- A Solidigm elhagyja a végfelhasználókat célzó SSD-k piacát
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- A GravaStar egyedi megjelenésű fémegerei is beléptek az ultrakönnyű szegmensbe
- 520 Hz-es monitorok duója az ASRock védjegyével
- CL 30 alá mennek a G.Skill hamarosan debütáló RAM-jai
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Milyen monitort vegyek?
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
katoca5
csendes tag
Sziasztok!
Óriási dilemmába vagyok. Segítsetek kérlek. Kinéztem magamnak 2 gépet és nem tudom melyiket válasszam. Nagy különbség van közöttük árban és minőségben is. Hitelből fogok gépet venni ugyhogy nem mindegy (sajnos). Szóval nagyon kiváncsi vagyok a véleményetekre:
1. Fujitsu Siemens Amilo L7310
Notebook 15,4-os Crystal View kijelzővel, Celeron M380 1,6 GHz, 512 MB RAM, 80 GB merevlemez, kétrétegű DVD-író, WLAN, 3x USB, 56k modem, 10/100 Mbps LAN
199 900 Ft, de igénybe tudnám venni a Sulinet kedvezményt, így: 139 900 Ft lenne 1 év garanciával.
2. Dell Inspiron 6400 - 2
Notebook 15,4-os kijelzővel, Intel Core-Duo T2400, 512 MB DDR2 RAM, 80 GB merevlemez, kétrétegű DVD-író, WLAN, 4x USB, FireWire, Intel 950GMA max. 224 MB VGA, 5:1 kártyaolvasó
249 900 Ft, Sulinet kedvezmény nincs, viszont úgy gondolom, hogy ez egy tuti gép és 3 év garancia van rá.
Csak hát röpke 110 000 Ft különbség van közöttük. Szerintetek megéri ezt a plusz költséget a Dell gép?
Köszi -
Niczo
senior tag
Hali!
Nem nagyon lehet mit reagálni rá szerintem. Csak azt mondhatom amit már valószínűleg te is tudsz. Lehetőleg márkás RAM legyen pl: Kingston, Kingmax, Micron, PQI. Ja, és két teljesen egyforma modult tegyél bele hogy biztosan együttműködjenek (meg lehet próbálni különböző gyártók moduljait is összehozni, de ilyenkor szoktak jönni a rejtélyes fagyások, hibák) Mivel azt írtad mindkettőt egyszerre cserélnéd, amúgyis adott hogy két egyforma modul kerüljön bele.
Én nemrég bővítettem a FuSi L7300-asomban, gyárilag 256MB DDR2700-as Samsung memó volt benne. Utólag csak DDR3200-as Samsungot kaptam bele, de szerencsére így is jól működik. Ennek ellenére én azt mondom, két egyformát bele.
[Szerkesztve]Ha nem tudsz változtatni a körülményeken, változtass a hozzájuk való viszonyodon.
-
Niczo
senior tag
Merre haladnak? Amerre a globális felmelegedés. Minden alkatrésznél a nagy teljesítményre gyúrnak, és ahol kraft van ott hőtermelés is van (ezért nem jobb a Core Duo fogyasztása mint a Pentium M-é). Egyre nehezebb lesz választani azoknak akiknek a hordozhatóság a fő szempont. Most nem erre megy az ipar
Ha nem tudsz változtatni a körülményeken, változtass a hozzájuk való viszonyodon.
-
HIJ
őstag
válasz oviktor #1694 üzenetére
Először nekem is ezt mondta valami nagyokos a köpontba, viszont másodjára és harmadjára már a 1667 Ezzel énis kiegyeztem volna
Csak ez a fene meleg... kímélő üzemmódba 50 fok a proci és a vinyó is.Mennyi ezeknek a max.? Még az 2500+ os mobilAMD -mnek asszem olyan 85fok.Ezek az újabb technológiák merre fele haldnak ilyen hő szempontjából?
HIJ -
kekegsm
őstag
Yes, ez reggelire megeszi az M1437-et, meg még négy tojást hozzá sűrű kakaóval...
Izomgépezet.
Még az enyémnél is jobb, bár a procit nem tom, milyen a Pi-ben. Ha duu, akkor szakít.
De a 256-os 7600 megveri az X700-at, még az én 256-os változatomat is.Lépj ki, lépj be, próbáld meg újra...
-
Niczo
senior tag
válasz oviktor #1690 üzenetére
Hali!
Megnéztem ezt a FuSi Pi1556-os notit a honlapján. Hát ha felétek ez a cserecucc, akkor igen jól járnál vele. Core Solo v. Duo és Nvidia Go 7600-as vga? Ha ez igaz nem szabad kihagyni ennyiért! Persze kérdés hogy lesz vajon ebből valami a metroba még ebben az évtizedben?Ha nem tudsz változtatni a körülményeken, változtass a hozzájuk való viszonyodon.
-
oviktor
tag
Most hívtam az ügyfélszolgálatot hogy van e már valami mert már vagy 6 napja nem érdeklődtem és még mindig ninics semmi, mondtam hogy milyen helyettesítőt mondtak nekem és még arról se tudott , csak tudnám hogy akkor minek van ügyfélszolgálat. Már 2szer voltam fenn a metroba.Elsőnek az akció kezdete utáni napon, másodjára meg 1 héttel később és nem volt 1 darab se még elfekvő sem.
Sok szerencsét a notihoz neked legalább sikerült megkaparintanod egyet, bízzunk benne hogy nem lesz semmi baja mert ha visszaviszed akkor tutira nem fogsz már ilyet a kezedbe kapni hacsak nem lesz javítható
HaliViktor
-
HIJ
őstag
válasz oviktor #1690 üzenetére
Akkor szerencsésnek mondhatom magam
Először nekem is azt mondta a hölgy, mint helyettesítő terméket, de aztán a kollega javított.Közvetlenül kell itt kérdezősködni, mert a központban nemsokmindent tudnak.Látod nálam is úgy volt, hogy a központ azt mondta, hogy nem is volt... Erre mégiscsak volt, csak többet már nem tudtak hozni és egyszerűbb ezt mondani.Mondjuk az enyém is gyanús, mert nagyon sokminden van fent rajta, nomeg a István-tanya cégnév nagyon furán hangzik, mint metros mintagép... Sztem ez már visszavitt gép.De eddig nemvolt vele gond.
HIJ -
oviktor
tag
Csao!
Legalább van 1 ember akinek sikerült lecsapni a notira!Én személy szerint 1 hétig harcoltam a metrosokkal hogy mikor lesz már noti de utánna azt mondták hogy az M3-as mellett metroba összesen 6db érkezett és első nap délelőtt el is vittek
Utánna kérdezősködtem a helyettesítésről de nekem nem azt mondták amit nektek, nekem ilyet mondtak Fujitsu-Siemens Amilo Pi 1556, ez sem lenne rossz ha ebben is X700 lenne.Viktor
-
HIJ
őstag
válasz atlagenber #1685 üzenetére
Én konkrétan EVEREST -el , aminek a trial verziója letölthető innen : [link]
HIJ -
HIJ
őstag
Értem.Azért az akksiján lehetett volna még csiszolgatni.... Tényleg 2-2,5 óra.És van valami progi, amivel esetleg lehet még valahogy spórolni a kraftal?Mondjuk a kímélő funkció leveszi a procit 650Mhz -re, de lehet a videókártyát is lejjebb kéne húzni
Eddig minden ok 1 db kékhalálon kívül...
HIJ -
jocy66
csendes tag
Sziasztok tanácsot szeretnék kérni !
Memóriát szeretnék bővíteni a gépemben /FSAmilo Pro V2045/ jelenleg 2x256 van benne és szeretném kicserélni 2x512 DDR2 533Mhz-re. A kérdésem milyen tipust ajánlotok és,hogy van-e valami egyéb amire figyelni kell a vásárlásnál,hogy dualban menjen továbbra is. -
Niczo
senior tag
Hali!
Remélem te jobb példányt fogtál ki mint én. Az 5400-at forgó vinyók jobban melegszenek, az enyémre ha jól emlékszem az NHC-t raktam fel, sipolt is gazdagon mivel 55 fok fölé sikerült a vinyónak melegednie (56 fokos volt pontosan). Az 50 fok még nem gáz, a régi fusim 4200-as vinyója is 40-44 fokos szokott lenni.
Persze egy asztali gépbe nem melegszenek így. Nekem asztali gépbe 2 db 7200-as fordulatú van, 36-37 fokosak ebbe a melegbe (ha terhelem talán 40 is lesz)
Sajna ennél a gépnél hozzá kell szoknod ehhez a radiátor funkcióhoz. Télen tecceni fogHa nem tudsz változtatni a körülményeken, változtass a hozzájuk való viszonyodon.
-
HIJ
őstag
közben én felvettem a kapcsolatot közvetlen a Fehérvári metróval (ennyit a közponi kék számról) és kiderült, hogy nekik van még egy ilyen gép ami kb 1 hetet ment a polcon.Fogtam magam és elmentem érte, eddig minden ok.Legalább már tesztelve lett a metróban, bár gyanusan tele volt pakolva mindenféle cuccal a nod32 től az office ig.Még a videó kodekek is fentvoltak, szal valaki elég intenzíven használta ezt a motyót.Remélem nem lesz gond vele.
Valóban elég jól melegszik a taccsolópad körül meg úgy általában.Énis direkt azért néztem Pentiumos notit, hogy az úgysem melegszik annyira, viszont most épp 59 fokos a proci és 50 a vinyó.Azért ez már egy kicsit sok nemde?
HIJ -
Niczo
senior tag
Hali!
A metroba nálunk állítólag 3db volt. Én vittem el a másodikat, utánam jött 2 perccel egy másik emberke, akinek a harmadik kirakati példány maradt. Lehet hogy ő szerencsésebb volt vele. Igaz nincs statisztikám hogy a háromból mennyit vittek vissza. Egyet biztosan
Amúgy kicsit változtattam igényeimen a noti iránt, így jó eséllyel egy integrált vgas verzió lesz belőle. Sokat olvastam itt a PH fórumait, és szinte mindenki azt mondja hogy egy ennyire erős-melegedő vgas noti bizony nem valami tartós-megbízható cucc. Végiggondolva hogy egyre kevesebbet játszom (meg arra nekem ott az asztali) inkább egy ilyen megoldás lesz.
Tehát a célom egy nem melegedő mobil (valszeg PentiumM-es), ami jó minőségű, és nem lenne baj ha az üzemideje 4 óra körül lenne (meg persze még itt a Sulinet is).
Még kutatok...
[Szerkesztve]Ha nem tudsz változtatni a körülményeken, változtass a hozzájuk való viszonyodon.
-
HIJ
őstag
válasz kekegsm #1680 üzenetére
De ez érdekes, hogy nekem aztmondták, hogy nem volt és nem is lesz.De a kollega vásárolt egyet... Tehát volt is, csak valahogy lekerült a polcról
''A változtatás jogát fentartják''
Pedig nem lett volna rossz
Pláne, hogy ennek a terméknek/árnak a hatására döntöttem el, hogy veszen notit.Mostmár nem hátrálok meg.- túlságosan beleéltem már magam-
HIJ
[Szerkesztve] -
kekegsm
őstag
Lehet, hogy egyszerűen a prospektus készítője elírta az árat, aztán valamit ki kell találniuk gyorsan, ha nem akarnak nagyot bukni...
Én korábbi Dell D610-embe vettem úgy DVDRW-t, hogy elírták a boltban az árat, 120€ helyett 12€...
De hősiesek voltak, pár perc vita után elismerték a hibát, nekem eladták ennyiért, de azonnyomban átárazták az összeset...Lépj ki, lépj be, próbáld meg újra...
-
HIJ
őstag
Most olvastam csak visszább.Lehet, hogy csak valami oltári hiba volt ennek a gépnek az ára?Márcsakhogy neked is ilyen érdekesen jött ki a vásárláskor az ár, mostpedig ez a rejtélyes ''nem tudta behozni a szállító'' szöveg.A helyettesítő gép meg azonnal a saját árkategóriájában van
mindenesetre érdekes
HIJ -
HIJ
őstag
Hmm.
Ez érdekes. Én is ezt a notit vettem volna, de nekem nem mondták, hogy 512 ram lesz a 1667 be.Csak annyit, hogy ugyanazok a paraméterek csak 100as vinyó.Akkor valóban nem olyan jó üzlet ez.Még jó hogy nem mentem el még érte (bár még nem is biztos hogy megérkezett...).
Látom akkor nem én néztem félre a számokat Nemvéletlen hogy nem jött ilyen noti ennyiért...
HIJ -
Vertike
csendes tag
Hááát... Német cég ide oda, elrepedt a L1310G-s laptopom kijelzőtartó csavart borító műanyag, vihetem szervízbe. Tuti anyaghiba, remélem hamar cserélik..
Vertigo [ Fujitsu- Siemens Amilo L1310G -> 1,6 GHZ 512 RAM 60GB HDD <- ]
-
tbs
addikt
Right. Reggel gond nélkül lement az install ugyanazzal a lemezzel. Meleg..?!?
Köszönöm a figyelmet. -
tbs
addikt
No, szívok...
Amilo pi 1536, vagy miacsöcs. Winxp sp2 orosz verzió install.
Nem ismeri az intel satát benne. Sebaj, nincs flopi drájv sem... Preparálunk winxp boot cd-t. De az istennek nem megy... (Egy sil satát már üzemeltem be így, nem a cd matatás a probléma.)
Nem tudna valaki kisegíteni egy telepítés idejére egy usb-s floppy-val itt újpesten..?
(Vagy jó tipp is jöhet.)
Kvázi sürgős. -
Niczo
senior tag
Hali!
Metrós Amilo M1437-es notivásárlásom végkifejlete: ismét pénzemnél vagyok.
Sajna a várt szállítmány nem érkezett meg. A metrósok azt mondták helyettesítő termék lesz helyette. Sikerült kihúzni belőlük hogy az egy A1667-es lesz. Egy napra rá már konkrét konfig infót is mondtak. Tehát feleannyi ram (csak 512), Pentium M helyett pedig Athlon proci (de nem Turion). Mindez ugyanabba az árba. Körülnézve a neten ezt a gépet olyan 250k-ért megkapom, míg a M1437-es leginkább 330k körül van. Mivel ez már közel sem olyan jó vétel így, ezért a pénzt kértem vissza. Nem is problémáztak, a helyettesítő terméket a vásárló nem köteles elfogadni. Nagyon korrekten viselkedtek, tehát egy szavam se lehet (igaz a végére már 7-8 aláírás volt a számlámon mire visszaadták a pénzt)
Így ismét notinézőbe vagyok, nem kapkodok, a megszokott FuSi L7300-am még mindig a kezem alatt van, most is arról írok.Ha nem tudsz változtatni a körülményeken, változtass a hozzájuk való viszonyodon.
-
LCD
csendes tag
Kösz a segítséget!
Valóban ott vannak a memóriák, ahol írtad. Sikerült szétszednem anélkül, hogy összetörtem volna valamit. A bibi csak az volt, hogy az új RAM-ok nem illettek be a slotba: az érintkezők között lévő szünetjel 1mm-el odébb volt. Visszavittem a RAM-okat a boltba (szerencsémre visszavették), az eladó szerint DD2 RAM-jaim vannak a gépemben. Összeraktam a gépet, Üzemel !
A gépkönyv szerint 256, vagy 512 RAM megy egy slotba: 1GB RAM /slot-al próbálkozott már valaki?
Mennyire érzékeny az eltérő RAM-okra: Pl. 1GB és 256 MB ?
ÜDV mindenknek !
FecóAsus A7N8X-E Delux, AMD Athlon XP 2500+ 2033Mhz (11x185), 1024Mb Kingston RAM, Hitachi 160Gb, Club 3D GeForce 6600GT, Samsung SyncMaster 913v (19'' LCD)
-
kekegsm
őstag
Linuxon nem tudom, azon még nem próbáltam, az az igazság, megvan a partició csinálva, de nem volt időm szórakozni vele...
Win-es fent volt már alapban a gépen, azon működött, meg a PowerDVD-ben is. Aztán levettem a Cinemát, és most a DVD-ben se müxik...
Nembaj, úgyse használom, elötte ülök, amikor filmet nézek, elérem az egeret meg a billentyűket... A távirányító helyet adtak volna bele inkább egy EC-s TV-tunert...Lépj ki, lépj be, próbáld meg újra...
-
Niczo
senior tag
válasz kekegsm #1664 üzenetére
Hali!
Nekem a PowerCinema sem kezelte a távirányítót. Persze csak a Linux alapuval próbálkoztam. Találtam a Driver CD-n windózost is, de a telepítésnél azt irta ki hogy csak Fujitsu-Siemens gépre telepíthető. Érdekes módon én pont egy olyanra próbáltam, de ez sem jött összeHa nem tudsz változtatni a körülményeken, változtass a hozzájuk való viszonyodon.
-
oviktor
tag
Thx a választ :R, remélem holnap már megérkezik valamelyik Pesti Metroba is és akkor azonnal megyek és megveszem.Majd akkor figyelek az árára, velem is volt már olyan hogy drágábbat mutatott ki mint amennyi az újságba volt de csak pár ezer forinttal de megoldották.
Sok sikert a notihoz, remélem minnél előbb kapsz egy másikat :))
[Szerkesztve]Viktor
-
Niczo
senior tag
válasz oviktor #1659 üzenetére
Hali!
Én a szombathelyi metroba vettem.
A benyomások: kijelző nagyon szép (még nem volt ilyen tükröződős tipusum) a fekete tényleg feketének néz ki. Nagyon jó a kontrasztja, viszont ahogy már mondtam tükröződik. Időm sajna még nem volt megszokni, pedig könnyű lenne, nekem tetszik. Billentyűzete mint az előző FuSi-mé bár a kiosztáson variáltak (nekem az előző gépemé is tetszett, pedig sokan gagyinak titulálják a FuSi billentyüket)
Sajna melegszik eléggé, különösen a tapipadtól jobbra. Ebbe az x700 lehet a ludas, az előző notim integrált vgas volt.
A hűtőventillátora rendkívül halk! Most jöttem rá hogy az előző-jelenlegié ehhez képest milyen hangos.
LG DVD-íróval szerelik, elég hangos és rezonálva pörgeti a lemezeket. Lehet hogy egyedi nyűg, ha kedden meglesz az új megirom az milyen (az L7300-asom QSI kombó meghajtója mindenesetre sokkal kultúráltabban pörgeti a lemezt)
A tapipad igen érzékeny, ezen lehet hogy állítgatnom kellett volna.
A kijelzőt nem lehet egyujjal kinyitni, elég erősen tartja, le kell fogni a gépet nyitáskor.
Néhány teszteredmény defaulton (semmit nem állítottam rajta):
3DMark2001: 15.909 pont
3DMark03: 4.830 pont
3DMark05: 2.040 pont
Lehet némi finomhangolással többet is ki lehetett volna hozni belőle.
Amúgy elég stabilnak tűnt, a tesztekben nem hibázott.
Összefoglalva: ha hibátlan darabot fogsz ki, biztos elégedett leszel (mondom ezt 2 nap után) a hangos dvd olvasó ami nem szimpi, pedig az LG mint márka bejön. A tapipad körüli melegedés még amit meg kell szokni.
Az ár tényleg 235k.
Nálam a pénztáros monitora 335k-t jelzett, de 15 perc, 4 alkalmazott futkosása, meg a metro katalógusba megjelent cikkszám nem létezése után, az ebédszünetemet jó 20 perccel elbukva el tudtam hozni a gépetHa nem tudsz változtatni a körülményeken, változtass a hozzájuk való viszonyodon.
-
oviktor
tag
Hello!
Én is ilyen notit akarok venni,vagyis már vettem volna is ha lett volna.Te melyik metroba vetted? Én az M3-as melettibe voltam és azt mondták hogy már elfogyott, felhívtam az ügyfélszolgálatot és ott meg azt mondták hogy még meg sem érkezett ide, a hét elejére várják :F Milyenek voltak az első benyomások róla?
[Szerkesztve]Viktor
-
Niczo
senior tag
Hali!
Megszívtam ezzel az uj notival. Visszavittem ma a metróba. Nem műkszik a távirányítója, ráadásul néha eccerűen lejjebb veszi a kijelző fényerejét. Ilyet a régi notim nem csinált. Ráadásul nincs több, talán kedden jön uj szállítmány. Mázli hogy még nálam van a régi notim.Ha nem tudsz változtatni a körülményeken, változtass a hozzájuk való viszonyodon.
-
Gus
aktív tag
A billentyűzet fölötti műanyaglapot le kell pattintani, a billentyűzetet kivenni. Alatta egy fém burkolat van, amin van két csavarral lezárt ''ablak''. Na azok alatt vannak a RAM-ok. Ha még nem csináltál ilyet a műanyagot könnyen eltörheted, úgyhogy óvatosan... , vagy szerviz!
-
Boyfish
senior tag
hi srácok használ valaki ilyen laptopot?
Amilo D 7850
3066mhz 512mb
9200 vga
mi róla a vélemény?''Ráadásul a videókarikhoz nyitotta...'' - by Mr Gambit
-
Boyfish
senior tag
hi srácok kitörtem véletlenül az egyik billentyűt a bill-ből, hol tudok szerezni, kis fekete tartóműanyagot hozzá... Amilo D7850-es gép
''Ráadásul a videókarikhoz nyitotta...'' - by Mr Gambit
-
Niczo
senior tag
Hali!
Megvettem a Metro akciós FuSi Amilo M1437-es notit. Most rakom fel rá a cuccokat. Nagyon szép a kijelzője, igaz kicsit tükröződik. A tapipad mellett azért melegszik szépen. Főleg a jobb oldalon (lehet itt az x700). Majd még írok a tapasztalatokról. Ja, az ''í'' a space mellett van balra. Kicsit szokatlan.
Most néztem meg az Everesttel az órajeleket, de az x700 max órajelen megy mindig. Ehhez kell egy külön szoftver, hogy leszabályozza az órajelét? Így már érthető hogy melegszik.
-
LCD
csendes tag
FSC AMILO 1650G LAP-TOP-ban hogyan lehet RAM-ot cseréni?
A 2 db. 256-os RAM-ot szeretném 2 db 512-re cserélni, csak nemtudom, hogy hol kell szétnyitni a gépet. Az alján lévő két ablakot leszedtük, de ott nem volt RAM.
Talán az egész alsó rész le kell szedni hozzá?
Aki csinált már RAM cserét légyszi segítsen!
Kösz.
FecóAsus A7N8X-E Delux, AMD Athlon XP 2500+ 2033Mhz (11x185), 1024Mb Kingston RAM, Hitachi 160Gb, Club 3D GeForce 6600GT, Samsung SyncMaster 913v (19'' LCD)
-
morfondőr
őstag
válasz piadex2 #1650 üzenetére
Szerintem a legegyszerűbben a Prime95-el tudod megnézni, hogy a kemény terhelést mennyire bírja a géped, vagy az új Everestben van már stabilitás-teszt, esetleg, ha erősebb a vga, akkor 3DMark.
Hirtelen ennyi jutott eszembe!Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714
-
piadex2
senior tag
szóba került itt, igaz egy kicsit fentebb, hogy tesztelik a notikat az írorsz.i gyárban, és ha nem megy jól, akkor húzzák
egy egyszerű halandó, nb vásárlás után milyen teszteket tud elvégezni?
(hogy még időben tudjon reklamálni)kontakt: +36 70 502 2167 ; mail, privát
-
mower
tag
sziasztok
van egy ilyen gepem: fsc amilo m1450g ehhez szeretnek autos toltot venni. letezik ilyen? hol talalhatnek szerintetek? koszi
udv, mower -
Vertike
csendes tag
Engem, ami nagyon idegesít az az mikor készenlétből hozom vissza a gépet és maxon pörög a vwntillátor. Másnál is így van?
-
Niczo
senior tag
válasz atlagenber #1644 üzenetére
Hali!
A te géped is Celeronos nem? Mivel végig max órajelen megy, netezés alatt is melegszik és megy a venti. Nem hiszem hogy van olyan progi ami egy cerka teljesítményét is szabályozza. A toshibára való progit én nem tenném fel, szerintem ezt a fajta procit semmilyen progi sem szabályozza. Persze lehet hogy tévedek, ha igen akkor mondjátok meg a progi nevét mert nekem is kell!Ha nem tudsz változtatni a körülményeken, változtass a hozzájuk való viszonyodon.
-
Vertike
csendes tag
Nekem először és utoljára tegnap este hajnal 3 kor volt halk a gépem, mert kint ültem a teraszon. Állandóan megy a ventillátor, néha halkan , de a teljesen kuss elmarad. Pedig csak nezetem. Ez a power safer max az akkuidőben jelenhet meg, de , hogy a ventillátor nem lesz halkabb, az tuti. Gondolkodtam már egy bios updaten, de nem merek belefogni.. A szervíz megcsinálja nekem? Egyébként kicsit eltérve, az új Vista build a 5456 -os nem hajlandó érzékelni se a wifi-t , sem a power safe gombot és az sd kártyaolvasót sem találja.. A beta 2-nél le tudta szedni a drivert a netről, most már azt sem... Érdekes...
-
atlagenber
csendes tag
válasz Vertike #1643 üzenetére
Nekem sajna nem halkult a gépemben a ventillátor, de a géphez adott progi sem az igazi ami processzort 50%-ra veszi vissza. Ha visszaveszem a teljesítményt akkor is elég sokszor megy a ventillátor pedig csak netezek. A céges toshibámban sokkal jobb a ''Power saver''. Szerintetek ha rátelepítem azt akkor működni fog a fusi-val vagy esetleg agyonvágja a gépet?
-
Vertike
csendes tag
Nem kell szívbajosnak lenni! Te vagy a vásárló, nálad a pénz, ha azt mondják nem nyitják, kéred a panaszkönyvet, egyből nyitni fogják Ha már kifizetzted, akkor kinyithatod, még ott az üzletben , kérsz a garanciapecsételőnél egy ollót és még mielőtt a garanciát lepecsételik átnézed. Jogod van hozzá, mivel benne van , hogy a garancia, csak hibátlan, teljes tartozékkal szállított műszaki cikkekre érvényes. Így logikus, hogy kinyitod és megnézed. Rám is csúnyán néztek mikor nézegettem, minden jó-e rajta megvan-e az összes tartozés és eredeti-e az akksi. Ilyen helyeken nem lehet tudni, hogy nem-e cserélte ki valaki az akkut pl, mert kellett neki egy új.Rám is csúnyán néztek, de közöltem, hogy az első laptop amit megvettem potom 220 ezerért le volt jelszavazva és cserélni kellett, úgyhogy egy szót sem akarok hallani.... Viszont csúcsot állítottam! 5 nap alatt 3 laptopot vettem a Media Marktban Nyugodtan lehet beszólni az eladónak, mert egyesek kiskirálynak képzelik magukat mikor azt sem tudják, mi a vevő joga.....
-
kekegsm
őstag
Nem kell izgulni miatta. Ez egy laptop, keszre csomagolva dobozban van, igazabol nem is kell erteniuk hozza, az oldalara ra van irva, mi van benne.
Szerintem ki lehet bontani. Megmondod, hogy csak ellenorizni akarod, hogy mindene megvan e. Kiprobalni nem tudod persze, de ha hazaviszed es nem jo, visszaviheted gond nelkul.
Igazabol egy szakboltban sincs nagyobb tamogatas egy notira vasarlaskor.Lépj ki, lépj be, próbáld meg újra...
-
morfondőr
őstag
Nem jársz rosszul a géppel, nekem is ilyen van és meg vagyok elégedve vele! Minden megy rajta, beleértve a mai játékokat is! Két dolog van, ami nem túl jó: az egyik, hogy igencsak melegszik az x700 miatt, főleg nyáron, a másik, hogy az akkuidő nem túl hosszú. Nekem 2 és fél óra körül van, bár némi ügyeskedéssel elérhető a 3 óra is, de szerintem az már nagyon a max.
De ezek ellenére ajánlani tudom! Ha erős gépet akarsz mindenképpen vedd meg, ha inkább a hordozhatóság kell, akkor mást válassz!
Remélem segítettem!Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714
-
Vertike
csendes tag
Én a Media Marktban vettem pár hónapja. 2szer cserélték, egyszer az ő hibájukból, mivel le volt jelszavazva a gép és mikor kibontottam , majdnem agyvérzést kaptam....Egyszer pedig pixelhiba miatt.Egy héten belül! Ezen is megjelent egy, de már nem volt kedvem instalálgatni a windowst. Szerintem jó vétel és a 3 napos cseregarancia mindenhol érvényes. Csak akkor 3 napig járasd a gépet, hogy lásd a pixelhibát. Szerencsétlenségemre, mikor én megkaptam a cserét és feltelepítettem mindent, az újraindításnál láttam, hogy van egy vörös halott pixel a kijelző közepén. Nem volt kellemes, de egy kis kukacosodás után, mindjárt előkerült a raktárból a csere, nem is kellett várni rá. Ezen egy apro feete van , de alig látni és nem zavaró..
Képzeljétek elmúlt a ventillátor kerregése. Már sem bekapcsnál, sem hűtésnél nem kerreg.. Remélem nem is fog..Vertigo [ Fujitsu- Siemens Amilo L1310G -> 1,6 GHZ 512 RAM 60GB HDD <- ]
-
Niczo
senior tag
Hali!
Én is láttam ezt a Metro ujságban. Igen jónak tűnik, csak azon gondolkodom az x700 mennyire melegszik. Ennyi pénzt szerintem megér. Én a jelenlegi notimat is a Metroba vettem. Az eladó sanszos hogy nem konyít hozzá, de ha tudod mit veszel nem gáz.Ha nem tudsz változtatni a körülményeken, változtass a hozzájuk való viszonyodon.
-
KANTRI
csendes tag
válasz Coyote2000 #1581 üzenetére
Sziasztok
épp ma kaptam meg Metro újságot, mit látok benne?:
Fu-si 1437-es gép
1,86GHz Pentium M
1024ram
x700 128mb
80hdd
mindössze 235.188 Ft-ért
igaz csak júli13 tól lehet kapni
véleményetek? Elírás, vagy nagyon jó akció?
Metroba vagy más nagyáruházban vett már valaki laptopot? -
Dragon8888
tag
Beletettük a +512 ramot a laptopba és emgszűnt a lagging issue!Meg a másik hogy sokkal gyorsabb lett az egész gép játékok alatt is látványosan!Fps számot nemtok mondani de nem töltöget annyit meg nem szaggat enyni!Ugyhogy akinek 512 van az fektessen be + 512 re emrt nagyon kell
-
sinajoe
csendes tag
Sziasztok
SOS Amilo M7405 kijelző hátlapotmkeresek. Fél év alatt másodszor törött el a zsanérnál . Az a bosszantó, hogy alig használom. Estetleg tud-e valaki laptop bontót. -
Shadowfax
addikt
válasz atlagenber #1632 üzenetére
Nincs újabb BIOS verzió a gépedre? Mert elméletileg ott lehetne beállítani ezt.
(Amúgy nekem nem FuSim van (lsd. adatlap), tehát ne abból indulj ki, nálam mi működik, mi nem. ) -
Shadowfax
addikt
-
Vertike
csendes tag
Szerintem egy notebook esetében direkt azért teszik rá a bekapcs gombot wifinél, mivel meríti az aksit és nem kellene állandóan mennie. Szerintem nincs olyan, hogy automatikusan bekapcsol a wlan...
-
Shadowfax
addikt
válasz kekegsm #1625 üzenetére
Miért irnám át? Fenntartom, amit írtam.
Nem az átíráson van a lényeg, hanem arról, hogy 5 percen belül ne írj új hszt, hanem az előző végére írd be az új gondolatot.
Mindegy, ez nem az a topik, ahol ezt kell megdumálni.
Valóban nem. De úgy érzem, fölösleges is folytatni... -
kekegsm
őstag
válasz Shadowfax #1624 üzenetére
Miért irnám át? Fenntartom, amit írtam.
Azért mondom, hogy tudom, mennyi probléma van velük, mert ezekkel dolgozom. És látom a tesztek eredményét, amikor a kb 4000 paraméterből MINIMUM 60-70 FAILED lesz, vagy határ alatti.
Mindegy, ez nem az a topik, ahol ezt kell megdumálni.Lépj ki, lépj be, próbáld meg újra...
-
Shadowfax
addikt
válasz kekegsm #1623 üzenetére
Egyébként nekem igazából csak az IBM notebookommal volt problémám, soha egyik másikkal sem...
Én meg erre most írjam azt, hogy nekem meg csak az IBM-mel nem volt problémám?
Tényleg javasolnám, hogy olvass bele több notis totyikba (ACER, ASUS, Gericom, vagy ezt a FuSi-t is olvasd végig), hidd el, nagyon tanulságos lesz.
Ha elküldted a hozzászólásod, de valami még eszedbe jutott, s beleírnál, akkor a ''mod'' felirattal még átszerkesztheted a hszedet 5 percig, nem kell újat írnod. Ezt csak azért mondom, mert a modik eléggé ugranak erre. -
kekegsm
őstag
válasz Shadowfax #1621 üzenetére
Nem igazán statisztikát akartam felállítani, csak mint mondtam, tudom, milyen vackok az IBM-ek. Meg hogy hogy kezelik őket. Mondjuk amikor a tűzoltókészülék hibája miatt elázott 6milla értékű (€) gép, utánna napokig szárítgatták őket, hogy el tudják adni. Amiről te nem tudsz, amikor megveszed.
Márkaszervíz: Ez nem a márkától függ, hanem az ott dolgozó emebrektől. Persze előny, ha az adott márkát az adott helyen gyorsan javítják. Ez biztos.Lépj ki, lépj be, próbáld meg újra...
-
Shadowfax
addikt
válasz kekegsm #1620 üzenetére
(ismerős Gericomja 4, éve hibátlanül működik, másfélszeresen hajtott procival)
Na, ez aztán a statisztika: összehasonlítasz többezer IBM-et egy darab Gericommal, ami jól működik.
Ha beleolvasgatsz az itteni notis totyikokba, akkor azért abból leszűrhető némi tapasztalat a meghibásodási arányról... s megsúgom, nem a ThinkPad fog az első helyen állni.
Mondom, ízlések és pofonok, valamint sok szerencse kell hozzá. De ez minden márkára igaz.
Persze, ez igaz. Csak az a gáz, ha a géped kipurcan, akkor vajon milyen szervízbe viheted - olyanba, ahol két hónapig vár alkatrészre, s akkor se javítják meg, vagy olyanba, ahol akár még aznap visszaadják megjavítva. Ez a _nem_mindegy_. -
kekegsm
őstag
válasz Shadowfax #1619 üzenetére
Attól függ, mennyi idő után cserélik le azokat a notikat. Mert 1-másfél év után a kondik kezdenek elfolyni, forrasztások megadják magukat, stb...
A gyártósorról lejövö gépek 20-21%-a hibás. Kisebb-nagyobb persze.
Vannak olyan hibák is, hogy a proci nem teljesítti az előírt sebességet mondjuk, azt kis tuningal megoldják, hasonlók.
Mondom, ízlések és pofonok, valamint sok szerencse kell hozzá. De ez minden márkára igaz.
(ismerős Gericomja 4, éve hibátlanül működik, másfélszeresen hajtott procival)Lépj ki, lépj be, próbáld meg újra...
-
Shadowfax
addikt
válasz kekegsm #1617 üzenetére
De az is lehet, hogy ők nem dolgoznak ebben a pillanatban az IBM írországi, Dublin15-ben lévő gyárában
Nem, nem dolgoznak, csak nagy megelégedéssel használják a notebookjukat.
Ha tényleg ez a helyzet, amit mondasz, akkor még meglepőbb, hogy ennyire jól bírják a gépek, s ennyire alacsony a hibaarány.
Mellesleg ha a FuSi, ACER, ASUS stb. beszállítók gyártósorát látnád, vajon mit mondanál? -
kekegsm
őstag
válasz Shadowfax #1616 üzenetére
Lehet. De az is lehet, hogy ők nem dolgoznak ebben a pillanatban az IBM írországi, Dublin15-ben lévő gyárában, és nem azzal töltik az idejüket, hogy a gyártósorról lekerülő laptopokat telepítsék, regisztrálják és hibakereső valamint hardverteszt programokat futassanak rajt.
Mint írtam, egy picit ismerem őket, napi 135 darabot...Lépj ki, lépj be, próbáld meg újra...
-
Gus
aktív tag
válasz atlagenber #1610 üzenetére
Sajnos én sem tudom a választ a wlan problémádra. A win szolgáltatás jogosultságokat nézném át (csak ötlet).
-
morfondőr
őstag
-
Vertike
csendes tag
Na igen, de nem fogok rá 2 hetet várni, hogy kicseréljék.. Akkor beviszem , megnézik, hazahozom és majd besétálok vele, ha megvan a hűtő.. Nem fogom hetekre otthagyni egy ilyen miatt. Hűt, csak kerreg. Most pl nem kerreg, csak mikor bekapcsolom és egy bizonyos idő után.
A wlanos kérdésre nem tudom mi a megoldás.. Nézd meg a felhasználói hozzásférést a windowsban. Én mindig az eredeti home os fiókkal használom, amit a telepítésnél kell megadni. Most a Vistat használom. Itt izgalmasan lehet telepíteni a wlant, de sikerült. Csak a Fusi weblapjáról kell letölteni hozzá a drivereket. Ha valaki újabb catalistet szeretne tegyen fel egy Vista Betat, oda van újabb, csak éppen a Beta 2-n nem mennek játékok Az új builden már megy egy kettő..Vertigo [ Fujitsu- Siemens Amilo L1310G -> 1,6 GHZ 512 RAM 60GB HDD <- ]
-
atlagenber
csendes tag
válasz Vertike #1605 üzenetére
Szia Vertike!
Nekem ugyanez a problémám (elkezdett benne kerregni a ventillátor), csak nekem 2 hetes a gépem. Azért választotam ezt típust, mert a barátom L1300-asa nagyon megbízhatónak bizonyult, így egy kicsit most csalódott vagyok. No mindegy emiatt viszem én is gariba cseréltetni, de ha már egy ''típustársra'' találtam akkor megkérdezném tőled, meg tőled is Gus egy régebben feltett, kérdésem amire nem kaptam választ senkitől:
Egy FS Amilo L1310G-m van. A Wlan-nal kapcsolatban lenne két kérdésem.
1. Be lehet-e állítani, hogy a wlan kártya a Windows XP Home indításakor automatikusan bekapcsolódjon? (Most mindig kézzel kell bekapcsolni.) Akár kikapcsolt akár bekapcsolt wlan-nal álítom le a gépet a köv. gép indításnál kikapcsolva van a wlan.
2. A kézi bekapcsolás sem olyan egszerű.
A.) Ha rendszergazdaként jelentkezek be akkor be tudom kapcsolni a wlant (a nyomógobbal).
B.) Ha gép indítás után bejelentkezek rendszergazdaként, bekapcsolom a wlant, kijelentkezek majd bejelentkezek sima felhasználóként akkor felhasználóként is be tudom kapcsolni.
C.) Viszont ha indítás után egyből sima júzerként jelentkezek be, akkor hiába nyomkodom a gombot a kártya nem kapcsolódik be.
Egyszer már újra raktam a gépet emiatt, de nem oldotta meg a problémám. BIOS-ban semmi ilyen állítási lehetőséget nem találtam.
A segítségeteket előre is köszönöm! -
morfondőr
őstag
Nekem Xp home-ot adtak hozzá, amit rögtön prof-ra cseréltem, de az eredetin van néhány fontos dolog, amit felrak a win telepítése közben/után: van két hotfix, .NET Framework, RAID driver stb. De az ilyen fontosabb driverek, mint pl. a vga, asszem nincs rajta. De külön drivercd-n megkapod azt is.
Egyébként nekem az a legnagyobb bajom a FuSi-val, hogy rohadtul nem frissíti a drivereket. 5.10-es ati catalyst a legújabb, amivel 1-2 játékban érdekes árnyékok jönnek elő. Amit meg leszedsz innen-onnan drivert, nem teljesen kompatibilis és azzal is vannak bajok. Egy újabb bios sem ártana, és akkor talán megoldódnának a ram inkompatibilitási gondjaim stb. Nézz el a gártó lapjára és ott megtalálod a legfrissebb drivereket.Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714
-
Niczo
senior tag
Hali!
Az érdekelne, hogy a FuSi notikhoz milyen XP telepítőcédét adnak. Normál XP-t amihez utólag kell telepíteni a drivereket, vagy vmilyen recoveryt amibe benn vannak a driverek is? Hallottam olyat is hogy egy rejtett partícióról lehet visszaállítani a rendszert. Szóval FuSi-nál ez hogy van?Ha nem tudsz változtatni a körülményeken, változtass a hozzájuk való viszonyodon.
-
Gus
aktív tag
válasz Zolikácska #1604 üzenetére
Rosszul tudod. Van benne hangszóró, 2x1,5 W-os.
-
Vertike
csendes tag
Két és fél hónapos a gépem , de elkezdett benne kerregni a ventillátor. Normálisan hűt, de olyan hangja van , mint ami pont meg akar halni. Már próbáltam kitisztítani, hátha a por a gond, nem nem segített. Hétfőn viszem szervízbe. Volt már valakinek ilyen problémája?
-
Zolikácska
csendes tag
Sziasztok
Boldog tulajdonosa lettem egy Fujitsu Siemens M6450G-nek .
Azt szeretném kérdezni , hogy van e valakinek tapasztalata ezzel tipussal kapcsolatban ????
Rosszul tudom , hogy ebben a tipusban nincs beépített hangszoró ????
köszönöm -
gabaa
csendes tag
250-260-ért már ibm-et is kapsz és lehet, hogy elsőre nem fog feltűnni, de az idő elteltével egyre boldogabb leszel, nem ismered majd a szervizes csávót névről és nem kapsz gyomorfekélyt, szóval tiszta haszon
mondjuk ez csak egy vélemény, de én ilyet többet soha, elsőre nagyon megkapó, meg mennyivel többet tud, persze persze, ki van ez találva valahol, de vajon miért kerül szerinted egy ilyen konfig kétszer annyiba egy neves gyártónál? biztos hogy csak a nevet fizeted meg? vagy talán a minőséget is?toshiba satellite - fusi amilo a
-
Armin
csendes tag
Sziasztok!
Kb. 250-260.000 Ft értékben szeretnék notebook-ot vásárolni. Alapvetően nem játékra használnám, főleg office, statisztikai alkalmazások, film, net futna rajta, de nem venném zokon, ha azért 1-2 éves játékok is futnának rajta. Amit kinéztem magamnak az a Fu-Si A1667G 01-es, valamint néztem még a HPQ NX6125 PY421EA, de ennél szerintem minden tekintetben többet nyújt a Fu-Si és csak 4000-el drágább. Mi a véleményetek erről a típusról és mennyire ajánljátok? Más gyártók, más típusainak ajánlatát is szívesen várom. Előre is köszi,
Armin
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen okostelefont vegyek?
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Half-Life - A G-Mant megszólaltató színész rejtélyes bejegyzéssel zárta az évet
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Autós topik
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- További aktív témák...
- Új MSI CYBORG 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% i7-12650H 10Mag 16/512 RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Apple Macbook Pro 13 Touch Bar 2019, i5 1.4 GHz, 8 GB
- Zsír Acer Nitro V16 Gamer Tervező Laptop 16" -30% AMD Ryzen 7 8845HS 16/1TB RTX 4060 8GB FHD+ 165Hz
- Újszerű Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB - (MC9G4MG/A) Éjfekete - 3 év garancia
- Lenovo ThinkPad X280 Kicsi, könnyű, erős!
- Hatalmas,Core i3(4.Gen),Acer E5,17.3"HD+,8GB DDR3,1TB sata III,4xUSB,DVDRW,Kam,Mesés áron,garival.
- Gyönyörű Macbook Pro Retina Touch Bar 2017 i7 16gb, 256gb jó akku
- Macbook Pro 13" - 2020, 4 mag i7, 16/512GB, touchbar, garancia
- MacBook Air M2 8/256Gb, 100% akksi, 2 töltés, gari 2027.08-ig, kifogástalan állapot
- Samsung NP-300E7a hibátlan nagyon szép állapotú eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest