- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
echterion
nagyúr
válasz BBUN52 #80333 üzenetére
Gyári garis alatt a használt, de még bőven garis gépeket értem, nem az aprón lévő sok kereskedő gépét, amik ol. egy év hozzá szóló garival vannak.
Legion ügyben Bluesummers-nél nézz szét sztem. Legion 5 is jó gép jó hűtéssel, de a Pro az igazi, olyanra lenne érdemes vadászni sztem. Igaz, az valszeg 500 fölé fog nyúlni.
GP66 Leopard. Nekem most ilyen gépem van, ez is jó gép sztem, a bill. kiosztás nem annyira megszokott, de ettől eltekintve egy igen élhető gép.Alienware M15 R4. Kérdezz rá, hogy van-e gari rá. Ha van, jó vétel.
Ezek mellett én Nitro-t nem vennék a csonka gpu és a nagyon műanyag hatású elemek miatt, illetve a kijelző sem az igazi. De ha ezek neked nem gond, akkor az is vállalható, csak tudni kell, mit vállalsz be ilyenkor.
G15-nél érdemes a 120hz-es kijlezőt kerülni, annak láthatóan gyengébbek a színei, fényerő, de ezt leszámítva nagyon jó gép az is.
Az árukeresőt most nincs időm átböngészni, ezt rád bízom most a fentiek alapján.
-
echterion
nagyúr
válasz BBUN52 #81658 üzenetére
Maj KillHates megmondja, ő imádja, én nem szoktam felrakni még a driver-ét se, mikor olyan gépem van, annyira haszontalannak érzem számomra.
Amúgy játékokban lehet pl. a célzáshoz vagy kameramozgáshoz használni, ha támogatja, Windows-ban képernyőt lesötétíteni, ha nem vagy a gép előtt vagy nem ránézel, ilyesmikre jó a Tobii.******
-
Speedy007
őstag
válasz BBUN52 #81658 üzenetére
egy fajta biztonsági funkció is kb.olyan mint a telfonban az arc felismerő csak a te arcodra old fel a képernyő, a játékok alatt is hasznos mert nem kell az egérrel körbe nézni hanem elég a fejed mozgatnod. mega billentyűzet más mert a legion 7-be a corsair szállítja de a szoftver rakás kaki
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz BBUN52 #81742 üzenetére
Szia!
Több megoldás is van.
1.
Pár hete adtam el a 2020 májusi VivoBook S532FL laptopomat, ami gyári win10-es volt. Akárhányszor újrarakható, új SSD-vel is, mert az aktiváló kódja a biosban volt valahol. A telepítésnél az a rész, hogy írja be a termékkulcsot, meg az hogy HOME-PRO-stb-mitisakarsz, fel sem jönnek, ezt átugorja, és a végén ott van rajta a pucér rendszer, aktiválva.
Na így adtam át a barátom gyermekének (19 éves, most kezdi az egyetemet) és ő tök ügyes volt, és a jelszavas, windowsfiókos dolgokat tökre gyorsan megoldotta magának. Office nem volt rajta, de a vrsoft.hu oldalról 2500 Ft a licensz, azt már együtt tettük rá.
Aztán azzal is windows update, minden létező frissítést lehúzni, és kész.
A particionálást még én döntöttem el, otthon, nélküle. Már általam vásárolt Samsung 970 Evo Plus 1TB volt, 230GB C és 700GB D lett, így kapta meg.
2. amikor nemhivatalos, vagy régi Win volt rajta előtte, és itt nem csak az általam eladottakról beszélek, hanem a millió ezeréves kis retkekről, amit barátiba csinálok ismerősöknek.
Mindig megnézem, mekkora HDD volt benne, mennyire van tele, mennyi ram van benne, és mennyi rakható bele. 20-30.000 Ft-ot gond nélkül el lehet költeni, és én mindig úgy mondom az árat, hogy már beleszámolom a vrsoft.hu oldalról a win10pro+office2019proplus licensz árát (~4500Ft),
és így mondom ki az ismerősnek, hogy pl
29.000 Ft-ból lehet felgyorsítani a gépedet. Kell, vagy dobod a kukába? És akkor kell.
És akkor új SSD lesz benne, meg több ram, meg új, hivatalos rendszer az új SSD-n.
Mindenről számlát kap, munkadíj nincs, általában csoki, pezsgő, pálinka, ilyesmik
Csináld jól, nem kell magyarázkodnod senkinek. A méhecske sem áll le a léggyel vitázni, hogy miért jobb a méz mint a szar.
-
addikt
válasz BBUN52 #81875 üzenetére
Szerintem az összes benchmark program kötelező egy gaming gépnél. Vagy csak tiszta benchmark vagy az ami játékon belül található (pl hogy be tudd jól állítani a grafikát, maga egy felmérés, segítség az optimalizáláshoz). Attól függően milyen mértékben használja a vga és cpu párost, terheli egyiket vagy másikat vagy egyszerre jelenik meg a végeredmény. Jó az ha tisztában vagyunk mit tud a kicsike, melyik komponens hardver elem mit erősít vagy hátráltat össz hardverileg, látványnak is jó semmit nem veszítünk vele. Én nem tartom bűnös dolognak ezeket.
Persze a lényeg a játékon van az amire használjuk az jól fusson.
Egyébként maga az MSI AB is egy "benchmark" statisztika jelző a kiírt adatai miatt, egy jelen, valós visszajelzés.[ Szerkesztve ]
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W)
-
yetijetnyak
csendes tag
válasz BBUN52 #81875 üzenetére
Ami nálam megy:
Throttlestop (Intel proci esetén, külön be kell állítani, hogy mindig menjen induláskor)
MSI AB
Aida 64Lenovo Fan Control
Lenovo Legion Toolkit
ICUEBenchmark:
Superposition (GPU-nak, 1080 Extreme)
Blender Benchmark (CPU, GPU)
Cinebench R23 (CPU)Szerintem érdemes:
- Killhates-nél újrapasztázni
- Venni egy laptopállványt, vagy úgy használni, hogy meg van emelve a hátulja
- CPU undervolt és/vagy overclock
- GPU undervolt és/vagy overclock
- Külön fan profil
- Task manager-ben minden startup progit letiltottam
- System Configuration-ben is lehet válogatni, hogy mi az, ami nem szükséges
- Az akksit konzervváló módba rakni (60%-ig tölti csak)
- Win10 esetén a Power Management résznél én a CPU boost-ot Efficient Agressive-re állítottam, valamint Balanced esetén a CPU teljesítmény 99%-ra van levéve, így nem turbózik. Ennek igazából akkor lehet jelentősége, ha kifejezetten GPU igényes játékkal játszol, és mondjuk a CPU elszívja a GPU elől az áramot, akkor egy ilyen 99%-os beállítással visszább vesz a CPU, nem melegszik annyira, cserébe a GPU kapja az áramot. Ez játékonként eltér, Cyberpunk-nál a 99% az jobban működik, de pl. Serious Sam-nál a 100% CPU-val sokkal jobb a teljesítmény.+ ha Ryzen procis, akkor érdemes megnézetni a ram-ot, hogy egyoldalas-e, ha igen, akkor célszerű cserélni kétoldalasra
Y
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+ IPS, I5-5300U CPU, 8GB DDR3, 250GB SSD, Dupla akku, WIN 10, Számla, Ga
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs