- A Solidigm elhagyja a végfelhasználókat célzó SSD-k piacát
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- A GravaStar egyedi megjelenésű fémegerei is beléptek az ultrakönnyű szegmensbe
- 520 Hz-es monitorok duója az ASRock védjegyével
- CL 30 alá mennek a G.Skill hamarosan debütáló RAM-jai
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen széket vegyek?
- Autós kamerák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gaming notebook topik
- PLC programozás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Egész véletlen nincs valakinek elfekvőben valami jó kis anyagismereti tankönyv digitális formában? Vagy valamiféle gyakorlati anyag?
Illetve keresek még Fanuc 20/21 vezérlőhöz (szintén esztergán) digitális formában kézikönyvet, persze magyar nyelven.'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!
-
kiezTe90
senior tag
Sziasztok!
A Tellus Kft-ről tudtok valamit mondani? Budapesten van, Nekem remlik hogy az egyik volt kollegám nem valami jót mondott, de nem biztos.
Köszi előre is!Egyre többször egyetértek Thanosal...
-
PéKond
csendes tag
Sziasztok! Valaki hallott már erről a SGS Dental fogimplantátum cnc-vel foglalkozó cégről? [link]
-
TGWH
őstag
válasz BloodPandus #8893 üzenetére
Itt meg sima minimálbéren dolgoznak...
Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
BloodPandus
csendes tag
Még mindig keresünk esztergályost Gödöllőre.
Hagyományos gépre, és az sem hátrány, ha az illető képben van picit a marógépekkel is, de nem feltétel. -
Danivagyok
csendes tag
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz Danivagyok #8890 üzenetére
youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
Danivagyok
csendes tag
Herr Basir áruja friss, ropogós, csak tessék bátran, ha netán igény lenne rá.
A cucc atombiztos csomagolásban jött, némi pucolás után szépen dolgozik.
Spóroltam vele vagy 2600 Eur-t.
Apropó pucolás: Az új modul kb egyidős a kiszerelttel. Egy olyan gépből jöhetett, ahol nincs úgy hermetikusan leválasztva a vezélőszekrény, mint a DMG-nél. Látványos a különbség...Mindenki végezzen adatmentést MOST!
-
TGWH
őstag
válasz blasko92 #8886 üzenetére
Üsd fel a gépkönyvét, abba le van írva minden, még a G65-é varázsláshoz is találsz szerintem hasznos dolgokat. Legalábbis sok mindent le szoktak írni
4es ugye a várakozás, utána meg jönnek szerintem a különböző sarokmegmunkálást segítő g-kódok.Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
zolikaDB
veterán
válasz Klaus Duran #8882 üzenetére
Jo is az. Nincs ilyenunk, nincs a megfelelo meretu zenkolohoz befogom, ugyanis 160 melyen, fal mellett kellene Ko-sba. Igy is cserelni kell a befogoban tobb szerszamot egy adott felfogasban...
Rothernel amugy van 100€ korul ilyen cucc, nem butasag. -
blasko92
őstag
nchelp !!!
G65-ben lehet alkalmazni M0-t? Vagy lehet abból valami gond, ha van benne?[ Szerkesztve ]
-
Mi váltólapkás élletörövel szoktuk csinálni.
A Doctor nem hal meg, csak átalakul. https://www.youtube.com/watch?v=0C3zgYW_FAM https://www.youtube.com/watch?v=AZ7oROlf5ys
-
zolikaDB
veterán
-
zolikaDB
veterán
Istenem, ahogy ez a faszi magyaráz... Nem adtam rá hangot, de borzasztó, nagyon árja módon adja elő... Annyira kijön az amerikai mentalitás, ez a "csak mi"... Pfff. Titan - American Built
-
zolikaDB
veterán
Reggel a lakatos teljesen ki volt borulva, le volt halva, h neki kell lezenkolni az M16-osokat. Hogy ő menetelje, és még sorjázza is le??? Erre neki nincs ideje. És oda is csődített maga köré pár embert, akik szájtátva hallgatták.
Bocsássátok meg, h reggel szánkenővel töltöttem a gépet, és nem a pisztolyfúróval zenkoltam, ami cirka 1 perc szokott lenni, bocsánat!!! Ígérem, máskor gyorsabb leszek és nem csak a számat jártatom! -
kpityu2
őstag
válasz BloodPandus #8874 üzenetére
"Szégyen és gyalázat, hogy a mostani fiatalságnak mennyire nem számít semmi olyan értéknek, ami nekünk akkor a becsület legalapvetőbb dolgai voltak."
És ez már így megy sok ezer éve.
Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....
-
BloodPandus
csendes tag
válasz blasko92 #8873 üzenetére
Megmondom/írom őszintén, ezek a ranghülyeségek már egy pár éve hidegen hagynak.
Meg más hülyeségek is...
Néha elgondolkozom ilyen dolgokon (inkább elmerengek), hogy milyen agymosott hülyéknek áll mostanában a világ, utána vállat vonok, és foglalkozom a magam dolgaival.Szégyen és gyalázat, hogy a mostani fiatalságnak mennyire nem számít semmi olyan értéknek, ami nekünk akkor a becsület legalapvetőbb dolgai voltak.
Ennyit változott a világ, és a személyes nézőpontomból azt kell mondanom, hogy nagyon nem előnyére.
Viszont változtatni nem tudok rajta, nem is akarok, csak néha a mai fiatalság helyett is bánom azt a rengeteg lehetőséget, ami által becsületes, gerinces emberré lehetne válniuk.
Ez sajnos ma már nem divat.
Tudom, hogy nagyon sokáig fogok élni, ezért (is) próbálok mindent úgy csinálni, ahogy a saját erkölcsi kódexem és a szívem diktálja, mindent pontosan-szépen, legyek büszke arra, ami kikerült a kezem alól.Idővel, majd az utolsó bölények közé fogok tartozni, de lassan eltelik az én időm is, és kihalok én is, és a fajtám/generációm is.
A világ pedig pont leszarja, hogy elmentem, és megy tovább ezen az eszeveszett, semmibe vivő úton, mint egy ámokfutó...
Sok civilizáció volt előttünk, aki így gyalogolt a megsemmisülés felé, mit sem sejtve a valós útjáról, és nem a mienk lesz az utolsó.
Én azt gondolom, most az a dolgom, hogy amihez értek, azt csináljam és tanuljam meg becsülettel, lehetőségeimhez mérten a legjobban, a többi pedig nem rám tartozik, legalábbis az én jelenlegi szintemen nem.Ebbe még belemehetnénk jobban is, de ennek az oldalnak nem ez a témája, tehát nem fejtem ki bővebben.
[ Szerkesztve ]
-
blasko92
őstag
válasz BloodPandus #8872 üzenetére
A PH! megújulása után már az sem mindegy, hogy milyen topikban szólsz hozzá. Régen az aprós/lokál, stb hozzászólásoknak is volt egy szorzójuk, a szakmai topikok hozzászólása meg egyet ért. Akkoriban könnyen lehetett bárkiből "PH-Kedvenc", elég volt minden apróhirdetés alá beböfögni. Ma már más rendszer szerint kapod a rangokat.
-
BloodPandus
csendes tag
-
soldi3r
veterán
-
soldi3r
veterán
-
TGWH
őstag
Ááá, itt a környéken is volt a dakotás miniszterelnök úr! előtte egy hétig csak a vadi új gyárrészleget suvickolták a munkások
Nagy büszkén kijelentette hogy a külföldi multi újabb háromszáz munkahelyet csinált háromszázmilliárdból, amihez csak egy kicsit kellett hozzátenniük, csak két számjegyűt... 40%-ot
Szokásos buli volt, körbenézett, tiszta minden, szép minden, új minden. Természetesen indítás után pár nappal véletlenül sem nézte meg, dobott volna egy vukkot... nagyeszű környezetvédők kitalálták, hogy a szag miatt - élelmiszergyár - kell szűrő a kéménybe. No de amikor a melósok targoncával sorra hordják ki a bűzlő cuccot a nyílt terepre, akkor azon ugye a kéményben lévő szűrő nem segít ám!
Tehát amíg új meg tiszta, meg fotóbarát, addig járkált egyet, majd megtömték a fejüket, mondjuk régebben volt, akkor még belefért a tv-be, most már a szélesvásznúból is kilóg aztán úgy elhúztak, hogy a legközelebbi gyár az elbocsájtott pár ezer emberével már csak a füstcsíkukat látta
Legjobb az volt, amikor az elkerülőt adták át, hát kis túlzással szélesebb volt a szakasz, mint hosszabb sokáig tartott, kva drága volt, de legalább újabb munkahelyeket teremt, ugyanis az átadás előtt már kátyúztak pedig gyorsan jönnek ám, úgy vonzza őket az olló meg a nemzetiszín szalag, mint ,,kuchenladen a labanclegyet'' véletlen kintmarad valami, azonnal átadják van hogy kétszer is!Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
-
-igu-
addikt
válasz Klaus Duran #8863 üzenetére
Remélem, nem engedték hozzápiszkálni...
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
zolikaDB
veterán
válasz Klaus Duran #8863 üzenetére
Vitya ottvolt átaladni a Büttnernél a Hász oktatóközpontot a feltörekvő gyerekiknek, osztán mán mostmán újabb ámbereknek teremtett a dakota-koléga munkahelyet! NA!
-
Viki is Haas-on tolja.A Doctor nem hal meg, csak átalakul. https://www.youtube.com/watch?v=0C3zgYW_FAM https://www.youtube.com/watch?v=AZ7oROlf5ys
-
zolikaDB
veterán
válasz BloodPandus #8861 üzenetére
"órán belül legyen a 380"
Napi 8 óra melóval nettó 380 ezer esztergapadon bejelentve?
Te Gödöllőre bejársz dolgozni a lakhelyedről, ami ha jól emlékszem a Jászságban volt?! -
BloodPandus
csendes tag
válasz zolikaDB #8858 üzenetére
Egy tuti:
Én most arra gyúrok anyagilag, hogy órán belül legyen a 380.
Ha ez megvan, akkor körbekiabálom a családot (kalapozok), hogy be tudjam fejezni a CNC-met, és fel tudjam újítani az E1N esztergámat.
Amikor ez megvan, akkor másodba ezeket nyomom itthon, és van annyi ötletem, hogy hazakerül egy síkköszörű, és egy palástköszörű is apránként, azzal pedig ezen a környéken már jó leszek.
Ha ezek már mennek, akkor már csak ész kérdése, hogy mit alkotok pluszba itthon.
Végre nem másoknak fogom a profitot termelni.
42 éves vagyok, 50-re összehozom legkésőbb. -
nchelp
tag
válasz Danivagyok #8859 üzenetére
Lehet, furcsának tűnik, de nem ritkán a török kupecben jobban bízhatsz, mint az "árjában"... Ezzel meg majd meglátod Nem ismertem őket eddig
nchelp
-
Danivagyok
csendes tag
Na megalkudtam a németjével, úgy hívják, hogy Ali Basir...
Adott egy kis árengedményt, meg 14 nap garanciát egy használt Lt modulra. Akkor lesz gond, ha átver.
Egyébként így néz ki, ha a Millenium Falcon betalál a birodalmi nyáklapba: KÉPMindenki végezzen adatmentést MOST!
-
zolikaDB
veterán
válasz BloodPandus #8857 üzenetére
Mondjuk a Hurco Winmax magyar fordítóját is simán fejbe verném lapáttal párszor. Tudod kit. Ezért van, h kb 2. héttől kezdve németül használom a vezérlőt.
Én nem értem, h mit esznek a Mazakon... Van itt is egy vállalkozó, aki indítja a pályázatos dolgokat, 3 Mazakot akar venni... Mondtam neki, h mi újság, erre mondja, h hát egyszer akar venni jót, és ezek állítólag mechanikailag jók. Pfff.
Nálunk is az első variáns az volt, h a 2000-es gép ilyen lesz, majd lett belőle Heidenhainos, majd egy Hurco lett letéve végül. Legalább nem kell tornázni órákat egy komolyabb melón. Plusz USB, progi be, azt látom, ami a valóságban lesz, nem millió vonalat...[ Szerkesztve ]
-
BloodPandus
csendes tag
-
nchelp
tag
válasz Danivagyok #8854 üzenetére
nem, de kösz a linket, lementettem Segítsek valamit?
[ Szerkesztve ]
nchelp
-
Danivagyok
csendes tag
Nchelp!
Ezt a dortmundi brigádot ismered esetleg?: http://www.plc-planet.de/shop_content.php?coID=7
Tegnap elfüstölt ugyanis egy teljesítménymodulom. Találtam olyat náluk használtban, csak kevés a bizalom, hogy megvegyem. (1300Eur).[ Szerkesztve ]
Mindenki végezzen adatmentést MOST!
-
-
válasz zolikaDB #8850 üzenetére
Nálunk is Hurco gépek vannak...
Itt mindenki Mazakot szeretne.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
zolikaDB
veterán
válasz BloodPandus #8847 üzenetére
Nekik nem volt VMX50-esük, amikor ott voltál, nem? Vagy rosszul emlékszek?
-
zolikaDB
veterán
válasz BloodPandus #8848 üzenetére
Kva fsza az a Mazak...
Hurconál is, h nincs mérőléc, csak forgójeladó, a nyár egy álom... Tavaly volt 39 fok is a gép mellett...
Most, h állandó a hőmérséklet, minden jó, minden szép. Na, jó, azért néha örülnék, ha szerszám is lenne a melóhoz
Sajnos kiesztergálónál is tapasztalom, h csak tóruszos lapkával szabad dolgozni, és azzal is törekedni kell, h a legkisebb fogás 0.1 lehet. Volt, h fél óráig szoptam régen: maradt 0.02, de 5x tekertem rajta, és nem vette le. Aztán egy 0.1-es fogás, és visz 0.03-0.04-et De a 0.06/0.08-as meg még csak nem is szöszöl -
TGWH
őstag
válasz BloodPandus #8848 üzenetére
Na az jó, én nem láttam a dobozon fogásmélységet
Általában jókat szoktak írni. Tűrt tengelyt előszőr úgy kezdtem gyártani, hogy új simító, pár darabon beáll, utána folyamatos kopás, aztán jó, de arra már elfogy az anyag most már bent hagyom a régit, sokkal egyszerűbb, egyszer ráállok oszt csókolom, végelenségig vinné egy századon belül
Volt pár hete, hogy mindenki lusta volt a gépen simítót cserélni, a végén már szöszölt, akkor lett cserélve, de pár száz méter lement vele meg nem mondom hány napig volt bent
Amióta visszaküldtek egy doboz csavart, miszerint szorul rajt minden, azóta szrunk rá, legyen a szabvány alatt pár tizeddel oszt jóvanazúgy
Volt hogy a laptávolságot is mérték a csavaron, aztán jött a megrendelő meo-zni, elővett egy nyúzott villáskulcsot, rámegy, jóvan meg amikor mondtuk neki, van ám kétméteres tolómérő, erre elővette a mérőszalagot természetesen előtte gyilkolászás volt +-0,1értSzeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
BloodPandus
csendes tag
A lapkánál esztergalapkára gondoltam, és ugyanazon a dobozon a fogásmélység 0.2 és 1.5 mm között van.
Wolframnál pont van erre lehetőségem játszadozni vele, miközben csak 5 jó darabra van lehetőségem, szűk 2 százados tűréssel.
Szégyen, vagy nem, az ötből kettőt én bizony hagyományos gépen méretre csiszoltam.
A lapka 1 tized alatti fogáson kiszámíthatatlan, és ott van még az a kurva hőkompenzáció a gépen.
Legjobb tudomásom szerint akár 6 századdal is elviszi a méretet, ha ő úgy gondolja.
A műhelyben hétfőn van 17 fok, pénteken meg 22. (Állandó hőmérséklet? Piha...)
Tiszta baromság. -
BloodPandus
csendes tag
válasz zolikaDB #8843 üzenetére
Mindentől függetlenül nagyon jó volt a Drei-S, én élveztem az ottlétet.
Van sok meló, amit ők is csak kiadnak, és nekem is volt már, hogy a ficaknyi nyershez nem nyúlhattam hozzá, mert görbe volt, kérni kellett másikat.Ezt a szintet találtam meg most Gödöllőn, van mindenféle gép, és énsem csak Mazakkal nyomom, hanem palástköszörülök, meg hagyományos drehán és marón is nyomom, szükség szerint.
Nem unatkozom sosem, és mindig van valami trükk, amit már régen csináltam, ott meg még senki...
Legutóbb profilfúrót köszörültem, rádiuszsablonnal és tolómérővel tűrt furathoz. Sikerült.A 2 ezred 2 ezredes órával, és optikai mérőgéppel mérve, keresztbe-ellenpróbával, ahogy a nagykönyvben meg van írva...
A Mazakról közben kiderült (hétfőn volt a szerviz), hogy a hőkompenzáció relatíve elég durván beleavatkozik a dolgokba/dolgomba, ha huzatos helyen van, akkor már ajtónyitásra is változik a méret.
4-5-6 századokat kellett irkálni pozíciókon, szerszámbemérőn, ilyesmik.
Utálom a túl okos gépeket... -
TGWH
őstag
válasz BloodPandus #8844 üzenetére
Írtam már, rozsdamentesnél próbálkoztam picit, ráértem.
Annyiban maradtam, hogy 25ös kétlapkás, s1250 f650, egy-két tizeddel kezdtem, most 0,4 volt a fogásmélység. Nagyon szerszámbarát, jelzi a gép ha elfogyot a lapka; megáll anyagban a maróSzeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
TGWH
őstag
válasz zolikaDB #8841 üzenetére
A fene sem tudja, már a gépben volt
Mondjuk pont annyival pörgették a fúrót, mint én a fele akkorát ha holnap egész műszakban el sem mozdulok a gép elől, és a fúró is végig bírja, még készen is lehet a meló le lett erőszakolva egy percen belülre, de csúnya hangja vanSzeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
BloodPandus
csendes tag
-
zolikaDB
veterán
válasz BloodPandus #8842 üzenetére
Azert a Drei-S nem volt a vilag vege. Csinaltam melokat nekik a ZMT Österlein-nal.
Persze, vannak baromsagok. Mint a mostani melom is: nem szamit, nem lenyeg, nem ize, nem hozé, de a nem megmunkalando/megmunkalhato nyersdarab annyira el van csavarodva, h nem tudom megfogni sehogysem satuban, egyik vege rajzi meret +2.5mm, masik meg -1.5mm... De ne nyuljak hozza, mer az nincs kifizetve (meg amugyis hőállo lemezcsík...........)2 ezredet mivel merted, ami hiteles is? Tudod, amikor a kaliber is helyi gyartas, es csak dugora merek furatot esztergalni... Akkor nehezen hiszek mar dolgokat, h mikepp is mehet mashol
[ Szerkesztve ]
-
BloodPandus
csendes tag
válasz BÁ Nutrition #8828 üzenetére
Nos, pont ezt láttam én is kint.
Tűrésen belül, de mégsem jó, kuka.
Akkor mi a fütyinek a tűrés?Sajnos, ez a ló másik oldala, itt sem a minőséget fizeted meg, mint végfelhasználó, hanem az indokolatlan, és ideges-remegős tűrésfelülbírálásokat.
Nem azért drága, mert tökéletes, hanem az ez miatt kidobált darabokat is a végfelhasználónak kell kifizetni.Valóban, nekem is kellett már kidobnom titán csavarokat, mert 2 ezreddel tűrésen kívül volt A FEJE, és az a legszebb, hogy a lőtéri kutyát sem érdekelte volna +-2mm.
De ha a rajz idióta, akkor a végeredménynek is annak kell lenni, szembe menve mindenféle józan ésszel.Bolond világ ez...
-
zolikaDB
veterán
1. ilyenkor MÉLY KUSS, gyere teknologus/muvezeto/mernok kollega, gyere, gyere. Beteszed, ő mondjon minden parametert, fuled befogod, zold gomb es nezed a csinnadrattat. Utana surun kerdezgeted, h na, ez igy dolgozik, igy jo, mi legyen, mi legyen?
2. a katalogusos parameterek fenntartassal kezelendok. Ugye van egy tesztgep, tokeletes lefogatas, stb. stb. A te geped egesz mas es a tobbi. Ezeket mindig alá veszem valamennyivel es indul a proba. Ha van lehetoseg, elmegyek a vegletekig. Jo tudni, h mit bir egy adott szerszam. Rosszabb esetben minimalizalom a kockazatot es torekszek, h a melo vegeig es azutan is jo legyen a maro.Amugy mifele furo volt ez?
Ja, volt, es van is egy marom. Ma ezzel simitottam egy annyira nem fontos 4-es lemezmelot. Ez egy HPC bevonatos WNT-s D4-es maroka, ami anno lezervagott rozsdamentes munkaban (az is lemez volt... 6-8 vastag) 9 orat dolgozott. Utana meg egy meloban, es most megint teljesit. Mikroszkop alatt latszik kopas az elszalagon, de szabad szemmel alig semmi.
Szoval igy is lehet. A parameterek kozelitik a katalogusost, a megfogas stabil, a gep merev, vizet kap rendesen... -
TGWH
őstag
Kaptunk egy bevonatos fúrót, állítólag 20-30-as vágósebességgel viszi a rozsdamentest.
Szerintetek mi lett a vége? Azért megnézném a katalógust ahonnét szedték az adatot...
Felezve az állítólagos technológiát akármi viszi, de valami szarabb anyag lehet...[ Szerkesztve ]
Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
nchelp
tag
válasz zolikaDB #8838 üzenetére
Az, amit linkeltél, már egy kései 532-es Philips. Sajnos, ahogy a programozhatóságát fejlesztették, a kezelhetőséget egyben jelentősen lerontották.
A Grundig Dialog egy érdekes dolog, és most lehet, hogy nagy baromságot mondok, de úgy tudom, hogy az még a Philips 3032-es közvetlen elődje. Gyakorlatilag még nem volt szerencsém hozzá.Aztán volt a Deckel Dialog FP..., aminek a Philipshez gyakorlatilag még nincs köze, az a Deckel saját vezérlése volt a fúzió előtti időből.
nchelp
-
zolikaDB
veterán
Nchelp: lesz itt gép neked, ha arra kerül a sor. A piac tele van velük.
Apropó: mi a különbség a sima Deckel (+Grundig Dialog vezérlő) és a Deckel Mahok (+Philips) között? Mármint mikortól melyik és miért? -
zolikaDB
veterán
Valaki érdeklődött 5 tengelyes Hurco beméréssel kapcsolatban, még tavaly.
Szerintem őt kellene felkeresni, hátha tud segíteni. -
zolikaDB
veterán
válasz BÁ Nutrition #8835 üzenetére
Izéééé, őőőőő, hmmmm, háááát, aaa....
Nem mostanában láttam intót. Furatmikrót is vagy negyed éve, annak is "házi" gyártmány a kalibere (de akkor honnan tudjam, h jó-e a kaliber, azt mivel mérték??).
Menetidomszer, H7-s idomszer asszem van, de én sosem használtam itt.
Taszter egy "felújított" darab.
Szóval, a minőségi követelmények elég "rugalmasak".
Van egy mérőgép, de le van takarva, mert "szar_az".
Nyilván értelmes ember tudja, mit gyárt, és milyennek kell lennie, mint nálatok is, és lehet nem teljesen indokolt átesni a ló túloldalára, de azért vannak alap dolgok. Németben pl mindent MEO-ztak egyik helyen, de megmondta a Richi bácsi, h ez így jó, amazon meg javítsak, mert szólni fognak érte.
Bajoroknál magunknak MEO-ztunk. Kollega Wolfratshausenben van, azt mondta, h megmarnak vmit, beviszik, megmérik. Jó, ez kaka. Alátesznek egy hézagolólemezt, úgy jó. Ezt a mérést kinyomtatják, és így adják a megrendelőnek...
Mondjuk, nálatok, ahogy nézem új és drága gépek vannak. Gondolom, azokat szerszámozzák becsülettel. Onnan meg már nincs messze, h rendesen lehessen tűrést csinálni, nemde? Ha meg megfizetik?! Akkor persze ez belefér.
De pl amikor rimánkodásba csap át a szerszámigény, meg nyáron 41 fok van a gép mellett..........[ Szerkesztve ]
-
BÁ Nutrition
addikt
en nem varok semmit sehonnan csak mondtam h a gep oradijat nagyban befolyasolja a megrendelo elvarasa, ill hogy nem mindegy hogy ocso munkaval preselik ki beloled a lizingdijat vagy draga darabokon is megvagy stresszmentesen, ugy hogy mindenkinek jo.
ha pl elozo helyemen vettek volna egy uj dmg eszergat aztan az 500 forintos darabokkal kellett volna kitermelnem a a gepet akkor az kb a sirba vitt volna 2 even belul. szal kenytelen lettem volna felmondani, mert az elviselhetetlensegig fajultak volna a vezetoseg kovetelozesei. raadasul az egyeb felszerelesek mint szerszamok puhapofak meroeszkozok ugyanolyan xarok maradtak volna. ugyhogy jobb is ha a jovanazugy minosegi elvarasoknak kell megfelelni ott nem kell eus palyazaton 40 millas uj gepet hozni ha nincs ra valo melo
youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
TGWH
őstag
Hát figyelj, olyan helyektől ne várj sokat, ahol hunor vezérléssel nyomatják mondjuk marha pontos, csak épp hááát... faéket gyártani tökéletes.
Megnézném az összes helyet a környéken, kíváncsi lennék hol vannak európai körülmények a műhelyben, és akkor a vezetőség megint egy érdekes tészta.
Valahol számolgattunk a gépidőkkel, csak úgy elraktam a jegyzeteimet, hogy nem találom megSzeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
zolikaDB
veterán
Mi az, h szkreppel?
-
Hozza a vasat a köszörűs, +5 ezred, újra hozza még mindig 5 ezred. Következőre +0,0003 mondom oké, azt mondja már 1 századdal a kaliber alatt vagyok. Széria végén rámértem a kaliberre, hát nem 1 századdal pluszos volt a drágaság a ráírt mérethez képest. a tűrés +-0,004 eddig még egy vasat sem hoztak vissza érdekes módon.
A Doctor nem hal meg, csak átalakul. https://www.youtube.com/watch?v=0C3zgYW_FAM https://www.youtube.com/watch?v=AZ7oROlf5ys
-
BÁ Nutrition
addikt
en nem tudom h gyartanak-e otthon valami normalisat normalis aron. de az tuti hogy az otthoni meloimbol az amg merci kb 90%ot leszkreppelt volna minimum.
ha maras is lett volna rajtuk akkor meg mindet..(legalabbis miutan a jo marosunk elment)
voltak otthon is szep munkaim. nem ugy csaptam oket ossze sosem. de itt meg tenyleg a masik veglet megy. nincs jovanazugy semmire sem. a sumaher cipotarto dobozan is minden h7
es van mikor meg azt is kidobtuk ami a turesen belul van csak kozel a hatarhoz.
mondjuk D9.975-9.985 es az a jo ami 9.978-9.982. a tobbi selejt. ill termeszetesen az utso radiusz lekerekites metszespont minden szazadra ott van ahol a rajzonyoutu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
válasz BÁ Nutrition #8823 üzenetére
Német/angol piacon vagyunk, nem NASA minőség, de élelmiszeripar, precíziós gépgyártás, etc... szal. a minőség része meglenne. Direktbe nyomjuk, nincsenek közvetítők. Néhány technológiánál van egy kis bottleneck, azt feljebb árazták. Csak sztem vannak olyan részek a programban, amik elviszik az árat. De valamit mutatnom kell, nem állhatok oda azzal, h ez így nem jó, mert drágára jön ki. Itt konkrétumok, számok, példák kellenek.
Pl. előkészületi időket elég furán kalkulálja a program... ma beszéltük, h abban is hiba van valószínűleg. Ezeket orvosolni kell. Azt fogom még kiadni, h kézzel számolják át, amit a program kiköp, tutira ott is el van kefélve valami.
"szerinted erdekeli a fonokot hogy mikor lesz ove a gep?"
Ezt a részt mondjuk én is leCCarom...
Engem az érdekel, h legyen munkánk, jó áron dolgozzunk (ami mindenkinek jó), a melósoknak (igen, nekem is) legyen stabil megélhetése, folyamatosan munkája.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
zolikaDB
veterán
Nchelp: ez is kis becsuletesnek tunik -> MH700C
-
TGWH
őstag
válasz BÁ Nutrition #8823 üzenetére
Na jó, de akkor már csak az a nagy költői kérdés, hogy Mo-on miért akarnak éhbérért repülőgép alkatrészeket gyártatni?
-
BÁ Nutrition
addikt
kulfoldon mas szemlelet van. egy 70ezer fontos eszterga lizingje 6 evre mondjuk 1500 font havonta
szal ennyit kell a gepre forditani nulla onerovel. hozzajon a munkaber ami megegyszer ennyi legalabb, az 4500 font. egy muszakban. ezt meg duplazzuk meg akkor fullos szerszamkoltseg , irodai munkas bere, meo, futes, klima, energiaktg is benne lesz. az 9000 penz.
ennyit ha sz*rul dolgozunk akkor egy het alatt termelunk meg. szerinted erdekeli a fonokot hogy mikor lesz ove a gep? inkabb koncentral arra h tudjon hozni eleg melot es meg masik 3 gepet is beallitson a csatasorba, hisz minden gep messze megtermeli havi szinten a bekerulesi koltseget. sot ha 5-6 ev utan kibaxak innen oket leselejtezve negyed aron Mo-ra, lengyelekhez stb az se foglalkoztatja, nem akarja itt simogatni oket a muhelyben mutatva anyusnak h na mar ez is a mienk..mindent az dont el milyen piacra/megrendelonek tudsz dolgozni, ha oda aki meg harom kezen at juttatja el a celhoz(azaz mindenki lefeji a kozvetitoi dijat) vagy a szomszed pistabacsi traktorgyaba koll valami akkor nem a zsir uj hermle geprol veszik le neki a darabokat hanem a proletarrol ket nagyfroccs utan a joskabacsi gyartja le 500 forintert.
meg persze itt a minosegellenorzes is olyan h jovanazugy, ha meg a repulogepbe gyartasz darabot amit be is epitenek akkor az utso saroklekerekites se loghat ki egy szazaddal se. akkor se ha mondjuk a szek hattamlajan lesz egy csavar.
-
TGWH
őstag
válasz kpityu2 #8821 üzenetére
Ezért vesznek a legtöbben használtat
-
válasz soldi3r #8818 üzenetére
Aham... látom nagyon benne vagy... Az azért gondolom világos, hogy egyrészt a pályázat közel sem 100 % támogatású. Másik, h a megírás is költség, nem is kevés. Az önrész mellé hitel is kell (igen, ki van találva), ami nem szerény kamatra van. Szal. ezt ugorjuk át, annak a jó, aki minden pályázat nélkül veszi a gépet, hidd el.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
válasz kpityu2 #8815 üzenetére
szal.fizeted a hitelt, és kész... a melós, az energia, a rakodás, a karbantartás, segédanyagok, szerszámok, etc...? De jó lenne ha ennyiből állna.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
kpityu2
őstag
Rezsióradíj? Új gép lízingdíja osztva futamidővel (mondjuk 5-6 év). De a vörösorrú Józsi megcsinálja egy felesért is hétvégén a lengyelen. Ha épp nincs csontlágyulása.
[ Szerkesztve ]
Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....
-
válasz lav1892 #8812 üzenetére
800-2500 Ft/h... túlórában meg ×1,5-2... jah. De hát ugye több milliós gépen a több százezres munkadarabbal töltik az időt, szal. indokolt sztem.
TGWH: a visszejelzésekből tudom. De van terület, ahol konkrétan ki volt számolva mennyi az önköltség. Alaposan számolták, targonca, takarítás, etc, minden benne volt az óradíjban. De fentről megemelték, a konkurencia díjait ismerjük, versenyképtelen szintre nőtt, el is mentek nagy megrendelők is sajnos. Ezeket vissza kell hozni. De a szép levelek, megbeszélések kevesek ehhez...
Jah, azt nem tudom máshol milyen a marketing, a magam részéről becsületes vagyok, nincs lehúzós átbaszós árazás, vagy nem tudom mire gondoltál.
[ Szerkesztve ]
-
TGWH
őstag
Na itt a csavar! bocs, de a marketing nem lenne rossz, de ahogy ma működik, az inkább gusztustalan okádék...
És te honnét tudod hogy sok? Mi alapján gondolod hogy sok? Mert ha kiszámolgattad a gép teljesítménye meg pár egyéb dolog alapján, és kijött hogy sok, az rendben van
Mondjuk számolgatni is hülyeség valamilyen szinten, mert aki feketén nyomja, az alá nem tudsz licitálni...Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
hááát, majd egyszer, ha megírom az emlékirataimat, akkor elmondom részletesen. Jelenleg annyi, h vannak, akik megállapították az óradíjat, amivel dolgozni kellene. Szerintem meg sok, de csak legyintenek, hiszen kvázi nem szakmabeli vagyok, csak marketinges... de az ügyfelekkel nekem kell beszélni, mindenki nem hazudik... azt meg nem várnám meg, h ne legyen munka... Fel kell nyitni pár ember szemét. Ahhoz tények kellenek, akár név nélkül is, de a "gondolom" nem elég.
Köszi az infót.
-
nchelp
tag
-
-
blasko92
őstag
válasz Klaus Duran #8805 üzenetére
Egyébként kíváncsi lennék a gép stabilitására. Képen nézve, azokkal a lépcsőkkel az asztalhoz durvának néz ki, de más tészta, ha a valóságban felraksz rá egy 1 tonnás betétet nagyolni, hogy viseli.
Azért egy ekkora bölcsőt megtartani nem kis feladat.Meg tetszik, hogy nem csak akkora a gép befogadóképessége, mint a körasztal, hanem fel tudsz rakni nagyobb alkatrészt, ami csak 4 tengelyt igényel, mint ami 5-öt.
[ Szerkesztve ]
-
Sziasztok!
Valami közelítő árakat tudnátok mondani kérlek?
Óradíj a következőre:
CNC esztergálás
CNC marás
CNC marás 5 tengelyes
CNC portálmaró
Lakatos munkák, hegesztés
Esetleg síklézer és vízvágás, NC lemezhajlítás ár is jöhetne.Kellene ezekről referálnom, de nem találok igazán árakat. Persze cégnév nélkül is jöhet, privát is lehet, nem akarok senkit kellemetlen helyzetbe hozni. Annyit kellene még hozzá, h mennyire biztos az ár, tehát nem "hallottam amikor beszéltek róla a kocsmában" jellegű kellene azért.
Köszönöm a segítséget előre is!
-
-
zolikaDB
veterán
Billenoasztal
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz blasko92 #8798 üzenetére
nálunk is 70Psi körüli, szal kb ugyanaz a tartomány
csak azt nem értem hogy egy 40x10es gyűrűt 30as furattal hogy nyom össze. mert akkor ugyis felesleges a puhapofa mert megnyomja szabályzás után is a darabotyoutu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
Új hozzászólás Aktív témák
● nem beszélgetős OFF topic!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest