Új hozzászólás Aktív témák
-
Kinek mi a "normális".
Virtualdubmod is megeszi a hd tartalmat.
Viszont ha Vista Home Premium vagy Ultimate verziód van, akkor a MovieMaker kezeli a HD tartalmakat. (Asszem Aero felület is kell, de hogy minek?)
Viszont MacBook tulajdonosként meg kell említenem az iMove-t. (Nem ingyenes, de az aktuális verzió minden Macintosh-hoz jár) -
-
lancy
tag
Haaat!
Saturn hosszas alkudozas utan canon HF 10 183990Ft ert elhozva, 209e ft rol indultunk.
179e volt a legolcsobb hf 100 as 1 helyen volt 149e de ott 2 het alatt sem tudtak szallitani mert allitolag a canon osszeveszett a kelet europai kozponttal???most probalgatom eleg szuper csak 1 erdekes dolog ha mar hd kamaera akkor miert nem adnak hozza mini hdmi hdmi kabelt???
melyik video editor progit javasoljatok hozza?
thx
L
-
sebipayne
tag
válasz
vigh gabor #43 üzenetére
Szerintem a Sony a legjobb, viszon ár/érték arányban a Canon ver mindent
-
cousin333
addikt
válasz
vigh gabor #37 üzenetére
A nevezett Canon választékból a HF11 a legjobb, de az a legdrágább is. A HF10-et szerintem nem érdemes, némileg jobban néz ki a HF100-nál, de ugyanazt tudja, a beépített memória meg nem éri meg a jelentős felárat. A HF11 már 24Mbit/s-el is tud rögzíteni, de állítólag ez nem nagyon látszik meg a képén.
Ígéretesnek tűnik az új sorozat, mivel nemsokára megjelenik, ha másért nem, az árleszorító hatásáért érdemes rá várni szerintem. Áprilisban meg elvileg jön a HF20(0).
Panasonicban jó a 3 CCD-s rendszer, de mivel darabja csak 0,5 Mpixeles, ezért kamunak tűnik a fullHD felbontása (interpolált?).
Egy korrektnek tűnő tesztoldal: Camcorder Info
-
sebipayne
tag
Hát ahogy elnézem nem lehet rossz kamera, viszont már divatjamúlt, idős, ráadásul nem is HD kamera, tehát nem ebbe a topikba való
Helyette inkább a Sony HVR-HD1000E ebben az árkategóriában, viszont arról vegyes véleményeket hallottam.
Én a helyedben vagy vennék egy olcsóbb (<250ezer) HD kamerát, vagy inkább gyűjtögetnék egy Canon XH A1 vagy Sony HDR-FX1000E szintre. -
vigh gabor
csendes tag
Sziasztok!
A kérdéseim a következők lennének.
Melyiket ajánljátok ezek közül a kamerák közül?
Melyik a legjobb?Canon HF 100
Canon HF 10
Canon HF 11Vagy érdemesebb lenne a legújabb sorozatot megvárni?: Canon Legria HF S10
Canon Legria HF S100És ezek lennének még: Panasonic HDC-SD9
Panasonic HDC-SD100Sony HDR-CX11E
A válaszokat előre is köszönöm.
További szép napot!
-
sebipayne
tag
Canon HV30 kamerám van. 144-ért vettem Angliából még tavaly nyáron. Szerintem ennyiért rohadtul megérte.
Legutolsó, díjnyertes amatőr videoklippem vele:
http://www.youtube.com/watch?v=i63ajjLm-Pw
-
bird55
csendes tag
mit szóltok egy ilyen kamerához JVC GZ-HD7 ???
-
KoGa
tag
Ha esetleg valakit erdekel, upgrade miatt van egy elado Canon HF10-em... Fel eves, tokeletes allapotban, alig hasznalt. Irjatok uzit
-
bbchris
senior tag
Nálam most egy Sony HDR-UX7E dorombol de nagyon meg vagyok vele elégedve . Igaz ez nem hibrid de a képminőség és fényképezés lenyűgözött . Egyetlen hátrány hogy cserélgetni kell a miniDVD-t benne de ez legyen a legkevesebb probléma .
-
BradMax
csendes tag
Sziasztok!
Canon HF-11 vagy HF-10 még ebben az évben akarok venni, várok ha lement az ár :-), mind2ön ugyanaz a tulajdonságokat, HF-11-nél 32gb-ás 175 min, MPX+ (24Mbps) Full HD kb. 2 óra 92 perc rögzíteni, Blu-ray támogatás, LP (5Mbps) akkor 735 perc rögzíteni. A CANON HF-100-as a belső memoria nincs, csak hozzá kell venni SD/SDHC kártyát ennyi.
Canon HF-11 MPX+ (24Mbps) FXP (17 Mbps) XP+ (12Mbps) SP (7Mbps) LP (5Mbps)
2GB SD/SDHC x min* 15 min 20 min 35 min 45 min
4GB SD/SDHC x min* 30 min 40 min 70 min 90 min
8GB SD/SDHC 40 min 60 min 85 min 140 min 180 min
16GB SD/SDHC 85 min 125 min 170 min 285 min 365 min
32GB SD/SDHC 175 min 250 min 345 min 575 min 735 min -
loosht
senior tag
A hétvégén végre ki tudtam próbálni "élesben" a kamerát. Itt van egy válogatás az anyagból. A vimeo egy kisség ledegradálta a minőséget, de a regisztráltak le tudják szedni a 720p verziót.
-
Zebu
addikt
válasz
Szten Márs #19 üzenetére
közben ráleltem!
bár a problémámra sehol sem kapok választ
-
loosht
senior tag
Igen, megjött. Nagyon tetszik! Olyan picike, hogy szinte csak egy optika az egész!
Sokat gondolkoztam mielőtt megjött volna, hogy milyen memóriakártyát vegyek bele, de amikor kibontottam meglepetés ért, mert volt benne egy 4 gigás kártya. Igaz ez a 4 giga mindössze 28 percre elég HD FH-ban, de standrad HD-ben 1 óra 10 perc. Egyenlőre kisebb családi eseményeket fogok csak felvenni, aztán majd jövőre nyaralások előtt veszek egy 16 gigást, akkor már sokkal olcsóbb lesz. A kártya sebessége elég jó, kameráról PC-re a másolás 10MByte/s (kártyaolvasóval nem próbáltam). Próbaképp kipróbáltam a Sandisk 1 gigás M2-esemet átalakítóval és tökéletesen működött vele. A másolás ezzel 9MByte/s volt. Az akksi elég jó, kb. 110 percet bír. Van benne infrás nightshot, amivel teljes sötétségben is lehet kamerázni. Képeffektekben nem bővelkedik a kicsike, de hiába volt az előző kamerámban vagy 8 féle, sose használtam egyet sem. Fókusza elég gyorsan és pontosan dolgozik, a felvétel és az LCD kijelzőjének szinei kifejezetten élethűek. Fotó módban is hasonlóan jól teljesít (természetesen karmerákhoz mérten), 10.2 megapixelben gyártja a képeket, de kamera módban, felvételezés közben is lehet 7.6 megapixeles képeket készíteni. A kapott szoftvereket nem próbáltam, nem tudok róluk nyilatkozni. Nagyon profi a szerkentyű, még a kezembe sem vettem, csak megláttam a doboz kinyitásakor és máris beleszerettem!
-
norbi19884
tag
Hello! Lenne egy kérdésem Film vágással kapcsolatban az Avid Media Composer 3.0 kompatibilis az x2 -es amd-kel?
-
loosht
senior tag
Meg is rendeltem. Remélem, hogy tökéletesen meg leszek vele elégedve!
Amint kézhez kapom, csinálok egy pár tesztvideót és megosztom a tapasztalatokat.
-
loosht
senior tag
Most nézegettem a te kamerád adatait az árgépen és szemet szúrt valami. Az van odaírva, hogy SD videó, közvetlen alatta meg, hogy 1920x1080 pixel. Akkor most mi van? Tanácsodra szétnéztem a Sony memóriakártyások között és találtam egy egész jót. Ez ugyanaz, mint a HDR-SR11, csak memóriakártyás és nem mellesleg 58 ezerrel olcsóbb. Még ha rászámolom a memóriakártya árát, akkor is kevesebbre jön ki.
-
Zebu
addikt
Lehet nem jól gondolom, de nekem most a memória kártyások a favoritok...
HDD-snél azért megvan az a para, hogy a mágneslemez meghibásodhat.... Memória kártyás cuccnál max kártya kidob és raksz bele másikat. Hordozni is egyszerűbb az anyagot rajta.
Az újabbakba akár már 32GB-os kártyát is vehetsz.
Mondjuk vicces, itt fényezem a memória kártyát én meg még nem vettem, hanem a belső 8GB memóriába rögzítek.
Nem tudom mennyire fontos neked a méret és a súly.... a legkisebb kamerák azért memória kártyás cuccok. Bár a túl kicsi sem az igazi....
Szerintem kézbe kell fogni, lőni kell pár képet (filmet) vele és vidd haza az anyagot megnézni. MM-ban (Westend) pl lehet ilyet...
Az akksi sem utolsó szempont szerintem, annak is nézzz utána és dönts!
-
loosht
senior tag
Na igen. Kazettás nekem sem jöhet szóba. Egyébként a youtube-on nyilván nem a felbontást néztem (annak nem sok értelme lenne), hanem az egyéb dolgokat, amik átjönnek ekkora felbontásnál is, mint például a fókuszálás, színhűség stb.
Az én szempontjaim dióhéjban: FullHD, HDD-re rögzítsen, élethű és telt színek, olcsó. Ezeknek jelenleg csak a HDR-SR10 felel meg, de ha tudtok jobbat ennyiért, szivesen fogadok tippeket! Lehet még talonba teszem tavaszig a kérdést, addig lényeges dolgot nem nagyon fogok kamerázni és akkor talán már olcsóbb lesz a HDR-SR11. -
hakagyi
csendes tag
Egy canon hv30 video !
-
hakagyi
csendes tag
Szia !
Szerintem is a Canon hv30 jobb kamera minden téren sőtétben meg pláne !
Van egy tesz oldal évek óta csak kamerák tesztelésével foglalkozik ,és a canon HV30 ELSŐ HELYEN ÁLL !!
!Itt komoly teszteléseken megy át egy kamera ,föleg képminőség és északai felvétel (gyenge fénynél pl 30 és 15 lux)fényerőnél véreznek el a kamerák ![link]
Én bisztos canont vennék jobb a lencséje is !
Meg különben miért a youtube nézel teszt videót az nem minőség !? -
rumos14
nagyúr
2 dolog:
1. sztem a legtöbb videoszerkesztő már támogatja az avchd formátumot, csak sajnos előfordulnak olyan "apróságok", hogy bizonyos kameráét nem. Pana HDC-SD1 anyagokat mind a Pinnacle mind a Ulead progik támogatták gond nélkül. a szerkesztés tényleg elég időigényes dolog. 45 perc anyagot minden szirszarral és 2 pass konverzióval úgy 7 óra alatt (
) csinált meg a C2D notim (2,2ghz).
2. Full HD kamerákra egy külön topik sztem felesleges, van egy generál videokamerás topik és ugye idővel egyre inkább a HD-s kamerák fognak ott is szerepelni. talán egybe lehetne olvasztani ezt a topikot a másikkal.
-
Allanon25
csendes tag
Szia!
Ahogy gondolod.
Akkor készülj fel, hogy a videók visszanézéséhez egy izmos számítógép fog kelleni, nem is beszélve a szerkesztésről. A videószerkesztők közül még csak nagyon kevesen támogatják az AVCHD tömörítésű fájlok szerkesztését.Ajánlom figyelmedbe a vimeo.com-ot. Ott láthatsz pár tesztvideót! ;-)
Hamár a Sony, akkor inkább a hdr-sr11 vagy 12-es szerintem...de persze ha a Te céljaidnak megfelel az sr10-es akkor egy szót sem szóltam.
Üdv.:
Allanon -
Allanon25
csendes tag
válasz
mimi_bacsi #1 üzenetére
Szia!
Nem tudom, hogy pontosan mennyit szánnál a dologra, illetve mennyire fogod majd a videókat számítógépen szerkeszteni...
Én személy szerint a Canon HV30-asát tudom nyugodt szívvel ajánlani:
Canon HV30Ebayen olcsóbban:
Canon HV30 olcsóbbanÉn is ilyet tervezek venni 1 hónapon belül.
Üdv.:
Allanon -
Zebu
addikt
Egyik kollégámnak ilyen Sony kamerája van és nagyon szereti!
A szenzor mérete mondjuk nagyobb mint az SR10-nek bár ez memória kártyás. A csomagban egy 4GB-ost kapsz hozzá.
-
Zebu
addikt
Nekem pénteken jött meg a Samsung VP-HMX20C. Még bartákozunk, de egyelőre pozitív érzelmekkel tölt el....
A sonynak szerintem nem túl jó a szenzor mérete (1/5,0), ami tudtommal gyenge fénynél eléggé számít....
-
loosht
senior tag
válasz
mimi_bacsi #1 üzenetére
Helló!
Én is mostanság tervezem a MiniDV kamerám cseréjét. Én ezt néztem ki. A neten találtam egy FullHD tesztvideót, ami teljesen meggyőzött. Az egyik legolcsóbb FullHD kamera és mident tud, ami nekem kell.
-
mimi_bacsi
tag
Sziasztok!
2-3 hét múlva egy utazáson veszek részt és érdekelne a véleményetek, most milyen full HD-s kamerát lenne érdekes vásárolnom.
A rögzítés vagy szalagos (mini DV) vagy HDD....
nem tudom, Ti mit ajánlotok?
az ár-érték arány is fontos, természetesen
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ Insta360 X3 kamera - AKCIÓ!
- Fujifilm GFX50S II Garis + GF 50mm F3.5 R LM WR + 3db akkumláltor + Urth Core nyakpánt
- Sony A7III + 28-70mm FE 3.5-5.6 Zoom objektív
- Canon EF-EOS R adapter Drop-In Variable ND szűrővel -Újszerű-
- LAMAX W 10.1 Akciókamera + 256GB SD kártya + kerékpárra szerelhető tartó + úszó szelfibot GARANCIA
- TAVASZI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Bomba ár! Dell Latitude 5411 - i5-10400H I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 19.900 Ft/szett - DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest