- Szemérmes szerzet a Gigabyte lefrissebb csúcs-VGA-ja
- Egységesebb USB-s képességeket szeretne a notebookokon a Microsoft
- 3320 MHz-ig skálázódnak az XFX Radeon RX 9060 XT kártyái
- Elegáns és igen kompakt NVIDIA Blackwell VGA-t villantott az MSI
- Szinte megfizethetetlenül magas lesz a TSMC A14-es node-jának ára
- Milyen széket vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
- Gaming notebook topik
- Milyen videókártyát?
- Milyen joysticket vegyek?
- Szemérmes szerzet a Gigabyte lefrissebb csúcs-VGA-ja
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DonRazzino
senior tag
válasz
#04331520 #34505 üzenetére
@benedekco: Végignéztem az izlandi albumomat, tényleg fasza képek vannak benne. A hiba annyi, hogy ez alig a fotós érdeme. Az a hely olyan, hogy megfelelő időjárás/fények mellett odaállhatsz egy bármilyen 2019 után gyártott középkategórián felüli mobiltelefonnal és meglőheted életed tájképét.
@Újgyerek: Nem jönnék az áltudományos baromságokkal, hogy mi a normál látószög (szerintük egyébként az FF szenzor átmérőjének megfelelő mm vagyis 43. Ez alapján, szent palacsintánk az XF27 van legközelebb hozzá), de inkább a saját szavaimmal:
Ha beszabadulok egy olyan rendezvényre, ahol nem vakuzhatok, akkor nyilván a zoom-ok a táskában maradnak. Ha egy darab fixet választhatok magamnak, amivel egy ilyen műsornak nekimegyek az a 23-asunk. Ezzel a problémám a következő: az XF23F2 nekem(!) kevés, téma leválasztás félalaknál is nulla, F2-vel meg sokkal nem vagyok bejjebb a zoomnál. Az XF23 1.4 képe elfogadható lenne, de olyan kibaszott lassú az az obi (akármilyen vázon), hogy többször felidegesített a hezitálásával, ezért eladtam. Jelenleg egy Viltrox 23 1.4-et használok, ami elég gyors, képközépen nyitva is elég éles, viszont a képi világa borzasztóan elüt a megszokottól, valamint "optikailag sokkal kevésbé korriggált" mint a mi XF obijaink, amik a vázon az LMO-t bekapcsolva szinte minden aberrációtól mentesek. Na ez viszont nem. Itt CA hegyek vannak, egy kis ellenfényre is picsába dobja a kontrasztot, olyan fátyolos lesz a kép, hogy még portréknál is dehaze-elnem kell. A vinnyetta pedig arrogáns és nem szépen homogén (mint mondjuk egy XF35 1.4-nél vagy egy XF56 1.2-nél) Long story short: jelenleg nincs olyan 23-as obi Fuji X-re ami nekem(!) megfelelő lenne.
Emiatt többször próbálkoztam, hogy az XF16 lesz AZ obi, amivel megpróbálok mindent megoldani. Ekv 24 mm-en azért már nagyon kell figyelni arra, hogy a lényeg még véletlenül se kerüljön a kép széléhez közel, valamit egy XF16-ossal végiglőtt estélyen nem volt egy olyan képem se, amiből ne vágtam volna jócskán. Amit képminőségben nyertem, azt a vágással el is veszítettem. Most az a vízióm, hogy az a plusz ekv. 4 mm majd segít abban, hogy egy kis arcbamászással (COVID) leválthassam a béna 23-asainkat. Szerintem egy XF18 és XF35 párossal egész jól le lehet hozni egy ilyet balhét. Majd elmesélem bevált e. Egyelőre Európában nem rendelhető, ahogy látom.
Új hozzászólás Aktív témák
Üzletelni a Hardveraprón lehet csak!
- 10 évbe telhet, mire az USA-ban gyártják az iPhone-t, az ára 3500 dollárra nőhet
- Villanyszerelés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen széket vegyek?
- Reklámblokkolók topikja
- Videós, mozgóképes topik
- Társasjáték topic
- PlayStation 5
- iPhone topik
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- Sigma 18-35mm f/1.8 DC HSM Art (Nikon) + Sigma USB dokkoló
- Panasonic DC-BGH1 komplett filmes rendszer eladó!
- Canon EF-S 55-250mm IS STM objektív és Canon EF-S 55-250mm f/4-5.6 Is STM Get Closer Kit
- Nikon F rendszer Nikon D750 Sigma ART 24-105 F4 Nikon F 28-300 Nikon 50mm AF-D
- Fujifilm Fujinon XF 150-600mm f/5.6-8 R LM OIS WR
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- SEAGATE ST6000NM0034 6TB 7.2k SAS HDD, nettó 15747Ft + ÁFA, 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
- Kimaxolt verzió! - 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070, 1TB SSD, 64GB
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest