Hirdetés
- Milyen házat vegyek?
- Hobby elektronika
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házimozi belépő szinten
- Projektor topic
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Gaming notebook topik
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
Aktív témák
-
X-COM
nagyúr
mostani racing lineban van egy kép az üzemeanyagtartályról,
elég érdekes néz ki, hogy minden millimétert megpróbálnak kihasználni, mint egy meggyűrt doboz -
rogers
aktív tag
válasz
Dr. Balage
üzenetére
Ez egy nagyon értelmes, kerek hozzászólás volt.
Az emberek többsége ilyenkor azért szokott némi ''MIÉRT?'' tartalmat is tenni bele, különben nehéz vele vitatkozni. :D -
Dr. Balage
csendes tag
Én imádom a Ferrari-t!!! :)))
-
PB 22
tag
Mondassz valamit. Érdekes gondolat, de ha
Ecclestone úr rendelkezett, akkor azért az egész
Ferrari csapatot egyre jobban rühellem. Az A1 Ring-en
történtek (tavaly) felháborítóak voltak, és ha most
igazad van, az mindennek a teteje. Mindettől függetlenül
lehet ám hogy így van......:( -
rogers
aktív tag
Csak én látom így? Mit szóltok?
Ez a szezon az eddigi legfurább amit évek óta láttam. Nekem az egész olyan megrendezettnek tűnik. Mi is volt eddig? Jött a Ferrari az elején és kicsit bukdácsolt. A sajtó nekiesett, hogy hű, meg há, meg minden. Aztán feltámadtak és bezsebeltek egy vagon pontot. Most megint egy mélyponton vannak, de persze még vezetnek. Nem lennék meglepve, ha megint feltámadnának.
Az az érzésem mintha a Forma-1 ura leszólt volna, hogy ''nem baj, ha nyertek Ferrarisok idén is, csak maradjon izgalom is, különben irgumburgum lesz.'' Mintha arról lenne szó, hogy időnként direkt visszafognák magukat, hogy maradjon vmi a szezonból, az izgalmakból... Mertugye a szponzorok a nézettségre mennek, a tavalyi évből pedig látszott, hogyha nincs izgalom drámaian esik a nézettség...
A pénz pedig a szponzorokból van. Mert ez inkább üzlet és csak aztán verseny. -
Peat;)
veterán
Sajna én is így tudom,sőt már állítólag az mp4-19 fejlesztését is elkezdték.Lehet hogy a 18-ast kihagyják,vagy csak a jövő évi szezon első versenyein vetik be?Ha igen baromi nagy gáz van,Kimi még a 3. helyet sem fogja tudni tartani(Ralf biztos megelőzi,Michaelnak meg már kezd nagy lenni az előnye)
-
X-COM
nagyúr
szinte biztos, hogy az mp4/18 nem debütál a brit nagydíjon, sőt az is lehet, hogy csak jövőre vetik be
-
Apika
addikt
A Williams viszont megtáltosodott. Ha így megy tovább, az év végére csak a Sumi tud majd velük lépést tartani, már ha engedi a gumija.
-
PB 22
tag
Nem láttam a múltkori futamot, most újat mondtál.
Eléxem viszont arra, hogy valamelyik szezonban a
McLaren új autóval indult, már a szezon elején és
bizony k...ra nem ment a szekér. Egyik se. Félidőre
tolták össze rendesen, onnan voltak eredmények.
Ez úgy 97-99 között lehetett, de lehet, hogy most
hülyeséget mondtam. -
bdav
őstag
hát ha full új lesz. de ha tényleg az van hogy a motort pl. már használják akkor nem feltétlenül (bár akkor jó eséllyel ennek tudható be Kimi elfüstőlése a múlt héten). Ráadásul Silverstonetól (kezdve vagy utána?) nem lehet használni talán az automata váltót (volt erről szó a topikban), az megint felboríthatja a sorrendet (kérdés hogy ki nyer vele...)
-
bdav
őstag
nem láttam a közvetítést, csak olvastam az összefoglalót az indexen. DE mi a franc az hogy 3x ment ki tankolni pl Kimi???
uj merci: hát eléggé átépítettnek néz ki a dolog. A külső / szerkezeti dolgok minimálisan változtak még a tavalyi autóhoz képest, egy kisebb légellenállású / könnyebb / más súlyelosztású autó pedig sokat jelenthet. -
PB 22
tag
Azért Kesjár Csaba (remélem jól emléxem a nevére)
az országban és a környéken már tett szert hírnévre,
sajna ezután nemsokkal meghalt. Lehet, hogy belőle
lehetett volna valaki... vagy nem így gondolod?
Meghát aztán ott a sógor, Gerhardt Berger, aki
ne felejtsük el a BMW sportigazgatója jópár
éves F1 múlttal és eredményekkel!!!
Nem lakott ő tőlünk olyan messze. Szóval
ennyire ne írd le a magyar autósportot.
:) Palikék is végig dargáztak a Dakar-on,
nem az élmezőnyben, de végig ott voltak.
Nem tartom egy erkölcsös dolognak amit
kedvenc RTL Klubbunk csinált a hírrel és az
egész sztorival, de csak megcsinálták.... -
X-COM
nagyúr
az egyik ''legjobb kép'' a futamon az volt, mikor az elesett McLaren üzemanyagtöltő, feltápászkodás közben intett, hogy ''menj-menj''...
-
X-COM
nagyúr
iszonyat gyenge volt a futam közvetítése
mindenről lemaradtak a tisztelt rendezők
McLaren szemszögből, megint egy szar futam, Kimi és Davis biztosnak látszó helyezésüket vesztették el sumákkal szemben, lekörözések miatt, ennek tetejére a futam végére elveszett Kimi egyik hátsó féktárcsája
a McLaren stratégia elhibázott volt, evvan, meglátjuk... -
rlazol
veterán
nem, nemcsak viccből írtam le. Bár valóban pontatlan. Tiszta lappal indulnak, nincs velük szemben semmilyen előítélet, tehát rajtuk múlik, hogy mennyire lesznek sztárok.
''hány japán versenyzőt tudsz mondani aki komoly f1-csapatnál volt? ''
egyet se. és hány olyat tudsz mondani, aki 3-nál több versenyt fejezett be? Itt nem csak a komolyság számít, Minardival is szereztek már pontot. Itt a kulcs az, hogy mennyire gyors valaki, a japán pilóták mpedig kivételesen lassúak voltak, még Sato is, aki a legjobb volt közülük. És ő tavaly a BAR-nál nem ült annyira rossz autóban.
''baumgartner félék fogják szép lassan föltenni az autósport térképére magyarországot, először csak a harmadvonalban, aztán az másodvonalban, aztán majd 15 20 év múlva jöhetnek a magyar bajnokok komoly géposztályokban''
ezzel egyetértettem már előbb is, most se tudok vele mást tenni. Annyi kitétellel, hogy az emberi viselkedéstől is sok függ. Szvsz BZs is kerülhet még versenyre, ha jól építi magát (és ha eddie jordan nem csak szimplán udvarias, akkor jól), és szerencséje van. és a hazai autósportnak is jót tenne, olyan lenne, mint az Everest megmászása a hegymászóknak. Amióta nincs az képletesen is hegynyi nehézség, azóta a hegymászás is egyre eredményesebb, népszerűbb és egységesebb. -
Den
veterán
''A németajkúak, a déliek, a britek a skandinávok, lengyelek, az ázsiaiak kegyeiért ugyanolyan eséllyel indul egy magyar versenyző, mint egy átlagos idegen országbéli''
ezt csak viccből írtad ugye? A világon élő emberek nagy része azt sem tudja hogy olyan ország létezik hogy magyarország. Az autósport rajongók szemében miért is lennének jók a magyar versenyzők? Sorold légyszíves a világ, vagy akár európaszinten elismert magyar autóversenyzőket, az elmúlt 50 évben.
''A japán sportolókat pl. már eleve kétkedés fogadja, mert az az általános vélemény, hogy csak a pénzük miatt vannak ott.''
és hány japán versenyzőt tudsz mondani aki komoly f1-csapatnál volt? én egyet sem. Tehát igenis vanak előítéletek az autósportban. Sem magyarország vásárlóereje, sem a versenyzők ismertsége nincs meg ahoz hogy komoly csapathoz magyar versenyzőt fölvegyenek, akármilyen tehetséges is, tehetséges fiatal versenyzők vannak a világban tonnaszámra.
a baumgartner félék fogják szép lassan föltenni az autósport térképére magyarországot, először csak a harmadvonalban, aztán az másodvonalban, aztán majd 15 20 év múlva jöhetnek a magyar bajnokok komoly géposztályokban
baumgartner szerintem soha nem fog versenyen f1 autóban ülni. És szvsz ez irreális ervárás bármilyen magyar versenyzővel szemben még vagy 10 évig -
rlazol
veterán
eygébként tökuncsi volt a mai futam, nem értem, PL már megint mit nézett, ami jó meccsé tette ezt neki. Sűrüsödik az eleje, vagy ugrik MS? Az a nyolc pont az nagyon sok, a jelenlegi pontozás szerint. Majd 2 hét múlva kiderül. Viszont nem lesz bajnokavatás legalábbis az amerikai nagydíjig, és ez jó.
-
rlazol
veterán
a gazdagon sincs hangsúly. F1 tekintetében a multik nem egy-egy országban vagy régióban gondolkoznak, hanem az egész világban és a sztárságban. Azt támogatják, aki nemzteközi szinten eladható. És mi azért nem örvendünk közutálatnak, kivéve a szomszédainkat. A németajkúak, a déliek, a britek a skandinávok, lengyelek, az ázsiaiak kegyeiért ugyanolyan eséllyel indul egy magyar versenyző, mint egy átlagos idegen országbéli. A japán sportolókat pl. már eleve kétkedés fogadja, mert az az általános vélemény, hogy csak a pénzük miatt vannak ott. A magyar sportolók viszont pénz nélkül is igen jó eredményeket szoktak elérni, nézd csak meg az olimpiákat.
szerintem a nagy cégek olyan embert keresnek, akiből könnyen lehet sztárt csinálni. Mert elég intelligens ahhoz, hogy ezt elviselje és kezelje. BZS-vel kételyeim vannak, és az se lenne jó, ha ő lenne az új Katayama.
Ha eredményes vagy legalábbis nem látványosan gynege, akkor DEN logikájának lesz igaza. És 20-30 év múlva az élmezőnyben is láthatunk honfitársat. -
Den
veterán
Ja finnországba csak 5 millió ember él de azok jóval gazdagabbak, és ne csak finnországban gondolkozz hanem abban a ''régióban''. egy svéd is inkább szurkolna egy finnek mint egy magyarnak. Magyarnak a magyarokon kívül ki szurkolna? A környező országok állampolgárai nem szeretnek minket, a világ többi része nem ismer. Az ilyen baumgartnerek fogják egy két évtized alatt becsempészni a köztudatba, hogy vannak jó magyar versenyzők
mint ahogy kimi raikönnent, bár az f1 előtt nem sokat villantott, mégis mindenki nagy reménységként kezeli, mondván finnországból jó versenyzők jönnek.
de nagy sponzorok még 2-3 évtizedig nem fognak magyar versenyzők mögé állni, és a nagy csapatoknál nagy szava van a szponzoroknak. -
Den
veterán
válasz
Dr_Watson
üzenetére
baumgartner nem fog nagy eredményeket elérni de ez nem csak az ő hibája. es egy drága és sznob sport, ahol az is számít honnan jössz.
baumgartner érdeme az hogy az apja anyagi támogatásával kitapossa az utat a magyar versenyző következő generációjának, magyarország felkerül a csapatfőnökök térképére.
sajnos magyar f1 bajnok soha nem lesz. ugyanis a legnagyobb szponzorok soha nem fogják egy 10 milliós nem tűl gazdag ország versenyzőjét támogatni, sokkal jobb biznisz egy német vagy más gazdag országból jött bajnok. -
tozso
tag
Örülök az időmérő edzésen születetett eredménynek és egy kicsit furcsának is tartom a Ferrarik teljesítményét. Nehogy valami új taktikával álljanak rajthoz és meglepjék a mezőnyt.
Montoya, Kimi, Ralf S. sorrendre tippelek. -
tozso
tag
Tény ami tény a F3000-ben nem igazán úgy szerepel ahogy azt a feljövő pilotáktól elvárná az ember.
Talán ha ráérez az F1 ízére és igazán jó tesztpilóta lesz aki az eredményével és nem csak fizető képességével hívja fel a figyelmet magára akkor talán van esélye.
Azért én bízom benne hogy sikerül neki és kitartó múnkával eléri a célját. -
Dr_Watson
tag
Én is kicsi voltam de már akkor is érdekelt a sport és emléxem rá, hogy kisgyerekként is mennyire elért a jelenség. Határozottan emléxem egy napra amikor boltba mentünk anyukámmal vásárolni és a mellette levő ujságosnál Kesjár Csabás könyv volt kirakva. Mindez egy vidéki kisvárosban nagyon régen amikor a nyugat szele még csak halvány szellőcske volt...
-
X-COM
nagyúr
kicsit úgy látom, hogy nagyon keresik Kesjár Csaba utódját...
igazság szerint nemtom, hogy ő mennyire volt tehetséges, akkoriban még kicsi voltam -
Dr_Watson
tag
Háááát mondjam azt, hogy örülök, hogy ti is így látjátok?
Nagyon-nagyon fényezzük majd és nagy reményeket fűznek majd hozzá. A sajtó szerintem túlkapást fog ismét csinálni (gondoljatok csak a sajtóbejelentésre ami volt a tesztpilótáskodás bejelentésekor) és lesz egy nagy arcra hullás. Ezt már most is elkerülhetnénk.
P. Laca csodálkozom, hogy ezt nem látja reálisan. Hihetetlen, hogy nagy teljesítménynek (amiben nem is kételkedem, hogy a halandó ember számára az, de nem az F1-es pilóták számára) tekintenek egy eddigi legjobb 6-ik (??) helyet.
Na jó, nem züllesztem tovább a topicot. Nem csak én látom így. -
Dr_Watson
tag
Itt sok okos F1 szakértő ember tömörült össze szerintem. Magam is már több mint 10 éve lelkes F1 rajongó vagyok és azt hiszem a kérdésemre tudom is a választ, de szeretném látni, hogy ti ezt hogy gondoljátok.
Szóval van nekünk egy Baumgartner Zsolt nevű versenyzőnk, aki most nyit az F1 irányába. Természetesen jó pénzt fizet azért, hogy egy egyszerű teszt pilóta legyen és esetleg majd onnan lépjen elő egy versenyzőnek. A kérdés: reális ez vajon? Az él, vagy középmezőnyben versenyzők elég jó mérleggel és jó eredményekkel rendelkeztek az alacsonyabb kategóriákban és versenyekben. De Baumgartnernek hol vannak ezek az eredményei? Versenyről versenyre az a hír, hogy 9-ik, 12-ik helyen gurul be a célba. Félek, hogy ebből nagy égés lesz és ugyan végre valahára eljön / eljöhet a pillanat, hogy egy Magyar is rajthoz állhat, de ez még nem minden. Egy Katayama típusú versenyzőre is szükséges van, de szerintem van elég a mostani mezőnyben is.
Szerintetek van keresnivalója az F1 aktív versenyzői között?? Kinek mi a véleménye erről? -
X-COM
nagyúr
kvali eredményét mindenki ismeri
úgy néz ki a williamsek meglógnak majd az élen
McLarenék remélem szokásukhoz híven a versenyben jobban teljesítenek és Kimi sumák előtt ér be -
X-COM
nagyúr
válasz
Andrew Boy
üzenetére
nem
világbajnoki helyezések alapján indulnak
vizes pályán kezdtek -
Andrew Boy
csendes tag
Minardik az élen...
Ezek szerint pont utánnuk kezdett el esni, mert asszem a VB pontszámok szerinti sorrendhez képest fodítva futják a pénteki szabadedzést/kvalifikációt. -
TheVeryGuest
senior tag
-
X-COM
nagyúr
ja, a BAR is rajthoz állhat..
-
Den
veterán
válasz
Flash (The Original)
üzenetére
ezért említettem a tíz évvel ezelőtti versenyeket, akkor kb 6-700 lóerős kocsik voltak, és nem hiszem hogy te tv-n a maiakat gfyorsabbnak látod. a verseny izgalmasságáról nem is beszélve. Mansel-senna csaták...
-
X-COM
nagyúr
a mai szabadedzés és kvali elég flúgos volt, köszönhetően az esőnek
1. Verstappen
2. Wilson
12. M.Schum
14. Coulthard
15. Montoya
17. Räikkönen
18. R. Schum -
Den
veterán
válasz
Flash (The Original)
üzenetére
nem csökkenne sokat, de ha 200 lóerőt csökkenne, még akkor is 700 lóerősek maradnának, a tv-közvetítésen észre sem vennéd a különbséget.
-
Den
veterán
válasz
Flash (The Original)
üzenetére
Miért tíz éve unalmasabbak voltak a versenyek? Miért lenne unalmasabb a verseny attól hogy a célegyenesben 20km/h-val kisebb sebességet ér el a kocsi?
-
Flash (The Original)
tag
válasz
Andrew Boy
üzenetére
Azt nem tudom a gyártók mit lépnének, de én egyáltalán nem értek egyet a dologgal. Az egy dolog, hogy próbálják kímélni a kis csapatok pénztárcáját, de ez azért már túlzás! Azok a motorok azért mennek olyan jól, mert 1 verseny után meghalnak! Biztos vagyok benne, hogy jelentősen csökkenne a motorok teljesítménye, és ezzel a veseny válna unalmasabbá!:((
-
trooger
csendes tag
Nem állítottam, hogy kizárólag a Ferrari baja volt, csak az indoklásukat tartottam nevetségesnek. Ebből arra következtetek, ha tudtak volna ők is ilyen ''vasat'' szerezni, valszeg szereztek is volna... Mindegy, FIA úgyis betiltatta volna rövid idő alatt mert ez tényleg jogosulatlan előnyt jelentett volna a töbiekkel szemben. A MCLAREN RÉSZÉRŐL IS, hogy egyértelmű legyek.
''Ugyanez volt a gond a turbóval is annak idején''
Ezt hogy érted? A turbó nem egy csúcsszuper hájtek kütyü amihez földi halandó nem juthat hozzá. Pusztán azért tiltották be, mert kicsit sokallták az 1000+ lóerőt a 6-700 kilós kocsikban, ez egy biztonsági lépés volt, akárcsak a sebesség csökkentését célzó többi intézkedés (szélesség csökkentése, slick gumik tiltása).
''Mclaren tiktakozására tették későbbre az elektronikai tiltások életbe lépését''
Így van, (a Williams is tiltakozott) de vajon miért? Azért mert őket, nemúgy mint a Ferrarit elfelejtették tájékoztatni, hogy figyu, be lesz ám tiltva az ótómata váltó meg még ez-az! Ezért tiltakoztak, mert ha esetleg előbb szóltak volna, nem fejlesztenek hiába.
''ezt a mindenről a ferrari tehet stílust utálom''
Nem mondtam, a McLaren se egy ma született bárány, ahogy az összes többi csapat sem az, de jelenleg az F1 a Ferrari és Michael Schumacher köré épül. Naná, a pénz beszél abból pedig ott van a legtöbb. -
X-COM
nagyúr
nekem úgy rémlik, hogy rövid ideig futamon is ment a berillium motor
te meg úgy viselkecc, mint egy anyamedve :) -
Zsiba
senior tag
A BAR most elég nagy gondban van. A Francia Nagydíjon lefoglalták a felszerelést...
-
rlazol
veterán
válasz
TheVeryGuest
üzenetére
természeten kizárólag a ferrari emele fel ellene a szavát, és a drága BMV meg Jaguár meg rönó nem profitált a dologból.
És az ebből a húzásból származó egyeduralma miatt a mercedesz persze nem vágta volna haza az egész sportágat, és a kizárólagos szerződés is egy nagyon korrekt üzleti lépés , amiből csak a tiszta fairplay profitálhat (végülis mindenki találjon magának saját, különbejáratú berillium feldolgozót, nemde? Nehogy már mindenki azzal az eggyel akarjon dolgozni, akit a merci talált!) És persze a mercedesz nem saját maga alatt vágta ki a fát a kizárólagos szerződéssel.
De ha a ferrari a mindenkinek rendelkezésre álló lehetősékből épít egy F1++ kategóriás kocsit, vagy netán egy kevésbé ismert és nyilvánvaló szabály szerint jár el a pályán, akkor már minimum 20 pontra meg kell büntetni de sokkal inkább kövezzük meg.
tisztára úgy viselkedtek, mintha csak a Ferrari létezne, meg az a csapat, amivel a Ferrari állítólag éppen csúnyán kib*szott.
És még csodálkoztok, hogy a F.-nek nagy szava van. Ti is csak rá figyeltek.
egyébként ha a berilium olyan ritka, akkor a mercedesznek hosszú távon megérte volna a versenyénkénti 2-3 motor megépítése? alig hiszem -
rlazol
veterán
az viszont tényleg sportszerűtlen lenne, ha olyan autókat gyártana bármelyik csapat, amire a többi bármely okból nem juthat hozzá! Persze ez kizárólag a Ferrari baja volt, a többi csapat simán beszerezte volna, és most a gonosz ferrarinak köszönhetjük, hogy nincs berilliumos motor! szörnyű! Ugyanez volt a gond a turbóval is annak idején. Oké, én elfogult vagyok, mint mindannyian, de ezt a mindenről a ferrari tehet stílust utálom. Persze, hogy a Ferrari szavának esetleg nagyobb nyomatéka van, mint a minardiénak, de nem a Mclaren tiktakozására tették későbbre az elektronikai tiltások életbe lépését? Pedig a Ferrari abban se értett egyet velük.
-
TheVeryGuest
senior tag
Ja, ez így logikus. Nem hittem hogy tényleg olyan ritka (nem is nemesgáz, és nem is fehérrel van írva a táblában :)).
Tehát prototípus volt, csak gondolom a megbízhatóságot kellet növelni, finomhangolni meg egyebek. Ezzel a Ferka kettős csapást mért a McLaren-re. Nem elég, hogy nem használhatták a motort, de szerintem Mo. GDP-jével összemérhető mennyiségű lét eltapsoltak, az időről, meg mérnökóráról nem is beszélve. Azt mind másra lehetet volna fordítani.
Én a McLaren helyébe megépítettem volna, aztán bemutattam volna, hogy na ez az a cucc, amit betiltottatok. Ezt tudja. Nézd és sírj, vazze! Juszt is. -
Den
veterán
válasz
TheVeryGuest
üzenetére
Pénz lett volna, e a berilium az egyik legritkább elem a földön, és egxy cég foglakozik a feldolgozásával. a merci pedig kizárólagos szerződést ktött vele. A mercinek volt egyébként erilium motorja. Nagyon nagy a hővezető képesséhge és a szilárdsága, ezért nagyon kompakt blokkot lehetett csinálni, a hengerek közti falvastagság pár miliméter volt
-
TheVeryGuest
senior tag
<DE MÉGIS ON>
Szerintem a FIAT nem adott volna pénzt egy vaci új méregdrága és mérgező (gondolom nagyobb körültekintést igényelne a munka) motor kifejlesztéséhez. A McMerci meg már gondolom fejlesztett, labortesztelt gőzerővel, tehát ők mindenképpen megcsinálták volna. Nem volt választása a Ferrarinak. Ha lett volna pénzük akkor sem lehet behozni egy forradalmian új motor ''from scratch'' kifejlesztésének hátrányát. Gondolom nem sokan értenek az ilyesmihez, az ismert Univerzumban.
Azért már metallurgiai érdekességként is jó lett volna látni. Autómotor a negyedik elemből :D. -
TheVeryGuest
senior tag
<OFF>
''...De ezzel együtt se kéne lehülyézni, lemazsolázni azt aki nem tudja hogyan működik...''
Hát persze, hogy nem. Szerelőműhelyt kell nyitni mosolyogni kell rájuk és kedves ügyfélnek ügyfélnek szólítani őket :))
''Mintahogy pc-t se csak profi programozók használnak.''
Igaz és sajnos jogosítvány sem kell a használatához. De ha megfigyeljük, lassan a PC üzemeltetésnél is egyre több dologra kell figyelni: hőmérséklet, por, légáramlás
De mindkettőre igaz, hogy ha nem értessz hozzá, akkor fizetsz mint a katonatiszt.
<NEM KAPCSOLOM KI AZ OFF-OT, FELESLEGES :-)))> -
trooger
csendes tag
Ja, és a beriliumot télleg a ferrari tiltatta be, mivel valóban nem tudott szerezni, ugyanis azt nem lehet kapni minden sarki fűszeresnél kp-ért, mint nem is olyan régen a Supertec motorokat:) McLarennél tudtak szerezni. Persze lehet vitatkozni, hogy ez mennyire sportszerű a többi (nem csak kis) csapattal szemben, de hogy környezetszennyezés... ugyanmár...
-
SYZYGY
tag
válasz
TheVeryGuest
üzenetére
Na mégegyet OFFolok. Kb 6éve(tudom nem sok, de...) vezetek turbos(td) autót. Nem azzal ölöd meg a turbót, hogy hidegen meghajtod, azzal a hengerfejet repesztheted meg. A leállitás stimmel, mert ráéghet a tengelyre az olaj. ''Hát persze benyomom a sport gombot, és onnantól beveszem a hajtűkanyart 90-nel, mer örökélet? Szerintem ezek a dolgok csak hamis biztonságérzetet adnak, meg okot a parasztoknak, hogy még gyorsabban hajtsana''. Na ez a gondolatod a többi hozzászólásodat is olvasva, miszerint '' fel 5.-be 160'' egy év alatt 4 baleset stb. egy kicsit önkritikának tűnik. Tudod mégha nem is te voltál az okozó, azér vmi van....És van egy dolog amit kihagytál mért kellhet aut.váltó. nekem pl van ismerősöm, aki elvesztette az egyik kezét. De ezzel együtt se kéne lehülyézni, lemazsolázni azt aki nem tudja hogyan működik pl egy hdi motor vagy egy aut.váltó, mert attól még gyönyörüen lehet autót vezetni. Mintahogy pc-t se csak profi programozók használnak.
-
Huuuuuuhhh...micsoda kocsi az a Mazda!!! andorpapa mondta vmikor, hogy ami jól működik, az amiatt szép is...hát az a wankel az valami gyönyörű! :D
-
rlazol
veterán
hát igen, mindneki hatalmas fölényt, de hál istennek nem lett belőle semmi.
De mond, az miért van, hogy minden rosszról a ferrari tehet? A ferrari tiltatott be egy környezetszennyező, de nagy ígéretnek tűnő fejlesztést? Ugyanmár! A kiscsapatok érdekében tiltották be, akik nem bírták volna kifizetni. -
X-COM
nagyúr
Mercedes próbálkozott berílliummal, aztán a ferrari betiltatta...
-
rlazol
veterán
az elmúlt évek reflexei miatt már a 7 pont is szorosnak tűnik. De a jelenlegi pontrendszerben ez már komoly előny... nem lesz ebből új bilágbajnok, idén nem. Kimi még nem elég tapasztalt, a merci még nem elég stabil, a bmw túl messzinek tűnik. Ámbár ki tudja mi lesz új mp18-al? mondjuk én nem várok tőle sokat.
-
Den
veterán
válasz
TheVeryGuest
üzenetére
yeah, az abszolút álomautó :)
-
Den
veterán
válasz
TheVeryGuest
üzenetére
berilium rosz irány. méregdrága, mérgező, és csak a legnagyobb csapatok tudták megfizetni.
wankel viszont jó lenne, gyanítom előnytelen lökettérfogatszorzó van az f1-ben, azért nem használják. -
TheVeryGuest
senior tag
Szerintem valami olyan szabály is kellene már, ami az üzemanyag-fogyasztás csökkentésére ösztönzi a csapatokat.
Esetleg új motorok fejlesztésére. Pl. a berílium alapanyagú motor érdekes ötletnek tűnt, szivesen megnéztem volna mi lesz belőle, bár szériaautókba soha nem építenék. Forgódugattyús motor, vagy valami kreativitás. Á, mindegy, ha lenne is valami, agyonhallgatnák. -
Den
veterán
Elektronikának helye van, pláne ami szériába is kerülhet, ezért nem tiltanám a kitörésgátlót a kipörgésgátlót a blokkolásgátlót, és az aktív felfüggesztést, amit ha anno nem tiltanak be mára már szériaérett lenne. Azokat kell tiltani amik a pilóta helyett dolgoznak, pl automata váltó, rajtautomata...
-
rlazol
veterán
érdekes dolog ez. elvileg az F1-ben kellene látni a mindenkori legmodernebb autótechnikát, hogy az itteni fejlesztésekből a szériaautók gyártása fejlődjön. Vagyis turbó és autováltó rulezz. Másrészt ez az ''autósportok királya'', ahol illene a pilótát minél összetettebb feladat elé állítani. Ugyanakkor Sennáék még jóval lassabbak mentek, mint a mostaniak, bár a kettő összefügg. De kiváncsi vagyok az időeredményekre az automaták kivétele után!
Mányikúrtban meg bízom a Ferrari kettős gyözelmében! Sajnos ere csak a BMW és a Mercedesz komplett kiesése után van némi esély, de Alonso még akkor is kavarhat. Én mindig Ms győzelmet várok, most is, mert ő a legjobb. Montoya érzésem szerint kieseik. Ralfnál se lesz sima, így meglepetést várok a harmadik helyre, akár ALonso személyében is, míg kiminek álmodtam az ezüstöt. Rubens pontszerző, csakúgy, mint DC.
még 5 nap... :) -
Den
veterán
válasz
TheVeryGuest
üzenetére
Nem pesten lax ugye? :)
-
Den
veterán
''egy manuál váltós autóval (ha hozzáértő sofőr kezeli) jobban lehet gyorsulni mint ugyanolyan, de automatával szerelt kocsival''
olvass el egy tesztet ahol automata alfát hasonlítanak össze manuálissal.
A többivel egyetértek. automata nem versenyautóba való, onnan már tényleg csak egy lépés a távirányítású autó.
Aktív témák
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- Panasonic CF-20 ütésálló, ipari notebook & tablet számlával, garanciával
- iPhone 17 Pro Max Mélykék - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest