Aktív témák
-
Thrawn
félisten
válasz
Szten Márs
üzenetére
Így van, ezt zárom.
-
Hulk24
senior tag
válasz
Szten Márs
üzenetére
Köszönöm!

Flow: Elnézést, hogy rossz topicba írtam, de köszönöm!

-
Hulk24
senior tag
sziasztok!
szerintetek egy fsp bluestorm 350w elbír egy következő konfigot?
- c2d e8400
- 2*1gb kingstone hyperx 1066mhz
- asus p5k se
- seagate barracuda.11 500gb
- nec 7203s
- e-vga 9600gt scthx a helpet!
-
Halfer
tag
Picit kattog a vadiúj FPS Bluestorm II 500W-os tápom. Néha elhallgat, néha újrakezdi. Mivel a venti lefelé pörög, gondoltam alul akad valami de nem. Arra is gondoltam, hogy a CM690-es házamban nem megfelelő az alsó nyílás ami felé pörög, de ahogy elnézem passzol. Tippek, hasonló problémék? Előre is köszi

-
Latsza
aktív tag
Nem táphiba okozta a restartokat, valahol kontakthiba volt, és ez volt a baj.
Végeredmény: új venti, több -és állandó!- levegőáram, üzemi hőmérsékletű táp, nyugodt élet.Probléma ended.
-
Latsza
aktív tag
Na hát kicseréltem a ventit a tápban.
Szabályzóegység ki, ami ment bele 12V és föld az rá a potis ventire, a potinak meg fúrtam helyet a táp házba néző oldalán. A 3.3V-os barna vezetéket meg elcsomagoltam.De miért indul randomly újra a gép?
(lenet valami valahol nem csatlakozik rendesen majd átnézem)Egy kis tapasztalat: ha a ház meg a táp doboza kicsit meleg, akkor benne a hűtőborda izzik, szóval a kézrátételes megállapításból messzemenő következtetéseket nem levonni ám

-
ham_
tag
válasz
venember83
üzenetére
En fix 5 voltra kotottem az enyemet
Persze eloszor aggodtam, eleg lesz-e, de egy igen durva stress-testnek vetettem ala a gepet, es kozben idonkent megtapogattam... eppcsak langyosnak ereztem. 
-
Latsza
aktív tag
válasz
venember83
üzenetére
Annál a ventinél bármilyen másik erősebb, elég lágy szellőt közvetített kifele, mikor ment.
Gari bizti ugrott? Nem látszik a behatolás nyoma, se matrica, se semmi más.
Akkor tápfeszkeresésbe kezdek este..(amúgy most a szóban forgó táp viszi a gépet amiről írok, és egy 8cm-es ventinek a szelét fogtam be, valamit azért segít.)amúgy hali

-
Latsza
aktív tag
Úgy látom elég régi a topik, de nem akarok újat nyitni, mert a téma címe tükrözi az okot, amiért írok, és talán van aki még olvassa ezt itt.
Szóval nekem van egy FSP Bluestorm 350W-os passzív PFC-s Noisekilleres tápom.
Teljesítményileg nincs kifogásom rá, remekül működik az a része, az utolsó tulajdonsággal van bajom, gyanítom, hogy a ventilátorvezérlő behalt, mert a venti a táp bekapcsolt idejének nagy részében nem forog. Szokott néha, ha úgy tartja kedve, nem tudom kideríteni, hogy mikor indul be, és amikor nem, miért nem teszi, a ventivel sincs gond, megvizsgáltam. Ma reggel bekapcsoltam a gépet, és lám beindult, de mire hazaértem, már nem pörgött, tehát be/kikapcsolástól független a jelenség.Ezen kapva magam kiszedtem, szétszereltem, és a belsejében találtam egy "fan control board" nevezetű nyáklapocskát, ahová vezethető vissza a venti tápvezetékpárja. Na most ezen a nyákon van még 3 bemenet: +12V, GND, és egy barna vezeték, ami az ATX-tápcsati egyik narancs (3.3V) vezetékével egyesül a csatlakozóban.
Nem volt eddig para a helyzet, mert a ház szellőzése miatt a levegő áthaladt a tápon és kifújta a meleget, de mivel nem rég más okok miatt le kellett szednem az oldallapot így effektíve nincs levegőáramlás, és megfő a cucc, tegnap este is azt vettem észre, hogy erjedt műanyag szag terjeng a szobámban.
Ezt az állapotot szeretném megszűntetni, hogy a táp hűtése végre megfelelően működjön!
Ajánlja valaki, hogy a ventit fix 12V-ra kössem (vagy plusz potival szabályozhassam)?
Gariban az ilyet kicserélik? Veszélyes a táp használata ily módon, ahogy most megy.szerk: a valami baja van a tápomnak c. topikban nem kaptam (kielégítő) választ.
Kicsit hosszú lett

-
Kiss
csendes tag
Hali mindenkinek!
Vissza vittem gariba a támom(FSP BS500) és kaptam helyette egy zsír újat.
A probléma az, hogy ezzel is lekapcsolgat.
Agyamra megy az egész. Ki vettem dualchanel ből az egyik memóriámat és 45 perc helyt 6-7 órát kibírt mire lekapcsolt. Na gondoltam akkor a memória a ludas.
Kicseréltem a memóriát a másikra és elég sokáig ment lekapcsolás nélkül.
Hát elmentem és kölcsönkértem haveromtól a két 512-es Kingmaxot.
Beraktam és láss csodát 45 perc után lekapcsol ezekkel is.
Szóval dual-ban nem szereti a gépem vagy a tápom. Most single Ch-ben használom őket eddig gond nélkül.(Pár órája)
Érdekes, hogy 400-as Codagennel nem kapcsol le.
Bocs azt elfelejtettem írni, hogy az idők SanAndreas alatt értendők ugyanis ez alatt szeret lekapcsolni, de előfordult már FarCry és CS. alatt is. Ami szintén érdekes, hogy pl: DRIV3R és Battlefield2 alatt még hosszú játék után sem hajlandó lekapcsolni.
Bocsánat, hogy ennyire hosszúra sikerült.
Ha valaki ebből ki tud következtetni valamit annak tanácsát nagyon szívesen veszem.
Előre is köszönöm. -
gyga
senior tag
amugy meg ez a topic már nem a táp hibájároól szól átkéne nevezni ''fsp táp tapasztalatok''-ra
[Szerkesztve] -
gyga
senior tag
nektek is feljjel lefele van a tápon a felirat ha beszerlitek? ugyértem a venti alul a proci fele az oldalán a matrica feljjel lefele.
-
Kiss
csendes tag
Köszönöm mindenkinek a válaszokat és reakciókat. Valószínűleg visszaviszem.
-
ZeUS2140
aktív tag
Igazad van, csak tudod nagyon sok olyan bolt van (kivétel mindig van pl mi
) ), akik rámondják 2 hét múlva, hogy használták és nem jött elő a ''hiba''. Pedig ott volt, ahova letették mikor bevitted. Sajnos én már tapasztaltam ilyet.
Nekünk is visszajött 2db 2.8+ os Barton. Tökéletesen működik pl Wordben. De ha meglát egy 3D-s alkalmazást pl 3dmark, játék... akkor kékhalál, restart, kifagy...
Mindent kipróbáltunk. Most nagykerben van cserén. -
tomcsi23
veterán
válasz
Cosmic Gate
üzenetére
Moderáld már magad picit.
Sajnos, minden eszköznél benne van a hiba lehetősége, vagy szerinted a mercire nem adnak garit sem? -
Cosmic Gate
aktív tag
Azért ez elég durva!! Ennyi pénzt kibasz az ember 1 tápra és fos!!!!még ha valami mezeit veszel azt mondom hogy benne van,de ennek az árából kapsz 3at
!!
Ha valamiért ennyi kibaszott pénzt kérnek az legyen jü
!!Láttál már mercit vontatva??Én igen de abba Volt vagy 2millió kilóméter....

-
Kiss
csendes tag
Nekem is FSP Bluestorm 500W van. Amióta megvan időnként (kb. 2-3 óránként, de néha 30 vagy akár kevesebb percenként) lelövi magát. Kikapcsolom a tápot egy rövid időre és aztán megint megy egy ideig. Ha jól néztem ki a papírjából, akkor ez zárlatot jelent. Namost, vagy eddig is szar volt a gépem csak a régi codagen tápom ezt nem tudta, vagy a táp a rosz.
Azt sem értem, hogy mien zárlat az, ameik csak időnként jelentkezik?
Ha valaki tudna ebben segíteni, vagy valami okosat hozzá szólni, azt szivessen venném. Előre is kösz.
Bocs, hogy ide írtam de ez a topic volt a témábavágó.
[Szerkesztve] -
brownus
veterán
két év garit kaptam az enyémre a varázsp@lcánál, én tuti kicserélném a helyedben. és a többi garival mivan? a srác nem adta oda a gari levelet?
1-2 honapja egy fsp greenpower-t vettem tőlük, de oem volt (amit nem jeleztek a honlapon) és csak 1 sata kábel volt meg 4 molex, ami elég is lett volna de nem azt kaptam amit vártam és szó nélkül kicserélte a srác a bluestorm-ra. ki is javitotta utána a honlapon az adatokat
-
SpenceR
tag
Kedves erre járó moderátor, tegyél át kérlek a Ház,Hűtés Modding topicba!
-
brownus
veterán
lehet a táp a ludas, fura mert egy fsp-ről van szó
nekem 400-as van és 2-3% közötti eltérések vannak az alap feszektől.
cseréltesd ki a tápot, gondolom új a táp, nem éri meg kockáztatni (pláne ha a régi tápoddal minden rendben ment)
ja, ide rakasd át:Bővebben: link
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
SpenceR
tag
Ha esteleg nem idevaló a topic, elnézést kérek, és megkérnék egy moderátort, hogy tegye át a megfelelőbe.
-
SpenceR
tag
Sziasztok!
Egy ilyen 500as tápom van rákötve a Giagbyte k8nf9 deszkára, rajta His x800XL ICQ2,
3200+, 1 sata 1 ise cucc.
Több dolgot is produkált.
egyszer csak összesett a kép játék alatt, na mondom... belenéztem nem ment a gyári silencer...
VGA ki be, megint nem ment...
Táp ki, enermax 300 be , gyönyörűen ment minden...FSP vissza azóta megy minden...
Másik
SB eszközök néha nem indulnak el(pl egér, nyomtattó)
Kérdésem, lehet az áramellátás ingadozása az oka , vagy a deszka felelős?
Előre is köszi!
Aktív témák
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Interactive Brokers társalgó
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Könyvajánló
- iPhone topik
- EAFC 26
- AMD off topik: VGA, CPU, APU és minden, ami AMD
- LG LCD és LED TV-k
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Persze eloszor aggodtam, eleg lesz-e, de egy igen durva stress-testnek vetettem ala a gepet, es kozben idonkent megtapogattam... eppcsak langyosnak ereztem.

csak mondom hátha.... amugy a 400-áas zsír táp