- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- TCL LCD és LED TV-k
- Bluetooth hangszórók
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen alaplapot vegyek?
Aktív témák
-
Latsza
aktív tag
Nem táphiba okozta a restartokat, valahol kontakthiba volt, és ez volt a baj.
Végeredmény: új venti, több -és állandó!- levegőáram, üzemi hőmérsékletű táp, nyugodt élet.Probléma ended.
-
Latsza
aktív tag
Na hát kicseréltem a ventit a tápban.
Szabályzóegység ki, ami ment bele 12V és föld az rá a potis ventire, a potinak meg fúrtam helyet a táp házba néző oldalán. A 3.3V-os barna vezetéket meg elcsomagoltam.De miért indul randomly újra a gép?
(lenet valami valahol nem csatlakozik rendesen majd átnézem)Egy kis tapasztalat: ha a ház meg a táp doboza kicsit meleg, akkor benne a hűtőborda izzik, szóval a kézrátételes megállapításból messzemenő következtetéseket nem levonni ám

-
Latsza
aktív tag
válasz
venember83
üzenetére
Annál a ventinél bármilyen másik erősebb, elég lágy szellőt közvetített kifele, mikor ment.
Gari bizti ugrott? Nem látszik a behatolás nyoma, se matrica, se semmi más.
Akkor tápfeszkeresésbe kezdek este..(amúgy most a szóban forgó táp viszi a gépet amiről írok, és egy 8cm-es ventinek a szelét fogtam be, valamit azért segít.)amúgy hali

-
Latsza
aktív tag
Úgy látom elég régi a topik, de nem akarok újat nyitni, mert a téma címe tükrözi az okot, amiért írok, és talán van aki még olvassa ezt itt.
Szóval nekem van egy FSP Bluestorm 350W-os passzív PFC-s Noisekilleres tápom.
Teljesítményileg nincs kifogásom rá, remekül működik az a része, az utolsó tulajdonsággal van bajom, gyanítom, hogy a ventilátorvezérlő behalt, mert a venti a táp bekapcsolt idejének nagy részében nem forog. Szokott néha, ha úgy tartja kedve, nem tudom kideríteni, hogy mikor indul be, és amikor nem, miért nem teszi, a ventivel sincs gond, megvizsgáltam. Ma reggel bekapcsoltam a gépet, és lám beindult, de mire hazaértem, már nem pörgött, tehát be/kikapcsolástól független a jelenség.Ezen kapva magam kiszedtem, szétszereltem, és a belsejében találtam egy "fan control board" nevezetű nyáklapocskát, ahová vezethető vissza a venti tápvezetékpárja. Na most ezen a nyákon van még 3 bemenet: +12V, GND, és egy barna vezeték, ami az ATX-tápcsati egyik narancs (3.3V) vezetékével egyesül a csatlakozóban.
Nem volt eddig para a helyzet, mert a ház szellőzése miatt a levegő áthaladt a tápon és kifújta a meleget, de mivel nem rég más okok miatt le kellett szednem az oldallapot így effektíve nincs levegőáramlás, és megfő a cucc, tegnap este is azt vettem észre, hogy erjedt műanyag szag terjeng a szobámban.
Ezt az állapotot szeretném megszűntetni, hogy a táp hűtése végre megfelelően működjön!
Ajánlja valaki, hogy a ventit fix 12V-ra kössem (vagy plusz potival szabályozhassam)?
Gariban az ilyet kicserélik? Veszélyes a táp használata ily módon, ahogy most megy.szerk: a valami baja van a tápomnak c. topikban nem kaptam (kielégítő) választ.
Kicsit hosszú lett

Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Synology NAS
- Starlink
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen TV-t vegyek?
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- PlayStation 5
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3481
- iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
- Samsung Galaxy S24 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dobozos! Xbox Series X 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest