Hirdetés
- Milyen processzort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen TV-t vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- PCI Express 6.0-s SSD-t demonstrált a Micron és az Astera Labs
- Samsung LCD és LED TV-k
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- A frissítési frekvenciához igazítja a képkockagenerálást az új Lossless Scaling
- Hobby elektronika
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Ha egy termék garanciális ügyintézésével kapcsolatban kérdezel, akkor a könnyebb segítségnyújtás érdekében adj meg minél többet a következő adatokból:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyuri27
félisten
válasz
Ariadne #3939 üzenetére
Nem a tétel nagysága számit kisker és nagyker között. Hanem az, hogy ha egyszer megcsinálják akkor többször is megfogják. Meg mondjuk egy 50k-s bukó sem épp kevés. Ill ez megoldást jelenthetne arra is, hogy a nagykerek ne kevesebb gyártói gart adjanak (pl procinál 3 év helyett sok helyen egy év garit adnak). Ez meg azért nem mindegy a vásárlónak sem.
dudika10: nem a számla a gari is egyben? Amúgy egy korrekt boltnál a vásárlást igazoló számla ugyanúgy jogosit a garira. Ha meg a loginak van külön szervize oda is elég kell legyen a számla. Természetesen ha azon korrektül fel van tüntetve a vásárlás időpontja, a gari időtartama és ha van a gyári valamint a tipus szám.
-
Gyuri27
félisten
válasz
Csaba_20_ #3932 üzenetére
Na alakulunk lassan. Bövebben kifejtenéd ez a szervezet hogyan müködik/müködhet?
Kell valami vezetőség, akiket választanak? Valami müködési szabályzat (olyan ez mint valami egyesület)? A tagdij meg egy dolog. Ha ezzel segithetnénk magunkon szvsz lehet olyan összeget találni ami mindenkinek jó. -
Gyuri27
félisten
Igen elvileg a gyártó által vállalt garit tovább kéne edni. Csak nem tudod hiszen ők nem gyártanak 1-1,5 év után olyan vga-t. Amúgy meg a gari 1 év után is él (3 év esetébem még 2). Ha lehet javitani akkor javit a kisker. Ha nem akkor a kisker és a nagyker között úgyis van valamilyen kompromisszum. Vagy a kisker az vga árát levásárolhatja, vagy a kisker kiküzd egy normális vga-t. Ha ez megvan vevő felhiv, és megbeszélni vele, hogy hőn szeretett dx10.1-s 4870-e helyett kap egy fele annyit fogyasztó, jobb teljesitményű, dx11-s 5750-t. Mi lenne ezzel a baj?
-
Gyuri27
félisten
A gyártónak ehhez speciel semmi köze. Ha cserélni kell egy vga-t azt a kisker elküldi a nagykernek. A nagyker tovább. A gyártó ha nincs olyan vga, vagy jóváír vagy küld egy aktuális modelt ami szerinte, jobb, gyorsabb. Szerintem így müködik, de ehhez nem kell a gyártó. Ehhez a kis és nagyker egyeztetése kell. Pl most az asus küld egy 4870 helyett egy 5750-t. A kisker ezt továbbitja a vevőnek.
-
Gyuri27
félisten
válasz
Ariadne #3913 üzenetére
Igen jó lenne egy cartel, egyesület vagy hívjuk bárhogy.
Abban is igazad van, hogy perelni kellene. Ha lenne jogsegély olcsón (nem mondom, hogy ingyen) az is sok segitség lenne.
Az meg természetes, hogy amatör ne írjon szerződést. Mint ahogy amatör ne rakjon össze gépet. Mindenkinek van munkája azt végezze.
Nem veszem személyeskedésnek. Miért venném? Hiszen látod nem fekete és fehér ez az egész. Van szürke is.
Az is természetes, hogy olvasok és irok itt. Van mit tanulni. Miért ne tenném.
Hidd el nem minden boltosnak célja az ügyeskedés, átverés.A szavatosság terén sok + nem kell. Annyi lenne a lényeg, hogy a kötelezettség valahogy eljusson a gyártóig vagy tudjak (tudjunk, boltosok, nagykerek) a gyártóval mit kezdeni.
Mert az ok, hogy én lerendezem a vevővel a dolgot, de ne maradjon nálam a gyártó sara.Arra kellene valamit kitalálni, hogy az ilyen termékeknél mint vga lehessen valamit kezdeni. Mert proci, alaplap, hdd, ram azt gyártják 2-3 évig mig a garancia tart, de a vga-t manapság egy évig gyártanak.
Ami szerintem járható, hogy egy évig full gari (mint most is). A maradék 1-2-4 évre pedig külön jótállás lenne. Példa: user vesz egy 4670-t. Egy egy középkategóriás (annak az alja) vga. Nem igényel tápcsatit, keveset fogyaszt teljesitményét vegyük 100-nak. Egy év után elromlik. Akkor ha nem javitható cserélni lehessen a következő generációs utódjára. Pl 5670-5650-re (nem tudom, még ezek a vga-k mit nyujtanak) ami tulajdonságaiban majd megeggyezik az előzővel, ill az eltérések pozitivak (fejletteb szolgáltatások, új directx, jobb teljesitmény, kedvezőbb fogyasztás). -
Gyuri27
félisten
válasz
Ariadne #3908 üzenetére
Minden nagykernél más. Annó priviben linkeltem neked párat. Van ahol 30-nap, van ahol 15. Van ahol már a szerződésben szó van az avultatásról és az értékvesztést a kiskerre háritja. Magyarul változó. Meg nyilván annak is a függyvénye mennyi forgalmat bonyolitasz nekik. Attól a nagykertől ahol avultatnak nem rendelek.
A probléma abból adódik, hogy sok esetben őksem tudják a gyártóra háritani a dolgot. Akkora cégeknek mint az asus pl egy itthoni nagyker mint elefántnak a szúnyog. Ráadásul a magyar nem is egy nagy piac. Pl sok olyan cég képviselteti magát szlovákiában vagy a csaheknél ami itthon nincs. Gondolom a hazai környezet nem csalogatja ide a dfi-t, biostart, ecs-t. Ezen pedig nagyon el kellene gondolkozni.
Amúgy meg a nagykerek nyeregben vannak. Én mint friss kisker mehetek oda pattogni, hogy milyen változtatásokat szeretnék a szerződésben. Elhajtanak. Vagy olyan árakat szabnak meg aminél nem éri meg rendelni. Egyes nagykerekben meg van kötelező rendelési limit. A pereskedés is jó dolog, csak az bármeddig tarthat. Meg nem hiszem, hogy utánna tárt karokkal fogadnának. Ráadásul ellentétben a kisker és vevő kapcsolatával ahol a kereskedő köteles kiszolgálni. Addig a nagykert erre semmi nem kötelezi. Szerződést meg felbontanák az első per után szvsz. De nem is halottam olyat, hogy kisker sikeresen perelt volna egy nagykert.Csaba_20_: mivel nem mellé rendeltségi viszony van nagyker és kisker között nehéz bármit is elérni. Általános szerződések vannak. Elfogadod vagy nem. Ebből lehet választani. Nyilván nagy cégek ipon, aqua tudnak valami egyedit intézni, de a kicsik nem nagyon.
Persze jó lenne ha minden 2-3 fős kis cég a könyvelő melett tudna fizetni egy ügyvédet, egy jogászt vagy jogtanácsost. De lássuk be magyarországon elég nehéz.
Mélységében nem tudom az osztrák, szlovák péltád. Beszélgettem szlovák-magyar srácal aki mondott ezt azt. De felveszem vele a kapcsolatot és rákérdezek. Ill egy másik srác aki sokat vásárol ausztriában és garizott is ott nála is rákérdezek. -
Gyuri27
félisten
válasz
Csaba_20_ #3906 üzenetére
Válaszolok én általánosságban is meg neked is. Mondom a magyar valóságot.
Vegyünk egy egyszerű példát. Pistike vesz egy ati 4830-t. Ára a vételkor 40000 jó magyar forint (nagyker ár:30000ft, kisker árrés nem keverendő a haszonnal 2000ft, + áfa). Mikor Pistike megveszi a vga-t már akkor tudni lehet, hogy ez a vga 2 év múlva nem lesz piacon.
Mit tesz a magyar állam, az aktuális jogszabály ezt figyelembe veszi, a kedves jog értő urak mit mondanak erre? Az állam nem tesz semmit, a jogszabályok ezen termékeket kb egy szinten kezelik a krumplihámozóval, az urak ágálnak a jogszabály betű szerinti betartása miatt (ami szerintem nem aktuális, nem életszerű). Tehát minden a kiskeres nyakába szakad. De úgy is kell neki, hiszen 2000 forint bevétele van.Tegyük fel napjainkra a vga elromlik és nem javítható. A boltos cserélne egy majdnem ugyanolyanra. A differencia annyi, hogy a Pistike által vásárolt vga 512 MB rammal van ellátva. Amit a boltos adna pedig 1024-l. Mivel ez a kivitel még elérhető. Természetesen Pistike a vga-t nem fogadja el. Hiszen ha visszakéri a pénzt sokkal jobb vga-t tud ma azon az áron vásárolni. Ezzel még nem is lenne baj. Ha a sz.r nem a boltos nyakán maradna. De ott marad. Miért? Mert a nagyker egy 4830 1024-t fog adni. Vagy 4770-t. Miért? Mert a nyugati elmaradott és ésszerűtlen országok gyártói azt gondolják, ha valami tönkre ment és adok jobbat az az ügyfélnek is megfelelő. Persze ez itthon nem így működik (törvényesen nem).
Viszont azzal a lépéssel, hogy a boltos visszaadta a vételárat és kapott egy 4830-t vagy 4770-t bukott kapásból 10000forintot. Ugyanis az új vga nagykerára 18000ft.
De jól van ez így hiszen a magyar törvények jók. Legalábbis egy ideje ezt írod.
Jobb esetben a boltos a nagykerben levásárolhatja a fenti 30000ft-t. De ez 90-100 ezer forintos vga-l szvsz nem lehetséges.Persze boltosunk pereskedhet is és cirka 3-5 év múlva lesz is valami az ügyéből. Igaz, hogy az utánajárás nem kevés idejébe és pénzébe került. De ez nem ablakon kidobott pénz, hiszen az ügyvédeknek is élni kell valamiből.
Nos íme a magyar jog adta lehetőségek. Amik az egész sz.rt a legkevesebbet kereső és középen álló boltosra hárít mindent. Na erre mondom én, hogy itt valami nem kerek.
Másik példát is állítok. Pistike vásárol ramot is, az is kell a vasba. Vesz 2x2 giga ramot. Tulajdonságok: 2x2GB 800MHz, szervezés: 8 chip 2 oldalon, a chipek tipusa mikron xxx.
A ramra kap egy év garanciát. Plussz gyártói élettartam garanciát. Nos a ram elromlik. Pistike böszen csomagol, majd postáz. Saját pénzéből!!! Kisvártatva a gyártótól cserébe 2x2 giga 800-s ramot. Csak közben a cég gyártás technológiát váltott ezért a szervezés eltér, a micron chipek helyett más gyártó chipjeit használja.
Nos Pistike mégis ürül, hiszen új ramokat kapott, igaz a posta vagy 3-4 ezresébe került, nem is olyan, mint a régi volt. Mégis jó.Szóval így kellene szvsz mindennek működni. Amíg az állam nem óhajt valami értelmes szabályozást életbe léptetni. Mint a fenti példa mutatja Pistike örül ennek a megoldásnak is (és ez igaz hdd-re, odd-re stb). Ugyanis Pistike akkor változik szörnyeteggé mikor a szabályok adják alá a lovat (de itt jegyzem meg, hogy az userek 100% tudja mi a joga, nagyrészük meg azt se tudja mi az, hogy kötelezettség).
Akinek nem inge ne vegye magára. Akinek pedig igen az öltözzön fel alaposan.
-
Gyuri27
félisten
válasz
Csaba_20_ #3904 üzenetére
Szerintem meg a magyar technikás userrel és boltossal és nagykeressel van a baj.
De mit számit az, hogy szerintem vagy szerinted. Van aki csinálja és elszenvedi a hiányos és nem egyértelmű jogszabályok hatását (pl nagykerek 30 napot emlegetnek helyből). Legyen az eladó, vagy vásárló. Meg vannak akik szerint a törvény szent. Azokon változtatni nem kell. Tőlük mardadhatott volna a röghözkötés is.
Más közük ehhez az egészhez nincs (mint néha vásárolnak a madaras tescóba). Csak hát ez az ország ilyen. Akinek doktor van a neve előtt az hajlamos nem a magyar valóság szerint élni. Természetesen tisztelet a kivételnek (legyen az doktor, vásárló ne adj isten eladó). Érdemes megnézni ausztriában, szlovákiában, hogyan müködik a számtech cuccok garanciája. Meg mondjuk az egész rendszer.
Legközelebb ha nekem irsz, akkor az válasz legyen (tudod kis gomb felül). Mint ahogyan én tettem most. Korrektebb dolog úgy hiszem. -
Gyuri27
félisten
válasz
Ariadne #3898 üzenetére
Nincs magyar képviselet. Van néhány disztribútor, partner de az édes kevés. Max szivesség alapján müködik a dolog de az vagy müködik vagy nem. Lehet gigáékkal levelezni, de az sem feltétlen hoz sikert. Amig, a noti, nyomtató, telefon müködik világ és európai garanciával. Addig a komponens üzletág egy trutyi. Ezért van az, amit beszéltünk egy tönkrement már nem gyártott terméknél. Egyszóval szopás.
san diego: GA-MA790FXT-UD5P AM3 790FX ATX nem tudom ez az árva t menyire befojásol, de ilyen van itthon.
-
Gyuri27
félisten
válasz
Ariadne #3679 üzenetére
Az ember összekoszolta vele a nadrágját. Tehát volt módja megnézni.
Én is rendeltem egy szlovák-magyar webshopból. Mivel cm 340-s házat égen-földön nem lehetett kapni. [link] (nem reklám). Kihozták a házat és sérült volt. Persze kibontottam a futár jelenlétében. Egyből telefon, jegyzökönyv. Ráadásul nem kivül volt baja hanem egy belső müanyag pöcök tört el (gondolom keményen volt lerakva). Tehát szét is csavaroztam a házat!!! Szvsz így jár el egy gondos vásárló.
Ezért nem értem az egész sztorit. -
Gyuri27
félisten
válasz
Csaba_20_ #3669 üzenetére
Második bekezdésre. Mennyi a boltos tényleges kára egy elb.szott 5k-s ház esetében szerinted? Ha ezen 5k-s házból 1500 forint bevétele származik.
Amúgy a képlet egyszerü. Az user megveszi a terméket. Boltba (ahol átveszi) nézze meg. Történt a boltban reklamáció, hogy a ház karcos?
Az user nem nézi meg a boltban a terméket hazaviszi. Otthon kibontja. Rossz, karcos, törött stb. Akkor nem állok neki (én állat) beüzemelni, szerelni, használni. Az első adandó alkalommal telefonálok mi a bajom és vissza visszem. Így korrekt és ésszerű (igaz ez semmilyen törvényben nincs leírva).
De az, hogy vettem nálatok egy házat fél éve és karcos volt. Azóta használom és ez csak most jutott eszembe már ne is haragudj mese, kamu, hazugság (hívd ahogy akarod).
Az meg lényegtelen, hogy pici karcocska van rajta, vagy akkora mint a Grand-kanyon. A ház sérült és használt és nem a boltos hibájából az.
Jó lenne ha egyszer igazat adnál valamiben a boltosoknak is. De tőled még ilyet nem láttunk.
Amúgy répa nem írt nevet. Tehát hogy az ember idejön höbörögni magát minősiti.Az előzöekhez: egy bolt, shop nem tud elbújni. Gondolom nem kell részletezni miért.
A webshop meg olyan mint a ph. Ide is oda is lehet arctalanul regelni, vagy akár épp kamu adatokkal.
A megoldás az lenne, hogy az első vásárláskor az ember személyesen megy be. Ott szépen a cuccait fénymásolni mint a telefonos boltokba és a reghez kötni egy általános szerződést amit mindenki szépen aláír. -
Gyuri27
félisten
válasz
Csaba_20_ #3593 üzenetére
Két fajta "bolt" van. Az egyik az olcsó másnapra hozós. A másik ahol helyben is van cucc, de drágább. A másodikban jellemzően kisebb a választék is.
Lássuk be a magyar vásárló árérzékeny és inkább vár egy napot. Persze ha hirtelen kell a cucc akkor érdekes a dolog.
A szimpátia/unszimpátia nem csak a számtech boltos munkáját befojásolja szvsz.
Amúgyis alulfizetett, alulképzett nagyrészük. Persze a főnök az olcsóbb munkaerőt választja, az hogy kicsit butább, kicsit érdesebb nem számit. De ez nem az eladó hibája. Hanem a főnőké, hogy fölvett egy alkalmatlan embert.Ariadne: eboltal rossz tapasztalatom nem volt. Igaz nem is gariztam még náluk.
-
Gyuri27
félisten
válasz
Csaba_20_ #3559 üzenetére
Fárasztasz. Nincs itt szó semmilyen alkotmányos és egyébb jogokról. Ha személyesen találkoznánk a szemedbe néznék. Ez így természetes.
Szeretem tudni ki az aki napok óta kioktat. Legyelél olyan kedves és ne adj olyan dolgokat a számba amit nem írtam. Azt, hogy te mit látsz abban amit leírtam a te dolgod. Látom fellenzöngzősködés az jeles.Kértelek, hogy egyszerü emberek módjára hétköznapi szavakat használjunk. Nem sikerült.
Lehet velem vitatkozni. De mint mondottam egy tehenésszel nem állok le vitatkozni a tehenekről, mikor én csak képeskönyvben láttam. Ráadásul egy zacskóval a fejemen, hogy ne lássa ki vagyok. LOL ezt te is érzed.
A vitát én rég befejeztem, csak az egód nem engedi, hogy az utolsó szó ne a tiéd legyen. Ezért irogatsz még.
De legyen. Okos enged úgyis. Igazad van (illetve valakinek igazavan akiről semmit nem tudunk, és látott már számtechboltot). Mindenben!Off end!
-
Gyuri27
félisten
válasz
Csaba_20_ #3556 üzenetére
Ki így, ki úgy gondolja. Nem kell megadni mert nem kötelező.
Én meg azt mondom, hogy a másik oldalon, névtelenül az ül aki nem áll. Értelmezd úgy ahogy akarod.
Én szeretem az egyenes beszédet. A véleményem mellé van nevem. Fel lehet hivni 5 év múlva még mindig így gondolom-e.
A véleményed nem kevesebb itt. Mert tudjuk te vagy Csaba_20_.
De az én ökörségeim (mások legalábbis így nyilatkoztak) itt is az enyémek meg a valós életben is.
Úgy gondolom felnőtt ember a szavait, tetteit vállalja. Én azt teszem. Te az én felfogásom szerint nem.
De ezzel nem kell egyetérteni, nem kell ezt vitatni. Így gondolom és pont. Te meg úgy.
Ha van közös nevező jó. Ha nincs tök mindegy, mert most is egy nickkel beszélgetek. -
Gyuri27
félisten
Egy: így hiteles.
Kettő: én vállalom a véleményem (névvel, számmal). Nem hurrogom le a másikat milyen ökör, mennyire nincs igaza, meg amúgyis jobban tudok mindent. Természetesen anonim módon.Azon az oldalon bárki ülhet és bármit mondhat. Föleg ha semmit nem lehet róla tudni. Szóval számit. De ez megint csak az én véleményem. Lehet érte szarral dobálni.
-
Gyuri27
félisten
-
Gyuri27
félisten
válasz
luciferc #3508 üzenetére
Na egy szakértő.
Az a baj, hogy ha a kedves user legyilkol egy hardver az esetek többségében nem látszik. Ha csak kicsit feszeli szét égésnyom sincs. Egyszerű a képlet. A gyártó egy procinak az élettartamát 1,35v-ban állapitja meg. Valószinüleg azért mert annyin biztos elmegy 3 évet. Az user meg kicsi, teszt, kicsi bench és 1,5-l jár. Utánna mivel nem Vérpistike, hanem itt olvasgat ad a procinak 1,45-t 24/7-be. Ez meg elég lehet ahhoz, hogy az élettartam jelentősen lecsökkenjen. Ez pedig nem látszik. Ennyi. Ha van mocskos boltos azt [link] itt lehet közölni. Persze mocskos, átverős, hülye user totyik nincs.
Mivel nem derül ki a turpisság nincs annyi mocskos user. -
Gyuri27
félisten
válasz
zolka78 #3500 üzenetére
"És egyébként éveket dolgoztam a kereskedelmben, mind nagyker, mind forgalmazó és viszont eladó tekintetében. Nem mint tulajdonos mert hát milliárdjaim nincsenek, de olyan beosztásban, hogy nagyban múlott rajtam mi kerül a vásárló kezébe és hogyan."
Számtech? Ha igen az lenne az egyenes ha mesélnél. Úgysincs rólad semmi adat kiirva.
"Te viszont ha a törvényeket akarod sajátosan értelmezni és nem betartani, akkor miért említed magad egy lapon a rendes kisboltossal."
A törvényeket úgy értelmezem ahogy nekem tetszik. Úgy is véleményezem. Hiszen demokráciában élünk, megtehetem. Attól mert a nagy közjóval nem értek egyett még betartom!
A véleményem meg nyiltan vállalom. Nevem, számom kiirva. Nem bujkálok mint például te. Igaz nem is kérdezem meg miért emlited magad egy lapon szavahihető, hozzáértő ph-s tagokkal. Mikor nem tudjuk ki vagy, honnan jöttél, mit csináltál.
Ja és ha megsértöttél sajnálom. Nyilván nem sározni akartalak.
Nos a te stilusodban írva.Nyilván a moderátor dönt. De ő nem fog idejönni és megkérdezni mi fáj.
Ha viszont sértőnek találom amit irtál szerintem joggal akkor szvsz elnézést kérhetsz. Hasonló esetben én is így teszek. -
Gyuri27
félisten
válasz
Csaba_20_ #3498 üzenetére
Miért?
Mert nem csak törvényt akarok. Hanem müködö törvényt. Ha én vétek engem is büntessenek, igaz én nem erre megyek. De a vevőt is és a nagykert is szankcionálják adott esetben.
Láthattad a bedölt nagykerek pédáját. Ott megint a kisker szopott. Mert a gari járt a vevőnek, csak a kisker nem tudta hova vinni. Ez sincs szabályozva.Csúnyán diktálnak, és csúnya hasznokat tesznek zsebre. Holott a kockázat a kiskeré.
Nem tudom a szomszédba hogyan oldották meg. De lehet ott nincs pénz vissza adás. Tehát nem kellett mit megoldani. Ha most az eurós árat oda írom az megint vitára adhat okot az árfolyam változás miatt.
Akkor bocs. Megérné ez. Én nem fő állásba tolom. Tehát megéri/megérné (nekem). Csak ugye az érdekérvényesités hiányos nem megoldott (kisker).
Nem. Amikor leszedi a vga-ról a hűtést, másikgyártó biosát rakja rá és tuningolva van. Mert ugye én nem így adtam el.
Persze hogy hibásan hozza vissza.Nyilván nem válagatom ki a törvény szövegéből a jót. Nem erről beszélek.
A piac szvsz nem igen fog változni. Ha csak nem lesz nagytakaritás. Utánna nem néznek a befizetett adóknak járulékoknak, szürke importnak stb.
Az a néhány kisker aki van túl erős. Ők a nagykerekkel a jelentős havi rendelés miatt szépen össze nőttek.
Mert a kisboltok forgalma elenyésző. Azokat a nagyker úgymond leszerja. Elesik 10-20% bevételtől (szvsz) nem érdekes. Néhány alkalmazott kirugásával máris orvosolva van a probléma. -
Gyuri27
félisten
válasz
Csaba_20_ #3492 üzenetére
Akkor ezentúl azt írom a számlára, hogy max 65w, max 65 nm, min cpu sped 2,0GHz, min bus speed 800 MHz, min L2 1MB, x86 és csókolom.
Nem csak törvények kellenek. Mert magukban csak egy lapra írt valami. De először legyen törvény és lehessen őket betartatni.
Amúgy egy magyarországi per szerinted gyors? Ha gyorsan is megy másodfokig legalább másfél év. De ettől itthon messze állunk.Tudom mit szeretnék. De mivel nem vagyok sem jogalkotó, sem jog gyakorló ezért rábiznám ezt a szakemberekre. Vagy felhagyok a mostani élettemel és elmegyek képviselőnek. Eggyel több vagy kevesebb hülye oly mindegy.
A mistralos vezetők, meg a blifish-s arcokat ez nem érdekli. Nekik megvolt a nagy pénz ebbe. Aztán pont a rossz és/vagy lassú törvények miatt léptek. Neked van arról tudomásod az ottani fönököknek lett valami baja? Vagy a bedőlt nagykerek vezetőinek lett valami baja? Sőt itthon megteheti, hogy másnap más cégnéven újrakezdje az egészet. Én erről beszélek.Pont ezt mondom. Ezért vagy azért sajna nem ömlik vissza a szar. Az én és kiskerek nyakán szokott maradni.
Mondjuk azt sem értem minek a nagyker. Feleslegesen drágitja a terméket és + még egy hibaforrás a szerkezetben. Ha erre tudsz valamit azt szivesen meghalgatom.Te mondtad, hogy mindig a törvénynek megfelelően kell eljárni. A bókot köszönöm, de sem most sem akkor nem arra játszom, hogy a vevőt átverjem.
Ha erre játszanék nem irogatnék ide. kussolnék és csendben lopnék, csalnék.
Jó pár hsz-l előbb írtam ha lehet egy békebeli szatócsboltot csinálnék. Én ebben látom a jövőt.
Nem rossz indulatból írtam, csak hogy lásd én/más mennyire előrébb gondolkozik mint a törvényalkotó.
Másik példa. Ugyan most még az euró bevezetésétől messze állunk. De! Vesz valaki nála valamit forintért. Majd 3 év múlva euró lesz. Ott milyen összeget kell vissza adnom? Mi alapján és ki szabja meg az átváltást? Mert nyilván valami váltószámnak kell lennia. Kivéve akkor ha az euró forint átváltása a váltáskor 1:1 nem lesz.Nem erre kéne kihegyezni. Igen vannak benne korszerütlen nem oda való dolgok. Nem nyavajogni meg szájat tépni kellene. Hanem az a rakás majom dolgozzon a pénzért akik döntési pozicióban vannak.
Sarkithatod és ironizálhatsz te a kiskrekre. De itthon ez az ipart, üzletágat lassan el lepi a szar. Leírtam és linkeltem sok nagykeres keret szerzödést, hogy lássátok. De többre nem mentem vele. Csak ugyanazt fújod. A kisker fizessen.
Elnézést, hogy feltartottalak. Gondolom nehéz lenne kicsit a mi helyzetünkbe képzelni magad.
Ezért mondtam azt, hogy én vagyok/voltam vevő, most kicsit eladó. De csak a vevő szemszögéből ezt nem lehet (föleg ha nem akarod) átlátni.Arra a felvetésre azért nem válaszoltál, hogy tőlem a jog elvárja, hogy egy terméket csont ugyanolyanra cseréljek. Akkor én a vevőtöl miért nem várhatom el, hogy ugyanúgy hozza vissza azt mint mikor elvitte?
#3495: a tv világos kötelezettségeket ró a kiskerre. Nem én vállalom be mit szeretnék mit nem. De az tényleg nem járja, ha 3 év jótállásal adom akkor nagy valószinüség szerint vissza kell adnom a pénzt (amit én nem kapok meg). Ha egy évet vállalok meg köcsög lehúzós vagyok, mert megkárositom a vásárlót.
De ha te tudsz megoldást, vagy van ötletet szivesen olvasom. Mert én ezért jöttem ide, ezért kapcsolódtam be a beszélgetésbe. -
Gyuri27
félisten
válasz
zolka78 #3491 üzenetére
Valamibe beleszaladtál kedves hozzáértő barátom. Nem mondtam, hogy nem tartom be a törvényt.
Azt vitatom, hogy korszerű lenne. Némely traktusával nem értek egyet. Ennyi!De két dolgot mondanék. Egy úgylátom ehhez a dologhoz mindenki ért, még te is. Kettő az egész kisker, nagyker, eladás dolgot is kened vágod, mert haverod már garizott valamit.
Tehát kellő tapasztalat nélkül (legalábbis ennek ellenkezője nem derült ki) van véleményed. A vélemény meg olyan mint a seggluk. Mindenkinek van. Viszont senki nem kiváncsi a másikéra.
Az, meg egyenesen felháboritó, hogy utalsz arra, hogy tisztességtelen lennék. Holott sem saját, sem más tapasztalatára ebben nem támaszkodhatsz. Magyarul beszélsz összevissza a levegőbe. De azt azért javaslom, hogy a mondandód legközelebb gondold át. Vagy hozz némi bizonnyosságot mielőtt elkezdesz sározni. Mert legközelebbi mondandód csúnyán a modkerben fog kikötni. Hidd el ilyen értékes kartásat nem szivesen veszitenénk el.#3493: lassan vicc topik lesz ebből (legalább is ez a hsz arra utal). Te is tudod, meg én is. ha egy gyártósort szétszerelnek. Adott esetben amin a 65nm-s procit gyártották. Azt másnap már nem rakják össze. Nem hogy 2 év múlva. Mert ugye ha már 45nm-n gyártják le az nem ugyan olyan. Tehát nem tudom cserélni még akkor sem ha órajelben, utasitáskészletben egyeznek is.
-
Gyuri27
félisten
Aha. Hogyan bizonyitom be? Sehogy.
Mikor azt is megteheti az user, hogy egy vga-n hűtést cseréljen, hogy lefesse, hogy más gyártó biosát használja. Mert ha nem ez a hiba oka. Köteles vagy cserélni, javitani, pénz vissza. Mert ilyenkor nem lényeges, hogy én ugyanazt a vga-t kapjam vissza mint amit eladtam. Valóban jó ez a törvény. Tényleg.Ha nem vagyok tolakodó elárulod mit dolgozol?
-
Gyuri27
félisten
Aha. Az intel és a hozzá hasonló erősen profit orinentált cégek tonna számra tárolnak elavult procikat. Az, hogy áll benne a pénz az, hogy külön raktár kell neki nem számit.
Na ebben én nem hiszek.
Abban hiszek, hogy egy hasonlót (ami ahhoz a közelebb áll) szénné tiltogatnak.
A törvény ezzel együtt sántit mint írtam. Hiszen itt olyan dolgokról beszélünk amit eleve nem lehet javitani. Az élet ciklus rövidsége miatt pedig cserélni.
Neked is mondom, csabának is mondtam. A magyar törvények alapján pereld/pereljétek be az intel. Hiszen a magyar törvények szerint nem teljesitette a kötelezettségét.sasa311: egyrészt gerinctelen. Másrészt csaba szerint ez a kiskernek belefér (ez a garis ügy olyan lassan mint a segély). Harmadrészt ez a törvény a jó. Ha tudnám csaba, talc mit dolgozik mondanék példát rájuk vetitve. Mert most könnyen verik a farkammal a csalánt. Holott a procit nem én gyártom. Közvetlenül a gyártótol sem vásárolhatom (mert erre a törvény nem igen ad lehetőséget) meg az intelnél ki sem szolgálnának. Tehát nem is én importálom. De az igazságos, hogy a szopás legyen az enyém. Mert ez így törvényszerü! Éljen a magyar jogrend!
Mondjuk ahhoz is sok ész kell, hogy ilyen termékeket konyhabútorral, meg tapsikolós lepkékkel egy kategóriába sorolni. -
Gyuri27
félisten
válasz
sasa311 #3482 üzenetére
Azért rossz ez neked mert annó a procit 25k-ért vetted. Most meg 15k-ba kerül. Tehát buksz 10k-t (csaba szerint).
Azért se jó neked mert a törvénybe kicserélés, kijavitás, pénz vissza van írva. A kicserélés nem megy mert nem gyártják. Tehát szar a törvény. Mert a számtech cuccokat egy kalap alá veszi a konyha bútorral. Holott semi közük egymáshoz. Kijavitás nem megy. Mert ezt csak gyártani lehet javitani nem (a lábelgörbülést most hagyjuk). Tehát megin csak szar a törvény. Ha jó akkor meg az a nagyfejű aki kitalálta mutassa meg hogyan kell procit javitani. Marad a pénz vissza. Azon a kisker meg bukjon amennyit csak lehet. Mert a törvény és az állam nem tud mit kezdeni a mamut cégekkel. Amúgy is a kis cégeket annyira segiti az állam, hogy az simán belefér a vállalkozásoknak.
Na erre a törvényre mondják itt, hogy jó. Lehet hogy jó olyan terméknél amit lehet javitani, vagy utángyártani. De a cpu, gpu, ram nem ebbe a körbe tartozik.
Így most ott tartunk a vevő nyugodtan vegyen procit 40k-ért 3 év garival. Lehetőség szerint a 3 év lejárta előtt tegye azt úgy tönkre, hogy ne látszódjon. Majd garizza le. A vissza kapott pénzből vegyen sokkal jobb procit amivel majd megint így jár el. Tehát soha többet nem kell procit venni. A maradékot meg ígya, drogozza, k.rvázza el.
Mert normális ember megelégszik azzal, hogy a tönkrement helyett kap egy jobbatt újrainditott garral. A suttyó meg járjon jól. -
Gyuri27
félisten
válasz
Csaba_20_ #3472 üzenetére
A proci esetében pedig egy teljesitményt vett. Egy utasitás készletet. Itt nem hivatkozhat senki, hogy nem jó a nyák szine, vagy nem tetszik egy hűtés mint a vga-n. Azért lássuk be ez az ipar földünkön az egyik leggyorsabban változó iparága. Ahol a kereskedő vajmi keveset tehet. A gyártó azt teheti, ha a magyar törvényekből indulunk ki, hogy gyárt bizonyos számú "nyers" processzort. Aztán igény esetén olyan utasitáskészletet, órajelet, fsb-t engedélyez azon amire szükség van.
Nem akarok én a fogyasztóra háritani semmit. De az is elfogadhatatlan, hogy a gyártó helyett a kisker szivjon. Ráadásul ezt aprópénzért. Nem játszok én össze senkivel. A gyártókkal meg főleg nem. De lássuk be, hogy magyarország összes kiskere együtt sem képes semmit tenni pl az intellel. Nézd meg mennyi időbe telt az eunak mire szakcionálni tudta az ms-t is meg az intelt is. Extrém esetben az intel simán veszni hagyhatja a magyar usereket. A céges és vállalati fronton tovább tevékenykedhet, úgyis abban van a pénz.Milyen törvényekre gondolok. Elöször is a nagykereket kell megzabolázni. Ne spórolják le a garit. Második, ha nekem ugyan olyan terméket kell biztositanom, akkor ők ne adhassanak mást, vagy a teljes vételárat fizessék ki, ahogyan és a vevőnek. Így a nagykrek tehetnének valamit a gyártókkal. Mert az már feltünne a gyártónak is mikor itthon egy nagyker sem rendel tőlük. Ill a teljesitési kötelezettség eljutna a gyártók hoz.
#3477: nem a kisker teljesit hibásan. Ezt kellene megérteni. Hanem a gyártó. Csak a hiányos törvények miatt. Meg a magyar birók lassúsága miatt ezt nem lehet érvényesiteni. Ha egy ilyen per a 311 alapján egy hónap alatt meg lenne, a nagyker is máshogy álna hozzá. De amig ez éveket vesz igénybe remény nincs.
A gondolotmenet oda vezet, hogy akkor mindent egy év garival árukunk (ahogy eddig sokan). Ha az nem jó, hogy valami tönkremegy és helyette kap egy jobbat. legyen az jó, hogy valami tönkre megy és nem kap semmit egy év után.#3479: a bútorok és autók pont nem illenek rá erre a példára. Autót lehet javitani, butort újra lehet gyártani. Processzort nem. Ezt kellene felfognia a törvény alkotónak is.
Az meg hogy az user mindent teljesitett vagy így van vagy nincs. Ugyanis az, hogy nem rendeltetésszerüen, gyári órajeleken és feszültségen használta szinte bizonyithatatlan.Majd jövöre milyen sirás lesz. Mert ugye az ember a nyáron (tavaly) a nagy olcsóságba megvette a cuccot 20k-ért. Jövöre tönkre megy. Addig az euró árfolyam is mozogni fog felfelé. Plussz áfa emelés, meg egyebek amiket a nagyker ezáltal a kisker beépit a vételárba. Így ha visszaadom neki a pénzt, nagyvalószinüség szerint nem hogy hasonlót, hanem rosszabbat tud csak venni. De majd akkor is a boltos lesz a köcsög.
zolka78: miért van az, hogy 2003-s jogszabályokra alapszik ez az egész. Korszerütlen. De ennyierővel a halálbüntetés is maradhatot volna, meg a nyilvános kerékbetörés. Hiszen a törvényt betartani kell. Ez az abszurdum amit csabának se lehet elmagyarázni. A törvényeket időnként aktualizálni kell. Ami pedig a legfontosabb, persze ne szopjon a vásárló, de ne szopjon a kiskeres sem. Tehát, kell szabályozás arra hogy a trutyi szépen a gyártó felé csorogjon.
A mistral a bluefish is nagy volt. Szóval erre ne alapozzunk. Ott vannak még az tesco, auchan akik jobbára szemetet forgalmaznak. Meg vannak az elektronikai áruházak akiket az intel megvett kilóra. Tehát te vásárolj nyugodtan ezen a helyeken, mert megérdemled. Amúgyis ezeken a helyeken a lekes, szolgálatkész eladó mindenhez ért.
Tudod nekem annó (több mint 10 év) egy vidiki kisvárosban volt egy boltosom. Nem fogorvosom, gyógyszerészem, mosogépszerelőm. Hanem egy számtech boltosom. Pista bácsi (és alkalmazottja Balázs). Bármikor gondom volt mindig mehettem, segitett ingyen!
Meghalt a ramom csere ram érkezésig kaptam másikat. Valami kellett a gépbe és nem volt nálam annyi lé másnap bevittem. Igaz az árak drágábbak voltak mint a megyeszékhelyen. De az öreg sokkal többet adott. Aztán jött ez a 200 forintért lepippantom mentalitás. A bolt tönkre is ment. Tehát köszönjük a kedves vevőnek, hogy 500 forintal olcsóbban a mistralba és a bluefishbe vásároltak. Akik annyira lenyomták az árakat, hogy a rendes kisboltos ma már nem versenyképes. Te/ti pedig nyugodtan vásároljatok tovább ilyen helyeken. Mert olcsó és mert nagyok.
Aztán meg gyertek ide, hogy a kiskeres köcsög és a törvényeket nem tartja be. Én annak idején is röhögtem az összes ökörön akik fent emlitett két boltban vásároltak. Pedig lehetett tudni, hgy baj van velük. Mert a lényeg akkor is az volt, hogy 500 forintal ólcsóbb. -
Gyuri27
félisten
válasz
Csaba_20_ #3469 üzenetére
Amúgy megtaláltam a megoldást.
Ha maradunk a procinál. Kéne egy szerket amivel az emlegetett 5200-s prociban letilthatom az l2 egyrészét. Átírhatom az órajelet, adott esetben az fsb-t. Akkor a kedves vevő kapna egy ugyan olyan procit mint ami volt.
De tudom most mindenki azzal jön, hogy az nem ugyanaz mert a csíkszélesség nem ugyanaz. -
Gyuri27
félisten
válasz
Csaba_20_ #3469 üzenetére
Miért a kiskeren vered el a port?
Tudomásul vettem a vevő mind szent és úgy használja a terméket ahogy a nagykönyvben le van írva.
De a procit nem én gyártom. Ha tönkre megy a proci én visszaviszem a nagykerbe. A nagyker meg a gyártónak. A gyártó ad egy közel hasonló procit e5200 (mivel 2180 nincs) a nagykernek. A nagyker meg adja nekem. Mégis én vagyok a szarházi? Holott nekem kb 1000 forint bevételem volt, a nagykernek 5, a gyártónak 10.
De ezzel a nagy tudással az intelt, amd-t kéne perelni. Tegyél igazságot.A vevő meg annó a 2180-l vett egy teljesitményt. Mikor cserélek neki (5200) kap egy x + teljesitményűt.
A vételár visszaadással mi a gond? Hogy az annó 40k-s proci-t annó én kb 32330 (+áfáért) hoztam el a nagykerből. Erre raktam 1000 forint + áfát. Most meg adjak vissza 40k-t. Ezzel az a baj, hogy ha a gyártó, nagyker ad egy 5200-t azt 16k-ért lehet eladni. Tehát nagyságrendileg buktam 23k-t. Ez mitől helyes?
Tudom üzleti kockázat. Csak érdekes, hogy a gyártónak, a nagykernek nincs üzleti kockázata. Ezt nem tartod furcsának?Nem állstatisztika ez barátom, hanem saját tapasztalat.
Igen engem meg lehet birságolni. Az ökör usert a fogyvéd (bármilyen szerv) miért nem birságolja? Visszafelé miért nem müködik?A számtech világa te is tudod teljesen más. A 3 éves gar idő végére nem hogy azt a procit, vga-t nem gyártják hanem annak az utodját sem.
Nem látok én ügyeskedőt senkiben, nem hogy mindenkiben. Csak sokat olvasok ph-t ahol a + feszültségek, moddolások, tákolások csak úgy röpködnek. Azt meg sehol nem látom, hogy gyerekek meghalt a cucc mert tehetségtelen vagyok és vettem másikat. Azt igen, hogy elviszem garizni. -
Gyuri27
félisten
válasz
Csaba_20_ #3467 üzenetére
A magyar átlag kisker szintén, lop, csal és hazudik, hogy a kedves tissztességes usert lenyulja. Én is értem.
Ez a baj a biróság. Az usernek elsőfokon nem oda kell fordulnia elég a fogyvéd. Ez is aránytalan.
Itthon jó pár törvény van ami ugyan le vagyon irva csak nem tudsz vele mit kezdeni. Nem ez az első és nem is az utolsó. Az is érdekes itthon ez miért így van kitalálva. Tőlünk nugyatabbra ezt máshogy mívelik.
Nem mondtam, hogy fabatkát sem ér. Te vagy aki a minden user tisztességes és minden boltos szarházi felállásból indulsz ki. Azt hangsúlyoztam, hogy amig az user védelmére van törvény. A kiskereskedőkére nincs. Jelzem a hibás teljesités nem az! Persze perelhetem a nagyker. Mire másodfokon ítélet születik belőle (5-6 év) addigra vagy megszünnek, vagy átalakulnak. De lényeg hogy éljen a magyar jogalkotás és jogalkalmazás. Röhej tárgya ma magyarorzságon a bírók 90%. Egyrészük korrupt, másrészük szarik a világra. Megteheti, hisz jó állás, előjogaik vannak. Plussz poén a döntésük jóformán szent írás. Még mielőtt megkérdezed egy-néhány példát tudnék rá mondani. Tesznek ők a kis emberre. Persze ha őket vágják pofán mást se hallani a tv-ben.
Nem tudom mit tettél. Ezért kérdeztem, hogy csak mint gyakorlott vevő vagy mint eladó (kis-nagyker) részéről is van rálátásod. Mert abban azért eggyezünk meg az éremnek mindig két oldala van.
Amúgy meg ha hiszed ha nem az ügyeskedőket, átverősőket, tolvajokat mindig elítéltem. Legyen az bárki.Érdemi vita meg azért nincs mert írok valamit és elmagyarázod a törvény szerint miért rossz. Így nem lehet érdemben vitatkozni már ne is haragudj. Szerinted ez a törvény szentírás és első betütől az utolsóig be kell tartani. Ezzel nem lehet vitatkozni.
Annyit tehetek én is, hogy betartom és le írom miért, mi rossz. Persze ettől változás nem lesz. -
Gyuri27
félisten
válasz
Csaba_20_ #3459 üzenetére
Vegyük a magyar átlag usert. Nincs vagy nem szán elég pénzt erre az egészre. Mit csinál? Elmegy a mistralba és olcsóért vesz valmit.
Aztán elkezd tuningolni. Arra szarik, hogy a proci dobozára az van írva 1,35v. Ő simán tolja 1,45v valóssal. A ramra szintén rá van írva, hogy max 1,9v. Ő 2.1v-n tolja. A vga hangos a szentemnek ezért a venti gyári fordulatát a felére csökkenti + még tuningol is.
Ezekután ha meghal valami természetesen a kisker a hibás. Holott a garanciáról már akkor lemondott mikor tuningolni kezdett. Csak ezt itt nincs leírva. Mert a gyártó bizonyos feltételek teljesülése mellett vállalja a garanciát. Szóval amig nálunk arról szól a történet, hogy rossz alaktrészekből, amit olcsón veszünk, tré helyen a maximumot hozzuk ki nem kevés feszültséggel addig mutogathaszt a jogszabályokra. Felesleges. Az user nem tartja be a játékszabályokat a boltos miért tartsa be? Azért max mert a boltost lehet basztatni. Ha ilyen esetben a bolt nem sajnálná a pénzt, energiát és szakértöt fogadna. Majd biróságra vinné az űgyet és az user fizetne (1-2 százezer forintot). Sok ugribugri pistike vissza venne az arcából.Azért mégis van köze annak, hogy te látod-e a másik oldalt, meg a harmadikat.
Azért mert láttam, hogyan fejik a tehenet és láttam már egyáltalán tehenet. Nem vagyok tehenész.
Az magyar felhasználók nem szentek. Talán én vagyok egyedül az az állat aki úgy tuningol, hogy nem rossz alkatrészt veszek és azt alapfeszen, vagy az alatt használom.Érdekes, hogy ilyet el lehet hitetni a vásárlóval. De aki elhiszi, hogy egy krémmel bekeni az arcát és reggelre ő lesz Cindy Crawford az megérdemli. Megérdemli a hülye user is. Ne tartsunk már az usa szintjén, hogy a mikróra rá kell írni, hogy kis állatot nem száritunk benne. Aki felnőtt ember az cselekvőképes, gondolkodásra alkamas (kivéve ha a tv máshogy nem rendelkezik) az döntse el mi a reális, mi a jó. Ha meg gyereke van, ne hagyja, hogy a hüjegyerek vásárolgasson össze vissza.
Azt nem lehet velül elhitetni, hogy ami fizetnek (ár) nem reális mert 1000 forint bevétel van belőle.Szerinted akkor a 3 év jótállásra nincs is szükség. Hiszen úgyse tudja a boltos ugyanolyanra cserélni.
Pont erről beszéltem eddig. Ha nem tudok ugyan olyat adni (hiszen nem egy pótolhatatlan egyedi műtárgyról volt szó) kap egy hasonló (természetesen jobb) terméket.
Példa. E2180 helyett e5200. Nem látom be mi ezzel a baj?
Persze lehet mondani, hogy nem teljesitettem a kötelezettségemet. De nem én gyártom a procit. Tehát az intel nem teljesitette az. Csak én ezt nem tudom érvényesiteni.
Ha vesz az user egy procit. Maradjunk a példánál vesz egy e2180-t. Kap egy év garit. Meghal a proci az egy év után. Emberünk vissza küldi az intelnek, mivel tudja 3 év a jótállás van rá. Az intel mivel már nem gyártja azt a procit küld egy e2220-t. Akkor az usert miért nem veri a víz, hogy nem ugyanazt kapta?A törvény nem rossz. Itt-ott hiányos és nem életszerű. Ennyi.
Az user mivel gondolkodó lény és tud olvasni egy-egy bolt hírére rá tud keresni. Meg vannak saját tapasztalatai. Így tud dönteni, hogy hol kell vásárolni. A boltost kivédi meg Pistikétől? Mert hiába tudom, hogy az ember egy kókler és már több terméket is tönkretett a hozzáértésével, mégis ki kell szolgálni. Persze szerinted ez is beletartozik az üzleti kockázatba, hiszen mi mint nagy pénzeket keresünk.Soha nem írtam azt ha a vételárat kéri vissza akkor azt nem kell vissza adni. Itt most te nem olvastál vissza. Azt mondtam korrektebb ha nem a vételárat, hanem a termék teljesitményét, sajátosságait nézzük.
Nem a kisker nem adja tovább a jogokat. Hanem a nagyker, disztributor. Mivel én is 1 évet kapok a 3 helyett. Ezért mondom ismerni kellene ezt az oldalt is. Mert leírva szépen hangzik. Ilyen esetben a gyártónak kéne fellépnie és azzal a nagykerrel, disztributorral nem leszerzödni vagy az orrára koppintani. De itt is egyszerübb a kiskeren elverni a port.
Abban az esetben ha a gyártó nem tudja javitani a saját termékét (pl proci) megint a kisker a ludas. Nevetséges az egész. Szóval nagyon messze álsz te a valóságtól.A ptk 311-l megint kitörölhetem a seggem ha jó nagy papirra írták. Elvileg müködik gyakorlatban meg te sem álsz neki a Klicsko fivérekkel boxolni mert neked van igazad. Ugyanis nem így müködik az élet. Hidd el nem miattam.
94 óta van pc-m. Azóta meghalt egy hdd, egy asus lap, egy abit lap, egy egér, és megint egy hdd. Ebből ami garizni kellett mert rossz volt az utolsó hdd. A többinél aktivan vagy passzivan, de hozzájárultam az elhalálozásához. De egyikkel sem mentem a boltoshoz. Tudtam mi a pálya. De amig az userek 90% nem tart itt addig a boltosok úgy védekeznek ahogy tudnak. Természetesen a boltosok között is van szarházi. De vannak fórumok amire lehet irogatni és így megakadályozni a bajt.
-
Gyuri27
félisten
válasz
Csaba_20_ #3457 üzenetére
Azért könnyű a másik oldalról. Mikor a vevőnek csak jogai vannak. Én voltam/vagyok vevő. Te vagy/voltál eladó? Ha nem akkor nem nagyon van miről beszélni.
Amúgy meg a 200 forintért lepippantom magam mentalitás vezet ide. Ezért meg a vevő a felelős. Kimondom bátran. Aki csak az ár alapján választ meg is érdemli, hogy szopjon adott esetben.
Szerinted nálam mekkora a kereslet a drágább ám, de 3 év garival adott procik után? Elárulom semmi, nulla, zéró. Mert drágább egy 1000 forintal. De tudom emiatt is én a mocskos, burzsuj kereskedő vagyok a hibás.
Tudom mit ír a törvény, de azt is tudom mi az élet. Te sokszor ezt elfelejted!
Maradjunk a példánál. User vesz majd 3 évvel ezelőtt egy 40k-s 7600gt. Meghal neki. Cserélek egy 4830-ra, esetleg egy 4850-re. Miért vertem át a vevőt? Azért mert nem kap egy alavult, használhatatlan szart? Vagy azért mert amit annó vett 40k-volt, a mostaninak meg 33k az ára? Na itt kéne felnőni szvsz, de nagyon és talán a törvényt nem betüröl betüre nézni. Pont emiatt van az, hogy a kiskerek többsége csökkenti a garancia időt 12 hónapra. Ennyit lehet ezzel a hozzáállassal elérni.
Amúgy meg hangsulyozom nem a kisker ill az esetek többségében nem tőlük indul a szar. Hanem a gyártótol, nagykertől. De ezt könnyü elintézni azzal, hogy nem kell leszerzödni velük. Csak tudod roppant nehéz egy zsebkendönyi országból valamit is kezdeni akkora cégekkel akik komplett kelet-európát megveszik ha kell.
Meg ugye össze lehet rugni a port az asussal, meg az msivel is. Akkor aztán vehet mindenki, mindenből giga cuccot.Most pedig beülök az egyik 30 millás verdámba és megyek kispénzű usert nyúzni.
-
Gyuri27
félisten
válasz
luciferc #3452 üzenetére
Mert "ingyen" használtál valamit.
Két oldala van az érmének. Én kifizetem pl a 25k-t és kamatait. Te pedig a használatot.
Amúgy az azonnali cseregariért hajlandó lennél többet fizetni vagy az is legyen lób.szás fejében?
Ha csak szentek lennének az userek között gondolom mindenki cserélne. De amig itt a ph-n is nem egy hszbe szaladsz bele, hogyan kell a boltost átverni, a tönkretett cuccot legarizni. Addig felesleges az egész.
Mindenkinek változnia kellene. De amig az usernek ez kényelmes nem fog. Hiszen sokszor annyi időbe, pénzbe, veszödségbe kerül bizonyitani, hogy nem gyárilag volt rossz a cucc, hogy a boltos inkább fizet.
Olvass bele némelyik tuning totyikba pl. A gyártó egy procira nem véletlenül irja rá, hogy 1,35 volt. De sebaj adunk neki 1,5-t. Majd legarizuk. Csak kérdezem én akkor Te és az igazság harcosai hol vagytok? Sehol.
Én hasonlónál szóvá tettem, hogy az ember legyen férfi és ha elb.szta ne teknikázzon, hanem dolgozzon és vegyen másikat. Természetesen kaptam a pofámra. Erről ennyit.A vásárlók nagy része ilyen. Aki nem érti, hogy nem elég egy terméket megvenni. Olyan helyen kell ahol szolgáltatás is jár hozzá. Csak ott ugye drágább. Valahol az is unkorrekt, hogy egy bruttó 20k-s termékre rak az ember 1000 forintot (összesen a nettó 25200) és azt kapja a pofájához, hogy ez sok. Holott ez 1000 forint bevétel és nem haszon. Fel kéne nőni. Mint pl a németeknek. Ők nem véletlen vesznek (nagy számban) német termékeket, autót stb.
Nem kell beleolvasgatnom. Rendszeresen olvasom.
Azt meg pláne nem vitatom, hogy ami törvényszerint jár azt oda kell adni.
Megfogalmaztam néhány gondolatot. Amin szerintem változtatni kell. A tisztességtelen eladói magatartást pedig ugyanúgy elitélem mint mikor egy user próbál nyerészkedni, vagy a boltost átverni. Pl vga-ra rosszul felszerelt s1 és ez által tönkrement, de azért elvisszük garizni. -
Gyuri27
félisten
válasz
luciferc #3448 üzenetére
Igen ezt könnyű mondani.
Persze az user cseppet sem felelős. 2 ezerforintal olcsóbban megveszi a 3 év gari helyett a 1 évvel a procit. Meg oda megy vásárolni ahol jó olcsó lásd, a halasok, mustár. Tehát először az usernek kellene megfelelően vásárolni. Akkor a rendes szatócs nem menne tönkre. Aki még mondjuk csere cuccot is adna a garizás idejére.
De én ezt itt már leírtam. A vásárlónak csak joga van. Ami nem baj. De legyen már kötelessége is. -
Gyuri27
félisten
válasz
luciferc #3446 üzenetére
A törvény jó. Csak hiányos. Ugyanis ilyen esetben nem a gyártón csapódik le a szar!
Az user vesz egy 25k-s vga-t. 2,5 év után meghal. Sajna gyártásban már nincs ilyen (hiszen számtech cuccoknál ez egy nem szokatlan). A kisker megy a nagykerben. Ott nem (sok esetben) az árat nézik. Hanem a teljesitményét és adnak egy másik (kicsit jobb teljesitményű) vga-t. Miért? Mert pl az asus 1 darab olyan vga-t nem fog legyártani amit nem gyártanak egy éve. Azt nem nézik, hogy az a vga annó 100 euró volt és egy mostani 100 eurós vga-t adnak. hanem ők is adnak teszem azt egy 3850 helyett egy 3870-t. Ez megérkezik az user felé. Ezt ugye törvényileg nem köteles az user elfogadni. Nem is teszi. Hiszen annó a 3850 30k volt. Most a 3870 22k és a 30k-ból 4770-t vesz. Ami nem baj, de hangsúlyozom nem a gyártó van szopatva. Mert a kisker cserél és marad neki egy 3870-ne. Amit 22k-ért nem fog senki megvenni, hiszen ennyiért 4830-t kapni. Egy ilyen jelentéktelen országban pedig a nagyker, disztributor verheti a blattot az asusnál. Kb mint elefántnak a bolhacsipés.
Ezért kéne az usernek sem nyerészkedni, hanem örülni, hogy 2,5 évig használt egy vga-t. Azután kapott egy újat amire van 3 év gari. Persze a törvény betűje szent (legalábbis a kisembernek). De a jogalkotó alkothatna jogszabályt, hogy az ilyen cégeknek legyen rendes magyarországi képviselete. Aki ebben az esetben megnézi mennyiért vette a nagyker a vga-t és ad árban egy megfelelőt az userrel egyeztetve. Ez lenne korrekt.
Tudom van az üzleti kockázat. De ha egy kisker belaszalad 2-3 ilyen bukóba az komoly pénz. A szar meg nála fog meggálni, mert ha se a gyártó, se a nagyker nem vállalja neki kell. Szóval ide kellene törvény.
Mert ez 2 dologhoz vezethet. A kékhal és mustárféle megoldáshoz. Szépen megszünnek a vagyont kimentve és az usereknek gari nyema. Másik út a kisker max középkategóriás termékeket fog forgalmazni. Akkor aztán lehet ábrándozni a 4890-ről mikor a kisker csak 4770-t árul, azt is csak 1 év garival (vagy csak simán mindent egy év garival árul). -
Gyuri27
félisten
válasz
Eszeveszett #3439 üzenetére
Igen az slinek nem feltétele az azonos gyártó. Ha nem akarod elfogadni a cserét (abban az esetben ha nem pont ugyan olyat kapsz) ne fogadd el. Használtra nem cserélhet.
-
Gyuri27
félisten
válasz
Csaba_20_ #3430 üzenetére
Nézd tudatosan kellene vásárolni. Most mivan? Ahol olcsóbb 2-3k-val oda megyünk vásárolni. Tudomásul kéne venni, hogy ez ember nem egy pohár vizet vásárol hanem egy terméket és szolgáltatást.
Tehát először meg kéne nézni a bolt megadja-e a gyártói gart. Azután van-e lehetőség, gari időtartamára csere terméket kapni. Majd szétnézni mit írnak a volt vásárlók. Azután pedig az árat.
Én kb így szoktam. Meg mondjuk ha van 30k-m akkor inkább egy jó helyen pl veszek egy 4770-t, mint szar helyen egy 4850-t.
Nem véletlenül dolgoztak olyan áron annó a mustár, meg a kék hal.
Szóval akinek 2-3k-t megér ez az egész az vásároljon ilyen helyeken. Aki meg okos jó helyen vásárol! -
Gyuri27
félisten
válasz
Eszeveszett #3427 üzenetére
Azért ez nem müködik. Ha már a pénzt nem adják vissza (ami a törvényes) legalább levásárolhatná.
De ilyen helyeken nem kell vásárolni! -
Gyuri27
félisten
válasz
Eszeveszett #3425 üzenetére
1 gtx volt 94k? Nem tudom mi ment rajta tönkre de javitani javithatnak.
Leírták már. Vagy csere ugyan olyanra, javitás, pénz vissza.
Alternativ megoldás. levásárolod bár erre nem kötelezhet. Vagy okosba megbótolsz velük valamit ami erősebb mint a 8800 gtx sli, esetleg két 9800-t kérsz (mivel kell az sli).
Ezeket a kollega nem emlitette hiszen a tövény nem így szól. Viszont az élet itthon mást diktál. -
Gyuri27
félisten
válasz
Eszeveszett #3423 üzenetére
A levásárlást szeretik. Ha rá is fizetsz mégjobban.
-
Gyuri27
félisten
Tökmindegy, hogy ki veszi. Arról van itt szó a kisker a nagyker hatására, vagy önszorgalomból hogy csalja el pl a garit.
Nem bántalak, de nálatok is sokszor röviditett garik vannak. Pedig ha valaki hát az ipon kicsikarhatná a nagykertől a gyártó által biztositott teljes garit.Szóval ahogy az előttem szóló mondta a magyar jogszabályok pont ezért ilyenek. Mert itt a törvénytse tartják be. Kint meg minden szatócs tudja mi a jól felfogott érdeke. Ennyi.
-
Gyuri27
félisten
-
Gyuri27
félisten
válasz
Csaba_20_ #3370 üzenetére
10 magyar nagykerből ez alapján 8 bedőlne legalább. Amúgy nekik sem kéne messze menni. Fönn van minden a neten. Ember oda megy elolvassa és kész. De ha van itt valaki tőlük szivesen adok direkt linket.
Nyilván a kisker vitatkozhat a nagykerrel. Szerintem hamar szerződés bontáshoz vezetne a vita. Át lehet menni másikhoz persze, de kb ott is ez a helyzet. Szóval akkor mit is kéne csinálni?
Lehet, hogy karteleznek és ezt a sok okosságot együtt találták ki. -
Gyuri27
félisten
válasz
Csaba_20_ #3366 üzenetére
"A garanciális ügyintézés ideje 30 nap.
A garanciális ügyintézésre leadott termékek rendezési módjai:
Eredeti termék visszaadása (amennyiben a feltüntetett hiba nem áll fenn)
Csere javított termékre (értékarányosan)
Csere új termékre (értékarányosan)
Jóváírás (értékarányosan)
A tétel rendezése során a szállító az aktuális piaci értéket veszi alapul. Amennyiben a
termék nem kapható vagy piaci értéke nem állapítható meg, úgy az adott modellt követő
legújabb modell ára alapján százalékos formában határozza meg.
Megrendelő tudomásul veszi, hogy a garanciális ügyintézés során az eredeti vételárra
nem hivatkozhat az iparágban tapasztalható folyamatos árcsökkenés miatt." Nagyker keret szerződés részlet."Szóval csak az van amit mondok. Amíg a nagykereket semmi nem szoritja a kisker is tehetetlen és a vevő szopik. Mint általában az életben akik legalul vannak.
Itt viszont hibás a jogalkotó. Hiszen hagyja, hogy a kiskernél deficit keletkezzen.Példa. Vevő kiskernél vesz valami asus rog lapot vagy felsőkategóriás vga-t. Eltelik 2 szép év semmi baj. Majd elromlik a 60k-s cucc. Visszaviszi a kiskerbe. Ott látják nem az user a hülye, nagykerbe vissza. De ugye két év ebben a szegmensben nagy idő. A terméket már nem gyártják. Erre a nagyker a teljes vételár helyett fent leírtak alapján oszt szoroz. Jó esetben a kisker kap egy hasonlót 40k értékben. A vevőnek az nem kell. Miért? Az az ő dolga, hiszen törvény adta joga. Hiába tudd többet a cucc. Az árakat ő is látja és 60k-s terméket szeretne. Most a boltos megeggyezik valami 60k-s cuccba. Azt oda adja. majd eladja a 40k-s cuccot. Máris keletkezett 20000 forint hiány amit kénytelen benyelni. Holott nem hibázott. Nem ő gyártott rossz terméket. Nem ő nyerészkedett. de a bukó mégis az ővé. Hivhatjuk ezt üzleti kockázatnak, igen. Mégis aránytalan minden terhet és kiadást a kisker nyakába varni. A nagyker persze szarik rá. A gyártó szintén. Holott a nagy pénz nem a kiskereknél van, hanem a nagykernél, gyártónál.
Megoldás az lenne, ha itthon csak olyan terméket lehetne kapni aminek van itthoni képviselete, vagy régiós képviselet (kelet-európai pl) kihelyezett irodája. A nagy kerek pedig csak onnan vásárolhatnának. Mert a leírt esetben a kisker bemegy az asus itthoni irodájába. Elmondja, hogy a nagyker milyen csúnyaságot csinált. Ott pedig (mivel a törvény kötelezi őket) szépen rászólnak a nagykerre, hogy srácok ha tőlünk akartok rendelni akkor lesztek szivesek nem rombolni a hirnevünket.
Amúgy azt mondom lehessen itthon 5 fajta terméket kapni az 50 helyett (hülye példa tudom), de annak az eredete, háttere, garija legyen rendben és feleljen meg a jogszabályoknak.
Mert így csak körbe szopatás megy ami a nagyker részéről indul. Véget pedig a fogyasztónál ér. Mert ilyen szituban a kisker biztosan tolja tovább az áldást. Ha nem sikerül neki, majd átver más vevőt. Szóval innentől pedig élhetetlen ez az ország. -
Gyuri27
félisten
Akit érdekel rákeres és láthatja. Így legalább láthaná a vevő az esetek többségében nem a kisker politeknikázik. De ha nem tudja azokat az igényeket a vevőre erőszakolni amit a nagyker kér, bebukja a cserét. Ami meg nem járja. Mert ha pl egy 10k-s cuccot veszünk amin a haszon mondjuk 2k (és ebből még semmi nincs kifizetve) azt ha nem cseréli a nagyker nem 2k a bukó hanem 10k. Ezt meg ne várja el se a vevő se az állam szvsz.
Az meg ok, hogy kiszedem a nevét, de a nagyker attól még felismerné magát.
-
Gyuri27
félisten
válasz
Csaba_20_ #3354 üzenetére
Ezzel a gondolat menttel baj van. Mert amig a vevőt védi valami (törvény, fogyvéd). Addig a kiskert nem védi semmi a nagykertől és a gyártótol. Privátban küldtem neked nagykeres garancia feltételeket (persze szerintem eddig is láttál már ilyet). Az meg mégsincs rendjén, hogy a kisker szopjon.
Nyilván az ember valamit kifizet az a jótállás végéig müködjön rendesen.
De amig nincs lereddezve az, hogy pl ilyen esetben a vissza adott összeg haszon részét az adómból leírjam. Ill az áfát az állam vissza adja (hiszen ha úgy nézzük pénzmozgás nem történt) addig itt jó nem lessz. Itt jön képbe az állam felelőssége. egyrészt, hogy minden pénzt lenyel. Másrészt meg hagyja, hogy a nagykerek bohócot csináljanak a kiskerekből. Mondhatod, hogy attól a nagykertől nem kell vásárolni. De egy kezemen megtudom számolni hány rendes, normális a törvényeket betartó nagyker van. Ha te tudsz dobj ide vagy püben linket. Ezen gondolatmeneten végig menve itthon nem lenne kisker.
Azt is mondhatod, hogy egy cég a haszonból ezt finanszirozhatja. De lássuk be ez nem az az ország ahol haszonra szert lehetne tenni.
Mondok példát. Ennek a lapnak ASROCK 945GCM-S 7990 a nagyker ára. Tehát áfával 9588 forint. Ha rászámolsz 1000 forint hasznot az 10588 forint. Ebből az 1000 forintból meg ki kell fizetni elég sok mindent. nem sorolom, mert holnapig írhatnám. Ha többet rak rá az ember meg nem veszi meg senki. Miért? Mert a itthon a vevő igen árérzékeny. Illetve mivel annyi kiskapu van a vevő olyan adó, áfa, tb és egyéb ügyeskedő, csaló céghez megy aki 500 forintal olcsóbban adja.
Mondhatod megint, hogy akkor nem kell ezzel foglalkozni. De akkor mehetnénk az osztrákokhoz vásárolni esetleg a tescoba mert itthon nem maradna kisker. Csak az előbb emlitett kategória.Szóval jó dolog, hogy az állam a sok lehúzás után a vevőnek be akar nyalni. De az érme másik oldalát sem ártana megnézni.
De ez csak az én véleményem tévedhetek is. -
Gyuri27
félisten
Mondjuk ma itthon nem nagyon van nagyker aki pl a procikat a gyártó által biztositott 3 évvel forgalmazza. Divat lett az 1 év. Ez kivételesen nem a kiskerek sara.
Tehát elvileg itthon nem nagyon lehetne procit forgalmazni.canniball: a jótállás időtartamán belül a gyártó javit, cserél. Persze a posta költség téged illet. Volt már erre példa, dvd írónál, tápnál stb. Persze a magyar nagykerek ezirányú gyakorlata szerinten csúnya dolog. Kérdés fogyasztóvédelmi szempontból mit lehet kezdeni vele.
-
Gyuri27
félisten
válasz
runner 125 #3066 üzenetére
Jobb lenne az egész történetet (szépen tördelve, nevekkel) leírni.
-
Gyuri27
félisten
Igen ez itt a baj. Mondjuk ezért nem veszek tálcás procit soha. Hogy + 500-1000 forintért kap az ember +2 év garit és egy hütöt (még ha a hütő nem is kell).
Csaba_20_: ez nekem büdös. A gyári hűtöknél csak jobbakat kapni. Ráadásul pont a gyári hűtövel szokta odakozmálni az egységsugarú a procit mert azt hiszi az tuningra van.
syC: 1 garancia papirral vetted? 2 ha nem miért nem (és így ne is csodálkozz). 3 ha nincs gari attól még tudható melyik üzlet, és/vagy nagykerből van. 4 az intel 10 hónaposan miért ne cserélné? 5 amd-t vegyél mert látod az intelnél le sem szaharják az embert. 6 az intel magyarországnak azért írnék néhány kedves sort.
-
Gyuri27
félisten
[link] remélem betalál az ember. Mindenesetre vérlázitó.
net84: ezt majd megbeszéljük mert félreértettük egymást itt a kavarodásban. De nem erre gondoltam.
-
Gyuri27
félisten
De ezt mondom. Nincs mindenek képviselete, importőre. Példa. Biostar. De a cseheknél van. Szóval ha én onnan rendelem miért lenne kevesebb a gari?
Precedens jog valóban nincs. De én arra értettem, hogy csinált-e már ilyet valaki és megnyerte-e? Amúgy meg külöbözö szinten vannak állásfoglalások a birók részére.
Az autóknál van az a kategória és van az az ország ahonnan behozva súlyos millákat lehet spórolni még havatalosan is. -
Gyuri27
félisten
A gyártótol rendelés miért lenne illegális? Vagy a gyártó európai képviseletétől?
Nem minden gyártónak van itthon képviselete. Meg ha van is az eu az áru szabad áramlásáról szól. Miért kéne az itthoni forgalmazótol rendelni mikor a sok közteher és magyar felfogás miatt sokkal többe kerül mint mondjuk ugyanaz németből, vagy belgából?
Olyan ez mint mercit venni. vehetem itthon is meg bárhol az euban. Haza hozom rendbe rakom a papirjait (törvényesen, minden adót megfizetve) és ennyi.Ariadne: erre azért néznék precedenst.
-
-
Gyuri27
félisten
Nos valamit tisztázzunk. Itt arról van szó pl hogy az x bolt két év garival adja azt a vga-t amit y 3-évvel. Nyilván nem egy nagykerből vásárolnak. Ekkor a gondos x boltos azt mondja van a 2 év nagykergari. De mivel ez a gyártó által biztositott 3-5 évnek csak egy része rendes x boltos megoldja a gyári garit a maradék időre. Mit is jelent ez. Fenti vga esetében meghal szegény 2 év után. User beviszi x boltba. Ott megnézik és látható, hogy nem az user ölte meg. Erre a boltban az user pénzén kiküldik a gyártónak aki vagy ad másikat, vagy küld egy másik fajtát (mert esetleg az elözö fajta nincs gyártásban).
Szóval én így értettem az elözö hszt. A + pénz ugye a szerviz ára lenne, ill annak hogy az user nem levelezési szinten birja az angolt.
Na ennyek fényében mit mondasz?
Mert sajna nálunk bevett gyakorlat ujjabban, hogy a gyári garancia idő egy része van csak biztositva. Ott a vga esete, de mondhatok dvd írót is ami 1-2 év garival van a gyári 3 helyett, vagy hdd aminél szintén így müködik.
Másik + szolgáltatás lenne pedig a csere alkatrész. Ezt vásárláskor el lehetne dönteni, hogy karom-e vagy nem, fizetek-e érte többet vagy nem. Példa: veszek nálatok egy 4850-t. Meghal szegény. Elviszem hozzátok kiderül, hogy nem én vagyok a hunyó. A csere mondjuk elöre láthatólag két hét. Ekkor jön a képbe az, hogy annó fizettem-e +2000-t. Mert ha igen akkor kapok egy 2400xt (ami 8k) kölcsön, addig mig vissza nem kapom a gariból a vga-m. Szerintem egy boltnak nem nagy megterhelés 1-2 darab ilyen vga-t tartani. Így mindenki örül az user tudja használni a gépet, a bolt meg keresett + 2k-t.
Ezt mekkora hülyeségnek tartod? -
Gyuri27
félisten
válasz
PowerBuldog #2974 üzenetére
Elfelejtenek szólni mi a szösz fog történni.
De látom megoldódott. -
Gyuri27
félisten
válasz
PowerBuldog #2971 üzenetére
A szokásos akkor.
-
Gyuri27
félisten
válasz
PowerBuldog #2969 üzenetére
A termék három napon belül romlott el?
Csere termék nem kötelezö. A 15 napos határidőre törekedni kell.
Egy telefont minimum kapnod kellett volna mi lesz a termék sorsa. Javitás, csere, pénz vissza. Ugyanis ennyi idő alatt már ki kellett volna derülnie mi lelte a vinyódat.HUN]Repa kollega iponos fordulj hozzá bizalommal.
-
Gyuri27
félisten
Ajánlom figyelmedbe a 2963-s hsz-m. De leírom mégegyszer. Aki akar extra vagy + garit az némi felárért tehesse meg.
Hidd el nálam árérzékenyebb ember nem nagyon van. Viszont pont ezért ha lehetne választani +2000 forintért 1 vagy 2 év ráadás garit akkor azt választanám.HUN]Repa: ne válaszolj.
-
Gyuri27
félisten
válasz
HUN]Repa #2962 üzenetére
[link]
A jobb gari 500-és 1500 forint pluszt megér szerintem. Ill lehetne a terméket alap garanciával forgalomba hozni (ugye ezt a törvények szabályozzák). Meg lehetne bövitett gari felárét. A bluefishnek volt annó ilyen garija (az egész rendszerükben ez volt az egyetlen használható dolog (saját vélemény)). Tehát mindenre lehet megoldást találni. -
Gyuri27
félisten
válasz
HUN]Repa #2957 üzenetére
Mihez barátom? Hogy külföldön müködik a gari? Hogy külföldön annyi gari van rá amennyi a dobozra írva? Hogy kintről 3 nap alatt elintézik ami te/ti 15 nap alatt nem tudtok? Hogy külföldön a vásárló a vásárlás után és érdekes (nem csak hagyd itt a pénzed és huzzá)?
[link], [link], [link], [link] csak hogy lásd nem vagyok az i ellensége.
Aki ellensége a boltnak az te vagy magad. [link] gondolom tudod mi fájdalmam ezzel a hszl kapcsolatban. Hogy stilszerű legyektlac: egy szekrény tele van a dobozaimmal nekem is.
-
Gyuri27
félisten
Most érzed a helyzet komikuságát? Mindenről nem lehet csomagolásom a kutyafáját. Egy tray procinál is megoldható (vagy annak is tartsam meg a csomagolását?). Ne legyen már mindenért a vevő hülye (erre van itt a ph-n külön totyik). De mint mondtam a legjobb az áfás számla. Az vissza követhető 5 évig.
-
Gyuri27
félisten
A garancia feltétele nem a csomagolás. Föleg nem egy, két éves terméknél. Illetve ezért kell számlát kérni mivel az vissza kereshető mégha fogfájósan is.
Jól mondod egy cég is lehet, fogyasztó.04ahgy: "módosított firmware" mit értesz ez alatt? Sokszor a gyártó is ad ki a cuccaihoz. Szvsz olyan mint a bios. Veszek egy lapot xyz biossal. Frissitek xyz2-re ha elromlik a lap nincs csere mert nem gyári bios (nem kötekedés csak nem értem)?
Utolsó bekezdés: azért nálatok is vannak elirások informatikai hibák. Ti erre fokozottan miért nem figyeltek oda? Ne válaszolj (erre). De "ne itélj, hogy ne itéltes"
Egyébként a paraszt meg vegyen két traktort ha fontos a föld túrása. [link] így kéne itthon is müködni. Nem csak eladni, hanem szolgáltatni (vagy csak eladni, de azt negyed áron). -
Gyuri27
félisten
Garis ügyintézés flottul
[link]
-
Gyuri27
félisten
válasz
adalbert1 #2553 üzenetére
Amikor meg nem garizzák le a vga-d ami magától halt be akkor te leszel a legjobban felháborodva. Az ilyen virtusok miatt szopatják azokat akik nem ügyeskednek. Hát csak gratulálni tudok.
De mindenki szíves figyelmét felhívom, hogy az itt taglalt téma már át lépte a törvényesség határát, tehát a ph-t is. Legyen ennyi elég míg a mkodik rendet nem raknak. -
Gyuri27
félisten
válasz
horvathkrisz #2297 üzenetére
Árengedménnyel és origi 3 év garival fogadd el nyugodtan. Az árengedmény legyen 30% minimum.
Tomate:ha nincs akkor ki kellene deríteni. hogy melyik nagykertől van a cucc. Elvileg ott is gariztathatnál.
-
Gyuri27
félisten
válasz
horvathkrisz #2291 üzenetére
LOL mindegy a garit inditasd attól a naptól az "új" vga-ra.
-
Gyuri27
félisten
válasz
localhost #2268 üzenetére
Telephelyeink:
H-2040 Budaörs Vasút utca 15. Megközelítés
H-1138 Budapest, Váci út 117-119. MegközelítésÉrtem én, hogy gőzgép.De mi hajtja?
Az azonnalt én is 3 napon belül értettem. Ill utaltam arra, hogy a beszerzés nagyon gyors. Tehát gondolom, vissza is lehetne vinni.
De láthatod az ipn több szabályt is megszegett. Nem csak kris esetében, hanem mostanában a garis ügyek intézésekor. Nem vettek fel jegyzőkönyvet. 3 napon belül nem közölték, hogy javitanak vagy ujjat adnak. Szerintem. -
Gyuri27
félisten
válasz
localhost #2263 üzenetére
1 rendelhet, de ez nem érdekel. Nem is érdekes. Az user nem tajvannal áll kapcsolatban.
2 az ipon tudjuk hol van. A nagykerek nagyobb része a XIII-kerben van ill a IV-ben. Lássuk be az nincs messze. Rendelés náluk úgy müködik, hogy reggel 9.ig ha leadod délután kettőre ott a cucc. Tehát ha ilyen gyorsak mikor a pénzed elveszik akkor legalább a 3 -napos ügyintézésnél is lehetnének ilyen gyorsak."HÁT AZT NEM! Gyuri még neked sem!
Én úgy gondolom. hogy a szándékod jó - ám a gyakorlatiasság mindegyre hiányzik belőle."
Miért is? Lenteb olvashatod mióta szivatják az embert ezzel a kedves boltosok. Pedig 3 napon belül vissza vitte.
Gyakorlatiasság? Tehát amikor a szerencsétlen user pénze kell (én is ide tartozom) akkor ő a király. Amint kitette a lábát vissza se nézzen. Ez gyakorlatias a kisker részéről? Mert szerintem sajnos igen. Ugyanis mikor fizetni kell akkor nem 3, 15 és egyébb határidőkön belül fizetek hanem azonnal! természetesen ésszerű határidőket elfogadok, de lássuk be az esetek 90% a szopatásról szól."Ami talán a legfontosabb, bár talán mindenki által ismert szabály: ha a fogyasztó a fogyasztási cikk meghibásodása miatt a vásárlástól (üzembe helyezéstől) számított három munkanapon belül érvényesít csereigényt, a forgalmazó nem hivatkozhat a Ptk. 306. §-a (1) bekezdésének a) pontja értelmében aránytalan többletköltségre, hanem köteles a fogyasztási cikket kicserélni, feltéve, hogy a meghibásodás a rendeltetésszerű használatot akadályozza."
Gondolom krisz története egyszerü és gyakorlatias. Továbbá gondolom ennek fényében az iponreakciója is egyértelmű.
Az a baj, hogy ithon mindenki eladni akar és pénzt keresni. De szolgáltatni és esetleg dolgozni, kártalanitani nem akar senki.horvathkrisz: nem marad más mint bemenni elkérni a panaszkönyvet és leírni az egész sztorit. Illetve annak megküldése az fvf-hez.
-
Gyuri27
félisten
Akinek nem inge nem veszi magára. Ha vissza olvasol láthatodd honnan indult.
Nem azt mondtam, hogy a tesco a kánaán. De ott müködik a 3 nap és nem arra hivatkoznak, hogy kiküldik tajvanba.
Mert egy az usernek ehhez semmi köze, mert ugye a bóttal van jogviszonyba nem szentszékkel vagy a pápával magával. Illetve azt is nehezen hiszem, hogy nevezett bót a gyártótol rendel. Ha meg nem akkor ott van a nagyker öt-tíz percre tőlük és ugyan vigyékmá vissza. Természetesen hozzák is a csere kártyát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone 12 Red 64 GB
- Asus ROG Flow Z13 GZ301VIC Acronym Limitált kiadás - 13.4" QHD 165Hz Érintő - 32GB - 1TB - RTX 4070
- X1 Carbon 10th 27% 14" 2.2K IPS i7-1260P 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch Lite 32GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF VG27AQ1A 27 170Hz 1ms IPS monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest