Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
DeFranco
nagyúr
ezt nem feltétlenül értem, full laikus vagyok
arra értettem, hogy a linkelt in-ear tws-t próbálnám meg, mert a saját earbud (semmi extra, baseus w09) fülesem tömegközlekedésen közel használhatatlan.
lehet ha takarítgatnám, ragasztgatnám (ezért jöttem ide mert leesik a háló) akkor jobb lenne de őszintén szólva már unom... egy in-ear-t megpróbálnék, az legalább a környezeti zajokat kiszűri, ergo kisebb hangerő is elég.
nem szeretem, és nem biztos, hogy bírná a fülem, de ennyit még áldoznék a próbára.
-
DeFranco
nagyúr
válasz lapalapa #90837 üzenetére
"Én még nem próbáltam, de bármikor megmondom a tutit"
(amúgy Ti hogy takarítjátok a fülesek rácsait? A neten keresgélve ez egy megszokott gyakorlat, mert nyilván koszolódik, ami hangerő/minőség romlással jár, de nekem nem sikerült ezt úgy kivitelezni, hogy az alkohol ne oldja le a helyéről a rácsot, pedig nem sikáltam erősen, óvatos voltam...) -
DeFranco
nagyúr
válasz lapalapa #90831 üzenetére
azt nem ismerem, kérdés, hogy jobb-e (és főleg biztonságosabb-e hallójáratban) mint a (megkötötten stabil) pillanatragasztó
@-NoVa-: nincs ezen már alapragasztó, leoldotta az alkohol takarítás közben. tartottam tőle, hogy a vékony hálót szétmarja-megeszi a pillanatragasztó, ezért nem álltam neki magamtól.
-
DeFranco
nagyúr
Sziasztok!
Egy (talán) szokatlan kérdésben kérnék segítséget:
Van egy earbud jellegű fülhallgatóm, ehhez hasonló kialakítás. Mivel a hangszórót fedő rács elkoszolódott, ezért alkoholos vattapálcikával megpróbáltam letakarítani, de sajnos a rácsot tartó ragasztó elengedett, és a rács leesett.
Mivel lehet ezt úgy visszaragasztani, hogy tartós is legyen a ragasztás és lehetőleg semmilyen káros anyag ne oldódjon/párologjon bele a fülembe a ragasztóból?
Előre is köszi a segítséget!
-
DeFranco
nagyúr
sziasztok!
earbud stílusú fülhallgatót keresek. nagy igényeim nincsenek, szeretném ha lehetőleg szépen szólna de az ár elsődleges tényező, 3-5k-nál többet nem szívesen adnék ki érte, maximum egy kevéssel, ha nagyon indokolt. a tönkrement akg k315-öm helyett keresnék valami pótlást. anno néztem a sennheisereket, azoknak a hangképe nekem nem tetszett, sok benne a mély, a k315-ét szerettem, azt kiegyensúlyozottnak éreztem, kicsit kiemelve az éneket és a középtartományt.
ha lehetséges, és belefér, jó lenne mikrofonnal ellátott, headsetként használható darabot találni.
mivel nagyon szűk a piac, ezért már elkezdtem a kínai márkák iránt is nézelődni, ezt találtam, amit más már vett, és elégedett vele [link]
tudtok tanácsolni, ajánlani valamit? a linkelt példányt tudjátok véleményezni?
-
DeFranco
nagyúr
válasz schawo #10907 üzenetére
Sorry, én szóltam be a modkerbe, hogy töröljék a linket vagy a hsz-t (az enyémet, amit elrontottam), és így oldották meg, hogy a vonatkozó hsz-eket is törölték. Remélem nem gond.
Amúgy valakinek van infója a linkelt fülesekről, vagy tud alternatívát ebben az árfekvésben?
-
DeFranco
nagyúr
válasz schawo #10900 üzenetére
Nekem is hasonló lenne a kérdésem, mint AxeDark-nak, de pár eltéréssel.
Én is agybadugós fülest keresek
Egy 40+ éves sonyericcson telefonnal rendelkező nőnek
80-as 90-es évek zenéinek hallgatására
Illetve hangoskönyvekre
Rendkívül olcsón, de azért megbízható minőséget
Ne legyen rajta túlző basszus, legjobb a kiegyenlített. A basszust most nem szeretjük. A linketl V-moda ezért is kiesik.Ha a füles a SE gyári fülesének minőségét eléri, már jó, agybadugós kell, mert a környezet zajainak kiszűrése a cél. A keret nagyon szűkös: nagyon max 4.000 Ft, de inkább az alatt, és nem az apróról, hanem boltból kellene lebonyolítani a vásárlást.
Ipont, aquát nézegettem, az arctic-ok vannak ilyen árban, de nem ismerem őket.
Segítséget kérnék!
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
Sziasztok! Pár hete panaszkodtam a frissen vásárolt AKG K315-ös fülesemre, azért, mert nem éreztem a mély tartományban kb semmit, vagy csak nagyon élettelenül.
Azóra megszületett a megoldás, fel kell rá rakni mégis csak a mellékelt fülpárnákat (nem agybadugós, és az előzőt tudtam használni anélkül is, sőt nem is volt hozzá). Mintha valami teljesen mást hallgatnék. Egyszerűen szuper a hangja, számomra teljesen tökéletes. MIndenki aki esetleg vett, de nincs vele megelégedve, próbálja meg így is. Fejleszakító basszust nem kap, csak pont annyit amennyi kell átlagosan.
Más: kérdés: adtak a füleshez egy szép kis tartót, ami madjnem jó lenne, ha fél centivel nagyobb lenne. A fülesen van egy kb 6 cm hosszú hangerőszabályzó, ami miatt ebbe a háromszög alakú tartóba csak úgy lehet berakni a cuccot, hogy a szabályzó egyik végénél mindenképp megtörik a kábel. Ilyen fülestartó eszközt lehet külön venni valahol? Háromszög alakúra gondoltam (kör nem jó a merev szabályzó miatt), csak nagyobbra, vagy ekkorára, de kívülről feltekerősre. Nem akarom csak így begyűrni a táskába, főleg most, hogy meg is vagyok vele elégedve.
-
DeFranco
nagyúr
válasz SMITHVADŐR #9018 üzenetére
Nem agybadugós, mm-re akkora mint a régi volt. A referencia füles sem az, tehát a viszonyítási alap ugyanaz.
Hogyan lehet bejáratni? Ha a mélyet akarom kiemelni, akkor azt mivel kell járatni? Tudnia kell szerintem. Ha tudtok ajánlani akár próba zenéket, hangmintákat, amivel ki tudom tesztelni, az is segítene.
-
DeFranco
nagyúr
válasz gtamate2 #9016 üzenetére
Tegnap megvettem az AKG K315-öt (azért írom le mindig, hogy kereskető legyen).
Hát... mit mondjak... nem igazán felel meg a várakozásaimnak. Szép tisztán szól, közép tartományt szépen kiemeli, a magassal sincs gond, de a basszus az majdnem teljesen hiányzik. Tudom, hogy olyat kerestem, amin nincs eltúlozva a mély tartomány, de itt olyan a hangja, mint ha a dobot bevonták volna valami filc réteggel. Annak ellenére, hogy úgy hirdeti az AKG oldala, hogy ez aztán extra basszus. Szerintem nem az. Referenciaként meghallgattam egy Creative Zen Stone gyári fülessel, ott sokkal jobban megfogott a zene, tényleg a zene "közepén" éreztem magam, bár nem volt annyira tiszta hangzású, mint az AKG. A mély tartománya viszont jobb volt a fülesnek, és ez a hangulathoz sokat adott. Az AKG valahogy olyan élettelen.
A következő zenékkel teszteltem:
Cascada - Everytime we touch
Queen - Don't stop me now (itt az ének, és a zongora egy csoda, mély itt sincs sehol)
Himmel - Terézanya
Kane - Rain down on me
Lady Gaga - TelephoneNincsenek HI-FI igényeim, tudom, hogy mi elvárható egy 5k-s fülestől, de szerintem ez akkor is várakozáson aluli. Lehet tenni valamit az ügy érdekében? Az előre beállított EQ-k sem segítettek (van basszus EQ is). Be kellene talán járatni?
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
Kinéztem egy AKG K315-ös fülhallgatót, már kosárban volt, amikor még egyszer átfutottam az értékeléseket, de nagyon elbizonytalanodtam, mert több helyen írták, hogy az árához képest is gyatra a hangminősége. (Hozzáteszem, eddig egy MPIO gyári fülest használtam, de ez az akkori vélemények szerint abszolút vállalható volt, csak azért melítem, hogy lássuk, hogy nem vagyok audiofil) Állítólag elcsúsznak a hangok, visszhangos és különben is halál rá. Például
Most nagyon nem tudom mi legyen, választanék másikat, de nem agybadugós, egyenes csatlakozós, max 5k-s, és lehetőleg nem agyonbasszusozott fülesre nincs másik tippem.
Esetleg valakinek van ezzel a típussal személyes tapasztalata? Tudtok róla konkrét véleményt mondani? A tesztek állításai megfelelnek a valóságnak?
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
-
DeFranco
nagyúr
válasz KeNTaGoN #8978 üzenetére
Utána néztem az AKG füleseinek, kettő maradt, a K313 és a K315.
A 315 felé hajlanék, de azt írják róla jó pár tesztben, hogy túl erős rajta a basszus. Van ezzel valakinek tapasztalata? Nekem inkább a kiegyensúlyozott hangzás lenne a fontos, ahogy azt az előadó kitalálta, tehát nem kell kiemelni semmit.
A 313 viszont nincs feketében, csak szinesben, és nem tudom, minőségben, hangzásban mekkora a különbség a kettő között.
-
DeFranco
nagyúr
Köszönöm, láttam, de nekem csak egy kell, és plusz postaköltséggel már talán nem annyira jó bolt (nekem). Amúgy jó ajánlat.
@picur220: K311 vagy K313 vagy K315 és a Saturnban láttam. Az árát nem tudom, nem jegyeztem meg. Az AKG honlapján ezeket láttam, hogy nem agybadugósak, a többit még nem tudom. (A jack formájáról még nem láttam info-t.)
szerk: azt nem tudom, hogy ezek jók-e és mennyire, de eddig ez az egyetlen, ami szóba jött.
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
válasz jblgti38 #8953 üzenetére
Eddig úgy tűnik, hogy az lesz. Csak annyit tudok a témáról, hogy a sennheiser az jó, és gondoltam hátha okosodok valamit. A Saturnban láttam párat, ott meg fogom nézni szerintem holnap mennyibe kerülnek (311-313-315-ök).
Ma találkoztam még Pioneerrel és Panasoniccal, ami 4k alatt volt, és mint márka megbízok benne, de nem tudom milyenek lehetnek a füleseik.
Sokat kizár, hogy nem lehet derékszögű csatlakozója, lehet ez az oka, hogy ennyire kevés a tipp, de sajnos ezen nem tudok változtatni. -
DeFranco
nagyúr
válasz picur220 #8951 üzenetére
Köszönöm. És mi a véleményed az imént említett AKG-ról?
szerk: oppá. az MX60 ha jól látom derékszögű csatlakozós (remélem jól fogalmazok). Ez kizáró tényező. (a derékszögű csati, a sub bass, és az agybadugás az, a többivel nagy duzzogva ki tudok egyezni)
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
válasz DeFranco #8905 üzenetére
Feltenném még egyszer a kérdésemet, remélem tudtok segíteni. Ha lehetetlen a küldetés, akkor ígérem nem zavargok többet. Az eredeti hsz itt található.
A lényeg az lenne, hogy egy:
- kegyensúlyozott, változatos zenei palettához illeszkedő
- egyenes csatlakozós
- nem agybadugós
- lehetőleg nem szivacsos
- normál zsinórhosszúságú
- nem asszimetrikus
- max 4k körüli fülest keresek.Tudom, hogy ennyi pénzért ne várjak csodát, de ennyi a keret. Ha abban is tudtok segíteni, hogy melyik boltban érdemes megvenni a terméket, azt külön megköszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
Sziasztok! Kábeltörés miatt tönkrement a fülesem, és most vennék helyette egy másikat. Ami most ment tönkre, az az MPIO ML100-as lejátszó mellé kapott gyári füles volt. Attól, hogy gyári, nem kell megijedni, az akkori általános vélekedés szerint teljesen vállalható minőségű volt, csak audoifileknek ajánlották a cseréjét. Eddig bírta.
Ezt szeretném most helyettesíteni. Olyan fülest keresek, aminek a csatlakozója egyenes (nem derékszögű), normál hosszúságú a zsinórja (nem kell hosszú), szimmetrikus, és nem agybadugós, de nincs is a hangszóróján szivacs. Zenéből több félét hallgatok rave-től quimby-ig, nem kell extra mély, legjobb az, ha kiegyensúlyozott a hangzása.
Anyagilag szeretném a lehető legolcsóbban megúszni (mondjuk 4k alatt), de természetesen szemetet nem vennék, azért is kérdezlek benneteket. Mit tudtok ajánlani?
Ha van olyan füles, amin van valami extra védelem a castlakozó tövénél fellépő kábeltörés ellen, az külön jó pont.Előre is nagyon köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest