- Apple asztali gépek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Steam Deck
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- OLED TV topic
- Futtasd helyben a Qwen3-at: ingyenes nagy nyelvi modellek az Alibaba konyhájából
- Milyen monitort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen alaplapot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Aktív témák
-
Pilács
senior tag
A francia összehasonlításról annyit ha jól látom, akkor már asse igaz, hogy az 5600 érzékenysége 80-ról indulna... sőt nincs is benne 80, hanem 64től indul a kövi 100 stb... szal nem tom mennyire lehet ez az egész hiteles... sőt a képekből ítélve erősen közük sincs egymáshoz a beállításoknak.. szerintem csak fényezik az 5700at
[Szerkesztve] -
somé
őstag
válasz
MekkMaster #48 üzenetére
A összehasonlító képeket már meg sem kell nézni.Ugye? Több mint 10 összehasonlítási mód van ugyanarról a képről. (Persze alapul választhatsz másik gépet is igény szerint.)
[Szerkesztve] -
somé
őstag
5600 kontra 5700. [link]
-
válasz
Szten Márs #45 üzenetére
Remélem annyi eszük volt azért a tervezőknek, hogy egy erősebb vakut rakjanak bele, ha már nagyobbnak nagyobb
A kulcsszámról nem találtam semmi adatot
-
Nem olvastam végig az összes hszt-t, de a képek alapján előnyként említeném meg, hogy úgylátszik nagyobb vakut kapott. Én egyedül a kis vakut, és még annak is a lassú feltöltését nem szeretem az 5600-asomban.
ehe, Szten Márs tegnap még őstag volt asszem. grat
[Szerkesztve] -
kbalazsa
senior tag
válasz
Szten Márs #42 üzenetére
Épp az osztrák sógorok dajkálják valahol a csomagot a DPD szerint...
-
kbalazsa
senior tag
válasz
Szten Márs #40 üzenetére
Már az első hsz-ben is ezt írtam
Azóta méginkább úton van, de a DPD lassan dolgozik -
Retro11
senior tag
HOPPÁ
:[link]
Nem is olyan rossz? -
Retro11
senior tag
Én már csak tudom,elég sűrűn találkozom a kis S3500al
.De tényleg van hasonlóság.Csak tudjátok mi a baj?Hogy ez a gép a nagy piacon valószinüleg ugyanúgy aratni fog mert hát azért csak 7megapixek,meg 10x optikai zoom,meg jóóóó nagy kijelzője van (no meg az Ég adta SD fogadás) és szerintem az egyre inkább elhatalmosodó marketing felhő miatt is alig fog rontani az eladáson,és keveset nyom a lattba az h az öccs bizony többet tudott annó.
Igaz ha eltelnek hónapok akkor ennek is lefog menni az ára de ha le is megy 45környékére még akkor is gyenge..SZVSZ!!!
P.S: Viszont azt írtátok lehetséges az f13,6?Akkor viszont CCD-t fejlesztették volna?
[Szerkesztve] -
Retro11
senior tag
-
Hydra SR
addikt
válasz
Dare2Live #31 üzenetére
Nézőpont kérdése. Vagy az a baj, hogy gyengébb az elődöknél (azért a régi gépek mostani árait ne hasonlítgassuk a most piacra került gép árával, a maguk idejében azok sokkal drágábbak voltak), vagy az, hogy ezt azoknak az utódjának merik nevezni a típusjelzés alapján. Felőlem lehet ultrazoom mókusvillantót csinálni olcsóé', csak ne hívjuk majdnem ugyanúgy, mint az S5500-at és S5600-at. Legyen F570 és akkor nem tévesztettük meg a vásárlóközönséget. A Canon se hívja EOS 450D-nek az S4 IS-t és akkor nem lesz harag. Vásárláskor az ember kinéz magának egy kategóriát és nem jó érzés, ha átb***ák a fejünket, hogy ez olyan, mint az S5600 csak újabb és még több feature van benne és még olcsóbb is (hamarosan olcsóbb lesz, ha 56k-ért került piacra). Nem olyan. A 6500FD-t se kezdték 9-es számjeggyel, pedig megörökölte a 9-es sorozat optikáját. Nem is mondta senki, hogy lerombolták a kategóriát. Más kérdés, hogy szar lett az árához képest de ott inkább az árával volt baj.
[Szerkesztve] -
Dare2Live
félisten
Nem az a legnagyobb baj evvel a géppel, hogy az elődei (amik ára a béka segge alatt van) gyak jobbak mint ez az új s5700?
-
Hydra SR
addikt
Ijesztőek a paraméterei. Valamit nagyon oda kell pakolni a képminőséghez, hogy használható gép legyen mert a beállítási lehetőségek és néhány egyéb fizikai paraméter terén irtózatosan le lett butítva. Sajna a paraméterek nem arra utalnak, hogy baromira odapakolnának a képminőségnek és nem is tudom elképzelni, hogy ilyen tulajdonságokkal hogyan lehet egyáltalán használhatót kihozni belőle. UZ mókusvillantó. Ez lesz szerintem. De legalább árban is. Istenigazából az az S betű zavar a típusjelzés elején. Nem az S szériába kéne tartoznia hanem mondjuk az F-be és mindjárt agyon lehetne dícsérni.
-
Retro11
senior tag
Nem Hydra én is elitélem ezt a minél könyebb gépet a népnek trendet,azért is irtam oda hogy ''Huuu''..
Pont én mondanám akinek 1 tégla lóg a nyakába(S9500)!
Viszont az biztos hogy egy ideig csakmegtartom a gépemet mert ez az 5700as egy nagy rakás sz-rnak igérkezik.Majd a képek alapján kiderül mennyire az.
De a CCDmérete még most is sokkol,remélem azért PanaFZ50féle vizfestményig nem jutunk el..
-
Hydra SR
addikt
Kis kiegészítés: manuális zoomot szerintem manuális fókusz helyett írtad, amire meg azt mondanám, hogy annak már az elődöknél is csak egyetlen értelmes felhasználási területét láttam: a fókuszálás késleltetésének megspórolása. Amikor viszont az kellett akkor nagyon jól jött.
Könnyebb...ez jó? Könnyebb berázni kézből. Zsebben meg még mindig nem fér el, döntsék el, mit akarnak kihozni belőle.
Na még egy kis kiegészítés a Fuji leírása alapján:
-videofelvétel közben zoomolás lehetősége (hát ez nem a fotóamatőrök vágyálma, a büdös életben nem videóztam fényképezőgéppel csak kipróbáltam egyszer de hát legyen)
-F13,6-ig rekeszelhető. Hosszú záridős képekhez jól jöhetne, ha nem csökkent volna le durván a maximális záridő.
-a DualShot vaku nem az amire gondoltam, így kevésbé hasznos de azért jó, hogy van. Azt hittem, hogy 2 vakus képet készít automata sorozatban. Pedig ebből az egyik lesz csak vakus.
-záridő 1/1000-től 4 másodpercig terjed. Hatalmas visszalépés mindkettő. -
Retro11
senior tag
Itt kétséget kizáróan el lehet olvasni mit is tud a gép.[link][link]
Szvsz nem éri meg az árát és egyáltalán nem lesz best buy,aki tervezi gép vásárlását a közeljövőben és ebben az árkategóriában gondolkodik az jobban jár ha vesz 1 5600ast szépen megspékelve minden jóval és örömét fogja lelni benne
P.S: Legnagyobb csalódásom hogy eltűnt a manuális zoom..Brhh
P.S2: A CCD mérete eléggé aggasztó számomra,v ki----ott jo lesz a zajszűrés v nagyon sz-r képeket fognak kapni a majdan tulajdonosok
P.S3: Huuu legalább könnyebb.
[Szerkesztve] -
Hydra SR
addikt
Összegezném az S5700 előnyeit és hátrányait az S5600-hoz képest, a topicban összegyűjtött adatok és a saját gyűjtésem alapján:
Előnyök:
-SD kártya kompatibilitás (kétes értékű előny, leginkább pénzben számít de azt pillanatok alatt elbukjuk egyéb hiányosságok pótlásával amit az elődje tudott alapból)
-szupermakró képesség (ez jó lehet, ha igényesen megcsinálták)
-alacsonyabb áron debütált, mint az S5600 ami valószínűleg azt jelenti, hogy hamarosan az egyik legolcsóbb ultrazoom kompakt lesz, ha nem A Legolcsóbb.
-szűrőmenet leszedhető (ahogy az S5500-nál, de a hátrányok között is szerepel ehhez egy sor)
-nagyobb LCD (szintén szerepel a hátrányok között is)
-DualShot vakuzás (Na végre. A szupermakró módhoz hasonlóan ez is hasznos lehet, ha jól megcsinálták)
Hátrányok:
-az optika további fényerőcsökkenése
-szűrőmenetet külön kell venni, nem része a csomagnak
-effektív képpontok számának növekedése (képzajnövekedés, lassulás, nagyobb helyfoglalás a kártyán és a merevlemezen. Az optikája nem lett jobb, a CCD nem lett nagyobb, indokolatlan a képpontszám növelése)
-nagyobb és többet fogyasztó LCD. Elődje egyik nagy előnye volt az energiatakarékosság.
-veszteségmentes formátum elhagyása (RAW) ami az azonos méretű és tobb képpontból álló CCD zajnövekedés valamint az S5600 és/vagy a 6500FD agresszív zajszűrésével párosítva kizárja többek között a részletgazdag képek készítését nem ideális fényviszonyok között
Kérdéses/semleges változások:
-váz áttervezése (nem hinném, hogy lehetett rajta javítani, rontani viszont könnyedén. Ránézésre szerintem csúnyább.)
-elektronikus képstabilizáció (ez marketingfogás, nem igazi stabilizáció)
-ISO 1600 hangsúlyozása (az elődje is tudta, miről beszélünk kéremszépen? És mi értelme van?)
Saját vélemény: érzésem szerint túl nagy árat fizetünk a pozitív változásokért és kérdéses, hogy a romlások nem teszik-e értelmetlenné/lehetetlenné az előnyök kihasználását. Közelítünk az ultrazoom mókusvillantók kifejlődéséhez. Szerintem nem ártott volna külön kategóriát nyitni ennek az állatfajnak, és nem összekeverni az elődök szintjével. -
Hydra SR
addikt
Nagyszerű, nem sikerült eléggé túloznom, tényleg nincs szűrőmenete. Ugye az S5500-ról leszedhető volt az adaptertubus ami egy nagyon jó tulajdonság, hiszen ha makróban árnyékolná a vakufényt akkor csak lecsavarod és máris rálát a vaku a témára. A tubus része volt a csomagnak. S5600-nál ezt elveszítette, az adaptertubus a váz részévé vált de legalább volt. S5700-nál külön kell venni drága pénzért. Tuti, hogy többe kerül, mint az SD és XD kártya közti árkülönbség.
Vakupapucs egyértelműen nincs rajta, a képeken is látszik. Ebben a kategóriában sosem volt, sőt, még a 6500 sem kapott.
Elektronikus képstabilizáció: az nem képstabilizátor hanem marketingfogás. Örökölte a 6500FD tulajdonságát, hogy automatikusan növeli az ISO-t, ha bemozdulásveszélyt érez. Semmi köze sem az optikai-, sem a CCD képstabilizátorhoz csak a záridőt igyekszik alacsonyan tartani a képminőség rovására. Ezt automatika nélkül is megtehettük eddig is. -
_seth_
veterán
Nm. Már csak exGAMF-os
Adatvesztés: linux... így kezdődtek a gondok... ubuntut használunk a suliban gondoltam felrakom, persze nem tud ntfs particiókat kezelni még csak törlés/átméretezés szintjén sem és figyelmetlen is voltam így letörötl mindent de a win particióját vissza tudtam állítani. 2. menet: openSUSE, ezt már ismerem régebbről és bevált, tud átméretezni is így nincs vele gond igen ám de a 160-as vinyót a notiban csak 128-nak látta és így az átméretezés után elszállt 2 particióm de a win az megint megúszta... semmi probléma openSuse felment, kapott 15 gigát a win 20-at a többi egyben ntfs maradt de legalább most már ha linuxot kell telepíteni meg van a saját kis 15 gigás részeEgyébként fontos adat nem veszett el semmi sem mivel az asztalin rajta volt minden.
-
_seth_
veterán
Eddig kb 300-at.
Photoshop (auto expo/szín/élesség) + Noise Ninja (zajszűrő plugin).
Milyen sikerrel? Most éppen egy képet sem tudok mutatni, hogy zajszűrés előtt és után mivel elszállt 2x is 140 gb adatom...
Egyébként elég látványosan javítja a képek minőségét főleg azzal, hogy az ég pl egységesen kék lesz persze árnyalatok maradnak de nem lesz szemcsés a szűrés után + lehet állítani a szűrőn. -
_seth_
veterán
Ez van... amit az 5600 elrontott azt legalább RAW módban ki lehetett küszöbölni de az 5700-nál már erre sem lesz esély.
A formája is közelít az átlag kompakt gépekhez, szerintem. -
Hydra SR
addikt
Bizony, én is így hallottam. Ezért is lenne extra gáz, ha a zajszűrést elcseszik. Több megapixel, több zaj, nagy maximális fényérzékenység, ezek miatt raktak olyan durva zajelmosást az S5600-ba. Ezek itt is jelen vannak, sőt, hatványozottabban. Ha ugyanerre a következtetésre jutnak és mégsem lesz RAW akkor szerintem kijelenthetjük, hogy ennek a gépnek nem szabadott volna S5xxx nevet adni. Az S570 dukálna neki, vagy F570. Nincs azonos szinten az elődeivel. Legközelebb mit hagynak ki? Az állványmenetet? Vagy a szűrőmenetet?
-
_seth_
veterán
5600 és zajszűrés: jpg módban egész szépen elrontja a képet de szerencsére ott a RAW + szoftveres zajszűrés és úgy már nagyon szép képeket lehet csinálni a géppel
Forma: Ránézésre nem lett jobb az 5700 formája már csak azért sem mert a hüvelyk ujjnak az 5600-on van kialakított helye. Az 5600 formája egyszerűen olyan mintha a saját kezemhez tervezték volnaAz AF/MF gombja az egyetlen amit egy kézzel nem tudok elérni az összes többit igen.
LCD: szerintem nem árt ha nagyobb, képeket visszanézni jobb egy nagy kijelzőn persze kérdés mennyit fogyaszt... pl szabadban úgy is az EVF-et kell használni ha nagyon süt a nap.
SD: szerintem mindenképpen jó dolog, hogy támogatja
(PDA-ba beteszi valaki a gépből a kártyát és csak néz, hogy szerencsétlen pda mit kezd a 7MP-es képekkel)
ISO1600: ez van... ma már olcsóbb kompakt gépek is tudják... nincs sok értelme de jól mutat kevésbé hozzáértőknek
MegaPixel: mint kiderült ez is az ISO1600-hoz hasonlóan csak figyelemfelkeltő lett és nem hasznosEnnyi erővel a RAW képet elmentem 10MP-es képbe és akkor már át is írhatom a gépemen az 5.1MP feliratot 10-re
még mielőtt elátkoznátok tudom, hogy nem így van
-
kbalazsa
senior tag
Ez nem csak a Fujinál tendencia
Az avatott szem sírva fakad, ha ezt a ''fejlődésnek'' nevezett marketingmiazmát szemléli.
Mi az amivel el lehet adni egy amatőrnek egy fényképezőgépet:
- sok megapixel
- nagy kijelző
- kicsi, könnyű
- hangzatos (bár használhatatlan) feature-ök
- szép lányok a szórólapon
Az, hogy miért kell egy olyan gépet kihozni, ami csak egy újabb bőr lenyúzása, s a valódi hozzáadott értéke leginkább a 0 felé konvergál? Tisztán közgazdaságtan: ha a kék kóla stagnál, kezdj el pirosat árulni. Ha a piros is unalmas, hozzál ki sárgát stb. stb. -
Hydra SR
addikt
-
kbalazsa
senior tag
Még egy érv: ár-érték arány. Persze, nem tökéletes. Vessük össze pl. egy D40-el. Melyik gép alkalmasabb professzionális felhasználásra. Nem kérdéses.
A kérdés - mint mindenhol máshol is - árának vajh megfelelő értéket fog -é hozni vagy sem.
Ne felejtsük el, hogy az általatok szapult S5600 pl. EISA ''2006-2007 Év Európai Zoomfényképezőgépe'' díjat nyert. A lényeg a díj megnevezésében is benne lapul. Zoomfényképezőgép. Már a szó is megmosolyogtat egyeseket, nemhogy a tény, hogy egy objektívet ennyi mindenre szeretne használni valaki. A Fuji szerinte egyenesen ''minden helyzetben ideális'' fényképezőgép az 5600 és az 5700 is. Persze, hogy ez a mondat is nevetséges.
Lényeg a lényegben, hogy árához képest, pláne első gépnek megfelelő lehet... -
Szten Márs
nagyúr
Ja, kimondottan jól kiszűri a zajt a kép részleteivel együtt
Btw, az S5600 szerintem annyira nem durva, ahol igazán izomból durván elszabta a Fuji, az az S6500, de ott legalább van raw, ahol ez nem számít. Itt nem lesz raw, de lesz olyan zajszűrés, mint s6500-nál, az nem lesz nyerő, de várjuk meg a képeket azt mondom... -
Hydra SR
addikt
''A Kompakt és Bridge kategóriánál maradva: hiába a jó fényerő, ha a képzajszűrő algoritmus ISO 100 fölött elszúr mindent ld. FZ7.''
...és S5600
Ja és nem fogja tudni a RAW-ot sem.
3,5MB???? Medve anyám, az EOS400D-m csinál kb. ekkorákat, 10MP-en fine-ban. Az S5500-am olyan 8-900k-s file-okat gyártott 4MP fine-ban, és a normál és a fine között nem volt jelentős minőségkülönbség. Normalban 400k körüliek voltak.
[Szerkesztve] -
kbalazsa
senior tag
A Kompakt és Bridge kategóriánál maradva: hiába a jó fényerő, ha a képzajszűrő algoritmus ISO 100 fölött elszúr mindent ld. FZ7.
Igaz, 1x max. 2x vesz az ember memóriakártyát. Ahogy fényképezőgépet is. A kettő gyakran egy időpontra esik. Ezért gondolja meg az ember, hogy mit választ. Ha ez nem lenne probléma, akkor DSC-H5-ről indítanám a keresgélést, feltéve hogy ezesetben még mindig a kompakt-bridge kategória környékén akarnék keresgélni.
A sok MP ellenére azért még lehet kisebb képeket is készíteni a géppel.
Megj.
A fullos fine kép mérete a Fuji szerint ~3,5MB lesz (témától, fénytől stb. stb. függően).
Az ISO1600-os marketingblamázst én sem értem -
Hydra SR
addikt
válasz
Szten Márs #4 üzenetére
Újra csökkent. F3.5-ről indul (kompaktban az elég gyenge, láttam már F2.2-ről indulót is de az F2.8 átlagosnak számít). És a CCD mérete nem nőtt.
SD vs. XD: mire lement emberi szintre az XD ára, addigra fogadja az SD-t is a gépFele annyiba kerül és kétszer akkorát kell belőle venni a több megapixel miatt
És vinyót is vehetsz nagyobbat, vagy több CD-re kell kiírnod a képeket. És az adatátvitel sávszélességét is növelheted néhány melléhegesztett villanydróttal, ha nem akarsz többet várni a letöltésre
No meg hányszor veszel memóriakártyát egy gépbe, hogy érdemes legyen az árkülönbözettel számolni? Jó persze, akkor sem hátrány, hogy fogadja az SD-t de azért ne vágjuk magunkat hanyatt tőle. PDA tulajoknak lehet hasznos, hogy direktben átrakhatják az SD kártyát, ez viszont nem rossz.
Fogás: nem tudom, mit lehetett azon javítani. Szerintem tökéletes volt. Ilyen jó fogású kompaktot még nem láttam, gombok is pont jó helyen voltak. Legjobb esetben is csak nem romlott de ezzel hencegni...
Ez az ISO1600 sem fér a fejembe, sokadik helyen látom, hogy ezt írják az elsők között a nagy változásnak. Hiszen az S5600 is tudta...és az is minek. -
Szten Márs
nagyúr
Rosszabb a helyzet, mint az Intel MHz háborújában... ott igaz, hogy a netburst architektúra durván elavult volt, főleg a K8-al szemben, de legalább ha emelték az órajelet, az azonos architektúrán belül valóban magasabb teljesítményt hozott.
Itt viszont magasabb pixelszám rosszabb képet hoz... szóval...Kb ilyen a helyzet.
A fényereje az optikának újra csökkent, mint s5500 - 5600 váltásnál, vagy most sikerült ezt elkerülni? -
kbalazsa
senior tag
Csak, hogy valami pozitívumot is írjunk: végre SD-t is képes fogadni. Ergo ezzel a fájlméret probléma sem akkora probléma, hamarost a 2GB lesz a legkisebb kiszerelés, amit ebből kaphatsz. Persze a feldolgozás sebességén ez nem segít.
A váz lehet, hogy jó volt eddig, de lehet, hogy mégjobb lett az áttervezés által. Ki kell próbálni.
A megapixel háborút én sem értem, teljesen fölösleges ilyen értékekkel dobálózni, a helyzet kicsit a faramuci intel MHz háborújára emlékeztet, ami most épp végetérni látszik... -
Hydra SR
addikt
Továbbra sem értem, mit hangsúlyozzák mindenhol, hogy ''végre'' (az elődjéhez, az S5600-hoz hasonlóan ez is) tudja az ISO1600-at.
Nem sorolnám az előnyök közé, hogy áttervezték az elődei remekül megtervezett vázát.
Nem sorolnám az előnyei közé a 7,2 megapixelt ami további zajnövekedéssel (ergo még kevésbé indokolt az ISO1600 lehetősége), lassabb feldolgozással és még nagyobb file-okkal jár miközben az optikája szemernyit sem javult, nincs ami kihasználná a többlet felbontást.
Egyetlen előnye a szupermakró mód lehet, ha igényesen megcsinálták. Nagyon remélem, hogy így történt ugyanis csak az optika további fényerővesztése árán tudták beletenni.
Tettek rá egy bazinagy LCD-t szóval esélyes, hogy még egy nagy előnyét elveszítse: az energiatakarékosságát. Ez a mozivászonnyi LCD úgy lezabálja az elemeket, mint a huzat.
Erősen tartok ettől a masinától, ez egy játékgép lesz az S5XXX-es széria többi tagjához képest (is). -
kbalazsa
senior tag
FujiFilm is frissít a küszöbön álló PMA-ra, vagyis felújította az S5600-as kedvező árú szuperzoom fényképezőgépét. Az S5700 több hasznos újítással büszkélkedhet: áttervezett váz és vezérlő, 7,2 megapixeles képérzékelő, ISO 1600 és más újdonság várja a márka iránt érdeklődőket...
[link]
[link]
[link]
A Pixmania jóvoltából már úton van a darab, a tapasztalatokról majd beszámolok...
Van még rajtam kívűl más bátor vállalkozó?
Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Honor X8c 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 19.900 Ft/szett - DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest