Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• pitman

őstag

válasz mt1 #31 üzenetére

Valamilyen képszerkesztő programban, amiben egyes lépésközzel lehet állítani a tömörítést le kell menteni egy képet és megnézni a méretét. Ezzel nagyjából meg tudod állapítani.

• polonius

csendes tag

válasz mt1 #25 üzenetére

Hali!
    Nem tudtam eddig belépni, mert elfelejtettem a jelszót. Ez alatt az idő alatt pedig profin elmondták amit én akartam. Néhány érvet azért mondanék az 5600-os mellett: nagyon egyszerűen és olcsón bővíthető a készlet. Pl ügye a makrója 10cm, de 7000 forintért lehet venni hozzá Soligor készletet, ami 6 dioptriánál 3-4 cm közelpont állítást tud. ez viszont már elég durva, jobb pl mint az fz20 és mivel (mint azt már az előttem szóló említette) nagyon jók a színek, jól lehet makrózni. Ugyanigy 55mm-ben olcsón lehet szűrőket is venni, és egy polár nagyot dob a gépen. Sokan okoskodnak úgy, hogy kizárólag fórumokat olvasgatnak, vagy elolvassák az indexes cikket, illetve megnézik az adatlapot. Szvsz olyan arcokkal érdemes beszélni, akik tudnak fényképezni is, azok pedig jónak tartják általában a Fuji gépeit. Érdemes megnézni a fotozz.hu-t, nekem is vannak ott képeim, elég jó átlaggal, és azért én elég kezdő vagyok. Éjszakai fotózásra például kiváló! Olyan apróságot is megemlítenék, hogy pl a hordósítás tekintetében is jó a gép, tapasztalatból mondom, még a panáknál is (egy barátomnak fz20-asa van, városban nem tudja használni, mert összevissza dőlnek a párhuzamoosok. Nálam ez a probléma kevésbé jelentkezett). A kis fényerő tényleg gáz, viszont ha kitanulsz egy két apró trükköt, máris nem olyan probléma. Összefoglalva: a gép tokkal vonóval nekem 80-ba volt, ennyit bőven megér, jelen pillanatban ha jobbat akrnék, Nikon d70-est vennék. Ehhez viszont többet kéne keresni, és jobb fotótudás sem árt egy tükörreflexeshez...

• Horbal

őstag

válasz mt1 #25 üzenetére

Szvsz ez tök baromság, max a C-AF állásban igaz a dolog, de arról nem sok tapasztalatom van.

Szerintem ha az exp gombot félig, lenyomod, akkor fókuszál, amikor a fókuszkeret összeugrik akkor faja, ha felengeded az exp gombot akkor meg nincs, semmi tovább, ennyi...(asszem ekkor a masina S-AF ben van és AF lock tárcsa on állású, de nem tuti mert ezt mindig keverem).

KB 2 hete vettem Extdig-ban mindenestül 87k (gép+kártya+táska+4db aku+töltő) szvsz naon megérte, egyetlen negatívum a kissé gyenge fényerejű optika (3.2-3.5) ami miatt gyenge fényviszonyok melett varálni kell egy kicsit-de ha van fény, szépen süt a nap stb akkor baromi jó, és ami még számomra nagyon fontos volt, hogy a színhelyessége hihetetlenül jó és ez nem csak a saját kategóriájában számít jónak szerintem.

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák