- Programajánló: közeleg az idei Bacsis-tuning Retró Számítógép kiállítás
- Computex 2025: az Akko klaviatúráira nem mondható, hogy unalmasak
- Computex 2025: szinte mindenre gondol a Team Group
- ATX 3.1-es tápokkal gyarapodott az MSI MAG termékcsaládja
- Még mindig nem döntött az ASML High-NA gépeiről a TSMC
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Projektor topic
- Házimozi belépő szinten
- Gaming notebook topik
- Steam Deck
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi haladó szinten
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Androidos fejegységek
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
blokad
senior tag
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy az amilo li1718-am maximum hány gb memóriát bír? Most 667 MHZ-s memóriák van benne 2x1GB, ezt esetleg lehet updatelni 2x2GB vagy 1x1 GB és 1x2GB (azaz 3 GB)-re?
-
-
SirKero
őstag
Halihó!
Ez [link] a masina után érdeklődnék. Van-e valakinek esetleg mik a tapasztalatok vele és milyen szerviz háttérrel rendelkezik? XP-s driverek vannak-e hozzá? -
szilchi
őstag
válasz
szilchi #7789 üzenetére
Wáááááá
.Na,másfél óra után végre megvan.Bár azt írják,hogy 3945ABG-s inteles wlan van benne mégis egy sis-es driver volt jó hozzá,valami wlan minicard driver.Azt feltettem és egyből megvolt a Start menüben a csatlakozás menüpont.És most már neki is megy a net.Nehéz szülés volt.
-
LOTR
addikt
próbálta valaki driver genius programmal telepíteni a drivereket?
mivel nekem most jól működik a noti, így nem mertem piszkálni, de el kell kezdenem összeszedni az xp-s drivereket az amilo pi 3540 hez -
szilchi
őstag
válasz
coulthard #7788 üzenetére
Itt a PH-n is vannak emberek,aki ezzel foglalkoznak.Mármint notebook VGA-val.Olyan 30-40K az áruk,igaz azok asszem jobbak mint a 7400.De lehet van gyengébb is.Az apróhirdetések keresőjével szvsz megtalálod.Viszont szétszedés nélkül nem hinném,hogy megtudod,integrált vagy nem.BÁr én meg pl. még nem is hallottam,hogy a go7400 van integrált verzióba is.De ez még nem jelenti azt,hogy nem lehet.Szal sztem MXM-es.Meg ha cserélnéd,próbáld ki először megy is e a gépedbe.Mert itt írta valaki,hogy az ő FS notebookjában Ati volt és a bios miatt nem megy NV kártyával.
-
szilchi
őstag
Üdv.Vettem egy D-Link DI-524 típusú Wlan routert.Nekem egy Pi 1536-os gép van,XP+SP3.Start menü/csatlakozás/vezeték nélküli hálózatok.Kiválasztottam a wlan hálózatot majd csatlakoztam hozzá.Van a testvéremnek egy FS Li1818-as gépe.Abban is van Wlan.Be van kapcsolva.De neki csak SP2 van fennt (XP) és neki nincs a start menüben ez a csatlakozás menüpont és az istennek se tudom csatlakoztatni a hálózathoz.A hálózati kapcsolatoknál van ethernet és valami bluetooth hálózat
.Mondom biztosra megyek és felteszem mégegyszer a wlan drivert.Leszedem az Li 1818 wlan driverjét
Device Driver - Intel� PRO/Wireless LAN 3945ABG - AMILO Li 1818
Felteszem,erre kiírja,hogy feltéve de az eszköz nem működik
.Meg ott a sárga háromszög felkiálltójellel.És persze nem működik a csatlakozás.A saját gépemen fél perc volt és ment.A tesóméval már egy órája küzdök és semmi.Valakinek valami ötlet?
-
2Bálint
tag
Egy kis segítséget kérnék az egybegyűltektől!
Az alany egy pa 1538
Néhány napja tettem fel az rmclock-ot. Mindent úgy csináltam, mint ahogy a 3000-es hozzászólások elején Gergőke írta. Minden frankó volt, alig melegedett, takarékos volt, alig kapcsolt be a venti.
Viszont ma bekapcsolom a gépet, és megy folyamatosan a hűtőventi. Bárhogy kapcsolom, akár powersave, akár max power...
Csak pörög, nem reagál semmire sem. A proci hőmérséklete nem megy 35 C fölé. Szinte túl van hűtve.Valakinek ötlete?
Bálint
-
blokad
senior tag
válasz
Pisztillus #7784 üzenetére
Vistás driver lemezének a desk updatejával feltett, wirelles driver, valamint a launch manager kifogástalanul működik.
-
loki22
tag
-
blokad
senior tag
Amilo li 1718 vistás desk update és w7-en is kiválóan megy minden.
-
-
2Bálint
tag
Üdv!
Van egy PA1538-as gépem
gyárilag 2X512 Mb memóriával.Bővíteni szeretném, de nem tudom, hogy mi a max, ami belemegy, ill. amit ki is használ?
Bálint
-
kolivanov777
tag
válasz
ms25personal #7777 üzenetére
hi! én csak annyit szeretnék, hogy lehet aktiválni a beépített mikrofont, bár sztem azt nem látja a gép! Pedig feltettem rá mindent, és működik is, kivéve a mikrofont!
Help!
-
ms25personal
csendes tag
Akinek Fujitsu Siemens Amilo Li2727 tipusu laptopja van,ime itt az Xp-s megoldás:
Mint azt tudjuk többen is a Fujitsu honlapjárol az Amilo Li2727-re csak Vista drivereket készítettek azzal az ürüggyel hogy az Xp már elavult.Na de sebaj.
- Elöször is ha belevágnátok a dologba szerezzetek be egy üres lemezt, egy Windows Xp SP2 vagy SP3 telepítő CD-t.Ha mindez megvan akkor töltsd le innen ezt RAR fájlt és csomagold ki: [link]
- Ebbe benne van minden driver ami kell az Xp-hez,ami 100%-ra müködik is.Ezután töltsd le az nLite programot innen és telepítsd fel: [link]
- lehetséges hogy telepítés közbe megkér hogy töltsd le a Microsoft NET Framework-ot vagy a Windows Installer-t.Ha szükséges akkor azokat is leszeded a netröl és feltelepíted.Gondolom ez menni fog.
Microsoft NET Framework: [link]Mint azt többen is észrevettétek ha probáltátok telepíteni a Windows Xp-t, hogy egy adott pontba leáll a telepítés azzal az üzenettel hogy a "Windows nem talált semmilyen merevlemezt".
Erre ez a megoldás:
- behelyezed a Windows Xp telepítö CD-t a CD vagy a DVD olvasoba és felmásolod a gépre egy uj mappába amit tetszésed szerint nevezel el,lényeg az hogy tudd hol is van.
- indítsd el az nLite programot,majd miután kiválasztottad a nyelvet és rákattintasz a Tovább gombra megjelenik felül az hogy "Add meg a Windows telepítő helyét".
Kattints rá a Tallozás gombra és jelöld ki azt a mappát ahova másoltad a Windows Xp install CD tartalmát, azután kattints a Tovább-ra mindenhol amig megjelenik ez az ablak:
- itt kipipálod csak a!!!! Driver integrálása és a Bootolhato ISO készítése opciot, ezután katt a Következö gombra.
- A következő lépésben integrálhatjuk a drivereket.
Az integráláshoz az *.inf fájlt kell megmutatni az nLitenak,ami az Amilo_Li2727_drivers.rar fájlbol kicsomagolt mappába van.Katt rá a Beilleszt-re,majd a Több driver egy mappában opciót válaszd. Itt csak a 00 SATA mappát jelöld ki és pipáld ki a Text mondu driver-t ,majd a listábol katt rá az egyikre,bármelyikre és nyomd le egyszerre a CTRL és ALT billentyüket,így kijelöli mind az összeset és katt az OK-ra.
Az Indulhat a muvelet? kérdésre katt az Igen-re, ha végez az Integrálásal akkor katt a Tovább-ra.
A Mod-nál kiválasztod azt, hogy írja meg lemezre,miután behelyezed az üres CD-t.
Ha megvan,akkor máris telepítheted az Xp-t, s ha ez is kész akkor mindegyik mappábol telepítsd a drivereket,egysem maradjon ki!!!
Sok szerencsét!!! -
Ha foglalatban van, akkor biztos. Hogy derül ki? Szétszeded, és megnézed (bár ekkor ugrik a gari)
Mielött azonban nekiesnél a gépnek, nézz utánna, hogy mennyibe kerül, az a proci amit beletennél. (pl. T5300 majdnem 30k)
Nem 2350-et akrtál írni? Mert a manual szerint 2060,2350,5300, ill, 5500-as procival szerelik.
Tuti megéri? Nem 1xübb eladni, és veni egy olyant ami neked tetsző procival szereltek? itt 110k-ért adják T5300-as procival. -
blokad
senior tag
Üdv!
Azt szeretném megtudni, hogy a li1718-ban lévő core duo T2450-es 2GHZ-s processzort lehet-e cserélni, illetve a 2x1 gb helyett lehet-e belerakni 2x2 GB-t és, hogy ez nagyából mennyibe kerülne.
Válaszaitokat köszönöm.
-
pandi008
csendes tag
A hálózat és az internet megy nekem is LANon minden további nélkül. És még akkor sincs gond, ha be van kapcsolva a WiFi és nézegeti a környező lehetőségeket. Ez OK, nálam is ment így. A probléma akkor kezdődik, amikor azt mondom, hogy csatlakozni akarok valami wlan hálózathoz. Igazából csatlakozik is. Még netezni is tudok rajta, no problem. Azonban az öröm csak fél percig tart, amikor is kifagy az egész rendszer. Tuti biztos, hogy a WiFivel van valami, mert amíg nem nyúlok hozzá, addig megy szépen.
-
Üdv!
Amilo Pa1538-asom felmondta a szolgálatot...
Menet közben lefagy, újraindítás után a biosban szabályosan becsíkoz a VGA, a Vista pedig nem töltődik be.
Kérdéseim:
1: Honnan tudom meg szétszedés nélkül, hogy a go7400-as VGA integrált-e, vagy kivehető? (úgy tudom mindkét megoldást alkalmazták ebben a szériában)
2: Tud-e valaki bolti ár alatt alaplapot / VGA-t szerezni bele? -
LOTR
addikt
válasz
pandi008 #7768 üzenetére
ezekhez tényleg nincs semmi, a gyárat meg nem kötelezhetik arra, hogy oprendszerrel árulja a gépét, ha a kisker nem ad az az ő dolga, vásárló meg nem tehet semmit, mert kiskeres erre azt mondja, hogy rendben itt van a vista + x ezer ft, drivereket kiírja neked egy lemezre siemens oldaláról és viheted is (vagy feltelepíti plusz pénzért)
teljesen szabályos szerintem, azt és úgy viszed el a boltból amiért fizetszén próbáltam linux-szal is és ment a net, wlanra nem csatlakoztam még, mert nem volt mire, de hálózatot talál, így gondolom menne ha ki tudnám próbálni
-
pandi008
csendes tag
Több oprendszer is, amit sikerült feltolni, magától állapította meg, hogy milyen WiFi kártya van benne és mind ugyanazt találta. Én meg ha nem csinálta magától, akkor pontosan ahhoz a típushoz töltöttem le driver egyenesen a Realtek honlapjáról. Ebben nem hiszem, hogy félreértés lenne.
-
pandi008
csendes tag
Lehet, hogy félreérthetően írtam, de a laptopba beépített WiFi eszközről van szó, nem utólag csatlakoztatottról. Az eszköz nevében van benne, hogy USB, gondolom azért, mert USB hídon keresztül kapcsolódik a rendszerhez.
Azóta próbáltam más linuxot is felrakni, de a hardver detektálásnál megakad.
Ja, és még valami furcsa dolog: Se oprendszert nem adtak a géphez, még ingyenest sem, és még driver lemezt sem. Én úgy tudtam, hogy van valami rendelet, ami szerint komplett számítógépet csak oprendszerrel együtt szabad eladni. Az ár csökkentése érdekében szoktak ingyenes oprendszert mellékelni, de itt még az sincs. Az meg, hogy driver lemez sincs, az meg abszurd, de a srác az orrom előtt bontotta fel a gyári csomagolást, szóval nem hiszem, hogy valaki kivette volna belőle. -
-
pandi008
csendes tag
Van nekem egy pár napos FCS Amilo Pi 3525 típusú laptopom. XP-t akarok rá telepíteni, ami fel is megy, de a WiFi bekapcsolása után kb. fél perccel lefagy a gép és hosszas merevség után újraindul. Már több féle Win XP-t is megpróbáltam, de mindig ugyanez a probléma. Próbáltam linuxot is, de az meg nem is volt hajlandó kezelni a WiFi eszközt.
Mielőtt a Windows újraindulna, bejön egy kék alapon fehér betűs szöveges képernyő, ami szerint KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR következett be. Mindent, amit találtam interneten elkövettem, hogy ezt kiküszöböljem, de eredmény nélkül. A memóriamodul nem hibás, a HDD is jó, a pagefile corruptsága sem játtszhat, mert a pagefile funkció kikapcsolása után is fennáll a probléma. A WiFi kártya (Realtek 8187B USB...) és minden egyéb hardver drivere a lehető legfrissebb. Informatikus növendék vagyok, tehát nem arról van szó, hogy totál láma lennék hozzá, de kifogytam a szoftveres megoldási ötletekből. Szétszedni nem akarom, a garancia miatt, de ha visszaviszem, akkor ráülnek 3 hétre, pedig eredetileg karácsonyi ajándéknak szántam.
A gyártó honlapján már csak Vista-s driverek vannak, de nekem nincs Vista-m és ha nagyon nem muszáj, akkor nem is akarok azt feltenni rá.
Ha valaki találkozott volna már ilyennel vagy van valami ötlete, akkor szívesen fogadom.
Előre is köszi mindenkinek! -
blokad
senior tag
válasz
Runner_fxr #7760 üzenetére
Launch Manager?
-
sgery
őstag
válasz
Runner_fxr #7762 üzenetére
áh, ennek a biosában semmit se lehet állítani a bootsorrenden kívül...:/
-
-
sgery
őstag
szasztok!
van egy fuji amilo 1437G-m, tenném fel rá az xp-t, de sehogy sem látja a winyót benne:/
Sata-s a winyó, integráltam a telepítőbe minden a fuji oldalán sata drivernek nevezett dolgot, de így sem látja. Mit tegyek? -
Sziasztok! li2727 géppel szopok. Először xp-t telepítettem majd tapasztaltam, hogy nincs hozzá xp-s driver. Ennek ellenére próbálkoztam és mindent sikerült is feltelepítenem kivéve a wifit és a lant. Aztán meguntam és inkább feltettem a vistát , majd leszedem hozzá a Hivatalos drivereket a fujitsu oldaláról és minden szépen működik kivéve a wifi. Nem lehet bekapcsolni hiába nyomkodom az fn + F1 et. Most akkor lehet hogy szar benne a wifi? Másra már tényleg nem tudok gondolni. Esetleg valami ötlet?
-
kolivanov777
tag
no senki nem tud?
-
válasz
Napfénysüti #7756 üzenetére
sztem csak az egyformákat szereti
-
Napfénysüti
nagyúr
Van egy két éves Amilo L7320-am. Gyárilag egy Hynix 512Mb-os 533Mhz-es memória van benne. Most tettem bele egy Melco(Buffalo) 1Gb-os 667Mhz-es memóriát. Ennek elvileg 1,5 Gb-nak kellene így lennie. A gép viszont csak 1Gb-ot lát
Tudna erre valaki tippet adni hogy oldjam meg hogy lássa a gép a teljes memória kapacitást? -
-
LOTR
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Diablo IV
- BestBuy topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Nintendo Switch 2
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Projektor topic
- Nők, nőügyek (18+)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad P15v Workstation Laptop -50% i7-10750H 6Magos 16/512 Intel UHD Graphics FHD IPS
- Új HP Victus 15-fa Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% i5-12500H 16/512 RTX 4050 6GB 144Hz
- Új Asus TUF GAMING A17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -30% Ryzen 5 7535HS 16/512 RTX 4050 6GB 144Hz
- ThinkPad T14 Gen2i 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- MSI Thin GF63 12UC 15.6" FHD IPS i5-12450H RTX 3050 16GB 512GB NVMe gar
- BESZÁMÍTÁS! Asus B350 R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050Ti 4GB Cooler Master CM 690 III TT 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest