- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Házimozi belépő szinten
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Melyik tápegységet vegyem?
- Videós, mozgóképes topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Használt VGA / videókártya ajánló
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kobe
veterán
válasz
Degeczi #4594 üzenetére
pentaxhoz nagyon sok régi és nem olyan régi manuálos K bajonettes obi van, ami nagyon jó és potom pénzért (20 ezer alatt) megkapod
csak pl érdemes elgondolkozni, hogy Nikon-Canon esetében mondjuk nincs vázba épített képstabi - képstabis obit kell venned hogy legyen, plusz 50-60 ezerrel nyomja emg az objektív árát. Pentax pl már a belépőszint K200asába beletette. Meg érdemes pl megnézni a keresztszenzorokat. Canon 450Dnél van 9 AF pont, amiből 1 db keresztszenzor, vagyis nagyobb érzékenységű, Nikonnál belépőszinten 3 AF pont van és max 1 db keresztszenzor, K200d pentax belépőszint 11 AF pont és ebből 9 keresztszenzor....és pl míg egy 450D 130ezer, csak a váz és hozzá az objektíve, addig pentaxnál a váz is 30-40 ezerrel soványabb.
Pentax hálisten kevés objektívet gyárt maga, és azt bár én elég drágának tartom, de átlagos vagy annál picivel drágább áron adják...node ott van annyi féle gyártó, akik olcsóbban adják a jó rajzolatú cuccokat, tamron, sigma....mondjuk nikonnál én 120 ezer alatt nem találtam értelmesnek nevezhető nikkor obit -
Haris1
tag
válasz
Degeczi #4130 üzenetére
No, igen. Az adott progi (is) ilyen.
De azért egy jó kép rendes újratömörítésénél nem vehető észre különbség, és nem zuhan össze harmadára a fájlméret. A Corelemben pl. kompresszió, simítás, kódolási módszer állítható JPEG mentésekor...Kvardlipot - Én arra próbáltam utalni a monopoddal kapcsolatban, hogy szerintem alapvetően a súly tartása, kis helyigénye és egyszerű, könnyű használata az igazi előnye, amellet hogy valamennyi stabilitást is ad. (A sportriporterek nem flangálhatnak tripoddal, általában elég helyük sincs a dekkolásnál és leszakadna a kezük a csodagépekkel, csodaobjektívekkel...)
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Formula-1
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Futás, futópályák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Politika
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- NVIDIA Quadro M2000 4GB 128bit GDDR5 videokártya
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest