- Milyen processzort vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- A kisebb független stúdiók álma lehet a DLSS 5
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Cuki is, nyugis is a KiiBOOM vezetékmentes klaviatúrája
- OLED TV topic
- Analóg fényképezés
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen videókártyát?
Aktív témák
-
törölt tag
A töredezettségmentesítést azért írtam, mert a RAW File System-ként látszó partíciókkal kapcsolatosan több helyen olvastam, hogy az a megoldás rá... De különben igazad van, belátom, egy frissen formázott vinyónál talán mégse ez lehet a baj.
Boot floppy-kat innen tudsz letölteni: [L]http://www.hwhunpage.com/drivers/index.htm[/L] -
törölt tag
Szia!
A RAW, ahogy a többiek is írták már, jelenti magát azt, hogy nyers, tehát azt, hogy új a vinyód, illetve talán annak lehet a rövidítése, hogy Read Access Withdrawn. És azért van szerintem, mert egy új vinyót legelőször egy boot floppy-ról célszerű partícionálni. Tehát tudod, rendesen be-boot-olsz, fdisk, create primary dos partition, stb... Persze ezelőtt XP alól az új vinyód partícióit szüntesd meg. Vigyázz majd, az fdisk-nél ki lehet választani, hogy melyik vinyót akarod partícionálni. Nézd meg a partíciók információinak megjelenítését, hogy biztos légy a dolgodban, de különben, ha egynél több vinyó van a gépben, akkor az fdisk-et elindítva lesz egy 5-ös pontod is, ahol gyakorlatilag váltogatni tudsz a két (vagy több) vinyó között. Tehát hozd ott létre azt a 18 GB-s elsődleges DOS partíciót, aztán formázd le... A legjobb ha ezt még ott teszed meg, nem az XP alól. No és aztán ha indítod az XP-t, akkor ott a lemezkezelőben a maradék két partíciót meg tudod már csinálni. Szerintem mindkettőt elsődleges partícióként hozd létre. No, és ha mindhárom partíció meg van szépen formázva, akkor tessék mindegyiken végignyomni egy töredezettségmentesítést.
Egyébként pedig, nagyon érdekes ez a probléma, mert én már számtalanszor partícionáltam és formáztam tök új vinyókat slave-ként hozzákötve egy működő rendszerhez, de a te problémádba még nem sikerült belefutnom. Lehet, hogy az XP-del van a baj? Hát nem tudom. Mindenesetre próbáld majd ki úgy, ahogy írtam, jó? -
törölt tag
Szia Peet!
Próbálj meg először egy töredezettségmentesítést végigfuttatni azon a RAW partíción. Ha ez sem jár eredménnyel, a partíciókat szüntesd meg azon a külön 80 gigás vinyón, és három darab elsődleges partícióként hozd létre a három partíciódat. Tehát ne kiterjesztettként, és ne is logikaiként. Aztán ugye a 18 GB-os partíciót formázd FAT32-re, a másik kettőt pedig tetszésed szerint NTFS-re. Járj sikerrel :)
Aktív témák
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Crimson Desert
- Robot fűnyírók
- Xbox tulajok OFF topicja
- Fogyjunk le!
- Milyen processzort vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Fűnyíró topik
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- A kisebb független stúdiók álma lehet a DLSS 5
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston Fury Renegade NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Corsair MP600 Pro XT NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Kingston NV2 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston Fury Renegade NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Razer Iskur Gaming szék, zöld
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4495, 100% Akkumulátor
- Dell Latitude 5510 - 15.6" FHD IPS - i5-10210U - 16GB - 512GB SSD - Win11 PRO + Office
- ÚJ MacBook Pro 14" M4 PRO 24GB 512GB Space Black
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AF Dock (DisplayLink) (2 4K felbontás)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest