a pár ezrest mert cserébe majd 30%-al gyorsabb a 73GT-től mivel 12 futószalagja van. Ha télleg a péz számít, akkor alaphűtős 128as 73GT 15k-ért... de ha egy kicsit is több időre terveznél akkor megéri 21k-ért a 76.
mod: Húzott egymagossal is ki lehet hajtani, tehát nc.
[Szerkesztve] -
-
Reac^
őstag
válasz
Tituszazeb #3728 üzenetére
Akkor már inkább ez:
[link]
Amúgy ne a képet nézd, hanem a nevét. Ami nem zalmanos azt kb felejcsd is el
mod: Igen ez 500/1400-es. Ha memória típusa GDDR3 akkor mind 500/1400es
[Szerkesztve] -
Reac^
őstag
válasz
Tituszazeb #3725 üzenetére
Gondolom PCIe kártya kell, tehát a ram kérdés annyira nem kritikus ez esetben.
Te kinéztél egy pci-e 16x os-t meg egy pci-e 1x-es kártyát. Az 1x az egy lófaxnyi 1,5cm-es kis foglalat, nem jó semmire
Attól függ mire szeretnéd használni én inkább ajánlanék egy 76GS-DDR3 (128, 256 pénzfüggvénye, igazából mind1)
Akár szeretnéd húzni akár nem, a zalman hűtős mindig ajánlott, nevetséges felárért kapsz 1 nagyon korrekt hűtőt ami még a voltmoddot is bírja. A gyári hűtők fél éven belül meghaltak idáig.
Szal 3 kategória van:
- 7300GT-GDDR3 (128 & 256) A 256os helyett inkább egyel feljebbi 128ast vennék
- 7600GS-GDDR3 (128 & 256)
- 8600GT olcsóbbik márkáktól (pl. innó3d nek asszem már bőven 30k alatt van az ára) -
VR6-Fan
veterán
válasz
Tituszazeb #3725 üzenetére
az egyik (PCIE 1X) az a kicsi foglalatos(neked nem annyira jó)
a PCIE 16X az meg a normális
a zalmanost érdemes venni PCI-E-ben nem annyira fontos a +128mb... -
Tituszazeb
tag
Sziasztok!
Az iPON-on keresztül szeretnék Galaxy Geforce 7300 GT-t venni: mindenképpen GDDR3-ast szeretnék, talán a 128 MB-osat.
Ezek közt mi a különbség: (én eddig semmit nem fedeztem fel-hülye vok-mégis van vmi eltérés) ????
GALAXY GF7300GT 128MB HTD DDR3 1.4ns PCIE
és
GALAXY GF7300GT 128Mb HTD PCIE 1x
Ja és van még vmi: az oldalon nem tüntetik fel, h mennyi a kártyák órajele. Esetleg az összes GDDR3-asnak ugyanannyi?? vhol olvastam, h 500/1400...lehetséges, h egy nem egészen 16k-s kártyában ilyen volna???
érdemes megvenni a Zalman hűtős modellt? (szeretném húzni)
vagy legyen inkább 256-os??
lécci segítsetek!!, tudom, h láma vok a témához -
wwhy
veterán
válasz
Krissz22 #3719 üzenetére
Ahogy vesszük
átlagos használat mellett, az everesttel mutatja a sarokban
ebben az állapotjában a rendes feszkót kapja, tehát a venti a kártyán rendesen a helyére van csatlakoztatva. Ha csendesebbet akarok, illetve lenne időm játszdozni, akkor a ventit átkötöm a ventiszabályzóra: uganilyen felhasználás mellett 12V-al jó hangos, de csak 38-40 fok, 5V-al pedig 40-45. Szóval nem tudom hány V-t kap a kártyáról (erre senki nem válaszolt), nekem kb. ezek az adataim.
S2-t itt tudsz rendelni:
[link]
TTs-t megtalálod a PH! Apróhirdetések/boltok, Bazárokban is -
Krissz22
senior tag
Terhelve lett 49.55 fok? Alapból mekkora feszt kap a ventije?
Nekem terhelve 50fokra állt be a gyári (nem Zalman hűtővel)
Lehet nekem is ez kellene akkor: AC Accelero S2 , mert ~0dB körüli gépet szeretnék. És a vid. kártya lesz a kényespont, minden más az megvan. Mennyibe kerűl rá ez a hűtő? -
wwhy
veterán
válasz
Krissz22 #3707 üzenetére
Nálam ''nagyon'' is van hangja
[a konfig többi részéhez képest] azaz volt: 5V orvosolta többé-kevésbé a problémát (=49-55 fok); (ebben a topikban írtam róla+segítséget is kértem/kaptam -- kereshető
); de jövő héten jön rá a passzív AC Accelero S2
És hogy ez a passzív nagyon OK:
[link]
illetve
[link]
[Szerkesztve] -
Ivan15
senior tag
válasz
elfelejtette #3712 üzenetére
ott látszik mindkét képen amit linkelt, hogy 95 fokról kezd visszahűlni
-
barnam_
nagyúr
válasz
elfelejtette #3712 üzenetére
Köszi, szerintem is szomorú, de ez a ramok miatt van. Ha nekem is menne 800 mhz körül a ram, sokkal több pontot kapnék.
Azt nem tudom, hogy teszt közben hány fokos volt a GPU, de AtiTool forgó kocka alatt szokott 64 fok lenni, kb. 26 fokos szobahőmérséklet mellett. -
fagy53
nagyúr
válasz
Krissz22 #3705 üzenetére
Akkor a legolcsóbb amit én megcsináltam, hogy egy a házon elhelyezett kapcsolóval 3D-nél 12V-ot, más esetben pl. netezés, 5V-ot kap. A játékok úgyis zajosak.
A másik megoldás, szerezni kellene egy Galaxy-Zalman ventit, mert nagyon jó és halk.
Boltba venni csak a VF700-at lehet, de ez min. 4k!
A passzív ennél is többe kerül, de ebben a melegben nem ajánlom. -
Krissz22
senior tag
A Galaxy 7300GT ventijét, hogyan lehetne lehalkítani? Esetleg mire érdemes lecserélni, aminek nincsen hangja? Nem akarok sokat rászánni....passzívvá esetleg átalakítani?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Watch5 Pro,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- LG 49WQ95X-W - 49" NANO IPS 10 Bit - 5120x1440 5K - 144Hz - USB Type-C - HDR 400 - G-Sync - FreeSync
- Razer Blade 18 QHD+ 300Hz mini-LED i9-14900HX 32GB DDR5 RTX 4090 2TB SSD (ELKELT)
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest